- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Pontosabb, erősebb zajszűrést hoz a Sony kényelmesebb formában
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Yettel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
~~~ SONY XPERIA L ~~~
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nem tudjátok,hogy tudnám telepiteni root nélkül a kitketes launchert 4.3-ra ?
-
Mate
nagyúr
válasz
fioninquo #12698 üzenetére
Nem tudom konkrétan mi a hiba, de 2 dolgot megemlítenék.
1. Mindig hátlapi usb-t használj, előlapit ne!
2. Nálam win8-on nem működik még a gyári sony szoftver sem. Kiírja, hogy frissítsem a windost, ami már frissítve van. Addig nem hajlandó frissíteni. Úgyhogy másik gépen kellet csinálnom. -
nincskedvem
aktív tag
Ez menne zárt bl-en is? Oké, hogy oda van írva, de van benne custom kernel, vagy sem?
-
fioninquo
tag
[link] Ez alapján simán lehet rootolni a telefont? Nem kell előtte resetelni? Szolgáltatófüggő telefonnal is működik? A segítséget előre is köszönöm!
-
válasz
Siriusb #12689 üzenetére
Nem tudni mi váltja ki. Amikor utánajártam arra jutottam, hogy más készülékeknél is előjött, volt akinél külső app okozta, volt, akinél nem derült ki. Nálunk viszont majdnem mindenkinél van, csak valaki használja olyan dolgokra a telefont, hogy feltűnik, van, aki meg kevésbé. Akkor még xda-n sem sok infó volt róla, talán azóta már van valami.
(#12687) GEPESZ66 Ebben nem vagyok biztos, de mintha még nem lett volna...
-
GEPESZ66
veterán
A 15.0.A.2.17-es ROM-on nem vettem észre a kamera fókuszàlási problémát,talán ebben már javítottàk?
-
Siriusb
veterán
Mindjárt hülyét kapok, megismerkedtem én is a hangszóró felcserélődés bug-gal. Gyors keresésre a fórumban nem találtam infót, hogy kiderült volna, mi az oka, no meg konkrét megoldást sem az újraindításon vagy füles csatlakoztatáson kívül. Van valakinek bővebb infója róla?
-
oszkarfincs
aktív tag
-
cynu
tag
Sziasztok!
Tanácsotokat kérem....
Indiszponált állapotba kerültem, és erről főleg a sony tehet.
Jelenleg 1.17-es romot használok, és nem tudok vele összeszokni, viszont nem is akarok visszamenni 4.1-re...
és megtetszett az M2.... Nagyon!Mi a véleményetek? Érdemes váltani? A zászlóshajók nem jönnek szóba nálam az irreális árképzés miatt.
Köszönöm előre is!
-
dokee78
félisten
-
GEPESZ66
veterán
15.3.A.0.26 CE3-at honnan töltsem le?
-
fioninquo
tag
válasz
GEPESZ66 #12677 üzenetére
Reménykedem benne, hogy fog kapni frissítést, mert viszonylag népszerű telefon, csak nem annyira hülyék Sonyéknál, hogy nem foglalkoznak ennyi emberrel. De lehet hogy csak én gondolom így. A Nexusnál meg Applenél tényleg az a jó, hogy amikor megveszed a telefont, biztos lehetsz benne, hogy a frissítések tekintetében nem fog csalódást okozni. Nexusoknak 1,5 év a támogatása, iPhone-nál meg 3 év, ha jól emlékszem. És ezért nem okoz csalódást az embernek a telefon, és azt mondhatja, hogy igen, ez jó volt, megint ilyet veszek! Míg a Sony nem foglalkozik ezzel, de gondolhatna rá, hogy akinek egyszer csalódást okozott, az nem fog megint tőlük választani. Az a baj, hogy csak a csúcsmobilokkal foglalkoznak. És persze, ez a marketing, ha új rendszert akarsz, vegyél újabb telefont, de azért van egy határ. Megérdemlik a régebbi telefonok is a frissítést. De sokszor még a csúcsmodellekkel se foglalkoznak, ott van például az Xperia S. 2.3.7-tel adták ki, akkor, amikor már volt ICS. A legújabb rom, amit kapott, a 4.1. Tulajdonképpen a megjelenése után kijött Androidokból egyet kapott meg. Őszintén, hacsak nem történik valami csoda, és mégis kap az L egy frissítést, akkor bye-bye Sony, ilyet se többet. Egy picit elkanyarodtam a témámtól így a végére
Még egy gyors kérdés: Más is tapasztalta már azt, hogy az érintőképernyő nem érzékeli rendesen az ujjakat? Lehet, hogy a fólia is ront rajta, de nélküle is fura, pl. a mutatóujjakat rosszul érzékeli nálam, a hüvelyket azt pedig mindig jól. Zavaró tud lenni, amikor nem veszed fel a telefont, hanem csak pl. egy asztallapra lehelyezve szeretnéd használni.
-
Tidzsimon
őstag
Olyan nem lehet, hogy, erre a szar kernelre a sony se tudja felpakolni a 4.3-4.4-et? Zárt bl-en?
-
törölt tag
És itt van tessék az lg! [link]
L7 II is kap kitketet ami nem mai darab!
Így most már mehet a sony a picsába!
-
DrDobos
őstag
Az MX Player lejátsza az mp4-et vagy az Avi-t?
-
virkir
veterán
By topik és márkatársak.
Akárki akármit mond jó kis telefon ez. -
Ézsaiás
tag
válasz
dévidvilla14 #12662 üzenetére
azt nem tudom. bar, az is igaz, hogy sok ertelme nagyon nincs frissiteni. gps meg mindig nem megy, a rendereles meg mindig szar. vissza is teszem a stockot lassan. mert ez a project jo-jo.. de egy helybe topog. hiaba a heti kiadas, a lenyeg ugyan ugy nem megy.
-
dévidvilla14
csendes tag
CM updater miért nem jelez frissítést, mikor már megjelent az fxp326?
-
törölt tag
Helyesírásért bocsi.
Pl Ace 2 ,core , S Advace fog kapni Kitketet.
-
törölt tag
válasz
GEPESZ66 #12654 üzenetére
Sajnos a 2012-es modelleknél megcsinálták.
De még jócskán a támogatási időbe van a sony
Így muszáj nekik adni még minimum egy bug,hiba javító frissítést.
Megérdemelné az L ,sp és az M a kitkatet!
Más gyártó nem szarakodna egyit a frissítéssel.
Noname gyártók alsó közép kategóriás telefonjaikon is már kitkat van.
A sony régebben nyilatkozta,hogy üzleti hülyeség vagy miért nem kapunk kitkatet. Vicc az egész!
-
Ézsaiás
tag
válasz
#38464487 #12651 üzenetére
Ha a 17-est nem nezzuk, akkor jan. 8 ota egy darab javitas sem erkezett. Sot, a 17-es sztem ugyan az, mint a 14-es, csak nem globalis. Szoval, nem ok nelkul mondom, hogy semmi nem fog ra erkezni. Mar az elozo hibajavitassal is javitanuk kellett volna azt ami most is bugos. Szoval. haha
-
törölt tag
válasz
Ézsaiás #12650 üzenetére
Ilyet ne mondjál,hogy semmi nem fog rá érkezni! Majd csak akkor a sony bejelenti. Szerintem 1-2 hiba javító frissítés még lesz a telefonra csak ídő kérdése.
Most csak a felső kategóriás telefonokkal foglalkoznak mert elsőnek azoknak kell hiba mentesnek lenni. :
Xperia M-nél is szar a kamera meg nálam sp-nél is szar volt,.
-
Ézsaiás
tag
válasz
meegle #12648 üzenetére
Hat, en mar nem vennek ilyen telefont. Mert mar ez a hardver azert nem nagy eresztes. Foleg, jatekok szempotjabol. A masik az, hogy support az nulla. Szoval, ha most veszel ilyen telefont, keszulj arra, hogy kapsz egy telefont amire mar semmi nem fog erkezni, tobb mint valoszinu. Szerintem mast nezegess, bar nem tudom mennyiert venned. Maga a telefon nem rossz. Persze a fenykepezo resze szar, illetve a kepernyoje se egy nagy eresztes mar. En mast vennek a helyedben. Persze hasznaltan olcsobban mas teszta. Meg ilyesmi. De ha ujonan venned, akkor mar rengeteg alternativa van ra.
-
meegle
csendes tag
Még egy kérdés nem lassú a telefon h csak 1ghz a proci? Tudom h 2 magos de a tabletünk is 2x1ghz-s és elég lassúcska. Vagy az 1 giga RAM kiegyenlíti ezt? Válaszokat előre is köszönöm!
-
daara
aktív tag
Valaki tudna linkelni nekem egy 14 es végű rombol származo systemUI-t?
-
meegle
csendes tag
Mennyi ennek a telónak a ténylegesen felhasználható belső tárhelye? Igazak a pletykák h sokszor lefagy és megbízhatatlan? A válaszokat előre is köszönöm!
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Fel tudna valaki rakni valahová egy eredeti Vodafonos build.prop-ot?
Voltam olyan balga, hogy nem mentettem le mielőtt ROM-olgatni kezdtem. Most meg hiába írom át három helyen is a SI-t nem szedi le a SUS a Vodás szoftot. Még valamit át kéne írni benne, de nem tudom, hogy mit.Előre is köszönöm!
-
virkir
veterán
Na úgy tűnik megválok a telefontól.
Ha vevőt érdeklik a telepített ficsőrök, elég csak törölni a fiókokat meg programokat?
Vagy mindenképp hardreset legyen?
Ha utóbbi akkor azzal a fagyasztott dolgok is visszaállnak?
A hardresetet hogyan is? -
fioninquo
tag
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Ézsaiás #12632 üzenetére
https://m.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fplay.google.com%2Fstore%2Fapps%2Fdetails%3Fid%3Duk.co.shenye.android.inputmethod.latin&h=rAQFDezwe&enc=AZOHuVIJzbDDWd0QEL1iwWezEkYCdZNbE4OdRro5BgnakVrSib00ra_0OrQJCXtZ3piBDZ7yqM8tVaBcqyrxK2pVa8hcHOlLJETSjDChUHrSNYkrlO6QG7sQNOPFaxgLmjz1_aYa2BC2BshhNv7uC5Wx&s=1
-
Ézsaiás
tag
???
-
GEPESZ66
veterán
A Play-n elérhető az új android,Xperia L billentyűzet.
-
qpidomx
tag
Valaki tudna nekem segíteni Navigáció ügybe? Úgy olvastam Igo primo jó. De legtöbb helyen csak Magyar térkép van fent más felbontásban. Egyet találtam jó felbontásban és az is csak Magyar térképpel. Európa kellene legfőkép Görögország. Nagyon kezdő vagyok ilyen Navigáció téren..
-
GEPESZ66
veterán
Pár héttel ezelőtt kipróbáltam a Nova launchert.Én nem láttam sok előnyét a gyárival szemben.4.1-en az értesítési sáv nem átlátszó, Novàval ez megoldható?
-
Ézsaiás
tag
válasz
GEPESZ66 #12624 üzenetére
Erre a telora legjobb a 4.1
Azon megy minden hibatlanul, es ha megnezed nagyon sokkal tobbet a 4.2 nem ad. Max. agyverzest, hogy megse ugy meg a telefon ahogy kene. Bar, lehet kesziteni 4.2 bug mentes romot is, egyedul annyi, hogy rootolni kell es az xda-n ezzel javitani. Es akkor vegulis no problem. Persze, 4.1-en elvileg nem frissulnek mar a Sony appok, de vagy egy srac az xda-n... aki mindig elkesziti a legujabb apk-t beloluk. Esetleg nezd meg, probald feltenni. Hatha. Bar, sztem nem nagy dolog ha nem frissulnek. Cserebe van egy jo romod. 4.2-t lehet ki se kellett volna adni. Mert igy csak az ember szenved, hogy melyiket valassza. Hisz, legszivesebben a legujabbat hasznalna az ember. De lehet is, van ara. Root. 4.1-en meg a Sony appok felejtosek... Ki van ez talalva. De szvsz akkor is azt mondom, 4.1 a tuti.Siriusb: hogy-hogy nem er annyit? nem ertem. a 14-est is letoltod. akkor nem mindegy melyiket?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Attila57 #12623 üzenetére
Igaz,hogy ezt javították,de viszont előjőtt a szenzor bug,ami nàlam bluetooth headset esetén mindig jelentkezett.Ezért tértem át-vissza a 4.1.2-es,17-es ROM-ra.Számomra tökéletes,bár jó lenne egy bugmentes 4.2.A 4.2-nèl a böngészőből való kilépésnél többször újratöltött a launcher,4.1-nél nem.
-
Attila57
tag
válasz
oszkarfincs #12617 üzenetére
Szia! A vakuszinkront a 4.2/14 ben javították, a képéleséggel, és a HDR móddal együtt. Fókuszáláskor a vaku már világít, de exponáláskor egy erősebbet villan. At exponálás, és a villanás nem azonos időben történt, ezt javították, a 14-es buildban.
-
Tidzsimon
őstag
Szervizbe kuldtem a folyamatos újraindulgatások miatt. Simkártya csere nem segített. Remélem nem szúrják ki a szemem egy frissítéssel, szépen leírtam a szerviznek, hogy rendszer újrarakva minden törölve, csatoltam egy logot az újraindulások idejéről.
Mellesleg a telenorral elégedett vagyok, 2 perc alatt kaptam egy sim kártyát, mikor felmerult, hogy attól indulhat újra. -
-
Siriusb
veterán
Besz...rás, az én SI számommal nincs is 17-es ROM a SUS szerint. Kell túrnom egy másik SI számot.
-
GEPESZ66
veterán
Jelenleg a 4.1-es 17-es,CE3-as ROM-ot hasznàlom,elégedett vagyok vele.Frissítésként a 26-osat ajánlja fel.Ha frissítenék,akkor gondolom a CE3-at rakná fel?Ebben is megvan a vaku probléma,mint a Telekomos 26-osban?Úgy vettem észre korábban,még a 26-os Telekomosban,hogy ez nem vaku késés,hanem inkább exponáláskor gyengébb a vaku.Hiszen közelről fényképezve,sötétben jó lett a kép,csak nagyobb távolságnál volt probléma.
-
Siriusb
veterán
Azt hiszem, hétvégén visszazárom a bootloadert és SUS-sal frissítek 17-re, csak hogy tudjak készíteni saját független ROM-ot is a gyűjteményembe.
Ha minden igaz, haladnak a GPS-szel, s ha ez elkészül, lesz hivatalos támogatás is CM-re.
Azon gondolkodom, mit tegyek fel, ha megvan az 17-es ROM-om, de lehet maradok a gyárinál, amíg a CM meg nem lesz. Ezt a - remélhetőleg - kis időt kibírom, de az Xposed-nak nekifutok újra, hátha most nem lesz problémám.
-
virkir
veterán
válasz
GEPESZ66 #12609 üzenetére
Illetve az ilyen nem telefonspecifikus kérdések helye.
Őstagként illő lenne tudni. -
takessz
senior tag
http://sonymobil.hu/2014/06/26/az-xperia-tx-firmware-frissitese-megerkezett-9-2-1-215/ vicc hogy mi még mindig semmit se kapunk ez a telefon pedig megkapja
-
Attila57
tag
válasz
stojesz #12599 üzenetére
Multimédiában gyalázatos. Videofelvételnél az autofókusz rossz, a hangfelvétel szintén, halkabb részeket levágja (buborékol), és nem sztereo. A fotók minősége (élesség, HDR mód) a 4.2-vel sokat javult, de így sem tökéletes. A szenzor hiba nálam nem jelentkezett, a hívások utáni lefagyás viszont igen.
-
Ézsaiás
tag
válasz
GEPESZ66 #12601 üzenetére
Video lejatszasara MX Player a legjobb + kodek hozza. Abbol az ingyenes annyi, hogy vannak benne reklamok. (Adaway-el megelozheto - root kell hozza)
A PowerAMP nagyon jo, vagy a PlayerPRO Music Player. Mindketto fizetos. PowerAMP-ot 15 napig hasznalhatod, a trialt. Utana meg kell venni. -
GEPESZ66
veterán
4.1-en nen frissül fel a legújabbra az album,stb.
Melyik alkalmazást ajánljátok az áruházból videó lejátszásra, ill. zenehallgatásra?
Szeretném, ha az alkalmazás magyarul is tudna.
A Poweramp esetében, ha nem vásárolja meg a felhasználó, akkor mivel tud kevesebbet a próbaidő végén?
Új hozzászólás Aktív témák
- IPhone 14 Pro max 256GB kuriózum! 98% akku 2027.08.28. Jótállás
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest