- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Yettel topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pearce
aktív tag
"miért nem tudok felvenni vele egy megbeszélést, mert tudom nem arra készült. De írhatnám azt is, hogy e-mailt sem tudok rajta írni\olvasni, vagy nem használhatom cég kontaktok vagy vállalkozások címeinek hang alapú keresésére.."
Legalább értelmes dolgokra használnád, de amit itt leírsz, áhh...
E-mailt olvasni, írni egy órán meg megbeszélést felvenni...bazz -
G-Guts
aktív tag
"...egy jó alap, amire lehet és még kell építkezni."
Na én ezzel pont nem értek egyet.
-
Maximum1
őstag
4 magos óra?! besz@rok....
Legalább menne 3-4 napot, így ez felejtős ennyiért számomra. -
etohun
aktív tag
Nekem bejönnek az android wear-es kütyük, de akkor nézzenek is ki órának pl g watch r vagy moto360, kár hogy egyelőre nem engedhetek meg magamnak eggyet. Egyik haverom úgy döntött megvárja a huawei watchot. Nos az tényleg nagyon szimpatikus, talán a legjobb eddig, kinézetre pedig biztos. Na de ezek az árak.
-
kolosanyi
veterán
Már hogyne lenne idevaló? A cikk jó része direkt a fitnessz funkciókra lett kihegyezve, amiben eléggé vérszegény az óra. Nemhogy az M400, hanem egy alap futó óra is bucira veri ilyen tekintetben, viszont az M400 képes napi aktivitásmérésre és kezeli az értesítéseidet is, ha támogatott telefonod van (én WP-s vagyok, szóval ezt buktam). Emailt írni/olvasni nem egy órán kell, ahogy megbeszéléseket felvenni se, mert saját magadat szívatod vele egy akkora kijelzőn. A hangutasítás nem rossz, de ahhoz meg semmi szükség egy plusz eszközre, a telefon is tudja. Tehát továbbra is tartom a véleményem, hogy sporttevékenység monitorozására nem jó ez az eszköz, másra meg drága, vagy csak megnehezíti a felhasználó dolgát.
-
inthro
aktív tag
válasz
kolosanyi #36 üzenetére
Én nem haragszom senkire, de amit leírtál véleményem szerint nem ide való, mert két olyan dolgot hasonlítottál össze ami nem egy kategória. Vannak órák amik elmennek évekig, vannak fitness és sportolóknak kifejlesztett kütyük, és van olyan nekünk Geek-eknek az okosóra. Én sem írok be egy Polar topikba sem, hogy miért nem tudok felvenni vele egy megbeszélést, mert tudom nem arra készült. De írhatnám azt is, hogy e-mailt sem tudok rajta írni\olvasni, vagy nem használhatom cég kontaktok vagy vállalkozások címeinek hang alapú keresésére... A Te cuccodat arra találták ki amire, a miénket arra amire. Kérlek ne hasonlítsd össze a kettőt.
-
atike
nagyúr
Nekem ez nem tetszik...
Van már nem egy-két olyan kis drágaság, ami külalakban is igényes.... Oké, ez funkcionálisan rendben van, de nem fogott meg...
-
blueMerle
veterán
Akkor a Pebble a te készüléked
Én nem gondolom hogy ismét a monokróm, lassú válaszidejű kijelzők felé kellene mozdulni, sokkal inkább az akkura rágyúrni vagy optimalizálni a lehető legjobban
Nem néznék sem videót, sem flash animációkat, ezekből már úgy 15 éve kinőttem, de sokkal használhatóbb egy szines, normális kijelző, nincs annyi kompromisszum (az akksiidőt kivéve). Persze most lehetne pro-kontra érveket felhozni de felesleges, mindenki azt vegye amit neki tetszik. Nekem az e-ink köszönöm de nem
-
fondorlatos
aktív tag
Saját véleményem is az, hogy az efféle okosórákat még tökéletesíteniük kell a gyártóknak.
Ettől függetlenül vegye akinek tetszik és telik rá. -
kolosanyi
veterán
Ez megint csak egy divatcucc jó drágán. Mikor akarnak ezen a koncepción túllépni a gyártók? Sportolóknak kevés, átlagembereknek drága és hamar lemerül, ráadásul nem is szép. Miért mindenki a pénzes, de nem gondolkodó, impulzusok alapján vásárló fogyasztókat célozza meg?
Alternatíva: Polar M400. Óraként 24 napot adnak meg készenléti időnek, GPS-szel és pulzusmérő pánttal 8 órát. Kezeli az értesítéseket, napi aktivitást mér, profi edzésfunkciói vannak és 60 ezer, nem 80. Én ráadásul 48-ért vettem pulzusmérővel együtt leakciózva. Ja, és nem ez a gagyi IP szabvány vonatkozik a vízállóságra, hanem úszni is lehet vele. Saját magam kérdeztem meg a Polar magyar képviseletét, ha a 2 éves garancia időtartama alatt mégis beázna, cserélik. Szerintem ezt megszorongatni se tudja egy ilyesmi okosóra se, nemhogy maga mögé utasítani. Processzormagok ide, színes kijelző oda, egyszerűen az emberek többsége nem ezt várja el egy órától, még ha az fel is lett okosítva.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Hűha, köszi a javításokat.
-
inthro
aktív tag
válasz
bollokcs80 #31 üzenetére
A kikelzője rendben van ekkora méretnél, elmegy 2 napig, és hívást is fel lehet vele venni.
-
bollokcs80
Korrektor
80 ezerért legyen már benne egy rendes kijelző, bírjon többet egy napnál és lehessen vele hívást felvenni...
-
Carlas
senior tag
A műanyag szerkezet alján fehér dobozkából tudtuk elővarázsolni a leírásokat, a microSD kábelt és a garanciapapírt. Van benne hiba LOL
-
BandiHUN
veterán
Azért meg kapsz egy Galaxy Gear 1-et használtan,én is igy tettem,nincs GPS,de mivel sok értelme nincs teló nélkül kimozdulni,elképzelésem sincs,mikor zavarna ez,vagy inkább,hogy elmegyek valahová teló nélkül,és lehet valami fontos,vagy épp segitséget kellene kérnem,pl.baleset futás közben.
Ja,erről jut eszembe,hogy szerintem lehetett volna irni a cikkben arról,mire is jó pontosan a GPS,van-e térképes offline naviprogram,vagy csak koordinátákat tárol,milyen szintű is ez az egész?Hiszen elvileg ez a legnagyobb extrája a cuccnak.
És ráadásul én sokat nyúzom a Geart,OLED,igaz fekete-fehér alapóra van betéve,de ha már valami van,akkor nem sajnálom a kakaót,szép szines háttérkép,stb,és igy gyakorlatilag az idő nézegetése nem elég,hogy a reggel töltött óra ne legyen még délben is 100%-on,pénteken most is délben vettem le töltőről,most hétfőn délben tettem fel,és 34%-on volt,sosem kapcsolom ki,Facebook,email rá van állitva,igy dolgozik rendesen...1nap??? haha.Mondjuk a Pebble is úgy tudom,1 hét,de ott a sok tudásbeli hiány,kijelző,processzor,memória...
Ja a Gearban kamera is van,és JÓ.Használom is,bulifotók,stb,PC-n is teljesen vállalható 2 megapixeles képek,saját memó.Jaés az üzemidőben benne von,hogy szinkronizál is,vagyis a most hétvégén csinált buliképek miatti mondjuk fél órás kamerázgatás,és a telóra átkerülésének energiaigénye is értendő...
Jaés van benne hangszóró-mikrofon,a pózt leszámitva,mert a csatba van épitve a hangszóró,tehát nem kényelmes,csak ülve,támaszkodva fejhez tartani,teljesen jó mint headset is.DE kihangositható is az órán.
Szóval ennyit,a pulzusfigyelésen túl egyelőre,de ott is Gear modell jellemzően,ami tudja,a régi jó öreg Gear 1-nél azóta se hoztak össze többet,sőt...és ha igen,irtózatos áron,pénzben és üzemidőben is.
Akinek pedig nem kell a kamera,headset,de sportosabb,akkor ott a Gear Fit,abban van pulzusmérő,árban szintén ennyi használtan. -
pit stop
addikt
Bocs, nem voltam egyértelmű. Az elírásra akartam felhívni a figyelmet, és a javítására
De igen, az üzemidő is lehetne combosabb.
Mondjuk Sony bizontsági szolgáltatását össze tudnák kötni órával, és órán is meg tudnám nézni merre van épp a telefonom, akkor az még nagyobb biztonságot jelentene (ha már gps) -
Fall-N
veterán
Dehogynem tudnak. Olvasd csak el miket írnak itt a fórumokban. Soknak nem jó a meglévő telefonja (G2, Nexus 4/5, One M7 stb.) pedig bőven elég erős még mindig, de "erkölcsileg" elavul. Mindig jön az újabb, sokan meg évente váltanak vagy sűrűbben.
Okos óra csak még egy fejőstehén lesz ha a kezdeti nyűgöket leküzdik. Egyelőre csak most kezdenek fejlődni, mert nem karra szerelt miniatűr okosteló (lesz) az ideális. Csak sajnos itt is a fejlődés útjában a jelenlegi energiatárolási lehetőségek állnak (azaz gyenge akksi.)
-
draco31
veterán
Az első oldalon microSD kábelről van szó.
Egyébként nekem tetszik. -
inthro
aktív tag
Fura, hogy sokan úgy szóljátok meg ezt az órát, hogy nem is hordtátok. Én jó pár hónapja használom, a szilikon szíjas verziót éppen árulom, mert kaptam ajándékba egy fémszíjasat. Semmi gond sincs a kijelzővel, felváltva használom egy moto 360-nal, de semmivel sem rosszabb mint más okosóra.
-
jacis
nagyúr
Tetszik az óra, de a tesztet eddig olvastam:
"Sajnos itt a harmadik Smartwatch 320 x 320 pixeles TFT-panelja nem virít, az 1,6 hüvelykes megjelenítő betekintési szögei rosszak, márpedig egy óra előlapjára pont nem tekintünk mindig tökéletesen szemből. A színek emellett fakók, a napfény alatt viszont kifejezetten jól olvashatók a tartalmak, persze ha megfelelő szögből tekintünk rá." -
tjb007
nagyúr
„A Smartwatch 3 működéséért két 1,2 gigahertzes Cortex-A7-es processzormag felel”
Negy, nem ketto.
-
Tomi326
csendes tag
Nem győzött meg...
-
hanati64
tag
Én két naponta töltöm.
-
kezdő
senior tag
Akkor ott az új Pebble Time Steel.
Sőt ez már színes e-link kijelzővel jön.Én is elgondolkodtam rajta, de egyszerűen nem tudnám elviselni a pixeles "csúnya" kijelzőt.
Van első generációs relatíve kis felbontású Kindle könyvolvasóm, ott tök jó ez a technológia, de egy óra legyen nekem mutatós, és ha ehhez a parasztvakító retina felbontás kell akkor hát legyen.Lehet még várni kell pár évet ezekkel az okos órákkal, de hát a telefonoknak is kellett x év, hogy a mai szintre eljussanak.
-
gabancs
addikt
Egy okos telefonnál már nem tudnak mit kitalálni, hogy növeljék az eladásokat, így megpróbálják az "okos órát" letolni az emberek torkán. Hát nem fog sikerülni.
-
Fall-N
veterán
+1
Nem kell imitált mp mutató realtime és akkor elég a frissítési idő. Nagy előny, hogy nem fogyaszt amíg állókép van. -
ZooLee
senior tag
válasz
blueMerle #11 üzenetére
De mit?
Ilyen kis kijelzőre milyen plusz funkciót? Az e-ink kijelzőnek pedig rengeteg hátránya van.
De milyen tényleges hátránya van az e-ink kijelzőnek, ami egy ilyen okosórában valóban gondot okozna? Nyilván nem videót nézel és nem flash animációt kell megjelenítenie. Én sokkal inkább elfogadnám az e-ink nagyon lassú képernyő frissítését az üzemidőért és a tökéletes olvashatóságért cserébe...
-
BDave
őstag
Valaki próbálta már Strava-val? Lehet vele rögzíteni az útvonalat telefon nélkül is?
-
petymeg
addikt
Jó kis kütyü.
Megér vagy 20.000 Ft.ot, többet nem adnék érte. -
Polllen
nagyúr
válasz
blueMerle #11 üzenetére
Igazából én csak előnyét látom az e-inknek. Ilyen kis kijelzőn pl. nekem nem fontos, hogy színes legyen vagy hogy videók folyékonyan fussanak rajta. Gyors legyen, megfelelő felbontás és háttérvilágítás.
Mondjuk hozzáteszem, rám nem kell hallgatni, nem tervezem okosóra vásárlását.
-
blueMerle
veterán
-
darvinya
titán
Sok kompromisszum drágán.
Ez a kiadás már csak brand tovább vivés semmi új.
Inkább kitalálhattak volna mást, jobban, újat. -
DWENNON
tag
Miért jár gyerekcipőben az Android Wear?
-
ZooLee
senior tag
Ami mégis hiányozhat, az a pulzusszámmérés. Mind a óra IP-védettsége, mint pedig az óraszíj anyaga megfelelő volna komolyabb szintű fitneszmonitorozásra, akár zuhogó esőben vagy erősen leizzadva, ennek viszont elég fontos része a szívritmus naplózása.
Ezek a készülékek nem tudják, hogy a BT Smart eszközzel (ez esetben szívritmus-érzékelő övvel) párosítva azt is rögzítik? Szerintem még jobb is lehetne, mint a beépített (nem annyira pontos) szívritmus érzékelő, ráadásul aki nem akar, nem fizet érte, akinek meg szükséges, annak meg ott a pontosabb eszköz...
-
Csapoati
nagyúr
Szubjektív vélemény fog következni: Juj, ez nagyon nem állt össze nekem. Drága, kétpálcás kárcóra kinézete van (bár fémmel azért jóval jobb), ráadásul egynapos az akksi.
Jó lesz ez majd a Smartwatch 5-re kb.
-
TTommi
aktív tag
Szerintem ez a GPS miatt van, az zabálja az akkut. Ha jól tudom ez az első ilyen tesztelt kütyü amiben van GPS, de javítsatok ki, ha tévedek. Én nem hiszek azokban a pulzusmérőkben, amik a csukló felső részén érzékelnek. Akkor már inkább egy mellkas pánt ami, kommunikál az órával.
-
pit stop
addikt
Utolsó oldal közepe: " És akkor most már egy ilyen eszközt is naponta a töltőre kell dogni..."
Ennyiért valóban sok, de ha lemegy az ára legalább a felére, akkor jó vétel lehet - főleg fémes kivitelben. Kíváncsi lennék milyen hosszú mailt tudok rajta megnézni, mert Smartwatch1 még egy idő után közli, hogy nézzem meg telefonon és pont.
-
Fall-N
veterán
Itt jön elő az AMOLED előnye. Sokkal jobban bírná az akksi szemben a TN panellel, főleg konstans fekete háttérrel. Vagy ha nem AMOLED akkor e-ink lehetett volna. Órába TN nem való. A napi töltéssel ugyanúgy egy béta tesztnek néz ki így az egész. Egyébként küllemre szép.
-
doooo
veterán
Azért egy pindurkával többet is adhattak volna a dizájnra.. ettől függetlenül még mindig nem érzem olyan szinten mint egy LG-t vagy Samsungot.. hátha majd a Smartwatch 4.
blueMerle: igen, így már jobb
-
blueMerle
veterán
Ezzel a szíjjal már egész más a leányzó fekvése:
Új hozzászólás Aktív témák
ma Befutott hozzánk a japánok első Android Wear rendszert futtató okosórája, mi meg kifutottunk vele az erdő szélére, hogy fitnesz képességeit teszteljük, hiszen GPS is került bele.
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 8 9 10 S8 S9 S10 41-45mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év apple.
- Garmin tactix Delta Solar okos óra eredeti Garmin titan szíjal
- Apple Watch 10 42mm Karcmentes/2026.03.15.Apple Gar./Akku 100%/p4234
- Apple Watch Ultra 2 49mm Hibátlan/2028.03.26 Gar./Akku 100%/p4235
- Huawei Watch GT2, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- AKCIÓ! ASUS TUF Gaming FX707VI GAMER notebook - i7 13620H 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB W11
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest