- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Nem boldogulok a naptárral.
Szépen esemény előtt (ha úgy állítom be, akkor 2 nappal előtte) jelzi is a főképernyőn (ahol a képernyőzárat fel kell "simítani"), hogy XY esemény.
De miután ezt "leOKéztam" és belépek a teló menüjébe, akkor eltűnik az esemény értesítése a fenti sávból.
S2 alatt ott maradt bal oldalt a sarokban egy 1-es, ha jól rémlik. És míg nem jött el az esemény, vagy míg nem töröltem, addig ott volt szem előtt. Most meg egyáltalán nincs szem előtt sehol, hogy 2 nap múlva lenne valamim. -
nfsu17
veterán
nem rossz, nem rossz.
most nekem hasonló körülmények között van:
1 nap 21 óra kész.
3 óra 47 perc kijelző
közel 10 óra wifi bekapcsolva tartás
pár telefon
youtube, pár videó, menüben bóklászás
és még van 16%(oké, picit mégsem hasonló, én csak 2G-ben tolom, semmi mobilnet, meg 4G)
volt már olyan is, hogy 3 óra kijelző, és pont 50%-on álltam
de volt olyan is, hogy 1 nap után (éjszaka benne van) is simán megvolt az 5 óra.
az akku részével elégedett vagyok, tesztjeim szerint több mint 35%-al tovább bírja, mint az s2 ugyan ilyen felh. mellett
és a 4.2.2-ben ki sem tudom kapcsolni a wifiben azt a keresést, amit szoktatok ajánlani
-
nfsu17
veterán
válasz
lefkosia #25116 üzenetére
feléledt a progi?
tavaly nyár óta nem volt frissítve...cserébe már nem is ment a gyári S2 4.1.2 JB alatt...pár custom JB alatt ment, mert a kernel ott más volt. ICS alatt a kedvenc videófelvevőm volt, mert volt benne fix fókusz és nem kereste állandóan fölöslegesen a fókuszt -
nfsu17
veterán
válasz
Valaki1234 #25113 üzenetére
a laptop töltője csinálja ezt nálunk évek óta...és végülis még működik
kali
akkor majd nyomok egy OTA-t...lesz ami lesz
-
nfsu17
veterán
Hello.
Mikor megkaptam a telót, feldobta első beállításkor még az elején, hogy 50GB dropbox.
Akkor nem regeltem rá.Most ha a telóból regelek dropbox-ra, akkor még megkapom az 50-et, vagy már buktam?
-
nfsu17
veterán
válasz
b.bela1 #24904 üzenetére
akkor jól sejtettem.
nincs külön kari, s2-ben sem volt, ott beépítve volt egy külsőnek nevezett - de ki nem vehető - sd kari.
hm...nem tudom érdemes-e egyáltalán resetet nyomatni, valahogy nem hiszem, hogy megjavulna ez a néha döcögős animációs dolog.
...
aztán közben lehet mégis rájöttem...kicseréltem a buborékos élő háttérképet a sima kékre...nem élőre...és mintha most nem döcögne...az élő háttérnél majdnem minden 2., 3. megnyomásra bedöcögött, most ennél a sima képnél eddig sem gond. -
nfsu17
veterán
Hello.
Akartam nyomni egy gyári adatok visszaállítást a menüből és akkor láttam, hogy miket fog törölni...és az volt ott fényképek.
S2 alatt lehetett választani, hogy az sd kártyához ne nyúljon. És nem is nyúlt.
Képek maradtak, de minden franc törlődött.
Itt ilyet nem lehet?
Várjunk...most esett le.
Itt nincs is külön belső, meg külső sd?
Tehát a belsőn (azon az 1db-on) vannak a képek is? -
nfsu17
veterán
válasz
mgTerminator #24619 üzenetére
"black mist"
de igen, s2 mélyebb fekete -
nfsu17
veterán
válasz
scapegt #24608 üzenetére
jó hogy mondtad, mert az s2-n "szokásos"on volt, az s4-en meg dinamikuson.
most mind2 dinamikus.
az s2-n továbbra is jobb a fehér, de a színek nagyon erőteljesek, nem tetszik.
nem lehet közös nevezőre hozni ezzel a pár beállítással, kinek mi tetszik.
most az s4-en a "megjelenítés optimalizálása" kb hasonló, mint az s2-n a "szokásos". (így is marad, ez így most tetszik)
de csak a színeket nézve, a fehérhez továbbra sincs sok köze ezeknek
na mindegy. egyik sem rosszabb a másiknál, ízlés kérdése -
nfsu17
veterán
Lehet rájöttem mitől érzem a fehéret picit sárgásabbnak.
Nézem a videókat egymás mellett az S2-vel és az egész kijelzőn a színek picit melegebbek. Fotós szemmel nézve úgy fogalmaznám meg, hogy a fehéregyensúly melegebb, azaz a kelvin érték magasabb. Szemre, saccra kb 300-500 kelvinnel. Az ember bőrszíne is tónusosabb, barnább színű. Ha így nézem, akkor kellemesebb az S4 színe.
Az akkuval egyelőre jobban bánik az s4 ugyanolyan felhasználás mellett.
Éjjel végre sikerült a 10h / 2%-os merülés, ami s2 alatt szokott lenni. -
nfsu17
veterán
"mind a kettőn korrekt és friss (gyári) rendszer van"
Nekem az S2-n JB 4.1.2 van, XEH, független, OTA frissítés után gyári beáll. visszaállítással és hibátlan, tökéletes. 400! óra újraindítás nélkül is fürge mint az állat.
Ez az S4 nekem telenor 4.2.2, bontatlan dobozos, én kezdtem el belakni, pont úgy, pont azon beállításokkal, mint az S2-t. Tehát a 2 teló beállítása nagyjából azonos.
Gyorsabb az S4, ez tény, a megdöcögések ellenére is, de nem annyival, hogy ujjonganék örömömben.Nem akarom szapulni az S4-et, mert inkább kevesebb van olyan emberből, aki nem elégedett vele és én sem vagyok elégedetlen, csak többet vártam volna.
-
nfsu17
veterán
válasz
scapegt #24473 üzenetére
nekem is döcögős a menüben sokszor, csak simán a beállításokból a visszanyíllal kilépek a főoldalra és többször megdöcögve megy az animáció....nekem is S2 volt (van), egymás mellett tudom tesztelni a kettőt, és néztem már youtube tesztet, böngésző tesztet, programelindulás gyorsaságot, stb és azt kell mondanom, hogy ha van max 20% sebességelőnye az s4-nek, akkor sokat mondtam.
Átlagos, egyszerű felhasználás mellett. Tehát semmi durva játék, stb.
Nem azt mondom, hogy minden s4 ilyen, meg hogy minden s2 fürge, én így tapasztaltam. -
nfsu17
veterán
igazából ez nem jelent neki terhelést, mert csak annyi történik, hogy kiválasztom a YT videót és megmondom, hogy azt játssza le a tévén...de a tévé nem a telóról veszi a videót, hanem a netről, saját maga tölti le...tehát én csak megmondom a tévének, hogy ezt játsza le...a telót akár ki is lehetne kapcsolni utána...viszont "intenzív" wifizés közben (net, youtube a mobilon) még nem volt ilyen eldobás.
sőt, mikor tényleg streamelek 1080p videót a tévére, akkor sem dobja el.
a kapcsolati sebesség közel a G-s router maximumához közelít, akár 20Mbit is szokott lenni speedtest szerint -
nfsu17
veterán
igen, sok minden befolyásolja, tudom, de nem ezzel lesz a gond. (szerintem)
de amíg nem használtam ezt a youtube>tévé dolgot, addig nem vesztette el a hálót.
amúgy ha eldobja a hálót, akkor belépek a beállítások/wifi menübe és akkor kezd el visszacsatlakozni és pillanatok alatt már fel is megy újra.
kipróbálom megint, hogy kb mikor és mennyi idő alatt dobja el...és GS2-n is kipróbálom.
nem tragédia, csak azért írtam le, hátha másnak is már volt ilyen.
azt tudom, hogy GS2-n a 4.0.3 alatt volt a wifigomb beragadás...a JB ezt javította....ezért nem lennék meglepve, ha itt sem lenne 100%-os a wifi dolog. -
nfsu17
veterán
valami nem oké ezzel a 4.2.2-vel.
Tegnap óta használom, hogy a youtube-ot kiteszem a samsung képéernyőjére...és van hogy elveszti a teló a wifit...eltűnik a jel az értesítési sorból...van, hogy nem tűnik el, de belassul ilyen 1Mbit környékére...aztán kikapcsolom/be és megint jó egy darabig. -
nfsu17
veterán
Hello.
Az akkumon egy darab "Korea" feliratot nem látok.
Csak japan, meg china.Ez akkor nem jelent jót, nem?
Az akku 2013.09.21-es gyártású. -
nfsu17
veterán
Hello.
Nálatok is úgy van, hogy mindig párosítani kell a youtube-ot a géppel, ha mobilról akarok nézni videót tévén?
Nálam így működik:
-tévén youtube app elindít > eszköz párosítás
-mobilon YT appban a párosítás > kódot beolvassaAztán kitudom tolni tévére.
De ez így marha nyűg mindig.
-
nfsu17
veterán
ezzel a beállítással két ok miatt nem foglalkoztam eddig tudatosan:
-nem szeretem módosíttatni a színeket fölöslegesen, ha nem muszáj,
-mivel a készenléti idővel nem vagyok most annyira elégedett, ez meg azt úgy sem befolyásolja, így hagytam a fenébeb.bela1
dinamikuson van most -
nfsu17
veterán
válasz
b.bela1 #24153 üzenetére
4.2.2 van. igen, itt kerestem, de akkor emiatt nem találtam
Gizmo94
okés
ezért írtam, hogy önmagában fel sem tűnt, mikor először elkezdtem használni, de mikor egyszerre használtam mellette az s2-t, akkor tűnt fel..aztán embere válogatja kinek mi tetszik, lehet valakinek az s2-m szúrná a szemét -
nfsu17
veterán
válasz
Gizmo94 #24149 üzenetére
full fényerőn már elég jó, talán már tökéletes is...ekkor összehasonlítva az S2 kb 65-70%-os fényerejével, az S2-jé ekkor inkább akkor már picit kékesebbnek tűnik.
ha megdöntöm 45 fokban és elkezdem emelni, kb az usb port van az orrom előtt, na akkor találom szép fehérnek...aztán ha emelem lejjebb, akkor kezd visszasárgulni...enyhén -
nfsu17
veterán
válasz
Gizmo94 #24138 üzenetére
értem. akkor ez van.
migabi24
valóban, azzal kellene, de csak S2 van itthon.
pont nemrég írta valaki, hogy neki is sárgás a kijelzője és más s4 mellett az övé a legrosszabb.
akkor az enyém is ilyen.
ha nem lenne összehasonlítási alapom, akkor lehet fel sem tűnt volna ez a dologViktor0610
kösz hogy leírtad, én nem mertem, hátha bannolnak -
nfsu17
veterán
Az normális, hogy a fehér inkább sárgás, mint fehér?
A GS2-el összevetve.
Kb azonos fényerőn.
És a fekete betűk a böngészőben inkább szürkések, kevésbé jól láthatók, mint GS2-n.
És úgy ámblokk a fekete szintén ugyanolyan fényerőn a GS2-n jobb.
Olyan, mintha egy ledtv-n felnyomnám picit a fényerőt és eltűnne a fekete. -
nfsu17
veterán
válasz
Szakiii #23979 üzenetére
5 óra kijelző az nekem is megvan "simán", de ekkor csak akkor megy a wifi ha nagyon kell, és semmi prociigényes feladat...tehát csak menükben bóklászás, számológép, kis youtube, képek nézegetése, stb.
Én nem játszom, nem viberezek, semmi olyat nem használok, amitől melegedne a cucc.
Az s2-m is mondjuk csak akkor melegedett, ha sima böngészőt (nem opera mini) használtam és szerintem ott is flash miatt szívta az akksit...egy 1080p mkv alatt tök hűvös volt...itt még nem nagyon jöttem rá mitől melegedhetne, mert csak pár napja használom.
Azt viszont összehasonlítottam, hogy:
s2>youtube kliens>HQ videó
s4> youtube kliens>HD videó
ugyanaz a videó, ugyanakkor indítvaés az s4 lassabban merült
-
nfsu17
veterán
Üdv.
Miután jól megkérdeztem az s2 topikban mi az ideális merülése az s4-nek
, megkérdezném itt is, hogy kevés programmal, 2G-ben, net nélkül kb hogy merül csak készenlétben, mondjuk éjjel?
S2-m hozta a 4-5óra/1%-ot, itt ilyet lehetetlenség várni? Csak kérdezem, mert akkor megnyugszom.
Használat közben amúgy nem olyan vészes a merülés, úgy értem rosszabbra számítottam elsőre, viszont készenlétre meg kicsit jobbat vártam.(most BBS szerint 2 óra 5 perc alatt nem merült semmit)
-
nfsu17
veterán
válasz
ntomi0730 #23538 üzenetére
Szia!
Én is S2-ről váltottam.
Mondjuk én még használtam volna az S2-t, mert nagyon szeretem, de kaptam ezt és most kezdem el belakni és ha tetszik, akkor marad.Most első töltés után 32%-on vagyok és most hagytam el a 4 óra kijelzőt. Ebben van sok wifi, de nem végig, sok másolás wifin keresztül, videók, beállítások nézése, de semmi procimegterhelő cucc.
Számításaim szerint kis odafigyeléssel meglehetne a 6 óra kijelző. És azt olvastam, hogy az már jónak számít.
2 óra alatt pont feltöltött 5%-ról 100%-ra.
Szerintem nekem ez így elég is, úgy értem most nem állok neki hetekig tesztelni, hogy mit lőjek ki, miből vegyek vissza, hogy tovább bírja, stb. Amúgy az energ.takarékot be sem kapcsoltam még.
Az S2-vel 5 óra volt a rekord nagy odafigyeléssel, 4 óra kevés odafigyeléssel. De átlag inkább 3, de én nem naponta töltöm. Most is egy éjszaka állt, ekkor 3%-ot esett (11 óra).Szóval eddig elégedett vagyok és semmi negatívum nincs S2-höz képest. Hogy miért mindig ezt hozom példának, miért nem mondjuk az S3-at? Hát mert olyanom nem volt.
Kijelző jobb, akku jobb, végre van led, gyors is, bár nekem JB-vel az S2 is már kellően gyors volt és azért itt is vannak megdöccenések, na. Videó is jobb, végre nem belezoomolt az 1080p, fotók is jobbak, bár azért itt akkora nagy előrelépést nem látok. Hirtelen ennyi.
Ez még a telenor 4.2.2.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- iPhone 12 128 GB Éjfekete - 85.000 FT
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- IPHONE 15 PRO 128GB NATUR TITAN 100% AKKU
- Pixel 7 Snow 128Gb-sok tartozék-1 hónapos-garanciás
- Samsung Galaxy A55 5G / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
- Update 08.01. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest