- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"A tudatossag abban rejlik, hogy atlatja valaki mi mennyit er a korabbiakat tekintetbe veve."
"Az nem tudatosag, hogy erzelmi alapon eldontok valamit."Ezekkel teljesen egyetértek. Csakhogy a "mi mennyit ér" fogyasztónként változik, ezt a mikroökonómiában a rezervációs ár fogalma írja le. Simán lehet, hogy az emelt árakkal csak a fogyasztói többlete csökken valakinek.
A példát pedig az érzelmi/impulzusvásárlásra hoztam kontrasztként. Ki is emeltem benne, hogy ezek az emberek nincsenek tisztában azzal, amivel a tudatos vásárlók igen.
-
törölt tag
De, abszolút. Ha valaki egyszer tudja, hogy mit vesz és mennyiért, és neki ez megéri (mindegy, milyen célra), akkor az hogy' a viharba ne lenne tudatos vásárlás?
Vannak illusztris példák, amikor ezekkel nincs valaki tisztában, aztán megy a fórumos rage-elés, hogy kicseszett vele az Intel/AMD/nVidia, mert ő megvette az X terméket és most fél évvel később jön az újabb olcsóbban, és ez milyen dolog már.
-
-
Nem. Ezzel csak azt mutatjak meg a piacnak, hogy ennyiert is megvszik es kesobb ez lesz a standard. Lasd "arvizes" HDD arak.
OK, ha neked fontosabb, hogy milyen üzenetet küldesz a piacnak annál, hogy a top szórakozási formádhoz hozzáférsz-e megfelelő minőségben, akkor vásárolj aszerint
Ha 20 évvel fiatalabb lennék, akkor vszleg nekem is ott dübörögne a gépben egy RTX 3070 meg egy Cyberpunk előrendelés.
Pont pár napja írtam valahová, hogy én sokakkal ellentétben nem látok a jövőbe, úgyhogy nem jósolgatok - ezért különösebben nem mozgat meg, hogy ki mit tudott biztosan már tavasszal. Én is azt tartom jelentősen valószínűbbnek, hogy a járvány miatt nem fog a gyártók nyakán rohadni a portéka - viszont ennek a megítéléséhez még korán van, mert egyelőre nincs megfelelő mennyiségű ellátás.
-
Szerintem az elsődleges dolog az, hogy valaki elégedett legyen azzal, amit vesz, kitermelje neki a cucc az értékét. Nem lehet mindig, minden iparágban fogyasztói élharcosnak lenni. Ha pl. valakinek a Cyberpunk 2077 a következő 6-12 hónap legfőbb eseménye kikapcsolódás terén, akkor lehet, hogy megéri +50-100-at kifizetni a 3070-ért, vagy +100-200-at a 3080-ért. Ha ez a pénz elérhető, rendelkezésre áll, akkor inkább csak annyi a kérdés, hogy így tud-e az illető legtöbbet kivenni belőle.
Az ilyen típusú vásárlók annyira amúgy sincsenek sokan, hogy komolyan elbillentsék a jövőben a várható profitmaximum pontját. Inkább az elején jelentenek gondot, amikor fel lehet tornázni a 300e FT-os kártyát 500-ig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte RX 6800 16Gb Aorus (LCD kijelzős)
- MSI RTX 3080 Ti SUPRIM X 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Inno3D GeForce iChill X4 RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 3070 Ti OC 8GB GDDR6X 256bit videokártya
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest