Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Namelesske
addikt
A71 tök jó ha tartós megoldást keresel a Snapdragon SOC miatt. Ha kompakt akkor A41, mert újabb és tovább fog frissítéseket kapni. Az A51 szerintem brutálisan túl van árazva, egy Redmi Note 8T árat érdemes adni érte. Teljesítményben nem is tud annyit szerintem, (való életben tesztelve.)
-
fafi96
friss újonc
Sziasztok!
Samsung Galaxy A5 (2016)-t cserélnék erre az A51-re vagy A41-re. Átlag felhasználó vagyok, nem játszom rajt. Wazze, Locus Map, youtube, FB, Messenger, Gmail, Google classroom, ujjlenyomat-olvasás, NFC, amiket használok. + örülnék, ha szép fotókat készíthetek a telefonnal (jobbakat, mint az A5-el).
Ajánlanátok az új A szériából valamelyiket? Melyik éri meg jobban, ha min. 4 évig használnám? -
bati1
csendes tag
Megjött a frissítés
-
GEPESZ66
veterán
One UI 2.5:elkezdődött a frissítés
[link] -
kiskelgyo
csendes tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Köszi a válaszokat.
Reméltem, hogy van felhasználóbarátabb megoldás is, egyik haverom Huawei-je (1-2 éves modell) gond nélkül kezeli ezt.
De ha nincs más, akkor megpróbálom ezt a .vcf exportos megoldást. -
cinemazealot
addikt
válasz
kiskelgyo
üzenetére
1. Exportáld ki a névjegyzékedet .vcf fájlba!
2. A .vcf exportot nyisd meg szövegszerkesztőben, majd az összes telefonszámot, ami 06-tal kezdődik, cseréld le +36 kezdetűre (létezik erre egy ún. "csere" művelet, nem kell egyesével átírogatnod őket)!
3. Importáld vissza a .vcf fájlt a névjegyzékedbe.A .vcf exportot egyébként azért is hasznos időközönként elvégezni (pl. évente), mert ha a Google egyszer csak (bármi miatt) nem hajlandó hozzáférést biztosítani a névjegyzékedhez, akkor az sokkal jobban fog fájni, mint ha csak a 06-tal kezdődő számokhoz nem férsz hozzá.

-
papp54
aktív tag
Airpods 2-em nem szereti az A51 más telefon tipussal nenics hogy szakadozik vagy a két füles nincs szinkronba. PowerAmp se segitet.
-
Arcanine
tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Én Pesten élek, a mindennapokat itt töltöm, úgyhogy valószínűleg nekem ezért nincs ilyen gondom, de elhiszem, hogy másnak van ilyen problémája a telefonnal.
Amikor kirándulok a város körül, vagy úton vagyok rokonokhoz vidékre, akkor van, hogy nekem is akadozik a térerő, de ilyen helyeken a Nokia 7 plusom se teljesített jobban (se az elődjei), ezért nem tudom, hogy ez ilyenkor kinek a hibája.
Viszont ha jól tudom, akkor az 5G-s A51 is exynosos, szóval ha ez okozza a problémát, akkor nem biztos, hogy jó választás.
-
kiskelgyo
csendes tag
Sziasztok!
Két napja használok A51-et, kezdem belakni, de egy dolgot sehogy sem tudok beállítani.
A Névjegyzékhez a Google Címtárat adtam meg, azzal szinkronizáltattam. Sok olyan telefonszám van benne, amit 06-tal írtam be. Ha bejövő hívás van, akkor ezekre a számokra nem ír ki nevet, mert +36-tal kezdődnek. A régebbi telefonjaim gond nélkül kezelték ezt a 06/+36 problémát, de itt nem tudom, mit kell beállítani, segítsetek légy szí.
Köszi előre is. -
xZer0kidx
senior tag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Az Exynos-al szerelt Samsungoknak valóban "gyengébb" a térereje, cserébe a konkurenciánál lényegesen kisebb a SAR értékük. Valamit valamiért...
-
-
pusszycat
nagyúr
Valakinek van 5G verziós A51? Megéri a felárat? Mikor jön ki az A52? Valahol azt olvastam okt. 15.
-
papp54
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Láttod Airpods 2-mel is ez van pedig azt nem mondanám olcsó kategóriásnak.
-
-
papp54
aktív tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Én youtube musicot használom mert előfizető vagyok de a PowerAmp-ét is megvásároltam feltelepitem és másolok pár zenét a telefonra meglátjuk mi lesz. De köszi akkor másnál is volt baj a bluetooth fúlesekkel mindegy hogy Airpods vagy más márka.
-
papp54
aktív tag
Bluetooth kapcsolat néha egy pillanatra megszakad vagy mind két airpods fülesemen hallom a zenét de 1 másodperc külömbséggel a jobbhoz képest a balon. Valaki hsznál Airpods A51-gyel?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
A gyakran használt ujjamat kétszer beolvastatva eddig sem volt nagy gondom vele, de így mintha tényleg jobb lenne!
-
xZer0kidx
senior tag
Akit érdekel a One ui 2.5 újdonságai ITT elég jól összeszedték. A legtöbbnek hardveres korlátja van a mi készülékünkön ill. egy dolog kimaradt a felsorolásból, az edge panel is átesett egy jelentős frissítésen.
A One ui 3.0 viszont sok szempontból megújul, arra szerintem inkább érdemes várni.
-
nexplo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Csekkolom köszönöm
-
nexplo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Ez így nem mutat nekem sokat
-
nexplo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Hát az nem valami nagy "fícsőr" de ugye biztos van 100 más ami nem látszik, ahogy fentebb is írták
-
nexplo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
-
GEPESZ66
veterán
Az A71 fórumon olvastam,hogy az októberi frissítéssel megkapta az One UI 2.5-öt.
Pedig úgy olvastam,hogy az A51 és A71 nem kapja meg.
Akkor nyilván mi is megkapjuk. -
cinemazealot
addikt
válasz
Namelesske
üzenetére
Igen, általában ezek azok a tartalmak, amik már túlontúl "gazdagok" a szoftver különböző (főleg régebbi) verziói számára. Talán elegendő azokat a hozzászólásokat törölni, amik tartalmaznak ilyen extrákat, nem muszáj minden beszélgetést.
-
nexplo
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
Ez melyik androidot érinti? Vagy telefon függő? Esetleg a messenger hibája? Azért kérdezem mert szerencsére nem láttam még ilyet
-
Namelesske
addikt
válasz
cinemazealot
üzenetére
Nekem egy béna GIF volt benne.
-
cinemazealot
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Lehet benne olyan speciális karakter, vagy beépülő tartalom, amit a telefonon lévő szoftver nem tud értelmezni és lefagy.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Namelesske
üzenetére
beszelgetesnek mikoze hozza?
-
Namelesske
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Volt ilyenem, gépen kellett törölni az összes beszélgetést
-
brucka
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Remek ötlet, köszi!
Első körben én csak szilikon tokokat találtam alin.. -
Intel fan11
őstag
udv. Messenger kb 10 sec utan kifagy es leall kidob. Ez mitol lehet? Telot mar ujrainditottam es ugyanaz.
-
nexplo
őstag
válasz
burriebonz
üzenetére
Igen költői kérdés volt
-
brucka
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Akkor kb jól lőttük be, 65-ért van fent, 55-ért már odaadnánk, de van aki pofátlanul egyből 45-50et mond..
-
brucka
tag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem is tudtam, hogy a dual sim-nél ilyen van..
Szuper, köszi! -
papp54
aktív tag
Csatlakozok hozzátok egy iphone 7-et váltotam le erre.
-
brucka
tag
Sziasztok!
A feleségemnek van egy ilyen telefonja, kb fél éves, voda függő. Most ment vissza melózni és kapott egy új cégest, így ez feleslegessé vált.
Egy picit karcos a hátulja, mennyit érhet kb?
Van értelme függetleníteni? -
nexplo
őstag
válasz
burriebonz
üzenetére
Mi értelme ennek a "fícsőrnek" eleve?
-
xZer0kidx
senior tag
válasz
burriebonz
üzenetére
Szia harveres limitje van.A szuperlassítást lehetővé tevő, közvetlenül a szenzoron elhelyezett saját memória a korlát. Ha ebből a ramból kevés van, akkor nem tud annyi képkockát tárolni és feldolgozni mint a csúcsmodellek.
-
burriebonz
tag
Mivel nem igen értek hozzá, a szuperlassításnak valami hardware limitje van, vagy esetleg van olyan third party szoftver amivel ki lehet ütni az időkorlátot?
-
csernak75
senior tag
Ma kb. 1 órán át használtam az osztott képernyős módot. Felül 1/3 részen telenor Mytv ment, a maradékban böngésző. Hát lehet az a MYTV sincs túl optimalizálva, de rendesen laggolt a Chrome ban a görgetés, illetve 30% ot merült, és 40 fokra melegedett. Rendesen sütött a felső része.
-
espi38
őstag
Akkor nem csak nálam melegszik a készülék, a proci hűtésével nem igazán foglalkozott a Samsung.
-
espi38
őstag
válasz
cinemazealot
üzenetére
Például a mobilarena oldala is szokott akadozni ha nézek egy tesztet.
De nem mindig, most a napokban ezt nem tapasztaltam.
De azt igen, hogy melegszik a telefon nem kicsit - ha telefonálok hosszabb ideig vagy böngészek, más is tapasztalta ezt mert ha nem irány a szerviz?
-
schor
tag
válasz
Namelesske
üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem, ha kezembe kerül végre a párom telefonja... 😁
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Ez az Intelligens képernyőzár beállítás hol található?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Az első lesz.
-
schor
tag
Találkozott már valaki olyannal, hogy az előlapi kameralyuk körül folyamatosan, pár másodpercenként, ha kézben van a telefon elsötétedik egy kis sávban a képernyő. Azért tűnt fel, mert a háttér azon a területen világos.
Olyan, mintha villogna, csak inverz módon.
Mi lehet ez? -
cinemazealot
addikt
A napi szintű kikapcsolás sem feltétlenül tesz jót a böngésző gyorsaságának, hiszen ha az adott oldalt minden nap újra és újra betöltöd, akkor az egyébként gyorsítótárazható tartalmakat minden alkalommal újra be kell töltenie RAM-ba.
A böngésző akadozása viszont függ az adott oldaltól is. Konkrétan melyik oldalnál is tapasztalsz ilyen szintű lassulást, amilyet a #715-ben említesz?
-
Namelesske
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Pedig az lesz...
-
SpongyaBob
veterán
Ma reggelre, a kb. 8 órás repülő módban eltűnt az akkuból 11%. Huss, mint a kámfor. Szeretem az ilyet
Semmi ki se írja, külső app se, hogy hová lett. AOD sem volt aktív, Watch Active2 is le volt választva...
Eddig ilyen nem volt ezen a telón, jó lenne ha ez nem lenne rendszeres.
-
espi38
őstag
Sziasztok!
Tapasztaltátok a típuson, hogy a böngésző "Google Chrome" laggol akadozik, sőt annyira, hogy nem is lehet elolvasni az adott oldalt, mert felhuzom és visszacsúszik, mi lehet ez?
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Utóbbit használom én is, szerintem nagyon jó
-
Namelesske
addikt
válasz
cinemazealot
üzenetére
Google GBoard
Microsoft SwiftkeyEz a kettő amit értelmes.
A többi nagyon fos. -
cinemazealot
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Esetleg megpróbálhatsz feltelepíteni egy olyan billentyűzet szoftvert, aminek kellően okos a prediktív bevitele.
(#703) SpongyaBob
A nyelvünkkel csak az a bibi, hogy a még '80-as években kitalált SMS szabvány nem kompatibilis vele. A későbbi Unicode adaptáció pedig olyan "jól" sikerült, hogy ha szépen szeretnél írni, akkor ugyanaz az ékezetes szöveg kb. 2-3-4-szer annyi pénzedbe kerül, mint ékezet nélkül. A 2014-es Sony-m gyári (5.1-es) Androidjában olyan SMS szerkesztő van, ami sz@rik rá, mit írsz, elküldi, bármi is legyen az. A 2011-es Sony-m 4.4 alapú Cyanogen Modjában viszont olyan SMS-szerkesztő van, ami bármit is írjak, ékezetmentesíti az egész szöveget. -
Namelesske
addikt
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Igen, bár nem én használom de mindig jobban bírja neki vagy 20%-kal.
-
SpongyaBob
veterán
válasz
Namelesske
üzenetére
Vagyis az üzemideje jobb?

-
nexplo
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Fiatalság, bolondság, ahogy szokták volt mondani
-
nexplo
őstag
válasz
SpongyaBob
üzenetére
Nem azt mondtam hogy jó. Inkább szükséges rossz. Én is támogatom a hejes írást
, de viccet félretéve a mai digitális korban sajnos telefonról én is sokszor így írok. A hibajavítót utálom, nem tudok vele írni, marad az ékezetmentesség. A rokonokkal amúgy is könnyű összeveszni , de azért remélem szent lett a béke a végén
-
GEPESZ66
veterán
Nekem A51(céges) van, feleségem most kapott A41-et.
Azért az A41 zsebbarátabb.
Most már elgondolkoznék, hogy melyik felelne meg jobban emiatt. -
SpongyaBob
veterán
Szerintem az

Ha ilyen a nyelvünk akkor használjuk úgy, ahogy kell. Szerintem.
Már csak azért is, mert van olyan szövegkörnyezet ahol teljesen mást jelent az ékezet nélküli írás. Öcsémmel "vesztünk" össze a félreértések miatt ezért, mert másképp volt értelmezhető amit írt. Ékezet nélkül írt természetesen
-
nexplo
őstag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Én is sok helyen így írok pont ezért. A mai világban már nem ciki szerencsére
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- PlayStation 5
- PayPal
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T4 Plus DeepCool 400W
- Samsung Galaxy A23 5G / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3918
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760M i7 14700K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Lian Li Lancool 207 Digital 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Amikor kirándulok a város körül, vagy úton vagyok rokonokhoz vidékre, akkor van, hogy nekem is akadozik a térerő, de ilyen helyeken a Nokia 7 plusom se teljesített jobban (se az elődjei), ezért nem tudom, hogy ez ilyenkor kinek a hibája.
Semmi ki se írja, külső app se, hogy hová lett. AOD sem volt aktív, Watch Active2 is le volt választva...
A többi nagyon fos.