Hirdetés

Samsung Galaxy Ace - tuti befutó

Bevezető

A néptelefon fogalma mára kissé megváltozott. Korábban egy Nokia 3210, egy 6300 számított a legnagyobb darabszámban eladott készüléknek. Ma már ez több okból sincs így: egyrészt az okostelefonok árszintje nagyot esett, tudásuk viszont évről évre növekszik, másrészt annyi gyártó és modell van a színtéren, hogy nagyon nehezen tud egy-egy példány kiemelkedő sikereket elérni. A Samsung Galaxy sorozat viszont ismert, népszerű, s rengeteg embernek van ma is Spica a tulajdonában, a szerencsésebbeknek Galaxy S, miközben az is látszik, hogy az LG Optimus népszerűsége is töretlen.

Samsung Galaxy Ace
[+]

Az XXL GSM-től kapott Galaxy Ace az elődök által már kitaposott utat követi, ám mostanra sikerült egy olyan, árban és szolgáltatáskínálatban is kiegyensúlyozott telefont letenni az asztalra, amely kompromisszummentes, jól néz ki és mindazon kritériumoknak megfelel, amit egy átlagos okostelefon felhasználó elvár. A Samsung nem is bízta a véletlenre a dolgot: a középkategóriás androidos kínálatukat idén teljesen megújítják, az MWC-n nem egy, nem kettő, hanem rögtön négy modellt is mutattak. A Galaxy Mini, Fit, Gio és Ace ebben a sorrendben durvul, azaz a Mini a legbutább, az Ace a csúcs ebből a sorozatból, de még ez a készülék sincs túlárazva. Nem mellesleg már szolgáltatói kínálatban is elérhető, ami mindig jelentősen hozzájárul a magyar piacon egy telefon sikeréhez.

Samsung Galaxy Ace
[+]

Mi történt egy év alatt, ami miatt most jobban létjogosultsága van egy ilyen terméknek, mint a Spica megjelenésekor? Az árszint maradt, de jobbak lettek a kijelzők, sokat fejlődött az Android (a tesztkészüléken 2.2-es verzió fut), izmosodtak a processzorok, több RAM és ROM segít a működésben, s mintha az üzemidő is kellemesebben alakulna. Nem mellesleg ma már alap, hogy magyarul is tud a Google rendszere (csak emlékeztetőül: a Spica volt az első ilyen készülék), a Samsung pedig sokat reszelgette a saját maga által fejlesztett felhasználói felületet, most már tele van olyan apró csicsával, aminek funkcionális jelentősége ugyan nincs, de növeli a felhasználói élményt. A Galaxy Ace pont olyan, mint amilyennek a kicsit is képben levő, okostelefonra ácsingózó, potenciális vásárló várja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés