- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vagany
őstag
válasz
Incognito #26801 üzenetére
Kali válaszolt szinte mindenre
"Ezt az opciót hol lehet beállítani?"
#25492 Air Gesture-Röpke pillantás -
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #26136 üzenetére
Szia, bocsi nem voltam gépnél. Sajnos nem ismerem ezt a wifis kies dolgot, a samsung apps-ban van "kies air" nevű program ezt ismerem, ezzel wifin keresztül lehet elérni a PC-ről (böngészőben) a telefont.
szerk: végülis itt is maradhat
.
-
Vagany
őstag
válasz
xxxpepe #26179 üzenetére
Rosszul emlékeztem, bocsi. T-mobile-osból nincs fent új bootloaderes repartos. Ezért előbb fel kell tenni az XEH-s legutolsó repartosat ami a linken van MJ7 és ezután a www.sammobile.com-ról a legutolsó TMH-sat (ami egyfájlos) MKF és az odin-ozások között wipe-olgatni a recovery-ből pl.
szerk: de látom közben KovA segített.
-
Vagany
őstag
válasz
xxxpepe #26165 üzenetére
Odin-nal egy repartos független magyar rom-ot kéne feltenni (bár nem írtad, hogy szolgáltatós, vagy független)
Repartos rom-ot nggabi jóvoltábol szedhetsz le innen:[link] Ez a legutolsó XEH: I9505XXUEMJ7. Regisztrálni kell a letöltéshez!
De nagyon figyelj, mit hova teszel az odinban, kövesd a leírást! -
Vagany
őstag
válasz
zlatan77 #26150 üzenetére
Igazad van, a changelist ua. Viszont az MJ7 tényleg más, lehet csak azzal volt baja a t-nek, de lehet csak kamuztak. Az viszont tény, hogy OTA-n nekem sem tudott frissíteni MHA-ról MJ7-re (de root + knox 0x1 lehet az kavart be neki) Kénytelen voltam odinozni
. Letöltötte a 7xx megás frissítést de amikor indult recoveryben hogy frissítsen, megállt a csik és nem moccant, restartra ugyanezt csinálta el se indult a rendszer. Odinos MJ7 után viszont megint nem ment az OTA, de itt legalább már futott a rendszer, kies szépen felrakta az MK8-at, A köv frissítésnél kiderül megy-e az OTA
.
Kis érdekesség Knox-ról és root-ról: [link]
Elég hivatalos forrásnak tűnik, ezek szerint a Note3 e-fusegondolom a mienk is. Azért az vicces, hogy ott a CF-autoroot linkje és le is írja, hogy kell feltenni
.
-
Vagany
őstag
válasz
Goldmen75 #26134 üzenetére
MJ7-tel MK8-cal volt gondja a T-nek tudtommal, bár ezekkel sem jelentkezett a probléma sokunknál, de a T csak nem véletlenül várt a az MKF-re a frissítéssel. Az MKE-től már OK, a T-nél az MKF van most, itthon náluk van a legfrissebb, még a független sem kapta meg ezt.
-
Vagany
őstag
Ma reggel ez fogadott:
"biztonsági irányel frisítése megtortént..."
Lehet nem pontosan idézem, valami verziószám is volt. A knox-om 0x1 és rootolt a telefon, a programindítóból a knox nincs feltelepítve (ha tehetném mindenhonnam kiiktatnám)
fojtviki:
Állítólag a Samsung tudja nullázni (lehet csak városi legenda) meg kéne próbálni, főleg, hogy most volt szervízben és biztosításotok is van. -
Vagany
őstag
válasz
hdekakas #25872 üzenetére
Látom te tényleg nem olvasol vissza, csak írogatsz.
Ezt írtam korábban:
"...(ráadásul a futár és a háznál javítás még kevésbé jelenti azt a boltot ahonnan vettük, mivel ez már közvetlen a szervíz partner, miért ne kérhetné a számlát?)"
Ezért nem értem, hogy ezt miért írod le mégegyszer: "Mi még csak nem is Samsungot hívjuk, Komám, hanem a Telemaxot, aminek megint csak annyi köze van a Samsunghoz, hogy szerződött vele, hogy javítsa meg a készülékeket.""Ha a T-mobile-ba viszem vissza, ők is oda küldik. Akkor meg már mégsem kellene számla?"
Pontosan, tőled a T nem kérheti a számlát, ha van normális jótállási jegyed, de, hogy a samsung szerviz mit kér a t-től, kér-e valamit, azt nem tudjuk és nem is ide tartozik.A T-mobile-os garjegy idézetet korrekt
"Az is hogy 2 évet vállal, nem változtat semmin. Ugyanúgy jótállást vállal, ezzel csökkenti a szavatossági időt."
Ez pedig nem véletlenül 1 + 1 év. A 2. évre a törvény nem kötelezi, a Samsung vállalja és kérheti a számlát."Ha valakinek érvényes, hiánytalan jótállási jegy mellett megtagadta a Samsung a javítást, az jelezze!
De ilyenről nem fogunk hallani."
Olyanról konkrétan hallottam hogy a 2. évben járt a jótállás és nem akarták javítani a számla nélkül, de az illetőnek megvolt a számlája. De igazad van zárjuk le a témát azzal, hogy inkább legyen számla is.
-
Vagany
őstag
válasz
hdekakas #25861 üzenetére
A kolléga a 25847-es hozzászólásban írta ezt, én erre reagáltam és nem másról beszélek (itt senkinek nem megy az olvasás
):
"14. Jótállási igény érvényesítése kizárólag a számla/blokk ellenében lehetségesLévén, nem csak és kizárólag a számla/blokk felmutatásával bizonyítható, hogy a terméket a fogyasztó az adott forgalmazótól vásárolta, úgy amennyiben a jótállási jegyen szereplő adatokból megállapítható az eladó fél személye, és a fogyasztó ennél jelenti be igényét, úgy jogellenes egy ilyen kikötés.
Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság:"
Én erre írtam és ezután közölte a kolléga, hogy egyébként vele konkrétan hogy történt.
Ezt te írtad:
"...Ha az mindenben megfelel, lemehet a Samsung is a térképről, kötelessége eleget tenni az igénynek..."Úgy látszik arra az apró kis dologra nem figyeltél, hogy mi nem a Samsungtól vesszük úgy általában a telefonokat. Tehát konkrétan mi a forgalmazóval szerződünk, de nem oda visszük vissza a terméket. Jól kitöltött jótállási jegy esetén nem kérik a számlát általában, ami nem jelenti azt, hogy nem kérheti.
"...jótállási jegyen szereplő adatokból megállapítható az eladó fél személye, és a fogyasztó ennél jelenti be igényét..."
Mondjuk én megvettem a Telenornál, ha oda viszem vissza a telefont akkor rendesen kitöltött jótállási jegy esetén nem kérheti a számlát, de ha a samsung-nál jelentem be az igényem akkor kérheti a számlát, de általában nem kéri, ha a gar jegy rendben van. Külön bonyolítja a dolgot, hogy a telefonra a samsung 1+1 évet vállal (+2 honap extra a regért) amiből a 2. év nem kötelező, tehát ő szabja a feltételt, ha a számla a feltétel akkor főleg kérheti.
-
Vagany
őstag
válasz
N.otorious #25857 üzenetére
Erről beszélek, hogy szinte mindenkitől kérheti a számlát és ez nem jogtalan, mert általában nem ott jelentjük be az igényt ahol vettük, ezért hiába a kitöltött jótállási papír. Az hogy nem kérik csak bizonyos esetekben, ez a gyakorlat illetve az ő, vagy épp a szervízes rugalmasságán múlik, de ha megteheti, hogy kéri.
-
Vagany
őstag
válasz
N.otorious #25847 üzenetére
"...jótállási jegyen szereplő adatokból megállapítható az eladó fél személye, és a fogyasztó ennél jelenti be igényét, úgy..."
Ez a bolti garancia, tehát ha oda viszed vissza ahol vetted és ez rajta is van a garjegyen akkor nem kérheti a számlát, de mi a gyártói garanciáról beszélünk, az a legritkább, hogy valaki Samsungtól vesz közvetlenül, tehát nem oda visszük vissza ahol vettük (ráadásul a futár és a háznál javítás még kevésbé jelenti azt a boltot ahonnan vettük, mivel ez már közvetlen a szervíz partner, miért ne kérhetné a számlát?), ezért még ha a garjegyen rajta is van minden adat, akkor is kérheti a számlát Az első évben általában nem kérik a számlát, a második évben sem mindig, de simán kérheti, sőt... Azért figyelni kéne a szövegértelmezésre is, ha már ennyit copipésztelünkés ez nem csak rád vonatkozik.
-
Vagany
őstag
Nagyon jó
, lekapcsolták a hotfile.com-ot.
-
Vagany
őstag
válasz
zlatan77 #25426 üzenetére
Szerintem nem lehet visszamenni nyílt bootlooderes romra, pontosabban, ha jól értem a rom lehet régebbi, de a bootloadere nem lehet régi, ha már egyszer felkerült a knoxos BL, tehát régebbi repartos rom-ot lehet feltenni úgy, hogy a bootloadert a knox-ost kell betallózni. Ez a nyílt zárt bootloader megfogalmazás amúgy sem helyes, mert az új knoxox bootloader sem zárt, mert tehetsz fel bármit, csak a knox ugrik, én inkább knoxos (új), és knox mentes (régi) bootloaderként emlegetném.
-
Vagany
őstag
válasz
hdekakas #25130 üzenetére
Sajna nekem is ezt csinálta, még anno, pedig ki volt kapcsolva az automatikus OTA frissítés, én 1 hétig bírtam, után beadtam a derekam, mert idegesített, de root kellett, a cf root meg el is nyomta a knox-omat. Most már van knox barát root, kicsit jobb a helyzet a 4.3 is elég jó, szerintem rakd fel.
-
Vagany
őstag
válasz
Gyula84 #24928 üzenetére
Nálad milyen kártyával?
mfranky: van kártyaolvasóm, de abban csak 26 gigásnak akarja formázni a win, ebből gondoltam, hogy ez a kártyaolvasó nem támogatja az XC-s micro SD-t. Amúgy 26 gigásra formázva kipróbáltam 4 gigát rá tudtam másolni és onnan letölteni is, de az S4-nek nem tetszett 26 gigásként, hanem formázni akarja 64GB-osra és úgy már nem jó.
-
Vagany
őstag
Nálam is hasonló probléma jelentkezett, eredeti samsung 64gb-os kártyával pont a 4.3-ra frissítés óta (nemtom van-e köze hozzá). Leformáztam, másolnék rá, de pár mega után megszakad és kapom a hibaüzit az értesítőre: "az SD-kártyát váratlanul eltávolították". Régebbi 2 GB-os kártyát rendesen kezel, de ezt a 64GB-ost nem tudom semmiben kipróbálni, nincs másik microSDXC kártyát kezelő eszközöm, vagy olvasóm, hogy egyértelmú lehessen mi a hibás, de valszeg a kártya.
-
Vagany
őstag
válasz
scapegt #24483 üzenetére
Én is go launchert használok, megvettem a prime-ot (nagyon olcsó volt), kicsit tényleg lomhább mint a gyári, de olyan dolgokat tud amit még más launcherrel nem tudtam megcsinálni és a 3D core bekapcsolásával mintha javulna is a helyzet. kb 2 éve használom és nehezen tudnék átállni másra.
-
Vagany
őstag
válasz
charlie1975 #23915 üzenetére
Nem mappát kell létrehozni, hanem a mappában egy nomedia kiterjesztésű file-t (.nomedia) és akkor az abban a mappában lévő mediafájlokat nem fogja mutatni.
-
Vagany
őstag
válasz
kavics325i #23806 üzenetére
Gondolom a Jézuskától
.
-
Vagany
őstag
válasz
komoramazsi #23453 üzenetére
Szerintem ez nem garanciális probléma, amúgy milyen tokban volt, hogy sérült?
-
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23440 üzenetére
Ezt írtam korábban:
"Pl a google play-ben vannak olyan programok amik root nélkül nem is működnek ilyen a Titanium backup amit ráadásul meg is vettem, samba file sharing ami ingyenes volt."Ez csak 2 program, de már megszoktam őket évek óta használom, ki a fene gondolná, hogy pont az S4-en nem lehet majd használni ami elvileg az android csúcsa. Persze már tudom, hogy ez nem igaz, sajna egyre inkább nem igaz. A TC-ben is jó a root (vagy root explorer) mert akkor lehet pl indítási hangot kivenni csendet betenni pl és sok-sok olyan dolgot amik apróságok, de ha az ember megszokta szereti megcsinálni, root kell még a fényképező hang levételéhez normál hangerőnél (ne kelljen némítgatni). De mint írtam ezek apróságok és ezek nélkül is van élet, de ki mit szokott meg, az S4 már tényleg sokmindennel elkényeztet minket, S1-en pl kernel-t is kellett cserélni a root-on kívül, hogy az elmulasztott hívásokat, sms-eket az alsó gombok villogásával jelezze (BLN), itt már van led ugye, de pár hozzászólásal feljebb linkeltek két custom romot is érdemes megnézni a feature listáját mennyi dolog van benne pluszban az eredetihez képest (jó sok olyan funkció van amit nem is értek, de nem is igazán fontos) és ezek mondjuk valakinek a korábbi telefonján ugyanígy mentek, hozzászokott, ezért ha ezt ezen nem tudja az szinte visszalépést jelent. Pl sokan használták a telefonbeszélgetés rögzítését, amit a Samsung tilt, de custom rom-okban megvan és eddig mindegyik S1 S2 S3 telefonokon is megvolt. Értem én, hogy sokan nem is tudják mik vannak, nem is hiányzik nekik, de én el tudom képzelni, hogy sokaknak meg kell. Van egy helyzet ami szerintem nem jó, de csak azért mert mi nyafogunk számunkra jogos dolog miatt nem kell utálni egymást, erről a kialakult dologról, egyedül a Samsung tehet.
-
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23424 üzenetére
Nem értelek, én már válaszoltam.
-
Vagany
őstag
válasz
pixelblondie #23411 üzenetére
Nincs semmi probléma velük, nekem pl gyári van, root-olva, de van akinek nem tetszik, mást akar felrakni. A PC-re laptopra sem csak win-t lehet felrakni. aki akarja rakhat linux-ot és annak is van jópár disztribúciója.
Ezekben a custom rom-okban inkább csak egyszerűsítések vannak + kényelmi funkciók (hívásrögzítés, a Samsung idióta hiváshang 2 sec-es némaságának kilövése, bár erre van már progi is, használom is).
Mindenki életében vannak olyan dolgok amik nélkül lehet élni, de nem szeretne és ha teheti használja. De ha a te elveidet követjük akkor a frissítéseknek sincs túl sok értelme, sőt lehetne akár a 4.0 is a telefonon, miért akarjuk mégis a 4.3-at 4.4-et stb mindig, ezek nélkül is lehet élni, sőt okostelefon nélkül is lehet élni. Egy szó mint száz, nem vagyunk egyformák. Amúgy ez egy szakmai fórum, azért nehogy ne beszéljünk már a root-ról
.
-
Vagany
őstag
válasz
csabám #23402 üzenetére
Igen én voltam, mert amikor néztem akkor még volt ilyen, de úgy látszik a Samsung is aggályosnak érezte a dolgot, mert kivették az olyan jellegűeket amik root nélkül nem mennek (ezek amúgy is csak link-ként voltak benne eddig) csak olyanok maradtak amik mennek root nélkül de bizonyos funkcióihoz szükséges a root.
Gizmo94: Nem akarok én senkivel sem vitázni, Isten őrizz
. De attól még leírom a véleményem ez a fórum erre van. Szerintem sem jó az irány, de attól, hogy nekem nem tetszik még a Samsungnak lehet kifizetődő. Amúgy nem zavarna a Knox meg a sok velejáró baromság, ha ezt korrektül csinálta volna a cég. Ezt nem vártam volna pont egy csúcson lévő évek óta hatalmas profitot termelő cégtől, hogy igy szembefossa még ha csak kis %-át is a vásárlóinak. Az lett volna a tiszta ha ezt közli előre, itt van ez a telefon, ezt meg ezt tudja, DE... Az korrekt lett volna és ha így tesz akkor mindenki eldöntheti szabadon mit szeretne, de ez a sunyi módjára bevezetett dolog nem tetszik, ha annyira keveseket érint akkor vajon miért nem így csinálta a Samsung? Miért nem mondta el már a legelején? S4 ROOT WARRANTY VOID Ha tényleg csak 1% vásárlókiesés lenne, nem korrektebb lett volna? Lehet úgy is megveszem, lehet úgy is root-olom, de akkor más szájízem lenne most.
-
Vagany
őstag
válasz
Supersol #23398 üzenetére
Pl a google play-ben vannak olyan programok amik root nélkül nem is működnek ilyen a Titanium backup amit ráadásul meg is vettem, samba file sharing ami ingyenes volt.
Kali #23372: mivel a Knox hibásan működik ezért ez garanciális probléma, az első 12 hónapban köteles lenne javítani/nullázni, főleg ha ennek a hibás működése miatt vonja meg az extra +12+2 hónap garit.
Mert az első 12 hónapban nem vonhatja meg a garit a root miatt, de az önként vállalt garban kikötheti, hogy a root-ra nem vonatkozik, ahogy a tartozékokra sem pl. -
Vagany
őstag
válasz
HSteve #23374 üzenetére
Amúgy te vagy eltévedve, mint ahogy már le is írtam, biztos elkerülte a figyelmedet, semmi bajom az eszközzel, elégedett vagyok, apróbb hibái ellenére.
De mivel nem vagyok elvakult Samsung fan a gyártóval marhára nem vagyok elégedett és ráadásul szerintem jogtalan is amit művel, De tényleg befejeztem, beszéljünk a telefonról. -
Vagany
őstag
válasz
zlatan77 #23359 üzenetére
Én azt akarom elérni, hogy aki idetéved és esetleg még nem vett ilyen telefont az legalább tudjon róla, hogy mi a helyzet és ne járjon úgy mint én pl. mert ha én ezt tudom akkor nem vettem volna meg.
b.bela1:
Mindennek megvan a tétje, tudom. Amikor belefogok a root-ba annak is meg van a lehetősége, hogy tönkreteszem a telefont, de most nem erről van szó. Nem a root-olásból eredő hibát nem akarja javítani, amit meg is értenék, hanem semmilyen hibát nem javit garanciában miután root-oltad a telefont és ez szerintem pofátlanság, ahogy az is pofátlanság, ha valaki szándékosan tönkrevágja a telefont és utána garanciában akarja javítani. Európában ezt nem teheti meg a gyártó, mert a felhasználókat erősen védik a törvények, szoftveres módosítás miatt nem vonhat meg hardveres garanciát (tökmindegy mit ír a jogi nyilatkozatban), hacsak nem bizonyítja, hogy a hardver károsodás a szoftveres módosítás következménye. Sőt továbbmegyek, ha én jelen állapotában (knox 0x1) bevinném a tökéletesen működő telefonom, kötelesek lennének a knox számlálót is garanciában helyreállítani. -
Vagany
őstag
És ki dönti azt el, hogy mi számít szoftver módosításának mert a root szerintem nem az.
Ilyen pongyola megfogalmazással nem tudom mit akarnak, ha root-olni nem szabad akkor írják azt.
Még mindig nem tiszta, hogy kinek vannak fent a marketben a root-ot igénylő programok? root-olni nem szabad, de root-ot igénylő szoftverekért fizetni azt lehet. -
Vagany
őstag
Köszi, megnézem.
"hardveres változások tekintetében"
Értem én módosíthat hardveresen, de nem azon a készüléken amit én megvettem, a következőekben gyártás, bármi miatt módosíthat, sőt ha bármi hiba miatt cseréli a készüléket akkor is eltérhet, de nem teheti ezt meg hiba nélküli, egyébként nekem megfelelően működő készüléken. Ezért írtam, hogy ez mindenképpen szoftveres módosítás. -
Vagany
őstag
Nem olvastam el, ezért is írtam kérdőjelet, hogy hol van leírva. De a szerződési feltételekben benne van ez? hol lehet ezt megnézni elolvasni? Vagy csak egyszer kiírja elfogadom és többet nem is láthatom? Nem vitatom, lehet, hogy ott van, de én nem találtam eddig, ha tudod hol van segíts kérlek.
szerk.: A knox hardware-es vagy szoftware-es mivoltában megint érdekes a helyzet, mert ha hardware-es akkor menet közben nem teheti bele, mi az már, hogy amiért egyszer fizettél azt a károdra módosítja, ha meg szoftware-es akkor meg megint nem érintheti a garit.
-
Vagany
őstag
De arra vagyok kíváncsi, hogy a terméken vagy a leírásában, hol szerepel az, hogy nem lehet root-olni a telefont esetleg online bármi hivatalos helyen hol van leírva a feltételeknél? Mert a jótállási jegyen ilyen nincs Ráadásul amikor megvetted (létrejött a szerződés közted és a gyártó között aki önként vállalta a 12+12+2 hónapot) még nem is létezett a knox számláló, nincs az a magyar bíróság ami a samsung javára dönt. Mondja meg előre, hogy nem lehet root-olni, vagy ha root-olsz akkor nem él a +12+2 hónap és akkor el lehet dönteni, max nem veszem meg, de mi ez, hogy menet közben módosítok? Ez tipikusan a vásárló megtévesztése.
A Samsung apps keresője is bedob olyan alkalmazásokat amihez root szükséges, vicc
.
-
Vagany
őstag
válasz
Revesz #23056 üzenetére
Ha most kéne vennem én is inkább az LG-ket nézném, alapvetően nem a vassal van bajom, de a Samsung hozzáállása csalódás számomra is. Rom-ot eddig sem tudtak csinálni, de legalább lehetett buherálni. LG, vagy HTC sokkal jobban összerakja a romjait, az LG lehet a nexus5 miatt, de már a G is jó volt (az meg a nexus4 miatt
). A samsung a buherálhatóság megszüntetésével/nehezítésével hatalmas előnyt nullázott le, eddig megérte azt a kis felárat a többihez képest, mert nem olcsó a GS széria, de már nem, én nem ajánlom az S4-et senkinek, mert ugyanezt, (vagy jobbat) megkapja más gyártótól olcsóbban.
-
Vagany
őstag
"I work for a UK network (Technical support) - we had Samsung come in today and i asked them about Knox, and queried the refurb being 0x0 or 0x1 and he basically said "samsung have a tool that will reset it back to 0x0"."
forrás:XDAÉn még mindig reménykedek
.
-
Vagany
őstag
válasz
zlatan77 #21277 üzenetére
Ezt is olvastad?
Bár nem tudni, hogy igaz-e. -
Vagany
őstag
Nem kötelező, de engem kikapcsolt automatikus frissítés mellett is nyaggatott, egy hétig nem győztem törölni az értesítő sávból aztán beadtam a derekam, de már bánom, ha legalább szanaszét moddoltam volna a telót akkor lehet nem tudott volna az ota frissíteni, de sajna a sima root-olt (TA system modified workaround kipipálva) telóra ráfrissült az mha. Azért még bízom benne, hogy lesz valami megoldás, mert amugy elégedett vagyok a telefonnal ezt a root-knox-garancia dolgot kivéve, nem is vagyok az a nagy moddolós eddig a frissítések is csak ota-n mentek, odint csak root-oláshoz használtam.
-
Vagany
őstag
Még mindig nem érted, ha a Samsung csak ezt akarta volna akkor csinál egy knox-os telefont.
Pont a samunál lett volna az gond? az S4-nek megszámlálhatatlan verziója van. Ha ez csak a biztonságról szólt volna, vagy arról, hogy betörjenek a business világába akkor az s4 google edition meg a sima meg az LTE meg még kitudja milyen verziója mellé lett volna egy "S4 business with knox" vagy valami ilyesmi. Najívság lenne azt gondolni, hogy a biztonság miatt vezetné be pl a root miatti garimagvonást. Nekem ezzel egy gondom van, mondja ezt meg akkor amikor árulja a telefonját és akkor nem veszem meg, mert el tudom dönteni, hogy mit akarok, de közben és viszamenőlegesen? Amúgy szerintem itthon lesz még ebből fogyvédelem is. -
Vagany
őstag
Látom nem érted amire próbáltam utalni. Nekem nem a knox-szal van bajom, hanem a root miatti gari megvonással. Megértem, hogy szükség van a knox-ra, de ha ilyen nehézkes és kockázatos egy alap dolog, ami az android veleje, akkor más gyártót is lehet választani. Az LG lehet a nagy nyertese a dolognak a Nexussal, amúgy is feljövőben vannak. Az üzleti világban nagyon jól ment a BB is de az édeskevés, ha a hétköznapi emberek nem vették. Én csak azt mondom, hogy amennyit nyer az egyik oldalon legalább annyit bukik a másikon és hosszútávon végképp bizonytalan a dolog. Valahogy úgy kellett volna, hogy a kecske is jóllakjon és a káposzta is megmaradjon. Ráadásul nem tudom mitől biztonságosabb az a rendszer amit pillanatok alatt lehet root-olni meg moddolni ugyanugy csak éppen látszik a download módban. Attól tartok ez nem feltétlen a biztonságról szól és részben jogos is, de kicsit sóher dolognak tartom, hiszen az eddigi körülmények között is jócskán nyereséges volt a cég. A "felhasználók krémje" alatt ara gondoltam, hogy pl engem a családban (sőt a melóhelyen is) nagyon sokan megkérdeznek műszaki cikkek vásárlásakor (főleg mobilok esetén) és egy ilyen értékű telefon hirtelen gar. megvonása után, vagy root nélküli használatra kényszerítés után egészen biztos, hogy negatív irányba befolyásolja a gyártó és a termékei megítélését, főleg amíg van másik alternatíva. Eddig volt előny a Galaxy S széria mellett most ez eltűnik a szememben, pontosan ugyanolyan lett mint a sony vagy a htc csak drágábban.
-
Vagany
őstag
válasz
nggabi #21218 üzenetére
Jó de egy root miatt? Hol van az leírva, hogy nem lehet root-olni a telefont? plusz a Samsung apps-ban is ott vannak a root-ot igénylő app-ok ha rákeresel, igaz a Play áruházra mutatnak a linkek. Ajánlom, hogy gyorsan találjanak valami nullázási módszert a Samsung érdekében
Amugy a CF-autoroot letöltési oldalán érdemes megnézni a letöltésszámlálót is. Nyilván ebben vannak átfedések, de ha hozzávesszük a rom főzelékeket is nem a felhasználók 1 % lesz aki moddolgatja a telefonját, ráadásul ha a felhasználók krémje otthagyja őket akkor azzal nem csak azt a pár százalékot vesztik el, hanem a presztizst is. Szerintem, ha root nem lesz gar vesztés nélkül azzal csak magukat szopatják meg. Én sem fogom ajánlani senkinek, akkor inkább nexus. -
Vagany
őstag
válasz
b.bela1 #20598 üzenetére
Én ugy gondoltam, hogy a microsim és az usim az ugyanaz, de ha egy sim-et körbevágok attól még nem lesz microsim, vagy usim, de betehető a micro sim helyre és jó esetben működik is. De lehet ezt nem jól tudom, akkor elnézést. Az viszont biztos, hogy április végén amit a Telenor adott sim kártyát, micro méretű usim
, megy vele a 4g.
-
Vagany
őstag
válasz
nggabi #20574 üzenetére
És az le van írva a samsung magyar doc-ban valahol, hogy én nem root-olhatom a telefont? Arról nem is beszélve, hogy a play-en sok olyan program van amihez szükséges a root, TiBa, samba, reboot widget meg a total com (igaz a TC elvan root nélkül is) én csak ezeket használom.
Amúgy most akkor mi a hivatalos álláspont knox 0x1 esetén? -
Vagany
őstag
válasz
b.bela1 #20591 üzenetére
Mondjuk a SIM részét nem értem. Tudtommal az usim a micro simet jelenti, mert a micro karakter (görög ábc) nem általános, nincs csak a symbol-ok között, de majdnem olyan mint az u, ezért írják usimnek (ezért lett a microtorrent utorrent). Ettől még természetesen usim és usim között is lehet különbség és lehet, hogy újabb usim kell a telenornál a 4g-hez.
-
Vagany
őstag
válasz
pleslie82 #20460 üzenetére
Pedig ilyen beállítással nálam nem dobja, csak akkor ha messze megyek a routertől és gyenge lesz a jel. Lehet a router beállításait kéne megnézni, esetleg másik/konkrét csatornát beállítani. Milyen típusú a router? Volt már akinek a router firmware frissítés hozott eredményt, TP-Linkekkel volt probléma eddig jellemzően.
-
Vagany
őstag
válasz
poli27 #20170 üzenetére
Úgy ahogy pl az enyém is. Nem tudom mikori vétel lehet a kollégáé de a Telenornál az első darabok függetlenek voltak.
csutizs:
Ha az első tulaja vagy és amikor megvetted XEH-s volt (recovery-ben írja) akkor 99%, hogy a tied is független, ha alapból nem xeh akkor nem független, de biztosat csak másik szolgáltató sim-jével tudsz, főleg ha nem te vagy az első tulaj, vagy már nem tudod mi volt alapból. -
Vagany
őstag
válasz
b.bela1 #19771 üzenetére
Lehet félreérthető voltam, az elméleti sebességét természetesen tudom, a memóriakártya csomagolásán is rajta volt. Azért írtam, mert a kolléga pont ilyen kártyát kérdezett ami nekem is van, de a telefonban produkált pontos sebességéről fogalmam sincs.
szerk:
Ezzel nyomtam egy tesztet: SanDisk Memory Zone
24,7 MB/sec lett, gondolom ez olvasási sebesség és gondolom az external sd-t méri, de nem biztos.
-
Vagany
őstag
válasz
supertrezi #19763 üzenetére
Beállítások--->saját eszköz--->hang--->rezgések--->létrehoz
-
Vagany
őstag
válasz
Valaki1234 #19762 üzenetére
Nekem ilyen van benne, de nem tudom a pontos sebességét
. Elég gyors és el is férek rajta
-
Vagany
őstag
-
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #18736 üzenetére
"...aki bizgerálja a telefonját mint mi azok vagy lenyelik vagy mást vesznek..."
Azt kéne megértened, hogy az átlag S4 vásárlók, sőt általában okostelefont vásárlók túlnyomó többsége (szerintem bőven 90% feletti része) nem olyan mint te vagy én. Az UAC-t én is kilövöm, de van aki azt se tudja, hogy létezik, igy nem tudja kikapcsolni se és hidd el ők vannak többen. Az UAC az első lépcső, valszeg nem elég egy biztos védelemhez, de a semminél több. Ahogy már írtam is fentebb ha ez a biztonsági irányelv frissítés működni fog akkor még közelebb állhat a vírusirtóhoz ez a Knox (amolyan UAC vírusírtó keverék).
A Knox nekem sem tetszik, ahogy az UAC sem, de nagyjából értem és megértem a gyártó szándékát. -
Vagany
őstag
válasz
Gizmo94 #18732 üzenetére
Pedig de. Ez a Knox olyasmi lehet mint a Vista-val debütált UAC volt anno, mondjuk azt se szerettük
, de a szagemberek dícsérték és maradt is a win7-ben is, sőt...
Kell egy kis idő, majd ha ez a biztonsági irányelv frissítés működni fog, akkor szinte egy virusirtó funkcióját fogja ellátni, adatbázis frissítéssel, csak sokkal integráltabban a rendszerben, mint egy külső biztonsági program. A nagy átlagnak ez elvileg védelmet nyújtana, aki bizgerálja a telefonját mint mi azok vagy lenyelik vagy mást vesznek, de szerintem a több mint 20 millió eladott GS4-ből mi vagyunk jóval kevesebben.
-
Vagany
őstag
válasz
mr.szabados #18289 üzenetére
Akkor előbb próbáld meg felrakni azt prerooted romot, utána BL-t és utána az MHA-t. De előtte a download módban azért érdekelne, hogy a Knox varranty mennyin áll és volt-e rootolva eddig?
-
Vagany
őstag
válasz
mr.szabados #18270 üzenetére
A 4.2.2 felrakása előtt rakd fel innen ezt:
Original (Reversible*) BOOTLOADER** - DOWNLOADEzt írja:
"* - Reversible back to 4.2.2 - XXUDMH8 and newer FW's with KNOX Bootloader!!
Impossible to downgrade back to MGA or older FW's!!
** - open in Odin as BL/Bootloader and flash it ONLY if you have WiFi or sound issues!!"
Tehát zárt BL-esre vissza lehet állni, abból a magyar (XEH) hivatalos az MHA. -
Vagany
őstag
válasz
Horovic #18253 üzenetére
Samsung Multi Window Manager, root szükséges ehhez is
.
-
Vagany
őstag
Értem én, ez így tiszta, de még mindig elképzelhetőnek tartom, hogy adott rom és/vagy odin verzióval az elmászás megtörténhet. Ha tudom, hogy a root-tól vagy a TA-tól elmegy a KNOX számláló, akkor én se engedem rá OTA-n az MHA zárt bootloaderes romot, de mindenki azt írta megy rendesen az újon is a root meg minden és eltelt kb egy hónap az új cf-autoroot megjelenése óta (szept. 05.), gondoltam mehet az MHA.
Azért mert neked nem ment el, lehet szerencse, de jobb ha úgy tekintjük, hogy elmehet amíg nem tudjuk pontosan mitől megy el.Vita pedig nem is volt
. Amúgy nagyon nem aggódom, mert lehet ezzel az új BL-lel amit fentebb linkeltek meg is lehetne oldani a nullázását, de lehet a TA is alkalmas lesz rá hamarosan, de nincs kedvem/időm foglalkozni vele, mert amúgy minden rendben működik vele.
frigoo #18249:szerintem igen, de a knox számláló elmehet, majd ellenőrízd.
-
Vagany
őstag
Lehet, hogy mókolás, de te nem ezt irtad, hanem azt, hogy akik "játszottak mindennel" azoknak elmegy. Szerintem aki a nem megfelelő régiójú, de hivatalos rom-ot rakja fel, vagy a meg sem jelent 4.3 beta rom-ot, esetleg mindenféle custom romokat pakolgat le-föl, azok játszanak mindenel. Ezért írtam, hogy nem egészen, mert nem kell mindennel "játszani", elég egy egyszerű root és TA.
-
Vagany
őstag
válasz
FIREBLADE78 #18209 üzenetére
Nem tudom, ki kell próbálni.
-
Vagany
őstag
Remélem ezt akarod feltenni:
Download PACMan ROM for Galaxy S4 GT-i9505 és nem ezt:
Download PACMan ROM for Galaxy S4 T-Mobile SGH-M919 ?
Mert attól, hogy itthon a t-mobile-tól vetted még nem SGH-M919 típust kaptál, hanem GT-i9505.
Az SGH-M919 amerikai T-mobile-os ha jól tudom. -
Vagany
őstag
A kijelző melletti keskeny sáv pattogzott le többeknek, de mind a kettő műanyag. A szélesebb általad szálcsiszoltnak mondott (inkább csak arra hasonlító) szélesebb részről te magad is el tudod dönteni, hogy műanyag, ha leveszed a hátlapot, látszik meddig van festve a sima szürke műanyag.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Samsung Galaxy A52S 5G Dual 8/256
- Samsung Galaxy A33 5G / 128GB / 6GB RAM / Üzleti széria / Független / 49.990 Ft / Sopron
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- Samsung S23 Ultra 15 hónap garanciával, enyhén sérült kijelzővel
- iPhone 13 Pro MAX 128 GB Graphite - 4 hónap Apple Szervízgarancia - APCOM
- Apple iPhone 13 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 10100F / RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest