Hirdetés
- iPhone topik
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali navigációs kérdések órája
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Samsung Galaxy A3 tudnivalók!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Raiu
tag
Üdv
Páromnak gondolkodok egy ilyen telefonon. Illetve magamnak nem tudom,hogy A5 -öt vegyek vagy A3-mat.
Pár kérdésem lenne:
(Röviden)
- A3 -mal olvasható a kivetített ábra,ha lefényképezem?
- GPS, Traffi Hunter folyamatos működése közben mennyire melegszik a telefon? ( Illetve szélvédőhöz téve mennyire melegszik?) / A5 kevésbé melegedne a nagyobb ram miatt? /
- Mikor merül a telefon hogyan jelzi?
- Mikor felteszem töltőre, akkor maximális töltés elérésekor jelez-e?
- Ilyen eredeti sammsung tokot használ-e valaki? Mik a vélemények róla?
- Üvegfólia hol vehető a készülékekhez és milyen áron vannak ÁLTALÁBAN?(Bővebben kifejtve,hogy miért merültek fel a kérdések)
Páromnak biztos,hogy elegendő lesz az A3. Nekem ami fontos:
- Ritkán fényképezek. Általában a következő kategóriába tartoznak: tájképek, csoport kép, elérhetőségek, nyitva tartások, Nyomtatott jegyzetekből bekezdéseket, egyetemen kivetített ábrák (ez mindenképpen olvashatóan kéne! Ezeket fényképezőgéppel nem tudom megoldani. Szól a tanár érte! ).
- GPS, Traffic hunter futtatása közben NE melegedjen a telefon navigálás közben. Sajnos a jelenlegi a túlmelegedési probléma miatt nem tölthető közben. Illetve biztonsági okokból ki is kapcsolom,mert szabályosan éget. 20-30perc után! (A5 esetében az a kicsivel több ram mennyire befolyásolja ezt a melegedést?) 3-4 órát kéne kibírnia túlmelegedés nélkül a telefonnak folyamatos/szakaszos töltéssel.
- Merülés esetében a jelzés oka: Jelenlegi telefonom jelzi egy üzenettel az értesítő sávban,hogy töltőre kéne tennem a telefont. Ennyi értesítés bőven elég lenne.
- Amiért nincs értesítési led ezért érdekel,hogy honnan tudom töltésnél a 100%-os szint elérését? A ledesek esetében az jelezte. "A" sorozat esetében mi a szitu? Nézegetni kell,hogy na mikor lesz 100%?
- Az oldalra nyílós tok nem tetszik ennek a telefonnak. A sima pedig nekem is meg páromnak is tetszik amit linkeltem. Viszont nem tudom,hogy mennyire kopik/strapabíró.
- Üvegfólia: Igaz,hogy elméletileg nem kéne karcolódnia a kijelzőnek,de az ördög sose alszik.Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Raiu
tag
Többször felmerült a kérdés,hogy az 5.1.1-et megkapja-e a készülék.
ÖRÖMMEL BEJELENTEM,HOGY IGEN MEGKAPJA!
Igen tudom,hogy van pár elírás a képen. De most őszintén nem esne jól nektek,h ha a vétel után közölnétek:
"Amiért 5.1.1-el van hirdetve ezért frissítsék le!"Igazsághoz az is hozzá tartozik,hogy a következő beszélgetés hangzott el:
- Tudomásom szerint ami utoljára kijött és a kiállított készülékeken is van az az 5.0.2 . Hogy tudom elérni az 5.1.1-et?
- Szoftvert kell frissíteni és elérhetővé válik.U.i.: NE lincseljetek meg. Csak próbáltam feldobni a napotok így este fele.
-
Raiu
tag
Tudom frissítéssel nem illik viccelődni meg a felszereltséggel. De most őszintén nem esett jól,hogy létezik dual -os teló 1,5gm rammal 5.1.1-es androiddal A3 -ban? Igaz csak papíron és a samsung se tud róla,hogy gyártana ilyet, DE létezik!
(Amúgy A5 -öt is 5.1.1-el árulták. Holnap úgyis megyek arra. Majd rákérdek,hogy mikor keresek frissítést miért közli a rendszer,hogy a legfrissebb van telepítve? Mert 5.0.2 van telepítve a telefon szerint,de ők 5.1.1-el adták el nekem. Köcsög vevőktől óvja az ég a kereskedőket! )
Amúgy tuti utálnak már az eladók itt a városban. Mikor TV-t vettem és WiDi -s kellet akkor szegények nem tudták mi az a WiDi... Azzal zaklattam őket egy ideig. Most az 5.1.1 android A szériás telefonokra. Lassan ki tiltanak a boltból szerintem.
-
Raiu
tag
Hali
Ablakos tok gyáriban csak az A5 höz jött TUDOMÁSOM SZERINT. Abban egy kis mágnes található. Mikor az eltávolodik a készüléktől akkor oldódott fel a kijelző. SZERINTEM maga ez az érzékelés is kimaradt az A3-ból és ezért nem csinálták meg hozzá gyárilag a tokot. Javítsatok ki ha tévednék. -
Raiu
tag
válasz andriska413 #1995 üzenetére
Hali
Nekem nincs A3 készülékem. Viszont van kettő darab A5 itthon. Ha a mérete zavar, hogy egy kézzel nem tudsz hívást indítani, akkor így nézzél meg egy A5 készüléket :
Beállítások -> kijelző és háttérkép -> egykezes használat (pipa) -> majd aktiválod a bemutatott mozdulattal.
Én sűrűn használom ezt a beállítást.[ Szerkesztve ]
-
Raiu
tag
válasz andriska413 #1998 üzenetére
Igen erre. Így lehet egy kézzel kezelni,ha a másik éppen foglalt. Én pont elérem az összes sarkot így,ha szükséges az A5 készüléken. Emiatt nem kellett lemondanom az A5 előnyeiről.
-
Raiu
tag
válasz Georgie1224 #2292 üzenetére
Mikor nézed a % os fogyasztást ott a "cella készenlétben" tudod nézni az időt. Az mindig megy.
-
Raiu
tag
Üdv
Nekünk is ilyen tokunk van A5-re.Előnye:
- Pontosan illeszkedik.
- Merev ott ahol kell.
- Kisebb ütéseket felfog. ( Tapasztalat. )
- Szép.
- Nem csúszik a hátlap,ha leveszed róla a fóliát.
- Nem szedi az újlenyomatot és a karcokat.Hátránya:
- Elrejti a telefon szép kialakítását.
- Üvegfóliát kell venni hozzá a teljes védelemhez.Röviden ennyi a tapasztalatom ezzel a tokkal A5-nél. Én imádom ezt a tokot. Ha szabad így mondani akkor 9/10! Az a -1pont az összes tokra igaz majdnem! Viszont amire nem igaz azt csúnya toknak csúfolni számomra ( pl: Pár mm vastag hajlékony szilikon tok... ).
[ Szerkesztve ]
-
Raiu
tag
válasz andriska413 #2505 üzenetére
Nem feltétlenül volt vele gond. Lehet szétszerelésnél megsérült. Ebben az esetben is cserélni kell nekik. Viszont a cserét fel kell tüntetni ebben az esetben is.
-
Raiu
tag
Minden színben van mm-ban. Viszont eltérő készlettel rendelkeznek. Mikor mi vettünk 2db A5 készüléket, akkor fehér volt egy csomó. A szürkéböl pedig az utolsót hoztam el. Ami fontos, hogy az online bolt ára meg a látogatható bolt ára nem mindig ugyan az. Viszont nagyságrendileg nincs nagy különbség a két ár között. Viszont fontos azt megjegyezni, hogy a mm ban sok az elírás! Mindenképpen 1sim telefont vegyél. Abban van 1,5gb ram. A dual sim esetében 1gb ram van csak. Mind a kettőt árulják. Mikor kezedbe kapod ellenőrizd, hogy az-e amit kértél.
-
Raiu
tag
Miután vittél fel gépen adatot engedélyezd telefonon a szinkronizálást. Engedély nélkül nem csinálja meg. Amíg nem szinkronizáltatod addig hiányozni fognak a telefonról. Ezt amúgy manuálisan a leggyorsabb. A5 van nekem. Abban így kell csinálni az S tervezőben:
jobb fent ... -> szinkronizálás
Ebben az esetben az összes beállított naptárad adatbázisát újra letölti. -
Raiu
tag
A "régi" vagy az újabb 2016-os amit vennél?
Nekem igaz a régebbi A5 van. Viszont én a szürkét választottam. Nekem is csak fekete készülékeim voltak. Most is azt vettem volna. Viszont a régi A sorozatban nem fekete,hanem éj kék van. Nem is zavart volna. Viszont annak a kijelző oldalán nem olyan színt kapott. Így kimondottan zavaró volt. Ami minden oldalán megkapta a színt az a szürke és a fehér. Fehéret párom akart. Én meg megláttam a szürkét. Mondanom se kell,h nem bántam meg. Igaz én elrejtem a telefonokat. Mind a 2 kapott gyári tokot + üveg fóliát.
Szerintem mennyél el MM vagy samsung boltba és nézd meg élőben. Ami neked tetszik azt vedd. Olyan ,h buzis nincs. Egy rózsaszín telefon is jól állhat a kezedben. Csak akkor cuki leszel nagyon. Ha arany akkor pedig raj gádzsó. A fehér elégé alma benyomást kelt amíg nem nézed meg jobban. A szürke adja vissza nekem azt ,h ez fém. A fekete meg mint feljebb írtam számomra esztétikai hibás. Remélem tudtad segíteni. -
Raiu
tag
válasz cimbi186 #3901 üzenetére
Nekem igaz,hogy A5 van. Viszont ugyebár az is androidos. Nem hiszem,hogy a fejlesztői beállításokat kéne állítgatni olyanoknak,akik nem tudják mit piszkálnak. Amit linkeltél nem rossz. Viszont ha belejutnak,akkor sokan kisérleteznek is a beállításokkal. Ezért nem ártana felhívni az emberek figyelmét,hogy máshoz ne nyúljanak.
-
Raiu
tag
Sokan panaszkodtak a GPS -re... Erre sokszor az volt a válasz,hogy iGO-t használok....
Most újra pár napig beszerezhető ingyenesen,ha szemfüles az ember!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest