Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Alig lesz vastagabb gombjainál az iPhone 17 Air
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
mulli86
tag
válasz
Toby888 #10053 üzenetére
Köszi, napközben én is megkaptam ezt a tippet, most feltelepítettem. Tökéletes!
Az eredetinek nem tudom mi baja 2 rom újrarakás után sem...
Amin behaltam, hogy gépről megkerestem az appot, mondom letöltöm és telepítem a telóra. Hát nem kell ilyenekkel pöcsölni. Távolról telepíted és mikor a teló wifire csatlakozik, akkor automatikusan telepíti is -
mulli86
tag
válasz
Toby888 #10050 üzenetére
Már vagy két éve használom. Sose volt ilyen baja. Ez most előjött és nem akar tűnni.
Most lepucoltam az sd-t is meg mindent. Teljesen friss. Szinte semmit nem rakok vissza, nehogy vírus legyen. Kíváncsi vagyok meddig fogja bírni.
Bár volt egy Viber és egy messenger frissítésem is. Állítólag frissítéseknél Samsunggal is volt ilyen gond. Lehet hogy valamelyik bekavar a billentyűzet szoftverének. -
mulli86
tag
Sziasztok!
Olyannal találkoztatok már, hogy eltűnik a virtuális billentyűzet? Rámegyek a text felületre és nem jön elő. Sehol. Se appba se az androidos gyári alkalmazásokba... Tegnap újraraktam a custom romot, kb fél óráig jó is volt. Én valami vírnyusra tippelek. De azért megkérdezem, hogy hallott-e már valaki ilyenről és nem-e hardveres a gond.
Köszi!Üdv,
Csabi -
mulli86
tag
Sziasztok!
Hekkelt rendszeren hogy csatlakozom mobil internetre, Most fizettem elő és istenért nem bírom bekapcsolni. GB rendszer ICS menüvel.
Segítséget előre is köszi! -
mulli86
tag
válasz
csillagkomp #9943 üzenetére
Hali! Ofkorz, nem találtam linket, ezért ezeket is felraktam fájlmegosztóra. Ha Telenoros BL zárt telód van akkor ugye
1. Kínai 0.42 flashelés (He ez után elindul a teló, már nem lehet gond) [0.42 CN]
2. Root [Root and CWM]
3. Custom Rom telepítés (Én XDA-ról az atomic GB 8-at ajánlom. Eskü ez eddig a legstabilabb cucc amit raktam fel) [AtomicGB 8.0]
Még a gyári 0.62-es GB-nél is ezerszer stabilabb és jobb(meg gyorsabb is)
-
mulli86
tag
Hihetetlen... Hogy mindig lecsúszok a szerkesztésről?!
Na a lényeg, hogy felment az atomic GB 8.0 Valszeg a többivel se lenne semmi probléma. De a lényeg, hogy most indult el. Kész. Semmi baja. Megy frankón. Szóval a múltkori szopásnak az alapja a 0.62-es rendszer volt.
Ha valakit még érdekelnek stabil jó rendszerek, akkor lehet a 0.42-es GB-re nightelf kernelt falsshelni és utána bármelyik Custom ROM felmehet rá.
Összesen elcseszett idő másolásokkal, adatmentésekkel együtt:
30min és nem siettem.. -
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9940 üzenetére
Na új infó. Biztos rémlik itt pár embernek, hogy az istenért nem tudtam a 0.62-es GB-re rácsallni a night elf kernelt, anélkül, hogy ne Bootloopolna a teló. Na most a kína 0.42-re feltettem a kernelt és még a gyári rom is hasít vele. Tehát mikor anno a 0.42 globlra raktam fel a dolgokat, akkor nem véletlenül működött minden. A 0.62-vel nem kompatibilisek ezek a kernelek ezek szerint...
Amit még mindig nem értek, hogy miért nem látja a falshtool a régi global 0.42-őt, csak a cn-t. Már a múltkor is volt ez bajom, le is töltöttem más ftf file-t de azt se látta a flashtool. Érthetetlen.. -
mulli86
tag
Hola!
Valaki meg tudja mondani, hogy a global és a CN (elivleg kínai) androif verziók között mi a külömbség? Most felraktam a CN-t ugyanúgy van rajta magyar nyelv meg minden...
-
mulli86
tag
válasz
csillagkomp #9920 üzenetére
Pff. Hát akkor sanszos hogy hardveresen van valami gondja. Ennyi próbálkozásból ha szoftveresen is van valami elcseszve, muszáj lenne legalább egyszer működnie. Egyébként nálam a Bootloop az konkrétan mindig még a sony felirat után jelentkezik, el se jutok addig hogy betöltsön bármilyen rendszer is
Claark, jó neked
-
mulli86
tag
válasz
csillagkomp #9915 üzenetére
Hát én vissza fogom tenni a GB-t meg valahogy feltekerem rá azt a kernelt, mert azzal nagyon jó volt sokáig a teló.
Ez az iCS, Lupus, meg _Ultimate HD katasztrófa. Vasárnap meg ma elkezdte üvöltetni a winampot, bekapcsolta a vakut és égette órákon át, illetve telepakolta a fogadó képernyőt parancsikonokkal, mindezt úgy hogy a zsebembe volt, természetesen lezárva. Igen le volt zárva! Ja meg levette a fényerőt és kint a szabadban csak annyit tudtam csinálni, hogy akis ki, újraindít és egy igazán sötét helyen visszaállítgatok mindent....Szóval csillagkomp, próbálj te is egy 0.62-es BG-t felrakni, hátha azzal rendbe jönnek a dolgok.
-
mulli86
tag
válasz
csillagkomp #9908 üzenetére
Én megpróbálnék egy flashtoolos gyári Firewire újrarakást. Elvileg azt engedi a telefon zárt BL-el is megcsinálni. Hátha valamit nem frissített a PCC
-
mulli86
tag
válasz
szacsee #9900 üzenetére
Csak az eroot nem megy? Ha jól rémlik a CWM-ben is vn egy illesztőprogram installáló(ADB.exe). Azt is fel kell tenni és utána talán az eRoot meg a CWM is menni fog. Persze nem mindegy hogy hogyan csatlakoztatsz. Azt hiszem mindkét esetben a bekapcsolt teló kell, meg a MSC beállítás meg ilyenek.
Szerk.: 1.1) turn usb debugging on
1.2) allow unknown sources
1.3) select MSC mode -
mulli86
tag
Nekem a Z1 Compact nem adja a leírások alapján annyira mint a Z2. Z2 pedig valóban nagy és drága. Bár a pénzt leszarom, 4-5 évente 1szer veszek telefont, ha az jó akkor kifizetem az árát. De biztos hogy megvárom míg lejjebb megy az ára. Meg hátha kijön a Z2 Compact és nem csak az a fostos A2-lesz... Ha meg nem, akkor meg úgy is mindenki tab méretű telefonnal szaladgál. Majd beállok a sorba... :/
-
mulli86
tag
válasz
szacsee #9880 üzenetére
Én elősször mikor GB-t raktam vissza, akkor a 0.42-es stock romot tettem vissza.
Arra ment fel az Atomic GB 7.0 és a Nightelf kernel (Nyitott BL)
Most pár napja, már nem látta a flashtool ugyanazt a 0.42-es GB-t. Ezért fel kellett raknom a 0.62-eset.
Elvileg a romok és a Kernelek is jók lettek volna a 0.62-höz, de amint felraktam a kernelt és a custom Romot indításnál csak a BootLoop ment észnélkül...
XDA developers-ről mindent le lehet tölteni. A stock romokat is meg a flashtoolt is. Meg a Custom Romokat is, kerneleket, stb.
A lényeg hogy érdemes megpróbálni a nightelf kernelt meg az atomic GB 8-at, mert az elvileg jobb mint a GB 7.0. Nekem így eredeti kernellel, rootolva lett felrakva a 8.0-de lassú volt az eredeti kernellel. :/
Így váltottam ICS-re abból leszedtem a 0.587-et. Lupus kernelt flash-eltem és feltettem az Ultimate HD Romot.
Sajnos ezzel se vok megelégedve. Én is a GB romokra esküszök, azok alatt a GTA 3 is szépen ment. De hogy nem sikerült utoljára a nightelf kernelt flashelni, hát nagyon el voltam keseredve...Am Neo V-höz külön szoktak lenni a Patchek. Ha felraktad az alap romot, akkor utána még felrakod a petchet és tökéletesen megy.
Egyébként olvass vissza pár oldalt, én nagyon sokat bénáztam az elején, szóval sokat segítettek és linkeltek a fiúk. Ahol az Én hsz-eim vannak abból a környékből csak tanulni lehet
-
mulli86
tag
Hajnal 3 körül felébredtem és levettem a telót a töltőről. Erre reggelre 25%-ot eset az aksitöltés. Igen pár óra alatt, úgy hogy nem használtam. Aksihasználat a goggle szolgáltatásokra hivatkozott, hogy azokat kell fenntartani. De minek mikor elvileg nem is használom őket?
Arról nem is beszélve hogy üzenetjelző hangokat se enged beállítani, hiába nyomogatom a zenetár gombot.
Egyébként az Aomic GB 7.0-val elég sokáig rendben voltam. Tényleg ment rajta minden. Stabil volt, nem fogyasztott. GTA 3 is hasított. Csak valamiért elkezdet a play áruház vacakolni. Akármit le akartam tölteni, telepítésnél csomaghibával kidobott. Nem tudta senki megmondani, hogy mi az isten akar az lenni, ezért kezdtem egy fél hónapja újrarakni a dolgokat. Sajnos GB alatt megbolondult a teló, mert hiába ugyanazta Nightelf kernelt használtam mint előtte, az istenért nem akart a teló rendesen működni a friss rommal és állandóan ment a Bootloop. Így Rootoltam a telót és úgy raktam fel az atomic GB 8.0-át. De gyári kernellel valami szörnyű volt a teló. Akadozott, hiányzott belőle egy csomó olyan funkció, amiket előtte megszoktam és jók voltak. Ezért döntöttem úgy, hogy legyen ics alapú rom és kipróbáltam ezt az ultimate HD-t. De mondom annyi az apró bug benne, gammák lefagynak és zabál az aksi, hogy hihetetlen. Talán a GB romok stabilabbak voltak. Szóval lehet nem sokáig lesz ez fent így...
-
mulli86
tag
Újraflasheltem a kernelt, utána jó lett. De folyton jönnek elő hülyeségek. Amik előbb utóbb helyrerázódnak. Egész gyors, de nem dobtam magam hanyat ettől se.
Ez alatt nem megy a GTA3. Illetve elindul, aztán jól beakad és lefagy. GB alatt ezzel nem volt gond. Na mind1, már úgy is benne vagyok, lehet hogy kipróbálom majd a KitKatot is.
-
mulli86
tag
Na felraktam az Ultimate HD-t.
Minden szép meg fasza. Szedtem le legújabb ICS (4.1.B.0.587) Szépen fel is ment.
Aztán Flasheltem a lupus kernelt. Instaláltam a zippet, mindent szépen kiválasztottam, szal megy rendesen,Kivéve a wifi! Ezt olvastam már máshol is hogy probléma a neo-k nál. De a forumon nem találtam rá updatet.
Nem tudsz linkelni valamit rá?Szerk: Ezt találtam rá:
Q 4: My WiFi doesn't work. What can I do?
A: Flash WiFi Modules for your Kernel. If you are on stock kernel, reflash stock WiFi Modules. If you use Lupus, reflash the kernel and make sure you have a few mb left on the /system partition. If that, doesn't work, reflash the ROM and Check MD5 Sums."few mb left on the /system partition" Ez mi akar lenni a szövegből? Meg miez az MD5 Sums?
-
mulli86
tag
-
mulli86
tag
Most átolvastam az oldalt. De nem láttam sehol Neo Update-et. Tudom hogy az ARC és a NEO között annyi a különbség, hogy az ARC-nak nagyobb a kijelzője, de ez nem módosít semmit? Elég csak installálni az alap zip-et. Aztán tényleg lehet updatelni a beállítások menüben az internetről?
-
mulli86
tag
Így hogy megy rendesen a teló kernel nélkül biztos hogy aza bibi. Próbáltam a Slim Romot, az Atomic Romot, a Kitkat Romot meg az eXtremE Rom-ot is. Kernelekkel meg megvagyok lőve, mert elvileg sima 10.0-ás kernel kéne, amit sehonnan nem tudtam letölteni, illetve ha le is tudtam tölteni nem lehet tudni, hogy 10.0-ás vagy 10.1-es mert mikor 10.1-et szedtem, annak is az volta a neve hogy boot_ne_v10.img szóval jó kérdés.
Bár az Extreme romhoz direkt csatolva volt a hozzá tartozó kernel is és azzal is megmaradt a bootloop.
Szóval nekem már semmi ötletem nincs hogy a mi a baja ennek a nyomorult telefonnak... -
mulli86
tag
Hát világi b**i ez a telefon.
Unlokkoltam ugye nemrég megint a bl-t mert hát miért ne, lehet ez a baja.
Persze az se segített. Mondom kipróbálom, mi van ha úgy csinálom, ahogy a kódolt BL-nél kell.
Nem vol kernel flashelés, ugye így rootolni kellett, meg CWM-et felrakni.
Így felraktam az Atomic GB romot. Tökéletesen fut elsőre. Semmi baja.
Szóval elképzelésem sincs, hogy mi a baja a telónak a custom kernelekkel.. Ha valaki járna erre és tudja mi a baja a telónak, az legyen szíves leírni, mert megöl a kíváncsiság!
Tomy86: Köszi a tippeket azért! -
mulli86
tag
Lehet, csak azért vicces, mert eddig működött. Most meg rossz. De megnéztem, 2 gépen se látja.
Mondjuk nem tudom mi van akkor, ha a CN (azaz elvileg kínai) verziót teszem fel. Akkor kínai lesz a Custom ROM is?
Esetleg még az okozhat gondot, hogy formáztam az SD kártyát? Mert szerintem nem. Kezdésből stock rom flashelésnél nem is kell bele sd kártya...
Illetve kernelnél is van experimental, meg minden féle verzió, nem tudom mi a különbség köztük. -
mulli86
tag
Semmilyen nightelf kernellel nem hajladó a stock rm elindulni. Valószínüleg a 0.42-re van ez a kernel kitalálva. De még ez nem is lenne baj, csak éppen a 0.42-es FTF- file-t nem látja a Flashtool. Hiába ott van a 200 mb-nyi file, a flashtool nem látja. A CN-t látja de azt a globált, amit fél évvel ezelőtt használtam, azt nem látja. Pedig szedtem le újat is a netről tömörítve, de azt se látja a flashtool. Ez mi a rákért van?
-
mulli86
tag
Természetesen
De azt hiszem megvan a gond.
A 0.62-es androidhoz nem jó a nightelf kernel. Ha csak a kernelcserét megcsinálom, már nem indul el a gyári szoftver se. Pedig úgy emlékszem, hogy attól hogy kernelt cserélek a stock romnak mennie kell
Szóval most nekiesek keresni olyan kernelt, ami jó ehhez a verzióhoz -
mulli86
tag
Semmi baj, egyszer csináltam és elsiklottam e felett.
A lényeg hogy most nemrég megcsináltam így:
1. SD kártya pucolása formattal [bekapcsolt teló]
2. 0.62-es GB flashelése flashtool-al (Flashmode) [kikapcsolt teló és csatlakoztatáskor vissza gomb nyomása]
3. Teló rootolása az Eroot 1.0.16-al [bekapcsolt teló]
4. Nightelf kernel flashelése Flashtoolal boot_ne_v10 (Fastboot) [kikapcsolt teló és csatlakoztatáskor settings gomb nyomása]
5. Rom zippek másolása SD-re [Bekapcsolt teló]
6. Teló újraindít és recovery indítása [bekapcsoláskor a "hangerő le" gomb nyomása]
7. Full wipe
8. Install and enjoySajnos az Enjoy rész elmaradt. Ugyanazt az újra indulást csinálja folyamatosan...
Most megpróbálom utoljára újra úgy hogy doomlorddal rootolom.
Egyébként cwm-et azért nem rakok fel, mert a nightelf kernel tartalmazza a recoveryt. És a mulkor elég volt neki. De majd ha feltöltött a teló és újra megpróbálom, akkor írok visszajelzést. -
mulli86
tag
Én pont ezért Gingerbread Romokat használtam. Hogy ne akadjon. Nekem az Aomic Rom nagyon bejött. A 7-es verzió. De sajnos elkezdett behülyülni az is. Pld nem engedett semmit leszedni play áruházból, mert telepítéskor csomaghibával leállt a telepítés. Amit fel tudtam rakni, azt max apk installerrrel. Plusz a Wifi is vacakolt egy idő után és a frissítéseket se csinálta rendesen. Ezért akartam most újra rakni a telefont, de kicsit visszaolvasol, csak a gyári GB romot sikerült használhatóvá tenni.
Most az Atomic GB 8-at próbáltam felrakni, meg a Slim-et ezek elég jónak tűntek. Viszont az ICS Romokat nem ismerem.BTW, lehetséges hogy a gyári GB rom felrakása után azért nem települt rendesen a Custom Rom, mert nem rootoltam a telót?
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9846 üzenetére
Most nézem, hogy ennyit még kiír a 0.62 flashelésekor a telepítő
16/053/2014 18:53:43 - INFO - Processing of userdata.sin finished.
16/053/2014 18:53:43 - WARN - This file is ignored : simlock.ta
16/053/2014 18:53:43 - INFO - Ending flash session
16/053/2014 18:53:43 - INFO - Flashing finished. -
mulli86
tag
Sziasztok!
Miután szép lassan megmurdelt az atomic GB ROM a telón, úgy gondoltam váltok valami másra, ha van frissebb akkor arra, ha nincs akkor valami másra.
Valami miatt a régi 0.42-es GB-t a flashtool (egyik verzió sem, 0.9.5, 0.9.9 és a 0.9.16) sem látta. Pedig az atomic GB-t még azzal tettem fel. Így nagy nehezen kukáztam egy 0.62-es GB-t
Szépen flasheltem is. Eddig minden ok volt. Majd Nightelf kernel flashelés v10-es, mert ugye azt követelte meg az új rom ami az Atomic GB 8 volt.
Ezután full wipe a recoveryben, majd zip install.
Minden ok, indítom újra a telót, erre folyamatosan felvillan a sony logó, tölt 1-2 percet és újraindul.
Na mondom múltkor is feljött hogy rossz a kernel verzió, ezért feltettem a frissbb 10.1-es NE-t.
Full wipe, majd zip install. Eredmény ugyanaz.
Megpróbáltam a slim ROm-ot is feltenni. Szintén ugyanaz az eredmény. Egyik rom se akar menni. Azt tudni kell, hogy mikor a gyári 0.62-es fireware-t felteszem. az teljesen jól megy, semmi baja.
Így most kb 5-ödszörre telepítek újra, de már hagyom rajta a 0.62-es stock romot, mert agyf**t kapok..
Ja még tudni kell, hogy az SD kártyát teljesen lepucoltam, formattal. De elvileg ez nem lehet gond, hisz mikor megvettem a telót, akkor is üres volt sz sd kártya amit beletettem.Szóval szeretném kérni, hogy akinek van ötlete, az segítsen, mert meghülyülök...
Előre is köszi!
-
mulli86
tag
Illetve Ti milyen színben rendelnétek a helyemben?
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni e-Bay-en egy új külsőt a telómnak, mert csúnyán össze van már törve rajta, karcos, stb. Olyan kérdésem lenne, hogy elvileg az érintő kijelző elvileg külön van, ugye? Illetve még azt akarom kérdezni, hogy elvileg ezek Neo V azaz MT11i-k hez vannak, nekem meg MT15i-m van, sima neóm. De szerintem ezek kompatibilisek, ugye?
[link]
Válaszokat előre is köszi! -
mulli86
tag
válasz
G.Peter #9649 üzenetére
Na este az egyik root checkert leszedtem, azt csomaghibával fel s tudtam rakni. Aztán leszedtem a második legnépszerűbbet, az nem tudott nekem semmit mondani, ezért újra rootoltam a telót, nem mintha előtte nem lett volna fent a su. Aztán beindít és a SU már kéri is az engedélyeket. root checkerrel sikerült végre megnézni, hogy igen rootolt a teló. Aztán raknám vissza a titanium backupot. Az megint csomaghibával nem települ. Mi ez a csomaghiba? Elvileg a SU kér állandóan mindenhez engedélyt. Hogy ilyen rendszer programot futtassak mint a rootchecker is. Gyanítom hogy az kavar be folyamatosan.
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Múltkoriban sokat szívtam a NEO rootolásával, flashelésével, de ugye írtam hogy minden ok. Akkor rákérdeztem a programok pucolgatására és a titanium backupot le is szedtem.
A probléma ott kezdődött, hogy a TB azt írja, hogy nincs rootolva a teló, ami nem igaz, mert direkt rootoltam. Még a SU is fent van. Mármint a program. Hogy lehet az hogy mindent tudok csinálni a telefonon, mégis azt írja a TB hogy nincs root jogom. Hogy lehet ezt lecsekkolni, hogy valóban nincs-e vagy csak a program a hülye.
Választ köszi!üdv: cs
-
mulli86
tag
Hát ötletem nincs, de leírom, hogy mit csináltam.
Először töröltem a factoryt, aztán a cache-t aztán davlik ot is. Utána baterry wipe aztán telepítettem a gb-t meg az updatet. Ugye ekkor volt, hogy szar volt a rendszer. Aztán nightelf kernel újra flashelés.
Majd előlről, de már nem csináltam meg a battery törlést csak a factoryt, cache-t meg a davlikot. Aztán system format, aztán telepítettem a gb-t majd az updatet és utána frankón ment. Azóta sincs semmi baja.
Azt meg szerintem már mindenki tudja hogy nyitott BL és rootolt teló van -
mulli86
tag
Sziasztok, most hogy már van friss Romom, érdeklődnék, hogy nincs-e valami tutorial arról, hogy az olyan programokat, mint pld a facebook, azokat hogy lehet kiszedni? Még valamikor az elején jártam, mikor valaki írta, hogy ha ilyet szeretnék, akkor ahhoz kell rootolni a telefont. Mivel ez megtörtént, ezért érdeklődnék, hogy mik a továbbiak. Illetve a headsethez nincs felrakva progi, azt viszont beleintegrálnám.
Segítséget köszönöm! -
mulli86
tag
Na ja. Egyébként, már én se tudom hogy találtam a Gb 7.0ra rá
Egy kis statisztika: Ics alatt a 350-es memóriából 250 foglalt volt. És akkor nem futott semmi.
Mikor felraktam a GB-ket, verziótól függöen 100-150 mega között ingadozott.
Az atomic gb-vel a friss rendszer 15!!!!! megát foglalt
Kiváncsi vagyok, hogyha felrakom az IGo-t, winampot, GTAIII-at, 3db angry birds-et. Akkor mennyire lesz befoglalva a memória -
mulli86
tag
Itt a link.
Annyit csináltam, hogy újra raktam a kernelt, ugyanazt mint előtte, a nightelfet
Aztán cwm indít. Cacheek törlése, davlik, meg factory meg sima
Aztán ami kimaradt az előbb, format system
telepít a 7.0, telepít a patch
és most megy
Köszönöm mindenkinek a kitartást hozzám. Pár apróság felett mind átsiklottunk és azért ment ilyen nyögve nyelősen -
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9521 üzenetére
Hát felraktam a sima GB 7.0-át. Aztán felraktam a 7.0 neo patch-ét. rebootoltam és azóta csak annyit csinál a telefon, hogy felvillan a sony logó, közben kéken villog a led, majd fekete képernyő. Egy idő után ujraindul, kb 2-3 perc után és ezt a kört játsza. Ez most mi? Valamit elrontottam?
Megcsináltam a davlik, a factory meg minden törlését, de semmi. A CWM be még vissza tudok lépni...
Valakinek ötlet? -
mulli86
tag
Na. Mivel sehonnan nem sikerült letölteni 2.3.2-es androidot, így nagy nehezen kerestem 2.3.4-re egy rootolót.
Aztán már most megy fel a rom, meg utána az update. Az Atomic GB 7.0-át rakom fel, mert állítólag akkorát gyorsít a telón, mintha 2 magos procija lenne. Már a GB is érezhetően száguldott az ICShez képest, kiváncsi leszek -
mulli86
tag
Sziasztok. Ma leültem, mert volt pár unalmas órám és nekiálltam megint az egésznek.
Kicsit meg lettem viccelve, mert végig rosszul próbálkoztam.
A fastboot mode előhozásához nem a vissza gombot kell nyomva tartani, hanem a vele szembe levő opció gombot.
Így most már átmentem a következő lépéseken.
Bootloader kinyitása
Stock GB visszarakása
Nightelf kernel flashelése
Most szerettem volna felrakni a CWM-et, de sajnos az alap GB-n nincs applikáció insaller. Enél fogva most várom hogy legyen wifim, mert nem tudok felrakni egy programot se. Esetleg van valami lehetőség ilyen esetre?
Illetve amit leszedtem Atomic GB 7.0 romot, zip file és benne csak egy csomó könyvvátr és file van. Nem pedig az img file. Hogy tudom ezt majd a CWM-el telepíteni?
Válaszokat köszi! -
mulli86
tag
Na kipróbáltam, hogy bekapcsolom az USb-t. Az unlock még mindig nem akarja érzékelni a telefont, de a flashtoolnak már a flashmode módja már csinált valamit. Szal mintha haladnék. Az unlock még mindig nem értem miért nem érzékeli a telót. Majd haolnap vagy este még próbálkozok.
Addig valaki meg tudja mondani, hogy hogyan lehet megnézni, hogy a telefon BL-je lockolt vagy sem? Nincs erre progi vagy valami? Servoce menüben csak azt láttam, hogy lehet unlockolni, de azt nem hogy unlockolva is van.
Köszi! -
mulli86
tag
válasz
csabbymtc #9506 üzenetére
Szia Köszi a választ!
Igazából Én a telefont csak mint sd- kártyát kötöttem rá mindig is a gépre a másolások miatt. Sose szórakoztam ilyen szoftverfrissítős telepítésekkel meg ilyenek. Max felmásoltam a hekkelt GTA-t vagy ilyesmi és annyi.
Szóval akkor nincs mit nem futtatni telepítéskor -
mulli86
tag
Hujujjúj. Ez egy új infó. Mármint a fejlesztői dolog. Ezt még eddig senki nem mondta, nem írta és nem is volt bekapcsolva. Most bekapcsoltam. Lehet hogy ennyi lesz a driver probléma?! A link nagyon jó, és hülyegyerek kategóriába magyaráz, ez tetszik. Pont meg fog felelni
Illetve azt nem tudom mi a PCC és SUS amit említ.
Mindenesetre nagyon szépen köszönöm a segítséget! -
mulli86
tag
Szia! Igazából ráér megnézni, mert nagyon nem érek rá hét közben ezzel foglalkozni, főleg, hogy mindent kipróbáltam már... Azt kéne majd megnézni, hogy az eszközkezelőben milyen névvel jelenik meg a telefon usb kapcsolata. Nekem alapesetben S1 Boot, ezt kéne driverrel telepíteni, és amit hibásan szokott felrakni és még ettől nem látja a telefont, az a SEMC USB device. De ha neked is a SEMC USB jelenik meg, akkor nem értem miért nem látja a telefont a Flashtool.
De megnezhetnéd este azért, hogy ne üljek tűkön
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9491 üzenetére
Oké, szerintem szopat a telefon. Vagy a gép. Vagy nem tudom. Sikerült az eszközkezelők között megtalálni azt a bizonyos usb csatlakozót. El is távolítottam és kb 15ször próbáltam neki beállítani azt a bizonyos android ini file-t. De sajnos semmi reakció. Annyit írt ki hogy nem tudja telepíteni ezt az illesztőprogramot. Na most ilyenkor mi van? Elkezdtem már tényleg nulláról ezt a vackot. De egyszerűen semmit nem tudok csinálni. Senkivel nem szórakozott ennyit ez a nyomorult telefon? Szükségem van a segítségetekre!
-
mulli86
tag
Sziasztok!
Eskü felveszem már a noob becenevet, mert komolyan mondom csak norris.
Rádugtam a telót közben nyomtam a vissza gombot (így elvileg fastboot módban van) aztán illesztőprogival kellett volna telepítenem egy android_winusb.inf fájlt, de valhova rossz helyre kattinthattam, mert ez a nyomorult feltelepítette az SEMC usb drivert. Azóta nem tudok fastboot módba belépni és nem tudom unlockolni azt a rohadt BL-t. Valaki járt már így? Vagy tudja mit lehetne csinálni? -
mulli86
tag
Jajj értem. Szóval, ha még életemben nem nyitottam ki a BL-t akkor ne csodálkozzak, hogy semmit nem lehet csinálni vele. Ok, így már érthető. Én fogom rootolni 2 okból. Ha már ennyit utána olvastam, akkor tudjak már rendesen hegeszteni rajta. A másik ok, meg hogy szeretnék még a custom romból is kiszedni jó pár programot, amit a mobilnet hiánya miatt biztos hogy nem fogok használni. Azt meg csak rootolás utána lehet pucolni ha jól tudom. De cáfoljatok meg ha nem így van.
-
mulli86
tag
Szia!
Köszi a linket! Ha hazamegyek melóból megcsinálom. Viszont azt nem értem, hogy hogy lehet custom kernelt felrakni.Úgy tudom, hogy a Fast boot-al kell ilyet csinálni, de az meg megint csak nem indul el. Ha nem lehetne nyitni a BL-t, ami egyébként nekem nyitható, akkor hogy telepíthetném a kernelt?
-
mulli86
tag
Most mondjátok meg. Több órányi kutatás és netezés után, csak találtam GB és ICS stock romot is. És már örültem mint majom a farkának. Mondom elvileg unlockolható a teló de mivel még szűz ezért rootolom. Hát a flashtool csezik rootolni is és a kernelt se hagyja fastbootolni. Fastbootot am semmit nem csinál. a rootolásnál legalább elkezd valamit, de ezt írja
01/003/2013 23:03:32 - ERROR - Error flashing. Aborted
01/003/2013 23:03:33 - ERROR - Drivers need to be installed for connected device.
01/003/2013 23:03:33 - ERROR - You can find them in the drivers folder of Flashtool.
BTW már telepítettem a drivert amit akart, kiválasztottam a neot, meg alul a fastbootot meg a flashmodot is. De semmi, ugyanezt írja. Mi a kínja? Valaki találkozott már ezzel? Neten se írtak semmi okosat róla.
Egyébként, ha ez rendbe jön, akkor utána flashelhetem a stock GB-t majd fastmode-ba a night elf kernelt és elvileg utána jöhet a cutom rom, ugye? -
mulli86
tag
-
mulli86
tag
Találtam egy vidit, ami megmutatja hogy hogy kell downgradelni a ICS-t GB-re. Simán flashtoolal kell azt is csinálni. Annyi a gebesz csak, hogy egyik k***ott FTF file-t se tudom letölteni. Én is megtaláltam azt amit most linkeltél. A fele megauploados... A másik fele, meg kínai szarok amiket még a letöltő progi letöltése után SE tudok letölteni. Szóval már szétvet az ideg. Itt örjöngök már mióta próbálom leszedni az FTF filet.
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9467 üzenetére
Bazd, most írom másodszorra az üzenetemet, mert a szerkesztés ideje lejárt
Szóva, még mindig ez az Atomic ROM tetszik a legjobban. (Ezt már linkeltem párszor)
Szóval, elvileg a telepítés menetet:
1 - Flash tool-al telepítek egy gyári GB-t (ilyen linket még nem találtam[vagy a flashtool segítségével stock romot tudok anélkül telepíteni, hogy le kéne töltenem?]).2 - Root-olok a flash tool-al (ha minden igaz a flash tool-nak ez az alapja) aztán telepítem a CWM-et
2/a- Csinálok egy backup-ot a CWM-el
3 - Törlöm a Cache and Davilk Cache-t.4 - az előzetesen felmásolt ROM-ot telepítem a CWM-el.
Nem tudom hogy hagytam-e ki valamit, vagy esetleg el vagyok e tévedve valahol. Sok helyen ezeket olvastam, esetleg elkezdtem összekeverni a dolgokat egymással. Szóval?
-
mulli86
tag
Jaja, gyári független Nyitott BL-el, azt már sikerült lecsekkolnom. Talán angliából hozhatták be és valamelyik GSM honlapról rendeltem neten. Még nem rootoltam, azért linkeltem az előzőekben, hogy mit találtam. Mondjuk régi a poszt, nem tudom, hogy kell-e annyi minden hozzá vagy megoldható-e egyszerűbben is, ha van hozzá valami frissebb leírás (mármint a neo rootolásához), akkor azt is belinkelhetné valaki
-
mulli86
tag
válasz
G.Peter #9462 üzenetére
Köszi a választ! Megnézem majd, hogy még mit írnak a többiek a GB-ről, de végülis csak a sebesség és a sok felesleges szirszar miatt lenne jó ha tudnám rootolni a telót. Mert akkor ki tudnám szedegetni a feleslegeseket. JB nem is akartam felrakni, csak láttam ezeket a CM, PA, PAC, MIUI, AOKP vagy AOSP release romokat és jókat is írtak róluk. Aztán valaki írta, hogy sajnos a nem hivatalos romokon, az ilyen releaserek álltal kiadottakon, nem mennek a 720p videok. A GB-hez meg csak esetlegesen akkor ragaszkodom, ha azt mondják hogy gyorsabb és jobb mint a ICS. Bár ez :[link] Elég jónak látszik. Na majd megnézem a véleményeket
-
mulli86
tag
válasz
mulli86 #9461 üzenetére
Megtaláltam az X-edik blogot, még mindig sok mindent nem értek, de már legalább sikerült valaminek összeállnia a fejemben.
[link]
[link]
[link]Viszont ha jól sejtem nekem valahonnan szereznem kéne GB flasht, mivel Én olyan ROM ot akarok felrakni. De XDA-n nem találtam GB flasht. Mondjuk mondtak már olyat hogy flashtollal vissza kéne raknom a GB-et de számomra ez akkor kínai volt.
Utána elvileg csak CWM-el vagy Rom managgerrel elvileg meg tudom csinálni az előzőben linkelt rom felrakaását ugye?
Az valóban igaz hogy csak eredeti OS-es custom rommal tudom használni a neo 720p fevételét? -
mulli86
tag
Sziasztok!
Total kezdő kategóriába sorolnám magam, mivel hiába olvastam át az XDA fórumtól kezdve a magyar telefonos forumokat, egyszerűen, nem tudok elmenni ezen a Custom rom telepítésen. Nem tudom mi vonatkozik rám és miért. Tudom hogy valamikor kell kernelt cserélni valamikor nem, rootolni is általában kell, de olvastam már azt is, hogy bizonyos esetekben az sem szükséges. Na pont ezek miatt nem tudom hogy mi legyen. Eddig azt hittem, hogy ez egy relatíve egyszerű lesz. Az androidpolice.com-ot is elolvastam, de ott is csak egy 3. féle megoldást találtam. Lehet mindegyik ugyanaz, és csak én vagyok túl aprólékos, de nagyon nem tiszta még ez nekem.
Ami miatt az egésze elkezdtem, hogy a Gyári ICS (4.0.4) OS. és 2.6.32.9 kernel verzióval ellátott MT15i-m rohadt lassú és nagyon sok szemét van rajta, mint a facebook, meg e-mail, meg ilyen vackok, amiket sose használok. Mivel mobilinternetem sincs.
Emiatt úgy döntöttem, hogy valahogy friss rendszert rakok rá. De ez számomra nagyon összekeveredett a sok utánaolvasás miatt. Vagy lehet hogy pont keveset olvastam utána?
Az elmondások szerint nekem egy eredetileg átalakított GB OS-re lenne szükségem, mert állítólag nem megy a CM és egyéb releaserek által csinált OS-ek alatt a videó kamera 720p felvétele. Ezt amúgy meg tudjátok cáfolni vagy erősíteni?
Szóval emiatt kéne nekem eredeti OS. Plusz azért lenne jó a GB alapú, mert ez az MT15i nem igazán erős és a GB alatt jobban mennének a dolgok, több memória lenne, stb.
Én erre gondoltam: [link]
És hát ehhez kérnék valakitől egy lépésről lépésre telepítési útmutatót. Itt legalább mindenkinek NEO-ja van és tudnak konkrétan segíteni. Mert azzal, hogy megint elzavarnak az XDA-ra, azzal kb semmire nem megyek.
Ha valaki priviben vagy itt üzenetben segítene, annak nagyon örülnék. Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PlayStation 5
- Synology NAS
- The First Berserker: Khazan
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Politika
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1 TB/12 GB fehér titán 3 év garancia, kiegészítőkkel eladó!
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Intel i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest