Samsung Galaxy Tab S 10.5 - magas képesítés

Hirdetés

Bevezető

A két Galaxy Tab S egyszerre érkezett meg hozzánk, ahogyan egyszerre is mutatta be azokat a Samsung. A kisebbik modellre Bone123 tette rá a kezét, nekem jutott a méretesebb verzió, ami elsősorban kétkezes használatra termett, de ezt egy csöppet sem bántam, egy vidéki kiruccanáshoz ugyanis ez talán jobban passzol. Kertben netezgetni, filmet nézni, nyugodt körülmények között egy nyugágyon henteregve nyomkodni a 10,5 hüvelykes méret kvázi ideális.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 oldalról
[+]

Pláne azért, mert - akárcsak kisebb testvére - a Tab S roppant légies ketyere, a 6,6 milliméteres vastagság és a 465 grammos tömeg miatt már-már olyan az ember érzése, mintha csak egy kijelzőből állna a gép, amit a kezében tart. Ez egy csúcskategóriás masina, ennek megfelelően azért nem olcsó, a hozzánk eljutott WiFi-only verzió is 160 ezer forintot kóstál, így értelemszerűen nem dobtam le a Balaton homokjába és nem egyensúlyoztam rajta fröccsöspoharakat sem. Viszont sokáig bírja akkumulátorral, megbízhatóan működik, könnyen kezelhető, de ami a legfontosabb, hogy olyan kijelzőt kapott, ami talán az egyik legjobb jelenleg a piacon.

Samsung Galaxy Tab S 10.5 kijelző és kezdőoldal
[+]

Egy ekkora tablet nem arra van, hogy az ember becsúsztassa a táskájába, vagy az öltöny zsebébe. A 10 hüvelykes képátló feletti méret azért alapvetően meghatározza, hogy ez vagy egy komplex, otthoni használatra szánt masina, vagy pedig egy olyan munkaeszköz, ami akkor kerül elő, ha van hova leülni, vagy adott esetben le is tudjuk rakni a gépet. Erre csak ráerősít, hogy a Tab S-hez csatlakoztatható billentyűzet is kapható, amivel munkaeszközzé válhat a tablet. Nem csak a Samsung gyárt egyébként ilyesmit, már a Logitech is kijött a maga megoldásával, igaz, a 100 dolláros ár elsőre talán mellbevágó, de ezt rá is lehet hajtani a gépre. A gyári gombsor merev, formavilága passzol a tablethez, illetve vannak csinos tokok is, amelyek a gép hátulján található kerek kis kapaszkodókba illeszkednek. Mi ilyesmit nem kaptunk, a géphez csupán töltőfejet és USB kábelt szerváltunk, előbbi 2 Ampert ad le.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés