Hirdetés
- One UI 7 frissítés: volt, nincs
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Macrodroid
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Z3 Compact szervizbe került a jól ismert kijelző elválás miatt, így most (remélem csak pár napig) kénytelen vagyok újra a Neo V-t használni. Root + gyomlálás + Link2SD kombóval még egészen használható lenne, DE:
A Compact-ból nem tudtam átrakni a microSD-met a Neo-ba, mert nem kezeli az ExFAT fs-t... Formázni nem akartam, így előkukáztam egy régi SD-t, zenéket fel, és hideg zuhany: az összes fülesem, ami még használható, az CTIA jack-es... sehol egy OMTP, sehol egy mikrofon nélküli füles...
Szóval szép a nosztalgia, de remélem, hogy a szerviz hamar végez, és a kicsike mehet vissza a fiók mélyére. -
csabbymtc
tag
A mai nappal véget ért a lassan 4 éve tartó kapcsolatom az Xperia Neo V-vel.
Mai napig hibátlan, akku is jól bírja, csak hát az idő eljárt felette. Természetesen tartalék telefonként megtartom.
Az új szerzeményem egy Xperia Z3 Compact, remélem, hogy legalább ugyanennyi ideig kiszolgál majd. -
csabbymtc
tag
Üdv!
[Innen tudsz rendelni.]
Én eddig minden telómhoz tőlük rendeltem akksit, már amelyikhez kellett... -
csabbymtc
tag
válasz
universum #10126 üzenetére
Szia!
Ajánlom figyelmedbe a Link2SD nevű alkalmazást. (Természetesen ROOT kell hozzá.)
Ezzel simán letörölhetsz bármilyen alkalmazást, többek között a listán szereplőket is.A STAMINA mód tudtommal csak az újabb Xperiákon elérhető, de amúgy nem nagy varázslat, amit csinál.
Igazából annyi a trükkje, hogy bizonyos % alatt korlátozza bizonyos funkciók elérését. (pl: lekapcsolja a Wi-Fit, adatforgalmat, lentebb veszi a fényerőt...)
Szóval semmi olyan, amit ne tudnál megtenni te is, akár kézzel, akár egy automatizálóval.Advanced Task Killer és társait a helyedben messziről elkerülném. Hiába zárod be vele a futó folyamatokat, azok nagy része rövid időn belül úgyis újra elindul, és az indításhoz még több erőforrást használ el, mint amit nyertél a bezárásával...
Amúgy is, az Android okos, ha RAM-ra van szüksége, akkor majd ő csinál magának, majd ő bezárogatja a háttérben azt, ami nem kell. -
csabbymtc
tag
válasz
csillagkomp #9945 üzenetére
Eddig 1 választ kaptunk, az a tippjük, hogy az akkumulátor halt meg.
Írtam, hogy felveszi a töltést, meg minden, de azért megpróbálnád úgy bekapcsolni, hogy a telefon töltőn van?
(Esetleg csereakksit tudsz kérni valakitől egy próba erejéig?) -
csabbymtc
tag
válasz
csillagkomp #9943 üzenetére
A "csoda kínai ROM-ot" megpróbálhatod, de sajnos csak gyári kernellel...
Ahogy korábban írtad is, a teló Telenoros, és sajnos csak a gyári független telók bootloadere nyitható.Egyébként összegezve amit írtál:
PCC - firmware javítás nem segít
SUS - legfrissebb firmware, nem segít
FlashTool - régebbi firmware verziók, nem segítEbből nekem egyre inkább az következik, hogy a probléma nem szoftveres, hanem hardveres... Szerintem meghibásodhatott a belső memória. Próbálok keresni valami módszert, amivel lehetne ezt ellenőrizni.
Esetleg leírhatom a problémádat az XDA Developers fórumba is, és az Android szakmai topikba is, hátha ott okosabbak... -
csabbymtc
tag
válasz
csillagkomp #9920 üzenetére
Próbáltad már "csökkentett módban" indítani a telót?
hangerő le + power gombbal érhető el.A helyedben leírnám a problémát az Android Szakmai topikban is, lehet, hogy ott kapsz rá választ.
-
csabbymtc
tag
válasz
mulli86 #9894 üzenetére
Bocsánat a félreérthető fogalmazásért.
Én a lemaradást arra értettem, hogy a Z2Compact-ot várod, pedig már jó ideje vannak hírek arról, hogy Z2Compact nem lesz, csak Z3Compact. És [itt] írják, hogy a fizikai mérete nem változik az elődhöz képest, csak a kijelző mérete és felbontása.
Megnéztem a linkelt összehasonlító oldalt, a helyedben nem hinnék nekik.
Méretben magasabb és szélesebb lett 1mm-rel, ez stimmel, és kimaradt az FM rádió is belőle.
Az A2 is bővíthető, hiába írják az ellenkezőjét.
A kijelzőt 4,5-re írják, máshol 4,3-at említenek.
Az oldal szerint nincs benne GPS, DLNA, ezt nem tudom elhinni, sem azt, hogy nincs giroszkóp, gyorsulásmérő, és fénymérő szenzor... -
csabbymtc
tag
válasz
mulli86 #9888 üzenetére
Szerintem egy kicsit lemaradtál...
Az A2 az nem egy új telefon. Az A2 nem más, mint a Z1Compact exkluzív kiadása a japán NTT DoCoMo számára. Szóval ugyanaz, csak más néven. Mint a Z1f, ami a kínai kiadás neve.A másik: Z2-ből nem készül kompakt kiadás, a következő majd ősszel a Z3Compact lesz.
És a Z3Compact a pletykák szerint már Snapdragon 801 SoC-et és 4,6" FHD kijelzőt kap.Abban bízom, hogy a Z3c érkezése lenyomja a Z1c árát, és akkor talán év végén nyugdíjazom én is a NeoV-t.
-
csabbymtc
tag
válasz
solyomferi #9839 üzenetére
Ha gyári ROM-ot használsz, már te is észre vehetted, hogy csak úgy a semmiből hirtelen megjelenik a telefonodon egy Google Play Szolgáltatások nevű app. Ha törlöd, újratelepíti magát, és ha akarod, ha nem, automatikusan frissül, mindegy neki, hogy wifin vagy mobilneten vagy...
Szóval ez eddig is megvolt, az újdonság csak az, hogy most a 4.x verzióról a 5.0 verzióra frissül. -
csabbymtc
tag
válasz
adriano18 #9778 üzenetére
Szia!
A sima Neo-hoz MH610 járt, agybadugós, nagyon korrekt.
A Neo V-hez MH410 járt, az nem agybadugós, nekem ilyen volt, azonnal cseréltem.Egyébként a SonyEricsson fülesek mind jók hozzá, a Sony-k már nem.
Ha pedig rendelni akarsz ilyen fülest, vigyázz!
Én is rendeltem egy MH610-est, és MH610i-t küldtek helyette, ami már Sony, és nem kompatibilis.Az ügyintéző nem hitte el, hogy ilyen létezik, de azért ingyen kicserélték egy MH700-ra, és ez se egy rossz darab.
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Érdekes dologgal találkoztam ma, és nem tudom, hogy mi okozhatta.
A lényeg: éjszaka feltettem töltőre a telefonomat (Neo V). Valamikor kora reggel még megnéztem rajta az időt, tehát működött.
Később, mikor felébredtem, a telefon képernyője sötét volt, a bekapcsoló gomb megnyomásakor bekapcsolt a gombok világítása, de más semmi, a képernyő sötét maradt.
Akksi ki-be után újra rendesen működik minden, de azért idegesít, hogy mi lehetett vele...Találkozott már valaki ilyesmivel?
-
csabbymtc
tag
Továbbra is extra szerencsésnek érzem magam, mert az én telóm még mindig használható, igaz, még nincs is 2 éves... csak 1 év 10 hónapos.
Pedig én a sokat szidott gyári ICS 4.0.4-et használom.
Amit változtattam: Root + CWM, legújabb Adreno Driver, rendszerapp-frissítések integrálva, néhány app fagyasztva...
És jelen pillanatban 110-120MB szabad RAM-mal majdnem olyan a teló, mint újkorában.
(Ha nem használok élő hátteret, és bezárom a facebook-ot, akkor 150MB fölé megy.)A böngésző kidobálós dologgal viszont már én is találkoztam, de csak akkor, ha 6-7 lap is meg volt nyitva egyszerre.
-
csabbymtc
tag
Sajnos kifogytam az ötletekből én is...
Esetleg azt megtudhatnám, hogy milyen ROM van a telódon jelenleg?
Csak mert korábban olvastam, hogy vissza akarsz térni GB-re... És tudtommal GB-re létezik másik ROOT metódus is, amit kipróbálhatnál.Vagy valamiféle custom ROM van fent?
Ebben az esetben nem lehetséges, hogy alapból rootolt? Talán csak egy SuperUser-t, vagy SuperSU-t kellene telepíteni.Ha hülyeséget írtam, akkor bocs.
-
csabbymtc
tag
A PCC-t a Sony webodaláról leszeded, feltelepíted, semmi MTP device-t nem kér. (Amúgy ha a telót Médiaátvitel módban csatlakoztatod, akkor a windows automatikusan feltelepíti az MTP drivereket. Legalább is nekem úgy volt. De a root-hoz adattárolás mód kell.)
Egyébként én is az eRoot-ot használtam, és második nekifutásra sikerült is. -
csabbymtc
tag
Ha ezt csinálja, akkor nem sikerült.
Ilyenkor azt kéri, hogy ad meg neki a teló típusát, telszámodat, és írd le röviden a problémát, és majd megpróbálja kijavítani.
(Konkrétan ezt a te képeden nem látni, de XDA-n találkoztam ugyanezzel a képpel, csak ott olvasható kínai írással.)Egyébként a feltételeket teljesítetted?
Ismeretlen helyek engedélyezése, USB hibakeresés engedélyezése, Adattárolás mód, PCC legyen telepítve. -
csabbymtc
tag
válasz
mulli86 #9505 üzenetére
PCC = Sony PC Companion
SUS = Suny Update ServiceMindkettő a Sony saját szoftvere.
A PCC a különböző adatszinkronizálási műveletekhez jó, pl: költözés másik telóról, névjegyek, médiafájlok szinkronizálása, és van egy olyan menüpontja, hogy szoftver javítása. Ha erre kattintasz, akkor letöltőik és megnyílik a SUS.
A SUS pedig egy olyan program, aminek a segítségével frissítheted a telód szoftverét, vagy probléma esetén újra is telepítheted telepítheted.
Más téma:
Próbálta már valaki a LegacyXperia 11.0 KitKat (Android 4.4) alpha kiadását? Ha igen, milyen tapasztalataitok vannak róla? -
-
csabbymtc
tag
Pedig pont azért írja ki.
Nem is olyan régen rendeltem egy MH650-es fülest, helyette egy MH650c-t küldtek. És kiírta, hogy nem támogatott tartozék. Ugyanezt írta ki öcsém samu fülesével.
Öcsém Galaxy Ace telója viszont mindkettővel simán működöt. (Sőt, az OMTP fülesekkel is működik, ha állandóan lenyomva tarjuk a felvevőgombot...)
Szóval tapasztalatból mondom, hogy a szabványok közti különbség a hiba.De elismerem, ha nem mikrofonos a füles, akkor lehetséges a szoftveres probléma is.
-
-
csabbymtc
tag
válasz
anonym1s #9112 üzenetére
Hát lehet, hogy csak a szerencsén múlik, de nekem speciel még egyik probléma sem jelentkezett.
A WiFi stabil, akár otthoni, akár nyilvános hotspot-ra kapcsolódva.
Az akku pedig nálam egy átlagos munkanapot kényelmesen kibír, ami úgy néz ki, hogy: oda-vissza úton zene (kb 5 óra), közben kb 1-2 óra mobilinternet, pár perc telefonálás, 12 órás műszakban óránként email és facebook csekkolás. És a nap végén még 40% körül járok, szóval csak azért rakom fel töltőre, hogy másnap ne érjen meglepetés.
Szerintem ez egyáltalán nem vészes.Jah és jelzem, sokan mondják, hogy a tiszta telepítés az ajánlott... Én belakott GB-re húztam fel a .431-et, majd pár hónap múlva a .587-et, mégsem panaszkodom.
-
csabbymtc
tag
válasz
anonym1s #9106 üzenetére
Hali!
A 4.0.3 tényleg elég bugos, de a 4.0.4-es már teljesen jól használható.
Én legalább is teljesen elégedett vagyok a .587 gyári szoftverrel. Root, pár felesleges progi eltávolítása, esetleg flash-eld az új adreno drivereket, és prímán működik.Egyébként a bootloader-es dolgot úgy értik, hogy nyitott bootloader-rel már használhatsz főzött kerneleket. (Lupus, nAa, és társai)
És ugyebár sok olyan főzött ROM van, ami a gyári kernellel nem működik együtt. És ezekben a ROM-okban általában több potenciál van, mint a gyári alapú megoldásokban. + a Jelly Bean alapú ROM-okhoz szintén főzött kernel kell.
Nem beszélve arról, hogy főzött kernellel lehet tuningolni a procit... -
csabbymtc
tag
én is megcsináltam, igaz a Titanium-ot nem tettem még fel, de X-Parts-szal telepítettem egy CWM Recowery-t mindenféle gond nélkül, majd flash-eltem az új adreno driver-eket...
Pedig ugye ezek root jog nélkül nem mennének, szóval a megoldásnak működnie kell.Nem lehet,hogy úgy jártál, mint én? Az első alkalommal amikor futtattam, a végén nem húztam le a telót a gépről, hanem megnyomtam a másodszor felbukkanó gombot is, és ezzel egyből unroot-oltam is a telót.
-
csabbymtc
tag
Emberek! Végre sikerült megoldani a one-click root-ot a 2011-es Xperia sorozathoz! (4.1.B.0.587 /.431 /.562)
Nincs szükség kernel cserére sem hozzá, és másodpercek alatt kész.
Bővebben: XDA -
csabbymtc
tag
válasz
darvinya #8543 üzenetére
Ezt konkrétan a saját tapasztalataim alapján írtam.
Naiv módon megpróbáltam a sima telepítést, rá is kérdezett, hogy felül akarom-e írni a régi Home.apk-t, elfogadtam, kiírta, hogy nincs telepítve.
És amikor kiléptem az Astro-ból, akkor láttam, hogy csak a háttérképem van a helyén, se a dock, se a widgetek, se az ikonok, sőt az értesítési sávot se bírtam lehúzni. És csak restart után lett újra jó minden. -
csabbymtc
tag
válasz
darvinya #8541 üzenetére
Azért nem ilyen egyszerű... Ha csak simán "rányom és telepíti" root nélkül, akkor az lesz az eredmény, hogy az alkalmazás nem lesz telepítve, ráadásul az alap home launcher is összeomlik, és csak a restart segít.
Én úgy tudom, hogy root nélkül csak ADB-vel lehet feltenni, de nem próbáltam még.
-
csabbymtc
tag
Na sziasztok!
Érdekes problémát tapasztaltam az utóbbi időben a neoV-men. (gyári ICS 4.0.4)
A helyzet az, hogy az ICS frisítés óta két galéria-app is van a telón, ugye az xperia galéria és az ICS galéria...
Eddig az ICS galériát használtam, mert gyorsabb volt, és a stílusa is jobban bejött. De mostanában a képek elkezdtek "összekeveredni". Magyarul teljesen mást látok az előnézeti képen (bélyegképen), mint amit a kép megnyitása után látok.
Valaki találkozott már ilyennel? Mi a megoldás?Szerk: Csak az ICS galéria csinálja ezt. Az xperia galéria hiba nélkül jeleníti meg az előnézeti képeket.
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Hétvégén sikeresen frissítettem a NeoV-met ICS-re.
Eddig nagyon jó, ha nem használok élő hátteret, akkor ugyanolyan gyors, mint GB-vel volt.
Minden nagyon szépen fut rajta, viszont egy problémát felfedeztem...
tegnap reggel az ébresztő maximális hangerőn üvöltött a fülembe, pedig kevesebb, mint 50%-ra van állítva a riasztási hangerő.
Gondoltam én, az lehet a gond, hogy a média hangerő 100%-on van. Levettem azt is, plusz a riasztási és csengőhangerőt is még lentebb vettem, de ma reggel is ugyanolyan hangos volt.Miért lehet ez?
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Van egy Telenor függő neoV-m, és már jó ideje szemezgetek az ICS frissítéssel, de eddig nem mertem belevágni.
A legfőbb problémám: olyan pletykát hallottam, hogy az ICS frissítés után nem fognak működni a "nem teljesen legális" forrásból szerzett játékaim, pl: GOF2Erről van valakinek tapasztalata?
-
csabbymtc
tag
válasz
cucinho #5888 üzenetére
A Neo V-t nem is figyeltem, de meggondolandó a dolog...
Memóriakártya nem gond, átrakom a mostani telóból a 8GB-ost, viszont a HDMI elég komoly extra.
Akkor már csak egy hülye kérdésem van: van-e látható különbség a NeoV 5-ös és a Neo 8-as kamerája által lőtt képek között? (És melyik javára?) -
csabbymtc
tag
Köszönöm a válaszokat!
Kipróbáltam öcsém Galaxy Ace-én a gépelést, és nem vészes, szóval azt hiszem, nem kell az a fizikai billentyűzet. Marad a Neo.Néztem a Nextel-t, és ott 12 hó forgalmazói garanciát írnak... Nekem kicsit problémás lenne Pestre felvinni a telefont, ha esetleg gond lenne vele (bár ne legyen gond)
-
csabbymtc
tag
Sziasztok!
Egy másik fórumon már feltettem ezt a kérdést, nem sok sikerrel, remélem itt több segítséget kapok...
Szóval a nagyon közeli jövőben szeretném lecserélni a jó öreg K850i-t...Szerintetek a Neo vagy a Pro a jobb választás?
Egyáltalán van valami eltérés a két telefon között a fizikai QWERTY-n kívül?
És a gépelés melyiken kényelmesebb, a fizikain vagy a virtuálison?És akkor a másik kérdés: tudnátok ajánlani egy megbízható webáruházat, ahol jó áron meg tudom venni a készüléket? (Lehetőleg magyar nyelvű szoftverrel, teljes gyári csomagban, magyar - nem bolti - garanciával)
Előre is kösz a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az arc után szinte azonos tudású, kevésbé exkluzív, ám olcsóbb okostelefont tett le a gyártó az asztalra.
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- HTPC (házimozi PC) topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby elektronika
- Futás, futópályák
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos fejegységek
- Milyen videókártyát?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest