- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Egy óra, két rendszer
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem nyílnak a Foldok?
- Yettel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Edge - Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérünk olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
subset
senior tag
válasz
freezespider #5071 üzenetére
Elméletileg jobb kellene, hogy legyen az akku idő mm alatt...
A beállítások - alkalmazások - alkalmazáskezelő alatt tudod a legegyszerűbben letiltani azokat az alkalmazásokat amiket nem akarsz használni.Tipp:
A cache partíciót is formatáltad a hard reset alkalmával ? -
subset
senior tag
válasz
fermacht1994 #5045 üzenetére
Erről a hibáról nem hallottam még...de így nem is fenyeget mondjuk:
Az enyém csak 2 hónapos, és 2x töltöttem eddig madzagonkeresztül - gyorsan.
Nyilván nem égette a kezem de meglepődtem, hogy és mennyire átmelegedett az egész teló, úgy hogy nem volt közben piszkálva - nekem ez már forró egy sima töltéshez képest.agyhalott_
1év garival adják ha jól látom.
"Csomagolás: A terméket nem eredeti csomagolásban szállítjuk."
Érdeklődd meg van-e más apró betűs rész is amiről nem árt tudni. -
subset
senior tag
válasz
Markizmark #5039 üzenetére
Az én érzékeimnek még nyúzás nélkül is túl melegnek tűnik gyorstöltés közben....
A zsinór nélküli mód viszont baromi kényelmes és úgy nem is melegszik + az usb csati sem kopik ki. -
subset
senior tag
válasz
Markizmark #5034 üzenetére
6.0.1 esetén a beállítások menüben az akkumulátornál a "Gyorstöltő" ki-be kapcsoló pontjában fel is hívja figyelmet, hogy "az eszköz felforrósodhat....".
Ez igaz is és gondolom nem csak én tapasztalom, hogy gyorstöltés esetén 2-3x melegebb és szinte forró a telefon mint a normál esetén. ....mi lesz nyáron a 40 fokos melegben ?
Szvsz ha valaki kímélni akarja az akkuját és nem életbevágó, hogy azonnal feltöltsön akkor célszerű kerülni ezt a funkciót ! -
subset
senior tag
válasz
Markizmark #4936 üzenetére
Oké
-
-
subset
senior tag
Esetleg online ? Bár semmi tapasztalatom ilyesmivel.
Pl.
https://www.unlockbase.com/ -
subset
senior tag
válasz
Taknyoshal #4853 üzenetére
Tedd fel - ha még nem lenne, egy pc-re a Samsung Smart Switch-et.
Azzal nézd meg...
Milyen CSC-jű a teló, az sem mindegy. -
subset
senior tag
válasz
freezespider #4846 üzenetére
Szia,
Konkrétan nem tudom a választ a kérdésedre.
Annyit fűznék hozzá, hogy szerintem érdemesebb mindent "manuálisan" lementeni aztán egy szűz rendszerre visszapakolgatni a cuccokat az smseket, hívásnaplót. Tiszta sor, hogy a beállításaid és még csomó dolog "elveszik" de kapsz egy tiszta rendszert a visszaállításból származó esetleges bugoktól mentesen.
A vibert-is elméletileg le tudod menteni -
subset
senior tag
Nálam is Smart Switch-el frissült (XEH) - lassan egy napja használom
A meglévő rendszer is szépen működött upgrade után - de azért kapott egy full wipe-ot.Abszolút pozitív tapasztalatok ez idő alatt.
Nincsenek röccenések, az ujjlenyomaton nem gondolkozik - végre
...de eddig is így kellett volna működnie
Szép, gyors, smoot az egész.
Tetszik -
subset
senior tag
válasz
tangiers #4765 üzenetére
Itt úgy tűnik neked is vannak védenceid, igaz magadat is megemlíted:
(#4749) tangiers -
subset
senior tag
Tejföl kolléga akku problémáira, írtam pár sort.
Az volt a gondja, hogy "hozzá sem nyúl" és merül a készülék.Én erre jöttem a példámmal, hogy szerény és nem "okos" felhasználás mellett nálam 3-4 napig is bírja az akku.
Erre tangiers kolléga lehord, az első válaszában :
"A Te használati szokásaid nem egy normális felhasználási szokások, így az alapul nem vehető.
2016-ban járunk, azért vásároltunk okostelefont, hogy fusson rajta a mobilnet.....nem vall valami aktív használatra már bocsáss meg......Aki azért vette a készüléket, hogy használja annak nem megy el 3 napot az biztos....."Erre valóban kicsit felkaptam a vizet - és biztosan cinikussá is váltam a válaszaimban ezek után.
Nekem ezek olyan beszólás félének tűntek vagy mi, de ne haragudj.
És nem értettem. Én pont azt ecsetelem, hogy miközben én sem nyúlok hozzá nálam mennyit megy el - igaz mobilnet nélkül. De erre a tejfölnek adott válaszomban ki is tértem:
De mondok 1xűbbet: miért nem kapcsolod ki a mobilnetet a "merülési teszted" idejére ?
Amúgy az általam vélt beszólásokra ez volt a válaszom:
"Okostelefont említesz. Tehát telefonról beszélünk - én első körben ezt a tulajdonságát használom ki.
Te pedig az "okosat".
Napi átlag 1 óra beszélgetés és 1 óra kijelző idő azért szerintem még használatnak számít, még ha nem is okosnak.
Amire reagáltam az úgy kezdődött Nálad, hogy: "Hozzá se nyúlók de ennyit meg annyit merül"
Amit meg reagáltam azzal meg az a bajod, hogy: "Én hozzá se nyúlok és nem használom aktívan"
Akkor most mi van ?"Erre jött ez tangeristől:
"Nem kötekedni akarok, de ez okostelefon topic, igaz? Akkor maradjunk ezen eszközcsoportnál.
Azt gondolom, akik az okostelefonokat választják azok, kicsit többre vágynak mint az átlagos felhasználó.
Én teljesen átlag felhasználónak tartom magam, nem mókolom a készüléket, nincs teleszórva appokkal.
Ha már tele van rámolva a készülék jobbnál jobb app-al akkor ne azon kelljen már gondolkoznom, hogy mit mikor kapcsolok be-ki, hogy túléljek egy 24 órát. Az sem túl életszerű ennél a gyönyörű kijelzőnél, hogy tegyek rá fekete hátteret, hogy kevesebbet fogyasszon. Vagy rosszul gondolom?"Sajnálom, a cinizmusom mellett már személyeskedni is kezdtem ezek után.
Magamra vettem a fent említett dolgokat (főleg a fekete hátteret), és magyarázkodni kezdtem a nem normális felhasználói szokásaimmal kapcsolatban:
"Most akkor elzavarsz a topikból ?
Nekem tudod miért van okos-telefonom ? Ugye nem ?
Pl. azért ha hirtelen email-t kell néznem vagy eltévednék akkor tudjam, hogy hol merre miért.
Illetve néha még fényképezek is vele.
Amúgy meg egész nap gép előtt vagyok (netes gépről van szó), szóval bocs de nem az 5"-on fogom a netes hajlamaimat kiélni.
Azért meg nem fog menni a gps és a mobilnet a telefonon, hogy Ő tudja, hogy hol van.
Ezt így megérted, vagy az egész fórumról eltűnjek ?
Szerinted fekete a hátterem ?"Ezután tangerisnél is elszakadt a cérna és nagyon viccesen ezt kaptam válaszul:
"Ha személyeskedni akarsz megtaláltál.Ha a telefonod kijelzőjén nem is, de máshol biztosan sötétség uralkodik."
Mindenkitől elnézést de erre már alpári és ph-hoz nem méltó stílusban tudtam csak válaszolni:
"ÉN személyeskedek ???Mi képzelsz magadról, lesötétezel ?
Szerintem egy igazi gyökér vagy haver !
Pont neked kéne takarodnod innen ilyen dumával amit megengedsz magadnak !
"Aztán a szüleim is belekeveredtek a dologba tangeris részéről. Ezt már nem is idézném.
Elnézést, hogy hosszúra nyújtottam, és teleszemeteltem a topikot.
Én így éltem meg ezt a délutáni csevejt, csak ezt akartam elmondani.
Ingerült voltam de talán meg volt rá az okom....Elnézést tangeris kollégától is, nem akartam nagyon megbántani
(A szüleim nevében nem tudok elnézést kérni, Ők nem is tudnak erről az egészről....)
bocsi -
subset
senior tag
válasz
tangiers #4751 üzenetére
Most akkor elzavarsz a topikból ?
Nekem tudod miért van okos-telefonom ? Ugye nem ?
Pl. azért ha hirtelen email-t kell néznem vagy eltévednék akkor tudjam, hogy hol merre miért.
Illetve néha még fényképezek is vele.
Amúgy meg egész nap gép előtt vagyok (netes gépről van szó), szóval bocs de nem az 5"-on fogom a netes hajlamaimat kiélni.
Azért meg nem fog menni a gps és a mobilnet a telefonon, hogy Ő tudja, hogy hol van.
Ezt így megérted, vagy az egész fórumról eltűnjek ?Szerinted fekete a hátterem ?
-
subset
senior tag
válasz
tangiers #4749 üzenetére
Okostelefont említesz. Tehát telefonról beszélünk - én első körben ezt a tulajdonságát használom ki.
Te pedig az "okosat".
Napi átlag 1 óra beszélgetés és 1 óra kijelző idő azért szerintem még használatnak számít, még ha nem is okosnak.Amire reagáltam az úgy kezdődött Nálad, hogy: "Hozzá se nyúlók de ennyit meg annyit merül"
Amit meg reagáltam azzal meg az a bajod, hogy: "Én hozzá se nyúlok és nem használom aktívan"
Akkor most mi van ? -
subset
senior tag
Lehet, hogy Te hozzá se nyúlsz, de az az "Internet" 30%-os használat nem ébreszt benned gyanút ?
Mik futnak pl. a háttérben ??? De mondok 1xűbbet: miért nem kapcsolod ki a mobilnetet a "merülési teszted" idejére ?
Nálam 3-4 napot lazán elmegy 2-3 óra beszélgetési és kijelzőidővel ! De persze nem fut semmi közösségi média bullshit, és különféle hülyeségek a háttérben, sőt netet is csak napi néhány percre adok neki frissítések ellenőrzése és telepítése végett.
-
subset
senior tag
válasz
Markizmark #4743 üzenetére
Én is szkeptikus vagyok a kínai csoda akkukkal szemben.
Anno Xperia Arc-hoz rendeltem hasonlót, talán bírt annyit mint a használt gyári, csak épp a hőmérséklet szenzor maradt ki belőle
- ez így pláne tűzveszélyes, de a kis kínaiakat ez cseppet sem érdekelte.
Úgyhogy hanyagolva is lett.(#4744) emre33
+1Kicsit olvassatok már utána a Linux memória kezelésének !
-
subset
senior tag
Sógorékhoz is megérkeztek az első szolgáltatói 6.0.1-ek....
Bár ezeknek a CSC-knek sincs köze az XEH-hoz -
subset
senior tag
válasz
fermacht1994 #4552 üzenetére
Pedig sajnos....
Az 5.1.1-et az XEU 2015.07.27.-én az XEH csak 2015.08.12.-én kapta meg
Ebből kiindulva most sem érdemes nagyon másra számítani mint a cirka 1 hónapra.
De ne nekem legyen igazam !!!Marad az oldstable
-
subset
senior tag
válasz
tangiers #4523 üzenetére
Mikor hozzám került a telefon rögtön a sok (számomra) szemét letiltásával kezdtem a dolgot.
Nálam ezek vannak tiltva, és semmi gondot nem okozott még a működésben:
dropbox
excel
facebook
google play filmek, játékok, könyvek, újságos, zene
google+
hangouts
instagram
messenger
onedrive
powerpoint
onenote
s voice
whatsapp
wordNyugodtan törölheted a cache-jüket adataikat.
Értesítést, mivel nem futnak ezért nem is tudnak küldeni. -
subset
senior tag
Napi 1-2 x 2-3perc wifi (frissítések ellenőrzése)
41% akkuhasználat (még 59% vissza van)
2nap 7ó 40p akkuhasználatEszköz készenlétben 9%
Cella készenlétben 7%
Kijelző 6% - 1ó24p
Hanghívások 5% - 47p
Android rendszer 3%
Google Play Aruhaz 1%
Android operációs rendszer 1%Emlékeim szerint még sosem láttam a listában a Google Play szolgáltatásait.
A Google Play szolgáltatásait szvsz nem lenne célszerű letiltani.
-
subset
senior tag
válasz
unicumnext #4496 üzenetére
THX
....de én is megvárom a xeh-t -
subset
senior tag
Jó látni, hogy végre nagy nehezen történik v.mi mm téren....várjuk(om) a xeh-t !
-
subset
senior tag
válasz
tomee007007 #4485 üzenetére
...ezek szerint a nagy királyságban is előbb a vodást tolták ki.
Mondjuk annyira nem értem, hogy a szolgáltatók mitől ilyen fürgék. -
subset
senior tag
válasz
freezespider #4437 üzenetére
...hol "kezdték meg" ? Koreában ? Azt már régóta tudjuk.
-
subset
senior tag
válasz
freezespider #4389 üzenetére
...lehet, hogy automatikusan frissítette magát, és nem nézted meg az értesítést róla !?
Nálam tegnap este megint frissítette magát a progi, pont az általad tapasztalt bugra jött ki a javítás - elméletileg !
Frissítsd, hátha tényleg megjavul. -
subset
senior tag
válasz
freezespider #4376 üzenetére
A nemrégiben 2-4 napja kiadott frissítéssel jött ez a feature.
Kb. a második "szellemeskedése" után az alkalmazáskezelőben letiltottam, azóta békén hagy.
Mondjuk nálam azért nem fagyasztotta le a rendszert... -
subset
senior tag
A koreai készülékekre elindult a 6.0.1-es frissítés, remélem mihamarabb eljut felénk is.
-
subset
senior tag
Azt tutira veheted, hogy nem kíméli a 9V-os gyors-töltés az akkut - a hagyományoshoz képest.
Hosszú távon annál jobb az akkunak minél lassabban (alacsonyabb áramerősséggel) tölti az ember.
Ez simán kivitelezhető is, ha mondjuk éjjel lóg a töltőn egy gyengébb max. 1A-es töltőn. -
subset
senior tag
válasz
Ghostman78 #4080 üzenetére
Ez engem is érdekelne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest