- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android szakmai topik
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
KurtCobain
őstag
válasz
domerator #30741 üzenetére
Nézd meg A diktátort.
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #30457 üzenetére
CMParts-ra tippelek én is amire aztán a settings.apk-ban van hivatkozás, úgyhogy nem lehetetlen de gázos összehozni.
(#30458) metrion
CWM-ben partition sd card a legegyszerűbb vagy ha bonyolítani akarod akkor itt egy részletes magyar leírás pc-vel.
(#30461) Schrift
Esetleg ha magyul tennéd fel a kérdésed könnyebben kapnál választ is.
-
vlevi
nagyúr
-
joc92
csendes tag
válasz
domerator #30070 üzenetére
csak akkor tudsz eltávolítani frissítést ha az rendszer alkalmazás gondolom opera mini nálad nem az.
urbán
Probáld ki a ES File Explorert ezzel telelefonról látod a gépeden megosztott mappákat és van ftp is . Airdroidnál csak akkor van 100mega korlát ha nem wifin van telefon.
-
karmin
csendes tag
válasz
domerator #30070 üzenetére
A Titanium backup-nál van olynan opció hogy frissítés eltávolítása, vagy az alkalmazások kezelése alatt is! Legalábbis nálam
Folyt.:
A többi rendszer nem ment fel telefonra, a boot képernyőnél megáll és csak tölt és tölt...(cyanogen mod)
-PLevi-: Köszönöm a tippet. Azt hiszem nemigen marad más.
Tudsz ajánlani esetleg valamit ami neked nagyon bevált? -
domerator
veterán
válasz
domerator #30054 üzenetére
Folytatás...
cm10.1 tegnap jol belassult egyszeru mortplayer zenejatszastol-->memoriat allitgattam tudatlanul... zrammal lett jobb picit
ma reggel az uj play wifin lefrissitette az operaminit (rohadjon meg a default beallitasa)... frissitest visszavonni nem tudom hogy kell (regebben lehetett)... uninstall... es a cm10.1 rebootolt egy uninstalltol!!!
Nem hiszem el!! -
ronin79
addikt
válasz
domerator #30036 üzenetére
Néha ugyanazon rom ugyanarra a telóra való két telepítése közt is baromi külömbségek szoktak lenni, érthetetlen de volt már ilyen
Amúgy nálam is megbolondult, de jó értelembe. Egy cm10-es témát akarok cm7re átcsinálni, persze az egyik részről nem csináltam képernyőképet így vissza kellett tennem a cwm-es mentést, de most meg mintha érezné a vesztét hirtelen nagyon fürge lett. Tudom, hogy link2sd meg silk v2 van fenn, csak a többi módosítás nincs meg, de a lényeg van róla cwm mentés
úgyhogy egyelőre megint cm10 marad amíg nem fogok unatkozni vagy vissza nem bolondul.
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #30029 üzenetére
Nem mindegyik okoz gondot, a beats audio alapból hibát jelez, de lényeg a hangzás
ha használat közben nem jönnek hibajelentések, system folyamat nem válaszol, vagy valamelyik app hirtelen leáll akkor nincs igazán gond.
(#30030) tolvaj!
Android usb driverek legyenek telepítve a gépen, odin 4.38 és már egyszer ma linkeltem youtubeos videót az egész menetéről, szal elcseszni szinte lehetetlen. Első h.sz-ben is le van írva minden. CM10hez meg csak cwm kell full wipe és install mint mindegyik moddolt cwmből telepítendő verzióhoz.
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #30015 üzenetére
Akkor nagyon érdekes kombót csináltál
Az init.d mappában az adrenaline engine csak egy része van, az alap cm scriptek amelyeknek a törlése nem ajánlott és persze az amarullz (int2ext sosem volt Xperionban, stock verziókkal sajnos az amarullz nem kompatibilis, de cm-nél nekem előnyösebb, ugyanis rw módban csatolja az ext partíciót, használható vele a cwm-es dalvik wipe, int2ext-nél ehez is külön zip kell, na és persze egy FR-re sem krepál be a rendszer max. az adrenaline enginet kell újrarakni mert törli a data mappát).
Ha telepítés előtt törölted az init.d scripteket akkor törölni kéne a maradék adrenaline engine cuccot is, a data mappát és a system mappában az usr/idc-ből a mxt224_ts_input.idc-t, az xbin-ből az openvpn és zipalign fájlokat és a default.prop-ot majd az updater scriptből eltávolítani az adrenaline engine beállításait
package_extract_dir("system", "/system");
package_extract_dir("data", "/data");
set_perm_recursive(0, 2000, 0777, 0777, "/system/usr/idc");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/default.prop");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/xbin/sqlite3");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/xbin/zipalign");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/xbin/openvpn");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/lib/libncurses.so");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/lib/libsqlite.so");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/lib/libsqlite_jni.so");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/S98system_tweak");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/S70darky_zipalign");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/sqlite_optimize");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/ram_optimize");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/etc/init.d/ext4_lagfix");
set_perm(0, 0, 0777, "/data/local.prop");
set_perm(0, 0, 0777, "/system/usr/idc/mxt244_ts_input.idc");
és helyettesíteni a Fly-ON modéval.
Mondjuk ezek a permission megadások elméletileg kihagyhatóak, Democracyban sem volt megadva, egyedül Apocalypseben és DroidAce-ben talán.
Nekem nem akarózott törölgetni úgyhogy inkább csináltam egy új verziót, meg a megabasst is ki akartam próbálni cm7-en ami úgy kb.28as erősségig egész jól szól, de a max.35-nél már dobhártyaszakító és 30-on felül már recseg is amit a beats audio moddal nem tapasztaltam, vagy lehet már csak nem emlékszem rá.
Mindenesetre a Fly használható egy olyan rendszeren amin nincs semmi tuning, az az igazság nagy külömbséget nem veszek észre adrenalinenhez képest, max. hogy benchmarkban gyengébb eredmények jönnek de használatnál sem gyorsabb sem lassabb nem lett, az akkuval meg lesz-e valami összefüggése majd elválik -
ra^ven
senior tag
válasz
domerator #30015 üzenetére
Hali!
Mondjuk azt jó lenne tudni, van e valami változás ahhoz képest, vagy milyen pontokban más, én nem értek hozzá, de hosszabb akkuidőnek örülnék.
Bár összességében meg vagyok elégedve a jelenlegi verzióval, smartassv2-ön van nálam is egy ideig 844-ment, de összecsinálta magát hetente egyszer a teló, most alapon hibátlan.
-
domerator
veterán
-
-PLevi-
senior tag
válasz
domerator #29966 üzenetére
Köszi!
(#29967) ronin79
Erre voltam kíváncsi, hogy mindig az kell-e. Szóval igen.Köszi!
Így szóközök nélkül működnek az app-ok.
Már csak az Opera mini és Greenify FC-zik.
Más: Ha pl. belerakom a zip-be ezt a megabass-t, de a permissions-t nem állítom be, abból lehet probléma?
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #29968 üzenetére
Speciel ugyanaz a hangzás mint Xperionban nem fog menni, de meg lehet közelíteni
Script? Ez már eléggé ki lett tárgyalva, van int2ext cm10-re de nagyon lassítja a rendszert úgyhogy a legjobb megoldás egyelőre a Link2sd.
(#29969) youngboy
1. BLN Control - idáig úgy volt hogy kernel kell hozzá ami támogatja, de ezt ki lehet cselezni ha nem akarsz kernelt cserélni (ami azthiszem a bazingánál van feltéve, bln támogatású). Szal elég letölteni Playről az NSTools alkalmazást, majd a backlight notification statust bepipálni és BLN controlban engedélyezni vagy kiválasztani mikor és hogy villogjon. BLN-ben továbbra is azt fogja mutatni a kernel nem támogatja de ennek ellenére működik
2. Pl. io schedulernél deadline van az eredeti noop helyett, vagy data mappában találsz zipalign fájlt, log fájlt nem nagyon keresgéltem, lehet az is van valahol
3. fejlesztői lehetőségekben van -
-PLevi-
senior tag
válasz
domerator #29928 üzenetére
Már rég megtettem volna, kérdezés nélkül, ha lenne mentésem. Van 3 játék, amit nemrég kezdtem el. Nincs kedvem újra elölről kezdeni őket.
(#29930) ronin79
Köszi, kipróbálom!
Más: Mivel egy ideje (2 hete) már használok cm10.1-et, így tudom melyik alap alkalmazásra van szükségem, illetve melyiket cserélném egy nekem beváltra. Ezért gondoltam összedobok egy minimálisan módosított cm10.1-et. (erikcas) Semmi extra silk fájlok a helyükre, néhány app cserélve a system/appban. (nova launcher+prime, link2sd, keyboard, greenify...) Erre telepítés után mi fogad?
Sajnos leállt a launcher, keyboard.... szinte az összes általam belerakott app.
És ugye FC-ző launcherrel és keyboarddal érdekes a dolog. Mi lehetett a probléma? Itt máshogy megy a dolog, mint cm7.2 alatt?
Ott működött.
Esetleg az kavarhatott be, hogy töröltem (az általam a dsp manager fájlainak gondolt) a system/lib/soundfx mappát?
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #29876 üzenetére
DSP-vel nekem mindig recsegett ha enyhén megemeltem a hangerőt. Beats audio+alsa+fx widget meg egész jó hangzást hoz össze még egy nem túl minőségi fülessel is meg azért az eredeti 15 lépésről 35-re van emelve a hangerő
Egyedüli szépséghiba az egészben a bekapcsolt virtualizer némelyik equalizer szintnél kikapcsolt képernyőnél torzítja a hangot.
(#29877) Bass
Nincs, habár másik fórumon már kb. egy hónapja beígértem, hogy összedobok egy leírást az ajánlott vagy inkább nálam bevállt módosításokról, de még nem került rá sor. Ezen a fórumon már pár dolgot leírtam, csak lehet tizenvalahány oldalt kéne visszaolvasnod
vagy ha felmész xda-ra megtalálhatod a silket is és az általam használt erikcas verziót is.
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #29869 üzenetére
Az elején én is 1gb-s ext-et csináltam, aztán visszavettem mert egy 500-as is bőven elég. Az alkalmazásfiókban lévő appal a widget felületet lehet változtatni, a beats audiot meg már a widgettel finomítod.
My File Explorert meg frissítheted, úgyis minden indításnál ott fog ugrálni a figyelmeztetés, van belőle több változat, amit én tettem először xperionba az csak feketében volt elérhető, később jöttek a fehér, narancs, stb. témák, de én már maradtam a feketénél.(#29870) Bass
V5 volt az utolsó változat, cm10-hez meg már írtam pár tippet tuningra - silk, jar patcher, activo speeder, habár az utóbbi inkább hibát hozott mint javulást, de a silk+link2sd jó párosítás és több mint ajánlott. Igazán nem igényel nagy szaktudást integrálni ezeket a telepítőbe vagy akár a rom telepítése után feltenni
-
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #29841 üzenetére
Használd egészséggel, már csak egy fehér téma kéne és maradhatna tartós használatra is
Multitasking meg akkuidő, ezt nehéz összehozni acenél, vagy az egyik lesz jó vagy a másik, de az 1 napot bírnia kéne normál használatnál simán.(#29847) ra^ven
Amarullznál (xperion) mehet cwm-ből is, de int2ext-hez kell a wipe tool. TB-nek működnie kell mindkettőnél.
-
vadkörte
addikt
válasz
domerator #29841 üzenetére
"Amúgy ma nagyon jól szaladt a rom, nincs 2g-3g bug, nincs keyboard bug, nincs wifi bug (bár napközben egyszer mindenáron az otthoni wifire akart csatlakozni, kikapcsoltam), nincs settings bug."
A sebességével nem volt semmi bajom, tényleg fürgén kapkodta a lábait. Viszont nálam előjött egy olyan bug amire sehol sem találtam megoldást. Az ERobot ütemező nem akart ütemezni, pedig a parancsok helyesen voltak konfigurálva. A v4.2-nél ment rendesen, a v5-nél kaput. A vicc, hogy a Timerific sem működött.
Cm10.1 alatt már fel se tettem..."Ha így marad és nem hülyül meg (rendszeres dalvik cache takarítás mellett) akkor marad egy darabig."
Amíg használtam teljesen jól tette a dolgát, semmi fagyás, semmi instabilitás.
"(azért megpróbálhatsz rábeszélni a cm10.1-re ... vagy mi volt az)"
Az volt. De ezt Neked kell eldöntened. Vannak előnyök, de hátrányok is.
Sebességben mindenképp visszalépés, nálam a feléledés - kijelző feloldásánál - kicsit cammogós, de ha már megy, meglepően fürge. Igaz egy "normális" hardverrel szerelt ténylegesen JB képes telefon köröket ver rá. -
ronin79
addikt
-
ronin79
addikt
válasz
domerator #28637 üzenetére
Jaja, én is ezt mondogatom de már végre látom a fényt az alagút végén
(#28638) -PLevi-
Nem csak gyakorlatilag, de teljesen, viszont legalább van némi alap és lassan képbe kerülök. A teló csak egy Xperia Neo aminél a fő érv az ára volt és hogy makulátlan állapotban van használt teló ellenére(#28639) joc92
Kösz az most meglesz, főként hogy a romnál amit kiszemeltem 20-30 perc várakozás telepítés után majd ismét 30-40 első indítás utánmeg nem beszélve, hogy 400 megákat kell letölteni az Acenél megszokott 100 körülik helyett
(#28640) youngboy
Igen, olyasmi mint Acenél az odin, csak lehet vele több cuccot felpakolni. -
-PLevi-
senior tag
válasz
domerator #28423 üzenetére
Teljes mértékben egyetértek.
Én mindig lemerítem elég rendesen (azért nem kikapcsolásig), aztán teljesen fel. Naponta, kétnaponta töltöm, de a másfél év alatt szerintem 15-nél kevesebbszer volt az, hogy csak félig-meddig lett feltöltve. (kivéve az USB-n PC-hez csatlakoztatást, de akkor óhatatlanul is tölt)
Az utóbbi fél évben én is kalibráltam 3-4-szer. Mintha tényleg tovább bírná, de lehet hogy csak placebo. -
-PLevi-
senior tag
válasz
domerator #28420 üzenetére
Nem kötekedni akarok, de android alatt nincs akku kalibrálás:
3.4.5. Akkumulátor kalibráció
"Helyi" legenda csupán. Android alatt nem lehet akkumulátort kalibrálni. A rendszer nem gyűjt adatokat róla. A batterystats.bin fájl csak egy egyszerű kis napló, amiből vissza lehet nézni az utolsó töltés óta történt-e valami, ami esetleg szívja az akkut. A rendszer nem figyeli ezt a fájlt! (a kalibráló programok, pedig pont ezt törlik) -
Probert75
addikt
-
kmarci25
veterán
válasz
domerator #27431 üzenetére
Már csak azt nem értem, hogy miután kikapcsolt állapotban feltöltöd minek húzod le a töltőről, ha a cwm-es batterystats törlése után újra töltőre teszed?
Én is így szoktam csinálni, kivéve hogy nem veszem le töltőről és teszem vissza, hanem végig töltőn van. Azaz: kikapcsolt állapotban fullra, aztán cwm és wipe battery stats, reboot, várok míg megint fullra tölt, utána lehúzom és merítem, míg ki nem kapcsol, aztán újra fullra töltöm. -
mr.tamasbiro
őstag
válasz
domerator #27289 üzenetére
Na,az uszodában rögtön jött és kapcsolódott a wifire.
Most hazaértem de nem kapcsolódik.
Még várok pár napot mert az asszony sony-ja is ezt csinálta mikor frissítették,hogy csak pár nap múlva kapcsolódott a wifire,de azóta minden rendben van.Tudom ez hülyeség,hogy pár nap de hátha bejön ennek a szar telefonnak is. -
kmarci25
veterán
válasz
domerator #26983 üzenetére
Mennyit bírt? Emlékeim szerint nem túl régen tetted fel... Egy hónap? Kíváncsi vagyok nálam mit fog produkálni... Én már azon is meglepődtem, hogy az Xperionhoz bő három hónapig szinte hozzá sem nyúltam, asszem kinőttem már a buherálós korszakomból, illetve jó másfél év után belenyugodtam, hogy ezzel a készülékkel ennyi, amit el lehet érni.
Tulajdonképpen nagyon jó kis készülék ez, figyelembe kell venni a korlátait, belépő-tanuló telefonnak nekem nagyon jó, egy csomó mindent nem tudnék, ha nem fogtam volna bele. Ha majd veszek valami újabbat (majd, nem most), akkor már tudom, hogy mire kell figyelnem. -
domerator
veterán
válasz
domerator #26783 üzenetére
BUÉK!
A 2013-as év első postja az Ace topikban
Egyre jobban kedvelem ezt a kis telefont... így, hogy csak akkor merül, ha valamit csinálok is vele, egyébként meg tök nyugiban van, így már szeretnivaló
(ezt mért nem tudta a Samu gyárilag megcsinálni, miért kell pár zseninek társadalmimunkázni és állva hagyni a vezető mobilgyár mérnökurait?)
Új hozzászólás Aktív témák
- Forrasztásról mindent az alapoktól!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Dell notebook topic
- Battlefield 6
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- SSD kibeszélő
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3147
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3145
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3141, 95% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3066, 100% Akksi
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest