- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz
#76144018 #72 üzenetére
ott is fejlődik , sőt , onnan csorognak át ezek az újítások. Tv azért más, mert először is baromi drága még egy 4K tv másrész nincs is értelme megvenni, mert nincs 4K műsorszórás , sőt nagyon sok helyen még fHD sem.
Monitoroknál nem tudom mi a helyzet, de azt látom , csordogálnak szépen lassan ott is az újabb modellek, persze kellően sokkoló árcédulával. De mint minden ez is olcsóbb lesz.
-
törölt tag
Ha lesz olyan soc és akksi ami kellő ideig meg tudja hajtani akkor miért ne?
De valóban fejlődhetne a többi megjelenítő is valami hasonló ütemben. (tv, monitor, stb.)
-
d@vee
őstag
Majd mikor 4k-ban akarsz játszani, hálózatra kötve is merül majd az akksi, akkor TALÁN elgondolkodnak a gyártók, hogy az akksira is oda kellett volna figyelni.
Vagy 2 év múlva már az is csodaszámba megy, ha egy teló minimális használattal reggeltől kibírja estig.
off:azért 4k-ban, 6"-on szívesen kipróbálnék egy nes emulátort, vajon a mario hogy nézne ki? -
törölt tag
Minek.....édes istenem ... QHD is elmondhatatlanul felesleges
-
wortz
tag
Telefonba minek ekkora felbontás? Bezzeg notebook-okon, ahol 14-15-17 colon még értelme is lenne, sokszor még mindig az 1366*720P az alap, pedig ott igazán belőhetnék a gyártók a FHD-t iparági minimumnak.
Tableteknél dettó ugyanez. A legtöbb 10 colos még mindig csak sima HD, pedig ott lenne értelme a nagyobb felbontásnak. Na de telefonba? Minek? Hogy még 2 év múlva se juthassunk el oda, hogy a telefon akár 3 teljes napot is kibír? Neeeem, jó nekünk a fél napos üzemidő. Vehhh... ez már tényleg nem a fogyasztói igényekről szól.
Szerk: teszem hozzá, én nem a fejlődés ellen vagyok, csak utálom, ha nem a helyén kezelik a dolgokat. -
jozso1989
őstag
LCD-nél annyira nem feltűnő a szőrösödés, de aki látott már valaha full HD kijelzőt, annak fel fog tűnni (nekem kartávból is pixeles az iphone5 kijelzője pl.). AMOLED-en viszont bántóan életlen, szó szerint b*ssza a szemet!
Most egy S3 LTE-t használok még 1 hétig kb., brutálisan csúnyák a betűk rajta, az ikonok, minden. Böngészésnél meg leírhatatlanul ocsmány.
-
lcee79
addikt
2 év múlva dobnak egy ugyanilyen képet, majd hogy a 4k full pixeles EGY MOBILON!!!
és majd a 8k mindent megold -
A Sharpot ismerve tuti meg fogják csinálni, Ezt eltudnám képzelni egy új generációs sharp aquos crystalokban
-
Nagynozi
aktív tag
Emlékszem annó mikor először fogtam a kezemben egy 326ppi-os iPhone 4-gyet, gondoltam magamban, ennél nagyobb ppi nem kellhet senkinek, mert én csak akkor találtam pixelt rajta, ha elővettem nagyapám régi nagyítóját. Azóta meg már hol tartunk 500 ppi-ok meg minden, ami felesleges. Itt ülök a FullHD felbontású 82 centis TV-m előtt, amit monitornak használok és kb. 40-50 centiről nézem, nagyon elégedett vagyok a képminőséggel. Nem csak a technikai fejlődés, de az emberi hülyeség is határtalan. Az erejüket és a pénzüket beleölhetnék mondjuk abba, hogy valami innovatív akkumulátort fejlesszenek ki, amivel egy Samsung Galaxy S5 energiafelhasználású telefon elmegy 5 napig egy töltéssel, de nem 4K felbontást a népnek. Amúgy már látom előre, hogy a tesztekbe le lesz írva, hogy "nem gondoltuk volna, de szemmel! látható a különbség a QHD és a 4K között", mint anno a FullHD-QHD között volt írva, személy szerint semmi... de ez már egy másik téma.
-
Jozsó
tag
Huawei P7-ben van egy olyan beállítás, hogy ROG technológia (gőzöm sincs, hogy miért pont így hívják, nincs sok értelme), ha ezt bekapcsolod, akkor a full HD felbontás egy újra indítás után visszamegy HD-be. Ezzel elvileg energiatakarékosabb, de nem használja senki, mert egyébként sem eszi nagyon a készülék az aksit.
-
Sebhelyes
senior tag
Az emberi szem felbontóképessége (20/20-as látással) 25cm-ről kb. 350ppi. A 800ppi-hez kb. 10 centiről kell nézni a képernyőt hogy valami látható haszna legyen, sok sikert hozzá
-
aAron_
őstag
Akku technológia technikai okok miatt fejlődik ilyen lassan. Egyébként meg szerencsére vannak olyan gyártók, amelyek komoly kapacitást pakolnak a készülékeikbe. Ma már szerencsére akinek ez a fő szempont, az is megtalálja a számára ideálist.
A lényeg, hogy nem igaz, hogy a valós igénnyel nem foglalkoznak a gyártók.
-
tothmaxy182
őstag
Akárhogy nézegetem a 4,5 colos 720p-s telefonom kijelzőjét, én 30 centiről egy kicsi szőrszálat sem látok. Ha 10 centiről nézem, akkor látom pl a shazam kerek logójának a szélén a szőrösödést, de ugyebár nem 10 centiről használom a telót. Néztem szemüvegben is és anélkül is, 30 centiről szinte semmi zavaró nem látszik. Persze ha mellé tennék egy QHD telefont, akkor valószínűleg látnék egy gyűszűnyi különbséget, de ez nem hat meg túlzottam.
-
HKorn
veterán
Kár, hogy ebbe az irányba megy a mobilfejlesztés, szerintem a jelenlegi legnagyobb problémán kellene inkább agyalniuk, ez pedig a minden platformot és gyártót érintő üzemidő probléma. Itt kellene az áttörés, de sürgősen.
-
Rothmanakos
tag
Éljen a húsz perces üzemidő
Amúgy szerintem tabletbe is elég a QHD, (nekem a FullHD is). De telefonba egyszerűen nem tudok fölöslegesebb dolgot elképzelni.
-
ViZion
félisten
Csak azt nem értem, h pl. itt is tucatnyian írtuk, hogy az fHD is bőőőőven elég, ahogy egy jó minőségű 6-8 mpixeles fényképező is, DE legyen normális akkuidő, ne süljön meg tőle a tenyerem, etc.
Ezekre miért sz@rnak a fejlesztők? Mert ez szvsz nem technológiai verseny, csak számháború... Miért nem arra haladnak, amire reális igényünk lenne?
-
joey04
titán
azért baj, amit a cikkben is írnak.
képminőség terén ugyan már egyáltalán nem jelent érezhető előrelépést, ugyanakkor jelentős terhelésnövekedést rónak a processzorra, grafikus gyorsítóra és jóval nagyobb a memória-sávszélesség igényük is.
az új qhd-s csodák közül a legjobb darabok (pl note 4) is csak pont azt a tempót, gyorsaságot hozzák mint az előd. a többi meg visszalépés is az elődhöz képest, pl lg g3
-
Hegasus
senior tag
ez a 700 ppi elérte azt a mágikus szintet, aminek még lenne értelme, mondjuk az oculus rift-be. ez az a ppi határ, ami felett már az emberi szem nem képes érzékelni a pixel határokat 1 centiről se, szóval az oculus riftbe pont kiváló lenne a tökéletes megjelenítésért.
mobilba meg azt mondom hadd jöjjön, amíg nincs hátrányunk belőle(lásd note4 úgy bírja mint a 3, ha nem jobban...) magamnak azt mondanám kell minimum 400 ppi.
-
jozso1989
őstag
Telefon: 3840 x 2160 (4k)
Phablet: 2560 x 1440 (2.5k QHD)
Tablet: 2048x1556 (2k)
Laptop: 1366x768 (lolHD)
Display technology pls
-
baladam86
aktív tag
QHD-t én is kételkedve fogatam anno, de amint megvettem a Note 4-et, azóta megváltozott a véleményem, leírhatatlanul gyönyörű a telefon képe, aki eddig látta, mind megdicsérte, még a hozzá nem értő (nők
) is.
Kíváncsi vagyok, hogy a 4K-kijelzőkre tényleg kell-e várni 2016-ig, nem lennék meglepve, ha 2015-ben megjelenne ilyen készülék. -
halkow
őstag
7-13" os táblagépek esetében látom értelmét ennek a gigászi felbontásnak
-
Touch-ko
őstag
Erre aztan nagyon szukseg van.. A legtobb felhasznalo szerintem azt sem tudja milyen felbontasa van a telefonjanak.. Inkabb erjenek el valami attorest az akkumlator technologiaba, hogy ne naponta kelljen tolteni oket...
-
Popalcsek
tag
Nem a fejlesztéssel van gondom, hanem az értelmetlen fejlesztéssel... ez olyan mintha előrukkolnának egy 32 magos processzorral telefonba
villogni jó, meg 999999999USD lehet majd az ára, és a pótakksit a hátadon viheted majd hozzá, de gyakorlati haszna zéró
Mennyivel többen örülnélnek mondjuk egy sima FHD kijelzőnek, ami hajlékony, és gyakorlatilag törhetetlen...
Értem én, hogy elértük a 4K-t és juuhuhuuuu most már telefon méretben is meg tudjuk csinálni, de a világon semmivel nem ad majd többet a gyakorlatban mint egy FHD, cserébe a technikai nehézségek sokaságát hozza.. mi hajtja meg, milyen akksival etetik majd, stb... stb...
De fejlesztgessenek csak.. rólam már az FHD is lepereg 8" alatt... én már csak ilyen gyakorlatias vagyok, elnézést kérek érte -
...és akkor lassan az okosórák is megkaphatják a FullHD-s kijelzőket.
-
Erre meg mi szükség van?Marketingfogás csak?
-
roli543
őstag
Miért gondolod, hogy nem lenne az?
-
Seikai
aktív tag
Xperia Z ultrán 6.5"-on bőven megvagyok a fhd-val persze 2560-as még beleférne de 4k még ide is túlzás lenne.... Kíváncsi vagyok mikor mondják majd azt hogy már ez túlzás.... 8 vagy 16k-nál
-
Popalcsek
tag
Igazán vicces fejlesztés.. még tableten talán de 10"-on is egy FHD elégséges...
Én még mindig állítom, hogy hiába az a 4K vagy legyen 8K kijelző... elhiszem én, hogy ott van a kijelzőn kompletten az egész kínai telefonkönyv, de minek ha emberi szemmel nem láthatóHiába hordoz technikailag több információt egy adott felbontású kijelző, ha zoomolás nélkül cyber beépítés kell hogy lássam.. vagy ez a műtét is jár majd a 4K-s telefonok mellé???
-
Elmebaj.
-
benike1999
tag
Ez alá egy Snapdragon 905 is kevés lesz
-
Gergosz2
veterán
Nem semmi ez a kép
Jó kis marketinges ferdítés
-
Blyan
félisten
Jól van, már várom azt az öt év múlva állapotot, mikor bárkit lenéznek egy QHD felbontással, hogy gagyi.
Én meg vagyok olyan igénytelen, hogy 3xx ppi elég nekem. -
roli543
őstag
Az igazi innovációt abban látnám, ha a mobilok esetében is lehetne a képernyő felbontást állítani, mint a laptopokon. Alapból a telefon kijön QHD felbontással, de kicsit megizzad a soc, akkor beállítom a fullhd-t, és ha nagyon merül, akkor rárakom HD-ra, végső esetben pedig WVGA-ra... ez lenne szerintem egy igazi innováció!
-
hemaka
nagyúr
Csodás, az akkuk meg visítanak kínjukban.
-
ViZion
félisten
Annyira kell ez, mint a 20 mpixel kamerák, a nevetséges kis szenzoraikkal...
Számháború indult ezzel is, pedig sok értelme nincs. Inkább az akkuidőre gyúrnának. Ezt kiszolgáló vas hány percig tud pl. játékot futtatni? Vagy hálózatról lehet csak 4k-ban játszani majd?OK, hogy fejlődés, de miért ilyen fura irányban? Jobban tetszett, amikor az egyre kisebb telók voltak az irány. Azokkal legalább lehetett telefonálni...
-
assemble
addikt
A cikkben szerintem tobb dolog eleg pontatlanul van, egyaltalan nem "nehany eve" volt amikor a 480 * 800 volt a csucskategoria, inkabb mondjuk 5 eve. 3 eve voltak mar 720p kijelzos telefonok (pl: Galaxy Nexus - 2011), 2 eve pedig volt mar 1080p telefon (2012 - HTC Butterfly). Manapsag a csucstelok pedig nem QHD fele haladnak, hanem mar QHD-k, a legtobb gyartonak mar van ilyen modellje legalabb honapok ota.
Egyebkent szabad szemmel is eleg durva kulonbseg van 720p es 1080p kozott, es sokak szerint a QHD-nak is lathato elonye van meg. 4K mondjuk mar tenyleg nem letszukseg valszeg ilyen meretben (inkabb tableteknel lenne tobb ertelme, oda viszont tenyleg johetne), de el tudom kepzelni, hogy meg ezt is lehet kicsit erzekelni majd. Mindenesetre a VR panelek profitalhatnak a legtobbet belole, ahova a 4K is meg eleg keves lesz, oda ennek is legalabb a 4, de inkabb 16-szorosa (vagy 64-szerese) kellene hosszutavon.
-
Dinsdale
tag
Kereslet-kínálat. A kijelzőfejlesztő fejleszt, aztán majd a piac eldönti mire van igény.
Hogy kicsit védjem is a nagy felbontást. Azon senki sem gondolkodott el, hogy manapság a 20Mpixel, vagy nagyobb felbontású kamerák vannak, csak éppen nincs olyan kijelző, ami felbontásban ezt megközelítené. Szóval van még hova fejlődniük a kijelzőknek.
-
Ati1979
veterán
Teljesen fölösleges.
De azért jöhet.
-
Cyberpunk
félisten
válasz
Oppenheimer #16 üzenetére
Na ja ez bökkenő.
-
Tidzsimon
őstag
Fa...zság.
-
válasz
Lézerparaszt #12 üzenetére
Én is ezt akartam mondani, hogy az asztali gpu-k se képesek rendesen meghajtani 4k-s kijelzőt játékkal, akkor mi lesz telefonban?
(a videó nézés az más, arra már a mostani soc-k is képesek, hogy folyamatosan felvegyék, lejátszák a 4k-t) -
xtremez
aktív tag
Régen mikor a HD-t promotálták ugyanilyen képet mutattak, hogy SD vs HD
-
törölt tag
Félig ellenvéleményen vagyok: fejlesztő oldaláról nézve kevesebb felbontás kevesebb munkát jelent jó végeredmény elérése érdekében. Ha pedig a tendenciát nézzük, miszerint a desktop és a mobil csúszik össze, máris nem olyan hülyeség.
-
Lézerparaszt
őstag
Érdekes dolog, kíváncsian várom hogy fognak tudni majd egy 4k videót megnézni azon a hardveren, nekem már 3k-nál is eléggé izzad az i7 és a gtx670, és nem is folyamatos így sem. Majd raknak minden telefonba egy Titan Z-t hogy fusson?
-
helixP
nagyúr
"nem jelent marginális előrelépést" inkább kardinálist nem?
-
DMG
senior tag
Ez a kép nagyon elnagyolt, egy Full HD kijelző, mikor lesz ilyen csúnya? Elég csak ezt az oldalt a telefonon betölteni, és ráközelíteni a 4K-s képrészletre, jéh nálam ugyan olyan szép, akkor most 4K-s a kijelzőm?
Jó értem én, hogy a max full hd monitoron nézett cikkben valahogy érzékeltetni kell a különbséget, mint amikor a TV-ben mutatnak új TV-ről reklámot, hogy milyen csodás élénk színei vannak, és az embernek tátva marad a szája, és le sem esik neki, hogy ezt az ő TV-je jelenítette meg.
A Marketing csodái.
-
Cyberpunk
félisten
Ki hitte volna?
Bárcsak a monitorok fejlődnének ilyen ütemben.
-
mazsi1911
aktív tag
És amikor majd emiatt akad a telefon... Meg emiatt el tudjak adni az SoC-okat, mert ehez majd kell a GPU is. Lásd G3 lagg.
-
sajo13
senior tag
2 éven belül jön a 4K??? Én azt hittem már jövőre, és 2 éven belül a 8K érkezik majd. Ejj, de le vannak lassulva a gyártók.
-
Freiherr
őstag
Jó lesz ez,akksi meg mehet külön dipóba,mer a dípiáj kell a népnek.
-
tothmaxy182
őstag
Helyes! Rohadtul bökik a szememet a QHD-s kijelzők pixelei! Szinte meg lehetne számolni őket egyenként!
Komolyra fordítva a szót: Telefonon nekem bőven elég a sima HD (4,5 colon). Tableten is HD felbontásút használok 10 colon, de oda azért nem ártana egy full HD, bár amire használom (netezés, dokumentumok böngészése), arra még a HD is elég.
-
Oppenheimer
nagyúr
Na, ideje volt már!
-
Baggins86
aktív tag
És 3 év múlva majd olvashatjuk a tesztekben, hogy "a telefon csupán FHD felbontással rendelkezik, tehát a gyártó az alsó-középkategóriát célozza meg"
-
Marton Pí
csendes tag
Tabletekbe még oké, de telefonokba szerintem ez már felesleges... QHD szerintem bőven elég telókba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo X1 Yoga G6 i7-1185G7 32/512GB SSD FHD IPS Touch Win11 (lízingelt)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest