- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Befutott a Poco F5 és F5 Pro
- Karcsúak a Galaxy S25 Edge várható specifikációi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
SimonJanos
aktív tag
Pontosan! Jelzem én Note 2 még exDex XD
használtam dokkolót, szépen álló helyzetben volt (így) nem kellett hűtés, töltés, HDMI, audio, min. 2 USB : ez elég vez. nélküli volt bill. egér kombóhoz és ment a másikba a háttértár ... de mintha lett volna 3 USB is így oda ment a gamepad ha játszani akartam
... én anno ezzel mentem vidékre és ált. nem kellett notebook! Később ue. Note 4, akkor már kisebb volt az eszköz, BT használtam beviteli eszközöket stb.stuffZ - értékelések stb.: https://prohardver.hu/tag/simonjanos.html
-
bexxter
tag
Dex használat esetén, ha hívás érkezik és kiveszem a dokkolóból, akkor az éppen futó appokkal mi lesz? Nem a játék érdekel, hanem pl megnyitott böngészőlapok, office dokumentumok.
-
Yager01
senior tag
Sziasztok. Note10+ telefonomat használnám vezeték nélkül DEX módban amihez beviteli eszközként egy a tv-hez csatlakoztatott wireless keyboard-ot kötök.Aicor W500-TP. Az a gondom, hogy nem tudok ékezetes karaktereket elő csalni pl. Email írásnál. Tudtok segíteni hol lehet beállítani? 🤔
[ Szerkesztve ]
-
laci1892
őstag
válasz
mongoose66 #50 üzenetére
Persze lehet. Régen xbox controller segítségével játszottam a cod mobile-t. Az általam játszott játékok támogatták a controllert.
Sőt, még a lol wildrift is. -
mongoose66
tag
Olyat szeretnék kérdezni hogy milyen játékokat támogat a dex?
Szeretnék nagy tv-n kivetítve játszani ha lehetséges. Lehet egyáltalán a dex-en keresztül?I have spooken!
-
törölt tag
Kérdés:
Én is kipróbálnám ezt a DeX-et.
Kábel összedug: telepítésnél mondja, húzzam ki a telefont (ergo: érzékeli).
Telepít, majd valami USB-drivert is telepít.
Elindul, mondja, nincs rádugva semmi; összedug, nem érzékel (telepítés előtt érzékelt!).
Program teljes EXIT, elindít: USB-drivert újra telepít, majd újra nem-érzékel.
FAQ ajánlja, indítsam újra, így, úgy, amúgy.
Mindenféle módon bekapcs-kikapcs, telepít, eltávolít, persze minden Rendszergazdaival.
USB-drivert minden (!!) indításnál újratelepíti, de semmi életjel, mint DeX.Ötlet?
-
mutyuru
aktív tag
S10+-al hasznalom es semmi hiba nincsen vele. Bar eleg kenyes a toltokabelre. Ha egy anker usbß-c kabelt dugok ra, akkor mar nem mukodik. Anker kabel kicsit vastagabb, arra tippelek, h van nemi veszteseg es ettol nem mukodik a station.
Eredeti toltom es masik vekonyabb kabel is siman jo. -
Dester31
tag
Használ valaki Note10+-t sima Dex Stationnel? (Félig döntött verzió, ventilátorral.) Amikor az S8+-omat lecseréltem, még működőképesen rajtam el, de most a Note10+-szal be se kapcsol, semmilyen töltővel. Nem tudom, hogy inkompatibilisek-e, vagy a Station pusztult meg... bár ha ez utóbbi történt, fogalmam sincs, mitől, pormentes helyen tároltam.
Des
-
francz'70
senior tag
Meleg volt a telo, de nem forro.
Hát ez miatt van egy kis para bennem, hogy hűtés nélkül nem lesz-e gond az akksival (N10+) Ezért eddig DEX padra raktam amit az S8+ al használok és teljesen jól passzol hozzá a N10+ is, de ilyenkor meg nem tudom egyszerre a két telót DEX módban használni
-
mutyuru
aktív tag
Nekem csak egy hianyerzetem van a DEX-nel, h nem tud ket monitort kezelni egyszerre... legalabbis en nem talaltam ra megoldast. Esetleg vki?
-
mutyuru
aktív tag
Reszben igazad van es emiatt erdemes beszerezni a Samsung DEX stationt vagy tolto paddal hasznalni. Nekem a hutessel nem, csak a toltessel volt gondom, bar igy is 3-4 orat tudok dolgozni siman. PL: legutobb 3-4 oras levelezes , folyamatos zoom video konf - 3 oran at, Teams, bluetooth-s fules hasznalat es egyeb ketyerek is futottak a hatterben.
Meleg volt a telo, de nem forro. -
mutyuru
aktív tag
válasz
bollokcs80 #3 üzenetére
Akkor en a szerencses kivetelek koze sorohatom magamat.
Samu S10+ a ceges telom, amit kifejezetten a DEX miatt kertem. Igaz elotte prezentalnom kellett a megoldast es a keresem miertjet. Azota tobb kollegam is kert Samu telot, amit DEX kompatibilis. Ceg meg orul, mert visszaadtak a laptopokat es nem hasznalnak IPAD-t sem. -
petymeg
addikt
Üdv!
Nekem van egy Note9 meg egy Tab S6, eddig egyszer megnéztem ezt a Dex-et a tabon de ennyi. Úgy nézett ki mint egy Win-es laptop, de 10 collon nem sok értelmét láttam.
Most kicsit jobban bele akarok mélyedni. Ha Win 10-es PC-n ki akarom próbálni, akkor mi kell hozzá? Gondolom egy USB-C-USB kábel, meg telepíteni kell a PC-re is valamit?
Illetve, ha TV-vel akarom használni, gondolom akkor kell a Multiport adapter vagy a Dex dokkoló.Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
vgary
csendes tag
-
.Szaki.
addikt
válasz
csorbajeno #32 üzenetére
Ez így van!
A kompromisszumok egy részén mondjuk lehetne csiszolni, remélem ezen még alakítgatnak kicsit és akkor majdnem tökéletes lesz. A legnagyobb kompromisszum sajnos az, hogy nem árt mellé egy rendes mobiltelefon is, ezért is agyalok +1 készülék beszerzésén, mert ha keresnek, akkor le kell húzni a DeX-ről és ez sok esetben rendkívül kényelmetlen tud lenni. Emiatt gondolom azt, hogy talán tabletekhez több értelme lenne talán. De alapvetően már most is ott tartunk, hogy egy alap asztali számítógépet játszi könnyedséggel tud helyettesíteni.
-
*Mukeey*
addikt
Tök jó az irány, s8-on használtam sokat. A jövő sztem ez lesz, elég egy eszköz mindenre. Csak még sokat kell fejlődnie a szoftveres résznek, meg az app kínálatnak.
iPhone 15 Pro, Mi Pad 5
-
Noukoum
veterán
Én diákoknak simán eltudnám képzelni, ők már nem annyira kötöttek a pc-hez (általános felhasználásra). Így nem kell pc-vel és laptoppal “kínlódni” bőven elég lehet a telefon. De tényleg lehetne több alkalmazást optimalizálni rá.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
Fred23
nagyúr
Nekem nagyon bejön a DeX, mégsem fontos szempont, mikor új telókon gondolkodok. Akkor lenne ez másként, ha már egyáltalán nem akarnék pc-t használni. De az az idő meg talán sosem fog eljönni, amíg élek.
-
Rodi 4.80
senior tag
-
csorbajeno
veterán
-
laci1892
őstag
Figyu nem para az aksi téma sem, Mivel a beépített hűtő elég hatékonyan működik, így az aksit is kíméli, mivel nem forrósodik.
Nevetni fogsz de a note 8-nál én egy kis asztali ventilátorral is rásegítettem nyáron, nagyon melegben. Igen használt.Az aksi hőfoka sosem ment fel 38-39° fölé
Szükségvolt rá. Mégegyszer mondom a legnagyobb nyári nappalok során kellett csak használni külső asztali ventilátort ❗Na és akkor most jöjjön a slusz poén:
Nekem a note 8, 2,5 évig volt meg.
2,5 évig folyamatosan használtam napi használatban a DEX-et. Minimális, nem szignifikáns volt az aksi amortizáció. Konkrétan : A kezdeti 4-5 órás képernyő idő 4 órára csökkent 2,5 év után.. <-- viszont ehhez az is hozzá tartozik hogy én a DEX használaton kívül is rettentően nyúztam a telefont. Folyamatos navi, Facebok, játékok stb stb.. Ez nagyon fontos részlet.Nekem egy őskori gépem volt akkor annó, amikor megvolt nekem a note 8. Így a gépem mondhatni egy rakás hulladék volt.
Így a note 8 az egyben kiváltotta a számítógépem. Videó nézegetés, film, alapvető irodai munkák { office } ellátására, Excel feladatok lebonyolítására internetezésre használtam Facebook... ETC ( . . . )Az az érdekes hogy mindenfajta kompromisszumot mellőzve nekem képes volt, általános felhasználásra szánt számítógépem kiváltani. Filmeztem, dolgoztam rajta, Facebook stb... És sokkal, de sokkal gyorsabb is volt ami fontos volt nekem.
Most ennyi idő után januárban s10+ tulajdonosa lettem. És sokat fejlődött sebességben azóta és használhatóságban is a DEX.
És hogy miért Samsung lett pont?Nos pont az asztali mód miatt.
A huawei megoldása egy rakás hulladék... Ráadásul már a Google sem adott rajta szóval nem alternatíva.
Szóval innentől kezdve indifferens az egész téma... Felesleges róla vitatkozni. Nem opciók. Ennyi.
Csak a Samsung maradt, ami használható(!) és ami fontos : jól működik az asztali funkció !!❗Annyival kiegészült a felhasználási kör az S10+ alatt hogy a dex-hez csatlakoztatható külső merevlemez. Azóta a telefon működik nekem néha Tv-n úgy mint egy médialejátszó a Kodi segítségével. Nagyon látványos
így a telefon + a merevlemez kiváltotta a htpc-m is amit amúgy is csak médialejátszóként működött.
Nincs még egy másik telefon ami ilyen széles felhasználási kört nyújt a felhasználónak.
Egy átlagos felhasználónak a mindennapokban megfelelő megoldást jelenthet maga a Samsung által kínált asztali funkció egy átlagos számítógép helyett.Nyilván nem alkalmas erős játékokra ( bár fun fact : én arra használom egy Bluetooth kontrollerrel... mivel nem multiplayert játszok. Így az Nvidia now Nekem megoldást jelent erre a kérdésre 😂
)
Nem alkalmas nagyon hardcore munkákra. Pl nem a telefonon fogok Cad-cam programozásokat végezni, vagy webfejlesztést végezni, arra egyértelműen erősebb gép kell. GÉP!
De minden más általános felhasználási körökre tök jó cucc!
Szubjektív vélemény volt ez a kis szösszenet!
-
bostone
addikt
Anno, még a windows mobilok korában azt hittem a Microsoft meglépi ezt a lehetőséget. Aztán kukázták az egész részleget.
Viszont, ha tabletben gondolkodunk, az Apple is ráfeküdt a témára (végre).
Biztos született teszt az Android/DeX és az iPadOS előnyeiről, hátrányairól.
A gondolkodásmódot is változtatni kell a fejekben, különben felesleges fejlesztések nehezítik a mérnökök életét.
Egy picit olyan érzést vált ki belőlem a Samsung hozzáállása, mintha ők sem döntötték volna el véglegesen a termék sorsát.
(Pedig otthoni környezetben a DeX simán kiválthat egy asztali gépet.) -
Beka
csendes tag
válasz
csorbajeno #11 üzenetére
Az Xbox feelinget a Dex + GeForce Now komboval ki lehet tutizni.
Próbáltam jól működik.
5ghz wifi kapcsolat kell hozzá.Nvidia Shield Tv with Geforce Now a legjobb cucc :)! Barton 2500+, Nf7-s, 512M, Asus9600xt, minden alap frekin megy
-
vgary
csendes tag
válasz
csorbajeno #11 üzenetére
És mi a helyzet az akksiddal? Hogy bírja hosszú távon?
Én csak pár-pár alkalomra használtam, de ahogy látom szinte majdnem minden nap használod.Üdv: vgary
-
vgary
csendes tag
A DexPadnak tudom, hogy hűti a ventije az eszközt, de én úgy éreztem ez elég csekély. Pár órás használat után.
Szabadidős tevékenységre természetesen tökéletes, valamint küldöldi utak esetében. Viszont munkára nem tudnám elképzelni... még.
- Az office365 subscriptiont aláírom, valóban kelleti.Üdv: vgary
-
_flamer
aktív tag
Jó az irány de kell még rajta csiszolni..
“Innovation distinguishes between a leader and a follower”
-
freeapro
senior tag
válasz
csorbajeno #13 üzenetére
Böngésző, és MS office csomag megy vele. Nem kell hozzá DEX station, elég egyetlen USB-c - HDMI kábel (pár dollár kínai webshopból) és ismétlem megy vezetéknélküli kivetítéssel, amivel céges laptopon vagy meeting room kivetítőn is működik.
-
csorbajeno
veterán
-
freeapro
senior tag
Ezt a Huawei is tudja akár vezeték nélkül is.
-
csorbajeno
veterán
Ha DeX Station-t vagy DeXPad-ot használsz abban van aktív hűtés és hűsen tartja a telefont. Ez az én tapasztalatom. Bog szavait annyival egészíteném ki, hogy az Android 10 frissítés óta minden app képes teljes képernyős üzemmódra. Alapvetően egy alap PC-t vagy laptopot simán ki tud váltani, ha van egy alkalmas megjelenítőd hozzá. Én a laptopot már nem is nagyon használom, amióta megvan a DeX. Nemrégiben vettem egy Glop kontrollert és találtam hozzá egy olyan játékot, ami le tud kötni, így a telefont DeX-re kötve játékkonzolként is tudom használni, simán megvan a PS vagy XBox feeling. Szóval nálam eléggé ki van használva, hogy a TV-s, videós funkciókat már ne is említsem, amiket Kasya szépen leírt felettem.
-
Imibácsi
aktív tag
Inkább az app fejlesztésekkel van a probléma. Pl egy internet böngésző sem húzza szét a weboldalt teljes képernyő szélességben, vagy egy FB messenger beszélgetés is elég idióta tördeléssel tud kinézni. Ilyen téren kellene fejleszteni, és akkor sokkal jobb lenne a felhasználói élmény. De ez már nem a Samsung, hanem az app fejlesztőjének a feladata lenne.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
Kasya
nagyúr
A pad ventije huti, nekem nem volt ilyen gondom vele.
Szemely szerint imadom. Nem mondom, hogy mindennapi hasznalatra jo, de beepult az eletmodomba.
- ceges dolgokban az S5e (+ keyboard tok + vezeték nélküli egér) egy meeting, leltár, prezentácio idejere kivalo (komolyabb munkákhoz esélytelen)
- szabadidos tevekenysegnel is az alapokat kiszolgalja pl. a hotel TV-re rakotes (pendrive sok helyen blokkolva, nem ugy a hdmi), igy kulfoldre sem viszek laptopot. De a videki utazasokhoz is szuper (mert hdmi-s TV jobbara mindenhol van), igy konnyen lehet nyaralas alatt a csaladi dolgokat (utvonaltervezes, film, stb.), vagy a beugro gyors ceges ugyeket is intezni.
- játék: kulon megemlitem, mert SmartView (wifi kepernyo tukrozes) alatt a latency magas, a jatek reakcioja lassu (100+ms). Dex mellett nem zavaro, igy a kontrolleres jatek is elvezetes.Azt azert megemlitenem, hogy a Dex Office365 elofizut nagyon igenyli.
Persze rengeteg dolgot lehetne fejleszteni es ugy latom, hogy nem nagyon haladnak vele. Sőt, áll... -
vgary
csendes tag
Az ötlet nem rossz, de ~2 óra után elolvad a teló, annyira melegszik + hosszú távon az akksi megszűnne mint töltéshordozó lenni. Amíg nem tudják megoldani a telefon mobil-IT eszközként való működését, ez csak "pár perces" desktop működésnek megfelelő.
Tapasztalat a hosszabb működésnél Galaxy Note9-en.
Mindenestre kíváncsi vagyok mit hoz a jövő... személyi mobil-pc szuper lenneÜdv: vgary
-
Schuler888
senior tag
"Jelenleg a a Tab S5e, a Tab S6 és a Tab Active Pro"
TabS4et kihagytad!"Jelenleg 11(!!!) pro maxom van, minden téren megfelelő, az s21 ultrat földbe dongoli, aki mást mond az hazudik." - Tiger. :'DDDD
-
Imibácsi
aktív tag
Ha a középkategóriás telefonokban is elérhető lenne, az nagyban segítené az elterjedését. Én használom Galaxy S10-en, és szeretem.
Egy Isten, egy család, egy élet, egy barát, Egy csepp vér, egy csepp könny, egyszer lenn, egyszer fönn, Egy nép és egy lélek, egy ország, egy érdek, Egy becsület, egy szerelem, egy mikrofon ez mindenem.
-
bollokcs80
Korrektor
válasz
Mr Anderson #1 üzenetére
Cégnél ilyet max a felsővezetők kapnának, akiknek többnyire egy okostelefon/laptop kezelése is komoly kihívás.
Az IT-snak meg, aki értékelné és használná, kb esélye sincs rá.B.Cs.
-
janeszgol
félisten
En meg szentul meg voltam gyozodve, hogy kihal a Dex. Jo cikk lett.
Új hozzászólás Aktív témák
ma És nem csak a telefonoknál, hanem a tableteknél is teljesen más megvilágításba teszi a használhatóságot.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest