- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Sony Xperia P - fémtestvér
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wilika
aktív tag
Egyik fejlesztősrác mondta, hogy a wp7 stabilitását úgy oldották meg, hogy durván le van szabályozva minden (pl. alkalmazások csak fél óránként ébredhetnek fel a háttérben), hogy minél kevesebb erőforrást egyenek a programok (ami persze jó, mert így gagyibb hardverrel is el lehet érni látszólag szép tejesítményt, és a basic felhasználónak végül is ez a lényeg).
-
Wilika
aktív tag
Nah, tegnap kipróbáltam rbalint88-tól beszerzett képernyővédő "fóliát"
Nah, mire leesett, hogy nem a vékony fóliát kell rátapasztani, hanem a masszív plexit.
(forgattam rajta előtte össze-vissza, hogy "hát bazz, rossz oldalon van a kamera-lik, rossz oldalon van, hát ilyet!", majd leesett, hogy jahbazz, ez nem egy libegő fólia, hanem egy merev kis lap.
)
Tök könnyű volt felrakni, tetszett, hogy esélytelen (vagy nagyon nagy tehetség kell hozzá) bubisan feltenni, viszont épp hogy töröltem rajta egyet a hüvelykujjammal és lett is benne két bazi karc.
Hát mondom, ez most hogy?
Sajna a kijelzőn is van pár karc már (vagy azon a fólián ami gyárilag rajta van), ami tök fura; a Blade-emen másfél év után sem találok egy fia karcot. Mondjuk lehet, hogyha alapból lekaptam volna a P-ről is azt a gyári fóliát, akkor az a kijelző is alapból ellenállna. Ki tudja...
-
-
Wilika
aktív tag
Tovább az NFC-témában:
megkaptam barátnőm csippantóját is. Próbáltam megírni a programmal ezt is Xperia Smart Tag-nek, de kiírta, hogy írásvédett a cucc. Aztán eszembe jutott, hogy az előzőn egy valag programmal átmetem, hát feltettem azt amelyikben emlékeim szerint volt "reset tag" funkció, és hurrá, működik ez is. Van már két tagem. -
Wilika
aktív tag
Amúgy pont pár napja írtam asszem, hogy most hogy a zte-met nem használom, csak néha hívást fogadok rajta, így az is meglepően sokáig bírja.
Ha egy telefon semmire sem jó (csak telefonálasra) akkor nem is használjuk semmire (csak telefonálásra) így nem is merül le hamar. Ha hozzávesszük, hogy csak egy ujjnyi kijezője van...
Amúgy elvisenék egy olyan telefont, amelyiknek egyik oldala egy szép színes-szagos-csodás kijező (mint ez is), a másikon meg egy e-ink kijező van a kevésbé grafikus tartalmak fogyasztására. (Vagy akár a kettő egymás alá ágyazva ,ha megoldják. ) -
Wilika
aktív tag
(...ja, és visszavonom amit az nfc akkuhasználatáról írtam; csak akkor aktív a modul, ha a telefon is aktív)
-
Wilika
aktív tag
válasz
spawn21 #1295 üzenetére
Viszont ha jól veszem ki, akkor csak 4 (!!!) darab használható egy telefonnal. A program amivel megbuheráltam a csippantómat, az is megkérdezte, hogy ez most milyen színű lesz (émmeg: "hogyhogy milyen, nem k_rvamindegy?"
)
...és itt ez a link, ami tovább erősíti a gyanúmat.
Jó lenne tudni, hogy egy hivatalos Smart Tag az milyen specifikációkkal rendelkezik.
-
Wilika
aktív tag
Na, elég érdekes, mert az egyik program állítása szerint resetelte a tag-emet, és sikeresen bele is írta a http://mitcsinalanyul.com url-t, amit ugyanez a program ki is tud olvasni, ám ha nincs rajta ez a progi, akkor csak megnyílik az opera mini (???) és megpróbálja megnyitni az "u"-url-t (ennyi van a címsorban)
Egy másik progi még egy UID-t is ki tudott olvasni belőle (a linknek nyoma sincs), és elvileg tudna valami tök alap cselekményt is hozzátársítani.
Az alap program csak annyit mond, hogy ismeretlen címke.
(Amúgy szép-szép ez az nfc dolog, de egész napra nem kapcsolnám be, mert láthatóan szereti az akkut...)Szerk:
Vááá, beszarok! Az egyik (látszólag gagyibb) program ki tudta pucolni, és átírni úgy, hogy most a telefon azt hiszi rá, hogy igazi smarttag. -
Wilika
aktív tag
Kipróbáltam a régi djuice-os csippantómmal (RFID), és észreveszi.
Most hogy profilt lehet-e rendelni hozzá, azt nem tudom :$
-
Wilika
aktív tag
Micsudákat?
Amúgy, az alább linkelt tagek vajon ennyiért működni is fognak? Mert lehet, hogy akkor vennék is rögtön párat, aztán megjön amikor megjön.
-
Wilika
aktív tag
válasz
spawn21 #1264 üzenetére
Amúgy te mire/hogyan használod a telefonod? Mondjuk nekem is valószínűleg kibírná, ha nem nyúznám annyit. De annyi szép, színes szagos, alkalmazás és izgalmas játék van... ^_^
Amúgy a fényképezőgépe engem lenyűgözött. A videó meg pláne. Valamelyik nap egy csoport hangyát filmeztem amint tevékenykednek. (Macro mód, full HD-ben) Beszarás milyen szép.
A grafikus chip meg teszi a dolgát rendesen. Amikor megvettem és elkezdtem játszanj rajta a gta3-at, nem tudtam vele betelni (mondjuk azt is nehéz volt feldolgozni, hogy az eredeti játék már 10 éve volt...). Akadásmentesen futott, valami fatasztikus volt. A másik játék a DeadSpace volt. Az is komolyan penyűgözött.
(Szóval jah, ezért merül le nekem)
-
Wilika
aktív tag
-
Wilika
aktív tag
Amúgy, szerintem Camera Zoom Fx biztos tud ilyet, vagy tégy fel egy Photoshopot, azzal is tudsz mindenféle színkorrekciót csinálni.
Nekem eddig nem jutott eszembe, hogy az Instagramon kívül (néha kell hipsterkedni, meg megosztani az ebédemet) más cameraprogit feltegyek, mert annyira fantasztikus képeket lő ez a telefon.
-
Wilika
aktív tag
válasz
Hegyirabló #1213 üzenetére
Egy része a rendszeré.
-
-
Wilika
aktív tag
válasz
AlrightSir #1197 üzenetére
A kameragomb az elég masszív, de lagalább ne lő random képeket a zsebem sötétjéről.
A hozzá kapott töltőt még alig használtam, inkább a barátnőm BB-töltőjéről, vagy a zte-m kis dugaszáról töltöm. (Mindkettő 7-800 mAh-s a mellé adott 1500-as szörnyeteggel ellentétben) azok is igen hamar feltöltik (max 2-3 óra, ha nagyon durván le van használva), de még az aktív hubról, vagy szimlpán gépre dugva s tök jól megy.
-
Wilika
aktív tag
válasz
bozsozso #1192 üzenetére
Mindeki máshogy használja. Én pl. elsőre most teljesen megbolondultam, hogy mi mindent lehet vele. GTA III, Dead Space, nagyon komoly dolgok, amikkel persze pár óra alatt nullára szívható az akku. De mióta a cégtől megkaptam ezt a telefont, jószerivel alig használom a zte-met, ami így, úgy tűnik, hogy gond nélkül teljesítene olyan időt, mint akkoriban a 3310-esem (viszont az apámtól kapott 5110-zel persze megint nem hasonlítanám, főleg nem a vastagakkussal.
)
Fájó mód, nekem úgy tűnik, hogy a 3g tudja a leginkább szívni. De alap (tehát nem masszív játékok egész nap, de nem is csak repülőmódban) használat mellett jó egy napig bőven kiszolgál ez a gép.
-
Wilika
aktív tag
Ha veszek egy miniHdmi-VGA kábelt akkor rá tudom kötni a barátnőm LedMonitorára a telót? Mer' állat volna.
-
Wilika
aktív tag
Miért szúrták volna el? Életemben ilyen szép mobilképernyőt nem láttam. A gps az elég szépen talál jelet, habár ahogy elnézem, androidos berkeben a gps az valami különleges probléma.
-
Wilika
aktív tag
Aktív hub? Habár gondolom, hogy az csak a rádugott perifériák fele tolja az áramot (de legalább akkor a perifériák nem a telefont eszik), viszont lehet, hogy kis forrasztgatással megoldható lenne, hogy a telefonba dugott micro-B csatlakozónak két lábát rákötni egy töltőre, az adatoknak szánt két eret pedig bekötni a HUB-ba.
Esetleg?
...és akkor van töltés, perifériák, öröm!
-
Wilika
aktív tag
Igen, a sony oldalán én is ezt láttam, de hát ez mekkora kreténség már!
Kell a francnak drága pénzért egy külön állvány arra, hogy egy mozdulat legyen csak a csatlakoztatás, és hogy álló helyzetben legyen az egész.
Amúgy ha egy USB hub-ot rákötök, egérrel, billentyűzettel, akkor az kezelni fogja? Vagy csak ICS alatt? Vagy még úgy sem? -
Wilika
aktív tag
Azt tudja valaki, hogy a P-hez szánt Smart Dock-on végülis milyen csatlakozások lesznek? Mert a Sony oldalán lényegében csak egy elegáns töltőállványnak látszik, ugyanis csak egy hdmi, meg egy töltő-port van a hátulján
Míg pár youtube-os videóban mutatnak még USB-aljzatokat is, és pár cikk is arról ír, hogy csatlakoztathatunk eztán minden jót a telefonra, ha belecsüccsentettük a bölcsőbe.
-
Wilika
aktív tag
válasz
Hegyirabló #1095 üzenetére
Neee, azért na. Amúgy is létezik wifi, ha meg valami a gépen van, akkor mobilnetezgethetek, akkor is onnan kell behúzni. A lehetőség amúgy is adott, csak nem ehhez vagyunk hozzászokva.
-
Wilika
aktív tag
válasz
Hegyirabló #1093 üzenetére
Hogyhogy? Mármint hogy jön ehhez a mobilinternet?
-
Wilika
aktív tag
válasz
Hegyirabló #1090 üzenetére
Hát, ha jól vettem ki, ez csak ilyen külső médiaeszközként működik, ami nem igazi meghajtó.
Nah, sikerült a Dead Space-ben egy sűrűbb jelenettel kiakasztanom szerencsétlen telefont.
-
Wilika
aktív tag
Hopp, most viszont fogta magát és csak úgy újraindult
-
Wilika
aktív tag
...de a telefon. Annak most buszon ülve, 10 sec alatt jelet talált a gps-e. ^_^ pirospont.
-
Wilika
aktív tag
Hát gyerekek akkor is elég gyászos a t-mob 3g lefedettsége. Most lementem kisvárosba, és megnéztem milyen ott. Láttam, hogy van ugyan, de folyamatosa dobál a 2 és a 3g között. Telefonáltam barátnőmmel, szaggatott folyamatosan a vonal, majd meguntam és letilltottam a 3g-t. Utána gond nélkül beszéltünk.
-
Wilika
aktív tag
Nnah, milyen jó kis offtopic-magot szórtam el.
-
Wilika
aktív tag
Nem is olyan régen még annak is örültünk, hogy feltalálták a penicillint, vagy hogy megtanultunk tudatosan székletet üríteni, igen, sok mindennek örültünk.
Egyszerűen csak meglepett, hogy míg Telenoros (djuice-os) telefonnal már régóta prüntyögtem ott boldogan az edge-en, most hogy a cégtől kaptam egy T-mobile-osat, az még edge-el sem tudott kommunikálni.
Amúgy amikor két éve nyári gyakorlatra, reggelente vagy fél órát folyamatosan metróztam, igenis zavart volna, mert szerettem olyankor híreket olvasni, stb. Mondjuk Operaminivel, még úgy is sok mindent ki lehetett volna belőle nyúzni, 12kbps ide vagy oda.
-
Wilika
aktív tag
Srácok, az létezik, hogy a pirosmetrón a T-mobilenak nem hogy 3g-je, demég Edge-dzse (
) sincs? Ma mentem a moszkvától a stadionokig, és végig csak valai 12 kbps-ot tudott. A felszínen már repült valmi 5 megával, de nem tudom ehinni, hogy lent csak gprs van.
-
Wilika
aktív tag
Ülök a buszon és GTA III-at játszom... sírok a gyönyörűségtől.
-
Wilika
aktív tag
Köszi.
Smooth Calendar-om volt régen, mikor még nem használtam LauncherPro-t, bár annyira nem tetszett, de most jobb híján, lehet, hogy ez lesz az.
Ilyenkor jut eszembe egyik fejelsztőnk: "...érted, ezért szeretem én az Androidot, kell valami, akkor megírom hozzá"Jabocs.
-
Wilika
aktív tag
Affene, ha felrakom a LauncherPro-t, akkor nem tudom betenni az kapcsolgatós widgetet (wifi, BT, APN, stb...)
Tud valaki valami tisztességes naptárwidgetet, amelyikben van agenda nézet is? -
Wilika
aktív tag
Amúgy veszett jó ez a telefon, a kijelzőjével nem tudok még mindig betelni.
Egyelőre azon dilemmázom, hogy használjam-e ezen a telefonon is a LauncherPro-t, vagy elégedjek meg az alappal. De a LP-nak olyan jó pl. a naptár widget-je... -
Wilika
aktív tag
Az létezik, hogy nincs benne alapból fájlkezelő?
-
Wilika
aktív tag
Hazahoztam, és nem látja a wifimet
(
A Blade az tökéletesen látja.Mi a frász lehet?
Szerk.:
Oh, átlőttem Automatáról, channel 6-ra, és jó. -
Wilika
aktív tag
Itt van! Most jöttem fel a beszerzésről, és itt pihen az asztalon, várom, hogy leteljen a fél óra...
-
Wilika
aktív tag
Tényleg, NFC tag-ekből csak a Sony-sok használhatók? (láttam valahol egy oldalt, ami nyers tag-eket mutatott. Olyan barkácsolós volt az egész.
)
-
Wilika
aktív tag
válasz
dave_gahan #672 üzenetére
Még megrendelés előtt lementem a beszerzésre, és megbeszéltük, hogy nem valószínű, hogy elírás, mert egyrészt két éves hűségre van, másrészt van egy kazal dolgozó mindegyiknek van előfizetése, plusz egy halom egyéb szolgáltatás, (egy szóval van belőlünk bevétele bőven a T-nek) szóval elképzelhető, hogy tényleg annyi.
-
Wilika
aktív tag
Mondjuk ez vicces, mert a Blade-ben is 600Mhz pörög, egy Adreno 200-zal, csak a kijelző több mint kétszer akkora, és nekem a mai napig a stock 2.2-vel repül mint a varázsszőnyeg.
Facebook-ból meg nem tudom mit használtál, nekem a Friendcaster kliens jött be, mert fényévekkel jobb a gyár FB app-nál. (és most már tud push alapó notification-t is elvileg)
-
Wilika
aktív tag
válasz
dave_gahan #665 üzenetére
Nagyjából reálisnak hat amit írtál, de ilyenkor mindig eszembe jutnak az olyan híres kijelentések a múltból mint;
"Nincs szükségünk a telefonra, bőven van küldöncünk! Haszontalan találmány"vagy
"Kontintensenként elég lesz 3-4 számítógép!"
((Nem pontos idézetek))
-
Wilika
aktív tag
-
Wilika
aktív tag
Céges telefon kiválasztása közben böngésztem a készüléklistát, mikor megpillantottam ezt. Mióta elolvastam a tesztet, itt sasolom a fórumot, és egyre jobban várom a telefont.
Ha meglesz én is mindenképp írok róla pár sort.
A GPS nekem fontos volna, mert szeretek Endomondo-zni (ha valaki más is bringázik (munkahelyre, vagy csak úgy), fut, bármi olyat sportol ami közben távolságot tesz meg, annak jó szívvel ajánlom, mert szuper dolog). A Blade-emmel elég sokat szenvedek; Gari vége előtt pár nappal bevittem a szolgáltatóhoz, hogy nem fasza a GPS, visszakaptam, onnantól kb 5-7 másodperc alatt talált mindig jelet, meg vagy 8-10 műholdat, mióta meg nyomtam egy factory resetet, azóta meg megint szerencsétlenkedik össze-vissza.
Elég fura ez az egész Androidon... :S Az N78-am az mindig pikk-pakk talált jelet, sosem volt ennyire rapszodikus.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót
SONY Xperia P
Készülék tulajdonságai:
Operációs rendszer
Android GB 2.3
Android ICS 4.0.4 -2012. aug.
Android JB 4.1.2 -2013. ápr.
Kijelző, megjelenítő
LED-TFT WhiteMagic technológia
16 millió szín
qHD (540x960) felbontás
4" (~275 ppi)
Processzor, képmegjelenítő
ST-Ericsson NovaThor U8500 1GHz
Mali-400
Memória, tároló
1 Gb RAM
16 Gb tároló
(2 Gb alkalmazásoknak, 11.3 Gb egyéb)
Micro SD bővíthetőség nincs
Egyéb
Unibody ház
3.5 jack
microUSB 2.0
microSIM
microHDMI
Bluetooth 2.1+EDR (up to 3.0)
WiFi
NFC
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Battlefield 6
- DOOM - The Dark Ages
- Óra topik
- További aktív témák...
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest