- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
asdf_
veterán
Pannonos LK6-ra frissites ota tobbszor elofordultak nalam az alabbi hibajelensegek, mas tapasztalta ezeket?
- beszelgetes kozben egy katt, majd minden elnemul, engem hivot nem hallom, o nem hall engem, csak reboot segit (2 honap alatt kb. 2-3-szor)
- az elmult 1-2 het uj jelensege pedig, hogy egyszer az utcan a kezemben levo telefon ugy erzekelte, hogy o most toltes alatt van, szepen ment az akksianimacio, battery indicator is azt mondta, hogy AC toltes, es azutan 2-3-szor fordult elo az, hogy usb-re rakom toltesnel, de a win nem szol, hogy uj MTP eszkoz, tallozni sem tudom a telefont, nem is latom, a toltest felveszi, de most is ugy erzi, hogy halozati feszultsegrol toltom, pedig csak usb-re van dugva. -
Bibby
addikt
válasz
Handymen #2497 üzenetére
Először azt kellene eldöntened, hogy windowst akarsz vagy androidot. Ha ezt eldöntötted akkor meg nincs is több kérdés.
A GPS a samsungban is nagyon jó, "mindössze" az a különbség, hogy nincs hozzá teljesen ingyenes szoftver.
Az hogy a nokia drágább volt amikor megjelent, neked tényleg fontos szempont? Nemár. -
Handymen
csendes tag
A bőség zavara: Végre eldöntöttem, hogy Ace 2-t veszek, erre a Nokia Lumia 800 is kopp ugyanannyiba kerül. De melyiket vegyem? Nokia 800 csak egy mag és Windows Phone, viszont minőségibb és a GPS is jobb (állítólag). 2012 év elején ez 143.000 volt kártyafüggetlenül az Ace2 "csak" 80.000. Azért ez sem mindegy...
-
hippo0315
senior tag
válasz
szabeska #2492 üzenetére
Hát sajnos ez van, ha egy készüléket a gyártó nem tekint referencia készüléknek (lásd Nexus-ok), vagy nem zászlóhajóként kezelik mint az SGS3 vagy SGS3.
Ettől függetlenül, szerintem nagyon jó készülék, gyári rommal is igen csak veri a Nexus S-t, gyorsabb, gördülékenyebb.
ui.: csak azt a sok fölösleges apk-t lehetne kiirtani belőle
-
AtHoS
nagyúr
válasz
szabeska #2475 üzenetére
Nem raktunk előtte semmi ROM-ot fel, az alap telenorosra eresztettük rá. Akkor ezek szerint a telenoros gyári appok megmaradtak mind.
Ezeket el lehet távolítani valahogy? Illetve mivel lehetne kordában tartani a futkorászó cuccokat, ha éppen nem lehet eltávolítani a telenoros cumókat?
Na meg, ha úgyis amiatt indultunk neki, hogy 1,5 napig bírja a teló egy feltöltéssel. Másnál hogyan muzsikál a teló üzemidő terén?
-
törölt tag
Nekem is ilyen TPU tok van és ilyen volt az előző telefonomon is 2 évig.
Egyiknek sincs semmi baja.
Ha leejted nem azt mondom, hogy sokat segít, de valamelyest tompítja az esést.
Viszont amit észrevettem, hogy a telefon picivel jobban melegszik ha a wifi, vagy valamilyen erőteljesebb alkalmazás fut, pl játék.
De nem sokkal, ez mondhatni a "gumi" tok velejárója.Más: SGS2-re kijött a hivatalos JB (tudom volt már korábban is egy erősen béta rom), nem sajnálom tőlük, de azért az már ICS-t is kapott igazán kiadhatnák a JB először a tavalyi modellekre aztán a régiekre.
-
hippo0315
senior tag
Ezt találom csak, de ez szilikon [link]
-
hippo0315
senior tag
Köszönöm a segítséget, döntöttem, olyan lesz mint amit Wax2 fórumtárs belinkelt, SD kártyát nem veszegetem ki, ugyhogy tökéletes lesz.
Még egyszer köszönöm a segítséget.
-
válasz
hippo0315 #2476 üzenetére
Nekem is Wa2x_ forumtárséhoz hasonló van. Sok nagy eséstől védte már meg a telefont. Ha ezek jók akkor csak annyit kell eldöntened, hogy az SD kártyát gyakran veszed-e ki vagy sem. Én nem, ezért olyan van, ami annak a fedelét is takarja. Ha szükséged van ott is kivágásra, akkor valami ilyet keress.
-
hippo0315
senior tag
Az lenne a kérdésem, milyen tokot javasoltok az Ace 2-höz?
-
szabeska
addikt
Azóta már van ebből 1.3 verzió is. Azért nem távolította el, mert az alap rom amit előtte feltettetek, tartalmazta őket. A lényeg, hogy az aem féle rom nem módosít ezeken az appokon, csak a gyárilag telepített alkalmazásokat, mint pl a samsung apps, szedi le, plusz motorháztető alatti optimalizálásokat alkalmaz.Nincs gond azzal a rommal, nekem is az van fent.
-
AtHoS
nagyúr
Sziasztok!
Barátom telenoros ACE 2-jét rootoltuk vasárnap ezen leírás alapján: [link]
Ami meglepő volt, hogy minden cucc megmaradt a telón, pedig azt írja ollie, hogy sok felesleges app el lett távolítva belőle. pl. gmail, youtube stb...
Megcsináltuk mind a 10 pontot. Valami factory reset vagy hasonló nem kellett volna még a végén?
A teló átlagban 1,5 napot bír. Az új rommal szintúgy 1,5 napot megy, de ezen nem is csodálkozom, ha minden app ugyanúgy ott terpeszkedik a memóriában.
Mivel úgymond semmi eredménye nem volt a szoftozásnak barátom mondta, hogy állítsuk vissza eredeti állapotba. Na ezt viszont hogy?
-
szabeska
addikt
válasz
SteveK88 #2468 üzenetére
Ennyi lóvéért amúgy kapsz egy normális sennheisert is
Nekem ilyenem van:Sennheiser CX-200
Bár ez nem headset, hanem fülhallgató, most látom, hogy Neked nem ilyen kell.
-
SteveK88
tag
A különbséget eddig is láttam, csak azt nem tudom hogy az ace 2 támogatja e ezt az AHJ szabványt, vagy csak az OMTP-t ?
AHJ: American Headset Jack: an alternative pinout configuration for 3.5mm audio connectors. This configuration can be found on devices such as Apple iPhone, and is not compatible with the configuration found in many other devices which conform to OMTP specifications. When a non-compatible headset is connected, audio may be poor or non-existent.
-
szabeska
addikt
Sziasztok. Azt meg tudom nézni valahol, hogy telenoros, avagy gyárilag független a készülékem?
-
válasz
SteveK88 #2464 üzenetére
Ha összehasonlítod a sima jack dugót az általad linkelttel, akkor láthatod, hogy az adapter több részre van osztva. A simával zenét hallgathatsz, ezzel telefonálhatsz is, ha van a fülhallgatón mikrofon. Az a plusz 1 osztás. Meg azzal tudod irányítani a telefont is (szám előre-vissza, hangerő stb.) ha van rajta ilyen kiegészítő.
-
GEPESZ66
veterán
Ha megjelenik a JB, akkor OTA-n keresztül is frissíthető lesz (T-mobile,kártyafüggő), vagy mindenképpen kell a KIES?
Ha nem lesz szükség a KIES-re, akkor elég-e a driver-t felrakni, hogy a telefont csatlakoztatni lehessen a PC-hez?Ebben az esetben melyik drivert kell felrakni? -
törölt tag
A S3 Miniben is ez van és az gyárilag JB-vel jött, gondolom ezért is kapjuk meg mi is mert így kevesebb munkával a frissítést is letudják + az "új" telefonért is pénzt kérhetnek.
Ezért is valószínű 4.2 nem lesz már rá hivatalosan (bár az s3 mini elősegítheti majd a portolást), gondolják így is elég nagy ugrás a 2.3 -> 4.1. -
hippo0315
senior tag
Sziaztok!
Érdeklődnék, hogy rootolható-e ugy a teló hogy a gyári rom maradjon rajta és CWM telepíthető legyen, de teljesen gyári állapotra vissza lehessen utánna állítani?
Vagy a várjak vele, míg kijön a 4.1? -
Wa2x_
veterán
Akkor kezdődhet a reményteli várakozás..
-
törölt tag
Egyébként nem tudom mennyire aktuális még, de a Cseh/Szlovák Samsung facebook oldala szerint januárba kapjuk meg mi is a gyári verziót: [link]
-
törölt tag
Meglepő egyébként, hogy S Advance-re már kinn van, de erre meg sehol egy custom rom még olyan sem ami csak részben működik.
Pedig lényegében a két telefon - a kijelzőméret, cpu órajel és belső tár méretén kívül - hardverileg megegyezik. -
YakQzA
tag
Nem vagyok egy nagy Androidos, szóval nézzétek el nekem, de miért is várjátok annyira az új verziót?
Mi a különbség, mivel lesz jobb? -
szabeska
addikt
hat en nem latom... :s
-
mediumgecso
őstag
válasz
mediumgecso #2432 üzenetére
ERRE gondoltam
Szerk.: gondoltam szólok
-
Zsolaf
addikt
Valami mozgolodik! !
-
Stepo
aktív tag
válasz
mediumgecso #2432 üzenetére
Igen az
Nem is lenne rossz -
mediumgecso
őstag
GT-8160 az ace2??? Csak mert a samformware-n mintha jb-s rom-ot láttam volna....
-
Lajkó
őstag
-
tatar76
csendes tag
Helló.Segítséget szeretnék kérni abban,hogy lehet (ha lehet) nullázni a custom binary download számlálót?
-
col
addikt
válasz
hippo0315 #2423 üzenetére
Igaz, de ha az ott lévő forum linket megnyitottad volna és keresgetsz benne, megtalálod ezt is, ahol a root-olás van leírva. Sorry.
[ROOT] [i8160] [Ace2] Advanced rooting procedure WITHOUT increasing the Flash counter -
hippo0315
senior tag
Igen kerestem, és mielőtt kérdeztem volna végig olvastam.
Én nem ROM-ot akarok cserélni , csak root-olni és CWM-et telepíteni használható backup és restore funkciókért, valamint , hogy a számomra felesleges apk-at ki tudjam gyomlálni..
És ennyiben merül ki a rootolással foglalkozó rész:
"Mire jó a root?
A root joggal rendszergazdai jogosultságot kapunk a telefonunk felett.
Root jog sok mindenhez kellhet, első lépés a módosítások világába, teljesítménynövelő programokhoz(CPU tuninghoz spéci kernel is szükséges), komolyabb biztonsági mentéses programokhoz, magasabb engedélyű progik futtatásához, segít hozzáférni az alapértelmezésben rejtett rendszerfájlokhoz és szolgáltatásokhoz.
Az egyedi ROM-ok többsége rootolt. Így azokat külön nem kell rootolni." -
col
addikt
-
hippo0315
senior tag
Kerestem a fórumba, de nem találtam leírást arról, miként lehet root-olni a készüléket.
Valamit lehet-e CWM-et telepíteni a telóra, és ha igen miként.
Ha valaki tudna ezekben segíteni azt megköszönöm előre is.
-
enonlui
tag
hali mindenkinek!
tudja valaki hogy esetleg van-e olyan főzött rom ahol lehet már húzni a procit és magyar is illetve szépen néz ki???
-
hippo0315
senior tag
Persze tisztában vagyok vele.
Nexus S-nél az 512 MB-ből 409 MB látszott és gyári rom esetén ebből kb 120-140 MB volt szabad és akkor még semmilyen apk nem volt telepítve, főzött rom esetén 200-210 MB volt szabad.
Szerintem mindenképpen előrelépés lesz a nagyobb RAM és a két magos proci.
-
Peat;)
veterán
válasz
Handymen #2409 üzenetére
A GPS miatt talán jobb az ACE 2, ebben már glonass gps chip van ami több műholdat képes látni. Ez elég hamar talál jelet is, ugyanakkor a szokásos android telefonokra jellemző betegség ritkán ennél is előjön. Ha nem talál már 1-2 perce egy műholdat sem akkor újra kell indítani a telefont, de ez a hibajelenség egyébként az utolsó frissítés óta nagyon ritka. Így szerintem a mostani állapotában teljesen jól használható a készülék ilyen célra.
Az összes android készülék gps-e használható adatforgalom nélkül külföldön. De ehhez olyan gps program kell amiben a térképek értelemszerűen már előre le vannak töltve! Illetve külföldön az első gps pozicionálás lehet hogy kicsit hosszabb idő, mivel a telefon tárolja hogy merre vannak a műholdak és ha helyet váltasz akkor nyilván jobban körül kell néznie.
Városnézős navigációra a Locus nevű programot ajánlom, a térkép add on kiegészítővel. Ezzel le lehet tölteni a google térképeket (én a hybridet szoktam) ami teljesen kiváltja a turistatérképet.
Autós navigációra nem tudom melyik program ajánlott, ha ismert városba mész akkor jó a sygic is, az eldugottabb helyeken viszont elég hiányos az útismerete.
-
hippo0315
senior tag
válasz
Handymen #2409 üzenetére
Sziasztok!
Tegnapig Én is ezen agyaltam, Nálam az Ace II győzött a két magos proci és a 768 MB RAM miatt, hétfőn érkezik meg.
Előző telom Nexus S volt és az 512 MB RAM sokszor kevés volt, nagyon hiányzott a microSD-kártyával történő bővíthetőség, dacára a 16 GB belső tárnak. -
Handymen
csendes tag
Véleményeket, tapasztalatokat várnék azzal kapcsolatban, hogy szerintetek melyik a jobb vétel. Galaxy Ace 2 40 ezerért, vagy Huawei Ascend G300 25 ezerért. A két mag egyértelműen az Ace irányába tolja a döntést, de nem tudni megér-e ennyivel többet. A GPS minősége is érdekelne (autós GPS-ként is használnám). Van-e saját GPS vevője, illetve bel- és külföldön használható e adatforgalomtól függetlenül.
-
Bibby
addikt
Általános kérdésem lenne. A hívásnaplót nem lehet "rövidíteni"? Nekem már kilométeres hosszúságú, és arra semmi szükségem hogy kit hívtam 5 hónappal ezelőtt. Ugyanakkor az 1-2 hetes adatokra szükségem lehet. Nincs rá valami mód, hogy csak beállított intervallumban tartsa meg ezeket? Így számomra teljesen logikátlan és kezelhetetlen.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Galaxy Ace utódja szinte minden téren javult: erősebb hardver, nagyobb felbontású kijelző és jobb szoftveres tulajdonságok jellemzik.
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Óvodások homokozója
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual Sim Független ajándék üvegfólia és tok
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- új bontatlan iPhone 16 Pro Max 256GB natural titanium natúr titán független Apple 1 év garancia
- Google Pixel 9 Pro 256GB Obsidian, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Fekete, Garanciális
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! ARCTIC Liquid Freezer II 420 vízhűtés garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest