- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
-
Mobilarena
SONY ERICSSON XPERIA X8
A téma összefoglalóban igyekeztem/tünk összeszedni minden, a telefonnal kapcsolatos információt.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
FET-MEN
veterán
jézusom mennyi FAIL van itt de legalább beindult a topic
Krisztián azthittem te tudod hogyha nyitott a loader és seus van utána attól még nyitva marad. root sem kell hanem mehet egyből kernel és rom. én így csináltam mindíg.
amúgy akinek nem látja a gép SONY PC Campanion a drivereknek kell, utána már minden program tökéletesen látja a telefont. amúgy lol hogy nem tom kipróbálni uj DX-eket
és még 2 hét minimum addigra lesz frisebb is. valaki alfs-al használja?
BoboDJ mér XDA-t linkelsz szegénynek lehet nem is tud angolul
akárcsak én
-
csabi10
senior tag
Most akkor a v023 vagy a v023b kell a stock kernelre?
-
korobi
aktív tag
válasz
fredam #18393 üzenetére
ha jól értelmezem amit írsz, akkor app2sd vel akarod a telefonon lévő alkalmazásokat áttenni az sd kártyára?
nem szeretem magam isméteni, de vedd ki tedd be a kártyaolvasóba, és hozd létre előbb a fat, majd az ext2/3 partíciót. és akkor lesz egy üres kártyád, utána állítgatod be a gscripttel a dolgokat a telefonon.remélem lementetted a kártya tartalmát partícionálás előtt?! mert ha nem akkor azt ne is keresd már
-
korobi
aktív tag
válasz
fredam #18391 üzenetére
gépen vagy telefonon particionáltad? milyen kártya? használt új? microsd v microsdhc?
vagy a hozzájáró 2Gb-os? mit partícionáltál és hogyn? bővebb info!dugd gépre, töltsd le ezt: [MiniTool Partition Wizard Home Edition], töröld az össze partíciót akártyáról és partícionáld vele újra.
-
bobooo
addikt
válasz
Norbi.Sz #18385 üzenetére
superuser?
szerintem super one clickre gondoltál.
egyébként ha stock kernelel akarod h menjen akkor [ez alapján tudod az xrecoveryt telepíteni] abból meg felrakod az gdx-et, ha meg alfsal akkor bootloader [nyitás e szerint] utána meg flashtoolal felrakod a kernelt leírás itt és utána CWM-ből felrakod a gdx-et (a cwm benne van a kernelben)
-
korobi
aktív tag
válasz
bobooo #18376 üzenetére
nem volt tam itt korábban, nem tudtam szólni. de a legjobb tudomásom szerint se a seus, se a pcc nem zárja vissza a bootloadert. csaka kernelt teszi vissza meg a gyári romot.
így elég lett volna pcc után a kernelt flashelned és utána mehetett volna a rom, stb. időt takarítottál volna meg.rootra meg egyszerűbb a flashtool. meg úgyis kéznél van ha a kernelt flashelgeted. szerintem...
-
bobooo
addikt
válasz
Norbi.Sz #18380 üzenetére
én leirom a saját megoldásomat, bizot, ami biztos
letöltöd akár a legujabb SuperOneClicket
kicsomagolod
SuperOneClick.exe-t megnyitod
a telefonon a beállítások ->alkalmazás -> fejlesztés -> áll helyek engedélyezése és hibakereső mód (az első)
rádugod a gépre a telodat
telefon töltését választod ki a felugró kis ablakban a telódon
gépen a SOC alkalmazásban ROOT
elkezd egy folyamatot majd megkérdezi h felakarod-e rakni a Busíboxot katt az igenre (yes)
és egy kis idő mulva kiirja h sikeres rootolás és a telefonodon rajta van a superuser -
Norbi.Sz
senior tag
Elnézést, de kissé nehezen megy még az Android (csak ma kezdtem foglalkozni vele egy Xperia X8 kapcsán).
Ezt nem nagyon értem:1. Hogyan tudom a telefont rootolni?
A: Az android 2.1-el rendelkező X8-akat csak és kizárólag a legújabb SuperOneClick verzióval lehet rootolni. Ez az ún. egyklikkel rootolás. Telefont rádugod a gépre, nem mountolod az SD kártyát (=nem nyomod meg semelyik opciót a felugró menüben). Vársz, majd miután kész, kiírja, hogy „Your device is rooted”. Az 1.6-os android-al rendelkező X8-akat bármelyik verziószámú SuperOneClick tudja rootolni. Eljárás ugyanaz, mint az előbb.
B: Van egy „custom” rom, ami eleve rootolva jön, ráadásul már a JIT funkciót is tartalmazza. Fontos, hogy a JIT csak és kizárólag szűzen telepített 2.1-es rendszeren meg, amit még rootolni is kell. Ha véletlen telepítettél egy app2sd-t, és utána szeretnél JIT-et, akkor rossz hírrel kell szolgálnom, mivel újra kell rakni a 2.1-es rendszert, különben össze fog omlani a telefon.
Nekem 2.1 van a telefonon, akkor a legújabb SuperOneClick kell csak (nem kell a Custom ROM-ot felrakni)? Mi lenne az a JIT funkció?
-
bobooo
addikt
tégláztam a telefonom miközben a gdxet próbáltam volna felrakni
most kezdthetek mindent előlről.. Rootolni/bootloadert nyitni újbból kell ilyenkor?
-
bobooo
addikt
FONTOS!
A SEUS-t honnan tudom letölteni ? Seholse találom
-
-
bobooo
addikt
épp jön le az uj gdx 23b és rakom is fel
-
GEPESZ66
veterán
Támogatja-e a telefon a Microsoft Exchange levelezőt?
Létezik-e olyan widget, ami a kezdőképernyőre kirakja az időjárást? -
raziel01
veterán
válasz
Norbi.Sz #18359 üzenetére
"1W44 a teló hátuljában a kód, akkor nem lehet kernelt cserélni? "
Nem.
nekem is 44-es.
"Attól függetlenül GingerDX ROM-ot lehet felrakni (hogy 2.3.7-es Android legyen a kütyün)?"
Lehet persze. Nekem GingerDX v23b van fent. Kernel csak azért jobb, mert még gyorsabb lenne a teló.
"Ha másik ROM kerül a telóra, attól még szolgáltatófüggő marad?"
Igen.
"Kernelcsere esetén is szolgáltatófüggő marad?"
Igen. Kernelcsere nem nyitja ki a függőséget.
-
Norbi.Sz
senior tag
Elnézést, ha hülyeséget kérdezek, de ma kaptam egy Xperia X8-as telót ajándékba, és az lenne a kérdésem, hogy ha 11W44 a teló hátuljában a kód, akkor nem lehet kernelt cserélni? Attól függetlenül GingerDX ROM-ot lehet felrakni (hogy 2.3.7-es Android legyen a kütyün)? Ha másik ROM kerül a telóra, attól még szolgáltatófüggő marad? Kernelcsere esetén is szolgáltatófüggő marad?
THX
-
raziel01
veterán
Valaki használja?
Esetleg valaki nem akarja kipróbálni GingerDx v23-on? -
korobi
aktív tag
föltettem tegnap énis az új gingerdx-et. ami nem megy nálam:
- hiába pipálom a bootanimáció kikapcsolását, nem kapcsolja ki.
- beragadt egy hívás. telefonáltam, letettem és ott beragatd, nem lépett ki de a kapcsolatot bontotta de új hívást már nem engedett. és az értesítési területen is jelezte s nem lehett kilépni belőle. újra kellet indítanom. ( ez eddig még egyszer jelentkezett, szóval nem mérvadó. )
eddig még ezekkel volt bajom.
feltettem a romot, beállítottam a swapot ( 96Mb ), megoldottoma az ext4 partíciót ( 1024Mb ) is, majd a ram manager appban beállítottam a "balace" módot. és így a szabad ramom 50Mb alá alig megy
az ext4-re meg átpakolt szinte mindent. telefon mem 187Mb. jelzem nekem szemet sem lassab a telo az ext4 miatt. bár játékokat nem használok. de aki használni akarja annak ajánlott a class10 kártya.a FET-MEN által belinkelt "se lockscreen" felmegy ugyan cwm-ben, de induláskor a bootanimációnál kifagy a telo. az animáció is kimered és csak áll. kár érte, tetszett.
-
dnelb
veterán
Beats audio-t valaki felrakta?
-
zsolesz6
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Gondoltam kipróbálom a GDXv023-at, de most kernel cserére is gondoltam. A GDX felrakásával nincs gondom, abban már "rutinos" vagyok, de kernelt még sosem cseréltem, és ami leírásom van róla, az már nem túl friss. Gondoltam hátha van egyszerűbb módja is
Másrészt. Úgy olvastam hogy GDX-hez az Alfs kernel kell, és azzal sem vagyok tisztában, hogy abból mi a legfrissebb. Valamint nem tudom hogy a kernel mellé miket érdemes még felrakni. Gondolok itt a google addons-ra, ill timescape autobrightness, ilyesmi. Ill a dual-touchot nem tudom hogy tudja-e alapból a ROM. Segítségeteket előre is köszönöm
-
raziel01
veterán
Na felraktam én is a v23-at a szokásos módszerrel: [link]
Hiba nélkül felment.
Jelentem k*rva jó.
ICS témával nagyon szép, gyors is. Már alig várom az újabb verziókat, új funkciókkal. -
korobi
aktív tag
válasz
Is-tee #18342 üzenetére
battery calibration után érdemes volna teljesen kikapcsolásig meríteni, akkor van értelme. ha csak másolgatni akrsz rá/róla tegyél fel egy totalcommandert, és azzal könnyedén eléred a gépen megosztott partícióidat wifin.
BoboDJ: én a gingerdx v023 + alfs v08 párost ajánlom. énis most készülök feltenni.
nincs valakinek kéznél egy leírás lehetőleg magyar, az ext4 partíció beüzemeléséről gingerdx alá? nem tölteném az időt a keresgéléssel.
-
mathaus=)
senior tag
Úgynézki elhagyom énis a jó öreg X8-at!
Ha minden jól megy holnap rendeljük meg T-mobile webshopból a Live with walkmant
További jó fórumozást!
-
Is-tee
aktív tag
Tegnap nyomtam egy battery calibration-t, ha most felteszem a gépre lesz valami baja?
-
bobooo
addikt
hali
tervezem hogy ezen a hosszú hétvégén ROMot cserélek a jó öreg X8-on. Most a miniCM 2.1.9 van fent nAa 11 kernelel, de ez már nagyon lassú nekem
Ti mit ajánlanátok?
-
raziel01
veterán
GingerDX v023b-ről írjon véleményt aki stock kernelen van.
-
phoenix64
őstag
Hát nekem ez az új GDX + alfs nem nagyon válik be :/ 2D-ben laggol... megnéztem antutut 280-at kapok 2D-re... ink megy vissza Gdx 22 + alfs v7 ics
-
phoenix64
őstag
Az mitől lehet, hogy nem tud rácsatlakozni a D-link routerem wi-fijére az x8? Van itthon laptop az simán csatlakozik. Pontosabban az x8-nál is azt mutatja h csatlakozva, de se böngészőben sem marketen nem tölt be semmit
-
funk648
aktív tag
Hali!
Ha jól vettem ki, az új GingerDX működik stock kernelen is, igaz? A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ugyanúgy kell telepíteni mint a v21-et?
-
FET-MEN
veterán
na x8-ammal most indunlunk a szervízbe
akksim 1-2 óra alatt lemerül minden rommal..
kiváncsi vagyok addik milyen fos cseretelót adnak -
Krytec
tag
Megjelent a GingerDX v023
lehet tölteni
[link]
-
Drizzt
nagyúr
válasz
molnarpeter #18313 üzenetére
Azt amikor futtatom, kiírja, hogy nem tud rootként működni, s ezért sikertelen az akció.
-
Drizzt
nagyúr
root, vagy random rom nélkül wifi hotspotként lehet valahogy használni a telefont? Rootolást vissza lehet állítani?
-
bobooo
addikt
dupla :S
-
bobooo
addikt
lehet ennek a kérdésnek nem sokan örülnek itt illetve tulságosan OFF de az lenne a kérdésem h semmi esély iOS-t telepíteni X8-ra mert nagyon bejövős nekem ez az iOS
-
r0besz
csendes tag
-
r0besz
csendes tag
válasz
bobooo #18304 üzenetére
Mi nem működik:
1) Kamera
2) DHCP WiFi Info, hogyan kell használni anélkül, hogy DHCP-
3) hardver / szoftver videó dekódoló
4) FM rádió (No app rádió)Whats dolgozni
gralloc / memalloc - Ok
GPS - Ok
érintőképernyő - Ok
Keylayout - Ok
Bluetooth - Ok
GSM - Ok
GSM-adat - Ok
USB-hegy - Ok
Érzékelők - Ok
Audio - Ok
3D - Ok
fejhallgató - Ok
töltő - Ok
MusicFX - Ok
FLAC Decoder - Ok
Root - Ok
Indetify a piacon - Ok
A2DP - Ok
Kamera - Teszt üzemmód
WiFi - Ok (statikus IP)
CM9 Zene - Ok (Alpha változat)
HW Gyorsulás - Ok nélkül (OpenGL render) PS: fekete háttérgoogle forditó !
De írja hogy "én nem ajánlom mindennapi használatát"
-
bobooo
addikt
valaki tud valamit arról hogy amin xda-n [fent] van paulos ics-nál az OXP001 milyen "újításokat" hozott, tesztelni már elvileg lehet a ROMot
-
korobi
aktív tag
ezt már nincs alkalmam kipróbálni. a tulaja bevitte ma szervízbe. aztán majd jelzi, hogy mit mondtak/csinálnak. bár erre még kívácsi lettem volna.
l4c: igen, de ezekhez is flash módba kellene hogy elinduljon a telo ( ha jól értelmezem ) . de ez semmit nem volt hajlandó csinálni...
köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
-
degh
tag
válasz
korobi #18299 üzenetére
Esetleg próbálj meg egy ősi módszert, zárd rövidre a teló akksi csatlakozóit, aztán 10 perc múlva rakd össze dugd fel töltőre, elvileg egy órán belül reagál, ez abban az esetben, ha be se kapcsol a teló. Nem tudom megmagyarázni, nekem régen még ericcsonos időkben sokszor segített ez a módszer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch 9 45mm LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest