- Samsung Galaxy Z Flip4 - tavalyi göncben flexelsz?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Olasz webshop szivárogtat Honor Magic7 árakat
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutor58
csendes tag
Üdv.
Valakinek sikerült knox ugrás nélkül a rootolás,mert a forumot végigolvasva azért a kingo-ban nem vagyok teljesen biztos mivel nekem az S4-em ugrasztotta?
Másik kérdésem hogy ezt valaki már felrakta, mert én napok óta kinlódok vele de nem sikerül?[ Szerkesztve ]
-
Ateszpapa
addikt
Végig is olvastam a fórumot.
Jó sokat veszekedtek egyesek.Nekem ez a kingroot szépen kifagy kb 23% nál, hogy újra is indítja a tabot, pedig a legfrisebbet szedtem le. Gyári T-s 4.4.2 van fent. Knox nem ugrott tőle, de root sincs a masinán.
-
DarkChild
senior tag
Némi Gúglizás után sikerült orvosolnom a Lollipop által kiváltott lassulást A GPU kényszerített használatát kell aktiválni a beállítások között. Elméletileg ez a funkció a 4.0 óta alapértelmezett, vagyis az appok többnyire a GPU-t használják a renderelésre, de a leírások alapján ez változó. Szóval én bekapcsoltam és azt kell mondjam, kottázni lehet a különbséget Villámgyorsan dobálja az ablakokat, szinte semmi döccenést nem tapasztalok a felületen (egyet leszámítva: a korábban általam említett SwiftKey billentyűzet megjelenítésénél még mindig zökken egy picit, de így is sokkal gyorsabban jeleníti meg a korábbinál).
Akinek hasonló problémája lenne, itt a megoldás:
1) Developer módba belépni (ha nem látszik a leállítások között, akkor az About részben addig kell nyomogatni a build számot, amíg ki nem írja, hogy most már fejlesztői módban van.
2) Belépni a Developer option menüpontba.
3) Ott egy pipát tenni a "Force GPU rendering" sorba.
Plusz még ez is segít:
Mivel az ablakok mozgását is lehet gyorsítani, vagy akár kikapcsolni, az alábbi három tételt is érdemes 1.0-ról 0.5-re átállítani. Ha az animációkat teljesen ki szeretnénk kapcsolni, akkor OFF-ra kell tenni.
• Window animation scale
• Transition animation scale
• Animator duration scale
Elméletileg a GPU kényszerített használata okozhat problémákat is - ezért van alapból kikapcsolva -, lehetnek még olyan programok, amelyek összeomlanak a bekapcsolása miatt. Ha ilyesmi fordulna elő, és feltétlenül használni szeretnénk a kérdéses alkalmazást, akkor ki kell kapcsolni az opciót. Az üzemidőre én úgy tapasztaltam, hogy nem lesz kiemelkedően negatív hatása.
A fenti beállítások nálam ismét táltos paripává változtatták a kütyüt[ Szerkesztve ]
-
DarkChild
senior tag
Feltettem 10.5 LTE-re az 5.0.2-es XEH ROM-ot... hááááát.
Sajnos tényleg észrevehető némi lassulás Leginkább alkalmazás-váltásnál vehető észre. Nem mondom, hogy brutálisat lassult, de azért észrevehető. A világos téma nekem bejön, üzemidő talán mintha jobb lenne egy hangyapöcsnyivel.
Szóval majd csak megleszek vele, aztán hátha kidobnak még egy újabb Android verziót rá a későbbiekben, ami kicsit visszagyorsít rajta -
csalafinta65
senior tag
+1
-
Ateszpapa
addikt
Érdemes frissíteni lollira, vagy jobb ha maradok 4.4.2 őn? Telón nem lett valami jó a lolli azért kérdem.
-
Ateszpapa
addikt
Hogy lehet ezen megoldani amit az s4 en, hogy a samsung tv képét nézzem a tabon?
s4 re van a smart view, és azzal remekül müxik.
A tabot szeretném erre is rávenni, de a listán sehol nem jelenik meg az a progi.Valakinek sikerült megoldania akinek samu tévéje van?
-
Ateszpapa
addikt
válasz csalafinta65 #3675 üzenetére
Az jó drága.
Igen, tőlük részletre, havi 8 giga nettel, társkártyára.
Még biztosítást is kötöttem rá, biztos ami biztos alapon. -
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3676 üzenetére
Wow, jegelted?
-
tepenzed
őstag
válasz csalafinta65 #3676 üzenetére
mire cserélted le?
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Megvan a masina, eddig nagyon tetszik.
Milyen tokot ajánlotok hozzá?
A gyári elég drága. Vettem az e digitalban 4 ezerért egyet, de ettől félek, hogy össze karcolja a kijelzőt egy idő után. Nagyon rásimul. Fóliát nem szeretnék rá, de lehet mégis kelleni fog ezzel a tokkal. Mit tudtok ajánlani? -
Az elmúlt időszak OFF topik hozzászólásait és némi személyeskedést töröltem. Kérem, hogy az esetlegesen bennmaradt feszültségnek ne a topik lássa kárát.
“All nothings are not equal.”
-
csalafinta65
senior tag
válasz Ed Parker #3656 üzenetére
EMBER!!! a GYÁRI GARANCIÁT KELL MEGFIZETNI!!!! ne hasonlítsd már össze egy sufni gsm-es tabot ezzel. Nekem 2 éve volt egy Samu tabom..életemben először, és utoljára egy gsm üzletben vettem, 0 percesként, ÁFA nélkül...3 hónap múlva gond lett az akksijával..vissza az üzletbe...csakhogy már MEGSZŰNT! jogutód nélkül...ennyit erről. Ill. egy Book Cover sem 2 fillér, ha jól tudom. De ha vevő lennél, privátban írj!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3655 üzenetére
Te fordítva ülsz ezen a bilin
Az árgép szerint rengeteg cég árulja ezt a tabot, az edigital ár töredékéért, mégha ezt nehéz is elfogadnod.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3652 üzenetére
Ez a lényegen nem változtat, ha egy napja vagy egy éve nem kapható, a lényeg ha bronz kell ott nincs, amit linkeltél.
A Samsung prémium gari csak az e-digitalnál kapható kizárólag? -
Ateszpapa
addikt
válasz csalafinta65 #3650 üzenetére
Inkább netezni, filmet nézni, játszani.
-
Ateszpapa
addikt
Sziasztok!
Meg vagytok elégedve ezzel a készülékkel?
Érdemesebb megvárni, amíg lesz valami akció a Telekomnál, vagy megvárni az S2 tabot?Mik az előnyei, hátrányai a készüléknek?
Most szándékozok a Telekomtól venni egyet.
-
oncsi
őstag
válasz Ed Parker #3639 üzenetére
Semmi különlegeset nem csináltam vele. Más készülékeim kábelei birják. Nem rángatom, nem csavarom. Már kezdetek óta panaszkodtam az USB dugó-aljzat megoldására, hogy gyenge mínőség. Most vettem egy utángyártottat. Fehér, Samsung feliratos, de nem eredeti. Viszont sokkal könnyebben megy bele. Mondhatjuk, hogy normálisan.
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Prien
addikt
válasz Locutus #3641 üzenetére
Még nálam sincs semmi baja, de hát 2-3 naponta töltöm csak a gépet és akkor is óvatosan használom. Bizalmatlan vagyok ezzel a töltővel amúgy, eléggé merev, hajlamos a megtörésre, mint a példa is mutatja...
(A Note 3-asom töltője ezért pihen a dobozában új korától, inkább a régi Samsung travel adapterrel töltöm (0.7A) minden gond nélkül!)
A kevés is több a semminél.
-
sbalu1
senior tag
Az hogy valakinél elromlik valami valakinél pedig nem, nem feltétlenül jelenti azt, hogy user error miatt van ez.Lehet, hogy mi kifogtunk egy rossz szériát.Nálam még mechanikai sérülés se látszik a kábelen, mégis produkálja a lent írt anomáliát.
[ Szerkesztve ]
-
oncsi
őstag
Látszik a képen, hogy olyan vékony lehetett a csatiban a vezeték, hogy a fehér kábel kissé megsárgult a melegedéstől. Fogásra jó mínőségűnek tünt, de vége. Csak azt nem tudom, hogy ilyenkor mi a garis eljárás. Bekocogok vele a T-be (csak tudnak adni egy másikat), vagy kihívni a szervízt, és bevitetni
Még a végén frissitenék a rendszert. Az öreg Sony kábel könnyebben jár, és tökéletesen tölti a Tab-ot.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Ed Parker
nagyúr
Na az más ha magadnak tartod meg a minél jobb állapotot.
Én is valszeg a kislánynak adom majd ezt mert neki egy lenovo a3500-as droid táblája van, ami pici is meg gyengébb.
Igen, sajna ez van, vedd az újat, fogyassz.Erről van egy jó film, a tervezett avultatás, nézd meg a YouTubeon, tanulságos, habár nálam már mindenhol led van, az ára elérhető, fogyasztása meg alacsony
-
oncsi
őstag
válasz Ed Parker #3629 üzenetére
Félre értettél. Nem azért javittatom fel gari alatt, mert el szóktam adni. Pont forditva. Próbálom a termék ciklusát kihúzni. Úgy is családon belűl, vagy baráti kötben lesz az uj gazdája. Így van eddig 4 Samu készűlékkel, 3 samu telefonnal, meg az összes Sony-val, pedig azok műszakilag gyengébbek a Samsungoknál.
Egyszerüen gyülölöm a mostani fogyasztói szokásokat.
Tegnap sehol nem kaptam hagyományos E27-es wolfram szálas hagyományos izzót. Az elmultb3 hónapban 4db-ot kellett cserélni, 680Ftért. Előtte a 60Ft-osak elmentek évekig. Kb ilyen minden modern technikai eszköz[ Szerkesztve ]
-
sbalu1
senior tag
Én nem szeretnék gariztatni, csak ha muszáj.Úgy érezném elvesztené a szüzességét a kütyüm, ha idegen kezek matatnának benne.Szerencsém volt idáig, semmelyik mobil eszközömnél se volt ilyenre szükségem.Az utóbbi jó pár évben csak samus motyóim voltak, az Omnia 2-től a jelenlegi duál simes S5-ig és 3 Tab, a jelenlegi 10.5-ös wifisig.Nem régen váltottam S2-ről az S5-re, kisebb beégést csak az Omnián tapasztaltam.A P6810-és tabomon is én cseréltem ki az akksit (2 éves kora után), az unibody-is kialakítása miatt megszenvedtem vele, de sikerült.Amit tudtam eladtam a régi dolgaim közül, jelenleg a 7.7 colos P6810-esem és a Galaxy S2 van eladó sorban.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3626 üzenetére
Csak azokat az árakat követem ami érdekel is.
Nincs eladó példányom, annyira nem jó biznisz samsungot árulni.
600€ mi? Maradj ebben a hitbenOncsi: sok sikert, pimpeld fel mielőtt eladod, lehet hogy jobb árat kapsz érte mint az újért.
[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
+1
-
oncsi
őstag
válasz Ed Parker #3622 üzenetére
Tévedsz. Nem az árét befolyásolja, hanem az eladhatóságét. Nekem minden Samu készülékem "ujjá alakult (rájuk is fért) a gari lejárta előtt. Aksi, alaplap, kijelző stb. Töbszörösen behozta a gari árát. Meglehet hosszabbitani olcsón a garival a készülék használati idejét. Csak időben cseréltetni kell a már nem igazi, de jó lesz az még dolgokat. A Samsung fő erénye a garancia. Keress vissza mit cseréltek a Note-mon 22hónap alatt, mielőtt lejárt a garancia.
[ Szerkesztve ]
-
Ed Parker
nagyúr
válasz Silent77 #3623 üzenetére
Ok, igazad van, kevés tapasztalatom van a samsunggal és az sem jó
Nekem spec ilyen nem volt.Csalafinta: elég régóta adok veszek, nagyjából tisztában vagyok vele hogy kb mit mennyiért lehet eladni,a hangsúly itt ezen van, lehet többért árulni, azt vagy elmegy, vagy nem.
Vannak olyan cuccaim amik egy nap alatt elmennek és van hogy két hónap alatt sem, pedig nemegyszer vadi új cuccokat árulok, bőven az új ár alatt.A Samsung cuccok a piacot nézve nem igazán tartják az árukat. Ez most nem fika, hanem tény.
Pontosabban pl van egy s6 tegyük fel hogy 699€ a bolti ár, nem egy ember árulja 550€ környékén újonnan, na most akkor mi lenne az ára ha már használták is?[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3621 üzenetére
Hogy miért hiszi valaki hogy ha van hosszabb gari a gépre, akkor azért majd sokkal többet fog kapni.
Félre ne érts, a gari nem rossz, de nekem rengeteg cuccom van, amit használtan vettem és nem remegek, hogy nincs rá gari. -
oncsi
őstag
-
Locutus
veterán
Ez a dolog messze túl van lihegve.
Nekem van 2db több mint 4 éves Galaxy S II, egyiknek sincs a kijelzőjével gond. De itt a 2 éves note3, vagy a 1.5 éves S5, szintén nincs gond. Ahogy a Tab S-ével sincs.
De tegyük fel, hogy 5 vagy 10 év után lesz bajuk. Na és? Hol leszenek ezek már akkor? A sokadik tulajnál, vagy a szemétben...
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
oncsi
őstag
válasz Ed Parker #3616 üzenetére
A szolgáltatós ára lehet, hogy nem fog sokat esni. Max inkább nem lehet majd kapni. Viszont nagy árkülönbség lehet majd a 2 év garisok javára! Ugyanis nem tudni még, hogy miként alakul, változik majd az AMOLED élettartama, vagy a színhűsége az idővel. A mi Tab S készülékünk kijelzője lehet, hogy a legszebb, de biztosan nem a leg tartósabb. [link]. És bizony láttam már pár színe vesztett, vagy beéget S telefont
-
Ed Parker
nagyúr
válasz csalafinta65 #3615 üzenetére
Térjünk vissza a kérdésre karácsonyra.
Jegyezd meg hogy mi a mostani piaci ár, nem a mese ár amiért sokan szeretnék eladni, hanem amennyiért meg is veszik. -
Ed Parker
nagyúr
Egyébként tök igazad van én is hasonlóan látom.
Maga a hardver kb közepes, amire már nem feltétlen érdemes fejleszteni, mivel már kiadásakor sem volt rakéta, lásd az s5 is megütötte, másrészt ha beigazolódik az hogy a Samsung évente kétszer fog terméket frissíteni, ahogy most jövő hónapban is jön az edge plus, év végére meg az s7 ha hihetünk a pletykáknak, akkor végleg el lehet felejteni, hogy az akkor már elavult teknikáért valaki jó árat fizessen.
Még ha gyári állapotban is van, mert méregdrága tokokat vesznek hozzá, ami eladáskor nem lesz értéknövelő tényező. Max ajiba adhatod mellé.
Most hogy kijön/kijött a tab s2 már eleve a boltokban is zuhanni fog az ára és a piac mindig a jelenlegi uj árhoz viszonyítja a használt árat, nem amennyiért vetted megjelenéskor, igy mindenképp bukó eladni.
Én ezért is írtam már akkor hogy nem veszek rá semmi védelmet, felesleges ebbe több pénzt belerakni, smmit nem fogsz belőle kiszedni eladáskor.Csalafinta: nekem ugyan független a készülékem, de nem azert mert ezt akartam, hanem mert igy adja minden szolgáltató, de ha függő is lenne, nem oszt nem szoroz, minden szolgáltatónál ugyanazon az áron kapok korlátlan netet gombokért, igy már nem is előny a független lte.
A másik meg hogy az uj friss kiadás mindig vonzóbb mint egy kifutó model, az hogy neked nem jön be a 4:3-as arány, ami nekem pl igen, az egyéni dolog.
Ettől még hidd el lesz annak piaca.
Habár az előrejelzések szerint zuhan a tablet piac is,16%-ot, egyszerűen azert mert túl jó tabletek készülnek, amiket nem feltétlen érdemes évente cserélni, de ez nem fogja életben tartani a tab s-t.[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
"Fizetni fogja rendesen"...na erre ne alapozzunk. Függetlenítés..tavaly érdeklődtem 2 helyen is...Erre a típusra 12 ezer ft...de ha nem fizet mégse az igazi tulaj, akkor a kártya mellett a készüléket is letilthatják, mondták. Igazuk is volt. Ugyanis a szolgáltatók sem hülyék, és vezetnek egymás között ún. fekete listát. Tehát az ilyen necces dolgokba nem mennék bele inkább. Ismerek két olyan emberkét, akik rá is faragtak ezen a téren. Maradjunk csak a független, tiszta készüléknél. Lehet azt is részletre venni, minőségi helyeken, de még egyszer, nem 100 ezerért egy 10. 5 LTE-t..de akár egy 8.4 LTE-t sem..Utána lehet nézni az új áraknak!
-
tepenzed
őstag
válasz csalafinta65 #3611 üzenetére
linkelj hivatalos forrást
-
oncsi
őstag
válasz csalafinta65 #3603 üzenetére
Néha kissé naív vagy.
1. Nem mindenkinek hátrány a szolgáltatói készülék. Egyrészt megoldható a függetlenítés ha kell.
2. Biztos a Garancia (most a függetlent, bizonytalan GSM-hez képest)
3. Sokan nem kapnak hitelt. hát vesznek telefont 0THM-el. Majd a kamatot betudjál az ára alatt adott készüléknek. Hogy fizetik e (akarják e fizetni) az más kérdés.
4. Tényleg sokan vannak olyan egyébként Tab-ra nem vágyó családok, akik rendesen fizetnek egy családban 5-7 telefont. Nekik 2 évente felajánlják a TAB-ot (épp aktuális csúcs készüléket) amit egyszerűen eladnak. olyanoktól veheted, Fizetni fogja rendesen.
5. A nagy kedvezménnyel vásárlók.Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
tepenzed
őstag
válasz csalafinta65 #3608 üzenetére
nincs hivatalos bejelentés az árral kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
-
tepenzed
őstag
válasz csalafinta65 #3606 üzenetére
miért boritékolható? Teljesen más célközönségnek van szánva,jelentősen olcsóbban.
-
csalafinta65
senior tag
Borítékolható a Tab S 2 bukása...Az, meg, hogy a szolgátatós tabokkal kevernek, kavarnak, egy igényes vásárlót nem érdekel...Egy szolgáltatós, "gsmes" tab ára nem mérvadó. Mértékadó üzletekben( Edigital..Média Markt...Notebook.hu) nem látom a Tabunk mérhetetlen áresését. Én az első, fehér Tab S 10.5 LTE-t 161 ezerért vettem pontosan 1éve az Edigitalban. Most 159.900 az ára. Ennyi.( mind a kettő Tab S-hez gyári tokot vettem)
[ Szerkesztve ]
-
Gsx-rr
veterán
válasz csalafinta65 #3600 üzenetére
Ezt te már megint megállapítottad ,hogy megbukik!
Miért adják el? Rengetegen kapnak hatalmas kedvezményeket aranykártyára. Olyanok akiknek több és komoly előfizetése van.
Én egyszer úgy vettem valakitől aki pl elmondta újságíró kedvezménnyel vette a 70.000.- eszközt 25.000.- ért.[ Szerkesztve ]
-
csalafinta65
senior tag
Ha megnézed a hirdetéseket, szinte kivétel nélkül 10.5 -öt telekomosat kínálnak...kell a francnak a macera egy függő készülékkel...8.4 esetében meg telenoros, és vodafone-os kínálat lepte el a piacot...Azért egy függetlem készülék ára más. Nem kell tartani letiltástól..prémium gari...ki tudja, hogy egy szolgáltató függő tulaj fizet nem fizet...Azt magyarázzátok el, hogy miért adogatják el a telekomos, telenoros cuccokat? Mi az üzlet benne??
-
Ed Parker
nagyúr
Mihez képest ugye?
A márka amit nem mondunk itt ki tabja erősebb mint a telefonjuk, nem is kicsit.
Ellenben itt a tab s az s5-höz sem ér fel, az s6hoz meg pláne. -
oncsi
őstag
El kell, hogy keserítselek (tudom neked fájó téma) Nem azt mondom, hogy gyenge, de nem egy csúcs HW. És nem "fogja" megérni, mert már nem éri meg. Olyan mértékű a technikai amortizáció, hogy már némely gyártó, nem is éves termékciklussal számol, hanem sűrűbbel.
Az anyaghasználatról meg annyit, hogy nézd meg miből vannak a nem filléres műanyagú készülékek. Elől-hátul GG űveg, meg fém, és nem csak annak látszó valami. A 8.4 kezdettől fogva hőtől vetemedő hátlapja, vagy a bronz színű mű-réz kerete, ami kopik, karcolódik, eléggé lehangoló. De ha már műanyag, akkor abból is van sokkal jobb. Sony Ray telefonom ma is teljesen újszerű, pedig 3,5 éves múlt, és soha nem volt tokban, még fólia sincs rajta. (bárcsak fejlesztenének rá még valami jó kis ROM-ot, de műszakilag teljesen elavult, értéktelen, az eredeti árának a 15%-ért sem lehet eladni, az eredetileg egyébként nem olcsó, karcmentes készüléket)
Persze lehet végtelenül óvni, meg vigyázni rá. De nem túl reális egy most 80-100eFt-os készülékre (nem újra, de szép használtra, aminek az ára biztosan esni fog még elég gyorsan) 14eFt-os tokot venni. Évente, mert akkor már nem fog újnak kinézni.
A 8020-as Note-ot 180-ért vettem, és most 2 évesen 60-ért is hirdetgetik! Ezt csak azért jegyzem meg, mert a Tab eredetileg sem a Note kategóriája. Várhatóan sem az ára, sem a műszaki tartalma nem lesz hosszabb életű annál[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Air 13" M2 - 2024, Cellular, WiFi, Apple garancia, szürke, doboz
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Honor Pad X9 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Honor Pad X8A 64/4GB Wi-fi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.