Hirdetés
- Kamerában erősíthet a Pixel 10
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- One mobilszolgáltatások
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- iPhone topik
- Snapdragon 695 és 120 Hz-es kijelző a Motorola G34-ben
- Google Pixel topik
- Ez nem futótűz, inkább csak égés
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sajnos szörnyen lent van a forint, és az árfolyam ingadozás miatt az itteni árakra jelentősen rá szoktak számolni a gyártók is, hogy ne naponta kelljen utána húzni gondolom. Jelenleg úgy néz ki az Apple és Samsung azok, akik normálisabb sw támogatást adnak (ígérnek), és még talán a Google, csak őket itthon nem lehet kapni rendesen. De mindezekkel együtt elég kevés opció van sajnos a piacon értelmes termékre.
-
törölt tag
-
törölt tag
Tudtommal nincs benne arc-azonosítás, a stock Android nem támogatja egyelőre (vagy talán a 12 már igen?), ezért ebben sincs. Ahol van, ott a gyártó magának oldotta meg.
Milyen laptopod van? Elképzelhető, hogy annak a képernyője nem színhelyes (a legtöbb laptop ilyen szempontból nem túl jó, főleg a business class gépek). De ettől még lehet szükség utómunkára persze. A Sony általában a semlegesebb, laposabb kinézetet adja, szóval ha élénk színek kellenek, akkor valószínűleg utólag kell majd dolgozz rajta.
-
törölt tag
Nekem is két kártya van benne(voda és telenor), bár ebből az egyik általában kikapcsolva, de sosem volt még olyan, hogy két kártya miatt lassult volna. Nem lehet, hogy valami app, ami valahogy hozzáfér a híváshoz bekavar? Nem tettél fel mostanában ilyet vagy nem frissült valami ilyen app?
Alternatívaként SIM kártyák és esetleg foglalat tisztogatás, esetleg kártyacsere? Másik kártyával is csinálja vagy csak ezekkel? -
törölt tag
Igazából ez is zászlóshajó, csak kisebb, a nagy felbontású kijelzőt kivéve megkapott mindent, amit a nagytesó. De amúgy én is sokallom persze az árat érte, 390 ezer felét sem szívesen adnám telefonért (de annyit muszáj lesz biztosan, ha nem valami gyagyit akarnék).
Hmm, hát te sem dolgoztál akkor gondolom sokat nagy cégnél
A "csak nem nyúlnak hozzá a kollégák" sehol nem lenne elég biztonságnak. De amúgy nem is tőlük kell adott esetben félteni, hanem mondjuk ha ellopják vagy ilyesmi. De amúgy a céges Exchange elérést be sem lehet állítani képernyőzár nélkül (nem engedi a telefon, mert így van megadva a biztonsági előírásokban), akkor meg már legyen kényelmes a feloldás.
-
törölt tag
Igen, drága, mert új. Az összes X5 900$/€ körül nyitott, mint ahogy manapság majdnem minden ilyen már. Vicces, de a jelenlegi flagship mezőnyben a szifon teljesen reális árú, már-már olcsónak mondható
Igazából annyira nem nehéz kerülni őket. Bár sok mindent ott gyártanak, de egyre kevésbé (sok cég vándorol el onnan), és a kínai márkákat pedig viszonylag könnyű kerülni. Most itthon kb nincs is semmi kínai, csak az RF távirányító doboz, mert azt kb nem gyárt más.Ujjlenyomat azért kell, mert gyakran oldom fel a telefont, és azzal csak egy mozdulat, nem kell kódot írni vagy mintát rajzolgatni (amik könnyen leleshetők). Mivel ezt használom céges dolgokra is, így muszáj képernyőzárat beállítani, akkor meg legyen a lehető legkényelmesebb. A gond csak az, hogy az Xperiákban nem sikerült túl jól az olvasó. Vagy túl kicsit a felülete, vagy túl könnyen koszolódik, de nem túl pontos.
-
törölt tag
Nekem a kínaiak nem jöhetnek szóba, a szinte nulla szoftveres supportjuk miatt is többek között (plusz mert a lehető legkevésbé szeretném támogatni a kínai gazdaságot). Sony király amúgy, és az X5iii már kamerában is elég jó lenne, csak nem nagyon kapni (pedig fél éve jelentették be), és az ujjlenyomat olvasója gondolom továbbra sem túl pontos (az mk2-nek sem volt). Esetleg Pixel vagy talán Samsung még szóba jöhet, szifon meg leginkább azért nem, mert csomó számomra hasznos funkció még mindig nincs benne.
De nincs túl nagy választék, a HTC, LG teljesen eltűnt, Asus ígéretes lenne, ha lenne ott is szoftver support... -
törölt tag
-
törölt tag
Nekem is van egy elég profi fényképezőm, de a telefonnal ellentétben az nincs mindig nálam, főleg nem 3 különböző látószögű obival. Igazából amúgy ha képes lenne jól belőni a telefon az expozíciót és esetleg tudna valami normálisabb HDR feldolgozást, akkor nem zavarna a manuális rész hiánya. Nem mintha bármi indokolná, hogy legyen lehetőség állítani az egyik lencsénél és nem a másiknál, ez simán csak szoftveres korlátozás.
-
törölt tag
Engem is az zavar a leginkább, de amúgy vékonyabb tokban (tok nélkül pláne) egész megbízható
. Még az szokott zavarni, hogy kamerában manuális mód csak a fő lencsére van, sem a telére sem az ultrawide-ra nincs.
És hogy kb nem lehet már rá (normális) tokot kapni, mert túl régi készülék, és fénykorában sem volt kellően elterjedt. -
törölt tag
Mondjuk azokat lehet szerezni utólag is, mivel univerzális megoldások, szóval ha amúgy rendben van a telefon, akkor szerintem jól jártál. Nekem másfél éve van meg és igazából semmi baja, nem lassabb, összesen annyi, hogy minimálisan gyengébb már az akksi (de így is legalább olyan jó, mint az S10e volt új korában, amit előtte használtam).
-
törölt tag
Nem tudom az erősödő csengést hol lehet, de végső esetben egy hangszerkesztőben megcsinálod úgy a csnegőhangnak használt fájlt, hogy fokozatosan hangosabb legyen, az ugyanezt a hatást éri el.
SMS-eket azt hiszem a Google backup az át tudja talán vinni, bár sosem használtam igazából, mert kb csak hitelesítő kódokat kapok SMS-ben már évek óta. -
törölt tag
Itt van hozzá jónak tűnő oldal, bár ez kiterjedtebb, de innen neked a platform tools kell, a fastboot drivers (bár ez nem biztos, nekem több telefonnal is már magától feltette) és az xperifirm, hogy leszedj egy firmware-t.
Bootloader unlock nem fog kelleni, mert gyári fw-t teszel fel. De amúgy ha nem csináltál még ilyet soha, akkor azért van benne kockázat, még ha elég bolondbiztos is általában a fw telepítés. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Silenzio #429 üzenetére
A felszínen apróságok vannak inkább. Kicsit más lett a gyorskapcsolók rész és az értesítési terület, máshogy vonja össze az üzeneteket. Van valami animáció is a háttérképpel, amikor lehúzod az állapotsávot. A screenshot UI és a megosztás UI is kicsit módosult, és a power gombot hosszan nyomva felugró menü. Az ujjlenyomat mintha lassabban oldana fel (lassabb maga az animáció, amíg felismeri az ujjat és behozza a főképernyőt), de érzésre mintha többször eltalálná nálam mint előtte (lehet csak a lassú animáció miatt önkénytelenül tovább otthagyom az ujjam az olvasón és azért).
Most így hirtelen ilyenek jutnak eszembe. -
törölt tag
Na, két új funkció, ami idegesítő: notification bubbles és gesztusok
De szerencsére mindkettő kikapcsolható.
-
törölt tag
válasz
Fuxosbömis #417 üzenetére
Nem frekvencia, hanem a pontos szabvány. Wifi 4 = 802.11n, Wifi 5 = 802.11ac és Wifi 6 = 802.11ax.
Van általában tok, amikor nem itthon vagyok, és valóban kicsit rosszabb úgy, de nélküle sem igazán pontos sajna.
-
törölt tag
válasz
Fuxosbömis #415 üzenetére
Nagyot egyelőre én sem. De például a Wifi jel mellé kiteszi már azt is, hogy milyen típusú (4-5-6), ami nem rossz, bár először azt hittem rá, hogy a kis x-et tette oda, hogy nincs internet
-
törölt tag
Hello,
Szerintem nem működne sima átalakítóval, mert a zajszűrős headset az több eres jack dugót használ azt hiszem. Illetve amiket láttam, azok olyanok voltak. De ki kellene próbálni.
Android 11 még nem jött meg, csak az ázsiai régióban 1-2 helyen dobták ki, amúgy azt hiszem február közepe-vége volt beígérve.
SoT változó, van amikor 6-7 óra kijön vele úgy, hogy közben majdnem 3 napot megy, de most például 3 és fél óra van benne és 37%-on áll (szóval olyan 4 és fél - 5 óra lehet majd a vége). Nagyon függ attól, hogy mire használod. Egy Tinder például megeszi reggelire, mert folyamatosan aktív olyankor a GPS (szerintem többet fogyaszt mint a navigáció).
Ami nekem nem tetszik benne, hogy az ujjlenyomat olvasó nem annyira tuti, nagyon sokat téveszt sajna (amint kicsit nedves, izzadt, poros az ujjad már nem ismeri fel, ha féloldalasan helyezed rá, akkor sem nagyon). Néha meg tök érzékeny, nem tudom mitől függ.
Ezt leszámítva szerintem amúgy szuper telefon, elég jó üzemidővel. -
törölt tag
Jé, valóban. Látszik már meg sem nézem ezeket a kisebb frissítéseket, hogy mit raknak fel.
-
törölt tag
-
törölt tag
Újabb hónap, újabb biztonsági frissítés. Szokatlan is lehet ez, ha olyan gyártókat használt eddig az ember, mint LG vagy Oneplus
Az alig 1 éves OP6-om kb 4 hónappal volt lemaradva biztonsági frissítésben, mielőtt eladtam (aztán jött egyben utána, csak szartak rá havonta kiadni).
-
törölt tag
A felső az 7mm, az alsó 4mm.
A jack kicsit zavar, ha lehetett volna választani, akkor inkább olyan változatban vettem volna, amiben van, de olyan gyakran nem használom (BT headset zenére, iphone headset átalakítóval hívásokhoz). Majd jövő nyáron veszek Xperia 5 ii-t, amiben remélhetőleg lesz megint -
törölt tag
Mondjuk kinek mit jelent a bloat, nekem pl. a fél MIUI-EMUI és társaik annak számítanak, csak ott a hülye beépített appjaikat nem lehet mind törölni (mondjuk minek külön galéria, ott a Google Photos, minek gyártói fájlkezelő, és egyéb ilyen redundanciák).
Újdonság az, ami jön a vanilla Androidból. -
törölt tag
Amúgy ha már kamera, manuális módban miért nem lehet a másik két lencsét használni, csak a középsőt?
-
törölt tag
-
törölt tag
Van az irodában egy ilyen 6 USB kimenetes töltő dobozom, ami 5V 2,4A leadására képes max egy kábelen. Az S10e erről olyan másfél óra alatt feltöltődött, de ennél a telefonnál majdnem 2 és fél óra kell, hogy olyan 18-ról 100-ra menjen. Vajon a kábel okozhatja vagy nem ismeri fel a töltőfejet és azért tölt lassan? Mert amúgy az akksi kapacitása nem indokolná a majdnem egy órás többletidőt.
-
törölt tag
Az miért lehet amúgy, hogy hiába tiltottam le a Chrome-ot és a Duo-t, néha magától visszaengedélyezi őket
Igazából törölném is ezeket, ha lehetne, de nem engedi a rendszer.
-
törölt tag
Amúgy 40mAh különbség van az S10e-hez képest, és most ér véget a második napom Xperia 5-ön a töltés óta, és még 32% van benne
Samsungon ilyenkor már rég 10% alatt volt hasonló használattal...
-
törölt tag
válasz
Fuxosbömis #256 üzenetére
A 'minimise' nem ezt csinálja, hanem a minimalizált értesítések nem jelennek meg az állapotsávon, AoD-n meg zárképernyőn sem, csak ha lehúzod a redőnyt, akkor ott mutatja őket.
Én azt szerettem volna elérni, hogy ne dobja fel az arcomba, hanem csak tegye ki az ikont az értesítési sávra. De sikerült is, van egy ezer éve működő adb parancs hozzá: [link] (visszacsinálni ugyanez, csak a végén a számot 0-ról 1-re kell módosítani)
Annyi a különbség, hogy Samsungon ezt apponként lehet állítani az értesítéseknél a GUI-ban, hogy "sound & pop-up", "sound", "silent" legyen az app. -
törölt tag
válasz
Fuxosbömis #254 üzenetére
Ott csak azt lehet állítani, hogy miről küldjön értesítést az adott app, azt nem, hogy hogyan teheti. Én azt akarom kikapcsolni, hogy ilyen peek (banner) értesítéseket küldhessen bármi, ami fent egy sávban megjelenik, elfoglalva a képernyő egy részét 1-2 másodpercre. Elég nekem bőven, ha megjelenik az állapotsávon az ikonja, hogy valami történt. De nem gond, adb-vel ezt is ki lehet szerencsére kapcsolni, csak One UI alatt már van apponként állítható frontendje a beállításnak.
-
törölt tag
Megjött nekem is a telefon végre
Eddig pozitívak a tapasztalatok, bár S10e után a beállítások lehetősége kicsit fapados, de a lényegesek megvannak azért (mondjuk nem tudom apponként beállítani, hogy mi küldhessen peek notification-t, meg ilyesmi). A kijelző szerintem jobb, eddig nem vettem észre lila utánhúzást, mint S10-en, AoD felvillantja az új értesítéseket, de csak ha nincs letakarva a közelségérzékelő. Pont így szeretemTudom, apróságok, de a Samsung mégsem tudta megfelelően megoldani...
Ujjlenyomat olvasó nekem elég jól működik, van egy fél másodperces delay a feloldásban, de legalább felismeri az ujjamat, nem úgy, mint az S10eOtt ha felismeri, akkor azonnal felold, de néha ez csak sokadik próbálkozásra sikerül neki.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
pit stop #200 üzenetére
Bocs, kicsit hosszú lesz, de talán elfér a topikban, úgyse pörög annyira
Például hogy nem a közelségérzékelőt használja zseb módhoz, hanem a fényérzékelőt (kamerát?), ezért sötét szobában is rendszeresen feldobja az üzenetet, hogy húzzam odébb a lakatot, hiába oldottam fel például ujjlenyomattal a telefont, mert azt hiszi zsebben van. Mondjuk a zseb mód kikapcsolása ezt megoldja, ami amúgy sem használható arra, hogy zsebben ne oldjon fel a telefon, csomószor volt olyan, hogy előveszem a zsebemből, és a főképernyő fogad.
Vagy nem használja ugyanúgy a közelségérzékelőt az AoD kikapcsolásához, ha zsebben van a telefon, ezért az folyamatosan világít, még ha nincs is semmi értelme, akkor is (oké, a tap to show opcióval ez is megkerülhető, akkor viszont nem látni, ha értesítés jön, mert nem is villantja fel a képernyőt, neked kell időnként tapogatni).
Vagy mostanában azt csinálja, hogy random leesik a hálózatról, bár jelzi a térerőt, de nincs adatkapcsolat, csak repülő mód be-ki kapcsolásával. Vagy rosszabb esetben telefon újraindításával. Erre mondjuk azt mondták, hogy állítólag a Voda hálózata ilyen valamiért, de ebben nem vagyok biztos, mert szerintem régebben is használtam azt másik telefonnal, és nem volt ilyen.
Vagy hogy elég furán érzékel a képernyő, mintha kicsit túl érzékeny lenne (még ha ki is van kapcsolva az extra érzékenység), és például a scrollozást néha oldalra lapozásnak akarja venni, vagy fordítva, pinch zoom is néha nem akar elsőre jól működni, mert scrollozni akar, tap and hold sem magabiztos szerintem eléggé...
Az sem kimondottan jó, bár ez zavar legkevésbé talán, hogy lilás utánhúzása van a képernyőnek, ha scrollozol valami sötét tartalmat, a sötét élek szélnél ilyen lilás átmenet marad egy fél másodpercig, kicsit mintha motion blur effekt lenne.
Az ujjlenyomat olvasó is elég bizonytalan, ha kicsit is nedves/izzadt az ujjad, akkor nem érzékel semmit, de amúgy is van olyan, hogy 3-4 érintés kell neki, mire veszi, hogy most fel kéne oldani (hiába áradozik mindenki, hogy mennyire fasza meg gyors és pontos, szemben a másik két S10 képernyő alattijával). Most a hüvelykujjam kétszer is felvettem, így kicsit jobb a hatékonysága, de nem tökéletes. Ellenben csomószor volt már olyan, hogy véletlen hozzáérek, mert pont ott fogom meg a telefont, amikor zsebre vágom, és attól az érintéstől felold
Az üzemidő sem túl acélos, hiába írja a GSMarena, hogy kb 10%-kal jobb az OP6-nál, olyanom volt előtte, és két napot simán kibírt, ez meg jó ha másfelet. Persze ha folyamatosan nyomogatom, akkor több kijelzőidőt hoz az OP6-nál (azon ilyen 5 óra körül volt mindig, ezen 6-7 óra simán megy), de készenlétben szerintem túl sokat eszik, ezért sosincs meg a két nap vele.Cserébe ami jó, hogy a kamerája ezerszer jobb az OP6-nál és van ultra-wide is. Kisebb és kompaktabb. Sokkal jobb a hangkimenete jack-en. BT kapcsolatot sokkal stabilabban tartja, mint OP6 (ott LDAC kodekkel gyakran akadozott a fülesem, ennél soha még). Sokkal jobb a szoftverben a jogosultságok és értesítések kezelése (OP6-on nem tudtam beállítani, hogy a Discord ne rezegjen folyton új üzenetnél, itt simán). Jobb, hogy nincs notch, ezért elférnek az értesítések rendesen, nem vágja le 3 ikon után.
Illetve csomó apróság szerintem kényelmes benne, de a fenti hibák miatt úgy döntöttem, hogy mégis megpróbálok egy Xperia 5-öt, mert ez az egyetlen telefon még a piacon, ami tetszik, és találtam egy megfizethető példányt belőleQuattro: Igen, a kosz mindenképp bemegy, viszont általában az élek mentén látszik jobban, ott ül meg. És ha ott nem átlátszó a tok, akkor nem zavaró annyira. Azért szeretem alá tenni a bérletet, mert úgy biztos nem hagyom el, telefon mindig van nálam
Meglátom majd mennyire jön be a sima átlátszó tpu tok, amit kapok hozzá, aztán majd nézelődök, ha mégsem olyan jó -
törölt tag
Jól néznek ki ezek a tokok is, csak sajna nem átlátszó a közepe, így nem tudok alá bérletet tenni (vagyis tudok, csak nem praktikus
). Igazából az alap szilikon is jó lenne, csak a teljesen átlátszó tokok oldalt annyira gyűjtik a koszt, hogy rossz nézni
Illetve még egy ilyet találtam, ami érdekesebb, de ez meg fémből van, nem tudom mennyire befolyásolhatja a vételt. -
törölt tag
Köszi
Tokot milyet használtok rá? Valami ilyesmi designt keresnék, de nem nagyon találok erre a telefonra. Illetve ez hasonlónak tűnik, csak kérdés, hogy mennyire merev és passzentos, mert alá kellene férjen egy bérlet, meg egy fém lapocska, ami az autós mágneses tartó miatt kell.
-
törölt tag
Lenne még egy kérdésem, ezúttal a kamerával kapcsolatban. Videókban említik, hogy kikapcsolhatatlan az AI, és tesztfotókon úgy látom rendre szétmossa a hátteret (kamu bokeh). Ezt ki lehet valahogy kapcsolni? Vagy minden alkalommal, ahol van valami az előtérben, azt úgy veszi, hogy most portrét akarok lőni, és szétken mindent, ami hátrébb van?
-
törölt tag
Sziasztok,
Gyárilag van valamilyen AoD vagy hasonló megoldás a telefonon (vagy úgy egyáltalán az Xperiákon)? Ha már ez a széria OLED kijelzőt kapott, akkor nem lenne rossz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A „kompakt” csúcs-Xperia keskeny lett, ám nyúlánk, aláhúzva, miért nem feltétlenül jó az extrém képarány telefonon. Zsebmozira mondjuk pont alkalmas.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 12 Red 64 GB
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S20 Ultra 12/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Honor Magic5 Pro 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Adatkábellel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest