- Kikristályosodik a Razr 60
- Mobil flották
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
awakening87
aktív tag
válasz
cyborg X #61791 üzenetére
Szia!
root nélkül 1:
indítasz egy terminált, pl. [link]
majd beírod:
reboot downloadroot nélkül 2:
adb, USB driverek, USB-kábel kell hozzá; meg az, hogy a telefonon engedélyezve legyen az USB-hibakeresési mód (Beállítások -> Fejlesztői mód).
ha ez mind megvan és össze van kötve a gép a telefonnal, akkor:
adb reboot downloadvagy ha rootolva vagy, akkor pl. ezzel az alkalmazással is be tudsz jutni a download módba: [link]
sőt! ha jól emlékszem, az ún. USB jig-gel is bejön a download mód, de ezt még nem próbáltam S4-en, csak annak idején a Gio-val
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
cyborg X #61571 üzenetére
Szerintem ez nem normális működés. Hiszen ha leveszem a hangerőt, akkor nyilvánvalóan minden hangerőt leveszek (pl. ne zavarjon moziban), ha pedig visszateszem, akkor az értesítések hangerejének is vissza kellene mennie. Most kipróbáltam, így is működik, de néha az értesítés hangerő nem növekszik vissza. Nem tudom, mitől függ.
-
awakening87
aktív tag
válasz
cyborg X #61042 üzenetére
Azért nem olyan rossz az az 5.0.1, most a 10.1-es Imperium van fent, HOH2-alapú, de remélhetőleg frissítik majd a HOJ2-re. A Kushan 3-as kernellel elvileg elérhető a 4-5 órás képernyőidő is, persze a facebook stb. alkalmazásokat felejtsük el
Kikapcsoltam a tömörített swap memóriát (root szükséges), amely gyárilag és a gyári kernelben is be van kapcsolva, és kb. 1 GB-ot eszik a szabad memóriából, mindez a free parancs kimenetében látható.
Az eredeti Imperium LL 2.8-as kernellel is jól működik.** 9505 **
Elvileg a babból a 4.2.2 a legjobb, abból még csak a Google Edition-t próbáltam, nagyon fapados volt, az SD kártyát nem ismerte fel (exFAT modul hiányzott, de megfelelő custom kernellel ez is megoldható volt), egyébként meg nagyon gyors; egy 4.2.2 TouchWiz tök jó lehet, főleg rendes kernellel és beállításokkal.** 9505 **
Visszarakni csak úgy nem lehet a babokat, mert a bootloader felrakásánál megáll majd az Odin, mert nem lehet régebbit feltenni. De ha kihagyod a buliból az aboot-ot, akkor akár még működhet is. Amire még figyelni kell, hogy a gyári kernelnél stimmelnie kell a modem verziónak és a firmware verziónak, különben nem lesz wifid vagy extrém esetben még hangja sem lesz a telefonnak(!).
A 4.3 felrakásával szórakoztam régebben, volt egy leírás xda-n, ott leírták, hogy mit hogyan, itt is beszéltünk róla; egy ideig működött is, hang+wifi+mobilnet+root is volt, de aztán elkezdtem próbálgatni a FlashFire-t is, hogy legyen mentés, aztán egy reboot után bootloop lett a vége (a pin kód bevitele után mindig újraindult), és amint újratettem csak a hivatalos system-et Odinnal, hogy megjavuljon, ugrott a knox...ebben az esetben a system felrakása miatt volt.
Valószínűleg 4.3 alatt nem szabad használni a FlashFire-t, passz.Létezik előre rootolt, nem deodexelt (vagyis odexelt, ahogyan eredetileg is van) DMI1 (4.2.2), az valószínűleg feltehető custom recoveryvel
9506-on fogalmam sincs, hogy van-e rá 4.3-nál korábbi Android kiadás!
Más:
ki szórakozott már a fast dormancy nevű jelenséggel 9505-ön? aksi időt lehet vele spórolni vagy nem; hálózatfüggő is a dolog. -
válasz
cyborg X #61009 üzenetére
Igen, sajnos nem találtam repartos romot hozzá. Még vasárnap keresgéltem, azt hittem, találtam is egyet, de hiába írták négyfájlosnak, miután leszedtem és kicsomagoltam, akkor derült ki, hogy az is csak egyfájlos. Nem is tudom, honnan lehetne 4+1 fájlos romot letölteni.
Mindegy, ha lejött a rom, próbáld meg feltenni, hátha nem okoztál eddig maradandó sérülésta telónak, és hajlandó lesz működni vele.
-
válasz
cyborg X #61002 üzenetére
Szia! Ha csak egy kernelt flashelsz, azzal nem sokra mész.
Abban igazad van, hogy tényleg úgy működik Samsungon is a romcsere, hogy letöltöd a romot, odinnal feltolod oszt' kész. Csak keresned kellett volna egy telódnak megfelelő romot.
A helyedben feltenném ezt: [link] Kezdd el letölteni, mert baromi lassan fog lejönni, aztán odinnal az AP-hez tallózva tedd fel. Nem tudom, milyen odinod van, Lollihoz érdemes a 3.10 verzió felettit használni, innen le tudod tölteni: [link]
Ha ezzel megvagy, nézz utána a Lolli rootolásának '06-on, ha jól emlékszem, a gari már nem számít neked, szal nem szempont a knox ugrás.
Ha nem jön be a gyári rom, keress valami főzeléket, de visszamehetsz KK-re is, de egyelőre próbáljuk meg működésre bírni a telódat. -
Austin F.
tag
-
tomiivagyok
aktív tag
válasz
cyborg X #60971 üzenetére
Huh... Elolvastam a szenvedesed, hat... Erdekes.
9506-bol ha jol tudom nincs zart bootloaderes kiadas (en is azt hasznalom, mint te.)
GAPPS-t mindenfelekepp telepits mindig. Ha nem is a teljeset, a nanot nyugodtan (alapveto cuccok vannak benne, play aruhaz, billentyuzet asszem). En is azt hasznaltam CM-nel, de en visszajottem ket het utan TW-re, mert nem volt eleg stabil szamomra a CM. A video recsegett, es mivel minden nap hasznalom a videozast, igy nyilvan nem turtem el. Magasabb hangeronel konkretan nem lehetett semmit se hallani.
Eredeti lollipopbol en a nordicos romokat ajanlom. Nekem a XUDOD3-as verzio van fent, NNE regio. Probald meg. Szamomra a legstabilabb, semmi felesleges szar nincs benne (pl. Telekom faszsagai), a samus cuccokat meg siman tudod torolni root explorerrel.
Telepites: keresd meg a romot, telepitsd fel, elso boot utan vissza download modba, telepits recoveryt (en CWM-et hasznalok, Alca995nel azt szoktam meg), aztan pedig megint vissza download modba es fastrootolj egyet. Mindezt odinbol. Ha jol csinalod, lesz egy rohadt gyors es stabil S4ed.
Ha gondoljatok az XUDOD3-as verziot holnap fel tudom dobni Megara vagy valahova, onnan gyorsabban jonne le mint sammobilerol.
Ha kell segitseg nyugodtan kiabalj itt, minden nap felnezek. -
válasz
cyborg X #60971 üzenetére
Igazából a romolás úgy kezdődik ( legalábbis nálam ), hogy van egy ( vagy több ) TWRP-s mentésem a gépen+valamelyik felhőben, meg van egy 4+1 fájlos romom. Így bármi gixer történik romolás közben, van mihez nyúlnom. Vagy visszateszem a TWRP-s backupot ( kb.10 perc mindennel együtt ), vagy ha minden kötél szakad, kezdem elölről a 4+1 fájlossal.
Igen, a jobb hardver mellett azért mindig ott van, hogy sokkal kevesebb lehetőség van a moddingra '06-on, nem annyira elterjedt típus, mint a '05.
Az összefoglalót meg nem is nagyon érdemes kinyitni, mikor utoljára frissítették, talán még nem is volt 9506 nálunk. -
-
válasz
cyborg X #60966 üzenetére
Bocs, de muszáj megkérdeznem: biztos, hogy mindent úgy csináltál, ahogy kell? Megvolt minden wipe a flash előtt?
Én így szoktam, és eddig még mindig sikerült:
-TWRP/Wipe alatt factory reset
-TWRP/Wipe/Advanced wipe alatt wipe data, cache, dalvik cache, system
-TWRP/Install alatt flash rom, utána flash gapps ( ha kell )
-TWRP/Wipe alatt factory reset
-TWRP/Boot alatt boot to system
Neked a rom és a gapps után még a kernelt meg a javító fájlt kellett még flashelni, de utána is érdemes - még a boot to system előtt - egy FR-t csinálni. -
válasz
cyborg X #60964 üzenetére
Akkor próbálj meg egy gyárit feltenni, csak rohadt lassan szokott lejönni a sammobile.com-ról. Most elkezded leszedni, talán két óra múlva már odinozhatod is, és legalább holnapra lesz telód. Nem tudom, melyik romot érdemes leszedned, ugye nekem '05 van, szal a '06-hoz való romokat egyáltalán nem ismerem, meg a Lollikat sem, de hátha segít egy '06 tulaj.
Gapps nélkül nem lesz Play Áruházad sem, szal ha CM romot akarsz később, a rommal együtt érdemes azt is feltenni.(#60966) cyborg X Muszáj lesz regisztrálnod, mert ha hosszú távra tervezel a samuval, akkor szükséged lesz rá. Nem egy nagy valami, bár a puzzle-vel besz.ptam, sokáig észre sem vettem, azt hittem, valami reklám
-
Austin F.
tag
válasz
cyborg X #60959 üzenetére
Korábban írtam egy tutorialt boot loop témában, most élesítettem, bár nem biztos, hogy Neked segít:
Samsung S4 boot loop hiba okai és elhárítása - ha a telefon állandóan újraindul
Az írásművet a saját szenvedéseim ihlették ebben a bootloop-ügyben,
nálam sajnos alaplapcsere volt a megoldás.
-
válasz
cyborg X #60956 üzenetére
A bootloader nyitásához ezt találtam: [link] Soha nem volt még zárt bootloaderes telóm, szal nincs tapasztalatom a nyitásban, meg azt sem tudom biztosan, hogy a tied zárt-e egyáltalán. Hátha jön egy '06 tulaj, aki meg tudja mondani.
Tényleg, nem tudja valaki, hogy lehet kideríteni, hogy nyitott vagy zárt a teló bootloadere? Biztos van valami kód, amivel meg lehet nézni.
-
válasz
cyborg X #60939 üzenetére
Bocs, el kellett szaladnom valahova.
Na, akkor sorban. A reklámot valszeg a Premium HD Háttérkép app okozza, legalábbis sokaknál előjött egy frissítés után ez a jelenség. Töröld a progit, ha nagyon ragaszkodsz hozzá, el tudom küldeni a frissítés előtti .apk-t, az nem dobál reklámot.
Play Áruház: nem tudom, per pillanat milyen rom van a telódon, ha CM, akkor recoveryből rakd újra a gapps-t. Meg azért nézz utána, hogy biztosan a legfrissebb gapps-t raktad-e rá. Ha a Beállítások/Alkalmazások/Mind/ Google Play Áruház alatt törlöd az alkalmazás adatait, az is segíthet.
Ha nagyon nem megy, próbáld meg elölről kezdeni. Mondanám, hogy egy 4+1 fájlossal pucold le, de '06-hoz nem tudok sokfájlos romot. Tegyél fel odinnal egy gyári romot, rootold, aztán keress egy telódnak megfelelő custom romot - már ha a gyári nem válik be - és TWRP-ből tedd fel. Innen [link] le tudod szedni az odinos TWRP-t.(#60947) cyborg X Hát, ennyi idő után el kellett volna indulnia. Biztos, hogy jó romot próbálsz feltenni?
A remasek-féle CM12-t sokan dícsérték, próbáld meg azt:[link] -
válasz
cyborg X #60930 üzenetére
Nem. Vagy keress egy .tar kiterjesztésűt, vagy töltsd le az SGS4 Flasher progit a Play-ről, azzal tudsz .img fájlokat flashelni.
Egyébként nemigen lett volna papírnehezék a telóból, csak az odinba nem tudtad volna betallózni a .zip fájlt.
Az újabb odinokban a PDA helyett AP van, amit eddig a PDA-hoz kellett tallózni, azt most az AP-hez kell, tehát ha a jövőben egy egyfájlos romot akarsz odinnal feltenni, akkor azt az egy fájlt az AP-hez tallózd. -
válasz
cyborg X #60927 üzenetére
Szia! Eszedbe se jusson odinnal megpróbálni. Odinnal csak gyári romot tudsz feltenni. A CM12-höz, vagy bármilyen custom romhoz custom recovery kell, vagy a Fire Flash nevű progi, mindkettőhöz root kell. Keress egy telódnak megfelelő CWM vagy TWRP recoveryt, azt ( kiterjesztéstől függően ) fel tudod tenni odinnal, és ha már fent van, akkor abból tudsz .zip kiterjesztésű romot flashelni.
(#60926) DigiG Szia! Ennél van újabb TWRP is, próbáld meg azzal feltenni. Persze, ha most bootlop-ban vagy, akkor ez nem sokat segít. Lépj be recoverybe, és csinálj egy wipe cache-t + factory reset kombót. Ha ez sem segít, akkor kezdd elölről. Odinnal gyári rom, root, TWRP 2.8.7.0, abból flash a rom, de előtte azért olvasd át még egyszer a rom telepítésének a leírását, nem hagytál-e ki valamit. Pl. előtte nem kell odinnal modemet cserélni? Már ha KK után próbáltál Lolli romot feltenni, nem tudom, milyen romod volt előtte.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U939x- i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3014, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest