- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
-
Mobilarena
Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
Új hozzászólás Aktív témák
-
thedarkfox
senior tag
válasz
FerencF #20746 üzenetére
Én nem bánat vagyok és nem is vitatkozni akarok (azt ugyanis csak két szellemileg egy szinten álló egyén tud
)
Mint írtam nem a téma kellemetlen és nem dobtam ki tízezreket biztosításra, de nincs okom magyarázkodni Neked, hogy én ki vagyok.
Ha értelmes kérdést teszel fel, értelmesen segíteni válaszolni fog mindenki, köztük énis.
Hogy korábban nem voltam sehol (nyilván az elmúlt ~20E hsz nem kötelező olvasmány)... hát ha nincs kérdés nincs válasz. 😎 -
Somatom
veterán
válasz
FerencF #20746 üzenetére
Hogy érted azt, hogy a semmire? Biztosításra fizette, nem a semmire. Én sem kötöttem, mert a használati módomban nincs akkora rizikó faktor, ami indokolná a biztosítást. De, ezt nem lehet általánosítani. Ha búvárkodáshoz, hegymászáshoz, vagy terepbringázáshoz használnám a telót, akkor tuti kötnék rá biztosítást.
-
thedarkfox
senior tag
válasz
FerencF #20744 üzenetére
Ezt a modoroskodást hanyagold kérlek, előszőr értetlenkedsz minek kell valakinek biztosítás, kaptál rá választ érvekkel.
Majd felkaptad a nuncsákut, hogy a csizmádra se kötsz biztosítást mert nem akarsz több 100E-t kiadni feleslegesen. Magad javítasz mindent gratulálunk hozzá 👍 igazi ezermester lehetsz, nyilván 20mp alatt szétszedsz egy IPXX-es ragasztott telefont és 5mp alatt össze is rakod a sufniban.
Nem a téma kellemetlen, hanem Te kezdesz az lenni. -
juuzer
addikt
válasz
FerencF #20741 üzenetére
Szerintem ezt tökre megértjük, felesleges ezen vitatkozni. Neked nem fontos a biztosítás egy telefonra, másnak meg igen.
Én is most tervezem lemondani, szerintem két évig havi 3 ezret ( az 72k ha jól számolom) NEKEM megért. Mert oké, hogy kijelzőcsere, de ha más baja is lesz, akkor már nem biztos, hogy 72k + kb 20 ezer önrész lesz a javíttatás. Pláne ha sérül az alaplap is pl.
Engedjük el ezt a biztosítás témát szerintem pls.
-
válasz
FerencF #20738 üzenetére
Hat ha ez neked agresszivitas, akkor gyanitom meg uj lehetsz az interneten
Csak segitettem helyretenni, ama enyhen szuk latokorre vallo kiteteled, hogy elovigyazatossag mellett nincs ertelme a biztositasnak, vagyis pontosabban ha vigyazol a dolgaidra akkor nem lehet bajuk.
-
tylerddd
veterán
válasz
FerencF #20733 üzenetére
Lejelentette telefonon az esetet, kapott egy kárszámot, innentől elindult a kárrendezés. Nem vizsgálják már olyankor. Nálam ugyanez volt. Bevittem a boltba, a srác mondta, hogy szépen összetört. Betette egy zacskóba, aláíratta velem a papírokat és csá. Következő alkalommal akkor kerestek, amikor mehettem a refurb készülékért.
Tehát nem értem mire gondolsz? Felhívják, hogy enyje-benyje, megállapítottuk, hogy ezt maga kalapáccsal verte szét, így nem jogosult a kárrendezésre?!
-
m1lan
őstag
válasz
FerencF #20704 üzenetére
Abban nincsen semmi átverés, hogy felajánlanak olyan termékeket/szolgáltatásokat, amiket a vásárolt készülékhez igénybe tudsz venni. Nem eladók, hanem értékesítők, szóval ez a dolguk.
Én sem törtem össze eddig egy telefonomat sem, mondjuk mindegyiket tokkal és fóliával védtem. A Note9-re mégis kötöttem biztosítást, mert nem akartam megkockáztatni, hogy egy törött telefon részleteit kelljen fizetnem közel 2 évig, aminek csak a kijelzőjét 90.000 forint körüli összegért tudnám cseréltetni. Telekomnál az alap biztosítást választottam, 2390 forintot fizetek havonta a mai napig. Bármikor lemondható, maximum 5 évig fizethető. Két évre így 57.360 forint a biztosítás, az önrész pedig 28.000 forint lenne. Akárhogy is nézem, még 2 év után is jobban járnék a biztosítóval, mint az önköltséges gyártói szervizzel vagy egy használt telefonnal.
Egy régi ismerősömnek adtam el telefont, amikor még szolgáltatónál dolgoztam. Minden korábbi készülékét összetörte, de nem hagyta magát rábeszélni a biztosításra, mondván erre már nagyon fog vigyázni. A tudtán kívül mégis kötöttem rá, mert tisztában voltam vele, hogy rövidesen jól fog jönni. Kb. 3 hónap múlva hívott is, hogy elől-hátul összetörte a telefont, hol tudná olcsón megjavíttatni. Gyártói szervizben 65.000 forintjába került volna, így viszont havidíjjal és önrésszel együtt megúszta kb. 20.000 forintból. Baleset bárkivel bármikor történhet, nem egy ördögtől való dolog a biztosítás. Hallottam néhány elutasítós sztorit, ezek jellemzően az ügyfél hibájából történnek, mert nem néznek utána, hogy mire (nem) érvényes. Az elhagyott telefon például nem minősül lopottnak, de a pár hónapos kisgyerekre vagy kutyára fogott telefontörés is kizáró ok.
-
tylerddd
veterán
válasz
FerencF #20706 üzenetére
Nálam a Casco-nál sem kötekedtek, sőt, meglepődtem, hogy mennyire gördülékenyen megy az Allianz-nál.
Telefont egyszer intéztem. Hívtam a megadott számot, elmondtam mi volt (nyilván itt arra figyelni kell, hogy mit mondasz, hiszen vannak kitételek a szerződésben, pl. sportolás közben keletkezett kárral nem foglalkoznak), kaptam egy kárszámot és bevittem a telefont Telekomhoz, ennyi.
Én 2990-ért kötöttem havonta a Note 9-re (telefon értékétől is függ), amiben a lopás és 3. személy által történő rongálás is benne van. Note 9-re a sima "sérüléses" 1990. Illetve nyilván van önerő, mint a Casco-nál is.
-
tylerddd
veterán
válasz
FerencF #20704 üzenetére
Nem tudom, én online vettem a két legutóbbi telóm és mindkettőre kértem biztosítást. Tokot én főleg biztosabb fogás, karcok ellen veszem, nem szeretem a bumszlikat, próbálom nem dobálni. Vigyázni én is vigyázok rá, de egy ejtés bármikor bekövetkezhet. Novemberben sikerült elütnöm egy őzet, pedig vigyáztam, nem hajtottam állat módjára. Jól jött a Casco. A szolgáltatás pedig ami a biztosítás mögött van, létező dolog, nem átverés.
-
juuzer
addikt
válasz
FerencF #20697 üzenetére
Ja a tok-fólia az alap tartozék. Mondjuk nekem nem feltétlen. A fóliáról lemondtam már, úgyis addig használok valamit, amíg működik. Nem nagyon szoktam eladogatni semmit.
A biztosítással úgy vagyok egyébként, hogy 2 éves a telefon, ha valami baja lesz már, akkor inkább cserélem. Tekintve, hogy a T mindig piszkál, hogy lejárt a hűségigőm és kihozhatnék valamit kedvezményesen. Meg hát csomagot is kéne váltani, mert ha vége lesz egyszer végre a koronának, akkr a havi 3GB net azért elég karcsú.Egyébként nálam már a "lassító updatek" jöttek, vagyis hát a billentyűzet kezdett mostanában meghülyülni. Csomószor belassul és/vagy nem érzékel betűket. (Jellemzően az "e"- vagy a "t"-t.)
-
Somatom
veterán
válasz
FerencF #20690 üzenetére
Nem. A probléma az, hogy gesztusvezérléssel megnő a hasznos felület, de nem tudok billentyűzetet váltani. Tapis bevitelhez Anysoftot használok, ha több hely kell, akkor Gboardot floating -ban, diktáláshoz Swype -ot, fizikai billentyűzethez pedig EKH -t. Ezért kéne a bevitelválasztó gomb gesztusvezérlős módban is.
-
Somatom
veterán
válasz
FerencF #20687 üzenetére
Jogos. Kinek, mi a fönt és mi a lent.
Alapértelmezetten fekvőben használom a telót és navi gombos beállításnál jobb felül látható a billentyűzetváltó ikon. Screenshot.
Gesztusvezérlős beállításnál nincs billentyűzetváltó ikon
Screenshot. -
LosBlancosRM
őstag
-
Somatom
veterán
válasz
FerencF #20630 üzenetére
Amikor a Note9 -et vettem, akkor már csak 8/512 -es volt. Tehát a telóban van 512GB -om. A tabletben meg 64GB.
Nem olyan nagy ügy megoldani, hogy ne zavarjon be a teló a filmnézésbe. Egyébként sem kéne a telóhoz nyúlnom egy hívás miatt. Arra van a csuklómon a Huawei Talkband.Petymeg:
Sokféleképpen meg lehet oldani. Én nPlayer -rel szoktam. A telón indítok egy hotspotot. Az nPlayer ennek a belső IP -jén futtat egy WebDAV szervert. A tabbal csatlakozom a hotspothoz, a tabon futó nPlayer -rel csatlakozom a szerverhez és betallózom a filmet. Ugyanígy bármilyen fájlt tudok mozgatni a teló és a tablet között. Ha otthoni routeren van mindkettő, akkor nem kell hotspot. Ha érdekel, akkor részletezhetem. -
juuzer
addikt
válasz
FerencF #20592 üzenetére
Én is csak Mutter tabletjén, de ő kb egy Lidl akciós újságot nézett meg a neten, semmi kétes oldalt. Csak ugye a hülye random reklámok, miszerint kapsz új ájfont csak 990Ft postaköltséget kell fizetned...
Mondjuk én támogatom azt, amit a Samsung bejelentett, hogy 4 évig lesznek támogatva a készülékek, igaz örültem volna, ha mondjuk a 9-es szériától indítják, nem a 10-estől.
-
tylerddd
veterán
válasz
FerencF #20546 üzenetére
"szerinted is jogosan kér pénzt a Google olyan tartalmakért, amiket nem is ő állít elő?"
Szerintem ez tévéadók, streaming szolgáltatások stb. esetében is így van, szóval igen, jogos. Miért ne kérhetne pénzt azért, mert biztosít egy jól működő, rengeteg lehetőséget kínáló felületet a videózáshoz, ráadásul a fizet is a tartalomgyártóknak. Nem akarok álszent lenni, én is használtam a Vanced-et, de sokszor behalt a Chromecast-re való tükrözés, így feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BestBuy topik
- PlayStation 5
- Magisk
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Apple Iphone 13 - 128 GB (éjjfekete) Garanciális
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 1 év garancia
- szinte új iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest