Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
awakening87
aktív tag
válasz
the radish #61139 üzenetére
Mit ír ki pontosan? NAND write start volt már? Ezt az első fájlnál írja ki.
Eddig működött az Odinos átvitel?
Ha a setup connection-nél áll meg, akkor driver problémát sejtek.
Hogyan léptél be a letöltő módba? -
awakening87
aktív tag
válasz
sayCet #61127 üzenetére
Ezzel a megoldással úgy tudsz rootolni, hogy van egy már meglévő rootolt rendszered és arról frissítesz. Először felmásolod a kívánt rom .tar.md5-jét a telefonra, aztán a FlashFire-t elindítod a telefonon, a nagy + jellel tudsz műveleteket hozzáadni; elsőként kiválasztod a Flash firmware package-t, az beolvassa és ellenőrzi a romot, majd kiválasztod, hogy mit teszel fel (a boot és a system mindenképpen kell), legyen-e rootolás (EverRoot) és hasonlók. Ha pl. olyan gyári kernellel is működő custom romot tennél fel, amelyben custom kernel is van, akkor itt letilthatod, hogy a kernelt (boot) is frissítse és megmarad a 0x0.
Ha engedélyezted az EverRoot-ot (alapértelmezetten engedélyezve van), akkor a FF a felrakás közben majd megrootolja neked a romot a szokásos SuperSU-val. Maga a flashelési folyamat a telefonon történik, nem Odinnal és nem letöltési módban.
Aztán ki kell választani, hogy mit csináljon a csc-vel (feldolgozza-e, ilyesmik), valamint hozzá kell adni szintén a + jellel egy wipe-olást is, ha szükséges. (ha előre mész az Androidokban, akkor először csak egy dalvik + csak a rendszerappok adatai wipe-ot is lehet csinálni)
A kívánt rendszer .tar.md5-jéből még ki kell szedni a modemet és a bootloadert (mbn és bin fájlok), be kell csomagolni egy .tar fájlba és ezt a tar-t kell még Odinnal feltenni. De elvileg elég csak a modemet (bin fájlok) frissíteni, már attól lesz wifi.Egyébként igen.
-
awakening87
aktív tag
válasz
chubby2o6 #61120 üzenetére
Nem bántja, mert semmi olyat nem csinálsz ezzel a lépéssorral, amelytől ugrana.
A FlashFire-nek pont ez a lényege; viszont a Mobile Odin induláskor figyelmeztet, hogy ugrasztani fog! Lehet, hogy a Mobile Odin tényleg használ egy flash kernelt, ami ugraszt. A FlashFire semmi ilyet nem használ.
Csak a FlashFire-t használtam, megoldhatóak vele az alábbiak 0x0 mellett, ha eddig vigyáztál rá:
- 4.3/4.4.2 rootolt -> 4.3/4.4.2/5.0.1 rootolt gyári
- 4.3/4.4.2 rootolt -> gyári kernel alapú custom rom, pl. volt egy HOD7-alapú rootolt, módosított 5.0.1, melyet eredetileg Odinnal kellene feltenni és úgy ugrasztás lesz, de a FlashFire-rel marad a 0x0, ha előtte is az volt
Természetesen a bootloader/modem cserét Odinnal kell elvégezni, külön .tar fájlokba kiszedve a modemet (két darab bin fájl) és a bootloadert (mbn fájlok) és ezeket feltenni.A FlashFire-t pedig az xda-n keresd az appok között.
-
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #61095 üzenetére
@t.dave500 (#61095): Erre pont van egy alkalmazás, Adjustable Torch a neve: [link]
Root kell hozzá, csak óvatosan.
a forráskódja alapján bizonyos számokat kell bizonyos fájlokba írni az echo és a > segítségével rootként, szóval jól gondoltad.@cyborg X (#61093): Mire gondolsz pontosan? Csak 9505-re láttam Imperium rom-ot, neked pedig valószínűleg 9506-od van. A knoxod már ugrott (sárga színű set warranty bit-es szöveg induláskor), szóval bármit feltehetsz.
xda-n külön topik foglalkozik a 9506-tal: [Galaxy S 4 i9506 Android Development]@es4 (#61091): Nagyon jól hangzik, alig várom, hogy felrakjam!
@flashcsiga (#61092): Szívesen
Az f2fs használata nem kötelező, csak egy lehetőség, ha tudja a kernel. Itt van róla összehasonlítás: #60983
Dióhéjban annyit az f2fs fájlrendszerről, hogy kimondottan a flash tárolókra lett kitalálva.
A GPS-es tippeknek pedig az 1. hozzászólásban van a helye -
awakening87
aktív tag
válasz
flashcsiga #61081 üzenetére
Hmm, az érdekes. Lehet, hogy a HOH2-es modemet + loadert kellett volna feltennem, mivel a pda verziója ezt mutatja.
es4 linkjei (i9505 HOJ2 gyári):
[#61040]
Plusz, ha még egyet visszamész a hozzászólásokban, megtalálod a sammobile és samsung-updates linkemet is. -
awakening87
aktív tag
válasz
flashcsiga #61073 üzenetére
Most a romot kivéve minden HOJ2-es lett? Nálam volt olyan, hogy nem vette be elsőre a modemet vagy a bootloadert (lement rendesen az Odin, aztán reboot meg ki/bekapcs. után még mindig a régi verziót mutatta!), ekkor kétszer kellett feltenni egymás után, ráadásul auto reboot nélkül. Lehet, hogy az F. reset time-ot is állítgattam, erre pontosan nem emlékszem most.
Olyan romot nem ismerek, ami bootloaderrel együtt jön; csak a kernelt és a rendszert szokták cserélgetni, a modemet és a bootloadert mindig kézzel és Odinnal kell.
Meg a wipe-ot is kézzel. -
awakening87
aktív tag
válasz
flashcsiga #61069 üzenetére
Ezek szerint custom kernel.
A wifivel vagy mobilnettel vagy hanggal nincsen problémád, csak a gps-szel?
Szívesen -
awakening87
aktív tag
válasz
flashcsiga #61064 üzenetére
Feltettem ide a 9505-höz való HOJ2-es betöltőt és modemet ide: [link]
A .zip-ben két darab .tar fájl van, Odinnal kell feltenni őket. A modemet a CP-hez, a bootloadert a BL-hez kell betallózni.Egyedül az alapsáv/modem nem Lollipop, a többi igen. Valószínűleg emiatt nem megy a GPS-ed. Milyen kernel van fent?
Lehet, hogy custom kernellel működne a mostani modemmel is. -
awakening87
aktív tag
válasz
flashcsiga #61058 üzenetére
Az időszervert a FasterGPS-ben a NTP szerver -> Jelenlegi szerver-nél mutatja.
A mobilnet APN beállításoknál a paramétereknél nem kell valami supl? Ha nem lenne ott. És ez csak egy tipp
Melyik az FNB8? A modem (alapsáv), a bootloader vagy mindkettő? Mit mond a Phone Info Samsung app? [link]
A GPS Status & Toolbox-ot pedig tedd fel a Play-ről, azzal teszteld. [link]
A telefonod mennyire lát ki az ég felé?
Pontos idő és net is kell a GPS-hez, ha régen voltak frissítve a GPS adatok, akkor net nélkül sok idő lehet, mire lejön minden a holdakról. Nettel sokkal gyorsabb az egész. -
awakening87
aktív tag
válasz
migabi24 #61047 üzenetére
@cyborg X: Pontosan, jól gondolod
Miután ugrott a knox, azóta már nincs értelme teljesen gyári rendszert használni, új lehetőségek nyíltak meg
Az Imperium rom egy darab .zip fájllal érkezik, csak a rendszert meg a kernelt tartalmazza. Custom recovery-ből kell feltenni, Grafikus, érintős Aroma-telepítője van, te választod ki, hogy mely összetevők/beállítások kellenek és melyek nem. Nem wipe-ol; a modemet és a bootloadert nem frissíti, azokat neked kell Odin-nal külön feltenni, ha még frissítetted volna fel valamelyik Lollipop-os verzióra. Elvileg ezt a modemes-bootloaderes részt nem is kötelező megcsinálni, de sokan ajánlják. A recovery-hez sem nyúl hozzá, de azt érdemes a customon hagyni, mondjuk TWRP-n.
A fenti modemes-bootloaderes-recovery-s szabály érvényes a legtöbb custom rom-ra.
Az Imperium 10.1-nek a Sima 5.0.1 HOH2-es gyári TouchWiz rom az alapja, azt alakítgatták mindenféle módon. Pl. ami leírás nélkül feltűnt: kibővítették az újraindítás menüt, néhány alkalmazásból használható az S6-os változat (billentyűzet, galéria, S Health, böngésző), és elvileg ki van javítva valamelyik memóriaszivárgás hiba is. Deodexelt, ezért az Xposed megy mindenféle barkácsolás nélkül. A Viper4Android is megy, de az nem a deodexelés miatt, ott a nem gyári kernel a nyerő@flashcsiga: A modemed és/vagy a bootloadered az FNB8-as? Az tudtommal KitKat, szóval emiatt lehet akár bármi. A GPS Toolbox alkalmazás mit mond? Milyen időszervert állítasz be a Faster GPS-ben?
@migabi24: Nálam is ugyanez, láttam az xda-s videót, találtam egy appot S3-ra, plusz egy honlapot. Nemrég néztem meg a statisztikákat, összesen közel 1,5 órát eszik a ril-fd nevű kernel wakelock, ami szerintem sok. De mintha csak 3G-n lenne ez: H+-ról viszonylag gyorsan visszavált 3G-re, de már nem megy el Idle módba, 4G-n meg igen, de 4G-n meg egyébként is többet fogyaszt a telefon
@Silverblue75: Jó kérdés, még nem tettem fel. A HOH2-es gyári magában valószínűleg nincs olyan jó, mint egy mókolt HOH2-alapú (akár custom) rom. pl. memóriaszivárgásos hiba (ha nem lenne még kijavítva), plusz a sok felesleges alkalmazás. Viszont teljesítményben meg lehet, hogy jobb a gyári (mert nincs deodexelve és xposed sincs), legalábbis Antutu szerint.
Feltételezem, hogy a mostaninál is hasonló a helyzet. Egy rootolt, nem deodexelt custom romot szívesen megnéznék, vagy akár csak simán rootolva és kitakarítva, ahogyan sokan szokták.
Volt már fent nálam a Google Play Edition 5.1 (érintetlen, nem deodexelt, csak rootolt) is, az nagyon gyors és folyamatos volt, még sosem láttam ilyen sebességet S4-en. Egyedül a TouchWiz hiányzott belőle az extráival együtt
A KitKatnél viszont annyival nem jobb a Lollipop, hiába az ART futtatási környezet stb. Ha bevált a 4.4.2, maradj azon. -
awakening87
aktív tag
válasz
#01993216 #61044 üzenetére
Szerintem sokat számít, hogy mobilnetet vagy wifit használsz-e.
A Lollipop sokkal tovább tartja ébren (pontosabban nagyobb teljesítményen) a modemet, mint a régiek:
[link]Aztán lehet, hogy a Play szolgáltatások miatt is van ez. A BetterBatteryStats (xda-ról/Playról) vagy a Wakelock Detector (Play-ről) alkalmazások megmutatják, hogy melyik alkalmazás vagy kernel wakelock miatt nem megy el mélyalvásba a telefon; root kell hozzá.
-
awakening87
aktív tag
válasz
cyborg X #61042 üzenetére
Azért nem olyan rossz az az 5.0.1, most a 10.1-es Imperium van fent, HOH2-alapú, de remélhetőleg frissítik majd a HOJ2-re. A Kushan 3-as kernellel elvileg elérhető a 4-5 órás képernyőidő is, persze a facebook stb. alkalmazásokat felejtsük el
Kikapcsoltam a tömörített swap memóriát (root szükséges), amely gyárilag és a gyári kernelben is be van kapcsolva, és kb. 1 GB-ot eszik a szabad memóriából, mindez a free parancs kimenetében látható.
Az eredeti Imperium LL 2.8-as kernellel is jól működik.** 9505 **
Elvileg a babból a 4.2.2 a legjobb, abból még csak a Google Edition-t próbáltam, nagyon fapados volt, az SD kártyát nem ismerte fel (exFAT modul hiányzott, de megfelelő custom kernellel ez is megoldható volt), egyébként meg nagyon gyors; egy 4.2.2 TouchWiz tök jó lehet, főleg rendes kernellel és beállításokkal.** 9505 **
Visszarakni csak úgy nem lehet a babokat, mert a bootloader felrakásánál megáll majd az Odin, mert nem lehet régebbit feltenni. De ha kihagyod a buliból az aboot-ot, akkor akár még működhet is. Amire még figyelni kell, hogy a gyári kernelnél stimmelnie kell a modem verziónak és a firmware verziónak, különben nem lesz wifid vagy extrém esetben még hangja sem lesz a telefonnak(!).
A 4.3 felrakásával szórakoztam régebben, volt egy leírás xda-n, ott leírták, hogy mit hogyan, itt is beszéltünk róla; egy ideig működött is, hang+wifi+mobilnet+root is volt, de aztán elkezdtem próbálgatni a FlashFire-t is, hogy legyen mentés, aztán egy reboot után bootloop lett a vége (a pin kód bevitele után mindig újraindult), és amint újratettem csak a hivatalos system-et Odinnal, hogy megjavuljon, ugrott a knox...ebben az esetben a system felrakása miatt volt.
Valószínűleg 4.3 alatt nem szabad használni a FlashFire-t, passz.Létezik előre rootolt, nem deodexelt (vagyis odexelt, ahogyan eredetileg is van) DMI1 (4.2.2), az valószínűleg feltehető custom recoveryvel
9506-on fogalmam sincs, hogy van-e rá 4.3-nál korábbi Android kiadás!
Más:
ki szórakozott már a fast dormancy nevű jelenséggel 9505-ön? aksi időt lehet vele spórolni vagy nem; hálózatfüggő is a dolog. -
awakening87
aktív tag
Sziasztok! Új firmware frissítés érkezett a 9505-ösökhöz!
Verzió: I9505XXUHOJ2, changelist száma: 5978264, régió: DBT
Méret: 1,47 GB
Linkek:
samsung-updates
sammobileKíváncsi vagyok
-
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
válasz
PainKiller13 #60821 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy a wifi bekapcsolására nem kapcsol be a wifi (felvillan egy kicsit, de aztán elalszik), akkor valószínűleg a gyári kernel van fent, de nem stimmel hozzá a modem verziója vagy sérült a modem.
Ilyenkor a hozzá tartozó modemet újra fel kell tenni (valami olyasmit írtak, hogy Odin-ban ki kell venni az Auto reboot elől a pipát), az is lehet, hogy kétszer kell flashelni (elsőre nem (mindig?) veszi be?), de ezután jónak kellene lennie.
A telefon logcat és dmesg (Linux kernel) naplója tud még hasznos információval szolgálni.
A dmesg lekéréséhez root jog szükséges. -
awakening87
aktív tag
válasz
migabi24 #60289 üzenetére
Azt csak akkor érdemes, ha 100%-ig megbizonyosodott arról, hogy a firmware .tar fájlja teljesen ép és sértetlen. Valószínűleg azért jelez hibát, mert hiányzik a fájl vége, nem töltődött le rendesen. Ha belenézel pl. Total Commander Listerrel, a fájl végén van md5 aláírás? Vagy az is lehet, hogy memóriahiba van, és azért hibázik.
Melyik Odinnal próbálod, melyik firmware-t?
-
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
válasz
mirra1 #60106 üzenetére
Valószínűleg semmilyennel, mert valamelyik ellenőrzésnél elbukik a telefonod (assert), mivel ezek inkrementális frissítések, szerintem valamelyik partíciók ellenőrző összegeit is nézi, a modemét biztosan.
Ha bővebben érdekel, nézd meg az OTA frissítés zip-jét, és benne az update-script -et, abban biztosan benne van. Sima 9505-ön nekem ide szokta tenni, csak rootként lehet olvasni: /cache/fota.zip
Inkább ne kísérletezz vele, több helyen is írják, hogy fennáll a hard brick lehetősége!
xda-n az eredeti 9505G 5.1 Google Play Edition rom-ot megcsinálták custom recovery-s zip formátumra, ami felmegy 9505-re. Egyedül a kamera nem működik benne (Cannot connect to camera). Most éppen logra várnak, anélkül nehéz lesz kijavítani ezt a hibát.
[link]9505 vs. 9505G: a bootloader biztosan különböző és a modem is, legalábbis úgy olvastam, hogy a 9505G az LTE-nél csak az amerikai sávokat tudja, a 9505 európai változata, meg az európait. E két dolog miatt sosem lehet a 9505-ből igazi 9505G-t csinálni.
-
awakening87
aktív tag
A Samsung Galaxy S4 Google Play-es változatára megérkezett az Android 5.1 frissítés.
Ha jól emlékszem, hardverileg ugyanaz a telefon, mint a GT-I9505.
Hát mégiscsak van remény gyári 5.1-re vagy 5.1.1-re?
Forrás: [link] -
awakening87
aktív tag
válasz
awakening87 #59949 üzenetére
Vinagre-féle eMMC ellenőrző apk, ahogyan a Playről letölthető 4.3 alatt,
root jogosultság kell a csak-olvasás teszthez: [link] 300kbyte -
awakening87
aktív tag
válasz
Austin F. #59947 üzenetére
<kisregény>
Szia! Ez a rész különösen árulkodik a belső tárhely esetleges sérüléséről: "ODIN-nal megint újraraktam, plusz .PIT fájllal újraparticionáltam - ekkor felállt és elindult az operációs rendszer, de a kezdeti beállítások és a Google fiók megadása után megint összeomlott. Újra boot loop, illetve fagyás."A lényeg:
Próbálj meg feltenni egy XXUGNF1-es vagy azelőtti rendszert, rootold Towelroot-tal (kernelcsere stb. trükközés sem kell, pont azért választottam ezt a verziót) és tedd fel az eMMC ellenőrző alkalmazás apk-ját (fel tudom tenni majd külön is, hogy ne kelljen hozzá Google-fiókot beállítani, stb.)
és amint van root-od a /system/build.prop fájl végéhez fűzd hozzá ezt a 3 sort:
persist.service.adb.enable=1
persist.service.debuggable=1
persist.sys.usb.config=mtp,adbAz ötlet innen van: [link], itt a hozzáfűzésre is vannak példák: [link]
Majd a rendszer betöltésénél, amikor már látod a bootanimációt és össze van kötve a géped a telefonnal USB-n, rácsatlakozhatsz a telefon parancssorára és naplójára. Előbbi elérése: adb shell, utóbbi elérése: adb logcat
A Linux kernel naplója is tud segíteni, azt a dmesg paranccsal érheted el, miután már a telefon parancssorában vagy, lehet, hogy előtte root felhasználóvá kell válni a su paranccsal.Valószínűleg sajnos azért kerül nálad bootloopba, mert valami sérült és ezért nem tudja beolvasni vagy még felcsatolni sem a /data -t. Az is lehet, hogy egy kézi trim művelet megjavítaná. (asszem az STweaks alkalmazásban láttam ilyet, szintén root kell neki)
Az pedig, hogy a kezdeti belakásig még bírja, majd utána behal, mind erre utalnak. Valószínűleg van egy hibás blokk és nagyjából pont azon a részen van, amit akkor érsz el használatban, ha elkezded belakni a telefont.Közben eszembe jutott, hogy volt már hasonló bootloopom egy tableten, ott a logban konkrétan azt láttam boot közben, hogy yaffs checkpont hiba van, miközben felcsatolná a /data partíciót. Igaz yaffs fájlrendszer volt és nem ext4 és egy factory reset (a /data újraformázása) megoldotta a hibát.
Sőt, olyat is láttam még régebben, hogy S3-on Cyanogenmod alatt a telefon mindig újraindult, ha egy bizonyos app indult el, vagy hozzáfértél annak a bizonyos appnak egy könyvtárához! Az újraindulás az ext4-es fájlrendszer inkonzisztenciája miatt volt, amit szintén egy kernel bug okozott, talán ott nem volt hardveres sérülés. Gyárilag úgy volt felcsatolva a /data, hogy bármilyen fájlrendszer hiba esetén kernel pánik legyen (errors=panic), amiből újraindulás lesz. A hiba megkerülhető de nem megoldható volt az errors paraméter átírásával, kb. így:
busybox mount -o remount,errors=continue /data
A hiba csak úgy tűnt el véglegesen, ha valóban formázták a /data partíciót! (vagyis mkfs-t nyomtak rá, gyári recovery azt hiszem eleve így csinálja, a custom recovery-knél meg melyiknek milyen kedve van..
általában a "wipe" annyit csinál, hogy mindent töröl a /data-n belül, kivéve a media könyvtárat, mert az a belső sdcard útvonala, igazi formázást nem csinál, de pl. TWRP-n be lehet jelölni, hogy valódi formázást csináljon, CWM-en meg a Format menüpont is pont erre való.Sok szerencsét!
</kisregény> -
awakening87
aktív tag
válasz
Mobilman17 #59877 üzenetére
Szerintem a gyárban/szervízben teszteltek még rajta egy utolsót
A Viper4Android egy hangprocesszor alkalmazás, szerintem a Cyanogenmod-féle DSP Manager elbújhat mögötte.
Van Windows-ra is, Viper4Windows a neve.
[link] -
awakening87
aktív tag
válasz
myke01 #59869 üzenetére
Ahogy mondod
Az elmúlt hónapban én is kipróbáltam jó pár rom-ot, íme egy kis beszámoló 9505-ön.
Omega ROM v19 4.3 EML6-Touchwiz alapú, Jelly Bean 4.3:
Jó volt használni, a telefon mindegyik része kifogástalanul működik vele. Nagyon részletes telepítője van (Aroma), kb. mindent eléd tolnakAz aksiidő elfogadható, jobb, mint a CM12.1-é, szerintem kissé rosszabb, mint KitKat-en.
Optimalizált CM12.1 20150817-i fordítás, Lollipop 5.1.1:
rámutat arra, hogy milyen gyors is tud lenni a rendszer, ha megfelelő fordítóval és optimalizációval fordítják. Ugyanakkor, ahogyan elkezdtem belakni, úgy lett egyre lassabb. Zavaró volt, hogy a zenelejátszás néha megdöccent, berregő hangot adva, mintha sosem jutna a hangpufferelésre elég processzoridő. A Gio-nál volt ilyen, amikor Gingerbread után kipróbáltam a kísérleti Ice Cream Sandwich-et.
Ami pedig a telefon fő részét illeti, a telefonálást, használhatatlan volt. Kb. ha pár tizedmásodperceket lehetett hallani a hívó félből, a túloldalt úgyszintén ez volt. Telefonálás közben a telefon felmelegedett és a launcher (akár a gyári Trebuchet, akár a Nova), nem válaszolt és felajánlotta, hogy állítsam le. Leállítás után sem volt jobb a helyzet. Azt hozzáteszem, hogy a modemet nem cseréltem le a 4.3-asról, fogalmam sincsen miért
Az aksiidő kissé rapszódikusan alakul a folyamatos ébrentartás vagy CPU-pörgetés miatt, logcat-et nem néztem. Kissé rosszabb volt, mint bármelyik rendszeré.
Viszont, ami a folyamatosságot illeti, még sosem találkoztam ennyire gördülékeny felhasználói élménnyel. Várom a Samsung-féle Touchwiz Lollipop 5.1.1-et, remélem tényleg megkapjuk!
Az AOSP 5.1.1-et is érdemes lehet kipróbálni.Google Play Edition 4.2.2, Jelly Bean 4.2.2:
nagyon gyors, végre 4.2.2!, nagyon keveset foglal, nagyon minimalista, szinte semmi sincsen benne az alap Android rendszeren kívül. Különösebb gond nem volt vele, talán csak az, hogy túl minimalista. Megfelelő kernellel (asszem audsim?) megeszi az exFAT-ra formázott SD-kártyákat is, anélkül csak a belső tárhely működik.
Az aksiidőről sajnos nincs túl sok információm, rövid ideig volt csak fent, de csináltam mentést, nem mondtam le a 4.2.2-rőlImperium ROM v9.1 HOF2-Touchwiz alapú, Lollipop 5.0.1:
most éppen ez van fent a saját Imperium-kernelével. Gyors, folyamatos, stabil, ahogyan az xda-s topic címében is olvasható. Nem tudok belekötni, valószínűleg a gyári HOF2 is hasonlóan jó, csak itt megtoldották némi tuninggal, ezeket az Aroma telepítőben lehet beállítani. Plusz a beépített tuningok; azt hiszem a memóriaszivárgás is ki van javítva, mert ha mindenből kilépek, mindig 1,01-1,10 GB körüli szabad memóriám van. Az aksiidő meglepően jó, szerintem jobb, mint eddig valaha volt, 2,5-3 órányi kijelző idő minimális/közepes fényerővel simán elérhető.
Eddig három furcsasággal találkoztam, valószínűleg mindegyik egy ismert hiba:
1. ha fent az értesítési sávban bekapcsolom az energiatakarékosságot, néha újraindul a rendszer.
2. néha/minden újraindulásnál a rendszer elfelejti a képernyőzárat, ha PIN-kódot használsz.
3. Touchwiz launcher force close induláskor, más launcherrel megkerülhető a hiba.Mindegyik rom alatt trükközések nélkül működött az Xposed keretrendszer és a Viper4Android hangeffekt-processzor.
Mindegyik nem Touchwiz-alapú rom-hoz megjegyzés:
Nagyon hiányzott a Samsung gyári kamera alkalmazása. Elvileg létezik nem Touchwiz-alapú rom-okhoz is portolt kamera, csak hallomásból ismerem, de a dolog elvileg működőképes.Egyszer jó lenne kipróbálni a 4.2.2 és 4.3 módosítás nélküli Touchwiz-t is. Egyedül a régi/új bootloaderes trükközések miatti hang/wifi/mobilnet problémáktól félek, ezzel kapcsolatban kevés jót olvastam.
-
awakening87
aktív tag
válasz
Smartphone69 #59851 üzenetére
Ha jól tudom, még mindig csak de-odexelt, azaz odex-mentes gyári Lollipop rom-ra tehető fel az xposed. Arról fogalmam sincsen, hogy még mindig recovery-vel megy-e fel maga a keretrendszer.
Dióhéjban nagyjából így néz ki a telepítés:
1. .zip felrakása valamilyen recovery-s módszerrel
0x0 esetén elvileg van aláírt .zip (régebben nem volt?), ami fogalmam sincs, hogy megy-e gyári recovery-vel, ha nem, akkor a FlashFire-rel még mindig feltehető, én először így csináltam.
0x1 esetén pedig a kedvenc custom recovery alól kell feltenni az xposed zip-jét.2. A rendszert de-odexelni kell, pl. ezzel a segédprogrammal:
[Tool/Utility] JoelDroid Lollipop Batch Deodexer V 2.5 [Updated 18 Apr 2015]:
[link]
Az alábbi három könyvtár teljes tartalmát át kell másolni a telefonról a gépre egy új könyvtárba
/system/app
/system/priv-app
/system/framework
A segédprogramnak meg kell adni ezt a könyvtárat, elvégzi a dolgát, majd ki kell cserélni a telefonon ezt a három könyvtárat a /system alatt a deodexelt könyvtárak tartalmával.
Ehhez van egy recovery-s .zip sablon, amelybe csak be kell másolni az új deodexelt könyvtárakat, majd a .zip-et fel a telefonra és valamilyen recovery-s módszerrel feltelepíteni azt.
Nagyjából ugyanezt írják az S5-ös leírásban isDe mindenképpen van Xposed Lollipop alatt, csak macerásabb az új futtatási környezet (ART) miatt, mint a régebbi rendszerek alatt; nálam most a HOF2-alapú 5.0.1-es Imperium rom-on tökéletesen megy, igaz de-odexelt rom-ról van szó
Némi olvasnivaló:
[HOW TO] DeOdex YOUR lollipop Rom: ez éppen S5-re van, de mindent ugyanúgy kell S4-en is
[link]
[UNOFFICIAL] Xposed for Samsung Lollipop by arter97
[link]Bármilyen kérdés nyugodtan jöhet
-
awakening87
aktív tag
válasz
Austin F. #59594 üzenetére
Szia!
Most éppen milyen rendszer van rajta? Root hozzáférésed van?
Össze kellene hozni az adb kapcsolatot a géped és a telefonod között, mert az adb logcat parancs boot közben (is) nagyon beszédes szokott lenni, persze csak ha engedve van boot között. És az is kérdés, hogy hogyan lehet bekapcsolni az usb hibakeresést, ha nem lenne, ötletem van, pl. a TWRP recovery-ben van nagyon alap tudású terminál és fájlkezelő, és általában még az adb kapcsolat is szokott menni, pl. tudsz dolgozni a telefon parancssorában, rootként is.
Az pedig külön jó, hogy fent a CWM recovery, tudsz csinálni teljes mentést a rendszerről az SD kártyára;
ha pedig nincs más megoldás, mint a factory reset, ki tudod másolni a dolgokat a mentésből, persze ez a része macerásabb, mint egy Titanium Backupos mentés/visszaállítás.Így láttatlanban valamit nem tud beolvasni a /data-ról, de az is lehet, hogy valami adatbázis fájl vagy rendszerállomány sérült és ezért állandóan összeomlik az Android valamelyik komponense.
Custom recoveryvel és/vagy kernellel szerintem van remény a boot loop eltüntetésére
-
awakening87
aktív tag
válasz
TazLeacher #59525 üzenetére
A többi beállítás fül hogyan néz ki? Lehet, hogy nem kell pipa a repartition-höz (mivel az egyfájlos romban általában nincs partíció információs fájl (*.pit)) vagy tényleg nem megfelelő a partíciókiosztásod a flasheléshez.
-
awakening87
aktív tag
válasz
Sh4rKy #58869 üzenetére
Sziasztok!
Van knox 0x0 mellett custom rom-ra lehetőség, bár némi kompromisszummal:
1. gyári kernelt és gyári recovery-t kell használni!
2. nem szabad Odinnal feltenni a lemezképeket, csak a modemet és a bootloadert frissítsétek vele!Általában a Touchwiz-alapú custom romok működnek a legegyszerűbben.
pl. az arter97-féle módosított deodexelt memória leak javított 5.0.1 HOD7-alapú rom 9505-ös S4-en nekem jól működött, xposed is volt.Root kell hozzá és a FlashFire (korábban Mobile Odin (Pro) néven futott) nevű csodaalkalmazás.
Rootolt 4.4.2-ről érdemes kiindulni.
Mindig nézni kell, hogy mit csinál az adott rom telepítő scriptje (.zip-en belül az updater-script), van-e benne kernelfrissítés stb. stb.
De pl. az 5.0.1 gyári 0x0 rootolt állapot is ugyanígy a FlashFire-rel valósítható meg, a modem és a bootloader frissítéséhez persze ugyanúgy Odin kell.Az eredeti ötletet itt találjátok (ők ugyan még a Mobile Odin-t használták, de a lényeg ugyanez): [link]
Akinek felkeltette az érdeklődését, kérdezzen bátran! -
awakening87
aktív tag
válasz
bozoli #58866 üzenetére
Szia! Két módszert ismerek erre:
1. Root jog szükséges hozzá, olyankor a /cache könyvtár alatt törlöd a nagy fájlt. Már nem emlékszem pontosan, hogy azon belül hol van, de biztosan meg fogod találni. fota.zip szokott lenni a fájl neve.
2. Ha nincsen root jogod, akkor kikapcsolod a telefont, majd be az alábbi billentyűkombinációval: hangerő fel+középső+bekapcsoló gomb
és az így betöltődött recovery-ben kiválasztod a wipe cache partition menüpontot. Nyugtázod, majd újraindítodA 2. esetben a recovery naplók is törlődnek, szóval ha valamiért kellenének, root jog esetén le tudod menteni őket (recovery alkönyvtár).
A wipe cache nem a factory reset, vagyis megmarad minden adatod. -
awakening87
aktív tag
válasz
HELLAFLUSH #58754 üzenetére
Szia! A Viper4Android 5.0.1-en működik, de olyan kernel kell hozzá, ahol a selinux ki van kapcsolva (vagyis megengedő/permissive). Ilyen jellegű kernel pedig csak garanciavesztéssel tehető fel.
De látom, ez nálad már nem akadály. 4.4.2-n és ettől visszafelé nincs ilyen korlátozás.
Egyébként xda-n van egy DSP+ névre hallgató alkalmazás, az egy Cyanogenmod-féle DSPManager fork, rendben működött Lollipop alatt is, csak root és busybox kellett hozzá, meg FlashFire, amivel felraktad a custom recovery-hez való .zip-et és utána egy hiba miatt kézzel ki kell igazítani a DSP+-os zip által kicsomagolt fájlok, könyvtárak jogait
a könyvtárakat 755-re, a fájlokat 644-re, előtte meg újra kell csatolni a /system -et írhatóra.
Ha érdekel, fel tudom tenni a scriptet is -
awakening87
aktív tag
válasz
Sh4rKy #58587 üzenetére
Szia!
Pont mostanában szereztem be egy MHL adaptert S3/S4-hez való fejjel és ugyanez a problémám.
Lehet hogy az a gond, hogy a megjelenítőd nem tudja a 24p-t és ezért nem ismeri fel.
Ha olyan megjelenítőre kötöm rá, ami ismeri a 24p-t, akkor rendben működik az alábbi felbontáson és képfrissítési frekvencián: 1920x1080 @ 24 Hz (progresszív)
Arra még nem jöttem rá, hogy hogyan lehet megváltoztatni a felbontást, illetve a képfrissítési frekvenciát. Van root jogom, ezért biztosan megoldható a dolog.
pl. nagyon jó lenne 1920x1080 vagy 1280x720 @ 50 vagy 60 Hz (progresszív) -
awakening87
aktív tag
válasz
chubby2o6 #58424 üzenetére
Pontosan. Viszont meg lehet csinálni kézzel is, xposed nélkül, "véglegesen", szintén deodexelni kell hozzá a romot. (van hozzá segédprogram)
Miután ez megvan, a framework-öt kell módosítani (van hozzá leírás; apktool, java-s cuccok, smali-s cuccok, szövegszerkesztő/IDE és türelem szükséges hozzá), csak pár sor az egész, kicsit macerás, de meg tudja érni.
Erősen bízom benne, hogy az 5.1.1 már ilyen javításokkal fog érkezni és mindenféle házi barkácsolás nélkül úgy működik majd, ahogyan kell -
awakening87
aktív tag
válasz
hagymas7up #58293 üzenetére
Szia,
szerintem ez valami biztonsági irányelves/házirendes történet lesz. Kikapcsolni csak garanciavesztéssel (kivéve, ha még a régi bootloader van fent) lehet, custom kernellel.
Azért működött régebben, mert valószínűleg megengedőbb volt a házirend, amíg le nem frissítetted. (Biztonsági irányelvek néven fut a dolog) -
awakening87
aktív tag
válasz
sirarcheer #58310 üzenetére
Szia! Töltsd le a Playből a Charging Monitort, az kiírja az áramerősséget. Jól írjátok, számít a kábel hossza és minősége is. Nálam egy hosszabb USB kábellel, 2A-s töltővel csak 300 mA-rel tölt, míg egy másikkal, pl. a sajátjával 1200-1900 mA is megvan
-
awakening87
aktív tag
válasz
FlashLed #58291 üzenetére
Szia!
Nézz körül a /system/etc könyvtár alatt az alábbi fájlért:
lteon_netlist.xml
Úgy tudom, hogy ez is kell az LTE-hez. Az enyémben (Omega 4.3-as) a magyar szolgáltatók közül a Telenor és a T-Mobile szerepelnek.
Lehet, hogy egy másik rom-ból ki kell szedni egy újabb változatot. Telekomos a kártyám, az LTE rendben működik. -
awakening87
aktív tag
Szia!
Nem is olyan régen sikerült ugrasztanom a jelzőbitet (Hongkongi 4.3 ENB2 eredeti gyári módosítatlan system-je ment fel Odinnal, de ez egy kissé hosszabb történet), úgyhogy én is belevágtam a customozásba
Most az Omega v19 van fent az eredeti Talexop-féle kernellel, a rendszer 4.3 TouchWiz-alapú, nagyon meg vagyok vele elégedve; telepítésnél kiválaszthatod, hogy milyen (Samsung) alkalmazásokat tegyen fel, megfelelő beállításokkal vagy utómunkával lehet belőle kipucolt rom is. EMKF modemmel megy. 9505-re itt érhető el: [link]
Szívesen kipróbálnék egy AOSP vagy CM-alapú romot is. Vagy a Google Play Edition-öket.
Milyen a CM 12.1?
Olyan recoveryt is keresek, amely ismeri a külső SD kártyát is (exFAT-támogatás), a jelenlegi PhilZ Touch 6-ossal ez nem megy.
Ki mennyire ismeri a custom kerneleket? -
awakening87
aktív tag
válasz
latyika1994 #57992 üzenetére
Szia!
Ha még érdekes a garancia, akkor csinálj mentést a telefonról (főleg a belső SD kártyáról, mert annak a tartalma factory resetnél biztosan elveszik!), töltsd le/másold fel a telefonra a kívánt 5.0.1-es romot, tedd vissza a 4.4.2 GNF1-et vagy ennál régebbi KitKat-et Odin-nal (elvileg elég csak a system-et és a kernelt (be .tar-olod a system.img.ext4 és boot.img fájlokat a 4.4.2-es romból és ezt az általad készített .tar fájlt rakod be Odin-ba az AP-hez; vagy simán felteszed az 1 vagy 4 fájlos gyári KitKat-et), és az 1. indításnál sajnos kell a factory reset), mert azon működik a Towelroot, azzal megszerzed a root jogot, aztán letöltöd a FlashFire-t [link] (ehhez be kell lépned egy google+ -os oldalra, valamint a Play-en jelentkezni tesztelői jogért, aztán a Play-ről letöltöd az appot), és azzal visszateszed az 5.0.1-et (plusz jel és ott Flash Firmware package-t kell kiválasztani), de az Everroot-ot jelöld be és meg fogja rootolni menet közben
Megjegyzés: ha csak a systemet és a kernelt tetted fel a .tar-os barkácsolásos módszerrel, akkor várhatóan nem lesz wifi és/vagy mobilneted 4.4.2 alatt, mivel az 5.0.1-es modem és wifi driver nem passzol a 4.4.2-höz, de amint visszakerül az 5.0.1-es rendszer, minden működni fog.
Megjegyzés 2: a FlashFire csak a kernelt, recoveryt, a system/cache (csc)/preload (hidden) partíciókat képes frissíteni, a többihez (pl. bootloader és modem) Odin kell!
Megjegyzés 3: elvileg a Kingroot-tal is megoldható a root Lollipop alatt, de ebben nem vagyok biztos, még nem próbáltam ki, mert a macerásabb FlashFire-es módszert választottam rootolásra Lollipop alatt.Ha már nem érdekes a garancia, akkor tedd fel a CF Auto-Root-ot Odinnal [link], utána pedig vissza az eredeti recovery-t, ha szükséges. Ettől a knox ugrik, vagyis 0x1 lesz!
Mindkét esetben: a knox-szal bajok lehetnek (pl. véletlenszerű újraindulás), szóval törölnöd kell majd az ezzel kapcsolatos alkalmazásokat is, meg le is mondhatsz róla.
Kérdés mindenkihez: A Kingroot vagy Kingoroot (valami ilyesmi neve van) elbánik az 5.0.1-gyel is?
-
awakening87
aktív tag
válasz
magus217 #57891 üzenetére
xposed + wanam modul, azon belül lehet kamuzni a rendszer állapotot Egyediről Hivatalosra és úgy már mennie kell az OTA frissítésnek, de úgy meg elveszik a root. Milyen rendszer?
Szerintem a Samsung Smart Switch-re gondolsz, próbáld ki, én még nem használtam, biztos menne -
awakening87
aktív tag
válasz
lafaty80 #57880 üzenetére
Miért szállna el? Miért nem csináltok róla mentést, mielőtt barkácsoltok vele?
Erről jut eszembe, visszatértem 4.3 EMKF-re 9505-ön; a hang, a mobilnet és a wifi is mennek, és még mindig 0x0
annyi a trükk, hogy egy másik bootloadert és kernelt és wifi kernelmodult kell használni. (bővebben lásd az xda-s Leeno-féle 4.3-as topicot a 14. oldal környékén, ha jól emlékszem).
vagyis ez a 3 fenti dolog stimmeljen egymáshoz. Custom recovery sem kell, hanem ki kell szedni a kerneles .zip-ből a kernelt (boot.img) és be kell csomagolni egy .tar fájlba, amit már megeszik az Odin.A másik meg, nem biztos, hogy vissza lehet menni 4.2.2-re, aztán lehet, hogy az M919-nél máshogyan van.
-
awakening87
aktív tag
válasz
rene0619 #57865 üzenetére
Igen, mindenképpen FR-rel jár a dolog és Odinnal meg lehet ezt csinálni root nélkül is. Keresek leírást.
Elvileg az elég, ha kiszeded a kívánt firmware .tar.md5 fájljából a cache.img.ext4-et meg a preload.img.ext4-et, becsomagolod .tar fájlba pl. Total Commanderrel és ezt teszed be Odin-ba a CSC-hez. Majd bemész a recovery-be és nyomsz egy factory resetet, előtte meg figyeled, hogy mit ír ki az Applying CSC code üzenetnél.
De erre nem emlékszem 100%-osan.
Inkább tegyél fel egy régebbi KitKat-et, rootold meg towelroottal, írd át a kívántra a csc-t és utána már jó lesz. -
awakening87
aktív tag
válasz
rene0619 #57863 üzenetére
Értelek. És a szlováknál milyen kód szerepel, ORX? (Asszem az náluk a független)
A Phone Info-val root jog mellett lehet váltani a CSC-t, ha Multi-CSC-s a rom (Menü gomb, Other Tools..., CSC changer (root), CSC selector, megadod a root jogot, ha kéri, kiválasztod a kívánt kódot (ha csak 1 van a listában, akkor nem Multi-CSC-s a rom), Install gomb, aztán újraindul). Factory reset-tel jár a művelet, ami teljes törlést csinál és a belső SD tartalma is elveszik. A külső SD tartalma megmarad.
Ha nem Multi-CSC-s a rom, akkor root joggal minimális barkácsolással azzá tehető. -
awakening87
aktív tag
válasz
rene0619 #57859 üzenetére
Szia!
Mi most a termékkódod? Lehet, hogy ahhoz a termékkódhoz pont nincs még frissítés.
A termékkódot így tudod megnézni:
- Tárcsázóban: *#1234# (ha fent a SuperSU, akkor egy vissza gomb is kell), itt a CSC-t kell nézni, de légy szíves inkább írd le mindhárom sort (AP, CP, CSC).
- Alkalmazással: Phone Info Samsung a Play-ről és ott a CSC CODE nevű fülön lesz az Active CSC Code:-nál. -
awakening87
aktív tag
Sikerült, fut az xposed és a wanam modul is megy, ráadásul 0x0
jelenlegi rendszer: 5.0.1 HOD7 arter-féle, telefon: i9505hogyan csináltam:
-1. mentés mindenről, amiről kell0. 4.4.2 FNC4 rootolt KitKat-ből indultam ki, a FlashFire mindenképpen kell a mutatványhoz, SuperSU-ban pedig a bootoláskori su-t is érdemes engedni, az adb hozzáférés is működjön.
1. FlashFire-ben összeraktam egy receptet:
- a) Plusz jel, Flash Firmware package: HOD7 sima tar.md5 (mindent bejelöltem, amit engedett, kivéve a modemet, systemet, cachet és preloadot)
ha megfelel az angol CSC, akkor a cachet és a preloadot bejelölheted és nem kell az 1.d. lépés.
- b) Plusz jel, Flash Firmware package: HOD7 arter-féle tar.md5 (mindent bejelöltem, amúgy is csak a system-et tartalmazza)
Everroot: inject SuperSU, adb engedélyezve, preserve recovery
- c) Plusz jel, Flash Firmware package: valamilyen Lollipop-hoz való cache meg preload
- d) Cache feldolgozása:
engedélyezve és engedje a cache törlést
- e) Plusz jel, Wipe:
ízlés szerint; én csak a dalvik cache-t jelöltem be, lusta voltam mindent újrahúzni(viszont emiatt bootloopom volt, hiába volt benyomva a dalvik cache törlése! ebből meg úgy jöttem ki, hogy usb kábelt bedugva bootloop közben az adb shell és su parancsok kiadása után töröltem az rm paranccsal a /data/dalvik-cache könyvtáron belül mindent)
különben factory reset a recoveryből
- f) Mindezek után mehet a villám gomb (Flash).2. kb. 15-30 perc után, ha felállt a rendszer, akkor irány a Download mód és Odinnal fel kell tenni a modemet (a nagy .tar.md5-ből a két .bin fájlt becsomagolod egy .tar fájlba és azt teszed be az Odinba az AP-hez) és így már a wifi is működni fog, addig csak a mobilnet vagy még az sem
ízlés szerint fel lehet tenni a HOD7 bootloaderét mindenestől; én azt is lefrissítettem, később vissza is lehet róla menni 4.4.2-re, ha szükséges.3. Ezután ismét FlashFire:
- a) Plusz jel, Flash ZIP or OTA: xposed-v65-sdk21-arm-arter97-V5-krait.zip
Auto-mount: bejelölni
- b) Plusz jel, wipe: Dalvik cache
- c) Mehet a villám gomb (Flash).4. Kb. 10-15 perc után feláll a rendszer és lehet is használni, felteszed a wanam modult stb. és megy
persze nem minden 100%-os még Lollipop alatt (ezt néha írják is), de idővel ez is alakulni fog.Más: az infrát Lollipop alatt hogyan lehet működésre bírni? Az ASMart Remote alkalmazással próbálom, de csak KitKat alatt működik rendesen.
A LED ugyanúgy villog, mint KitKat alatt, de nem vezérli az eszközöket... -
awakening87
aktív tag
Onnan lehet tudni, ha az arter van fent, hogy az arter-es /system//build.prop-ja első pár sora így néz ki:
# begin build properties
# autogenerated by buildinfo.sh
# released by arter97itt pedig a Features rész:
- Major Android 5.0 Lollipop memory leak fixed(ColorFade)
- Deodex'ed with _riddle's oat2dex.jarezek szerint elvileg deodexelt, nálam működött is rendben.
Ez a deodex ellenőrző vajon jó Lollipophoz is? 4.4.2 KitKat alatt jól működik.
A HOD7-re az arter HOD7-et (csak a system) FlashFire-rel tettem fel, hogy 0x0 maradjon. Te Odinnal igaz? -
awakening87
aktív tag
hmm-hmm, jó kérdés, akkor próbáld meg átverni az ellenőrzést (#57812):
"A legegyszerűbb (de csak ha tényleg deodexelt a rom! ami az arter-es systemmel szerintem lehetetlen, hogy ne így legyen), ha átnevezed a /system/framework könyvtárban az arm könyvtárat valami másra, hogy ne érzékelje odexeltnek a romot."
holnap felteszem majd a HOD7-et, aztán az arter-féle HOD7-et, ahogyan már korábban próbáltam, és arra meg az xposed-et, és leírom, hogy mit hogyan csináltam.
További ötletem nincs, ráadásul 4.4.2 van most fentaz egész előtt meg nézd meg, hogy a /system/framework/arm könyvtárban mi található, ha üres, akkor simán átnevezheted.
kérek egy Total Commander-es screenshotot, de leginkább az alábbi parancsok kimenetét:
busybox ls -laR /system/framework
busybox ls -laR /system/framework/arm -
awakening87
aktív tag
FlashFire, plusz jel, Flash ZIP or OTA, megkeresed a zip-et és utána az alábbi képernyő fogad:
itt bejelölöd a mount-ot, fent pipa és aztán mehet a villám gomb (Flash)
szerintem ez az
Rejtély, hogy miért nem teszi a helyére a fájlokat.
ilyen fájlnak biztosan lennie kell:
/system/framework/XposedBridge.jar@57828: ez workaround a FlashFire-hoz, ugyanis ha felraksz vele egy zip-et, nem állítja be rendesen a jogokat.
Pl. ott van a DSP+, a .zip telepítése után a fájlok a helyükön voltak, de 600-as joggal, amint 644-esre állítottam, működött minden, addig nem! root tulajdonossal és 600-as joggal a system-ként futó rendszer nehezen fogja beolvasni az apk-t stb. -
awakening87
aktív tag
Értelek, az úgy elvileg jó is. Sejtem már, hogy mi lehet!
ami fájlokat/könyvtárakat felrakott a .zip, nem jó a jogosultságuk és ezért nem tudja őket olvasni a rendszer, amiből meg az következik, hogy nem látja telepítettnek a framework-öt.
A FlashFire-ben bejelölted, hogy csatolja fel az alap elérési pontokat? (/system, /data, stb.)
Aztán az is lehet, hogy tényleg nem rakott fel semmit (mivel nem volt felcsatolva a /system pl.) és ezért ír ki hibát.
Nézd meg, hogy mi van a /system/framework alatt, ha látsz ott valami xposed nevűt vagy ami van a .zip-ben, akkor talán felrakta
különben a javítás valahogyan így néz ki terminálban/adb shellben (root és busybox szükségesek):
#root
su
#újracsatoljuk írhatóra a /system -et
busybox mount -o remount,rw /system
#a /system/framework könyvtár jogainak javítása
cd /system/framework
busybox find . -type f -exec busybox chmod 644 {} \;
busybox find . -type d -exec busybox chmod 755 {} \;
#visszacsatoljuk a /system -et csak olvashatóra
busybox mount -o remount,ro /system
rebootMegjegyzés: a javítást a fentihez hasonlóan a /system/lib könyvtárban is el kell végezni!
-
awakening87
aktív tag
válasz
PainKiller13 #57813 üzenetére
Azt jelenti, hogy nem odexelt; odexmentesítettre vagy odextelenítettre tudom még fordítani. hasonlóan pl. a compress, decompress szavakhoz.
Dióhéjban és "konyhanyelven" kb. ennyi a különbség a kettő között:
odex = optimalizált dex (dalvik executable) adott eszközre és frameworkre, az apk-ban nincsen classes.dex fájl, hanem programneve.apk és programneve.odex fájlok vannak. A frameworkben meg kisméretű .jar fájlok vannak és mellettük nagyméretű .odex fájlok. Nehéz/sokszor lehetetlen a modding.
de-odex = az előbbi ellenkezője, kevésbé optimalizált dex; az apk-ban benne van a classes.dex fájl, ebből lesz alkalmazás telepítéséből vagy rendszerinduláskor a dalvik cache fájl; és csak a programneve.apk van magában, nincs mellette .odex fájl. A frameworknél meg rendes méretű .jar fájlok vannak. Könnyű a modding (pl. apktool, xposed).
Lollipop esetében oat meg .art vagy .art.xz fájlok vannak, az .odex itt is ugyanúgy jelen van.Az Omegát már én is néztem, elvileg 0x0-val is felrakható (persze gyári kernel+recovery kell). Mennyivel jobb, mint a sima gyári romok?
-
awakening87
aktív tag
Szívesen
közben megnéztem a zip-et, a script pontosan itt van:
xposed-v65-sdk21-arm-arter97-V5-krait.zip-en belül: META-INF\com\google\android\update-binary
és ebben van egy ilyen rész:if [ -e /system/framework/arm ]; then
ui_print "! The installed firmware is not deodexed!"
ui_print "! This version of Xposed requires deodexed firmware!"
exit 1
fiez pár sor annyit csinál, ha létezik a /system/framework/arm könyvtár/fájl(?), akkor kiírja ezt a két sort és kilép 1-es visszatérési értékkel.
a bash leírásából:
-e FILE
FILE existsA legegyszerűbb (de csak ha tényleg deodexelt a rom! ami az arter-es systemmel szerintem lehetetlen, hogy ne így legyen), ha átnevezed a /system/framework könyvtárban az arm könyvtárat valami másra, hogy ne érzékelje odexeltnek a romot.
Különben ha minden kötél szakad, szerezd be a FlashFire-t és tedd fel azzal a zip-et (Flash ZIP or OTA opció)
-
awakening87
aktív tag
Rendben, értelek
légyszíves linkeld be az xposed-es zip-et, hadd nézzek rá.
Valószínűleg a zip-ben lévő ellenőrzéssel van valami, amit ha kiszedünk, működhet a telepítés.
FlashFire-rel próbáltad már feltenni a zip-et? (Flash ZIP or OTA opció)
de az is lehet, hogy a /system -be kézzel bemásolod azt a pár fájlt, ami kell az xposed-hez, jogot állítasz rajta (pl. chmod-dal; a fájlok általában 644-es, a könyvtárak általában 755-ös jogot kapnak) és így is működhet. Kb. pont ezt csinálja a .zip felrakása is. -
awakening87
aktív tag
válasz
horkovy24 #57789 üzenetére
Nálam is van ilyen, hogy nem megy az MTP, de olyankor az Odin sem, másik USB porton ugyanazzal kábellel semmi probléma.
És mindegyik USB port működőképes.
Valószínűleg takarítani kellene az eszközkezelőben, megjeleníteni benne a rejtett eszközöket és törölgetni. Erre még később visszatérek.
Ha van root, akkor működik a mass storage mód, mint régen (pl. MTP USB switcher widget a Play-ről), viszont azzal csak a cserélhető SD kártyát fogod látni.
FTP-vel meg SCP-vel is el lehet érni a telefont, de mivel wifin mennek, lassabbak egy USB kábelnél. -
awakening87
aktív tag
Szia!
Csak a system-et felrakni úgy kell Odinnal, hogy kiszeded a kívánt firmware-ből a system.img.ext4 -et, majd becsomagolod .tar formátumba pl. Total Commanderrel, aztán ezt a .tar fájlt tallózod be Odinba az AP alá.
megjegyzés: mivel nem számolunk md5 hash-t az újonnan készített .tar-hoz, nem is fogja ellenőrizni az Odin, szóval jól vigyázz, hogy mit raksz felpersze elrontani nem tudod, ráadásul a knoxod állapota is mindegy. ez a megjegyzés a 0x0-sokra vonatkozik.
Az arter-féle rom már eleve .tar formátumban van, csak betömörítették 7-Zip-pel, hogy kevesebb helyet foglaljon. Tehát ahogyan a leírása írja, tömörítsd ki és tedd fel a .tar-t Odinnal, betallózva az AP-hez. Mivel módosított a lemezkép, elméletileg ugrasztja a knoxot, de ez nálad 0x1-nél már aligha érdekes
(FlashFire-rel ugyanez a művelettel 0x0 lesz, de csak ha előtte még nem ugrott!)Milyen zip-et tennél fel a recovery-ből? A Lollipop-hoz való xposedet? Milyen rendszerre próbálod feltenni, miből tetted fel? Ha nincs deodexelve, akkor biztosan nem fog sikerülni a "flash", lehet, hogy van valami ellenőrzés a zip-ben levő scriptben, keress rá a hibaüzenetre, nézd meg, az a biztos.
Így csináld:
Ha már fent van a gyári HOD7 modemestől, mindenestől, arra ráteszed Odinnal az arter-féle módosított HOD7-et (, ami deodexelt és nem kell vele trükközni az xposed-nél). Majd felteszed pl. a twrp recovery-t, ha nem lenne fent (ettől 0x1 lesz!) és úgy már fel kellene mennie az xposed .zip-nek, mivel deodexelt a rom.Nálam twrp felrakhatóság híján (0x0 legyen már, amíg tart a garancia) FlashFire-rel ment fel az xposedes .zip (3. lépés) arter-féle HOD7-re és maga az HOD7 (1. lépés), illetve a módosított HOD7 (2. lépés) is így mentek fel. Ezért 0x0 még mindig.
Sok szerencsét!
-
awakening87
aktív tag
válasz
chubby2o6 #57759 üzenetére
9505-ön a 4.3 eredeti gyári módosítatlan tar.md5-ből nem rakható fel, mert a bootloaderben verziószám léptetés volt, asszem háromról négyre és az pedig biztosan fail és lehetetlenné teszi a műveletet. Trükközni kell, hogy menjen, az xda-s fórumtéma és az én ötletem alapján kivitelezhető a dolog; elvileg nem lehetetlen a knox 0x0 meghagyása sem.
pár nap múlva kipróbálom -
awakening87
aktív tag
válasz
madkiller #57585 üzenetére
Valószínűleg minden 5.0.1-ben benne van (mármint én arra gondolok, amikor lezárod a képernyőt és elhalványulnak a színek, ezért hívják ColorFade bug-nak), hacsak nem gondolnak egyet és kijavítják.
Kézzel is kijavítható, ha nem félsz a deodexeléstől, java/smali átírástól, sőt, még leírás is van.Mik a változtatások, amelyektől jobb lett?
-
awakening87
aktív tag
Szívesen!
Marad minden, mert nem csinálsz factory resetet és nem is kell. Most ha minden igaz, a német HOD7-en vagy. Az arter-féle ugyanez, csak ott az angol HOD7 az alapja. Tehát csak a system-et kell feltenned.
Titanium Backupos mentést meg névjegy stb. mentést azért csinálj, mielőtt belevágsz! -
awakening87
aktív tag
Szívesen!
Közben megtaláltam az arter-féle HOD7-et 9505-re: [link]
Ezeket a módosításokat tartalmazza: [link]
Ha már 1-es a knoxod, akkor nem kell többet óvatoskodni, csak tedd fel Odinnal.
miután kész, factory reset sem kell, csak egy dalvik cache törlés (pontosabban ART cache) ajánlott.
az egész folyamat előtt meg a HOD7-nek kell fent lennie, a modem is legyen HOD7-eshez való, de ezeket írja is a 2. linkemnél. -
awakening87
aktív tag
Tök jó, ismerem ezt az érzést
az enyém is nullás még, pedig volt már rajta custom, de gyári alapú rendszer is. a kernel és a recovery maradt érintetlen.
- vannak ilyen alkalmazások, igen; én ugyan kézzel csináltam, azt hiszem az SD fixer is ugyanezt csinálja (fel kell venni a media_rw csoportot a WRITE_EXTERNAL_STORAGE jogosultsághoz a /system/etc/permissions/platform.xml fájlba, lemásolod a felette levő sort, és átírod a csoportnevet media_rw -re).
plusz amit még érdemes beállítani a SuperSU-ban:
SU engedélyezése a bootolás alatt (pipa)
Mount namespace sepearation (nincs pipa)Ha ezek a beállítások a fentiek szerint vannak, főleg a namespace-es, akkor a Total Commanderben is simán tudsz írni a /system-re, mert íráskor megkérdezi, hogy újracsatolja-e írásra. Enélkül nem.
Ugyanis ebben az esetben (alapértelmezetten) az alkalmazások külön-külön kezelik a fájlrendszer csatolásokat. Pl. hiába nyitsz egy terminált, su, majd felcsatolod írhatóra a /system -et, a közben futó Total Commander nem fog tudni rá írni, csak a terminálod, mert ott még mindig csak olvasható lesz.- igen, működik az integráció, viszont csak olyan alkalmazásokra, amelyek nem használnak natív C/C++ kódot, vagyis nincs függvénykönyvtáruk (a Link2SD-ben ezt a Lib: szokta jelölni a méreteknél). Különben az alkalmazáshoz tartozó .so fájlokat be kell másolni a /system/lib -be és úgy működni fog.
Fogalmam sincs, hogy az új Link2SD megcsinálja-e ezt az extra műveletet.
Jól mondod, az aláíratlan (nem gyári) rendszer lemezkép, boot és recovery tutira ugraszt. És szerintem a mókolt CSC is. Meg a nem enforce-olt (vagyis permissive) boot és recovery is, hiába van aláírva!- igen, nálam a Sohával okozott gondot, nagyon ritkán spontán rebootok voltak.
- jól érzed, de ha csak rootoltad a telefont és ezen kívül nem nyúltál a /system -hez, majd ezután nyomsz egy unrootot a SuperSU-ból, akkor elvileg visszaáll minden a hivatalos állapotra. A gyári rendszer újratétele (igazából csak a system-et kell ilyenkor) is eltünteti a root-ot és minden egyéb /system -et érintő módosítást.
-
awakening87
aktív tag
Az xda-n biztosan, én is az ő segítségükkel csináltam. Van egy Javás alkalmazás, amely megcsinálja a de-odexelést, csak a romból kiszedett /system könyvtár kell neki, abból is a framework és az app, priv-app alkönyvtárak. Ha kész, akkor a telefonon a /system alatt ugyanezeket a könyvtárakat ki kell cserélni a de-odexelt változatúakra, ez a macerás része.
Megkeresem a linkeket
Addig is itt van a Samsung Lollipop 5.0.1-en működő xposed: [link]
Itt pedig a de-odexelő Lollipop-hoz: [link]A rootod, knoxod hogy áll?
-
awakening87
aktív tag
De-odexelni kell a frameworköt és utána custom recovery-vel vagy FlashFire-rel fel tudod tenni a kísérleti xposed változatot, mivel az xposed Lollipop-ra jelenleg csak .zip-ben érhető el.
Nekem a HOD7-es módosított arter-féle gyárin elsőre működött, mivel az egy de-odexelt gyári rom
A sima gyári 5.0.1-et is sikerült de-odexelnem, csak még nem tettem fel a telefonra.
Összefoglalva: igen, lehetséges az xposed használata 5.0.1-en is -
awakening87
aktív tag
Kezdetben kézzel törölgettem, akkor még nem ismertem a Desamsungnizer-t, aztán megtaláltam a FlashFire-t meg a scriptet és a következő 4.4.2 telefonújrahúzásnál már a knox removal scriptet használtam, miután meglett a root.
De a legtutibb, ha megnézed a .zip-ben levő update-script fájlt és láthatod, hogy mit csinál
A sima Desamsungnizer-t még nem használtam. -
awakening87
aktív tag
A letiltásra én a Sohát választottam, aztán törölgettem
Igen, a FlashFire-hoz be kell lépni egy google+ csoportba majd a Play-en kérni kell a bétatesztelői jogot az alkalmazáshoz, ezután letölthetővé válik. Ingyenes az app. És ha korábban megvetted a Mobile Odin Pro-t, akkor FlashFire Pro-d lesz. Egyelőre a sima és a Pro verzió ugyanazok.
Ez a FlashFire hivatalos topicja: [link]
Desamsungnizer: KitKathez a Knox removal 2.5 kell, Lollipophoz a 3-as. A nem knox removal scriptek azt hiszem a Samsungos appokat törlik. -
awakening87
aktív tag
Ez igen, szép leírás!
A wolfdroid-féle útmutató valóban működik GNG8-on, amint megvan a root, javaslom a FlashFire-t, először csinálj vele egy teljes mentést, aztán a teljes (rom-szintű) knox takarításához le kell vele futtatni a Desamsungnizer scriptet, ami egy recovery-s zip, de a FlashFire custom recovery nélkül is megeszi, pont ez benne a jó.
vagy FlashFire híján kézzel törölsz egy csomó mindent a /systemről. Addig meg néha lehet egy-két spontán újraindulás.
Természetesen a művelet után is 0x0 lesz és nem veszik el semmi sem, de azért mindig legyen legalább egy használható mentésed -
-
awakening87
aktív tag
válasz
Valken #57215 üzenetére
Igen, van. Mit ír ki a telefon a Fail esetében és mit az Odin? A bootloadered milyen verziójú, milyen romból származik? Pontosan min vagy és mire szeretnél visszamenni?
Más: miért számít, ha 4(+1) fájlost vagy 1 fájlost rakunk fel? Ugyanazok a fájlok vannak mindegyikben, csak más csoportosításban. Plusz ott a pit fájl, amely opcionális és lehet az egyfájlosban is, de nem hiszem, hogy csak úgy változna a partíciókiosztás az egyes verziók között.
-
awakening87
aktív tag
Szia! Miért ugrana? Ha alá van írva, meg enforceolt a kernel és a recovery, működnie kell gond nélkül.
Szerintem inkább az a gond, hogy nem lehet feltenni, mert a bootloaderben verziót léptek, és amit vissza akarsz tenni, az régebbi, mint a jelenlegi. (Ha fused binary-s számos üzenetet kapsz)
Olyan trükk van 4.3-ra 9505-re, hogy bootloader nélkül felraksz mindent (XXUEMKF) és a modemet meg a kernelt kicseréled egy működőre, mert asszem az újabb bootloader miatt elvileg gondok vannak a wifivel, hanggal, stb. konkrétan nem fognak működni.
A kernelcsere meg olyan zippel megy az xda-s cikk szerint, amihez custom recovery kell (ekkor byeKnox).
De itt jön a képbe a FlashFire, amellyel ez az egész sima ügy (mert a FF tud .zip-et telepíteni és marad a knox is nullán), csak a modemet kell Odinnal feltenni. Ha mégse menne a .zip-ből a kernelcsere, akkor kiszeded a boot.img-t és azt teszed fel.
Lásd sok oldallal korábban, meg az xda-s linket is.
Hamarosan belevágok, mert jó ez a KitKat, de ha a Jelly még jobb és van rá lehetőség...
Valószínűleg 9506-ra is működne. -
awakening87
aktív tag
válasz
muszor #56875 üzenetére
Szia!
Szerintem van rá módszer.
Melyik Samsung logóig jut el? Az S4-esig vagy a villogóig?
Ha már a villogónál vagy, elvileg már működik az adb és az adb logcat paranccsal ki tudod íratni a naplót.
De az is lehet, hogy valahogyan be kell kapcsolni a boot közbeni adb-t, ennek még utánajárok.
adb-s tutorial: [link] -
awakening87
aktív tag
válasz
bjergerking #56899 üzenetére
5.0.1 alatti biztonságosan tiltható/törölhető felesleges alkalmazások listája: [link]
-
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
válasz
norrberth #56829 üzenetére
Szívesen!
Igen, így kell, viszont a /cache-t én nem szoktam törölni, mert a recovery naplófájljai is ott vannak a recovery könyvtárban.
Ha van rootod, azokból a naplókból vissza tudod keresni, hogy milyen rendszerről jöttél és mikre frissítettél.
De az újabb Lollipop-os recoveryknél a recoveryben van egy új menüpont, hogy View recovery logs és ott root nélkül is lehet nézegetni a naplókat. -
awakening87
aktív tag
válasz
norrberth #56814 üzenetére
Szia! Sikerült simán, gyárilag független 9505-re Odinnal felraktam az egyfájlos osztrák független FNC4 KitKat-et, mivel amúgy is ilyen termékkódja volt. HOB7-ről, valamint HOE1 Lollipop-ról tértem vissza.
De ugyanígy működik még a magyar független GNF1 is, vagy a GNG8, ami szerintem az utolsó KitKat a magyar és az osztrák független termékkódnál is, mert utána egyből a HOB7 Lollipop-ra frissít.
Annyi, hogy az Odinozás utáni első indulásnál szinte biztosan beragad a rendszerindulásnál és nyomni kell egy factory reset-et a recovery-ből. Itt még meggondolhatod magad, ha valamit nem mentettél volna le a belső SD kártyáról, ugyanis ezzel a művelettel minden ugrik róla; viszont a külső, cserélhető SD kártyát nem bántja(Meggondolás alatt azt értem, hogy visszarakhatod rá a Lollipop-ot, hogy lementhesd a belső SD kártyát.)
Pár hozzászólással korábban linkeltem egy hosszú videót, ahol valós időben csinálják a Lollipop-ról KitKat-re downgrade-et. Sőt, beszélgettünk a lehetséges 4.3-ra visszatérésről is, valahol ott lesz a videó is.
Ha valami nem megy, kérdezz bátran! -
awakening87
aktív tag
válasz
bwin.party #56783 üzenetére
Szia!
Látom, van rootod, így könnyű lesz a játékállás mentés/visszatöltés: tedd fel a Titanium Backupot és azzal lementheted és később vissza is töltheted a Subway Surfers-t is. Meg minden mást.
Aztán ments le mindent amit kell (a belső tárhelyet is (/sdcard)) és töltsd le a Sammobile-ról vagy máshonnan pl. ezt:
[link]
Ha ennél későbbit, de még 4.4.2-t választasz, akkor már trükközni kell a root-tal (amely egyáltalán nem nehéz, 2 darab kernelcsere kell Odinnal: egyszer a régebbire, másodszor pedig arra, ami fent volt), persze csak ha kell a root: [link]
Ha letöltötted és kicsomagoltad a firmware-t, akkor olvasd el az itteni összefoglalót: [link]
ezek a részek érdekesek:
- II. A TELEFON SZOFTVERÉNEK FRISSÍTÉSE, FELÜLÍRÁSA I9505
- illetve ezen belül az MGG utáni "ÚJ" bootloaderes rész is kellHa valami nem megy, kérdezz bátran!
-
awakening87
aktív tag
válasz
joco96 #56764 üzenetére
Jó kérdés.
Légy szíves mutass egy *#1234# kimenetet. Ezt a tárcsázóba kell beírni, és ha feljön a SuperSU, akkor egy vissza gombot is.
Fogalmam sincs. Milyen hang nincs? Nem szól semmi? Ha beledugsz egy fülhallgatót, úgy sem?
A telefonálás megy? Mobilnet megy? Wifi megy?
A modemben a két .bin fájl volt, igaz? (a NON-HLOS és a modem.bin) -
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #56761 üzenetére
Szívesen!
Az xposed telepítőt az xda-ról szedtem, a pontos link: [link] és itt a Download-nál megtalálod az apk-t.A Lollipopos xposed verzióról meg annyit, hogy csak recoveryből vagy FlashFire-rel lehet feltelepíteni és csak deodexelt romra. A Samsung-féle Lollipophoz meg van egy külön, nem hivatalos változat.
A KitKat-nél szerencsére nincs ilyen korlátozás. -
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #56751 üzenetére
Szia, simán megy az xposed 4.4.2 alatt, semmi bajom vele.
Ha OTA frissítesz, akkor elveszik a root. Talán ha a SuperSU-ban bekapcsolod a túlélő módot (Pro változat kell hozzá), akkor megőrzi, de ez egyáltalán nem biztos. 5.0.1-en meg már nincs towel, csak cf-auto root, de az meg ugraszt.
Van megoldás a Lollipop frissítésre, a root is megmarad és a knoxot sem bántja. Rootolt 4.4.2-ből kell kiindulni és kell hozzá a FlashFire alkalmazás és a kiválasztott Lollipop rom .tar.md5 fájlja. Nálam ez a FlashFire-s megoldás szépen működött.
A FlashFire-rel tudod feltenni a cwm-es zipeket is és egészen addig nem üti a knoxot, amíg kernel/recovery csere nincs a .zip-ben.
9505-ön próbáltam ki az 5.0.1-et és teljesen a 0-ról újrahúzott 4.4.2-höz képest több memóriát eszik (4.4.2: 650 mb szabadon induláskor, 5.0.1: kb. 8-900 mb szabad memória induláskor) szerintem lassabb is, de nem mindenben; két idegesítő hibája van: memória leakelés hiba, a mobilnetes modem felesleges ébrentartása (akku merülés) hiba.Bár ma 4.4.2-n találkoztam olyannal, hogy pár perc alatt 100%-ról 92%-ra merült, mert a Google+ alkalmazás ébren tartotta a telefont; se wifi, se a mobilnet nem volt bekapcsolva. Érdemes ezekre odafigyelni
-
awakening87
aktív tag
-
awakening87
aktív tag
válasz
joco96 #56734 üzenetére
Igen, azzal jónak kell lennie.
Viszont knox 0x1-ed van; szóval ha ragaszkodsz a Jellyhez, a "trükkös" 4.3 EMKF visszarakás működhet. (Knox 0x0-val is működik a downgrade, csak 0x0-nál nem használhatsz custom recoveryt, helyette ott a FlashFire)
Lásd pár (tíz/száz?) hozzászólással korábban.
Ami biztos, ha már feltettél 4.3-nál újabbat, nincs visszaút, ami az aboot-ot illeti. A 4.3-hoz biztosan ki kell hagyni az aboot-ot a buliból. -
awakening87
aktív tag
válasz
joco96 #56728 üzenetére
Szívesen!
Szétszedni te is szét tudod az 1 fájlost 4(+1) fájlosra, md5sum és tar kell hozzá:
0. Kitömöríted a nagy .tar.md5-öt egy könyvtárba
1. A kívánt fájlokból csinálsz a tar paranccsal vagy Total Commander-rel stb. egy .tar archívumot, pl. valami.tar lesz a neve
2. Ennek a fájlnak kiszámolod md5sum-mal az md5 hash-ét és átirányítod egy fájlba, pl. így: md5sum valami.tar >valami.md5
3. Átnevezed/lemásolod a valami.tar-t valami.tar.md5-re és binárisan hozzáfűzöd az előbbi valami.md5 fájl tartalmát.
4. Betallózod a kész .tar vagy .tar.md5 fájlt Odin-ban az AP-hez.De ha merész vagy, nem kell a 2. és a 3.; olyankor nem ellenőrzi az Odin a .tar archívum épségét, egyből be lehet tolni a flashre.
A 4+1 felosztás így néz ki egy tetszőleges 4 vagy 4+1 fájlosnál:
AP: boot.img, persdata.img.ext4 (ez nem mindig szokott lenni), recovery.img, system.img.ext4
BL: aboot.mbn (ebből nem rakható vissza régebbi verzió, ha verzióléptetés volt; valószínűleg ezért jött a fail), rpm.mbn, sbl1.mbn, sbl2.mbn, sbl3.mbn, tz.mbn
CP: modem.bin, NON-HLOS.bin
CSC: cache.img.ext4, hidden.img.ext4, JFLTE_EUR_OPEN.pit
+1: ??? ide mi tartozik? a pit fájl? néha itt (is) van a pit, néha csak a csc-benMásold be pl. a pastebin.com -ra az Odin kimenetét. Melyik fájlnál száll el?
Eredetileg milyen bootloadered volt? Knoxos vagy nem knoxos? Ha az előbbi, 0x0 vagy 0x1-et ír a warranty void-nál a download módban?
Amikor vetted, milyen verziók voltak rajta? -
awakening87
aktív tag
válasz
joco96 #56708 üzenetére
Szia!
Pontosan mit tettél fel, mivel és hogyan?
Úgy hangzik, mintha nem lenne értelmes recovery a telefonodon, mivel csak a download mód jön be. A rendszer sem tölt be?
Mi történik, ha Odinnal fel akarnál tenni egy pl. GNF1-es 9505-ös KitKat-et?
Mit próbáltál azóta és hogyan?
Részletesebb információk kellenek.Valószínűleg azért nem volt hang, mert nem stimmelt a romhoz a modem verzió. Akár custom, akár gyári. Legalábbis xda-n már hallottam hasonlót. Nekem modem nem egyezésnél a wifi és/vagy mobilnet nem ment.
-
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #56700 üzenetére
Szia! Pontosan! Rányomsz és kész!
Ki is írja, ha sikerült. Reboot nélkül is lesz már rootod, utána kell valami Superuser alkalmazás, hogy valami kezelje is a root jogokat és ne tudjon bárki root lenni. A SuperSU a legjobb, amit ismerek.
xda-s és egyéb ismertetők alapján:
A knox az egy biztonsági rendszer, ami a munkahelyi 'hozd a saját eszközöd' elvet segíti. Létrehozhatsz egy elkülönített kódolt tárhelyet a telefonodra, ahol a munkahelyi pl. telefonszánokat tárolhatod. Ha a telefonodon kérdésessé válik a biztonsági állapot (custom recovery/rom felrakásától biztosan, ugrasztós cf auto root-tól szintén), akkor az a jelzőbit, amiről írtatok, átugrik 0-ról 1-re (vagyis többé már nem biztonságos a céges használatra) és soha többet nem hozhatod létre a telefonon azt a kódolt tárhelyet, illetve többé nem férhetsz hozzá.
Ezt a jelzőbitet használják a garanciához is. Hiába teszel fel ezek után nem custom recoveryt, romot; nem lehet visszaállítani 0-ra.
Összefoglalva mindez főként a rootolást meg a moddolást nehezíti.Teljesen jogos a félelmed, gondolom a garanciát sem szeretnéd bukni. A "törölközős" roottal ilyen régi KitKat verzión garantáltan ép marad a jelzőbited.
A CF auto root-ot kerüld el, mert attól elveszik a garancia (knox: 0x1)! De asszem ezt írják is.
Custom romot/recoveryt/kernelt se tegyél fel, még Odinnal sem! Inkább rootold a gyárit és azt tuningold. De asszem van gyári kernel és rendszer-alapú custom rom. Pl. az OmegaA knox root megléte esetén néha csinálhat egy-két véletlenszerű pillanatban spontán újraindulást. De ezeket is meg lehet szüntetni a knox appok törlésével, az általam már említett scripttel ez gyerekjáték. A FlashFire-ról is volt itt szó, pár oldallal korábban. Custom recovery felrakhatóság híján ezzel az appal lehet recovery-s zip-eket feltenni, de mást is tud.
Ha megvan a root, a SuperSU és a FlashFire-t is felraktad, akkor a FlashFire-ben a Flash ZIP or OTA opciót kell választani és ott kikeresed a telefonodon a Desamsungnizer 2.5-ös script .zip-jét, aztán ha ez így jó, rámész a Flash villámos gombra. Wipe, everroot, stb. nem kellenek most! Pár perc az egész, egy különleges módba lép majd át az S4, ahol magától megcsinál mindent és újra is indítja majd a telefont ha végzett! Ezek után hello root és viszlát újraindulások!
aztán jöhet az SD-kártya újra írhatóvá tétele meg az xposed, ízlés szerintSok szerencsét, én is így csináltam!
ps: jó lenne egy wiki(-féleség), illetve frissíteni kellene helyenként az 1. hozzászólást!
ps2: ha nincs FlashFire-öd, akkor kézzel kell törölnöd egy csomó fájlt és könyvtárat -
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #56698 üzenetére
Szia! 9505-öd van FNB9-es KitKat-tel, ez még az enyémnél is régebbi.
Szerencsére ez elég régi, hogy menjen rajta a törölközős root.
letöltöd, felrakod, elindítod, aztán a Playből felteszed a SuperSU-t és kész.
Utána még bekavarhat a knox, ahhoz van egy tök jó script (Desamsungnizer, a KitKat-hez a 2.5 kell, az xda-n megtalálod) ami kipucol mindent, a FlashFire-ral le lehet futtatni. Vagy custom recoveryvel, de azzal ugrik a garancia. -
awakening87
aktív tag
válasz
t.dave500 #56695 üzenetére
Szia,
ez attól függ, hogy melyik S4-modelled van és melyik KitKat verzión vagy.
Nálam 9505-ön a GNF1-es 4.4.2-vel trükközés nélkül megvolt a root a "törölközős" root-tal: [link]
9505-ön a GNG8-cal is megy ugyanezzel a programmal a root, csak előtte le kell cserélni a kernelt Odinnal egy régebbi verzióra, amin még fog az okosság, aztán vissza azt a kernelt, ami rajta volt; erről bővebben a wolfdroid-féle honlapon olvashatsz: [link]
Ha valami nem megy, kérdezz bátran!
Sok szerencsét!ps: most látom, hogy a wolfdroid-féle honlapon nincsenek fájlok a 9506-hoz
-
awakening87
aktív tag
válasz
chubby2o6 #56622 üzenetére
Ez az arter-féle HOD7-es 9505-ön néha csinál olyat, hogy zenehallgatás közben, kilépek a középső gombbal a főképernyőre, majd később visszamennék a Zene alkalmazásba, fekete az egész képernyő, csak a legfelső értesítési sáv látszik.
Kíváncsiságból megnéztem a logcat-et és láttam benne egy olyat, hogy valami 0xhexadecimális számú asset/erőforrás nem található és azt hiszem, hogy a Zene alkalmazás dobta ezt a hibát. Valószínűleg ez az xposed műve, remélhetőleg van valami opció, amivel a témázás kikapcsolható, pedig nem használok az xposed alatt témákat
Ha a legutóbbi alkalmazásoknál bezárom a zenét, akkor néha megjavul a Zene alkalmazás.
Valamint ami még furcsa, hogy az Antutu-val nagyon alacsony pontszámot kapok a fenti 5.0.1-gyel (27762-t egész pontosan), melynek a részeredményeiben a futási időre (runtime) csak 268-at kapok, ezzel szemben már volt 3393-as pontszámú runtime részeredményem is 5.0.1-gyel, ekkor a teljes pontszámom 32330 volt. Megjegyzem, hogy 4.4.2 KitKat alatt 28743 pontom volt, de volt már 29936 is, sőt 30328 is; 30727 volt a KitKat-es rekordom.
Valami nem stimmelvagy ez a deodexelés egyik hátránya.
A fenti fekete képernyős hibát leszámítva nem rossz ez a Lollipop, 1 idegesítő dolga van, amit eddig találtam a játékok akadásán kívül és az a pár hozzászólással korábban említett csak mobilnetes használat esetén előforduló aksimerülés hiba(?), amely még elvileg 5.1.1 alatt is jelentkezik.
pl. vegyünk egy tetszőleges mobilnetet használó alkalmazást az akkustatisztikából:
CPU össz.: 6 min 7 sec, Ébren maradás: 3 min 52 sec, Teljes kapcsolati idő 1 h 12 min 59 sec, WTFXposed van Lollipop-ra, sőt a Touchwiz Lollipop-ra is (csak egy deodexelt rom szükséges hozzá), csak valószínűleg nem (annyira) bugmentes, mint KitKat vagy Jelly Bean alatt.
Én az arter-féle HOD7-es 5.0.1 rendszer alá tettem fel, simán működik, Greenify és Wanam modulokkal.
Jól teszitek, ha maradtok a régi rendszeren. ART meg egyéb újdonságok ide vagy oda, (még) nincs igazán kiforrva ez a rendszer, legalábbis ami az 5.0.1-et illeti...
Aztán lehet, hogy egy GPE vagy CM12 vagy más egyéb custom romokkal jobb a Lollis helyzet@vwpolopg: ilyesmit nem használok, de nagyon ajánlották az SD Maid-et, fent van a Play-en. Előtte azért nézd meg mindenképpen, hogy mit akar letakarítani.
-
awakening87
aktív tag
válasz
hzozoo #56467 üzenetére
És még mindig 0x0, köszönöm, hogy mutattad ezt a remek projectet!
Tegnap tettem fel FlashFire-ral 9505-re (az Odinnal a mókolt system felrakása ugrasztaná), annyi az extra dolog, hogy az ugyanilyen verziójú HOD7-es brit romból a gyári kernelt+recoveryt hozzá kellett még mellékelni, ez a része még FlashFire-ral ment; a modemet pedig Odinnal kellett feltenni, mert enélkül a wifi nem ment, a mobilnet viszont mindettől függetlenül működött.
Tényleg úgy néz ki, hogy kijavította a Colorfade-es hibát: rendszerinduláskor, amikor mindenből kilépek, memóriaürítés gomb, meg minden; a szabad memória 800-900 MB körül mozog a korábban tapasztalt egyre növekvő min. 1,03-1,30 GB-hoz képest. Persze az is számít, hogy milyen alkalmazást indítasz el és azt a rendszer beteszi-e a gyorsítótárba a későbbi gyorsabb elérés érdekében. Utána 1 GB körül lesz a minimum szabad memória, de még ez is tök jó!
Az xposed-et is sikerült mellé felrakni, a .zip-es változatot, amit mutattatok jó néhány hozzászólással korábban, ugyancsak a FlashFire-ral, stabilnak tűnik a rendszer, sima HOD7 az alapja. Lassulást sem érzek.
A gyári rendszernek is ilyennek kellene lennie! -
awakening87
aktív tag
válasz
teki91 #56456 üzenetére
Szia!
Az szinte 100%, hogy a felforrósodás nem normális, én hiába hajtom meg, nem tud forró lenni. Tokban használod? Hogy van megoldva ennek a telefonnak a hűtése?
Launcher:
Nálam a Nova Launcher vált be, tutira kevesebb memóriát eszik, mert sokkal kevesebbszer rajzolja újra a főképernyőt, mint azt a gyári Touchwiz-es launcherrel tette, csak egy hiányossága van, amikor böngészel az alkalmazások között, nem tudsz közvetlenül az n. oldalra ugrani, mint a gyárinál.Prociszabályzás: nem úgy tűnik, mintha lehetne, valószínűleg a dvfs nem engedi, bele van szőve a framework-be, xposeddel biztosan lehet segíteni a dolgon. Sőt, a videokártya minimális power management szintjének az állítgatása sem megy, ami a játékoknál jönne jól, sok oldallal ezelőtt írt róla valamelyikőtök.
A prociszabályzást a CPU Master Free-vel próbálom, rendben megkapja a root jogot, de hiába állítgatok bármit, performance-re teszem az ondemand-ról, minimumot vagy maximumot változtatok, egyik sem megy.
Viszont ha átkapcsolom a telefont energiatakarékos módba és ott bekapcsolom a processzor takarékosságot (ami alapértelmezetten engedélyezve van), akkor a maximális órajel lecsökken 1890 MHz-ről 1350-re.
A korlátozás valószínűleg akkor érdekes, amikor a telefont elkezdjük használni és felmelegszik.
KitKat alatt is ugyanez volt a helyzet, de ott volt egy Xposed modul, amely feloldotta ezt a korlátozást.
Elvileg Lollipop alá is fel lehet tenni az Xposed-et, csak előtte deodexelni kellene a gyári romot plusz pár még átírni pár dolgot vagy egy deodexelt romot kellene feltenni
Deodexelni sikerült is, tök egyszerű a dolog, van erre a célra egy Windows-os alkalmazás, csak valahogyan fel is kellene tennem a deodexelt frameworköt + rendszer alkalmazásokat az eredeti helyére, ha nem lesz bootloop, akkor valószínűleg menne az xposed!
Most a I9505XXUHOE1 van fent.A Home gombra meg szerintem valami keymappinget kellene átírni vagy biztosan van rá egyéb módszer
-
awakening87
aktív tag
Szia!
Nálam is 1-2 vonal az LTE jelszintje 9505-ön. Jobban lefedett helyeken van 3-4 is.
De ez inkább azt jelentheti, hogy az a skála, amit 2G/3G-re használ, már mást jelent LTE-nél.
A legtutibb, ha rendesen látod a jelszintet mondjuk dBm-ben kifejezve, például a Network Signal Info alkalmazással. -
awakening87
aktív tag
válasz
regass777 #56423 üzenetére
Semmi gond
Igen, a felső kérdőjellel jelölt az egy jól sikerült rendszer, annak idején azt hiszem az FNC4-en kezdtem, aztán jött rá a GNF1-es frissítés, aztán meg a GNG8-as, ami az utolsó KitKat a telefonunkra. (persze más régiókban van még ennél kicsit újabb KitKat is.)
Szerintem már önmagában is jó a GNG8, de ha kirootolod, akkor még többet lehet belőle kihozni, pl. ugyanúgy írhatnak az alkalmazások a külső SD-re, mint ez régen volt lehetséges, KitKat-ben ez meg lett tiltva, ott csak a saját könyvtárukba írhatnak az alkalmazások. Vagy leveheted a sebességkorlátot is.
Tudom, a 4.3 lenne a cél.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- BESZÁMÍTÁS! Asus A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX 2080 Ti 11GB Zalman M4 FSP 700W
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest