- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Valken
tag
Lehet, hogy a .pit file-t és a repartos megoldást nem kellett volna? A zipben 5 file volt, ezért tallóztam be mindet, de lehet, hogy más a telepítés menete.
Ui.: már elnézést a teljesen idióta kérdésekért.
-
Valken
tag
válasz
chubby2o6 #51056 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor először újrarakom a romot.
Egyébként én mind az 5 file-t betallóztam Odinba és a re-partitiont is bejelöltem, de gondolom ez nem befolyásol sok mindent.
Ugyan az Odin elszállt párszor a gépem miatt, de utána egy másik gépen már fel tudtam rakni, gondolom a repart miatt nem lehetett gond a sok FAIL-lal végződő próbálkozás miatt.Ui.: gondolom a telepítésnél nem szúrhattam el semmit, hiszen a rom fent van.
-
Valken
tag
válasz
bjergerking #51032 üzenetére
Még 4.4.2-n csináltam egy FR-t, utána felraktam a Lollit (bár jópár failt dobott az odin, mert valami gond van a gépemmel, de egy másikon megcsináltam). Miután felkerült az 5.0.1, utána is nyomtam egy FR-t és tegnap kettőt + wipe cache partitiont is.
Semmit sem tiltottam le, semmit sem állítottam el, csak felraktam pár programot, amit használok.
Szinte biztos, hogy az aksi gyenge üzemideje összhangban van a melegedéssel, de 4.4.2 alatt ilyen gondom nem volt.
-
Valken
tag
válasz
bjergerking #51030 üzenetére
Az energiatakarékos mód nem aktív, de ennek ellenére be van pipálva a CPU-teljesítmény.
Arra tippelek, hogy valami program beragadt és pörgeti a telefont, de mivel ugyanazokat használom 5.0.1 alatt is, amiket 4.4.2 alatt használtam, így nincs ötletem, hogy miért melegszik a telefon és miért merül ilyen gyorsan.
-
Valken
tag
Azt hiszem, ma rekordot döntöttem a másfél órás kijelzőidővel (17% töltöttséget mutat, i9505 - 5.0.1)
Azt hiszem, a hétvégén veszek egy új aksit.
-
Valken
tag
Érdekes... Egyébként a telefon az 5.0.1 felrakása óta melegszik. Persze nem tűzforró, csak langyos.
Ilyet már régebben is tapasztaltam KitKat alatt, de akkor egy újraindítás után "lehűlt" és normalizálódott a helyzet, -
Valken
tag
Az normális, hogy az akkumulátor adatainál az 'android operációs rendszer' 40%-on áll? Az utána következő a 'Google Play-szolgáltatások' 7%.
A kijelző idő 1ó28p és mindjárt lemerülök.
-
Valken
tag
Igen, csináltam előtte egy gyári visszaállítást, utána felpakoltam a romot (a re-partition be volt pipálva, így elvileg az is ledarált mindent), valamint utána is nyomtam egy FR-t.
Ui.: egyébként szenzációs az 5.0.1. Villámgyors és a fehér / kék design is bejön, az aksit meg majd meglátjuk, lehet, hogy haldoklik, maximum veszek egy újat.
-
Valken
tag
Új rom felrakása után mennyi idő (vagy feltöltés) lehet, amíg "beáll" az aksi üzemideje?
-
Valken
tag
Nem akarok túlságosan idiótának látszani, de 5.0.1 alatt mégis hogyan hozok létre mappákat?
-
Valken
tag
Mindenekelőtt elnézést kell kérnem az idióta kérdésért, de ha stock recoveryből telepítem (SD kártyáról) ezt a 9505-ös német lollipopot, akkor is ugrik a knox? Egyáltalán lehet így telepíteni?
Ui.: annyira szörnyű ez a 4.4.2, hogy már csak ezért is ugraszthatnám a knox-ot, hogy legalább a lelki békém meglegyen egy normálisabb rommal.
Persze letilthatnék mindent, meg kikapcsolhatnám a szinkronizálásokat meg lelőhetném a mobilnetet, ha épp nem használom, de én nem azért vettem okostelefont, hogy csak számológépnek használjam.
-
Valken
tag
Mert a WIFI router két szobával arrébb van és a gépemben lévő USB-s WIFI stick alig érzékeli a jelet, a kapcsolat nagyon nem stabil.
A mobilom (és a barátnőm laptopja) viszont jól veszi a jelet, így a megoldás az lenne, ha valamelyikről tovább tudnám osztani az internetet a gépem felé.Remélem nem túl kusza a megfogalmazás.
-
Valken
tag
Elnézést kérek az amatőr kérdésért, de a telefonra WIFI-n beérkező internetet is tovább tudom osztani?
A hotspot mintha csak a mobilnetet osztaná, de mivel épp le vagyok korlátozva, így ez nem megoldás. -
Valken
tag
válasz
Szabónagymer #41725 üzenetére
Elnézést, hogy totál idióta vagyok, de ez annyit takar, hogy a www.kingoapp.com -ról letöltöm a programot és végigmegyek a lépéseken?
Kicsit szeretnék javítani az üzemidőn és ha ehhez buherálnom kell, hát megteszem.
Az igazat megvallva a Knox-ot is ugrasztanám elkeseredésemben, de 2 év garancia van a készülékre és hát ugye sosem lehet tudni...
-
Valken
tag
Csak ámulok ezeken az akkuidőkön... Nekem iszonyatosan rosszak az értékek, persze vessek magamra, hiszen az eredeti Telekomos 4.4.2-t használom (NG8), mindennel együtt, root sincs, pucolás sincs.
De azt nem hiszem el, hogy egy alap rendszer szinte használhatatlan akkuidőt produkál, ha nem nyúlok hozzá.
Persze a google asszisztenst és az ehhez hasonlókat letiltottam, de nekem 1 órás kijelzőidő a maximum, amit kibír és akkor már elégedett lehetek.
-
Valken
tag
válasz
Szabónagymer #41484 üzenetére
Hát 4.3-mal nekem se lenne bajom...
-
Valken
tag
Én a tegnapi NG8 felrakása után feltöltöttem 100%-ra. Most pont 23 óra 22 perce megy és 16%-on állok.
1 óra kijelzőidő és 20 perc játék után ezt nagyon rossznak tartom, de adok időt, ha valóban "kalibrálja" magát az akksi az új firmware felrakása után.
-
Valken
tag
válasz
Petyyyyy #41381 üzenetére
"Sajnos" a random rebootok engem elkerültek és amióta fent van az új rendszer, azóta sem tapasztalok ilyet, így ebben lehet, hogy nem tudok segíteni.
A frissítés után a biztonság kedvéért csináltam egy gyári visszaállítást és újra belaktam a készüléket, de attól eltekintve, hogy az akkuidő mintha rosszabb lenne, nem tapasztalok sem gyorsulást, sem semmit.
Az elvékonyodó betű problémája a 'beállítások' menüben még mindig fennáll, ezzel szerintem életem végéig együtt kell majd élnem.
-
Valken
tag
Telekomos frissítés érkezett, el sem hiszem...
-
Valken
tag
-
Valken
tag
Előre is elnézést kérek a megmosolyogtató kérdésért, de ha teszek egy próbát az NF1-es német firmware-rel, utána visszatérhetek a "régebbi" Telekomos 4.4.2-re? Csak mert a német firmware ugye frissebb és nem tudom, hogy ez downgrade-nek minősül-e, mint a 4.3 esetében.
-
Valken
tag
Nos, minél magasabb a fényerősség, annál kevésbé látszik, de mivel én 'auto -5'-ös beállítással használom, nálam nagyon látszik, hogy elvékonyodnak/villognak/töredeznek a betűk.
Normál, azaz közepes fényerőn (auto nincs kipipálva és a csúszka középen) alig látszik a probléma, de mivel sem megvakulni, sem lebarnulni nem akarok a telefon nézegetése közben, így muszáj levennem a fényerőt.
A fő kérdés most már csak az, hogy alacsony fényerősségen ez a betű szétpergés normális vagy a firmware hibája?
-
Valken
tag
Mint várható volt, scrollozáskor a betűk villogása (vibrálása, szétpergése) a Telekomos 4.4.2-es firmware felrakásával sem szűnt meg (mit is vártam...), de arról van valami infó esetleg, hogy az újabb német firmware produkál-e hasonló problémákat?
A villogó/széteső betűk csak scrollozáskor, a gyári beállítások menükben jönnek elő (minél sötétebb a betű, annál jobban látszik, főleg az eszköz névjegye/állapot lekérdezésénél tapasztalható), valamint az értesítési panel is produkál hasonlókat.
Nem mondom azt, hogy a fél életemet a beállítások menüben töltöm, de ennek ellenére ez engem nagyon zavar, főleg, hogy 4.3 alatt semmi hasonlót nem tapasztaltam, bár izgulni csak akkor kezdek, ha Ti nem tapasztaltok ilyen szétpergést, mert akkor lehet, hogy a telefonommal van gond.
-
Valken
tag
Lehet megöltök, de valaki esetleg tudna egy linket adni a T-s 4.4.2-höz?
Ugyan most is az van a telefonon (szenvedek is vele rendesen
), de ez az 5 fileos XEH, ráadásul szlovák CSC-vel, gondoltam legalább legyen rajta a gyári firmware.
A segítségeteket előre is köszönöm.
-
Valken
tag
válasz
mgTerminator #35990 üzenetére
Nem, szerintem nem, ugyanis nincs drámaian gyors merülés, csak az én személyes idiótaságomnak tudható be, hogy egy olyan gyári romtól várok tökéletes akkuidőt, amin nem fagyasztok / tiltok semmit.
-
Valken
tag
válasz
Gizmo94 #35988 üzenetére
Csodát nem várok és végülis szinte bármikor tudom tölteni a telefonomat, szóval nem túl nagy gond, ha gyorsabban merül, de mivel 4.3 alatt még ez is jobban működött, így zavaró kicsit a dolog.
A firmware-rel kapcsolatban pedig össze-vissza beszélnek az FB csoportban, bár az Xperia SP 4.3-as verziója is egy újabb kiadásban érkezett meg a T-s előfizetőknek, szóval még akár igaz is lehetne, hogy a Telenor / Vodafone kiadás után derültek ki problémák, de ezt eddig senki sem erősítette meg.
-
Valken
tag
válasz
Gizmo94 #35986 üzenetére
Köszönöm szépen a választ.
Nem fontos nekem az automata hálózatkeresés, így kilőttem.Egyébként a Telekom FB-s adminja még mindig köti az ebet a karóhoz, hogy ők elfogadták a firmware-t és a Samsung ül a 4.4.2-n, de az eddigi T-s firmware-ek késése után ez elég nehezen hihető.
-
Valken
tag
Ne nevessetek ki, de nyerhetek némi akkuidőt azzal, ha a WiFi beállításainál kikapcsolom a 'keresési engedélyezés mindig'-et?
A helymeghatározáson kívül mi használhatja még ezt?
Mennyire fontos ez a beállítás? -
Valken
tag
Egyébként ha nem nyúlok hozzá a telefonhoz, akkor kb. 9 óra alatt 8%-ot merül, ami elfogadható is lenne, de még mindig a 'google play szolgáltatások' vannak az élen a fogyasztás terén, pedig a google keresőnél kilőttem mindent és ki is jelentkeztem, egyedül a térkép beállításainál tudnék még variálni (pl. szintén kijelentkezni a fiókból), de nem tudom, hogy segítene-e.
-
Valken
tag
A 4.4.2 akkuideje valóban csapnivaló, bár gondolom a nem használt alkalmazások fagyasztásával ez javítható lenne.
-
Valken
tag
válasz
ubisali #35746 üzenetére
Életem egyik legnagyobb hibája volt (a többi nem publikus
), hogy váltottam a T-s 4.3-ról a XEH 4.4.2-re, de mindig azt vallottam, hogy az újabb a jobb. Hát most mellélőttem.
Komolyan gondolkozom azon, hogy ugrasztom a KNOX-ot és felrakok bármit, de amilyen szerencsétlen vagyok, biztos, hogy utána két nappal romlana el a készülék és kifognék egy eminens szervizest, aki a kákán is csomót keresne...
-
Valken
tag
Tapasztalatom szerint a 4+1 fileos XEH 4.4.2 már viszonylag jól működik (ami alatt a sebességet értem), de scrollozásnál a betűk még mindig szétperegnek, amire gondolom a 4.4.3 jelent majd megoldást, ha egyáltalán megkapjuk valaha is a Telekomtól...
-
Valken
tag
Felraktam a 4 fileos XEH 4.4.2-t és mintha javult volna egy kicsit a helyzet a sebesség terén, de scrollozásnál még mindig elvékonyodnak a betűk.
Tudom, hogy hülyén hangzik, de ez iszonyatosan idegesítő.
-
Valken
tag
Persze, hogy a tiltással és fagyasztással jobban menne a 4.4.2, de én a 4.3 alatt semmihez nem nyúltam, fent volt az összes program (a Telekomosok is) és nem volt problémám.
Persze sírhatok, hiszen én frissítettem és nem tartott fegyvert senki a fejemhez, hogy tegyem meg, de akkor is idegesítő.
-
Valken
tag
válasz
Vikooo #34758 üzenetére
Szaggat az mindenhol, nem csak ott.
Elkövettem már pár hibát az életemben, de a legnagyobbak között tudom említeni a 4.4.2-re való váltást.
Persze ez furán hangzik annak, akinek elmondása szerint jól működik a KitKat, de pl. az ismerőseim egy részének fel sem tűnnek ezek a hibák, ha mutatom nekik, szóval nézőpont kérdése is a dolog.
Engem sem zavarna, ha nem tudnám, hogy a 4.3 jól működött.
-
Valken
tag
válasz
Petyyyyy #34564 üzenetére
Ez esetben félek, hogy sosem lesz nekünk (Telekomosoknak) ilyen.
A cég szerint a 4.4.2-t már (elfogadva) visszaküldték a Samsungnak és ők fogják publikálni, de ez az eddigi tapasztalatok szerint maximum 1 hét szokott lenni, ám még sehol semmi.
Ha most a 4.4.3-at is tesztelni fogja a Telekom és azt is visszaküldi, akkor talán karácsonyra várható valami előrelépés. -
Valken
tag
válasz
FrankMonzano #34467 üzenetére
Igen, nálam is ez a gond.
A betűk elvékonyodnak, vibrálnak, töredeznek.
4.3 alatt semmi ilyen probléma nem volt.Ezért is várom a Telekomos 4.4.2-t, hátha javított kiadás lesz.
-
Valken
tag
Ez most nagyon buta kérdés lesz, de ha TMH-s a telefon, de a product code ORX, az nem befolyásolja a hívásokat, illetve inkább annak díjszabását? Bár gondolom semmi köze hozzá, ugyanúgy a Telekom-ra csatlakozik fel.
Egyetlen különbségként csak azt figyeltem meg, hogy nyelv választáskor a szlovákot ajánlja fel alapértelmezettnek. Csak mert ugye a XEH felhúzása után nem bíbelődtem CSC changerrel meg ilyenekkel.
-
Valken
tag
válasz
s.Oliv3r #34314 üzenetére
Szia.
Nálam sajnos még a scroll is 20 fps, ha szabad ilyen furán kifejeznem magam (csak 2 widget van kint), arról nem is beszélve, hogy a betűk elvékonyodnak és vibrálnak/villognak, ha a beállításoknál vagy a telefonkönyvben görgetek le vagy fel.
Mondjuk az utóbbi nagyobb fényerőn nehezebben észrevehető, de attól még létező probléma.
Az akkufogyasztás nem gond, kb. 2%-ot merül óránként, az még kibírható, már sajnos nem emlékszem, mennyit merült 4.3 alatt.
Más gondom nincs, de nekem az az érzésem, hogy a 4.4.2 valahogy lassabb, mint a gyári T-s 4.3 volt.
Gyári visszaállítást természetesen csináltam és az egy file-os XEH NB9 van fent.
-
Valken
tag
Mivel a Telekomnak a pár órával ezelőtti Facebook bejegyzése szerint fogalma sincs a 4.4.2 megjelenéséről, így azon gondolkozom, hogy factory reset helyett (amit egyébként is akartam csinálni) felpakolom a 4 file-os XEH 4.4.2-t.
Jelenleg az 1 file-os van rajta, igazából nem is tudom, mi a különbség (a firmwareben gondolom semmi, mindkettő NB9), de vajon érdemes "vacakolnom" vele?A product code gondolom "elmászik" mindenképpen, most sem XEH, de ezzel az itteni tanácsok alapján nem szükséges foglalkoznom.
-
Valken
tag
válasz
kurion #33561 üzenetére
Én is visszamennék 4.3-ra, de a downgrade tudtommal nem oldható meg knox ugrás nélkül és bár nagyon el vagyok keseredve, de a garancia azért mégiscsak garancia.
Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy nagyon hamar meg tudom győzni magam, hogy a telefonom sosem fog elromlani és ilyenkor beleugrok bármibe.
-
Valken
tag
Sajnos a XEH 4.4.2 (NB9) nálam nem tökéletes (főleg a scrollozás közben elvékonyodó, töredező betűk zavarnak), ami nem lenne akkora probléma, ha lenne bármilyen alternatívám, ami nem zavar be a garanciába.
Mondjuk az elmúlt napokban már arra is gondoltam, hogy inkább ugrasztom a knox-ot és felrakok bármit, mert a Telekom nem siet a 4.4.2-vel, egyszerűen fel nem foghatom, hogy mi a fenét csinálnak ennyi ideig...
Ui.: mondjuk én voltam a buta, hagyhattam volna rajta a jól működő T-s 4.3-at.
-
Valken
tag
Amióta felraktam a XEH 4.4.2-t, azóta 2 naponta akarja frissíteni a biztonsági irányelveket, de ha rákattintok, akkor kiírja, hogy már frissült (még szép, hiszen már vagy két hete is felajánlotta).
-
Valken
tag
Köszi az infót.
Lehet, hogy már kérdeztem, de amint kijön a T-s KitKat, akkor csak simán rádurrantom abból is az 1 file-osat erre a független verzióra és ennyi? Mintha említetted volna, hogy akkor visszaáll minden a szolgáltatós értékekre.
Ui.: elnézést, hogy ennyit kérdezek, de amíg az Advance-omat össze-vissza buheráltam, addig ehhez úgy közelítek, mint a hímes tojáshoz.
-
Valken
tag
Én is ezt csináltam: a T-s 4.3-ra (persze pontosan nem tudom, melyik verzió volt az, illetve de: ami legutoljára érkezett hivatalos frissítés) ráhúztam a XEH 4.4.2-t (egy file-os), de én nem trükköztem se roottal, se a product code változtatással, úgy van most a telefon, ahogy Odin után lehúztam.
Emiatt lehet bármi gondom?
Természetesen amint kijön a T-s 4.4.2, rakom vissza azt, hátha lesz pár hibajavítás, ha már ennyit várakoztatnak.
-
-
Valken
tag
Köszönöm szépen a választ.
Még annyi lenne, hogy a XEH felrakása után nem állítottam semmit (CSC, stb.), de elvileg nem is kellett.
Viszont amint kijön a T-s 4.2.2, azt tervezem visszarakni (ez a scroll bug nagyon zavar). Gondolom ott is elég lesz az egy file-os megoldás Odinnal és vélhetőleg a product code is visszaáll TMH-ra. -
Valken
tag
A 4.4.2 XEH nekem is ORX-re állította a cuccot, bár ez nem tudom, hogy probléma-e. A nagyobb gond, hogy az elmúlt napon nem igazán tudtak elérni, SMS sem jött meg, holott térerőm van és a Telekom is elhárította a hibát. Okozhatja ezt a független firmware?
-
Valken
tag
válasz
Don't Panic #32267 üzenetére
Igen, csak a menüben és az értesítési sávban jön elő, böngészőben, alkalmazásokban (pl. Index.hu applikáció) minden tökéletes.
-
Valken
tag
válasz
Don't Panic #32264 üzenetére
Csak olvasáskor. De ez kevésbé zavar, mint a villódzó betűk.
-
Valken
tag
válasz
Don't Panic #32262 üzenetére
Pontosan. 4.3 alatt semmi ilyen nem volt, jelen pillanatban iszonyatosan zavaró, remélem van / lesz rá megoldás.
-
Valken
tag
Feltettem a független 4.4.2-t és olyan "gondom" van, hogy a beállítások menüben (és az állapotsorban) scrollozáskor a betűk villognak / vibrálnak.
Tapasztalt más is ilyet?
-
Valken
tag
Bocsássatok meg, ha a kérdés már szerepelt vagy túl triviális.
A lényeg az, hogy Telekomos S4-em van és látva pl. a barátnőm kálváriáját az Xperia SP 4.3-as romjával, úgy döntöttem, hogy felrakom a független 4.4.2-t magamnak, feltételezve, hogy a Telekom idén úgysem örvendeztet meg engem ezzel a verzióval.A telefonhoz eddig nem nyúltam, minden gyári, így kicsit félve fogok hozzá, de hát egyszer élünk.
Amit meg szeretnék tudni, hogy van-e bármi más dolgom azon kívül, hogy: factory reset -> a 3.09-es Odin AP részéhez betallózom az .md5 filet és nyomok egy 'start'-ot -> factory reset?
-
Valken
tag
A Telekom elvileg még meg sem kapta a KitKat frissítést a gyártótól, szóval még várhatunk rá pár hetet.
Mondjuk ezt az infót a Facebook csoportjukban olvastam, de gondolom van annyira hiteles, hogy elég elszomorító képet adjon a munkájukról...
-
Valken
tag
Úgy vagyok vele, hogy túlélhető, ha nincs LTE, de ha már az alap díjcsomag is LTE-s volt, akkor legyen a +1GB-os csomag is az.
A Mozaik S 500MB-os adatforgalma nekem sajnos kevés, bár az 1,5GB meg sok, de majd rászokom a youtube videókra.
Még amikor vettem a telefont, lefuttattam egy speedtestet, 23Mbit-et mért.
-
Valken
tag
Felhívtam őket és először a hölgy azt mondta, hogy nem lehet LTE-s bővítést kérni, utána viszont korrigált és elvileg beállította, de nem tudom, hogy ez mennyi időn belül "látszódik", mert még mindig 3G/H+ a kijelzés az értesítési sávon.
A díjcsomagom egyébként Mozaik S.
Szerk.: működik, köszönöm a segítséget.
-
Valken
tag
Szia.
A Telekomnál vagyok és pont ezt az 1GB-os adatcsomagot aktiváltattam be, csak nem SMS-ben, hanem személyesen az egyik T-Pontban. Lehet, hogy a kislány "rossz" csomagot aktivált nekem?
Mondjuk a +1GB bővítést kértem, nem is tettem hozzá, hogy LTE, lehet az volt a gond.Mindjárt fel is hívom a 1430-at és utánakérdezek, mert nagyjából akkor tűnt el az LTE, amikor azt aktiváltattam.
Nagyon köszönöm a választ!
Szerk.: most, nézem, hogy az én díjcsomagomhoz mintha nem is lehetne az LTE-s 1GB bővítést kérni. De jött róla SMS, hogy bővíthetem, így nem értem.
-
Valken
tag
Nos, időközben a fentebb felvetett LTE-s problémámnak megpróbáltam utánanézni külföldi fórumokon és másnak is volt hasonló gondja (az LTE nem megy, csak 3G, 2G. stb.) és az egyik fickónak az APN beállításokkal volt gondja, utána már ment neki az LTE.
Én nem nyúltam ezekhez a beállításokhoz, hacsak a gyári visszaállítás miatt ez is beállt valami alapra esetleg.
A boltból kihozva természetesen ment az LTE, alapból az is volt ugye beállítva, csak a 4.3 frissítés után "szállt el".Másnál is volt hasonló probléma? Valami ötlet esetleg?
-
Valken
tag
Olyan problémám van, hogy eddig ment az LTE a telefonon, de most hiába van beállítva, csak a 3G-t mutatja. "Elvileg" nem állítottam el semmit, csak a 4.3 került rá (OTA + factory reset) és aktiválva lett +1GB adatcsomag, de ez nem hinném, hogy számítana. A gyári visszaállításra gyanakszom, de nem tudom biztosan.
-
Valken
tag
Ki hány %-on használja a fényerőt? Csak mert néha úgy érzem, hogy az automata fényerő beállítás mellett "lebarnulok", ha a telefont nyomkodom.
Az üzemidő mondjuk így sem rossz, 3 óra kijelző használat mellett is kibír 1-1,5 napot, de hátha ezen is lehet spórolni.
-
Valken
tag
válasz
kengyel #25990 üzenetére
Nos, az 'Üzenetek' beállításainál kellett átállítani az SMS csengőhangot, ott volt alapértelmezettre állítva, ami érdekes, mert eddig ha az értesítéseknél átállítottam, akkor az vonatkozott az SMS-re is.
Viszont az 'Értesítések'-nél ott a pipa, meg is kapom, csak éppen nem az SMS szövegét, tehát az van, amit írtam: ha SMS érkezik és lehúzom az értesítési sávot, ott nem tudom elolvasni az SMS elejét (mint régebben), hanem csak annyi van, hogy érkezett egy SMS-em.
Az eddigi segítségedet nagyon köszönöm!
-
Valken
tag
válasz
kengyel #25987 üzenetére
Igen, csináltam.
Az OTA frissítés előtt és utána is.Lenne egy másik kérdésem is, ez nem hinném, hogy hiba: eddig ugye Advance-szal nyomultam, ott a 4.1.2 (meg a CM romok is) üzenet érkezésekor már az értesítési sávban olvashatóvá tették az SMS-t, itt pedig csak annyit jelez, hogy 'Üzenet érkezett'.
Ez vajon állítható valahol?
-
Valken
tag
Frissítettem én is 4.3-ra, eddig semmi gond, kivéve azt, hogy a beállított SMS értesítési hang helyett egy másikat játszik le, ha szöveges üzenetem érkezik.
Az érdekes az, hogy ha bemegyek a 'Hang' menübe és ott megmozdítom az értesítések hangerejét változtató csúszkát, akkor a beállított 'Bubbles'-t játssza le, de ha SMS-t kapok, akkor egy teljesen másikat. -
Valken
tag
Nos, amíg Advance-om volt, addig romozgattam vígan, de az S4-hez hozzá sem merek nyúlni.
Ennek megfelelően a kérdésem az lenne, hogy mennyire fázhatok rá, ha OTA-n keresztül frissítek? -
Valken
tag
Nos, az első kettőt megoldottam, a google+ -hoz nem is volt fiók hozzáadva, a helymeghatározásnál a hozzáférhető helyadatok ki vannak kapcsolva (remélem erre gondoltál
), az utolsót viszont nem vágom.
Egyébként ezek kilövésével mi fog változni, azon kívül, hogy nem igényelhetek google kártyákat, amik nélkül eddig is megvoltam?
Ui.: természetesen elnézést kérek a teljesen alap kérdések miatt.
-
Valken
tag
-
Valken
tag
Elnézést kérek a zavarásért, de nálam a 'google szolgáltatások' még mindig zabálják az akkuidőt és bár mindig van konnektor a közelemben, de azért ez egy kicsit zavar.
Volt pár hete szó gyorsítótár ürítésről és hasonlókról, de nem hozta meg a kívánt eredményt.Egyéb ötlet esetleg?
-
Valken
tag
Nekem is érdekesen alakul az akkuidő, csak nálam a 'Google Play Szolgáltatások' tartják ébren a telefont 98%-ban (6 óra alatt 3500x ébresztette fel).
Ez a GSam Battery viszont felsorol vagy 25 dolgot, ami miatt felébred, csak éppen ezt annyira nem értem. -
Valken
tag
Üdvözletem mindenkinek!
Szert tettem egy S4-re két napja és gondoltam beköszönök. Advance-ról sikerült váltanom, hát némi teljesítménybeli különbség azért tapasztalható.
Nem szeretnék alapvető kérdésekkel fárasztani senkit, próbálom átolvasni a topicot, bár nem lesz egyszerű.Egy kérdésem azért lenne, legfeljebb elzavartok olvasgatni.
Szóval a telefon érintetlen, semmihez sem nyúltam, ezért csak arra lennék kíváncsi, hogy van bármilyen beállítás/teendő, amit eszközölnöm kellene/ajánlott így vásárlás után?
Egyébként 4.2.2-vel kaptam, T-Mobilos a szerkezet.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- Újszerű Apple Macbook Air 15,3" M3 8C CPU/10C GPU/16GB/256GB-(MC9E4MG/A) Ezüst -3 év gari
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- 11 GB-os RTX 2080 TI - HP OEM - garanciával
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest