Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• WinstonWolf

senior tag

válasz t72killer #14 üzenetére

Azért ez a facebbok-ról leszedett képpel való feloldás nekem barokkos túlzásnak tűnik. De persze nincs jogom vitatni. Alapból az optikai elven működő retinaszkennerek lelke egy jó felbontású optikai kamera, amelyik képes nagy részletességű képeket csinálni az íriszről. Éppen ezért túlzás ezt retinaszkennernek nevezni, mert tulajdonképpen nem a retinát szkenneli, hanem az íriszt. Ennek a mintázáta is egyedi, minden embernek más. Azért ezt meghekkelni egy facebook-os képpel pusztán a felbontás miatt is nehézkes. Vagy ha mégis sikerült, ott a feldolgozó algoritmus lett nagy elnagyolva... Gondolom a minél nagyobb felismerési pontosság oltárán lett feláldozva, a biztonság rovására.

A második szintű optikai elven működő retinaszkenner, már ténylegesen a retina felszini érhálózatát szkenneli. Na ezt tuti képtelenség bármilyen fotóval meghekkelni, ugyanis maga a felszin letapogatása más hullámhosszúságú fénnyel történik, így egy sima fotón - bármennyire is vörös a szem rajta - ezek a mintázatok nem fognak szerepelni...

E felett, már a retina vastagságát, a mélyebb érhálózatot is elemezni képes termékek vannak, de ez már csak kiemelt biztonságú alkamazásnál megszokott...

Segal: Igazából a Note szériának szerintem a tollon kívül alig-alig kell többet mutatnia, a kiinduló modelltől. Én is gondolkodom a Note 7-en, azonban a tollon kívül nem sokban ad többet, mint az edge. Volt az összes Note készülék a kezemben - kivéve Note 5 - de mivel elbaltázottul randa a kézírásom, így a tollat nagyon semmire se használtam... De lehet kipróbálom magam újra a 7-esen:D

Új hozzászólás Aktív témák