- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr.FantastiK
őstag
joo ez a cikk, gratula !
-
gabor7th
addikt
Na újra kiderült, hogy a kikapcsolás nem jelenti , hogy kikapcsoltad a dolgokat... :http://pcforum.hu/hirek/17389/akkor-is-hazatelefonal-a-windows-10-ha-megtiltjuk-neki-ezt
-
Mercel
senior tag
Amúgy egy tökéleteshez közelítő világban teljes mértékben igazat adnék a cikk írójának.
Így viszont csak annyira adok neki igazat a "ne féljünk már feleslegesen témában", amennyire tökéletes világban élünk és amennyire megbízhatunk az eddigi tapasztalatok alapján a különböző kormányok különböző titkosszolgálataiban, illetve a különböző mammutvállalatok adatkezelésével kapcsolatban.
Mennyire is bízunk meg ezekben?
Na ennyire adok igazat. (Az esetlegesen felesleges gyanakvást nagyrészt nem a polgárok kreálták maguknak, hanem az elmúlt évek történései generálták.) -
Mercel
senior tag
A kamera leragasztása a laptopon csak annyira túlzás, hogy:
Neves gyártók külső kamerái között sok olyan van amelyen gyárilag kis műanyag bizbasszal letakarható az objektív.
Extra biztonságosnak szánt laptop (amelyet amúgy a prohardver is bemutatott hírben, vagy tesztben) gyárilag reteszelhető a kamera.
Számos program készül Csak arra a célra, hogy megelőzze a kamera felhasználó tudta nélküli használatát.
A legtöbb vírusírtó szintén rendelkezik olyan funkcióval amely tiltja a felhasználó tudta nélküli kamera használatot.Végül, számos olyan hír látott napvilágot olyan esetekről ahol a kamerát titkosszolgálatok, hackerek, egyéb állami szervek a felhasználók tudta nélkül működtették.
Régi fórumos bölcsesség, hogy attól, hogy nem vagy paranoiás még nem biztos, hogy nem követnek.
Nekem spec le van ragasztva, plusz ki van ütve még a driver is, viszont kaptam már riasztást a biztonsági szoftvertől és csodák csodájára be volt aktiválva a laptop kamerája.
Mindenki azt hisz amit akar amúgy, ez is csak egy vélemény volt, igaz én tényekkel támasztottam alá.
-
Воланд
titán
kozben kiderult, hogy hogyan mukodik ez. megfelelo hw eseteben (tpm chip) megjelenik az eszkoz titkositasa menupont a modern beallitasok alkalmazas --> rendszer --> nevjegy alatt az eszkoz titkositasa opcio es ha itt kapcsolja be a titkositast, akkor menti automatikusan az ms fiokba a rendszer a recovery kulcsot (ha nincs megadva ms fiok, akkor a titkositas sem fejezodik be), itt nem ajanlja fel a tobbi lehetoseget. ha a vezerlopulton keresztul kapcsolja be a bitlocker-t (erre van is a nevjegyben egy link a klasszikus vezerlopult megfelelo elemere), akkor tovabbra is a szokasos opciok allnak rendelkezesre.
szerk.: az eszkoz titkositasa opcio akkor sem jelenik meg, ha nincs megfelelo hw, de a tpm keres ki van kapcsolva a group policyban.
-
bambano
titán
válasz
lordovravens #193 üzenetére
hogy a csávó egy másik esetben milyen megoldást javasolt vagy talált ki, nem annyira fontos, itt elhangzott egy konkrét kérdés, amire elhangzott a megoldás. ahhoz, hogy a pc-d megmondja, hogy földrajzilag hol van, nem mások routereit kell felnyomnia, mert nem mások helye érdekli, hanem a sajátját.
azt meg az arp cache megmondja. q.e.d.
a háromszögelésben meg azért nem hiszek, mert az én routeremet elég pontatlanul mondja meg a gugli. még anno ellenőriztem, mikor kipattant a balhé. tehát abban igazad van, hogy a router visszakeresésével meg lehet mondani a helyszínt azzal a pontossággal, ahogy az általában a geolokációhoz kell, de pontosan nem. csak azzal a pontossággal.
-
bambano
titán
válasz
lordovravens #191 üzenetére
ha én magamtól is tudom, hogy hogyan szerezhetem meg a routeremtől a mac-jét, akkor én is defcon sztárelőadó leszek? hint: mivel ő a router, értsd: default gateway, benne van az arp cache-ben a címe. linuxon: arp -an
az igaz, hogy rögzítették a routerek mac-jét, de nem háromszögeltek, csak simán eltették. egy mérőkocsival ugyanis nehéz háromszögelni, az egy szögű izé meg nem háromszög.
de ha lehámozzuk a hype-ot a hsz-edről, akkor igazad van.
-
lordovravens
tag
itt a hsz-ek közt linkelt valaki egy defcon-os előadást(az 1. vagy 2. oldalon), ahol a fickó lépésről lépésre elmondja, h hogy szerezheti meg a routeredtől a MAC addresst és az alapján a routered gps koordinátáit a google-től, mert ők a street view-s kocsijukkal minden router pozícióját bemérték a jelerősség alapján háromszögeléssel, ahol elhaladtak.
-
bkercso
nagyúr
Igen, volt eddig is véleményformálás, csak nem tudtak róla. Most a wikileaks óta meg lehet tudni. Nem mindegy, hogy valaki 40 évesen ébred erre rá, vagy 20 évesen... Sorozni pl. 20 éveseket szoktak.
Bavid Dowie: a telefonbeszélgetéseket már régen text formátumban (is) tárolják.
daczkó #178: Célzottan lehet 1-1 embert követni, de kollektívan mindenkit azt lehetetlen.
Ezért építenek olyan adatbázisokat (van, ami már üzemel), amivel az emberiség kommunikációja egy évszázadra letárolható. És erről sem szólnak a hírek. -
Kékes525
félisten
válasz
VaniliásRönk #187 üzenetére
Kösz, hogy idéztél!
-
camiIIus
tag
Nyílván a "kib. fontos" és a "jelentéktelen sz." között nincs köztes állapot. Már pusztán némi egészséges önbecsülés folytán is. A ponttá zsugorodásra a Microsoft azért megadta az engedélyt mindenkinek.
Ha jobban belegondolok várható volt ez a lépés az MS-től. Nadella a felhős részlegből jött és tudja, hogy a winblobs óriási lehetőség a bing javítására is. Meg persze egyéb felhős csoda promótálására is, de annyira nem vagyok otthon MS online termékeiben.
-
Kékes525
félisten
válasz
dragon1993 #184 üzenetére
Akkor bocs mindenkitől!
-
Kékes525
félisten
Ez volt már? A másik topikba Bálintka40 linkelte: Telepítetted az új Windowst, és persze olvasatlanul leokéztad a felhasználói feltételeket?
"Microsoft, ha éppen úgy tartja kedve felhasználói legszemélyesebb tartalmaihoz is hozzáférhet, másolatot készíthet róluk és ki is adhatja harmadik félnek."
Ez ha igaz, azért kicsit erős!
-
bambano
titán
engem érdekelne, hogy nektek mi abban a szórakoztató, hogy nyilvánvaló tényekkel szemben toljátok a mantrát, hogy de nincs?
mondhatnád, hogy nincs akkora kapacitás, ami ennyi filmet eltárol, mire mondanám, hogy tecső, és akkor te erőlteted, hogy de nem is létezik. én meg beírom a böngészőbe, hogy tecső, és kiderül, hogy létezik.
de magyarázhatod azt is, hogy nem létezik olyan cucc, amivel az összes telefonhívás metaadatait tárolni lehet. én meg leírom, hogy törvény van rá, hogy tárolni kell. erre te hajtod továbbra is, hogy nem létezik.
másik hsz-ben: mivel magyarázom azt a facebook linket? azért adták meg, hogy a malware-t rá tudják tölteni a gépedre
egyébként kb. semmit nem ér, ha a megkeresésben kikötik, hogy a megkeresés ténye titkos (mint ahogy a magyar hatóságok ki szokták kötni), akkor titkos és nem lesz benne az összesítésben.
-
daczkó
aktív tag
válasz
Bavid Dowie #179 üzenetére
Tényleg? Akkor ez mégis mire van?
Persze, a globális háttérhatalom átverésének a része.
-
daczkó
aktív tag
válasz
Bavid Dowie #177 üzenetére
Na pont erről beszéltem. Túl sokat nézted az NCIS-t délután a tv2-őn. A világ összes tech cégének nincs akkora kapacitása, hogy akár 100 millió emberről tudjanak tárolni mindent, amit online tevékenykedik, főleg nem kereshető formában. Törődj bele és állj le a helyszínelőkkel.
Ui: Több mint 4,5 milliárd internetfelhasználó van a földön. Célzottan lehet 1-1 embert követni, de kollektívan mindenkit azt lehetetlen. Célzottan pedig 200 éve is mindent kiderítettek rólad, de még 1000 éve is.
-
Bavid Dowie
csendes tag
"van egy adatbázis, aminek van egy NSA search nyitóoldala, és beírsz egy nevet az kihoz róla mindent"
És ez többé-kevésbé így is van. Van egy azonosítód, amihez hozzá van rendelve minden Facebook kontaktod, minden keresési előzményed, milyen zenét hallgatsz, milyen filmeket nézel, milyen könyveket olvasol, mit sportolsz, mit nézel a tévében, kikkel barátkozol, mik a politikai preferenciáid, milyen a szexuális irányultságod, mik a fétiseid. Kereshető továbbá az összes Facebook és Skype csevegésed kulcsszavakkal, és nem lepne meg, ha a hangbeszélgetéseidet is értelmeznék és abban is keresnének (rossz minőségben akár sok órányi beszélgetést is el tudnak tárolni jelentéktelen mennyiség tárhelye, tehát simán tudják tárolni). Aztán ezen kívül megosztasz ezekkel a cégekkel mindenféle fotókat, szóval azt is pontosan tudják, hogy hogy nézel ki. Nem nagy munka ám automatikusan összekapcsolni a Facebook-Google-Yahoo-Microsoft adatbázisokat, amikhez az NSA-nak külön bejárata van.
-
daczkó
aktív tag
válasz
Kékes525 #166 üzenetére
Ez az, hogy nincs olyan, hogy nagy testvér. Csak a filmek ezt sulykolták beléd. Nem létezik az a kapacitás, amivel fel lehetne dolgozni az adatokat. Persze, ha egy emberre ráállítanak 150-200 embert, akkor megoldható pár év alatt, de hányan is dolgoznak a kormányzati szerveknél?
Itt sokan úgy képzelik el, hogy van egy adatbázis, aminek van egy NSA search nyitóoldala, és beírsz egy nevet az kihoz róla mindent, mint a B kategóriás nyomozós filmekben.(#175) Syl: Nem gyárthatsz atombombát a telefonnal? :'(
-
Syl
nagyúr
>nem életszerű, hogy a user elolvassa az EULA-t
Szerencsére azért vannak elvetemültek akik igen (nem én
) és ilyen nyalánkságok derülnek ki, mint pl. ez: iOS 8.4 EULA
-
Bavid Dowie
csendes tag
-
Kékes525
félisten
válasz
Bavid Dowie #170 üzenetére
Sehol sincs tökéletes demokrácia és nem is lesz, mivel emberek hozzák létre. Azonban mi nagyon örülnénk, ha nálunk is hasonló lenne.
-
MongolZ
addikt
Jajj, miért, te mivel foglalkozol, hogy olyan kib*szott fontos vagy?
Aki ipari titkokkal foglalkozott, azoknak a világ történelmében mindig is kellő elővigyázatossággal kellett cselekednie.
Mi változott? Semmi.Nevetséges ez a para, meg ami körülötte van.
(#168) bkercso:
Ember, hol éltetek ti? Amióta van sajtó, midnig is volt véleményformálás. Komolyan mondom, mint a ma született bárányok, olyanok vagytok.
-
-
bkercso
nagyúr
A hatékony véleményformálás miatt is fontos tudniuk, miről mit gondolnak az emberek. Ajánlom a következő könyvet, igényesen alátámasztott és olvasmányos:
Megvásárolt újságírók -
Kékes525
félisten
Ez is bizonyítja, hogy a számítástechnika rendeltetésszerű használata során gyakorlatilag lehetetlen elkerülni az adatok kiszivárgását. Maximum csökkenthetjük az illetéktelenek kezébe való jutását.
Digitális korban hozzá kell szoknunk ahhoz a gondolathoz, hogy a Nagy Testvér figyel minket.
-
válasz
#58450688 #161 üzenetére
Gúgli, bing, nehezen képzelhető el intelligencia nélkül. Meg ilyen Cortana-szerű dolgok sem...
Amikor a telefonodon gépelsz, az is figyeli, hogy miket írsz, és a gyakrabban használt szavakat dobálja fel beillesztésre. A WP meg első használatkor szól is, hogy elküldheti-e a gépelt dolgokat elemzésre. -
Kékes525
félisten
válasz
VaniliásRönk #159 üzenetére
Igen, szamárvezetővel a sorokat.
-
macman507
aktív tag
válasz
PeeterssoN #27 üzenetére
Ohh, tehát gondolod ennyi adatot, mint jó szándékúan fognak majd felhasználni?
Ennyi adattal a birtokukban már most is könnyen tudni lehet, hogy mivel lehet és merre kell vinni az emberek gondolkodását, a tömegek gondolkodását már manapság is jól tudják irányítani. Innen ez csak rosszabb lesz, mert sokan nem szeretnek gondolkodni, a lényeg, hogy tudjon enni, meg el tudjon menni egy buliba, ja meg hogy inni tudjon, meg drogozni. -
törölt tag
válasz
VaniliásRönk #159 üzenetére
Természetesen nem.
De inteligencia nélküli szoftverek és kereső programok, mi érdekeset tudnak rólad kideríteni? Azon kívül hogy a standolós fb képeiden kilátszik a mellbimbód?
De valaki ezeket a programokat is készíti frissíti nem? vagy szerinted a skynet van mindezen dolgok mögött? Emberi erőforrás mindenképpen kell ehhez is.
-
dragon1993
őstag
válasz
Bavid Dowie #154 üzenetére
A mi céges Google Apps + W10 / W7 kombónkhoz mit szólsz ?
A BigData már kb ott tart, hogy az áruház előbb küldi a pelenka reklámot minthogy tudnál a gyerekről.
-
válasz
tothmaxy182 #50 üzenetére
Én is leragasztom. De ahogy a másik cikknél is írtam, azért arra figyelek, hogy ne legyek nagyon paranoiás.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
#58450688 #156 üzenetére
Big data.
Egyébként emlékeim szerint 1 GB adat tárolásának költsége 10-15 forint körül van lakossági mércével (ha az áramot elhanyagoljuk) - gondolom az MS saját felhőszolgáltatásában sem sokkal drágább, ráadásul hasznot hoz. Kicsit olyan ez, mint a millió+1 hűségkártya meg pontgyűjtő akció, csak itt alapértelmezetten be van kapcsolva az adatgyűjtés és semmit nem kapsz cserébe. Szóval ha a komoly adatokkal való visszaélést nem is vesszük reális kockázatnak, ez akkor is minimum unfair üzleti magatartás. -
törölt tag
Nade milyen emberi erőforrás kell már ennyi jelentéktelen személytől lopott adat átnézésére? Miért tenné ezt és ki? Itt mindenki James Bond nem? Szerintem ha fizetnétek se lopnák el a senkinek sem kellő értéktelen adataitokat, mert nincs rá szükségük, sem kapacitásuk feldolgozni. Max reklámok meg a cikkben vázolt dolgok miatt. Nekik is jobb, nekünk is. A kis halak nem játszanak ebben a játékban max nagy tételben egy számsorként. Szerintem..
-
Döglött Róka
veterán
válasz
Bavid Dowie #154 üzenetére
-
Bavid Dowie
csendes tag
válasz
dragon1993 #153 üzenetére
Nem mindegy? Potenciális vállalati titkokat egy iparágban sem töltünk fel a Microsoft szervereire.
-
Még jó, hogy nem tették... Szerintem óvatosak, túl sok usertől estek volna el, akiknek nincs, vagy nem regisztrálnak, vagy neház lett volna megoldani pl., hogy offline levő gépen létrehozza (pl. pont az előtelepített OS-es gépek, amikor bekapcsolják, nincs hálón pl.)... vagy ilyesmi...Sok oka lehet.
-
-
Воланд
titán
nezd, az eredeti szoveg, amibol a retteges kiindult, ugy szol, hogy a felhasznalo sajat onedrive-jara menti el a bitlocker recovery kulcsat automatikusan. most ha ez nem tortenik meg, akkor tovabb ugrunk egy szintet, hogy "akkor is elmentik csak te nem latod", csak hogy nekunk legyen igazunk?
ha meg bug, akkor nagyon ne eroltesse az ms az "adalopast", mert tobb gepen, tobbszor kiprobalva is elojott ez a "bug".
itt inkabb az a kerdes, hogy milyen korulmenyeknek kell fennallnia ahhoz, hogy tenyleg automatikusan oda mentodjon a kulcs? mert ms fiok nem kotelezo a rendszer hasznalatahoz. egyetlen egy esetet tudok elkepzelni, amikor egy tpm-el rendelkezo tablet, pc, laptop, akarmilyen eszkoz oobe-je ugy van megcsinalva, hogy ott szerepel a bitlocker beallitasa, de meg akkor is ott kell lennie a tobbi valasztasi lehetosegnek.
-
Döglött Róka
veterán
-
válasz
Feketelaszlo #145 üzenetére
Ért. Nem voltam benne biztos, illetve rémlik olyan is, hogy mintha gyártótól is függne.
-
-szp-
aktív tag
Ez sem rossz, ha esetleg lemaradtál róla.
-
Jogilag rendben, csak nem életszerű, hogy a user elolvassa az EULA-t. A legtöbbje azt se tudja, mi az.
Amúgy a fene tudja, előtelepített OS-sel szállított gépek esetében is feljön a MS EULA ablak? Mármint ami már úgy kerül hozzád, hogy bekapcsolod, és nem a sysprep kezi el beállítani a windózt.
Ja meg a másik! Munkahelyi gép. Leültetnek elé, dolgozz. Gyűjti az adataidat. Mondjuk netezhetsz a munkahelyedről. Elfogadtál EULA-t?@bambano :"ami nyilvánvalóan lehetetlen, következésképp törvénysértő. hogy erre a magyar hatóságok miért nem reagáltak még, az számomra rejtély."
A magyar hatóságok? Ugye ez költői kérdés?@gabor7th : Szolgáltatótól, IP-ből, stb. Amúgy sokszor elég pontatlan.
-
bambano
titán
válasz
gabor7th #139 üzenetére
az ip címekből is lehet szűkíteni, illetve például ha mindig ugyanazon kiindulásból terveztetsz utat a kuglival, akkor bingó
ráadásul, mivel a kugli is, meg az ms is gyűjti a keresési meg egyéb dolgaidat, illetve felhasználói azonosítókat használ, így össze tudják kötni a pc-det a tableteddel, telefonoddal, és mindjárt van wifi is meg gps is.
ez a fajta turkálás az, ami a legveszélyesebb.
-
bambano
titán
most publikáltak másik cikket a témában ugyanitt.
ott olyat kell leokézni, hogy a kontaktjaidat is felküldi a szerverre. viszont a kontaktjaiban az én személyes adataim vannak, tehát azt *NEKEM* kellene leokézni, hogy ő felküldheti-e.ami nyilvánvalóan lehetetlen, következésképp törvénysértő. hogy erre a magyar hatóságok miért nem reagáltak még, az számomra rejtély.
kérdés: mit gondoljak egy rendszerről, ha már azok a dolgai is törvénysértőek, amiket publikusan csinál?
-
updog
őstag
"erre ráhúzzák, hogy ráutaló magatartás, mert használja az OS-t."
Ebbe belekötni nem tudok, hiszen a termékek/szolgáltatások 99%-a így működik a világban: "ha használod, elfogadod a feltételeinket, ha nem fogadod el, nem feltétlenül jól működik majd / lécci ne használd" Ráadásul explicit leírják, hogy ha használod a terméket, beleegyezel.
bambano: "jó eséllyel nem lehet az érintettek hozzájárulását beszerezni" - használja, tehát hozzájárul. Le van írva.
Mindegy, ha tényleg lesz milliós felháborodás, ésvagy elmeszelik őket emiatt a közeljövőben, én leszek az első aki idejön megkövetni benneteket. De alapvetően nem vagyok M$ fan, így antiM$-fanokkal fölösleges is vitáznom
Hogy ne lehessen rámfogni hogy ignoráltam: az mspassport valóban egy csúnya bukta volt, már amennyire most rá tudtam guglizni.
Sőt, elismerem, hogy egyáltalán nem kizárt 1-2 ilyen csúnya bug a win10-nél is, főleg a mindenféle online összekapcsolás meg felhőben tárolás miatt - ti is írtátok. A véleményem már többször szerepelt: "naoszt'akkormilesz"?
-
gabor7th
addikt
Egy PC-nél amúgy meg hogy tudják meg a geolokációs adatokat, ha nincs Wifi, meg GPS?
-
-
bambano
titán
miután jó eséllyel nem lehet az érintettek hozzájárulását beszerezni, így nem is lehet ott, hogy hozzájárult.
"Keresem a M$ elleni adatvédelmi perek/feljelentések sokaságát, de sehogy sem akaródzik rátalálni...": ennek két oka lehet:
- az átlaguser pont olyan birka, mint az ebben a topicban írogatók zöme
- nem jól keresed.kapásból egy régi eset: egy német bíróság elmeszelte az ms-t a passport miatt. nem is lett népszerű a passport, az ms egyik buktája.
-
Azt jobb, ha nem látod... Amúgy meg volt lehallgatási botrány.
@woland_y2k : ""The BitLocker recovery key for your device is automatically backed up online in your Microsoft OneDrive account.""
OK, de amit bambano mond... ha nincs ott, az nem azt jelenti, hogy nem tudják... Ez csak egy szimpla bug, hogy nem mentette el a vandrájvra. -
gabor7th
addikt
Amúgy van valaki aki kipróbálta és úgy döntött, hogy most még nem kér a Win10-ből? Mi volt a probléma?
-
gabor7th
addikt
Az elmúlt időszakban párszor volt már, olyan hogy azt mondták, ha kiderülne ez vagy az, na majd akkor lesz ribillio, meg a cég csődbemegy mert ezt nem teheti... Aztán azt mondták ez egy bug amit bennehagynak és mentek tovább a dolgok a hétköznapi embereknél. A cég tulajdonosok, kutatók közül viszont voltak akik Snowden után észbekaptak és probáltak tenni valamit a megfigyelések ellen, ők nem tehetik, meg, hogy csak vállat rándítsanak, hogy csak figyeljenek meg.
-
bambano
titán
amit írsz, az kb. azzal egyenértékű, mintha valaki azt magyarázná, hogy ha "egyáltalán valaha is felmerülne, hogy volt második világháború"...
miért mantrázzátok ezeket a marhaságokat, feltételes módban, hogy ha felmerülne, meg ha lenne ilyen és hasonlók, mikor bevallottan van ilyen?
(#124) woland_y2k: tehát attól, hogy a weboldalon nem találod meg a kulcsot, bizonyítva látod, hogy nem is került át az ms szervereire? lol.
-
updog
őstag
válasz
camiIIus #125 üzenetére
Az emberek ~95%-a a pillanatnyi érdekek szerint tud/kénytelen gondolkozni. De a magánélet feladása (most még) a júzer saját döntése, vagy azzal, hogy elfogadja a felhasználói feltételeket, vagy azzal hogy ignorálja azok létezését.
Csak ismételni tudom magam: ha egyáltalán felmerülne, hogy a milliárdos felhasználótáború MS/Google stb. a jelen topicban vizionálthoz hasonló disznóságokat követne el, valakik megrendelésére, nagyszámú, indokolatlanul kiválasztott felhasználó ellen, szerintem addigra már rég nem az lesz a legnagyobb gondunk.
(#127) bambano Javíts ki ha tévedek, de a "MS adatot gyűjt ---> <random rossz>-ra fogja használni" állítás első felét hiába igazolja akár Bill Gates személyesen, szerintem akkor sem következik a második rész igazsága.
-
bambano
titán
"És az ellenkezőjét?": ha nem láttad még az ellenkezőjét bizonyítva, akkor vagy tájékozatlan vagy, vagy szemészeti problémáid lehetnek. [link]
ha neked nem felel meg az index forrásként, akkor te is megteheted ugyanazt, amit ők: letöltöd az adatvédelmi szabályzatukat és elolvasod. az bizonyít mindent.
-
camiIIus
tag
Sokmillió/milliárd felhasználó érdeke
Amit leírtál pillanatnyi érdek. Ha az állam vezetése megőrül és diktatórikus lesz, az sns és a helyi szabályokhoz alkalmazkodó multik hatalmas fegyvert fognak jelenteni (vagy épp jelentenek) a kezükben. Az MS együtt is működik a kínai vezetéssel. A Google egy időben ellenkezett, most nem tudom mi van velük. Egyszerűen nincs biztosíték arra hogy a mostani konform életvitel megéri-e az olyan alapvető szabadságjogok feladását, mint a magánélet. A legtöbben nincsenek ehhez felnőve és ez tragédiába torkollhat bárhol a világon.
-
Воланд
titán
"hogy miért gyűjtik a bitlocker jelszavakat? Erre lehet pesszimista és optimista válasz."
amugy en nem ertem ezt a bitlocker recovery jelszo gyujteses problemazast. igen, benne van a microsoft adatvedelmi nyilatkozataban, hogy:
"Device encryption helps protect the data stored on your device by encrypting it using BitLocker Drive Encryption technology. When device encryption is on, Windows automatically encrypts the drive Windows is installed on and generates a recovery key. The BitLocker recovery key for your device is automatically backed up online in your Microsoft OneDrive account. "
hat akkor lassuk:
windows 10 pro, up to date, ms fiok hozza van adva
rendszerlemezen bitlocker bekapcsolasa, elso lepes (tpm nelkul) a szokasos feloldasrol szol, legyen hasznalva pendrive, vagy jelszo. valasszuk ki a jelszot, adjuk is meg, kovetkezo kerdes, hova keruljon a recovery key: ms fiok (most akkor nem automatikus?), usb, mentsuk le egy fajlba, nyomtassuk ki. egyszeruseg miatt valasszuk ki a mentsuk egy fajlba opciot (nem ms fiok!), es bokjunk a next-re, gep ujraindul, elso indulaskor megadjuk a jo jelszot, bejelentkezes utan megvarjuk amig vegez a titkositassal, majd ha vegzett ujrainditjuk a gepet.ujrainditas utan amikor keri a jelszot nem adjuk meg, hanem belepunk a recoverybe, kiirja, hogy milyen weboldalra kell elnavigalni, lesz egy link az ms fiokban tarolt bitlocker recovery kulcsokra es
nincs ott ennek a gepnek a kulcsa.
-
tlac
nagyúr
itt van még 2 link
[GUIDE] How to disable data logging in W10.
nyilván nem mindent eszetlenül kell átállítani, amik itt vannak leírva, át kell gondolni
tökéletes megoldás nem lesz, de szerintem egy köztes megoldást ki lehet hozni, hogy kevesebb adatot lásson az ms
-
-
snecy20
nagyúr
Szép propaganda írás!
-
bambano
titán
rossz válasz, az, hogy az adatgyűjtés opt-in vagy opt-out, nem a felhasználók döntése, hanem az ms-é.
mivel nem ment át a finom célzás, leírom érthetőbben: n+1. mocsokság az ms-től."Így viszont nem tud adatokat gyűjteni a MS a szoftvereik fejlesztéséhez.": ohh, szegény ms, majd mindjárt megsajnálom. láttuk már bizonyítva, hogy az ms csak a szoftvereik fejlesztéséhez gyűjt adatokat és csak annyi adatot, ami ehhez kell? nem láttuk. nem is fogjuk, mert ez nyilvánvalóan nem igaz. az ms mindent összeszed, amihez hozzáfér (a többi adathörcsög is, most ne kezdjünk erről felesleges vitát), tehát nem fogja tudni senki bizonyítani, hogy amit csinál, az helyes.
egyébként is: egy cég érdekeit előbbre helyezzük, mint sokmillió/milliárd felhasználó érdekeit??? mekkora kapitalista marhaság már ez.
-
updog
őstag
"megtörtént, a képeket elemzik, cenzúrázzák." - Hát most nem fogom a felh. feltételeket végigolvasni, de ha bárki lokál gépén bármit töröl/módosít egy 3rd party app, a minimum a shiftdel uninstall, és örüljenek hogy nem nyomják fel őket. Azért van ahol (még) ezt komolyan veszik (igen, pl. a gonosz usákiában). Kivéve persze ha next-next finish közben még ki is írták, hogy a szoftverem megteheti és te elfogadod.
Gondolom csak a felhőben tárolt képekre igaz a dolog, ott viszont elfogadta, hogy a box jogában áll ezt eldönteni, az ő módszereikkel (ami nyilván nem abból áll hogy kis kínaiak nézegetik egyesével, hanem automatikusan eldönti hogy van-e sértő content - tehát nyilván nem tökéletes a módszer).
Csak ismételni tudom magam: ha valakinek józan ész szerint szégyenkeznie kell valami miatt, az meg is érdemli, rosszakarók/szenzációhajhászok meg bármikor kitalálhatnak valamit, akár igazságtartalom nélkül is.
-
big-J
őstag
válasz
Bavid Dowie #34 üzenetére
Ha még nem vagy elnök, akkor nem is vagy birtokában olyan információknak.
Magánélete mindenkinek van, azt teregetni bulvárlapok színvonala, és aki abból von le kövezkeztetést, annak annyit is ér az egzisztenciája és a véleménye. Egyébként a politika az egyetlen ilyen, ahol a valóságban is ilyen ökörségek után ítélkeznek és ennek közvetlen hatasa lehet az életükre, majd ők figyelnek rá, hogy mit posztolnak, ott arculat a munka része. De többi 99.9% emberre ugyanúgy vonatkozik amit írtam. -
alevan
őstag
miért arról szól a cikk, hogy hogyan tilthatod le a default működő kémprogramot?
miért nem arról, hogyha szeretnél hozzájárulni a fejlesztéshez, akkor hogyan kapcsolhatod be?Mert a felhasználók legtöbbje rá sem néz a beállitásokra. Ahogy vásárolják a notit, az olyan beállításokkal fog rendelkezni ameddig nem kell frissíteni-cserélni az oprendszert.
Így viszont nem tud adatokat gyűjteni a MS a szoftvereik fejlesztéséhez.
-
daninet
veterán
hogy miért gyűjtik a bitlocker jelszavakat? Erre lehet pesszimista és optimista válasz. De az igazság a kettő között lenne. Nyilván nekik sem foglal sokat lementve, azt pedig tudjuk, hogy a titkosszolgálatoknak nem a bitlocker a baja, hanem a nyílt titkosítások.
Itt PH-n írta valamelyik topikban egy srác, hogy a box.com törölte a piálós fotóiból az összeset amin középpső ujjal mutogattak egymásra. Nem keresem ki, de megtörtént, a képeket elemzik, cenzúrázzák.
Nyilván a nyomás gyakorlás és fenyegetés nem a jó emberek törvényes eszköze, így nem kerül szem elé. Elég megnézni pl a Brit bulvársajtó hány ember életét tette tönkre azzal, hogy bárhonnan bármit előkerítenek. Kívülről jelentéktelen dolgok (borotválja a seggét, összefekszik az exével stb.).
Ez olyan, mint a fegyver a filmekben. Egyszer biztos el fog sülni, ha előkerült. Ők is gyűjtik az adatot, lehet, hogy nem most lesz belőle botrány, csak tépjük a szánkat, de valakinek valamije ilyen úton fog kiderülni, és akkor borul a szarral teli bili a fejére. -
bambano
titán
miért arról szól a cikk, hogy hogyan tilthatod le a default működő kémprogramot?
miért nem arról, hogyha szeretnél hozzájárulni a fejlesztéshez, akkor hogyan kapcsolhatod be?(#109) alevan: sok esetben, amikor indexet idézek, idézhetném a magyar közlönyt is, ahonnan az index is dolgozik...
-
atike
nagyúr
A cikkben leírtakkal egyetértek. Vicc nélkül. Csak épp kb olyan, mintha félbe lenne hagyva. Igen, az itt leírtak az előnyös oldalról szólnak, hogy miért jó, miben pozitív... De lehetne az ellen oldallal is folytatni....
-
alevan
őstag
És még valami: miért mindenki adatlopásként tekint rá, miközben mindenki öszántából telepítette és használja az oprendszert?
-
-
tlac
nagyúr
válasz
Bavid Dowie #16 üzenetére
-
spammer
veterán
Vannak, akik nem szeretnek előre gondolkodni. Vagy gondolkodni sem szeretnek. "Jó az úgy, a hogy van."
Aki nem tanulta meg, hogy az információ hatalom, az majd talán egyszer a saját kárán (is) megtanulja. Addig meg használják csak a keylogger 10-et.
__
(#101) alevan: csakhogy ha "nagy ember" leszel egyszer, majd érdekesnek lesznek az adatok rólad, amiket most önként kiadsz magadról. Akkor meg már nincs visszaút.
-
updog
őstag
Megmondom őszintén, win7-nél újabbakat még nem használtam, de gondolom azóta is megvan a win95-szürkeablakos kinézetre butítás, kb két kattintással. Hogy a felhasználói / munkahelyi alkalmazások felületét havonta átvariálják, az nem a microfos hibája.
A telefonszámos topicban is megmondták: az öregek fölöslegesen ragaszkodnak a megszokott dolgokhoz
<such irónia, so irreleváns idézet másik topicból, wow>. Abban egyébként egyetértek az ott kitárgyaltakkal, hogy muszáj lépést tartani, már nem az a világ van, hogy "én bizony nem fogom megtanulni használni azt a csuda dolgot, hogy is hívják - távirányító".
(#104) daninet "a bitlocker jelszavakat online gyűjtik" - hogy ha szükséged van rá, legyen honnan előkotorni, nem? (nem néztem utána)
"képeidet cenzúrázzák a saját meghajtódon" - I do not think "cenzúra" means what you think it means
Forrás?
"akikre lehet később nyomást gyakorolni" - ha most olyan dolgokat csinál/néz/tölt le/ír stb. ami jelenlegi józan ész szerint elítélendő, így járt. Mondj(atok) egy olyan példát, ahol a google/MS/akármi search history miatt került bajba valaki, akit egyébként nem akartak kiiktatni.
Az egyetlen amit elismerek, hogy lehet hogy a jövőben más lesz az értékrend, de azt hiszem akkor nem ez lesz a legnagyobb problémánk.
-
daninet
veterán
Kevered a dolgokat. Vannak a fejlődést segítő dolgok, pl hangfelismerés, kulcsszavak elemzése a tartalomban, stb. És van az, amikor a bitlocker jelszavakat online gyűjtik, vagy minden cloudba töltött fotót elemeznek, és a saját képeidet cenzúrázzák a saját meghajtódon (ezt minden cég csinálja, ki láthatóbban pl.: box.com, ki kevésbé láthatóan google, MS)
Pontosan látom magam előtt valahol a teljhatalmú admint ahogy a cloudba megosztott telefonos képekre recskázik.A lényeg, hogy lehet, hogy te (és itt mások a fórumon) jelentéktelen embernek érzed most magad adatgyűjtési szempontból, de ebből a tömegből kerülnek ki azok, akikre lehet később nyomást gyakorolni (politikus, cégvezető, híresség). És nincs indok az adatlopásra, hiába írja a 200 oldalas szerzősdésbe bele, és hiába teszi legálissá az USA törvénye, nem szabad.
Engem zavar a dolog nagyon egy ideje, egyszer még ezért váltok linuxra. -
bambano
titán
válasz
Döglött Róka #57 üzenetére
aki annyira ignoráns a saját életével kapcsolatban, hogy nem érdeklik a saját szabadságjogai, az húzzon el a rizsföldekre dugványozni.
(#77) MongolZ: "Még egyszer leírom": egyél tehénlepényt, 10 milliárd légy nem tévedhet! hiába írod le újra és újra, a sulykolástól nem lesz igazad. olvasgat, tájékozódik, művelődik. ha nálunk ez van, mi van olyan országokban, ahol nem kispályásan lopják az adatot?
-
alevan
őstag
Teljesen hidegen hagy, hogy megfigyelnek-e vagy sem. Ha megfigyelnek is, nem tudnak mit kezdeni vele. Ha kell nekik a kis 64K nettó fizum, vigyék. Ha kellenek a fényképek, vigyék.
Majd ha "nagy" ember leszek, veszek Blackphone-t és Blackbookot (biztos lessz olyan is). Addig viszont örülök az ingyen OS-nak.
És mielőtt a szoftvertől féltek, nézzétek meg a hardvert...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Intel Core I9 14900KS 24Mag-32Szál processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest