- Leica fotós markolat iPhone-ra
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
zsolti72837 #649 üzenetére
Tab S6-ot Digi teszt SIM-mel használtam amíg megvolt, ment minden hiba nélkül.
GRaul: viszont a Digi SIM kártyáit az EliteBookban nem sikerült működésre bírnom, úgyhogy az aggodalom valamelyest jogos...
igaz, az PC, meg WWAN, de fura módon bármilyen másik SIM-mel működik, kivéve a Digit.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Jano_023 #639 üzenetére
Háááát... leginkább azt mondanám, személy és alkalmazás függő.
Ha minden általad használt program fut androidon, akkor talán még ki is válthat egy laptopot.
Nekem igazából kiváltotta volna, ha nem kellett volna olyan leletező program, ami Windows only... Meg, azért az Office sem az az igazi Win10 verzió.
De, azért azt vedd figyelembe, hogy egy S7+,meg a hozzá tartozó még nem létező billentyűzetes tok árából kapsz egy 13-14 collos ultabookot, minden androidos hülyeség, és kompromisszum nélkül, a jól ismert Win10 rendszerrel. Akár még érintőképernyővel és tollal is, tisztességes, a 865+-nál erősebb hardverrel.
Szerintem nézz körül ilyen irányban is, leginkább az aprón. Én a HP-t ismerem, abból ilyen árban már van akár új Probook, Pavilion, Envy, és kicsit használt EliteBook is. Mindegyikből létezik x360 kiadás, amihez kis utánajárással kapható toll is. Az érintőképernyő meg az EliteBooknál ugyanolyan Wacom rendszerű, mint a Samsungnál (a másik szériáknál nem tudom).
Fél évig volt Tab S6-om, és nagyon szerettem, mindig DEX módban használtam, eredeti billentyűzetes tokkal. De, utána szereztem jó áron egy EliteBook 1030 G2 x360-at, és nem igazán akarnék visszaváltani a Tab-ra... Egyedül az akkuidőben marad el a laptop, meg kicsit nehezebb, 1300 gramm. De a billentyűzetes tokkal a Tab S6 is 900 gramm körül járt 10,5 collal...Szóval, gondold át.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Jano_023 #636 üzenetére
Az s6 simán kiteszi a DEX-et FullHD-ben jó képaránnyal. Nagyobb felbontás esetén, vagy szokatlan monitor képaránynál lehet gond. Próbáltam TV-n, több FullHD monitoron, HDMI-n, meg VGA-n keresztül is, soha semmi gond nem volt vele. Mindezt egy type-C - HDMI/VGA ebayes noname átalakítóval.
Icewolf || kósza ||
-
Hát, ha nem kell olyan progi az egyetemen, ami Win10-et igényel, akkor csak ajánlani tudom.
A gyári billentyűzetes tok ugyan drága, de nagyon jó. Simán lehet rajta gépelni, egyedül az Ű helyét kell szokni. West tudja is magyarosítani, ha kell. Egyáltalán nem gyenge, én megvétel után feltettem a (tiszta, ablakomóval lepucolt) hátlapra, azóta is fennt van szerintem, egyszer sem esett le, és nem is fáradt el (egyébként nem mágneses). A tollhoz amúgy is kb. kötelező, ha nem akarod elhagyni.
Én szakvizsgára készüléshez használtam, és csak azért adtam el, mert a DICOM leletező programok Win10 only kialakításúak, legalábbis, amiket én használok.
Sajna nem tudok rajzolni, de egyszer egyik haverom kezébe adtam a cuccot, hogy akkor hajrá, nagyon tetszett neki, pár skicc után olyat rajzolt, hogy az arcomat letettem.
Akku jól bírja, normál használat mellett egy napot röhögve bír.
A Dex nagyon jó, ha kicsi volt a kijelző, rádobtam egy Type-C - HDMI/VGA átalakítót, és már ment is a kép a monitorra. Igaz, én magában is csak Dex módban használtam, a sima tablet mód nem jött be.Ha esetleg más, kicsit nagyobb cucc is szóba jön, akkor érdemes körbenézni laptop fronton is. Kifogtam egy HP EliteBook x360 1030 G2 gépet, és azt kell mondjam, bár nagyobb, de jobban szeretem, mint a Tab-ot. Azért ritkán volt némi kűzdelem az androiddal, néha nagyon nem logikus. A tabletből egyedül az akkuidő hiányzik. A súlya kicsit több, azt hiszem, a Tab a billentyűzetes tokjával 900 gramm körül van, az EliteBook meg 1300. Hátizsákban kb. tökmindegy.
Van a laptophoz tollam, és annak az érintőkijelzője is Wacom rendszerű, mint a Tab-é, rajzolni tök jól lehet rajta, igaz a tablet praktikusabb. Kb. ugyan ez lehet igaz az Envy, Pavilion, ProBook x360 szériákra is. Hardveraprón néha nagyon jó ajánlatokba lehet belefutni.
Vagy, ahogy más is javasolta, egy Surface, bár szerintem az irreálisan drága, ha újszerűt akarsz, és hát a support ki tudja milyen.Esetleg még iPad (pro), bár az nagyon drága, meg a kiegészítők is, és az iOS hülyeségeit én pl. ki nem állhattam anno, el is adtam.
Icewolf || kósza ||
-
Hp EliteBook x360 1030 G2. Egy darab volt eladó az aprón, jó áron volt, lecsaptam rá. 50-et kellett ráfizetnem a TAB-hoz képest. i7 7600, 16 GB RAM, 256 SSD.
Azóta került még bele egy LTE modem, így van mobilnetem bárhol, igaz a Digi SIM nem működött benne, így Voda lett.
Meg tegnap érkezett hozzá egy HP Active Pen G2 szintén az apróról, így már jegyzetelésre is alkalmas.Nagyon tetszik, nem is nagyon kellett átszokni a tablet után. Talán az akkuidő hiányzik, ez azért csak 4-5 órát megy egyhuzamban. Egészen hasonló a feeling, csak Windows, és tökéletesen használható leletezésre.
Neked bejött a kicsike?
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Luser2000 #576 üzenetére
De az, magyar kiosztásúként tudod használni, csak a gombok feliratozása EU, tehát az ékezetes betűk nincsenek rajta jelölve.
De a billentyűzet kiosztása az magyar. Van Í, meg Ű is, igaz az Ű elég szokatlan helyen, a backspace mellett van.
Egyébként az oldalakon közölt fotók zömmel rosszak, mert a US, azaz a hosszú shiftes kiosztást mutatják. De van EU, illetve GBkiadás is, amin van Í, itthon zömmel ezt kapni.Icewolf || kósza ||
-
Nekem az S8-on volt olyan frissítés, ami hasonló panaszokat okozott, akkor a frissítés után a proci 4 alacsony fogyasztású magja akadt valamiért 100%-os kihasználtságon. Érdemes feltenni valami proci mérő progit, hogy a működés rendben van-e.
De, egyébként ezen csak a factory reset segített, az mindig megoldotta a problémát.
Annyit sikerült erről kiderítenem, hogy feltehetőleg a Samsung Gear, és annak egyik pluginje akadt be, és nem segített rajta az újraindítás sem.Icewolf || kósza ||
-
válasz
Levente75 #451 üzenetére
Igen, erre. Csak nekem még olcsóbb volt.
A JEG GB valószínűleg a régiókódra vonatkozik, azaz GB. Az angol kiosztású MAC gépeken is van í gomb, azokból a US english verzió a hosszúshiftes. Bár nem tudom, jelent-e ez bármit.
Illetve az EF-DT860B is lehet erre utal, mert létezik 860U is, azt nem tudom milyen.Nekem innen jót küldtek, ezzel a kóddal. A fotó akkor sem stimmelt.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Levente75 #447 üzenetére
A fotók nem hitelesek, erre nem figyelnek a boltok. Az enyém kódja: EF-DT860BJEGGB. Ez rövid shiftes, magyarítható. Bestmarkt-on vettem.
Elvileg West tud hozzá matricát gyártani, küldtem neki privátot még pár hónapja, de velem valamiért nem állt szóba.Icewolf || kósza ||
-
A gyárit. Azt hiszem 38k-ért jutottam hozzá hivatalos garanciával, újonnan, úgy még elviselhető volt. Nem bántam meg, jól bírja a strapát.
Egyébként még valaha régen az iPad-hoz Logitech ultrathin keyboard covert használtam, de az is 25k körül volt 2012 táján. Az jó cucc volt, nem tudom létezik-e még hasonló.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
gidion90 #399 üzenetére
Hello!
Persze! Nekem magyar nyelvű az OS, és amint csatlakoztattam a billentyűzetet egyből magyar karakterekkel írt is. Nem kellett semmit állítgatni. Az ű egy kicsit problémás, azt szokni kell, de egyébként elég gyorsan lehet rajta gépelni, mondjuk vakon azért nem, de nem rossz.
Ha még nem vettél arra figyelj, milyen verziót veszel, mert van olyan is, amelyiken nincs í, hanem amerikai kiosztású.Icewolf || kósza ||
-
válasz
ckaresz122 #385 üzenetére
Nekem sincs ilyen, de én sem teszem repülő módba. Nem az lesz a gond? Mert ugye elvileg a töltés is elektromágneses "sugárzás"... Lehet lekapcsolja azt is. Másrészt, a toll mitől merült áltában 60%-ot? Mert ha jól tudom, amikor gépen van, akkor kapcsol ki teljesen, így elvileg nem merül. Ha nincs a gépen, akkor van folyamatos készenlétben.
Icewolf || kósza ||
-
Csak hogy legyen egy pozitív vélemény is, nekem semmi bajom a géppel.
A kijelzője megfelelő, szép élénk, jegyzetelni remekül lehet a tollal, és egy BT fülessel még élvezeti értéke is van egy-egy filmnek, vagy sorozatrésznek. Az akku sokáig bírja, a billentyűzetes tokkal pedig egyáltalán nem kényelmetlen a gépelés, csak szokni kell. A Dex mód meg tök hasznos magán a tableten is, ha meg ki van dobva TV-re méginkább.Másfél hétig tanfolyamon voltam Pesten, és nem vittem laptopot, csak ezt. Tökéletesen elvoltam vele, annyiban hiányzott csak a lapos, hogy a kórházi rendszerre nem tudtam ránézni. De, előbb-utóbb azt is meg fogom oldali androidról.
Icewolf || kósza ||
-
Ez nekem is új.
És tényleg: S5e teszt:
"The Pogo pin connector at the bottom is also a bit of a sour point, not because it’s included, but because it’s not compatible with any other pin keyboard design Samsung has made, including the one for the similarly thin Tab S6 (we tried)."Ez mondjuk azért érdekes, mert a Pogo charging docknál maga a Samsung írja ezt:
"Charge your Galaxy Tab S6 or Galaxy Tab S5e through an easy pogo connection with the Charging Dock Pogo. You’ll have a permanent charging station for your tablet without worrying about finding a cable."Na most akkor kompatibilis, vagy nem?
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Luser2000 #364 üzenetére
Hát, a kamera kivágás az tuti nem jó... Az s6-on két kamera van.
Maga a billentyűzet még lehet, hogy passzolna, mert ugyan az a POGO csatlakozó van hozzá, de a hátulját nem tudnád feltenni pont a kamera miatt.
A méreteket nem tudom, hogy van-e különbség.Icewolf || kósza ||
-
válasz
funkmester #332 üzenetére
Mintha egy PenDriveot kötnél rá. Külön SD kártyának ismeri fel.
Mondjuk azt nem tudom, hogy egy olyan merevlemezt hogyan viselne, aminek nincs külső áramforrása, csak az USB port. De, SSD-vel szerelt sima USB3-as tok működött.De az Elements az külső tápos, úgyhogy emiatt nem kell aggódni.
Icewolf || kósza ||
-
-
válasz
funkmester #328 üzenetére
Szerintem az NTFS-t nem ismeri. Egyébként, lehet elvinné, csak ezért akarta formázni. FAT32, exFAT lehet a megoldás...
Icewolf || kósza ||
-
Így nincs nagyon más alternatíva... Esetleg vannak még a profi Wacom táblák, de azok is windowst futtatnak, és az áruk is horror.
Egyébként, használt iPad pro? Azok már vannak egész értelmes árban is, mielőtt megvettem volna a Tab-ot nézegettem azt is. De nekem az iOS nem jön be.Icewolf || kósza ||
-
válasz
bounty123 #245 üzenetére
Attól is sok függ, hol használod. Én az otthoni barkácsoláshoz szoktam rajzolgatni, tervezgetni, a garázsban pedig van fém, fa porok, meg találkozik kőporral is. Úgyhogy biztos ami biztos, nekem lesz rá fólia.
csomi1977: Dex on PC jelenleg nincs Tab-ra.
Tailorzsolt: eddig ebbe a problémába nem futottam bele, csak egy profilt használok.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
bounty123 #242 üzenetére
Mikrokarcoktól leginkább. Azok kb. kivédhetetlenek fólia nélkül, akár az ujjadon levő porszemcsék is okozhatják, amikor húzod az ujjad a kijelzőn.
Sokakat nem zavar, ezt már máshol is tapasztaltam, de számomra nagyon zavaró, amikor egy tiszta képernyőre rossz ránézni oldalról, mert csupa karc.Meg, nekem billentyűzetes tokom van, és régebben az ipadnál is tapasztaltam, hogy a billentyűkre tapadt zsír "megfogta" a képernyőt. Letörölhető, de zavaró. Főleg, hogy a törölgetés is mikrokarcokat okozhat.
[ Szerkesztve ]
Icewolf || kósza ||
-
Szia!
A fólia az egy nehéz kérdés a géphez. Itthon csak egy-egy helyen láttam, mint pl. Bestmarkt, olyan 4-5k körül / darab.
A SES store nem árul fóliát a géphez, az eladó kiscsaj szerint erre már nem kell, meg amúgy sem működne vele a toll, meg az ujjlenyomat olvasó. Előbbit kétlem, utóbbi gyanúsan jogosnak tűnik...
Szóval részemről eBay volt az opció, 2k-ért rendeltem két darabot. Véleményt még nem tudok róla mondani, mert még nem jött meg. Egyébként, túl sok lehetőség ott sem volt, inkább a tempered glassokat nyomatják. Azzal mondjuk erősen kétlem, hogy megy az ujjlenyomat olvasó.Icewolf || kósza ||
-
Szia!
Részemről 4-5 évre vettem... Mondjuk attól függ, mire használod.
Nem játszok rajta, nem is volt opció soha. Munkára, tartalomfogyasztásra, zenére, filmre szereztem be. Arra pedig elégnek kell lennie.
Nem hiszem, hogy 4-5 év múlva annyival komplexebbek lennének a weboldalak, vagy annyival jobb minőségűek a filmek, hogy megakasszák. Játékra nem biztos, hogy alkalmas lesz, fullos részletességgel biztos nem.
Mondjuk, én 4 évig elvoltam egy NoteII-vel, az s8-am 3 éves lesz jövőre, és nem érzem igényét a cserének.
Az egyedüli amitől tartok, hogy érezhetően romlani fog, az az akku... de, ha nagyon kell, ki lehet azt is cseréltetni. AMOLED kijelzőre meg vigyázni kell. A Note II nálam is beégett, az S8-at kimélem, mert tudom mire kell figyelni, annak semmi baja.Icewolf || kósza ||
-
válasz
entoni1989 #229 üzenetére
Ma jött meg a billentyűzetes tok verzió.
Tetszik. Határozottan jó. Bár a gép vastagabb, és nehezebb lett tőle, ki lehet támasztani, végre védve van a toll, és a billentyűzet tapipad párossal teljesen laptop (netbook, de nem a régi értelmében) feelingje van az embernek. Csak, ez megy 8-9 óra kijelzőidőt, meg tényleg villámgyors.
2560p EliteBookom van laptopnak, úgy érzem ez jó eséllyel le fogja váltani.Icewolf || kósza ||
-
válasz
entoni1989 #225 üzenetére
Üdv!
Nekem nincs ilyen, csak láttam élőben.
Nagyon korrekt kivitelezés, de azt hiszem ilyen ár mellett ez a minimum.
Mivel ez hivatalos gyári kiegészítő, ennél jobban passzolót nehezen találnál. Nem tudom hogy vagy vele, de ezt a gépet nem tenném egy univerzális tokba, persze biztos azok között is van igényes kivitelezés.
A hátuljára tapad fel a tabnak, az oldalait szabadon hagyja, kivétel persze a hosszabbik él, ahol átfordul a kijelzőre.
Nagy előnye, hogy elrejti, és védi a tollat, ami nekem tok nélkül egyelőre állandóan valahol kószál a tab hátulján, vagy a táskában. Nem ez az elhelyezés volt a legjobb ötlete a Samsungnak, na. A legtöbb utángyártott a tok a tollat szabadon hagyja, így az simán elhagyható.Praktikus cucc, de végül mégsem ilyet vettem.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
bounty123 #219 üzenetére
Nézd meg mennyi a SES storeban... ahhoz viszonyítva marha jó ár.
Túlárazott, vagy nem, ezek ennyibe kerülnek, nem ebből akar a Samsung meggazdagodni. Rétegtermék hivatalos kiegészítője.
iPad 4-em is volt jó régen, ahhoz sem volt kimondottan olcsóbb egy billentyűzetes tok, pedig azt Japánban vettem, és "csak" Logitech volt.Icewolf || kósza ||
-
válasz
Tailorzsolt #217 üzenetére
Köszönöm szépen az infót!
Akkor most várakozok...
Egyébként marha jó ár, gondolom szürke import, de ezeknél csak nem lesz gond 6 hónapon túl. Nem az a leesik a billentyű minőség gondolom.Múlt kedden iratkoztam fel a győri SES storeban egy ilyen kis drágaságra, azt mondták hétvégére meglesz, és mert vasrnapig valami Joy napok lesznek, adnak 20% kedvezményt. Elkérték a számomat, azóta se hívtak, hogy átvehetem.
Icewolf || kósza ||
-
válasz
Tailorzsolt #213 üzenetére
Ezzel hasznos infók, köszi!
Honnan rendeltétek őket? Mert a ses storeban nincs, a speedshopban nincs készleten, az alza meg nem tudom mennyire megbízható, de valahogy nekem ellenérzéseim vannak. A többi lehetséges találat meg hát, erősen kétes.Icewolf || kósza ||
-
Sziasztok!
Beléptem ebbe klubba (is).
Megérkezett hozzám Nekton kolléga TAB-ja, egy kis kerülővel.
Nagyon szuper a cucc, azt kaptam, amit reméltem. Sokat vaciláltam Note 10 és eközött, de végül marad az S8, meg mellé ez.Egyedül a DEX on PC hiánya fáj egy kicsit, de túl lehet élni.
Icewolf || kósza ||
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Samsung Galaxy Tab S6, hasonlóan a konkurens csúcstáblákhoz, nem olcsó. Cserébe nem sok kifogása lehet annak, akinek valóban szüksége van erre a műfajra és androidos platformban gondolkodik.
- iPad AIR 6 11 (2024) 256GB WIFI + 5G Cellular sim KÁRTYAFÜGGETLEN 2025 október 21-ig Apple garancia
- újszerű iPad Pro 12.9" (6. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi + cellular 128GB asztroszürke garancia
- iPad Air 4 64GB Rose Wifi Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4014
- Ipad Pro 11 (4. generáció) 256 GB - Wi-Fi + Cellular (Telekom) + Apple Pencil
- Apple iPad Air 6 (2024) 13" 128GB - Újszerű, Apple garancia, akár beszámítással
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest