Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Levente

aktív tag

válasz Parallaxis #24926 üzenetére

„A Samsung alapból használja kompatibilitás megőrzése miatt az sdcard symlinket, függetlenül attól, hogy te mit gondolsz, vagy mit csinálsz „

Lehet, ebbe nem vetettem bele magam, mert, mint írtam, nem kellett. Valamennyit olvastam róla, de ezek szerint nem maradt meg… Amúgy, ezt azoknak lenne érdemes mondanod, akik ezt a megőrzött kompatibilitást nem tapasztalták és/sőt/ennek ellenére beszoptak pár vicceset, nem nekem, aki nem. ;)
    Ami fontos és nem érted: nem kellett ilyennel bíbelődnöm, ha kellett volna, tudnám, ráadásul erre vannak felhasználói programok is, pl. olyannak, aki nem ismeri a SymLink-et, de ilyet szeretne csinálni. Igen, eddig én is ilyen voltam. Tehát, egy kis piros pontot beírhatsz magadnak ezért, az értetlenkedésért meg egy normál feketét…

„Egyébként ez a mappastruktúra (/storage/emulated/0 - x) a 4.2-től jött be, mert a több felhasználós módot így oldották meg (sajna a Samsung ennek kihasználását nem teszi lehetővé).”

És igen, ez így van, sajna tényleg kiment a fejemből, azt tudtam, hogy 4.2-n már volt. Nem használtam több felhasználós környezetben, gondolom, CM alapúaknál lehetett volna, így nem maradt olyan jól meg.

„kérdés, hogy akkor miben is vagy otthon, mert az egész Androidnak ez az alapja.”

Az alapja. Tudod, az Android nem egyenlő a Linux-szal, ahogyan egy ház sem egyenlő az alapjával. Attól, hogy az alapozáshoz nem ért valaki, attól még igen jól megoldhatja a a ház teljes automatizálását, elektromos üzemeltetését, de te akármennyire próbálsz itt a Linux-os tudásoddal babért aratni, az Android témájában sok butuskaságot írtál már…

„Custom romoknál lehet, gyárinál nem.”

Ismét melléfogás, több okból. Sok custom ROM, főleg NII esetén igencsak gyári, vagyis Samsung alapú. Itt tisztázni kellene, mi a gyári, hiszen az Android az alap és már a Samsung-os ROM is egy „disztribúció”, de ezt kéne tudnod neked is…
    Nos, a Samsung alapú ’custom’ ROM-oknál is fennállt ez a probléma, kár, hogy nem tudod. Ja, de, most már tudod. Remélem…

„De mondjuk customnál sem igazán lehet, mert az sd-t használó rendszer közeli alkalmazások (Gallery, Mediaserver, Browser, allshare stb.) ugyanoda írnak és nincs eltérés az adatok között. Az utólag telepített alkalmazások mentései és adatai szintén nem okozhatnak problémát. Szóval lehet ezzel mókolni, csak sok értelme nincs. De nyugodtan írhatsz konkrét valós példát, ha tudsz, hogy mi mivel akadhat ilyenkor össze...”

Továbbra sem vagy pontos és nem figyeltél megint.
    Semmit nem mókoltam és semmi nem akadt nálam össze, semmi adatot nem vesztettem, soha nem látszódott üresnek a külső, se a belső SD.
    Tehát, mint már amúgy írtam, semmiféle konkrét példára nem kell várnod, mert nem volt nálam ilyesmi, de továbbra is javaslom Tamirda szavait értelmezni, mert leginkább vele nem értesz egyet most és csak mellékesen velem, no meg azokkal, akik szenvedését láttam a témában a szerinted nem létező esetekben.

„Ismét figyelmetlen voltál... Nem az említett cusotm romokkal volt a gond, hanem az alapját képező gyári rommal.”
    Hejj, drága barátom, hadd idézzelek:
    „V3-ig kuka a cucc, mert az előző kiszivárgott romokra épít, amikben még nagyon bugos a video driver (ha valaki hírolvasásra is használja a készülékét, akkor felejthetők, mert én speciel nem találtam alkalmazást, amiben normálisan ment volna a scroll).”
    Hmmm, szerinted? Érthető persze, amit írsz, de megsúgom, mind a Ditto, mind a Joel ROM megoldotta ezt, így, ha szenvedtél, hát a kisebbségbe tartozol vele. Tény, hogy Joel se tudta eldönteni, mi a jó, mert verzióról verzióra máshoz kapkodott, de mindig volt rá megoldás. Tény, hogy a Project Butter soha nem volt olyan, mint amilyennek szerették volna és ez gáz.
    De elmondom, sokkal pontosabb lett volna, ha nem egy custom ROM verziószámával határozod meg a dolgot, hanem a pongyola írásmódot elhagyva a gyári alapról írsz és akkor nem kell magyarázni a dolgokat… Attól még messze nem kuka a V2 például, mert te egy szempontból annak tartod, de ez nem első a személyes preferenciáid kivetítéseinek sorában.

„Ha nem hiszed, telepíts fel egy Feedly hírolvasót” „A gReader Pro már használható volt”

Mint írtam, a netezés zsebtévén nekem nem életforma, ezeket tesztelheted, én egy mobil eszközt mobil dolgokra használok. Elhiszem persze, hogy te ott gondot találtál, én nem te vagyok, aki szerint egy probléma nem létezik, amíg nem tapasztalod…
    Mint a böngészős muri, neked a Chrome sz_r, nekem meg 30-40 füllel sem és szépen müxik, pedig én desktop módban használom, mert a mobil kinézetektől kiver a víz, de a gyárival sincs gondom, csak nekem fapados. Azt meg kifejezetten szeretem, hogy egy kattintással nemcsak, hogy elérhetem, amit esetleg mobilon olvasnék tovább, de azt offline is megtehetem…

A szerintem mobil eszközön használandó dolgokra persze találtam gondot, de azt meg érdekes módon te tagadtad a nagy tapasztalatodra hivatkozva, pl. a Stability test, ami érdekesen nálam MK4 alatt is igenis eléri azt, hogy leszabályozzon a rendszer.
    Bizony, 76 fok fölé nem engedi (milyen érdekes, hogy neked nem volt feltűnő és boldogan újságoltad, hogy fix 76 fokon pörög, azt fel sem fogva, hogy az valami korlát és 77 fokos sose lett…) és azt nem túl meleg (kb 20 fokos) környezetben 6 perc alatt elértem ma…
    Akkor aztán szépen leszabályoz 800MHz-re. De mint meséltem, ha a többi részegység is kap terhelést (tehát nem eme kis progicska a nagy szakmaiság támasza egyedül…), akkor a Note II hűtése nem elegendő, így további korlátozások is életbe lépnek, ez pedig arra utal, hogy azok hőmérsékletét is figyeli.
    Az anno említett S4 és N3 pedig nem kapott, mert nehezen kaphatna jobb hűtést (bár az árba egy magnézium ötvözetű ház simán beleférne, ami nagy segítség lenne), így a közel dupla számítási teljesítményt nyújtó SoC nyilván hamarabb melegszik kritikus hőmérsékletre. Minő meglepetés…
    Ez annak fényében gáz, hogy az S2, ahol szintén sikeredett komoly hőmérsékleteket - jóval komolyabbakat, mint NII-vel - produkálnom anno, simán kibírta azt és vidáman zenél páromnál a mai napig, semmi jelét nem mutatva, hogy a valóban brutális hőmérsékletek tönkrevágták volna.

Tudod, vicces az, hogy ilyeneken vitázunk egyáltalán és te próbálsz meg engem lesöpörni, aki sikeresen kitesztel egy dolgot, míg neked nem sikerül, ennek okán nem létezőnek titulálod azt…
    Nem, nem vagyok Linux guru, sőt Android-hoz is csak annyira konyítok, amennyit olvastam ÉS tapasztaltam vele (mondjuk, én az ilyen módon szerzett tudást jobban értékelem), de nem mondok olyanokat, amiket te, így nem is tévedek akkorákat.
    Mint már kértelek, fogadd el, hogy más is megtapasztal dolgokat és ne próbálj csupán elméleti oldalról közelíteni ezekhez, vagy, ha mégis, hát fogadd el, ha a gyakorlat mást mutat és nézz utána!

Ezen felül, ahelyett, hogy velem vitázol és próbálsz okosabbnak tűnni, inkább a kérdezőknek segíts, persze nem elméleti és esetenként téves dolgokkal, hanem olyanokkal, amit hasznosítani is tudnak!

Részemről lezárva.

Új hozzászólás Aktív témák