- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Everman
addikt
válasz
Cyberpunk #10671 üzenetére
Gondolom olyan lesz a különbség, mint a mostani Note-on és az SGS 3-on futó ICS között. Az alap rendszert és a mostani funkciókat megkapjuk a 4.1-el, de a Note 2-vel bevezetett újdonságokból semmit. Mondjuk az érdekes lesz, ha a sima Note a 4.1-el sem kapja meg az újabb TW-t.
-
Everman
addikt
válasz
WaterWave #10668 üzenetére
"3100-as aksi, meg kb annyi mint halottnak a csók, hisz a kijelző nagyobb, az meg zabál..."
Hibás következtetés! A kijelző OLED, vagyis nem a méret, hanem a ledek száma határozza meg a fogyasztást, ami a Note 2-nél lényegesen kevesebb a kisebb felbontás miatt, tehát kevesebbet is fogyaszt.
A proci is lényegesen energiatakarékosabb, ezért az a 3100-as aksi bizony jelentékeny plusz működési időt jelent.
A memóriát meg gondolom azért növelték meg, mert a 10.1-es Note-hoz hasonlóan ezen is működni fog a valós multitaszk, vagyis a képes lesz a képernyő megosztására és két alkalmazás egyidejű megjelenítésére. Ez meg zabálja a ramot.
-
Everman
addikt
válasz
DeathAdder #10623 üzenetére
"Ez mit jelent?"
Lesz visszajelző led, ami RGB-s vagyis bármilyen színben villoghat.
-
Everman
addikt
Óvatosan ezzel a Multirom kernellel, nálam az este lefagyott tőle a készülék (fekete képernyő, se kép, se hang) és többet be sem bootolt a rendszer, még szerencse, hogy volt egy pár napos nandroid mentésem.
-
Everman
addikt
"ez elég bizarr....én kb 25p olvastam twitter+facebook+email és oda lett 10%..."
Nálam ez gReader Pro + Twitter + Facebook + böngésző és Gmail használat volt főként, meg egy 8-10 percnyi Photoshop Touch tesztelés (igazából ez harapott nagyot az aksiba).
Az információ letöltése az ami energiába kerül, maga az olvasás minimálisan eszik. Ha Kindle appal olvasok, akkor előfordul 7-8 óra képernyőhasználat is.
-
Everman
addikt
Nem tudom kinél mi a probléma, nálam 11.1-el reggel óta volt 2 óra 21 perc beszélgetés, 2 óra 14 perc képernyő használat (hírolvasás, levelezés), végig bekapcsolt Wifi-vel. Most tartok 62%-nál. Nekem ez bőven megfelel.
(LRK gyári rom, némi moddinggal.) -
Everman
addikt
Az újabb kerneleknél ez elvileg már nem probléma, ha meg aggódsz, akkor még mindig ott van a GB kernel alól való mentés/visszaállítás.
Én használom, mert egyszerűbb úgy kipróbálni egy másik romot, hogy tudom, hogy probléma esetén 5 perc alatt vissza lehet térni az egy jól működőre.
-
Everman
addikt
Nandroid backup reboot nélkül: [link]
-
Everman
addikt
válasz
kazmerr #9370 üzenetére
Rakd fel az Abyss 4.2-es GB-s kernelt, annak a CWM-jéből minden művelet biztonságosan elvégezhető, ha végeztél a backuppal, akkor mielőtt újraindítod a készüléket visszarakod a NoteCore kernelt. Esetleges visszaállításnál ugyanez a menetrend.
Az Abyss kernelt a kTool-al érdemes felrakni, az telepítés után nem indul újra magától, mint a Mobile Odin (ami ebben az esetben tilos, mert kinyírná a romot), hanem kiválasztható, hogy rögtön a recoverybe lépjen be újrainduláskor.
-
Everman
addikt
Jött új germán LRK.
-
Everman
addikt
válasz
djapor96 #8954 üzenetére
"Csak a Cf-root és annak klónjain olvastam téglásodást..... "
A CF-Root-ból el lett távolítva az a rész, ami a problémát okozza.
"Full gyári rendszeren nem, mert a factory reset nem úgy wipe-ol, mint a cwm...."
Ugyanaz történik mindkét esetben (ha a gyári Recoveryből indítod a resetet, akkor ki is írja, hogy mit töröl).
--
De az egyetlen 100%-ig biztonságos megoldás még mindig az, ha a wipe-ot, nandroid műveleteket GB kernellel csinálja meg az ember és mielőtt újraindítaná a készüléket visszarakja az ICS kernelt. Ha ezt betartod, akkor nincs semmi félnivalód.
-
Everman
addikt
válasz
djapor96 #8924 üzenetére
"Foglaljuk össze, mert mindenki csak összevissza beszél...
Gyári rootolatlan romnál nem jelentkezik a hiba... Rootolt CWMes wipe, okozza a gondot!"Nem.
A gondot a gyári kernel okozza, mert abban van a hiba.
A probléma az eredeti gyári rendszerrel, rootolás nélkül is előjöhet, elég, ha csinálsz egy factory resetet, ami valójában ugyanaz, mint a CWM-es wipe. -
Everman
addikt
Van új Notecore kernel, elvileg ez már támogatja a BT-ot is 4.0.4-en.
-
-
Everman
addikt
válasz
aggleány #8369 üzenetére
A haloványzöld csíkok elég sok embernél előjöttek már, nálam is. Valószínű valami driver hiba, mert akár alap gyári rendszernél is előfordulhat, függetlenül, hogy ICS, vagy GB van fent. Szerencsére elég ritkán jön elő.
A csengőhangokon kívül mást nem felejt el restart után? Más alkalmazás nem áll vissza alapállapotba? Nálam pár napja a Notecore kernel ugyanezt csinálta, mert a legtöbb írási művelet hibás lett a Data partícióra, a megoldás másik kernel és teljes újratelepítés lett.
Ezek miatt nem érdemes visszalépned GB-re, nem az ICS problémái.
-
Everman
addikt
Bármit állítottam be adott alkalmazásokban elfelejtette egy reboot után, vagy jogosultsági hibával lefagyott, végül újra akartam húzni Mobile Odinnal, de az már azt írta, hogy nem tud betöltődni, mert sérült a Data partícióm. Ekkor jutott eszembe, hogy írtak valami I/O hibát erre a kernelre, CWM-ből visszaraktam CF kernelt és ez után megjavultak a dolgok, de jó pár alkalmazás annyira sérült, hogy egyszerűbb volt újratelepíteni az egész rendszert (a CF visszarakása után a MO már működött).
-
Everman
addikt
válasz
Keeperv85 #7645 üzenetére
"Hallottál már olyanról, hogy be lehet integrálni a telepítőbe a frissítéseket? "
Hallottál már olyanról, hogy recovery partíció és, hogy nem kapsz külön telepítőt?
Vagy ugyebár az egyszeri user vacakolni fog ilyesmivel? Mert én ugyan nem fogok azért, hogy évente egy-két alkalommal fel kelljen valaki gépére raknom egy Windowst.Az meg eleve humoros, hogy egy ostobán megalkotott frissítési rendszert azzal védjenek, hogy a felhasználó csináljon barkácscsomagot, ha nem tetszik neki.
"Ezen kívül ha Windows éppen: le lehet Ghostolni mikor készen van. 5 perc alatt app.-okkal együtt kúszik vissza."
Ez jó tanács, mikor egy agyongyötört notebookot odavisznek hozzád, hogy telepíts rá friss rendszert, legközelebb ilyen esetben majd szólok, hogy csak akkor, ha adnak mellé ghost image-t is
(nem saját gépről van szó, az én windowsos gépemen csak XBMC és mobilos szervizprogramok vannak telepítve, munkára OSX-et használok, tisztább, szárazabb érzés
).
"Ebből is látszik hogy nem értesz hozzá. Androidon a büdös életben nem raksz fel új rendszert hétköznapi felhasználóként."
Androidon nem, Samsung eszközön meg inkább igen, mert ha nem, akkor elég kacifántos problémák jöhetnek elő, ala Kies
"Az Android frissítések NEM kötelezőek! "
Nem, de igencsak ajánlottak, vagy akkor te még mindig 2.3-al hajtod a Note-odat?
"Ha verziót váltasz, akkor minden rendszer alatt ugrottak a beállítások, az iOS alatt is!"
iOS4 óta ugyanaz a rendszerem iPaden, pedig azóta már gépet is váltottam. Köszöni jól van és gond nélkül működik, pedig éppen egy béta OS fut rajta.
De mondhatnám azt is, hogy OSX alatt már 8 éve ugyanazt a rendszert frissítem, pedig 4 különböző gép volt már alatta, most éppen egy hackintosh. A baj az, hogy te nem értesz ehhez és a berögzült Windows-os, Androidos tudásanyagodat próbálod felhasználni, egy teljesen más rendszer értelmezésére."Eddig ott tartottunk, hogy az Android szar, mert képtelen vagy használni. "
Nem, nem tartottunk ott.. Az Android nem szar, hanem vannak komoly hiányosságai és hibái, amik szépen kompnak el, ahogy fejlődik (lásd pl. az UI sebességét JB alatt).
Attól, hogy nagyképű kijelentéseket teszel, attól még a rendszer nem lesz a Note-odon gyorsabb, mert érthetsz hozzá, ahogy akarsz, nem fog olyan tempóval futni, ahogy itt sokan pl. én is elvárnánk."Felületesen ismered ezeket a rendszereket és azt gondolod, hogy értesz hozzá."
Gondolom a Google is felületesen ért hozzá, hisz azok a hibák, amiket én felhozok, rendre előkerülnek a fejlesztőknél és a Google belsős köreiben is és időről időre ki is jönnek nyilatkozatok, hogy ezen hibák/hiányosságok javításán dolgoznak (illetve, mint a JB mutatja elég jó megoldások is születnek rá, kár, hogy a gyártók trehánysága miatt nem minden eszközre fog megérkezni).
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7643 üzenetére
"az azért csipázom hogy idejön egy ios-os és belerondit a "nagyok dolgába" és it a nagy alatt értem a teljesitményt, felbontást, méretet"
A témát te hoztad fel...
A teljesítményt meg ne keverjük ide, sajnos ismert, hogy a Note-ot nem igazán a fürgesége miatt szeretjük."mig te idejössz és fikázod azt a rendszert ami a világon a legelterjettebb! (el kellene gondolkozni rajta hogy miért)"
Mert olcsó készülékek vannak vele, ha csak a prémium szegmenst nézzük, amibe mondjuk a Note is beletartozik, az igencsak más képet festene (az más kérdés, hogy vannak negyedévek, pl. a tavalyi utolsó is ilyen volt, mikor több iOs alapú eszközt adtak el mint Androidost összesen). De nem ez a mérvadó szerintem egyik oldalról sem.
Mellesleg nem az iOS-t védem, vagy az Androidot fikázom, csak a ködöt oszlatom, mert néha nagyon elvakultak tudnak lenni a droidos userek, ráadásul minden tapasztalat nélkül.
"amugy az elöbb a jailbreak-el jöttél! nos ha ennyire értessz az androidhoz akkor bizti tudod hogy mi akármit csinálunk a vassal vissza tudjuk állitani gyári állapotra ergo a gari megmarad! ez nálatok is igy van?"
Igen, iPhone-nál így van, de ezt mondjuk beszéld meg egy One X tulajjal, Ő nem lesz ennyire derűlátó ebben a kérdésben
--
De abban igazad van, hogy itt kicsit már sokak vagyunk ezzel a témával, ha gondolod privát folytathatjuk.
-
Everman
addikt
válasz
Keeperv85 #7640 üzenetére
"Ez a baj forrása látod. A Windowst sem tudod használni, csak piszkálgatod feleslegesen, aztán jöhet a szarozás... "
Látom nem értetted...
Akkor mondok két példát:
Telepítés:
OSX felmegy 10 perc alatt, majd a frissítési csomagok gyors net elérés esetén 1 lépésben újabb 10-15 perc alatt, újabb 10 perc alatt visszamásolod a felhasználói mappádat és folytatod a munkádat ahol abbahagytad.Windows 7 felmegy 10 perc alatt, majd a frissítési csomagok 10 lépésben 3-4 óra alatt, majd szépen elkezded telepítgetni az alkalmazásaidat és újabb 2-3 óra múlva már tudsz akár dolgozni is.
--
iOS-en felraksz egy új rendszert, majd az iTunes visszaállítja az alkalmazásaidat 5-10 perc alatt és mindent abba az állapotba, ahogy volt, még a taskbaron is ott lesznek az utoljára használt alkalmazásaid és bármit indítasz ott folytatja, ahol az előző rendszerben abbahagytad.
Androidon felraksz egy új rendszert, a telepítő szépen letöltögeti a Play-ből az alkalmazásokat és ha sok alkalmazásról van szó, akkor talán 1 óra múlva minden ott lesz a készülékeden. Beállítások, állapotok elvesztek, semmit nem kapsz vissza, mindent állítgathatsz be kézzel.
"Fogalmad nincs róla mit csinálnak ezek a dolgok, de mert valamelyik idióta ezt sulykolja, ezért aztán kell."
Nagyon nem ismersz
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7634 üzenetére
"ez egy baromság!"
Volt SGS-em, gyári rommal mindennapos volt ennél kacifántosabb dolog is.
"nem rossz a szifon de az hogy a telók császárának tetteti magát és ennek megfelelő árat kér el érte de a topp androidhoz képest a fasorban sincsenek"
Ezen mindig mosolygok, ugyan már, mond el, mivel tud többet akár az SGS III is az i4S-hez képest? Tekintsünk el a testreszabástól és a widgetektől, mert ez egyéni preferencia, kinek kell, vagy sem, a mindennapi használatban, alkalmazásokban miért is tudna kevesebbet?
"az apple szervizesek 2 műszakban dolgoznak mig pl a samu nagyszervíz 1 müszak!!! "
Ajjaj, nagy a baj..
Az iPhone-t ugyanis nem szervizeli a T-Mobile, elbírálják a hibát és cserekészüléket adnak, javítás kis hazánkban nem történik szolgáltatói szinten. Tudom, ugyanis van szervizes barátom a T-Mobile-ban. Mint ahogy a Samsung készülékeket is a központi Samsung márkaszervizbe továbbítják, mivel gyári gari érvényes a T-s samukra is."amugy talán azért annyira sima a ios mert olyan egyszerü mint egy fakocka ergo leb@szási lehetőség 0"
Van vagy 4 iOS szerű launcher droidra is, mégsem lesz sajnos olyan gyors a működés, pedig pont ugyanolyan egyszerű lesz a felület mint ott. Szóval ez nem ok, egyébként a JB bemutató után nem kéne ilyen parasztvakító indokokat kitalálni, egyszerűen el volt szúrva az UI kezelése eddig és most kezdték finomítani és optimalizálni a működését. Ez van.
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7631 üzenetére
"én a szifont annak ajánlom aki sms-ezni meg telefonálni akarnak egy ici pici nettel meg zenehalgatással! mindezt trendi módon! aki meg egy nagyteljesitményü erömővet akar olcsóbban mint a szifon az vegyen androidot! "
A csicsa gusztustalan témákon kívül, amik droidra előfordulnak, nem sok minden van amit fel tudsz hozni, hogy nem megy iOS-en, de a témázás is sokrétűbb egy jb-s készüléken (jobban hozzáférhető minden, mint droidon), de ez mondjuk édesanyádnál nem szempont.
"720p mkv ugy lemerevedett mint a fönököm ha fizuemelést kérek!"
Melyik lejátszóval, mert a gyári nem foglalkozik ezzel a formátummal.
"szifon=okos telefon
Andoidos telefonok= számitógépek"Én ezt máshogy látom
iPhone=OSX
Android=WindowsAz egyiket csak használod és a munkára koncentrálsz, a másikat babusgatod, registry-t pucolsz, vírusirtót telepítesz, néha rácsodálkozol egy-egy kékhalálra, megtanulsz káromkodni a használata közben stb.
------
Nem vitaindítóként írtam, csak megjegyeztem egy személyes tapasztalatot, ne legyen ebből itt vitánk. Én eleve máshogy látom ezeket a dolgokat, mert mindkét rendszert évekig használtam/használom napi szinten és nem felületes tapasztalataim vannak.
Egyik sem hibátlan, mindegyiknek vannak bosszantó hibái/hiányosságai, mindegyik rendszernek mások az erősségei és gyengéi.
Az iOS-t jó szívvel tudom ajánlani bármikor egy átlagembernek, aki egy olyan smart készüléket akar, amelyik csak működik és nem akar vele különösebben foglalkozni, csak alkalmazásokat használni.
Az Android meg kiváló rendszer annak, aki szeret barkácsolni, módosítgatni, testre szabni és nem idegen tőle az, hogy egy-egy fogósabb kérdés miatt órákat bújja a netet és fórumokat. -
Everman
addikt
válasz
Keeperv85 #7630 üzenetére
Érdekes dolgok ezek, én 4 évig használtam iPhone-t de soha nem volt gondom, nem fagyott, a hívások elsőre bejöttek, nem dobta a vonalat, míg droidnál ezek mindennapos dolgok.
"Arról senki nem tehet, hogy értelmi fogyatékos valaki és nem képes 3 gombnál többet megjegyezni.."
Viszont arról igen, hogy folyamatosan elfogy a memória és belassul a készülék, hívás közben FC-zik a telefon alkalmazás, az SMS-t 100-szor megkapja látszólag, mert ennyiszer jelzi neki, pedig a valóságban csak egyet kapott, az e-mail nem megy el, pedig minden beállítás jó és wifiről működik is, csak 3G-ről nem stb. SGS-nél ilyen hibákba futott bele ismerősöm gyári, rootolás nélküli szoftverrel. Mikor ajánlottam, hogy rakok fel neki főzött romot, akkor elküldött a fenébe, hogy neki telefon kell, nem játékszer és inkább eladta. Azóta semmi gondja nincs az iPhone-jával, pedig nem mai darab az a 3GS amit használtan vett.
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7621 üzenetére
"jaja muter is hazahozta mondom neki de cuki kis tamagocsi"
Hát azért én tamagotchinak inkább a droidos jószágokat tartom, az iPhone-t nem kell romolni, meg babusgatni, hogy egyáltalán működjön
Jóanyádnak nyugodtabb lesz az élete iOS-el, mellesleg miért is kéne neki konvertálgatni zene és videó ügyileg? Letölt egy megfelelő lejátszót és ennyi, gondolom Note-on te sem a gyári vackokat használod lejátszásra
Én már elkövettem azt a hibát, hogy idősebb embernek droidot ajánlottam, mert költséghatékonyabb volt (SGS), aztán meg folyamatosan a nyakamra járt, hogy lassú, lefagy, nem működik, majd a felmenőim szidása után eladta és azóta elégedetten használ iPhone-t
Nem mindenkit lelkesít a barkácsolás és nem mindenki akar egy új hobbit a telefonvásárlással együtt.---
A Note 2-őt én is várom, bár a bejelentés után, hogy nem lesz JB a SII-re és valószínű a Note-ra sem, elgondolkodtat, hogy lehet, hogy gyártót kéne váltani, csak más nem készít ilyen szép nagy tepsit (illetve az LG igen, de az még trehányabb gyártó).
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7592 üzenetére
"Bár a hireket látva azért a samu bemutogat az almásoknak elvégre nem született egyesség. Ez azért tetszik"
Ez csak színjáték, a Samsung nem egyezkedik, az Apple kitiltatja a Nexusokat az USA-ból, aztán majd fizet valami kártérítést stb... Folyik az adok-kapok, de a színfalak mögött röhögnek az egészen, mert a világsajtó annyit cikkezik róluk, amit pénzért nem lehetne megvenni.
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7588 üzenetére
"a apple elvárja a samutol meg más gyártótol hogy ha már nagyon muszály akkor tudja szabadalom licenszeket megvásárolni vagy lizingelni"
Erről írtam, ezt nem az Apple várja el, hanem a törvény kötelezi a gyártókat erre, alapvető szabadalmakat, amik nélkül nem lehet mobilkészüléket gyártani nem tarthatnak vissza.
Felhasználói felületet lehet tervezni multitouch nélkül is, így ezt nem lehet az alapvető szabadalmak közé számítani. Mint ahogy mobilt és táblagépet is lehet úgy tervezni, hogy 2 lépésről nem lehessen összetéveszteni a másik gyártó termékével.
"Sőőt még olyan dolgokat is levédet amit ö sem csinál meg sosem."
Ezt nem tudhatjuk.
"Plussz mivel a samu a legnagyobb beszálitója az apple-nek, külön gusztustalannak tartom hogy ilyenekre kerül sor! "
Szerintem is, bár én a másik oldalt tartom gusztustalannak. A Samsung tudna saját megoldásokat is kitalálni, nem kéne pofátlanul lopnia.
"ráférne az apple-ra hogy az android gyártok mind!!! megvonja a szabadalom liszenszelését az apple-töl!"
Nem tehetik meg, mert ha megteszik nagyobb csávába kerülnek, mint így.
A Samsung végképp nem fog pattogni a tárgyalótermen kívül, mert egyrészt szerintem eleve együttműködnek a perekkel kapcsolatban, mert óriási sajtófigyelmet kapnak ez által, amit költségesebb lenne külön reklámkampánnyal elérni. Másrészt a Samsung jobban függ az Apple-től, mint fordítva. Ha valódi kenyértörésre kerülne sor, akkor az Apple gyártása meginogna pár hónapra, amíg átviszi azt egy másik beszállítóhoz (akár úgy is, hogy saját gyáregységeket épít a azokkal együttműködve), de a Samsung elvesztené a félvezetőgyártásának 75%-át felvásárló megrendelőjét, ami ezen ágazatának akár a végét is jelenthetné, főleg, hogy valamelyik konkurens gyártó az Apple-vel támogatva hamar a fejére nőne.
Egyébként nem védem egyik szereplőt sem, mert mindegyik sáros valamilyen formában. A vicc egyébként az, hogy az a cég, ami miatt ez az egész hajcihő kipattant, közvetlenül még egyszer sem került célkeresztbe
-
Everman
addikt
válasz
bruti01 #7585 üzenetére
"akkor nekem senki se mondja hogy nem csinálnák ki a harapott almát?"
Nem, mert a Motorola-Nokia licencek csak vaktöltény ebben a háborúban, mivel alapvető távközlési megoldások, amiket kötelező továbbadniuk és még azt sem tehetik meg, hogy más díjat kérnek érte, mint más gyártóktól.
Az Apple szabadalmaival sem lenne probléma, ha azt nem zárnák el a versenytársaktól (mondjuk a designszabadalmak kivételek, mert nem lenne nagy elvárás, hogy a többi cég is alkalmazzon jobb designer csapatot).
"simán a padlóra lehetne küldeni öket csak ugyi az összefogás problematikus!"
Meg törvénytelen.
-
Everman
addikt
válasz
Polllen #7584 üzenetére
Nem a levédés a probléma, az rendben van. Ők használták fel ezt először, a többi gyártónak valamiért eszébe sem jutott továbblátni a cerkánál, így nem igazán állja meg a helyét, hogy ez milyen magától értetődő dolog, hisz az iPhone előtt nem volt az, legyen az övék ez a szabadalom.
A gubanc ott van, hogy nem hajlandók a licencek értékesítésére, így a többi gyártó vagy nem használ többé ilyen funkciót, vagy kockáztatja a bíróságra citálást és kitiltásokat. No ez viszont probléma és remélhetőleg a jövőben ezen változtatni fognak.
Azt elfogadom, hogy egy ma már akármilyen alap dolognak tartott funkció, vagy eljárás bevezetésével ők dolgoztak, ők mutatták be és ők kockáztatták meg, hogy tömeges használatnál nem válik be, így övék az érdem. De emiatt visszafogni a fejlődést nem szabadna. Ahogy a távközlési szabadalmaknál, itt is el kéne dönteni, mik az alapvető licencek és azt kötelező legyen licencelni mások fele is, ellenkező esetben büntessék meg, ahogy ezt megtették a Motorolával is.
-
Everman
addikt
válasz
Keeperv85 #7456 üzenetére
"Csak nem kerül négyszer annyiba, mint amennyit ér és nem szerelik át mindenféle védelem nélkül, hogy fél év múlva bedobhasd a kukába a cuccot.."
Nem kötekedésként, de ezt kifejthetnéd bővebben is.
Ha statikusan nem nyírta ki a helyszínen a készüléket, akkor mi lehet még probléma?
A por ugyanis nem, mert rendeltetésszerű használat mellett is bőven kerül a készülékházba belőle, ugyanis nem lég/vízzáró a burkolat. Mitől mehet tönkre egy idő után egy ilyen szerelés után? -
Everman
addikt
Kint van a magyar Telenoros ICS, ők már az LQ3-at kapták.
-
Everman
addikt
válasz
lefkosia #6750 üzenetére
"jBroid Kernel Cleaning"
Azzal óvatosan, nekem kinyírta a partíciós táblámat a drága, szerencsére csak annyira lett gáz, hogy a Mobile Odin nem ismerte fel többet a fájlrendszert (és cefet lassú lett a készülék), így még menteni tudtam róla és repart után helyreállt a béke.
-
-
Everman
addikt
válasz
Kapanyél #6739 üzenetére
"Hiába egyfájlos vagy no wipe a ROM, ha bepipálod a Re-partot és adsz neki egy .PIT-et, akkor újraformázza még ODIN-ból is."
1 fájlos romnál nem történik meg a particionálás, nálam még a telepített alkalmazások is fent maradtak, mert no wipe volt a gyári rom eredetileg.
"Mobile Odin-t nem használok."
Pedig az gyakorlatilag ugyanazt csinálja, mint a PC-s, csak a 3 fájlosnál nem tud particionálni. (Ha nagyon gyakni kell, akkor van egy 3 fájlos előre rootolt LC1-em, azzal újrahúzom és particionálom, majd Mobil Odinnal felrakom a végleges romot, bekattintva, hogy rootolja is a jószágot).
-
Everman
addikt
válasz
#68216320 #6735 üzenetére
"Gondolj csak az XP->Win7 átállásra. A használt programoknak idő kellett, hogy frissüljenek az új rendszeren való futtatásra. Ez viszont nem a rendszer hibája és idővel megoldódik."
Ez jól hangzik, de tudván, hogy az ICS tavaly októberben jelent meg és azóta több mint fél év eltelt, ez nem megfelelő érv szerintem.
(Bár igaz, ez nem a rendszer, hanem a fejlesztők hibája..) -
-
Everman
addikt
válasz
cerka14 #6646 üzenetére
"Ha gyorsan több műveletet csinálok vele akkor lefagy, azaz ezt este tapasztaltam"
A hiba nálad van, nem az alap rendszerben.
Vagy valami telepített alkalmazás gyilkolja a rendszert, vagy nem tiszta lappal indultál és valami gebasz átjött az előző rendszerből.Gyalulj le mindent és indíts tiszta lappal.
A főzött romok note-on eddig mindig gyengébbek voltak, mint a gyári rendszer, gyorsulást, javulást nem hoznak, csak rejtett problémákat.
-
Everman
addikt
"ettől függetlenül a végeredmény ugyan az lesz.."
Azzal a különbséggel, hogy fagyi esetén előbb ki kell olvasztanod az adott alkalmazást, itt meg csak nem indul el, de te bármikor elindíthatod.
"csak tb-al el is mentem a régi appjaimat, illetve dropbox-al szinkronizálom"
Én is, de fagyizni már nem megyek vele
-
Everman
addikt
"amiket fagyasztani szoktam mert NEKEM nem kell:"
Nem kell fagyasztani, ami soha nem kell azt én törlöm, a többinek meg elég az Autorun Managerben megmondani, hogy szíveskedjen megmaradni a fenekén és ne induljon el, ha nem kérik erre
Ennek az az előnye, hogy ugyanúgy nem fogyasztanak többé ramot, mintha fagyiznának, csak éppen bármikor elindíthatóak, ha mégis kellenek. -
Everman
addikt
válasz
Kapanyél #6435 üzenetére
"Egyébként már arra is gondoltam, hogy fölveszek egy programozót teljes munkaidőben, vagy megbízom egy JKay-féle program megírásával és szarrá keresem magam vele a Play!-en, mint a TSF-es csávók. Szerintem 200e-ért simán megcsinálná egy progmatos..."
Nem fogja megcsinálni neked
Egyrészt mert nem programról van szó (pontosabban nem csak arról, mert a program csak a beállítások változtatásához kell), hanem az UI-t változtatja meg.
Másrészt meg éppen ezért a Samsung által használt UI-t kell ismernie töviről, hegyire, ami nem biztos, hogy menne egy programozónak előzetes mobil hackerkedés nélkül.
-
-
Everman
addikt
válasz
djapor96 #5639 üzenetére
"indulás után TBP fc, leszedem és nem tudom újra installálni, mert azt dobja ki, hogy kevés a hely.... szabadítsak fel memóriát...... gyári állapot vissza, majd tbp fel"
Nem kellett volna
A TBP uninstall nem mindig működik, a data/app mappában ottmarad az odex file-ja, ami miatt később azt mondja, hogy nem tudja magát telepíteni, mert nincs hely. Ezt kell Root Explorerrel törölni és már megy is a telepítése. -
Everman
addikt
válasz
premete #5404 üzenetére
"ahol egy backup visszarakása tönkreteszi a készüléket."
Én megoldottam a problémát, ott figyel egy 4.2-es Abyss zimage fájl és a jelenlegi ICS romnak megfelelő kernel cwm csomag a készüléken.
Ha menteni akarok, akkor ktool-al egy mozdulattal átlépek Abyss-ra és annak CWM-jébe, elvégzem a mentést, törlés, visszaállítást, vagy amire szükség van és a művelet végén visszarakom az ICS-es kernelt és reboot.Megy minden funkció a brickes para nélkül.
A motonál több gondod lehet a zárt bootloader és a hazai support hiánya miatt.
Az más kérdés, hogy hosszabb Note használat után vissza tudsz-e szokni a kisebb kijelzőre.
Nekem nem sikerült, az SGS II mérete kényelmetlenül kicsi volt negyed évnyi Note-ozás után, vissza is jöttem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest