- Emel a OnePlus 12R fotós teljesítményén a telefon első frissítése
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- A Galaxy S25 az első telefon Qi 2.1-gyel
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Samsung Galaxy Z Fold3 5G - foldi evolúció
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Küszöbön a Galaxy A-széria generálfrissítése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Barney42
csendes tag
Sziasztok!
Pár hónapja sikeresen rootoltam, upgradeltem a telefonom a leírás szerint, most egy CM 8.3 van rajta.
Szeretném visszarakni a gyári 2.1-et, ebben szeretnék segítséget kérni. Ha esetleg valaki leírná a lépéseket és hogy hol találom meg a gyári firmware-t, azt megköszönném.
Az odint használtam már, szóval csak az egyszerű lépések kellenek, hogy melyik kernel meg jd akárhányas kell :-)most éppen ez van fent:
alapsáv i570EXXJD1
kernl 2.6.29.6 lukasz@Luki #115
Cyanogenmod 6.1.1 spica alpha 8.3
lukiqq kernel V4köszi előre is
Barney
-
Barney42
csendes tag
köszi a válaszokat, valamit akkor összehozok :-)
-
Barney42
csendes tag
Sziasztok!
Lassan egy hete van fenn a következő összeállítás:
jd1 + lk 2.08
erre a cm 8.3 utána ext2 végül frozenginger.
Elsőre jónak tűnt, de azóta rájöttem, hogy a böngészés lassabb, a billentyűzet is lassan akar bejönni, meg a zene is akadozik.valaki linkelte ezt:
http://forum.samdroid.net/f56/cm-6-1-1-a8-3-nextgeneration-4026/korábban Maximum1 ezt ajánlotta:
http://forum.samdroid.net/f53/cyanogenmod-6-1-1-spica-alpha8-3-one-package-odin-3-95-3-98-4-03-a-3988/Nem tudom melyik a jobb, ha van esetleg valakinek ezekkel tapasztalata, az jó lenne.
A másik kérdés, hogy a telepítés hogy megy? Egyszerűen betallózom Odinban és kész, vagy recoveryből kell?
elvileg akkor a jd1 + lk2.08 alap az marad a telón?
Ez még annyira nem tiszta nekem.és ha ez felmegy akkor utána még kell ext2_all?
köszi a segítséget
-
Barney42
csendes tag
válasz #09908736 #29376 üzenetére
:-) igen, az egyenlőrét én is betiltanám.
eddig minden ok azzal, amit én felraktam, bár a plusz dolgok miatt érdemes lenne rátegyem azt ami neked van :-)
az usb rendbe jött, csak nem figyeltem, hogy ennek a 8.3nak már saját felugró menüje van erre.
Most akkor a wifit mi nyírta ki? esetleg írd meg, ha ezzel az egységcsomaggal minden megy, s akkor újrarakom én is.
Tehát ha odinból felrakom, akkor az töröl mindent, ami rajta van, csak a jd1-es alapot hagyja meg?
több kérdés nem jut eszembe :-)[ Szerkesztve ]
-
Barney42
csendes tag
válasz #09908736 #29361 üzenetére
Szevasz!
köszi a tippet, közben végigszenvedtem a dolgot egyelőre akkor ezeket raktam fel:
jd1, lk 2.08, cm8.3, ext2_all, frozen gingerviszont amit te írtál azon ilyenek is vannak:
intercept driver+ckMod+SSSwitchezek olyasmik, amiket az enyém nem tartalmaz? :-)
meg mire is valók?a másik kérdés, hogy gondolom az ext2_all-tól lehet, hogy nem látja a pc a telót meghajtóként?
ebben az esetben hogy tudok rá pakolgatni dolgokat?
az általad ajánlott konstrukció is ilyen?
akkor ezt one package-ként rakom rá?köszi egyébként a segítséged, az ember mindig tanul valamit :-)
-
Barney42
csendes tag
Jó reggelt mindenkinek!
a tegnapi flashelésem már félsikernél tart.
a JD1 fent van. az lk2.08 fent van, megtaláltam a zipet is amit az sd kártyára kell rakni.
ezután megy is a teló. következő lépés a CM8.3 és az ext2_all felrakása.
ezek is megvoltak, utána töröltem cache-t és dalvik-ot, viszont ezután már nem tölt be a telefon:
bejön a samdroid logó, betölt, utána jön a cyanogen mod logó, pörög egy ideig, aztán semmi, visszaugrik és kezdi elölről.ilyenkor mi a teendő? Factory reset megoldja? mi lehet a hiba oka?
köszi a segítséget, meg a tegnapi válaszokat is! haladok szépen lassan.
Szép napot!
-
Barney42
csendes tag
válasz Cyberbeni #29345 üzenetére
hát nekem ez nem volt tiszta, úgy hívtam be odinba az lk-t, hogy az sd kártyán semmi nem volt.
simán betöltött, semmi olyan menü mint a segédletben.
most hiába nyomogatom kikapcsolva a hang le + felvesz + bekapcs gombot, nem jön be menü.
ilyenkor mi a helyzet? újra kell kezdeni az LK 2.08 felrakásától vagy a legelejétől?
tegnap ezt az instrukciót kaptam a műveletre:Odin > i570EXXJD1
Odin > LK2.08 PDA
Recovery > CM8.3
Recovery >EXT2_all
Recovery >Wipe/Dalvik
Recovery > Frozen ginger
Recovery >Wipe/Dalvikúgy látszik a már a második lépésnél elkeveredek. a segédlet arra hivatkozik hogy az lk-2-02-1_update.zip legyen a kártyán. a samdroid fórumon én csak a tar file-t találtam 7z-be csomagolva.
na itt vesztettem el a fonalat :-)ha van valakinek türelme, azt megköszönném
-
Barney42
csendes tag
válasz Cyberbeni #29340 üzenetére
na egyre jobb lesz :-)
nem tudom, hogy jól csináltam-e, mert a segédlet és a válaszod nem egyezett :-) végül az lett, hogy az odinból beraktam az lk 2.08at, újraindult, benne az üres sd kártyával, menü nem jött be, hanem betöltött a teló.
azt írja leshak van a telefonon.
recovery menüt hogy is kell előhoznom, hogy a többi dolgot rakjam fel (azokat már sorra az sd kártyáról ugye) -
Barney42
csendes tag
SZiasztok!
Épp a flashelés közben vagyok és szeretnék kérdezni.
Felraktam a JD1-et, most jön az LK 2.08.
a segédlet azt írja, hogy a memóriakártyára másoljam fel a ZIP file-t.
az odinba meg tallózzam be a tar-t.a samdroid fórumról amit letöltöttem az nem zip, hanem egy 7zip kiterjesztésű cucc, abban van a tar file.
akkor most a kártyán mi legyen, a 7z kiterjesztésű vagy a tar? :-)
egyszavas válaszokat is elfogadok :-)
-
Barney42
csendes tag
válasz Maximum1 #29282 üzenetére
Ezer köszönet érte, így már megtalálom az utat :-)
Nem tudtam, hogy függetlenítés ügyben nem szabad kérdezni :-)
Csak mindenképp meg kell oldanom, mert külföldre kell mennem.
Esetleg annyit tud válaszolni valaki, hogy ez a művelet bármilyen kapcsolatban van-e a telefonon levő rendszerrel? Tehát flash/root előtt után, hogy érdemes? -
Barney42
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem, hogy a telefont milyen módon lehet függetleníteni? Külföldön akarom használni majd, más simmel.
a flash/root előtt kell csinálni vagy teljesen mindegy?Szeretném felrakni a lehető legújabb és stabil rendszert, ha jól láttam, FG megy most.
honnan tudom leszedni a legújabb cuccokat?
a rom meg a kernel az meglesz, az azután levő rész még kicsit homály. nem tudom, hogy ezt is főzni kell vagy van már egy komplett csomag erre?Ha valakinek van türelme, pár mondatban a lényeges lépéseket leírni 1-2 mondatban, valamint a lelőhelyet.
Köszi
-
Barney42
csendes tag
nekem előbb még kell vennem egy 8 gigás kártyát, anélkül nem akarok nekikezdeni.
jihhá sikerült!!!!!!!!!
addig nyomogattam a vissza gombot, amíg megunta a böngésző és kiadott egy sima szürk-fekete átmenetes üres képernyőt (+felső információs sáv)
itt se működött semmi más gomb, csak a bal oldalon levő földgömb, ami behozta a gyorskeresést. és megtalálta a beállításokat jeeee. innen már ment a dolog.de mostmár lehet, hogy ráveszem magam erre a hekkelésre. pár napja olvasgattam, hogy van már ez a CM 8.2. ezen még van valami ami bugos?
és másképp kell felrakni mint a korábbiakat vagy ugyanaz a menetrend, mint ami a segédletekben van?Köszi, hogy próbáltatok segíteni
barney
-
Barney42
csendes tag
Még mindig ugyanott tartok, bár mivel van rendes tárcsázó gomb, így el tudom érni a névjegyeket, ezen keresztül sms-t is. viszont még mindig nem tudom előhozni a beállítások menüt, mert ahhoz az alapképernyő kellene :-(
Akkor senkinek nincs más ötlete erre?
a nem feltört 2.1-nek nincs valami safe mode-os indítása, ahol nem akarna elindulni a launcherpro?még mindig vártam a flasheléssel, de lehet, hogy ez a launcherpro rá fog kényszeríteni:-)
-
Barney42
csendes tag
-
Barney42
csendes tag
-
Barney42
csendes tag
Sziasztok! SOS problémám akadt, kérek valaki hozzáértőt, hogy segítsen :-)
Szóval még eredeti 2.1 van a telón. fent volt a launcherpro ingyenes verziója, és nem nagyon figyeltem az utolsó 3 napi figyelmeztetéseire. Ma lejárt.
Azóta nincs menüm és nem tudom, hogy hogyan léphetek be a beállításokba. Folyamatosan felhozza a böngészőt (maxthon), amiből nem is enged kilépni.
Persze a wifit se tudom bekapcsolni, hogy a böngésző betölthesse a launcherpro oldalát.Van valakinek ötlete, hogy hogyan lehet ezt a problémát megoldani? Egyelőre asszem hívást csak fogadni tudok :-)
Szép napot!
-
Barney42
csendes tag
Sziasztok, gyors kérdés:
Szeretnék rendelni íbéjről 8 gigás micro sd-t. A kérdés az, hogy a Spica támogatja a Class 6-os Sdhc-t vagy valamire oda kell figyelni?
Ha igen, akkor milyen kártyát ajánlotok?
Még mindig a gyári 2.1 van rajta amit a samsungba raktak fel, s mostmár akarnám frissíteni a 2.2-re, s ehhez akarnék akkor egy kártyát venni először.Kösz a segítséget.
Barney
-
Barney42
csendes tag
Sziasztok!
Gyors kérdés: valaki segítene ebben a névjegy szinkronizálásban?
még mikor vettem a telót sikerült többször importálni a neveket, mire rájöttem, hogy miért nem jelennek meg, azóta megjelennek, a névjegyzékben is csak egyszer, viszont ha üzenetet akarok írni, akkor minden kontakt 5ször.
Próbáltam a gmaillel összehozni, de csak felmásolta a gmail címtárába. onnan hiába töröltem a felesleget, azonnal visszaszinkronizálta.
van mód arra, hogy fordított irányú legyen a szinkronizálás? mi a megoldás?
sehogy se tudok rájönni.A teló még eredeti állapotában van, nincsen rajta még főzött rom.
Elég sokat sikerült végigolvasnom a topicból, meg a segédletet is, az egyetlen kérésem az lenne, hogy valaki össze tudná foglalni, hogy mik a legfontosabb előrelépések, ha rootolom meg más romot rakok rá? Csak hogy tisztán lássak :-)
Sd-re telepítés, multitouch, esetleges akkuélettertam növelés, stb.Előre is köszi a segítségeteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1 humoros
- OpenWRT topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Autós topik
- Anime filmek és sorozatok
- Witcher topik
- Igen nagy külső adattárolókat is kezelni fognak az Xboxok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- iPhone SE 2020 64GB Független Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 82%/p4006
- Samsung Galaxy S23 Ultra
- iPhone 13 128GB Fekete Vodafone/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4005
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4003
- IPhone 15 Pro max 1TB!!! Gyári független 2025.02.16. Apple jótállás akku 100% /65 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest