- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android szakmai topik
- iPhone topik
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- MIUI / HyperOS topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
Új hozzászólás Aktív témák
-
NandorHUN
addikt
Szerintem ezeknek teljesen mindegy, hogy frissíted vagy sem. Ami működik az működik, azt meg már max csak elcseszni lehet
De mint írtam van Xposed-os modul is, csak Magisk miatt nem szenvednék végig egy újratelepítést, de ha 2 rendszer között válaszhatok inkább Magiskot céloznám, mint a SuperSU-t.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Systemless vagyis olyan root, hogy appoknak nem zavar be. Mert ugye van olyan ami letilt ha észreveszi, hogy ügyeskedtél.
Bár erre is van megoldás: Xposed modulok között RootCloack (?) vmi ilyesmi neve van az appnak amivel le tudod rejteni, hogy rootolt vagy. Mindenesetre Magiskkal ez egyszerűbb.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #699 üzenetére
Én Nova Launcher-t ajánlom. (teljes verzió fizetős )
Miért érdemes váltani?
Mert sokkal jobban témázható, beállítható a legkisebb részletig a kinézete, viselkedése. Egyszerűbb használni pl. gestusok miatt is, be tudod állítani, hogy ha egy ujjal lehúzod, akkor jelenjenek meg az értesítések, ha 2 újjal feltolod, akkor forgassa el a kijelzőt stb...
Animációk, azok sebessége és az alkalmazás tár is teljesen személyre szabható.
Kiírja az értesítéseket az alkalmazások felett és még sorolhatnám.Szerintem egy próbát megér, még akkor is, ha végül mégse döntesz mellette.
[ Szerkesztve ]
www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Nem tudom jogszabályokat, de ha LTE képes a készülék simán lehet, hogy később letiltják.
Ha a készülék lopott és a gazdája feltűnik a papírokkal akkor az megint csak egy érdekes történet lesz.Ami szinte biztos, hogy a készülék lopott, mert más okot nem tudok elképzelni, hogy valaki miért kaparná le az azonosítására alkalmas számsort.
Ha a készülék amúgy se LTE képes, akkor valoszeg semmi károd nem lesz belőle... kivéve ha pl. van rajta egy lopáskövető vagy Cerberus ráflashelve, mert azt factory resettel se fogod leszedni róla.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Ha felteszek TWRP-vel egy custom rom-ot, akkor utána gyári rom-ot hogy tudok újra feltenni? /Mert ugye gyári-t elvileg nem lehet feltenni TWRP-re mert bootloot lehet a vége...
Odinnal recovery majd gyári rom flash vagy hogy kell?www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #627 üzenetére
Igen, mert amúgy csak azért kommentelek ide hogy ezzel felvágjak Lehet te ilyen vagy, de én nem.
Ennyi erővel az szerinted egész XDA olyan emberek gyűjtőhelye akik azért verik a mellkasukat, mert rootolt készülékük van? Grat.
Egyébként nekem még egyszer se volt gondom nyitott készülék gariztatásával.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Egyébként amilyen gagyi a tableteken a kamera lehet, hogy még AOSP ROM se ront a minőségen.
Egyébként én se szoktam ezzel fotózni, 1x használtam a kamerát, mikor megvettem ki akartam próbálni, hogy egyáltalán működik e.
-
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
Nekem most gyári ROM van fent TWRP-vel, rootal meg utána kézileg modifikáltam rajta amit Xposeddal meg szolgáltatás blokkolásokkal.
Utoljára ősz elején frissítettem. Mivel gyári frissítésnél vissza kell tenni a gyári recovery-t majd újrarootolni nem akartam bajlódni ezzel, legjobb a számomra egyébként egy Lightning ROM port lenne 815-re, viszont ha 813-ad van arra fel lehet tenni, ha enyémre jó lenne tuti azzal próbálkoznék, de jelenleg 815-öt még nem támogatja ez a ROM.De ezt csak akkor ha van olyan samsung funckió ami kell neked egyébként AOSP és Resurrection Remix ROM-ok jobbak, RR már beállításokban és Xposed nélkül is jobban modifikálható.
-
NandorHUN
addikt
Nem egészen, mert nyitással nem ezek a legfontosabb funkciók amiket megkapsz.
Ott az Xposed meg sok root igényes app ami miatt érdemes nyitni a készüléket, nagyobb a teljesítmény, nincsenek reklámok, tovább bírja az aksi, testreszabhatóbb a telefon és van nem letörölhető lopásgátló is, amik csak így működhetnek.Nekem pl csak Xposedból 23 app van telepítve.
-
NandorHUN
addikt
Ugrik. Bár én nem tudom Samsung ezt mennyire veszi komolyan. Idáig még nem volt semmi gondom Samsunggal, de több telefonomat is vittem már nyitva szervizelni és idáig sehol egy rossz szót se szóltak azért, hogy mind nyitva volt (HTC, LG, Huawei).
-
NandorHUN
addikt
válasz valterka7 #608 üzenetére
Szia!
Én még nem tettem fel, egyenlőre várok hátha jön valami stock rom háza tájáról közeljövőben. Nekem egyedül Samsung Internet hiányozna (ezen felül Samu felől nem használok semmit, még TouchWizt-se. ) . Amúgy általánosságban AOSP rom-ok jóval gyorsabbak mint a rendes gyári rom, kevesebbet fogyasztanak és Samsungos appok sincsenek fent - amikből sokan semmit ne használnak-.
Ha valaki jobb teljesítményt akar, gyorsabb működést és Samsung felesleges hülyeségei nem kellenek akkor annak ajánlott egy AOSP vagy RR Rom feltétele.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Ha valakit érdekel, már van jól működő
AOSP Android 7.1 Nougat ROM Tab S2-re.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Még teljesítmény igényes alkalmazásokban sincs különbség a 2 típusú gép között (815/819). Egyikben pár százalékkal erősebb a CPU, másikban meg a GPU, de különbség elhanyagolhatóan apró.
Bár én inkább csak tanulásra és filmezésre használom.
-
NandorHUN
addikt
Ráadásul itt eltérő hw is minimális, egyiknek pár % jobb a CPU-ja, másiknak meg % a GPU, használat közben kétlem, hogy bárki különbséget venne észre.
Bár igazából mindegy is, A 7.0 kétlem, hogy olyan sok + hozna. Laucherek között UI újításokból meg jópár már most kint van.
-
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
válasz valterka7 #545 üzenetére
¯\_(ツ)_/¯
S2-m rootolt Xposeddal és Gravityboxxal rajta, az egy dolog, hogy kijön az új 7.0, az meg a másik, hogy ha ezek nem mennek majd rajta rendesen én tuti fel nem teszemEgyébként az a rész ami UI-ből új a 7.0-án már sok Laucher tudja (pl. én Nova L. használok és tökéletes mindenre).
-
NandorHUN
addikt
-
NandorHUN
addikt
válasz Titmouse09 #518 üzenetére
Lefordítva; az L-tol jobb első billentyűzetek Á-nak és É-nek ismeri fel.
-
NandorHUN
addikt
válasz Titmouse09 #518 üzenetére
/duplán ment/
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz Titmouse09 #516 üzenetére
Tehát akkor magyarra állítva úgy működik mint az amerikai billentyűzet számítógép esetében?
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #512 üzenetére
Nem tudom te hol látod az, hogy saját állításommal ütköznék ellentétbe, de nem sajnáld, ha idézni szeretnél. Küldtem 2 linket arról, hogy stylusok bizonyos esetben kárt tudnak tenni tabletek kijelzőjén (gyengébbek kedvéért, hogy egyértelmű legyen: a Tab S2 is egy tablet ). Az, hogy ez milyen védelemmel van ellátva nem tudom, mivel hivatalos helyen még Gorilla Glass sincs feltüntetve (wikipédia nem hivatalos forrás mielőtt azzal jönnél).
Kérdésedre pedig - amire már egyszer írtam az okot - azért nem bumszli végűt veszek, mert alkalmatlan arra amire nekem kell: írásra, rajzolásra, mintha toll lenne jegyzetelésre. A jelen stylusom az egyik legjobb a kategóriában, a célra tökéletes. - Eredeti kérdésemre ér válaszolni.
Esetleg olyan is írhatna aki használ stylus is mi a tapasztalata vele!
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #509 üzenetére
Lehet vicceskedni, de akkor se szeretnék úgy járni, amit itt néhány tag - állításuk szerint:
Egyébként telefonra egy tempered glass szerintem közelező darab, nekem már nem egyszer mentette meg a telefonomat a berepedéstől - bár most ugye tabletről kérdeztem, azt valoszeg amúgy se ejteném el sportolás közben, de megkarcolni se szeretném.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #507 üzenetére
Ilyen tollam van:
linkTehát nem az a gumis bumszli végű "toll" típus
És igen, el tudom képzelni, hogy megkarcolja a kijelzőt ha porszemcsék kerülnek a disc és a képernyő közé.
Egyébként - nem ennél a terméknél - de jó pár tollnál olvastam ahol amazonon arról panaszkodtak, hogy karcos lett a kijelző.
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
válasz bounty123 #505 üzenetére
Stylus miatt kérdezem, mert nem szeretném, hogy összekarcolja a kijelzőmet.
Mostanában van, hogy tabletre jegyzetelek vele és néha rajzolni is szoktam, de nem szeretném, hogy ennek a kijelző lássa kárát.Ha nem használnám a stylust én se gondolkodnék védő üvegen.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Milyen kijelzővédőt érdemes venni, már ha érdemes?
Ebay-en láttam már aukcióban pár száz forintosokat is, ezekről van valami tapasztalat?Üdv és előre is kösz!
-
NandorHUN
addikt
Ki milyen tollat használ a készülékhez? Rajzoláshoz, íráshoz keresek egyet, lehetőleg minél olcsóbbat, ami pontos és nem karcolja össze a kijelzőt se lehetőleg
Köszi.
-
NandorHUN
addikt
válasz Titmouse09 #464 üzenetére
Nekem van sima Tab S-em és S2-m is (családban).
Sima S-et nem szeretem, lassú (lassabb), kényelmetlenebb rajta a böngészés. Szerintem egyedül a sebesség miatt érdemes váltani.
Sima Tab S-be 1080p panel kellett volna és akkor nem lett volna gond a sebességgel, ezen a felbontáson S2 tökéletes.
2 verzió között pedig semmi érdemleges különbség nincs, valószeg csak gyártási költésgek csökkentése végett lett kiadva más hardwerrel az új készülék típus.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
7.0-áról gondolom még semmi hír...
-
NandorHUN
addikt
Van egy Chrome add-on. Fel kell tenni, bejelentkezni Samsung fiókkal és megy.
Sajnos nem olyan jó, mint a Firefox-os Samsung add-on vagy Dolphin sync, de teszi a dolgát. Viszont bejelentkezésnél lehetnek kisebb problémák. Ha eleget trükközik vele az ember akkor megy.
-
NandorHUN
addikt
válasz valterka7 #440 üzenetére
Ezzel bu tudod állitani a gombokat is:
[Galaxy Button Lights 2]www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Valaki esetleg tud segíeni 6.0.1 alatt hogy kéne rootolni a készüléket?
-
NandorHUN
addikt
Igen van sok lehetőség, de szerintem ez a legjobb:
Chrome: nincs speed dial és adblock, full-screen
Opera/Mini: nincs adblock csak extreme (lassú) módban, nincs chrome szinkron
Dolphin: nem stabil az oldaltöltés, egyébként a legjobb lenne
Firefox: nincs chrome szinkron, full screen, adblock stb...De Samsungos böngészőn van Chrome szinkron, full screen, adblock, oldal letöltés, stabil és gyors is.
Szvsz, tableten legjobb böngésző szerintem. /PC-n, mobilon én se ezt használnám/használom
-
-
NandorHUN
addikt
Internet for Samsung programot hogy lehet frissíteni?
-
NandorHUN
addikt
Azt valahogy be lehet kapcsolni, hogy a gombok állandóan világítsanak?
Elég zavaró sötétben ha állandóan kikapcsolnak.
-
NandorHUN
addikt
válasz Luser2000 #418 üzenetére
Uh, bocs, most olvastam már feltettem amit linkeltem. Szerencsére nem volt semmi gond, minden problémamentesen lefutott. CSC nem sokat mond nekem sajnos, de remélem ezzel nem lesz gond.
Készülékem már amúgy sem garanciális. Segítséget pedig nagyon köszönöm.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Itt az info amit fotóztam:
[Drive]Az alkalmazáson belül rámentem bal oldalt a Firmware böngészőre és ott ezt adta ki legfelül (több is volt)
[link]Ez jó lesz? Eredetileg egy Hun - T-mobile frissitést szedtem le, de akkor melyiket lenne érdemes feltennem?
-
NandorHUN
addikt
válasz NandorHUN #412 üzenetére
Uh, el is felejtettem készülékem adatait -hátha az kell-
SM-T815 független készülék.
Alapsáv verzió: T815XXU1A0G5
Build szám: LRX22G.T815XXU1A0G5Találtam egy linket de az tele volt különböző Firmwareekkel , sajnos nem tudom melyik jó ehhez a készülékhez.
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Kisebb segítséget kérnék - összefoglaló híján- . Tab S2-m Lolipop van, szeretnék updatelni 6.0 ... vagy legújabb rendszerre, DE nem talál semmi frissítést a készülék.
Honnan tudnám leszedni a frissítést? Manuálisan hogy kéne feltennem? Milyen mappába kell tenni és hova kell kattintani?Ha nagy fáradság lenne leírni az is megfelel, ha csak egy megbízható leírás linkjét elkülditek, ahol le van írva és tuti nem brickelem a készüléket
Előre is köszönöm
-
-
NandorHUN
addikt
Ok, csak nem egészen értem ebből milyen károm származik.
Tekintve, hogy erre, ilyen készülékekre épül az egész gsm boltos hálozat nehezen hinném, ha ezeket a készülékeket utána sorozatban letiltanák.
Az meg hogy meghal az aksi és veszek egy újat gariban 5 ezerért mert nincs gari még mindig gazdaságosabb mint a másfélszer annyiba kerülő "original" az MM-ben.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
"olyat meg nem veszunk"
Hát ha valakinek az a keret, akkor kénytelen vagyok rácáfolni erre a deklarációra.
Amúgy nem egészen értem hogy működnek ezek a gsm-ek ha gyári hari alapból 2 éves ők miért nem adják meg ezt, hisz nekik is csak postázni kéne elvileg.
Ettől eltekintve találtam egy jóárasított "hibátlan" S2-t gari nélkül, de nem akarok melléfogni sem.
Vagy ilyenkor IMEI alapján be tudom vinni Samuhoz és ők "kénytelenek lesznek" szervizelni ha van valami?
[ Szerkesztve ]
-
NandorHUN
addikt
Sziasztok!
Használtan tervezek S2-t venni. Készüléknek van valami típushibája, "gyenge pontja", amire érdemes odafigyelni vásárlás előtt?
Ha már nincs rajta garancia az mennyire vészes S2 esetén? (Huawei, iPhone telefonjaimmal idáig egyszer se volt probléma, Samsungom pedig Galaxy S2 óta nem volt).www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #393 üzenetére
Nem értem miből feltételezed a részemről a negatív felhangot. Csak megindokoltam hogy valószínűleg minek tudható be a magasabb ár a sima S2 esetében, engem se érdekel mennyit nyerészkedik a Samu vagy Apple.
Bár az tény, hogy olcsóbb alkatrész hasonló teljesítménnyel valószínű, hogy nem bírja addig mint egy drágább elem.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
válasz #65510400 #391 üzenetére
Ok, akkor lehet, hogy neked van igazad.
Bár valamilyen modon ez is érthető, hogy régi miért drágább:
Samsung idén gyakorlatilag ugyanazt a Tab S2-t dobta ki piacra és nem hiszem hogy azért mert vásárlóknak akar jót... háttérben valoszeg az van, hogy ezek az alkatrészek olcsóbbak, más CPU más GPU, összességében az összkép ugyan kb. ugyanannak tűnik, de a gyártási és beszerzési költségei az újabb verziónak valoszeg jóval olcsóbb. Ha nem így lenne akkor nem kaptunk volna idén új S2-t.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
NandorHUN
addikt
Titi nem kapja meg a sima S2?! Nem értem, milyen alapon? Gyakorlatilag ugyanaz a két készülék. Csupán néhány százalékkal jobb a CPU a VE-ben, de viszont gyengébb a GPU.
Ha nem adják ki a 7.0 a sima S2 az elég nagy szemétség lenne Samsungtól.
Amúgy azonos ár nem teljesen korrekt, Tmobilnál is és máshol is olcsóbb a sima S2, GSM-ben pedig van ahol 30-40 ezerrel lejjebb van az ára bontatlan 815-nek.
No offens, de nekem az pár pont benchmark nem ér ennyit, arról nem beszélve, hogy VE GPU-ja gyengébb.
-
NandorHUN
addikt
válasz Leonardo91 #381 üzenetére
Én most tervezek T815-t venni.
Van bármi ok ami miatt érdemes a 819-t venni?Amúgy abszolut érthető, hogy nem S3 nevet kapta.
-
NandorHUN
addikt
válasz csabicska #375 üzenetére
Nekem családban van Tab S 8.4. S2-t pedig próbáltam most szeretnék majd venni.
Legnagyobb különbség a sebességben van, nekem S 8.4 túl lassú. Mondjuk érthető mert nem mai darab de számomra nagyon lassúnak tűnt még a Huawei P8 telefonom mellett is. Abba a tabletba nem QHD kijelző kellett volna. Illetve fingerprint se nagyon működik rendesen.S2 emellett villám gyors, nekem a 4:3 képarány annyira nem tetszik, de ennek ellenére a felbontásbeli különbség minimális, de kisebb, így appok kevesebb ramot esznek és a készülék is gyorsabb.
Szerintem sokkal jobban megéri a S2. Gyorsabb, kicsit szebbek a színek, frissítéseket is valoszeg tovább fogja kapni.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Mazda topik
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Revolut
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga tablet 11 (4GB 128GB YT-J706X)
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad 10th. 64GB Wifi Mint Az Új/2025.06.11.Apple Gar./Akku 99%/p3986
- Samsung Galaxy Tab A9+ X216 8/128GB 5G 11"
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi + Cellular 1TB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 1TB Space Black - Nano-texture Glass - Bontatlan
- ÚJ, bontatlan iPad 10.gen 64GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Samsung Galaxy s8 ultra!