- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
A nekem meglévő HD3650-nel és jól belőtt kodekkel-lejátszóval 1080p-t is tudnék nézni. De ez itt már off.
Nem vitázni akarok, mert két különböző szemléletről van szó, én az "addig ne vessünk el valamit, amíg jó" híve vagyok.
Ha szigorúan veszem egyébként, ha eladom a 3800+-t, nem kell túl sokat (4-6k-t) ráfizetnem egy 4200+-ra, de önmagában a változatlan L2 cache és a + 0.2 GHz órajel nem éri meg nekem igazán, főleg a cache miatt...
-
Tim82
félisten
válasz
cousin333 #33 üzenetére
(Ez Tomate-nak is válasz
) - nekem jobban megéri egy jól működő rendszerben mindössze a processzort cserélni, mint egy komplett platform-csere, még ha nem is tűnik anyagi szempontból túl ésszerűnek.
Miért vegyek AM2-t? Mert DDR2 memóriákat használ? És ha megvan a kellő mennyiségű RAM-om? Ha nem kell több teljesítmény, mint amit egy jobb processzorral felszerelt s939-es rendszer nyújt? Igazság szerint egy 4400+, a maga 2.2 GHz-ével és 2*1 MB L2 cache-vel még egy-két évig biztosan elég lesz nekem. A Starcraft II és a Diablo III el fog rajta futni, 720p-s filmeket nézek, nem 1080p-seket, átlag júzer vagyok, aki főleg CRPG-vel és stratégiával játszik, zenét hallgat, képeket szerkeszt és rendez hobbiszinten, filmeket néz, irodai alkalmazásokat futtat stb., semmi olyat, amihez igazolható volna egy bikának számító konfig.
Számomra az a furcsa, amikor a "fejlődés" oltárán évről-évre új gépekre költünk, miközben a régieket sem használtuk már ki teljes mértékben, de azért lecseréljük a lehető összes alkatrészt, mert nem fut a PC-n az aktuális játékszörnyeteg. (Ezt senki se vegye magára, akit nem érint, de körülnézve a legtöbb embernek kb. ez a motiváció a gépfejlesztésre.) Nekem ez inkább gazdaságtalan és pazarlás. Lehetne azt mondani, hogy "konzol", de a jelenlegi konzolra írt játékok közül a Fable 2 vonz, oszt csókolom.
Nincsen szükségem Blu-Ray-re, Full HD-filmekre, arra a tudatra, hogy ha valaha is akarnám, a gépem hardvere kisebb filmstúdiók munkáját képes elvégezni, miközben fél Paks energiatermelését képes megkajálni.
A laptopom (IBM Thinkpad T41p) például lassan több, mint öt éves, és mindenre, amire szerintem egy noti való (net, office, zenehallgatás, esetleg régebbi játékok), tökéletesen használható. Még egy-két évig nem fogom valószínűleg lecserélni, ha mégis, akkor tudom, hogy ugyanúgy IBM/Lenovo gép lesz az utódja és éppúgy nem az aktuális csúcsmodell, hanem több éves darab, pl. egy T60 vagy egy T61.
Nekem bőven elég, ha 3-4-5 évente váltok komolyan hardvereket.
Mod: persze a megkergülés jogát fenntartom, de nincsenek észérveim, amikkel igazolhatnám magam előtt, hogy muszáj szorosan követnem a hardverek fejlődését.
-
Tim82
félisten
Jó teszt.
Mondjuk ha csak az elég nagy tuningpotenciállal bíró s939-es X2 3800+ CPU-mat és a 2*1 GB PC3200 Kingston RAM-omat eladnám, már abból kijönne egy Intel E4300 + 945GZ mATX alaplap + 2*1 GB DDR2.
Sebaj, szeretem ezt a platformot, szerintem emellett maradok még 1-2 évig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone-t használók OFF topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Verbatim Vi5000 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - Eladó!
- Dell Latitude 7480, 14" FHD, I5-6300U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, 1 év garancia ( OLVASD VÉGIG)
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070
- Használt Intel procik - Core 2 - Dual Core
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged