Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crystalheart
őstag
"lehet, hogy ez nem elég romantikus egy bölcsész számára, ugyanakkor el kell fogadnunk, hogy a világ nem magasröptű gondolatokból, hanem betonból, aszfaltból, vasból, kőből, földből, fákból, emberekből és állatokból áll, illetve a pénzből, ami ezt az egészet mozgásba hozza."
Mindez pont nem érne semmit művészetek nélkül, lásd például Az ember tragédiájában a falansztert. A fő motívum nem az, hogy akaratuk ellenére kényszerítik bizonyos kétkezi pozíciók betöltésére Michelangelóékat, hanem hogy tehetségük ellenére csak gyakorlatias munkát végezhetnek. Ez az abszurditás megvilágítja, mennyire fontos is a művészet: az emberiség lényege nem a hangyalét, hanem pont ezek a gyakorlatias irányelvektől eltérő vívmányok, mindaz, amit a mindennapi megélhetésen, gyártáson, javak halmozásán túl is fel tudunk mutatni. (A művészetnek persze nem előfeltétele a bölcsész szak, csak amolyan "jó ha van referenciának".) Ez nem a mérnöki vagy földművesi szakma lebecsülése, én is programozónak tanultam és paraszt vagyok ugyebár.
Nekem nincs semmi bajom a bölcsész szakokkal, csak azzal, hogy mennyi helyet indítanak. E téren az elitképzés híve vagyok, ami nem pazarló, munkanélküliség-leplező rendszer. Mert igazán jó gondolkodó nagyon kevés van; irreális, hogy ilyen sokakat vesznek föl.
-
Csemike
aktív tag
"el kell fogadnunk, hogy a világ nem magasröptű gondolatokból, hanem betonból, aszfaltból, vasból, kőből, földből, fákból, emberekből és állatokból áll, illetve a pénzből, ami ezt az egészet mozgásba hozza."
Az anyagelvűség szerint igen, de én azt mondom, hogy nem csak kenyérrel él az ember. Nem, a Világ nem pusztán anyag.Érdekes az is, ahogy a többség fújol, ha szóba kerül a profitorientáltság, az, hogy az embereket, a természetet mennyire gátlástalanul kihasználja ez a fajta materialista szemlélet, hogy pl. jaj, mennyire gusztustalanok a kereskedelmi tévék, mert a nézettségért, a bevételért öntik a szennyet a népre. Emellett - mint ahogy itt is hozzátok rá a példát - azt tekintik az élet császárának, rendes embernek, aki ebben a profitorientált körben mozog. Pénzben méritek az embereket is.
Új hozzászólás Aktív témák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Hobby rádiós topik
- Sorozatok
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s / M920s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- Apple iPhone 17 Pro Max 256GB,Uj, Bontatlan,36 hónap garancia
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 Pro 3400G 16GB DDR4 240GB SSD 2TB HDD GTX 1070 8GB RAMPAGE Shiva 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest