- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaptam ajándékba egy Voda Tuti100 feltöltőkártyát. Nem igazán volt rá szükségem, de gondoltam kipróbálom az órám esim funkcióját.
Először át kell alakíttatni esim-re a fizikai sim-et. Ezt sajnos csak személyesen lehet, online nem. Az egyik vodafone boltban először azt mondta az ügyintéző, hogy feltöltőkártyát nem lehet esim-mé alakíttatni, csak előfizetést. Miután megmutattam neki a weboldalon lévő információkat ezzel kapcsolatban, akkor már rátalált, hogy mégis lehet, de csak 2000 Ft-ért. Ezután már hiába mutattam neki, hogy ez ingyenes, nem lehetett meggyőzni. Másnap átmentem egy másik voda üzletbe és 1 perc alatt megcsinálták, ingyen. Ezt csak azért írtam le, ha más is belefut ilyen "hozzáértő" ügyintézőbe, akkor ne hagyja magát.
Mivel a tizen-es órák szoftverébe még csak a telekomos esim információk voltak beletéve (mert akkoriban csak nekik volt egyedül esim), emiatt ha nem telekomos a telefonodban lévő sim kártya, akkor nem fog menni a galaxy wearable alkalmazásban a mobilcsomag beállítás, kiírja, hogy ilyen nem található.
Ekkor 2 lehetőség van:
1.) Ideiglenesen belerakok egy telekomos sim kártyát a telefonba addig, amíg aktiválom az esim-et az órában.
2.) Ha nincs ilyen sim kártya a közelben, bekapcsolom a galaxy wearable rejtett menüjében lévő esim tesztelése funkciót (thx. szalai112). Lehet, hogy változott valami a leírása óta, de nekem úgy nem ment, viszont szerencsére megtaláltam a megoldást, leírom, hátha valakinek jó lesz még:1.) Nyisd meg a "Galaxy Wearable" alkalmazást a telefonon.
2.) Győződj meg arról, hogy Bluetooth-on keresztül csatlakozol az órádhoz.
3.) Kattints a bal felső hamburger ikonra, majd válaszd a "A Galaxy Wearable névjegye" opciót.
4.) Érintsd meg 5-ször a "A Galaxy Wearable névjegye" szöveget.
5.) Válaszd ki az "Test ESIM feature" opciót a megjelenő rejtett menüből.
6.) Ezután váltsd át a "Current testmode : off" és a "Current QR testmode : off" opciókat "on" állásba
7.) Lépj vissza a wearable főképernyőjére és válaszd ki az "Óra beállításai" opciót.
8.) Válaszd ki a "Mobilcsomagok" opciót, majd a megjelenő képernyőn kattints a QR kód felhasználása gombra és olvasd be a vodafone-tól kapott qr kódot (ez megtalálható a voda fiókodban is böngészőből belépve).Ezek után, ha hiába hívsz bárkit, nem csörög ki, akkor még fel kell hívni a vodát és bekapcsoltatni a VoLTE szolgáltatást a számhoz. Ezután már tökéletesen működik.
-
-
Nem csináltam rosszul semmit, nincs aktiválva rajta esim.
Igen, már van a vodánál is esim. Azért kérdeztem, hátha már más is belefutott ilyenbe. De ha elvonatkoztatunk a vodától, akkor itt egy valós helyzet:
Pl. asszony telekomos esim-jét szeretném aktiválni az órámon, viszont az én telefonomom telenor hálózat van. Akkor hogyan társítom? Mert mint írtam, már nem lehet qr kódot fényképezni, csak a telefonon lévő hálózatok között keresgél. Ezt megkérdeztem a Samsungtól is, még várok a válaszukra.
-
Vodafone esim-et aktivált már valaki bármilyen Samsung LTE-s okosórára? Lehetséges egyáltalán? Egy ismerősöm vett egy ilyen feltöltőkártyás esim-et, de a telefonján telenor van.
Régebben a galaxy wearable alkalmazásban a mobilcsomagok résznél megjelent egy olyan opció, hogy qr kód beolvasása és így lehetett aktiválni az esim-et. Most amikor próbáltuk, már nincs ilyen lehetőség, csak a telefonon lévő elérhető hálózatok között keresgél, és így persze nem is talál semmit.
Hívtuk a samsung ügyfélszolgálatot, nem tudtak segíteni, hívjuk a vodafone-t. Hívtuk, ők sem tudtak segíteni. Klassz.
Ez hozza a következő kérdést, mi van, ha pl. telenoros vagyok és veszek egy telekomos esim-et. Akkor az ugyanúgy nem tudom az órán aktiválni.
-
-
válasz
Markizmark #1476 üzenetére
Nem. A telefonon lévő Health appban nem jelenik meg az órán mért vérnyomás érték, csak a Health Monitor appban.
-
válasz
Markizmark #1474 üzenetére
Nálam nem megy át, eddig egyetlen órámnál sem ment át és ahogy olvastam xda-n, csak trükközve lehetett megoldani, developer módban, de pár verzióval ezelőtt már ott is letiltotta a Samsung ezt az opciót.
-
válasz
Badboys #1472 üzenetére
Health appba nem importálódik át a vérnyomás adat, az a Health Monitor appban látható. Nincs rá megoldás, hogy átmenjen.
Nálam teljesen jól megjelenik a térkép az órán a kerékpározás végén amikor leállítom. Nem néztem, hogy hány százalékon volt az akku, így erre nem tudok mit mondani.
-
Nem tudom tudtátok-e, én csak most, hogy esim multisim-et (saját szám klón) az LTE-s órához akár pár napra/hétre is lehet igényelni. Pl. ha elmegyünk túrázni, vízpartra és nem akarunk telefont cipelni, akkor előtte igénylünk egy ilyet, 990/hó és időarányosan fizettetik, nincs hűségidő, semmi. Azért ez nem rossz. Az év nagy részében nincs rá szükségem, de néha jól jönne, és most már jön is.
-
válasz
aggleány #1383 üzenetére
Ennyi. Ha megvan a Wearable alkalmazásban a bizt. mentés, akkor új eszköz hozzáadása, és menet közben amikor kérdezi, hogy van-e biztonsági mentés, akarod-e abból visszaállítani, akkor ott kiválasztani a korábbi mentést. Nálam eltérő óra típusok közötti biztonsági mentéseknél volt egy-két dolog ami nem ment át, de most a watch3 egy az egyben visszaállította az active2 mentésem.
-
válasz
kisbarack #1378 üzenetére
Én is most váltottam, ez nekem is új, de megfigyeltem, csak akkor jön elő ez az AOD óra, ha nem a számlapról megy AOD-ba, hanem egy widgetről vagy menüből.
Nézem az üvegfóliád, szerencsére olyat sikerült vennem ami teljesen kitölti a lyukat, nincs semmi rés, mint a tiédnél.
-
-
-
Telekomos cuccot közvetlenül lehet és lehetett mindig is vinni a Samsung szervizbe.
Ha te viszed a szervizbe, az gyorsabb mintha ők küldik. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy gyártói szervizbe küldi egy bolt, lehet, hogy máshová. Emellett sok bolt próbál mindenféle indokkal kibújni a garanciális ügyintézés alól.
-
válasz
Inclitus_pv #316 üzenetére
Igen, ez az esim. A másik a multisim amiről írtál is.
-
válasz
Schuler888 #128 üzenetére
És abból mi hogy okuljunk? Írd be ide is.
-
válasz
Schuler888 #123 üzenetére
Azért írd csak meg ha ráérsz. Szívesen vennénk.
-
Ha EU-s országból jön, akkor 1 év gyártói (Samu) garancia van rá, rendesen kitöltött számla esetén, amin rajta van a sorozatszám, tehát beazonosítható.
Ha nem ilyen, akkor csak a boltban tudod a garanciát intézni ahol vetted, a samu szervizből elhajtanak.
Ha hivatalos viszonteladótól vagy szolgáltatótól veszed, akkor 2 év samu garancia van rá számla és kitöltött garanciajegy esetén.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung legkomplexebb, legkiforrottabb, legintegránsabb okosórája lett a Watch3 és már a méret miatt sem kell kompromisszumokat kötni. Csak az a szerencsétlen EKG kapna már engedélyt.
- Bomba ár! Dell Latitude 5411 - i5-10400H I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest