Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
lordovravens #193 üzenetére
hogy a csávó egy másik esetben milyen megoldást javasolt vagy talált ki, nem annyira fontos, itt elhangzott egy konkrét kérdés, amire elhangzott a megoldás. ahhoz, hogy a pc-d megmondja, hogy földrajzilag hol van, nem mások routereit kell felnyomnia, mert nem mások helye érdekli, hanem a sajátját.
azt meg az arp cache megmondja. q.e.d.
a háromszögelésben meg azért nem hiszek, mert az én routeremet elég pontatlanul mondja meg a gugli. még anno ellenőriztem, mikor kipattant a balhé. tehát abban igazad van, hogy a router visszakeresésével meg lehet mondani a helyszínt azzal a pontossággal, ahogy az általában a geolokációhoz kell, de pontosan nem. csak azzal a pontossággal.
-
bambano
titán
válasz
lordovravens #191 üzenetére
ha én magamtól is tudom, hogy hogyan szerezhetem meg a routeremtől a mac-jét, akkor én is defcon sztárelőadó leszek? hint: mivel ő a router, értsd: default gateway, benne van az arp cache-ben a címe. linuxon: arp -an
az igaz, hogy rögzítették a routerek mac-jét, de nem háromszögeltek, csak simán eltették. egy mérőkocsival ugyanis nehéz háromszögelni, az egy szögű izé meg nem háromszög.
de ha lehámozzuk a hype-ot a hsz-edről, akkor igazad van.
-
bambano
titán
engem érdekelne, hogy nektek mi abban a szórakoztató, hogy nyilvánvaló tényekkel szemben toljátok a mantrát, hogy de nincs?
mondhatnád, hogy nincs akkora kapacitás, ami ennyi filmet eltárol, mire mondanám, hogy tecső, és akkor te erőlteted, hogy de nem is létezik. én meg beírom a böngészőbe, hogy tecső, és kiderül, hogy létezik.
de magyarázhatod azt is, hogy nem létezik olyan cucc, amivel az összes telefonhívás metaadatait tárolni lehet. én meg leírom, hogy törvény van rá, hogy tárolni kell. erre te hajtod továbbra is, hogy nem létezik.
másik hsz-ben: mivel magyarázom azt a facebook linket? azért adták meg, hogy a malware-t rá tudják tölteni a gépedre
egyébként kb. semmit nem ér, ha a megkeresésben kikötik, hogy a megkeresés ténye titkos (mint ahogy a magyar hatóságok ki szokták kötni), akkor titkos és nem lesz benne az összesítésben.
-
bambano
titán
válasz
gabor7th #139 üzenetére
az ip címekből is lehet szűkíteni, illetve például ha mindig ugyanazon kiindulásból terveztetsz utat a kuglival, akkor bingó
ráadásul, mivel a kugli is, meg az ms is gyűjti a keresési meg egyéb dolgaidat, illetve felhasználói azonosítókat használ, így össze tudják kötni a pc-det a tableteddel, telefonoddal, és mindjárt van wifi is meg gps is.
ez a fajta turkálás az, ami a legveszélyesebb.
-
bambano
titán
most publikáltak másik cikket a témában ugyanitt.
ott olyat kell leokézni, hogy a kontaktjaidat is felküldi a szerverre. viszont a kontaktjaiban az én személyes adataim vannak, tehát azt *NEKEM* kellene leokézni, hogy ő felküldheti-e.ami nyilvánvalóan lehetetlen, következésképp törvénysértő. hogy erre a magyar hatóságok miért nem reagáltak még, az számomra rejtély.
kérdés: mit gondoljak egy rendszerről, ha már azok a dolgai is törvénysértőek, amiket publikusan csinál?
-
bambano
titán
miután jó eséllyel nem lehet az érintettek hozzájárulását beszerezni, így nem is lehet ott, hogy hozzájárult.
"Keresem a M$ elleni adatvédelmi perek/feljelentések sokaságát, de sehogy sem akaródzik rátalálni...": ennek két oka lehet:
- az átlaguser pont olyan birka, mint az ebben a topicban írogatók zöme
- nem jól keresed.kapásból egy régi eset: egy német bíróság elmeszelte az ms-t a passport miatt. nem is lett népszerű a passport, az ms egyik buktája.
-
bambano
titán
amit írsz, az kb. azzal egyenértékű, mintha valaki azt magyarázná, hogy ha "egyáltalán valaha is felmerülne, hogy volt második világháború"...
miért mantrázzátok ezeket a marhaságokat, feltételes módban, hogy ha felmerülne, meg ha lenne ilyen és hasonlók, mikor bevallottan van ilyen?
(#124) woland_y2k: tehát attól, hogy a weboldalon nem találod meg a kulcsot, bizonyítva látod, hogy nem is került át az ms szervereire? lol.
-
bambano
titán
"És az ellenkezőjét?": ha nem láttad még az ellenkezőjét bizonyítva, akkor vagy tájékozatlan vagy, vagy szemészeti problémáid lehetnek. [link]
ha neked nem felel meg az index forrásként, akkor te is megteheted ugyanazt, amit ők: letöltöd az adatvédelmi szabályzatukat és elolvasod. az bizonyít mindent.
-
bambano
titán
rossz válasz, az, hogy az adatgyűjtés opt-in vagy opt-out, nem a felhasználók döntése, hanem az ms-é.
mivel nem ment át a finom célzás, leírom érthetőbben: n+1. mocsokság az ms-től."Így viszont nem tud adatokat gyűjteni a MS a szoftvereik fejlesztéséhez.": ohh, szegény ms, majd mindjárt megsajnálom. láttuk már bizonyítva, hogy az ms csak a szoftvereik fejlesztéséhez gyűjt adatokat és csak annyi adatot, ami ehhez kell? nem láttuk. nem is fogjuk, mert ez nyilvánvalóan nem igaz. az ms mindent összeszed, amihez hozzáfér (a többi adathörcsög is, most ne kezdjünk erről felesleges vitát), tehát nem fogja tudni senki bizonyítani, hogy amit csinál, az helyes.
egyébként is: egy cég érdekeit előbbre helyezzük, mint sokmillió/milliárd felhasználó érdekeit??? mekkora kapitalista marhaság már ez.
-
bambano
titán
miért arról szól a cikk, hogy hogyan tilthatod le a default működő kémprogramot?
miért nem arról, hogyha szeretnél hozzájárulni a fejlesztéshez, akkor hogyan kapcsolhatod be?(#109) alevan: sok esetben, amikor indexet idézek, idézhetném a magyar közlönyt is, ahonnan az index is dolgozik...
-
bambano
titán
válasz
Döglött Róka #57 üzenetére
aki annyira ignoráns a saját életével kapcsolatban, hogy nem érdeklik a saját szabadságjogai, az húzzon el a rizsföldekre dugványozni.
(#77) MongolZ: "Még egyszer leírom": egyél tehénlepényt, 10 milliárd légy nem tévedhet! hiába írod le újra és újra, a sulykolástól nem lesz igazad. olvasgat, tájékozódik, művelődik. ha nálunk ez van, mi van olyan országokban, ahol nem kispályásan lopják az adatot?
-
bambano
titán
válasz
Feketelaszlo #40 üzenetére
a hagyományos postai küldeményeknél van méretkorlátozás...
-
bambano
titán
az emberölés meg a btk arról szól, hogy optimális esetben minden bűncselekmény tettesét elkapják és megmázsálják. oké, hogy most nincs így, de ez a cél. nem pedig arról, hogy ha a tettes kezd számunkra kínossá válni, akkor szivárogtatással karaktergyilkosságot követünk el ellene.
a btk arról is szól (meg a többi rendőrségi törvény), hogy hogyan lesz valakiből elítélt. a btk-ban biztos nincs olyan, hogyha én akarom megnyerni a választásokat, akkor előveszek pár előre bekészített dossziét, és utána zsinóron rángatom az ellenfelet, meg addig perelem, amíg kifogy a szuszból akkor is, ha csak koholtak a vádak.
ja és még egyről szól a btk: hogy van egy kinevezett szervezet, akinek joga van téged börtönbevágni. nincs olyan a btk-ban, hogy titkos füstös kis szobácskákban kereskednek ezekkel az adatokkal és minden utolsó csatornatöltelék szennylap jogot formál magának, hogy ítélkezzen feletted.
érted már? mert ha nem, még tudom magyarázni sokáig.
-
bambano
titán
válasz
Bavid Dowie #30 üzenetére
-500/10
azért marhaság, amit írt, mert nem ez a két lehetőség van, hogy orwell vagy kőkorszak. -
-
bambano
titán
az egész cikk azon alapszik, hogy amit az ms művel, az helyes és csakis kizárólag arra való, hogy a programok minőségét javítsa. ehhez bizonyítani kellene, ami a cikkből elegánsan kimaradt, hogy csakis kizárólag pontosan annyi adatot gyűjtöttek be rólad, mint amennyi ahhoz kellett, hogy a felhasználói élményt javítsák.
szóval ezt kellene bizonyítanod. meg azt, hogy az összehordott adatokhoz senki más nem fér hozzá, sem az nsa sem a többi hatóság. miközben persze törvény van arra, hogy az msnek kötelessége kiadni ezeket az adatokat. és épp most tapossák a tech vállalatokat az iparművészeti agyagedény lobbisták, hogy ne építsenek megbízható titkosítást a rendszerekbe és/vagy kötelezően legyen benne kormányzati backdoor.
írod: "Mégsem félek. Nyilván a bank is tudja mindezt rólam, de nem él vissza vele, mert nincsen semmi értelme.": ezt igen bátor dolog leírni alig pár órával azután, hogy az indexen ilyen cikkek jelennek meg, hogy egy kézbe kerülhetnek a kényes adatok...
szóval vagy zsíros reklámkampányba keveredtél, vagy rohadtul tájékozatlan vagy. mindkettő elég ciki.
szerk: örülök, hogy legalább a humorérzéked megmaradt... "Jó oké, az engem is meglepett, hogy a Bing egészen használható lett"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Csere-Beszámítás! PowerColor Red Devil Spectral White RX 9070XT Videokártya! Bemutató Darab!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest