- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Huawei Watch 5 - okosóra érintőlegesen
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dhampir
félisten
-
Laci.M
senior tag
Nem a magok száma miatt nőnek a telefonok, hanem mert erre van nagyobb igény. Én 3,5>-3.7->4,3->5" sorrendnél tartok, de a következő tuti 5,5" lesz kb, mert annyival nem nagyobbak, mint amennyi pluszt adnak, plusz még a mostani telóm is (5") simán elfér a zsebemben/kezemben.
Egyre kevesebben vesznek kisebb méretű telefont. Persze az is igaz, hogy csúcsketegória az csak nagy méretben van (lassan már középkategória is).
-
Maximum1
őstag
Jók ezek a cuccok, de sajna egyre nagyobbak a kínai telefonok a sok magtól.
Volt V970em MT6577-tel imádtam a méretét.
MT6589 itt már 4,5" alatt nincs semmi, volt Jiayu G3S, Zte V967s nem kis darabok.
MT6592 ezek 5" -tól fognak indulni a kép alapján? -
-
devast
addikt
Az oké, de kicsit előre kellett volna gondolkodni, nem reagálni rá. Mert most már késő... Ha 2 hónapja valaki nekiállt ilyen telefont tervezni, az mire piacra kerül már legalább karácsony lesz... arra meg már mindenki mt6592 lázban fog égni.... Ezzel elkésett a qualcomm. Kérdés, hogy mt6592 ellen mit vonultatnak fel, és mennyiért.
Szerk: Plusz szinte biztos vagyok benne, hogy a mediatek is reagált a qualcomm árcsökkentésére. -
Lomha 8V
addikt
Jók ezek a MediaTek motyók. Vagy inkább ahhoz képest nagyon jók, hogy mennyibe kerülnek.
-
-
Maxentius
addikt
Igen, az én aláírásom volt. Szubjektív, de inkább a MediaTek fejezhetné be a túlzást: gyártson még jobb minőségű négymagos procikat (és lehetőleg ne legyen nehéz a dolga a fejlesztőknek vele), ne növelje már a magok számát feleslegesen, mert nem lesz jobb a teljesítmény a régi architektúra használatával. Na de inkább nem mondok semmit, hiszen alsókategória, a "pór népnek" úgyis jó lesz...
-
-
Maxentius
addikt
Csodás, akkor a következő lépés egy "16 magos Cortex A2" lesz...?
-
Laci.M
senior tag
Az tény, hogy jelenleg ez a best buy az olcsó kategóriában. Amíg a többi gyártó kihozza a következő szériáját addig bőven elegendő, addigra meg majd jön úgyis az új MTK SOC. Pár éve nem gondoltam volna még, hogy Qualcomm, majd két OMAP (Texas Instruments) után MTK-ra váltok, de nem csalódtam benne. Hol vannak már a régi MTK procis übergagyi iPhone utánzatok...
Az eddigi játékokat is vitte szépen, alig melegszik (bezzeg a motorola) és a fogyasztása is jó. Pedig csak 1800mAh az akksi (viszont kaptam kettőt belőle).
-
devast
addikt
Ez azért elég nagy túlzás. Asphalt7-et én is toltam kicsit. Játszható, az tény. De hogy ~20-25 fps-nél nincs több az is biztos. Van akinek ez befolyásolja a játékélményt (nekem pl). PC-n se bírom, ha egy játék 30fps-el megy. Főleg ha az gyors akciójáték. SGX544 mp1, ennyit tud nem kell tőle csodát várni, de közel sincs a mai high-end soc gpu-khoz képest (544mp3-mp4 vagy mali t6xx vagy adreno 320/330). A következő low-end qualcomm szériában is olyan gpu lesz, ami kb ~50%-ot ver az mt6589-re (adreno 305).
-
devast
addikt
Egyetértek. Az mt6589 nagyon jól sikerült soc. Természetesen alapfeladatokra, nem hardkór gémereknek
Az mt6577 még kicsit gyenge volt, köszönhetően az sgx531-nek, de az mt6589-be nem igazán lehet belekötni. Tudja az android 4.2-nek a legtöbb szolgáltatását (miracast, always-on vpn, stb...), és teljesen "smooth". Aki nem, nem játékra, videó kódolásra, egyéb teljesítményigényes feladatra használja a telefonját, annak szerintem jelenleg nem kell jobb.
-
Peat;)
veterán
Mondjuk így garantálható hogy ugyanazon soc-ra milliónyi telefont adnak el (most márkától függetlenül) és így a samsung "kiváló" fejlesztői részlege elleshetik a kínaiaktól ha valami nem jön össze. A kínai telefonok is egész használhatóak állítólag pl mtk6589-el, annyi gyártó használja hogy kikupálódott az android rá.
-
Köszi Samsung, ezt a labdát már páran belőtték a kapuba...
Nem kérünk a profitmaximalizálásból...
Mert sejtésem szerint az árcímkén nem fog meglátszódni az, hogy pl egy MT6589-re épülő ZTE V967S megvan 28 ezerből , de pl egy GooPhone X1
Ha meg a nem neves gyártókat nézzük, ennyi erővel már ki is adhatnák bérgyártásba Kínába a telefonokat, némelyik Samsung másolat jobb mint az eredeti... És akkor sok dolguk nincs is....
Paff....
Gondolom az árcímke marad, csak az olcsóbb előállítási költség a Samu zsebébe marad...
Na majd kíváncsi leszek, hogy cseszik el Táccsvízzel
-
=Mentor=
őstag
Vegyen a radai rosebb Samsungot, épp most halálozott el fater Samsung G600-asa, a bekapcsológombon és kamera gombon kívül semmire nem reagál. Tesóm Samsungja anno szintén meghalt. A fiókomban itt van egy rakás Nokia (3410,6020, 6080, 5310 stb) köztük ősrégiek is de mind működőképes!
-
zdanee
őstag
Nagyon helyes, már vér ciki volt a 800MHz-s MSM772x telefonok az alsó kategóriában, amikor hasonló árban a kínaiak FullHD mobilokat adtak 4 magos procival és 13MP kamerákkal.
-
Blindmouse
senior tag
Elfogyott a variáció az eddigi összes fajta proci+kijelző+műanyag házból, így muszáj újakat behozni különben nem lehet tartani a kétnaponta újdroid tempót
-
devast
addikt
Rosszul érted. Vannak a gyártóknak olyan típusai amik jók. ZTE-k, lenovo-k, huawei, meg még van pár biztos ami jó. Lehet, hogy régen az mt6577-es időszakban nem voltak jók ezen a gyártók egyes készülékei, viszont ők ezt észrevették, és a 6589-es felhozatalban már nincs jelen a hiba. Viszont az oem-ek nagy része, nem javította ki, vagy nem tudja mi a probléma, vagy nem is érdekli.
Ezért feltételezem, hogy ha a samsung kihoz mtk-s telefont, abba biztos jó lesz a gps, mert nem hülyék, de ha egy sarki oem-től veszed, az 99% használhatatlan lesz. -
devast
addikt
Miértre nem tudom a választ, nem tervezek mediatek-es telefonokat. De az oem-ek nagy része valamit valószínűleg hardveresen elront a gps-nél. Még nem láttam olyan megoldást, ami a rossz készülékeken a problémát konzisztensen megoldja. Valószínűleg azért, mert nincs. A miértre még rengeteg oem-nek sincs válasza, mert már az mt6577-es időszak óta minden készülékükön használhatatlan a gps. Pedig mindegyikben ugyanolyan mt6620 vagy mt6628-as 4 in 1 kombó wifi/gps/stb... chip van.
-
dokee78
félisten
Költség hatékony megoldás,de ez csak nekik lesz olcsóbb.
Nem lesznek olcsóbbak a készülékeik,sőt szerintem drágábban fogják adni.
Valamiért idegenkedem ezektől az MTK chipsetektől.
Pedig a 6589 és 6589T nem tűnik rossznak. -
tjb007
nagyúr
Pénzben azért ne fogadj erre.
Várjuk meg amíg piacra kerül legalább egy darab 6592-vel szerelt telefon, mert addig ezek a ki tudja, hogy hogyan és min készült AnTuTu screenshotok és egyéb mendemondákon alapuló beszámolók nudlifingok. Nem ez lenne az első eset, hogy kamu adatokkal/számokkal beszopatják a jónépet. -
Pete55555
addikt
Az túlzás, hogy retek de na...
Kijelzőfelbontásban jobb mondjuk, de annyi, meg az hiába 4.3", a készülékház barominagy
(#18) ZS3NI Jó, nem az antutura verem, csak arra próbáltam utalni, hogy egy elég korrekt hardver van benne - ami ilyen kis kijelzőmérettel (vagy inkább írok készülékházat) elég ritka. Csak nem akartam ilyen hosszan leírni...de csak muszáj.
-
Pete55555
addikt
Mondj telefont 20000-es antutuval, 1,5 Gb (vagy több) RAM-al 4.3"-on.
Xperia SP és e között vacilláltam, de az SP nekem nagy.Mellesleg a kékeknél vettem, 80-ba el tudtam hozni, szvsz nem sok érte, nézd meg a T-nél
SP olcsóbb lett volna egy 10-essel, de nem bántam meg h ezt vettem.(#16) ujjobbagya Nem mondod ?
-
WinPho
senior tag
Juhuhhuuhú!
Én, mint Nokia/MS fan most olyanokat tudnék mondani erre a hírre, hogy a moderátorok az internetről is letiltanának!
-
blade zte
őstag
Jólvan, mtk proci lesz, de árváltozást ne várjatok.
-
Goose-T
veterán
A 8 magos MTK MT6592-es SoC teljesítménye bizony megközelíti a Samsung Galaxy S4-ét.
-
lenox
veterán
Mi a helyzet az mtk gps problemajaval? Mar megoldottak, vagy a Samu mobilok is mindig el fogjak dobalni a helyet?
-
lmisi
senior tag
Valami gond lehet a samunál az eladásokkal mostanában. Nem összeesés, beborulás szintű, csak gyanúm szerint a csúcskategóriás eladások nem nagyon nőnek. Az S4-nek borzasztó erős konkurenciája kezd lenni LG G2, Nexus5, Apple 5S, Sony Z1. Talán a középkategóriában próbálkoznak ezzel...
-
törölt tag
válasz
MuzikJunkie #5 üzenetére
Az ot995 szerintem annyiért nem rossz, szép kijelző, nem túl gyenge hardver, qualcomm soc.
Viszont egy Galaxy Ace 30ért már vérlázító. -
satz18
őstag
Már látom magam előtt, hogy jön a Samsung Galaxy S4 Pluszt 8 magos MTK procival. És reklámozzák, mint az első valódi 8 magos telefont.
-
MuzikJunkie
aktív tag
-
devast
addikt
Ez lesz szerintem samsung-nál a középkategória. Ami árban kb 90k-tól 150k-ig terjed. Mivel gondolom fogyni fog, ezért a kínaiaknak nem fog annyi chip jutni, illetve drágábban tudják majd beszerezni. Az merő vágyálom, hogy majd a samsung fog 30-40k-ért 8 magos (!marketing érték!) telefont adni...
-
törölt tag
Nem is tudom, igazából aki eddig Mtk-s olcsó de viszonylag gyors telót akart az megrendelte kínából meg innen-onnan.
A samunál a legalja modellek árazása elég fura, drágán adnak mindent, egy Galaxy Ace még mindig 30ezer Ft.
Ha ezeket is ilyen drágán fogják adni szerintem nagy sikerük nem lesz. -
HawerKing
őstag
Na most aztan lessz itt samu aradat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Xbox Series X|S
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tesla topik
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest