Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- One mobilszolgáltatások
- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Google Pixel 9a - a lapos munka
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scuttle
csendes tag
Sziasztok!
Van egy samsung xcover 271 (gt-b2710) és szeretnék rá felrakni egy java-s endomondo-t. Több helyen olvastam, hogy működik, nekem elintézi a telefon egy: „Érvénytelen fájl” szöveggel az egészet, Letölteni innét töltöttem a jad file-t: http://www.endomondo.com/m/select . Nem tudom eldönteni én vagyok-e a hűlye, hogy kihagyok valamit vagy a telefonban van valami letiltva estleg más a gond?
Ha van valakinek ötlete ne fogja vissza magát, köszi -
Szikla977
csendes tag
Hát méregböl földhöz vágtam szétesett letört a hátlapról az egyik pöcök és már nem zár tökéletesen. meg az oldalát is könnyen ki lehet feszíteni, símán befér a körmön. Szerintem így már nem is olyan vízálló
-
Szikla977
csendes tag
Tudnátok nekem segiteni hogy hova teszi a letöltéseket. Meg tudtok ajánlani nekem opera mini-t meg gps-t ami offline müködik?
-
dudrob
tag
nekem továbbra is minden frankó, megtapostam már párszor, tóbadobálás minden nyáron aktuális, kijelző berepedt, de vizet továbbra is bírja, napi lemosást is, aksi 1 hét minimum. Következő is ilyen dobálható lesz (ha lesz, mert ez kinyírhatatlan, pedig ha valaki ad neki, az én vagyok
-
ogremanusz
csendes tag
Sziasztok!
Kicsit lehalt a topic, de leírom, mivel előzőekben sok hasonló gond volt:
Több mint egy éve van meg, mostanság már kicsit dühít néha szegényke:
1. ébresztés funkció össze-vissza működik (hol ébreszt, hol nem, ha kikapcsolom akkor is ébreszt, ráadásul más időpontban)
2. Aki engem hallgat nem hall rendesen, csak ha kiabálok közvetlenül a mikrofonba.
3. 2-3 mp mire reagál funkció gombnyomásra.Próbálkozom egy szoftverfrissítéssel...
Ja, és legutóbb már a sörbe merítést sem bírta, bedurcizott, reggelig be sem lehetett kapcsolni, utána működött...
Valami pozitívumot is írjak: az aksi továbbra is bírja, 5-6 napig vígan, napi lemosást is...
Üdv, Ogre
-
nevadavid
csendes tag
Sziasztok!
Egy évig használtam a telefont, de most megválok mégis tőle, mert haladni kell a korral!
Semmilyen problémám nem volt a telefonnal, tényleg szuper készülék, az akksija egyszerűen egy csoda, hogy meddig kibírja.
Viszont egy problémám mégis csak lenne (bár ez nem is a készülék felé irányul). Szeretném valahogy az eddigi kb. 300 smst lementeni vagy valahogy szinkronizálni Androidos készülékkel. Googleztam rengeteget, mégsem találok rá megoldást. Valakinek esetleg volt már ilyen problémája? -
nevadavid
csendes tag
Sziasztok!
Régen írtam már ide, most viszont egy olyan problémám lenne, hogy:
Szerintetek hogy lehetne micro USB B tipusú Apa-ból (ez megy bele az Xcover egyetlen csatlakozójába), és egy 3,5 Jack Anya-ból működőképes kábelt csinálni?
Mert van egy jack dugós fülhallgatóm, és azt szeretném hozzá használni. -
dudrob
tag
Jó ez a teló, nem érdekel, h karcolódik, stb.. (azér van). 1 éve ütöm-vágom, naponta elmosom csap alatt, (nyáron) tóba dobálom pattanóból rendszeresen bebaszva, aszfalton dobálom, ill. néha ugrálok rajta mint 1 majom
Vannak is nyomok rajta, de bírja. Összes iPhone elbúj6 az tuti
Xcover 271
-
imhrp
csendes tag
melyiket vegyem meg
samsung xcover B271 vagy a samsung E2370 xcover
melyik a jobb -
bepe79
addikt
Én ezt már régen megállapítottam
, le is írtam itt a topikban régebben. Ezért használok most egy Sonim XP1300 Core-t, ennél nem kell ilyenektől félni: ) De ha kevésbbé brutális, normális méretű, és rendesen gumírozott strapa-telefont keresel, akkor a Samsung B2700-at is bátran merem ajánlani. Ugyan nem lehet rá telepítgetni, meg nincs benne GPS-vevő, de amire kitalálták, arra tökéletes.
-
MY2K
aktív tag
Február óta használom a készüléket. Sajnos a fóliát már eltávolítottam a kijelzőről azóta már megjelent néhány karc rajta. Ennyit a karcállóságról
-
MY2K
aktív tag
válasz
dolezsal #151 üzenetére
Hello!
Nekem a hangminősége nem ad okot a panaszra. A hangszóró becsapós lehet mivel a készülék hátoldalán van tehát ha kihangosítod akkor érdemes kijelzővel lefelé fordítani.
Van benne egy zajszűrés is ami telefonáláskor kiszűri a háttérzajokat.
"Egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki" -
dolezsal
tag
Sziasztok!
Nekem egy egyszerű, de fontos kérdésem lenne. A hangszórója milyen minőségű? Telefonálásra kellene főképp, ezért minden körülmények között tiszta, kiváló hangzást szeretnék. Most van egy Nokia E72-m és annak katasztrofális a hangszórója. A felénél nagyobb hangerőn recseg, rezonál. (Ráadásul egyszer már cserélték a hangszórót szervizben) Ennél a telefonnál normál módban és kihangosítva mennyire érthető amit hallok? Másrészt pedig a mikrofonja milyen minőségű? A másik fél mindent érthetően hall? Régebben volt egy SGH-E720-am és annak a mikrofonjára többen panaszkodtak.
Köszönöm a válaszokat előre is!
Üdv
-
faltenbalg
csendes tag
válasz
Clay-more #147 üzenetére
Szia Clay-more!épp most olvasom,hogy W810i-t cseréltél le a Samsungra,nos én is pont ezt szeretném,vagyis ezt a tipust szemeltem ki magamnak.Arra kérnélek írd meg,hogy megéri-e lecserélni a 2710-re a sonyt.Persze tudom miben jobb legalábbis a leírásokból ,de van -e hiányossága a sonyhoz képest,mert ahhoz képest hogy nem viz meg ütésálló elég jól használható˙,csak már 5 éves ezért szeretnék cserélni.Köszi!
-
SZTÉSZI
csendes tag
válasz
Clay-more #147 üzenetére
Hali!
Biztos,hogy nem a telefonnal van gond(B 2100),hanem a vonallal.Én is ilyen telót használok(hiába vettem meg a B 2710-et)és jártam így én is,pl. ha a haver hív a melóhelyről a vonalasról,alig hallom hiába veszem teljes hangerőre,persze erről később megfeledkezem,majd hív valaki más és majd meg süketülök a teló úgy ordít.
Az a kis lyuk átlagos használattól nemigen tömődhet el,persze minden előfordulhat.
Ha ki akarod takarítani,akkor a teló hátulját le,akksi ki,a két oldali festett műanyag elemet lepattintod és szét is tudod csavarozni.
A lepattintáshoz valami vékony műanyag dolgot használj,hogy a műanyag elemek ne sérüljenek!Szerintem Samsungéknak a B2100 sikerült a legjobban,igaz nem tud annyit,mint a B2710,de nincs annyi hibája sem!
-
Clay-more
csendes tag
Szevasz. Na ez igaz, eddig Sonyban utaztam (w810i) de jobb volt a hangminőség mint az XCoverben. Akkor milyen lehetett a Sonim
? Megnéztem a B2700-t, masszív darabnak néz ki.
Ja, jut eszembe, ismerősömnek B2100 van, ha dumálok vele nagyon halkan hallom. Létezik, hogy az ilyen típusoknál, a mikrofon kis lyuka eltömődik pl. szösszel, porral? Nem igazán látom a lehetőségét a házilagos kitisztításának. Volt hasonló tapasztalat?(#146) ogremanusz: Az ébresztő nekem jól megy, nem tapasztaltam hibát. Kezdetnek egy szoftverelés megteheti...
-
ogremanusz
csendes tag
Sziasztok!
Az ébresztőóra funkció működik rendesen mindenkinél? Nálam hol ébreszt, hol nem, az esti időpontra beállított elkezd jelezni délelőtt....
Tipp, vélemény? (frissítsek szoftvert, vigyem vissza szervízbe tippeket plíz no...)
Ogre
-
bepe79
addikt
válasz
Clay-more #144 üzenetére
Szia! Húha, ez egy hosszú történet, de azóta már újra Samsung strapa-telót használok, mert a Sonim-nak elképesztően pocsék a hangminősége, ég és föld a különbség a Samuhoz képest, a Samu javára. Úgyhogy most a rendesen gumírozott (sokkal jobban, mint a B2710) Samsung B2700-asomat használom újra.
Nekem eddig ez jött be a legjobban.
-
Clay-more
csendes tag
Szia Bepe
Mi volt a lényeg abban, hogy egy IP 67-es (max por védelem + fél óra 1m mélyen) minősítéssel rendelkező telefont buktával lecseréltél egy IP 54-re (korlátozottan por kerülhet bele + vízsugárnak ellenál)? Én is néztem a Sonimokat, de toronymagasan a Samsung Xcover nyert. Olcsóbb, jobb az IP minősítés, bővíthető memo, kamera (ha nem is a legjobb), GPS, relatíve nagy készenléti idő, MP3, rádió...
-
gti16v
őstag
amúgy betettem egy közel forrásban lévő vízbe fél percre.... jól bírta...de jól átmelegedett :-)
-
FMiki666
csendes tag
Üdv
Napokba vettem egy xcover271-et.
Lehet hogy pofon egyszerű kérdés de amiket letöltöttem nem működnek.
Olyan progit keresek ha van amivel a pc-n tudom szerkeszteni a névjegyeket.
Válaszokat előre is köszi. -
bepe79
addikt
Hi Everybody!
Kis OFF:
Eladtam a B2710-esemet, vettem egy Sonim XP1-et, és elégedett vagyok vele!
Az Oktogonnál lévő üzletből (céget direkt nem írok) hoztam el ma, ahol beszámították az árba a B2710-amat (igen, tudom, nem kicsit buktam vele, de ez más tészta). Az XP1 bejövős, ugyan nincs magyar nyelv, és ebbe még varázsolni sem lehet, de nem gond, mert tudok angolul, és aki esetleg szintén a kezébe veszi az enyémet (a Sonim telefont), az szintén tud valószínűleg ennyire angolul. Irtó feelinges és nagyon jól mutat a kék színű billentyűzet-megvilágítás. Ezen a Sonim XP1-en nem 'szalajt' egyik billentyű / gomb sem, tökéletesen működik, akkor, és azt csinálja, amit mondok neki (nyomok), a hardware gyorsan kezeli a letisztult és egyszerű menüt, felületeket, és semmi gond eddig. Ezidáig fagyás, újraindulás szintén nincs. Nagyon masszív, sehol nem nyekereg, nem ropog, nem recseg, és az akku-fedél olyan, mint egy atombunkernek a vasajtaja, vagy egy bank páncéltermének a filmekből jól ismert nyílászárója.
Eszméletlenül egyben van a cucc, és tapintásra is nagyon kellemes, jó az anyaghasználat, csúszásgátló anyagokkal is el van látva rendesen. Mini-USB-n (tehát a nagyobbik szabványos USB-n) veszi fel a tápot, bár tölteni még nem töltöttem, majd ma este. A kijelző elvileg karcálló, és ütésálló, nálam erre szükség is lehet (lásd. kocsi motortérbe ejtés, motorháztető rácsapása (B2700)), a kijelzőn még a fólia rajta van, egyelőre azt sem fogom leszedni. A billentyűzet kézreálló, tökéletesen kezelhető, bár kicsit szokni kell egy Nokia vagy Samsung vagy Sony-Ericsson után. A nyomáspontok szerintem jók, semmi gond vele. A több száz kontaktomat villámgyorsan kezeli, kapásból látja a SIM-en lévő kontaktokat is első bekapcsolás után, mindenféle másolgatás nélkül. Pozitív, hogy van black-list / hívásszűrő is, néha jól jöhet. Az első benyomás nagyon jó, csak ajánlani tudom, és mára már így az évek folyamán olyannyira lement az ára, hogy lassan a bevállalható kategória ez az XP1, bár az újabbakat aranyáron mérik (XP3, XP3.2, XP1300, stb.)
Üdv: Bepe
-
xcovernew
csendes tag
hamarosan lemerül, de eddig a gyári töltéssel ment...az első töltésnél kell valami formázás (12 órás töltés) vagy ezek az aksik nem igénylik már?
-
gti16v
őstag
kíváncsi leszek,ez gyári független lesz elvileg...igazából nyertem :-)
-
xcovernew
csendes tag
Vodánál teló+akksi, töltő, headset és használati útmutató...
-
gti16v
őstag
sziasztok ,még nem érkezett meg...
valaki tudja,mi az értékesítési csomag tartalma? (nem találtam sehol)
köszi
-
lélek04
csendes tag
Köazönöm a választ na utánna kereseka proginak amit ajánlottál de ha ezt sikerül leszedni akor ingyenes lesz a navigácio?
! Lámpakapcsolo gomb nálamis oké....
-
xcovernew
csendes tag
ok rendben...
-
lélek04
csendes tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy tegnap vásároltam meg az xcovert éss hogy a gps ingyenes e??
-
xcovernew
csendes tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy ilyen készüléket, még sok tapasztalatom nincs róla, de az összerakással kapcsolatban annyi feltűnt, hogy a lámpa kapcsoló gomb lazább (enyhén lötyög) a másik oldalon található hangerő szabályozó gombhoz képest. Nem tűnik jelentős problémának, de érdeklődnék, hogy esetleg előfordul-e másnál is?
Üdv.
-
gti16v
őstag
szereztem egy ilyen telót másod telefonnak,pár nap múlva érkezik,kíváncsi vagyok megteszi e? másod telónak...egy 8800 siroccot nyugdíjaztam miatta :-)
-
gti16v
őstag
boccccssss ha volt...
az útsó harmada a tesztnek tényleg komoly... -
goni
csendes tag
hali! most latom, hogy par hozzaszolassal korabban mar megkaptam a fele valaszt elore, nem tudom, hogy siklottam el folotte, bocs.
-
goni
csendes tag
sziasztok! a jovo heten veszem meg a 2710-est, de a vasarlas elott szeretnek megtudni nehany dolgot: tudom hasznalni a skype-ot ha van net kapcsolatom, illetve helymeghatarozasra alkalmas-e a gps net nelkul? pl. az elore letoltott terkepen mutatja a poziciomat kulfoldon? nem kell, hogy utvonalat tervezzen elboldogulok a terkepen, ha mar tudom, hol vagyok
meg valami, be lehet allitani a csengohangot a sajat telefonra toltott zeneim kozul? ez abszolut nem fontos, csak erdekel. koszonom elore is a valaszokat! goni
-
worf13
csendes tag
Sziasztok, nem rég vásároltam egy Samsung Xcover 271 -es telefont.
Sajnos tőlem független okok miatt a színt nem tudtam befolyásolni, és így Mystic Blue szinben kaptam meg.... ami annyíra nem tetszik, hogy jelenleg nem is használom a telefont.
Nem tudja-e valaki, hogy az előlapja levehető-e így azt lefestettném például...
De már az is megfordult a fejembe, hogy elrontom és garanciában cseréltetem......
Valikinek esetleg ötlete a probléma megoldására... Előre is köszönöm... -
Clay-more
csendes tag
Sziasztok
Már egy hete nyúzom a telefont. Sok újat nem tudok hozzáfűzni az előttem szólókhoz, de a készülék valóban masszív, minőségi benyomást kelt már elsőre. Az op. rendszer valami Samsungos saját, de futtatja az összes Java alkalmazást, így a lehetőségek tárháza előttünk áll, elég sok (hasznos és felesleges) mütyürt lehet összeszedni a netről amit szó nélkül fut. Amivel sokat küzdöttem az a megfelelő offline térkép programja volt a GPS-hez (alapból online google mapst használna wapról). Próbáltam sokat, de végül a Trekbuddy-nál kötöttem ki. Stabil, jól fut és a Mobile Atlas Cratorral olyan térképet készítünk amilyet csak akarunk (a forrás térkép a Google maps-től elkezve bármi lehet, a progi készít egy map fájlt a kijelölt területről a beállított zoom szinten amit a trekbuddy meg használ). A trekbuddyt futtatva, térképet betöltve, a GPS jelzi a pozíciónkat, haladási irányunkat, sebességünket stb.
Amit negatívumként tudok említeni az a menürendszerben levő logikátlanság, pl. a sima gps pozíció az a menü, beállítások, telefon, gps pozíció alatt található, továbbá egy 4 éves Sonyericcson w810i után ez az op. rendszer a felét tudja (na jó de kapunk azért itt sok mindent és nem olyan vészes, nem akarok senkit elriasztani).
Miben viszont segítséget kérnék mert nem jöttem rá, hol tudom SMS küldés után megnézni a kézbesítési visszaigazolást. Kösz előre is.
-
Kroni1
veterán
Két visszalépést is tapasztaltam a B2100-hoz képest: Nem lehet az ébresztőben megadni előre hogy melyik napokon ébresszen, pedig nekem mivel 3 naponta dolgozom ez nagyon hasznos volt. A másik hogy a bekapcsolt billentyűzár ellenére is felkapcsol a zseblámpa, ami zsebben nagyon rossz tud lenni. A Zene menüje még mindig egy rakás szar, sajnos ezen nem javítottak. Nüansznyi dolgok a sok újitás ellenére amik jók, de így ezek miatt asszem nem cserélek telefont!
-
bepe79
addikt
válasz
Zoli bácsi #106 üzenetére
Megjött a MA teszt ( [link] ) , és benne ezt írják: "A képernyő egy 240 x 320 képpontos felbontású, 262 000 színárnyalat megjelenítésére alkalmas, 2 hüvelykes képátlójú karcálló üvegből készült TFT"
-
bepe79
addikt
Szia Freko! Elvileg lehet frissíteni a Samsung New PC Studio programmal is a számítógépről, de gyakorlatban nem tudom, mert én bevittem egy GSM boltba, és ott frissíttettem rajta szoftvert, hogy nehogy gond legyen. Az enyém angol menüs volt, de így került bele magyar nyelv is, lehet, hogy az itthoni szoft-frissítéssel ez nem ment volna ilyen egyszerűen.
-
Kroni1
veterán
most olvasom hogy ez már microusb-s, mint ahogy 2011-től elvileg a főbb gyártók összes telefonja ilyen lesz.. nem rossz, csak remélem középen szédszethető headset is lesz majd hozzá kapható..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok GPS sosem volt még telefonomra telepitve, ezért nem értek hozzá. Ezen van gyárilag valami GPS szoftver, vagy lehet rá telepiteni? Ha utólag kell akkor milyet lehet? (csak az iGo-t ismerem
)
-
bepe79
addikt
Neked nem a plexin lévő védőfólia karcos? Mert nekem rajta van egy alig észrevehető védőfólia, ami nagyon jól passzol és símul rá, észre sem lehet venni. És a fólia már karcos, de annak az a dolga, hogy fölfogja, meg a fólia jobban is karcolódik a plexinél. Egyébként én a régi B2700-amat zsebben hordtam, és nem karcolódott (fólia nélkül), rápréseltem a kocsi motorháztetejét, ami szó szerint majdnem kettényírta a telefont, a kijelző meghalt, azt cserélni kellett a B2700-ban, de a plexi ugyanaz maradt, és nyoma nem volt a dolognak. Tehát olyan rugalmas, meg olyan szinten kibírja a dolgokat, hogy ihajj. Egyébként én is úgy tudtam, hogy a B2710 kijelzője (plexije) karcálló...
De ezek szerint utoljára a Samsung-nak az M110-esében volt karcálló üveg kijelzővédő.
-
Lepo
csendes tag
Azt írják igen (H4-es kopásállóságú). Ez szempont volt a vásárlásnál. Sajna bedőltem neki, az enyém már karcos. Zsebben tartom, leesve még nem volt. Ezen a téren csalódtam benne egyébként meg vagyok elégedve vele.
-
Zoli bácsi
őstag
Bocs az offért, már régebben is kérdeztem, de egyértelmű választ sosem kaptam rá.
Karcálló a kijelző? -
Plissken
tag
válasz
ogremanusz #100 üzenetére
Kb. 9 napig bírja egy töltéssel, de ezt már leírtam feljebb. Teljes töltés-lemerítési ciklus nem befolyásolja a Li-ion akksikat, sőt, nem is szeretik. 2-3 rátöltés után fog kb. beállni a ,,végleges" akksiteljesítményed majd.
-
nevadavid
csendes tag
Szerintem ez a rés a lámpánál téma túl lett pörögve. Mivel nem látod, hogy mi van pl. a hangszórónál kialakított pici rések mögött, vagy a középső vezérlőgomb illesztése alatt, itt a lámpánál is megoldották, hogy ha nem is illeszkedik teljesen, akkor sem fog a víz befolyni, vagy a por megakadni benne.
-
d1d1
csendes tag
Szia.
Az alap töltöttség 2-3 napot bírt ki.Az első töltéssel tíz napot bírt 15-20 sms, napi pár perc telefonálás, játék és lámpa használattal. -
bepe79
addikt
válasz
ogremanusz #100 üzenetére
Szia!
Az alap akksi-töltöttség nem lehet nagyon sok, vétel után nekem is nagyon gyorsan lemerült (pár nap). 1-2 töltés után jelentős mértékben nő / javul az üzemidő, nekem simán kibír több, mint 1 hetet!
-
ogremanusz
csendes tag
Sziasztok!
2 napja van a kezemben ez a kis csodamasina, nagyon rendben van, egyetlen kis kérdés motoszkál bennem:
2 egység már leesett az aksi töltöttségből, sok nyomkodás, névjegyzék töltögetés, és 2 óra beszélgetés után 2G-n.Ezt az előzetes tesztek és infok alapján keveslem...
Vélemény? Javul 2-3 teljes töltés-lemerülés után?
Ha lehet egy körkérdésem, kinek meddig bírja? (mielőtt elindul a stuffolás: az X Cover 271-ese
Köszönöm,
Ogre -
bepe79
addikt
Megvan a friss szoftver, magyar, stabil, fut szépen, minden OK!
Eszméletlenül megszerettem ezt a B2710-et, az első strapa-telefon, amelyik már abszolút nem 'buta', mégha nem is "okostelefon", de már rengeteg új / jó szolgáltatással bír, és megkapta a legelterjedtebb, szabványos 240x320-as kijelzőt!
A Motorola Defy-al tudásban ugyan nem veheti fel a versenyt, de strapabírás terén azt hiszem ez a Samsung nyerne.
-
bepe79
addikt
Ma frissíttetem a szoft-ot az enyémen magyarra, kíváncsi leszek.. (független, GSM boltos)
-
bepe79
addikt
Megérkezett egy magyar teszt: [link]
-
Plissken
tag
válasz
balazs319 #94 üzenetére
Szia!
Nem találkoztam ilyen problémával, eddig senki nem panaszkodott, hogy rosszul hallana, pedig rákérdeztem többször is.
A Nokia strapaállósága kisebb. Én is nézegettem a Samsung előtt, de sok helyen olvastam negatív kritikát a teherbírásáról, ezért döntöttem a Samsung mellett.
-
balazs319
csendes tag
Helló!
Én hallottam olyat is erről a telefonról, hogy a zajcsökkentés miatt nem lehet hallani a telefonálót, ugyanis a készülék nem csak a zajt, hanem a telefonáló hangját is kiszűri, csökkenti. Akinek van ilyen telefonja, kérem ossza meg velem a tapasztalatait.
Inkább a Nokia 3720-as készüléket javasolták nekem. -
SZTÉSZI
csendes tag
Én a telót elküldtem bevizsgálásra,hogy ez a kis "bibi"befolyásolja-e strapaállóságát.
Mihelyst választ kapok jelzem. -
Plissken
tag
Szia!
Na, kíváncsi leszek az eredményre, illetve a magyarázatra. Elsőre valami ,,nem befolyásolja a vízállóságot" válaszra számítok, de hátha kellemesebben csalódok a SamsungbanViszont egyre jobban érdekel a dolog, megpróbálok utánajárni, hogy hogyan egyeztetik össze az IP67-et és a víz okozta meghibásodás miatti garivesztést. Ha megtudok valamit, írok.
-
bepe79
addikt
lol
-
SZTÉSZI
csendes tag
Nem akartam semilyen fesztivált elindítani,de ha vásárolok egy IP67-es tanusítvánnyal rendelkező készüléket,akkor semmiféle illesztési problémának nincs helye!
Kőfaragó műhelyben melózom és ott van por,és a vizes csiszoláskor víz rendesen.
Azon a résen pedig a víz és a por bejut.Mivel én nem tudom,hogy csak a burkolat alá vagy tovább is ezért vetettem fel ezt a kérdést!!!!Kipróbáltam beleraktam egy pohár vízbe és 5-6 légbuborék aztán semmi.Fél óra áztatás és a teló hibátlan.Ez eddig rendbe is van,de én nem tudhatom,hogy a teló ,hogy van összeállítva.Ha pedig a telóba víz kerül a garanciális szervíz elhajt a p....-ba,azzal az indokkal,hogy a telefon NEM vízálló.Ezt a kérdést csakis ezért vetettem fel,mert szerintem a pénzéért mindenki tökéletes terméket vár.
Nem a Samsungot akartam ezzel lejáratni,de józan paraszti ésszel gondolkozva,ahol nincs rés ott nem juthat be sem a por,sem a víz!!!!!!
Egyépként nézd meg a B2100-at ott ilyen probléma nincs! -
csuf
tag
Üdv!
Én tökéletesen elégedett vagyok a készülékkel
Nem pánikolunk!Sőt mi több, távol álljon tőlem a szándék, hogy bárkit is elriasszak a készülék megvásárlásától!
Egyszerűen felvetődött egy kérdés - "probléma", melyre keressük/tük a választ.
Csak beszélgettünk, megnéztem én is a sajátomon - meglepődtem, ha nem keresem szándékosan nem is látom meg a "rés"-t - és arra a meglátásra jutottam, hogy inkább kérdezek a gyártótól, mint találgatok feleslegesen. Legfeljebb nem válaszolnak, vagy ha megteszik, akkor közlik: semmi gond, ez így van kitalálva
Szerintem ez nem elítélendő magatartásés nem is a Jóistennek való panaszkodás
kategória.
Minden elismerésem azért, hogy a sajátodon kipróbáltad.
Köszönöm az információt és a segítő szándékot - én nem tettem volna meg, elég ha akkor tudom meg valóban strapabíró-e ha véletlenül szükség lesz rá
csuf -
Plissken
tag
Gyerekek, gyerekek.... Minek kellett ezt a fesztivált elindítani?
Az a kis rés (ami igen, az én telefonomon is van) tuti nem véletlen ,,maradt" ott... Megkérdőjelezitek a vízállóságot? Hát próbáljátok ki! Én is megtettem! Egy kis fizika: ha az ott tényleg rés lenne a telefon belsejéhez, akkor amint vízbe teszed teljesen, el kellene kezdenie kijönni a (lég)buborékoknak. Azonban amint vízbe ér a telefon, egy szem buborék se jön ki = légmentes a készülék
Tudjátok csak az a baj, hogy így tudatlanul rengeteg embert riasztotok el egy telefon megvásárlásától ezzel a pánikkeltéssel. Nyugi, nem a Samsungnál dolgozom. Csak előbb gondolkodjatok, legyetek szívesek, mielőtt a Jóistenhez is elrohantok panaszkodni...
Peace!
-
Gabor1985
tag
Üdv
Mint hogyha én is látnám azt a kis benövést a karabinertartó felé pont. Ha kaptok valami választ akkor jelezzetek már ide légyszíves. -
bepe79
addikt
Most megnéztem, az enyémen detto, ugyanott van egy ilyen kis 'benövés', avagy rés...
Ugyanúgy a karabinernek való fül felé van nálam is egy kis lyuk. Ezek szerint ez direkt van úgy gyárilag, vagy pedig széria-hiba / gyári-hiba. Kíváncsi lennék a Samu hivatalos válaszára, hogy az miért van ott...
Én meg valószínűleg januárban viszem majd szoftver frissítésre vissza az enyémet ikszikszelékhez, hogy legyen benne magyar nyelv is. Amúgy tökéletesen meg vagyok vele elégedve, ellenálló, masszív, nem recseg-ropog, sokáig bírja, és atomstabil a szoftver rajta. -
Gabor1985
tag
Én nem tudom, de az enyémen nagyon tökéletesek az illesztések. Szerintem ez a telefon messze a legjobb illesztések terén. Ennél jobb telefont nem tudnék elképzelni magamnak
-
csuf
tag
Üdv!
Írtam a Samsung ügyfélszolgálatnak ez ügyben, remélem válaszonak majd
csuf -
csuf
tag
Üdv!
Megnéztem a samsung.hu-n ismét a galériát, igaz a felbontása a képeknek alacsony, de mintha ott is ott lenne ez a rés a LED-nél
csuf -
SZTÉSZI
csendes tag
A 6-os,hogy a telóba por egyáltalán nem juthat be,a 7-es,hogy 1méterig vízálló.A teszteket láttam,ezért is vettem ilyen telót(előtte B2100-om volt,van és azzal nem volt ilyen gondom).
Kösz a címet ,megnézem és ha más nem lesz,akkor elviszem a szervízbe,ott talán többet tudnak -
csuf
tag
Üdv!
Nekem nincs ilyen problémám, tökéletes az illesztés...
Kipróbálni remélem élesben sosem fogom, de keresgess tesztvideókat, elég beszédesek!
Vagy olvasgasd a hivatalos honlapot, hogy tisztába légy azzal, amivel az értékesítő nem: http://www.samsung.com/hu/consumer/mobile-phone/mobile-phones/bartype/BGT-B2710/index.idx?pagetype=prd_detail&returnurl= , hogy mit jelent az IP67, esetleg olvass vissza....
csuf -
SZTÉSZI
csendes tag
Vásároltam egy ilyen telót,de nekem csalódás!A lámpa és a burkolat közt akkora rés van,hogy az egér átbujik rajta!Vissza vittem az üzletbe,ahol vettem,de a kiállított minta is
ilyen volt,és megnyugtattak,hogy a teló NEM vízálló,csak egy kis PÁRÁT BÍR!Csak azt nem értem mi a szarért reklámozzák IP 67-es strapatelónak?????Nem lépésszámlálót kellett
volna belerakni,hanem minőségi összeillesztéseket!!! : -
Plissken
tag
válasz
szilvaspet #67 üzenetére
A fülhallgatója üzemel rádió antennaként. Az RDS-t nem tudom, hogy tudja-e, még nem próbáltam.
-
Gabor1985
tag
Sziasztok!!
Nem tudja valaki, hogy mikor lessz itt fent teszt az arénán erről a készlékről? Már nagyon várom.. -
nevadavid
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltam egy ilyen készüléket a T-Mobile-nál, nálam már teljesen magyar a menüje. Arra lennék kíváncsi (mivel már lehet rá java dolgokat telepíteni szépen), hogy honnan tudnék letölteni olyan programokat, játékokat rá, ami biztos, hogy menne rajta, mert eddig kb. 50 java alkalmazásból 40 nem tud rajta futni, nem engedélyezi.
Előre is köszi a segítségeteket!
-
szigmat
tag
Olyan valakitől kérdezném, aki rendelkezik már ilyen telefonnal és valamelyik szolgáltatónál vette.
Van valahol a készüléken szolgáltatói matrica/logó ?
Köszönöm!
-
Plissken
tag
válasz
tokomtudja #60 üzenetére
Nem is kell többet várni, mivel ugyanakkora vízállóságra van mindkettő hitelesítve.
A 7-es szám mutatja ezt. Az első szám a por elleni védelem - ebben jobb a B2710-es. -
tokomtudja
csendes tag
Nem igazán értem, hogy miért olyan nagy poén, hogy ez a telefon IP67-es minősítéssel fél órát bír víz alatt 1 méteres mélységben. A B2100-ám csak IP57-es és szintén tudja ugyanezt: [link]
Szóval én az IP67-től egy kicsit többet vártam volna, de persze még így is bőven jó vételnek tűnik ez a gép. -
Plissken
tag
Sziasztok!
Egy kis tapasztalat nyilvánítás, egy hetes üzem után:Pozitívumok:
Tényleg masszívan össze van rakva, látszik rajta, hogy bírja a strapát. Jól megnyomkodva sem recseg-ropog, ezt várja el az ember egy ilyen telefontól. Vízteszt, sárteszt, földre ejtés teszt megvolt, semmi baja, külsőre sem. Szerintem ha tudna mosolyogni, mosolygott volna ezekre a telefon.... A gombsor egy álom. Jó nagyok, jó nyomásponttal és a legjobb Samsung által használt gumírozott anyagból. Egy öröm nyomkodni, szinte simogatja az ember ujját. Többek között ezért váltottam el egy Sharkról, mert undorító volt a gombsor. A zseblámpát a B2100-aséhoz hasonlítanám, hát nem egy kellemes dolog, ha direkt belenézel. 2 méterig tökéletes, 3-4 méterig pedig még lazán ,,közlekedős".
Rengeteg jó szolgáltatása van, mind jól működik. A telefon eddig nem csinált semmilyen szoftverből adódó gubancot. A hangszóró tökéletese, tipikus Samsungos ,,hallom hogy mellettem mit mondanak a Samsunggal telefonálónak..." Kihangosítva is jó, hangminőségre nincs panasz. Az aktív zajcsökkentő miatt kiválóan hall a másik fél, erre direkt rákérdeztem. Az akksit pont egy hete töltöttem teljesen, 3/5-ön van még az indikátor, 24 órás üzemmel, napi 10 sms és kb. fél óra telefonálással. Csak GSM hálózaton használom. Szóval az 1300 mAh szépen dolgozik. Kameráját nem használom, szerintem aki ilyen telefont vesz, az nem amiatt veszi. Lőttem 1-2 képet, a közepes szó mindent elmond. Nem emiatt szeretjük ezt a telefont. 2 gigás ,,eszet" kapott, tökéletesen boldogul vele.Negatívumok:
A dedikált zseblámpa nekem bekapcsol billentyűzárral is. Néha előfordul, ha úgy veszem elő a zsebemből, hogy benyomódik az a gomb. Lehet csak én nem jöttem rá, de nem tudom rávenni, hogy a bejövő sms-eket a memóriakátyán/telefonmemórián és ne a sim kártyán tárolja. Ez majd ha eléri az 50-et lesz majd fejvakargatós. Nem negatívum, kompromisszum: angol nyelvű. A boltban mondták, hogy talán januártól lesz magyar, de talánért a közértben sem kapsz semmitMég negatívum: annyira tank ez a telefon, hogy félek, egyszer túl magabiztos leszek, és tényleg erején felüli behatásnak fogom kitenni
Összefoglalva: adok neki egy 90%-ot, imádom ezt a telefont.
-
upbuvar
tag
-
bepe79
addikt
-
szigmat
tag
Mekkora memóriakártyát érdemes hozzá venni, 2 vagy 4 GB-ost?
Az előre telepített játékokat, zenéket, képeket le lehet törölni?
-
bepe79
addikt
Samsung B2710 / Xcover B271 strapa-tesztek:
1., Autóval áthajtás (Octavia), levesbe főzés, 10 emeletes 10. emeletéről való leejtés: [link]
2., Víz-teszt, fogkrém-teszt, ejtés-teszt: [link]
Az első, a ház tetejéről való ledobás itt hihetőnek tűnik, mert valami kis kamerát rögzítettek a telóra, ami segítségével láthatjuk esés közben is a történéseket, és osztott képernyőn bevágják végig, hogy az mit mutat.
-
bepe79
addikt
Update: azóta már a Worms 2007 240x320-at is sikerült futtatnom a B2710-esemen, úgy, hogy felraktam rá a .jar és a .jad file-t is, minden gond nélkül települt, és simán fut, gyors, szép, tökéletes rajta! Nagyon eltalálták ezt a telót, mindenálló, lehet rá progikat, játékokat telepíteni, külseje teljesen vállalható, a strapa-telók kategóriájában szép és elegáns. Lőttem vele nappali képet is, valamikor feltöltöm majd.
-
ladik
csendes tag
Akit érdekel végre egy kimerítő teszt: [link]
Vannak végre fotók is. Remélem olyan sokáig fogom majd használni majd ezt a telefont is, mint korábban az M35-t
-
nemtommi
senior tag
válasz
#51736960 #45 üzenetére
Igen, a Java-st.
Más:
Tud valaki hozzá működő internet beállításokat Opera Minihez Vodafone hálózatban?
A saját böngészője működik, de Opera kilép azzal, hogy ellenőrizzem a beállításokat.
Illetve hogyan lehet megszüntetni, hogy a programok állandóan rákérdezzenek az felhasználói adatok olvashatóságára? -
bepe79
addikt
válasz
#51736960 #45 üzenetére
Eljött az idő, és ennél a készüléknél már LEHET java-s programokat telepíteni, én sem akartam hinni a szememnek, ugyanis a B2700-amnál ez még nem ment!!! Felraktam rá egyből 2 java-s szótárat, települtek gond nélkül, és futnak is szépen. Az egyik worms 240x320-at szintén sikerült telepíteni, az is elindul, de valami miatt csak fehér kép, tehát azzal még vannak gondok, de VAN rajta java, és lehet rá telepítgetni! Óriási pirospont a készüléknek, és a Samunak, bár így 2011 kapujában ideje volt talán...
-
bepe79
addikt
Szia! Tegnap este céges team-buildingen csináltam egy-két képet vele egy teremben, rossz fényviszonyok mellett, azt hiszem, nem akarnád őket látni, mert egyszerűen gyalázatos minőségűek lettek..
Meg azokat nem is tehetném fel, mert személyiségi jogok, stb., viszont szerintem normál, nappali fényvoiszonyok mellett sem csinál sokkal jobb képet, ugyanaz a 2MP-es optika van benne, mint a B2700-ban.
-
ladik
csendes tag
Hali!
Én is venni akarok egy ilyet rövidesen. (Sajna az E65 nem bírja a természetközeli létet...) Igazából eddig is arra vártam, hogy kijöjjön egy viszonylag normális kamerával szerelt strapatelefon. A kamera az egyetlen funkció az strapabírás mellett, amit tudok értékelni és sokszor jól jött már a melóhoz is.
Csinálnál 1-2 tesztképet a kamerájával és feltennéd vhova? Sehol se találok a neten erre vonatkozóan infót.Köszi.
-
Valaki22
csendes tag
Sziasztok ! Van ebben a telefonban wlan , mert a telenornál nem irják . A gps-t sem .
-
bepe79
addikt
Megvettem ma én is ezt a B2710 csodát!!!
Nekem előtte B2700 volt, annál (is) nagyobb, és hihetetlen masszív, egyberakott készülék! Végre nem tili-tolis a hátlap rögzítés, mint a B2700-nál volt, hanem csavaros, mint amilyen a B2100-é is. Nem túl nehéz, annak ellenére, hogy robusztus, de nem is pehelysúlyú, tehát lehet érezni a kézben rendesen. A gombok nyomáspontja tökéletes, elég nagyok, jól kezelhető a billentyűzet. Az 5 állású Navi is tökéletesnek tűnik. A menü szép, letisztult, a kijelző végre 240x320 szabvány!
A kép szép, tűéles, memóriakártyát egyből felismerte, kezeli kapásból a 2700 által rárakott dolgokat, nincs gond. A menü gyors, a képek közti lépegetés kicsit lassú volt számomra a mem. kártyán, de ezt a B2700 sem kapkodta el. A telepítgetést még nem próbáltam, hétvégén tesztelgetem.
Üdv: Bepe
-
bepe79
addikt
Na, úgy néz ki, hogy én sem várok tovább a magyar szoftveres verzióra, hanem megveszem ma délután az GSM boltból függetlenül, újonnan, szolgáltató logó nélkül, szolgáltató menü nélkül, és feketében.
És ez fogja felváltani a B2700-amat elsődleges telóként. Most mindjárt visszacsörögnek az xxlből, hogy van-e most még nekik, és ha igen, akkor ma megveszem.
-
Freko
csendes tag
S vajon a vodánál lesz-e, és ha igen,mikor? Nem lenne baj,ha jönne náluk is hamarosan...
-
bepe79
addikt
Kapható a Telenornál is: [link]
-
nemtommi
senior tag
Nekem nem jött össze az offline google maps vele, de valszeg csak én vagyok hozzá béna (Mobile GMaps nem olvassa be nekem a térképeket).
A TrekBuddy viszont bejött, 12-14-16x-os nagyítású térképekkel használom, amik nekem tájegységenként vannak meg (Budai-hegység, Pilis, stb.), ezekből mindig azt nyitom meg, amire éppen szükségem van.
Valszeg, ha nem 256x256-os png-ket szedtem volna le, hanem nagyobb felbontást használnék, akkor nem lassítaná ennyire.
Ehhez itt van leírás:[link] -
R1200GS
aktív tag
Ezt meg lehet csinálni ezen a telefonon? Anglia egy részét szeretném rá tölteni, ami gondolom több mint egy giga. Hogyan kezelné ezt, használható lenne vagy borzalmasan belassulna? Azt lehet hogy több kisebb részletben töltöm fel, és mindig csak azt nyitom meg amire szükség van?
8 esetleg 16 gigás memória kártyát szeretnék bele tenni, tele zenével. Azt tudná kezelni, vagy lehetetlen lenne az album, szám keresés? -
nemtommi
senior tag
Valakinek sikerült már 320x240-es videót csinálnia vele? Az enyém csak 160x128-ast tud.
Amúgy GPS elég faszán működik benne TrekBuddy-val, bár egyszerre túl sok térképet nem célszerű felmásolni a memóriakártyára, mert belassítja. Én Mobile Atlas Creator-al töltöm le hozzá a túratérképeket. -
bepe79
addikt
Még mindig nem kapható magyar nyelvvel, függetlenül egyetlen egy GSM boltnál sem idehaza... szinte naponta hívogatom őket és bombázom mindegyiket e-mail-el, de nem és nem... csak angol van, meg a szoláltatónál vehető talán magyar nyelvvel, de nem kell sem a logós készülék, sem a hálózati korlátozottság, sem a rózsaszín ikon a menüben, sem pedig a jó kis T-s szoft, amit rá szoktak nyomni a készülékeikre.
-
tiberian
csendes tag
Üdv!!!
Én megvettem, és mondhatom megérte nagyon
Kellemeset csalodtam benne. Menü, kezelhetöség, külsö, aksi, stb stb úgy jó ahogy van!!!
Én nem 1 és nem 2 mobilomat már sajna ejtettem a /héra/ disperziós festékbe, mert festö vagyokEgyböl leteszteltem 1 kanna 16/l-es hérába 35 percet pihent az alján, és kb 5 percenként meglett csörgetve
) Semmi baja nem lett
Ami az aksit illeti az ehez a készülékhez böven jó 7-10 nap 1 töltés, persze ez függő hogy mennyit, nyomkodod meg beszélsz vele
Nekem speciál az Intelligens kezdőképernyő nagyon bejött
És megfizethetö áron van. Én amikor kihozták fizettem 1800hft és 12 hónapig még 1800hft
fórint lessz, szerintem nem gáz
Ajánlóm>sportoloknak, pórós és vagy vizes melohelyre egyaránt -
bepe79
addikt
Viszont GSM boltoknál meg MÁR nem..
Felhívtam ma több GSM boltot is, köztük az XXL-t és a gsmline-t is, mindkettőjüknél elfogyott, nemhogy nincs magyar szoftveres, most már angol sem... -
nord_
veterán
A T-nél már kapható.
-
bepe79
addikt
Már előrendelhető idehaza is: [link]
-
bepe79
addikt
Huhhhúúúúú!!! Hamarosan jön a kánaán:
Kapható a Samsung Xcover B2710
"A korábbi bejelentésnek megfelelően október közepétől elérhetővé vált a Samsung legújabb strapabíró mobilja, az Xcover B2710. A porral, vízzel és ütésekkel szemben is ellenálló készülék 2 hüvelykes, 240x320 képpontos kijelzőt, 2 megapixeles fixfókuszos kamerát, GPS modult, Google Maps támogatást, 384 kbps sebességű UMTS (3G) hálózati támogatást, microSDHC kártyahelyet, valamint integrált közösségi funkciókat kapott. A 120,7x53x17,9 milliméteres és 115 grammos Samsung Xcover 2710 jelenleg csak Oroszországban kapható 5.990 rubeles, azaz 39.000 forintos áron, de hamarosan az Egyesült Királyságban is elérhető lesz. Valószínűleg csak elírás lehet, de az Orange UK szerint a jövevény WLAN modullal is bír."
-
bepe79
addikt
Csak jönne már!!!
Azonnali vevő vagyok rá, ez lesz az SE Elm-emből (a B2700 valószínűleg megmarad nekem, mert ez nőtt a legjobban a szívemhez, úgyhogy számomra telitalálat lesz ez az Xcover 271).
-
bepe79
addikt
Ebben a videóban: [link] már 1300 mAh-s akksiról beszélnek.
-
bepe79
addikt
Itt: [link] azt írják, hogy még nem lehet tudni, hogy milyen akksi kerül bele az új strapabíró jövevénybe. Remélem, hogy az is viszonylag izmos lesz, mert a 240x320 + 3G már elég szépen szipkázza lefelé a telepet.
-
bepe79
addikt
Számomra már így is benne van minden, úgyhogy számomra tökéletes lesz ez a Samsung Xcover 271 a most használatos B2700-am leváltására. A szabvány 240x320-as kijelző tökéletes, a WiFi meg a hálózat-független GPS csak tovább strófolná felfelé az árat, jól van ez így, ahogyan van, az a lényeg, hogy strapabíró, és IP67-es minősítést kapott, karcálló, porálló, ütésálló, és vízálló, és mindehhez egy korrekt tudás társul. Amit megoldhatna viszont a Samu, hogy lehessen legalább java alkalmazásokat telepíteni a telefonjaira, mert olyan elcseszett szoftver fut rajtuk, hogy gyakorlatilag semmit nem lehet rátenni, gondolom erre sem lehet majd. Annyira nem nagy probléma, én így is vevő leszek rá..
-
bepe79
addikt
Hogy én mióta várok egy ilyen normálisabb tudású, de mindenálló (IP67) telóra, amiben normális 240x320-as kijelző van!
Eldöntöttem, ez lesz a B2700-am utódja, az SE Elm-emet fogom feláldozni érte.
-
bepe79
addikt
Hát, lehet, hogy mégsem veszem meg akkor az érintős Motorola Defy-t, és ez lesz belőle!
-
Kobaljov
senior tag
Tudod kicsit már unjuk, hogy évek óta értelmetlen kompromisszumokat kell kötnünk, mert a Samsung egyáltalán nem foglalkozik a strapatelefonjainak technikai fejlesztésével, szépen elvan a közel monopol helyzetével ezen a piacon mert a többiek vagy strapában (SE C702, Nokia) vagy árban (Sonim) nincsenek/nem voltak vele párban vagy egyszerűen nem forgalmazzák őket Európában (Motorola Tundra, Casio stb.). Az idei első "újdonságuk" gyakorlatilag a tavalyi model volt, csak megduplázták az aksi méretét és most ez is kb. annyiból áll, hogy két év után beleraktak egy online térképes GPS-t, meg 1-2 apróságot a B2700-asba (a neve nem véletlenül X271/B2710). És félreértés ne essék, nem világrengető, sosemlátott technikai újdonságokat várnánk el, hanem olyan sokszor apró dolgokat amik már évek óta piacon vannak (más Samsung telefonokban is) és éppen ennek a célcsoportnak is nagyon hasznosak tudnának lenni, pl.:
- erős napfényben is olvasható kijelző (túratelefonnál talán nem egy ritka felhasználási környezet és a B2100 például ilyen szempontból elég gyenge, más technológia esetleg még a fogyasztáson is tovább javíthatna)
- szabványos micro-USB csatlakozó (talán ebbe már belekerült bár nem reklámozták. Mivel az EU-s előírás kapcsán már szinte minden új telefonon ez van, sokkal könnyebb és egyszerűbb töltőt kölcsönkérni hozzá idegen helyen mint a Samsung semmi mással nem kompatibilis saját csatlakozósához + az épp hosszabb túrázáshoz kitalált napelemes, kurblis, stb. töltők is sokkal nagyobb valószínűséggel lennének kompatibilisek vele)
- beépített antenna az FM rádióhoz (a headset nélküli rádióhallgatáshoz, a kínai telefonok már jó ideje tudják, vízállóság szempontjából sem utolsó ha rajta lehet a csatlakozóján a kupak )
- offline térkép lehetősége gyárilag a GPS-hez (talán épp túrázás közben fordulhat elő leginkább, hogy nincs vagy nagyon gyenge a térerő)Nem hiszem, hogy az ilyen dolgok hiányolása túlzott kérés, alaptalan elégedetlenség lenne ma 2010 vége felé közeledve, a Samsung strapatelóinak már legalább a 4. generációjánál..
-
leslieke
Jómunkásember
Masszívnak néz ki.
-
plus44
veterán
nem rossz, de olyan kis...masszív a külseje. Testes.
-
Nem tudom, hogy kivételnek számítok-e...
Van egy B2100-m, mert nagyon jó strapatelefont készít a Samsung. A túrázáshoz viszont sokszor jó egy GPS is. Ebben a telefonba nvégre benne van, ami nagyszerű. Nem tudom egyenlőre, hogy rárakható lesz-e túristatérkép, de remélem. Nekem úgy tűnik, többünknek is már csak ez az egy hiányzik hozzá, hogy igazi "best buy" legyen.
-
JanFe
aktív tag
Nem tunik rossz keszuleknek. A strapa telefonok kozott keemelkedo tudassal rendelkezik.
-
Kovax12
tag
Nem értem miért vagytok ilyen elégedetlenek? Persze logikus, hogy az ember a pénzéért a legtöbbet várja. De "ti" mindig nyávogtok mindenre. Tisztelet a kivétel. Vegyetek elő még egy ilyen kaliberü strapatelót. Tény, hogy megvan az ára. És, hogy ennyi pénzért tucatnyi android meg miegymás, hiper-szuper érintőkijelzős teló közül válogathattok kemény procival vagy/és kamerával. De ennek is mint mindent telónak van célcsoportja. Illetve megcélzott vásárló "közönsége". Millió számra vannak a piacon különbnél külömb telók, vedd azt ami neked tetszik. Megteheted. Amúgy félreértés ne essék, nem vagyok Samsung fan. Nokiát részesítem előnyben, illetve a symbiant. De ez a teló nekem bejön. Végre egy ütős strapateló. És kompromisszumot kötök. Egy ilyen telóért megéri.
-
Kobaljov
senior tag
Igen, a Google Maps az adathálózatos térképével nem túl jó választás a túrázáshoz, ahol helyenként még térerő is alig van (némi hekkelésel le lehet tölteni offline-ba, de az megint pótmegoldás). Fejlődik a Samsung strapa vonal, csak kissé lassan, talán a Motorola Defy kicsit jobban megmozgatja majd az állóvizet (bár kevesebbet bír, de jóval okosabb). Remélem a napfényben való olvashatóságon is fejlesztenek Samuék.
-
Végre egy strapatelefon GPS-szel
Most már csak annyi kell ,hogy ne csak google maps menjen rajta, hanem túratérképek is és megérkezett a kánaán -
z0d1AK
nagyúr
Nem tűnik rossz speckónak, bár nem biztos, hogy slágertermék lesz ilyen áron.
-
Maxentius
addikt
Rágúglizva a találatok első oldalán csak olyan oldalak vannak,a hol mind 1000 mAh-s teljesítményűnek írják az akkut. Akkor mi ebben a bivalyerős...? (szvsz az E2370 2000-eséhez képest bakkfitty...)
-
Probber
őstag
"akár fél órát is képes átvészelni víz alatt egy méter mélyen"
Ezt sosem értettem. Fél óra után mi történik? Megnyílnak a szelepek és elárassza a víz a telefon belsejét?
-
tjb007
nagyúr
Ideális túratelefonnak. A svéd ár egy kicsit magas, ha lemegy 35-40eFt környékére jó vétel lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Hatalmas akkumulátorral szerelt strapabíró mobillal rukkolt elő a Samsung, mely technikai fronton is megállja a helyét.
- Milyen egeret válasszak?
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- BestBuy ruhás topik
- Külpolitika
- Politika
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest