- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
LiVili
csendes tag
válasz
Smile8822 #287 üzenetére
Alaptelefon alapfunkciókkal, ha nem vársz túl sokat tőle, tökéletes választás. Telefonáláskor tökéletesen hallani egymást, jó, hogy vannak rajta fizikai híváskezelő gombok. Az sms írás nekem lassú volt, mert volt qwerty a korábbi telefonomon (hozzászoktam a jóhoz
). A legjobb benne, hogy a rádió füles nélkül is megy, kihangosítva is egész jól szól. Az is szuper, hogy a telefon előlapján dupla hangszóró van, így biztosan meghallod, ha csörög a telefon. A rezgése nekem elég gyengécske. Gyorsan reagál érintésre, azonnal teszi a dolgát, "félreérinteni" még virsli ujjakkal is nehéz. Ráadásul a sok kapacitív érintőképernyő között ezt most, hogy jön a tél, még kesztyűvel is lehet kezelni.
Ezen a telefonon tényleg nem rossz a rezisztív megoldás. Az összeszerelése átlagos, nálam voltak kisebb hézagok a műanyag keret peremén, viszont az ütést nagyon jól bírja, szegényt rendesen próbára tettem.
A gyorsabb gépelés miatt lecseréltem, de rádió/zenehallgatásra megtartottam a kis samucskát.
-
LiVili
csendes tag
Az ütődést tényleg jól bírja, én is megröptettem és a kijelzőjével esett a betonra. Ezért jó, hogy kicsit süllyesztve van a kijelző, és körbefut körülötte ez az átlátszó műanyag keret. Csak nagyítóval lehet észrevenni a karcokat, pedig pici műanyag darabkák is törtek ki a keretből.
-
LiVili
csendes tag
válasz
Lalikiraly #260 üzenetére
Csak hangerőt lehet állítani vele. SD kártyát nem adnak hozzá. A gyári fülese szerintem kritikán aluli, olyan, mintha fürdőszobából szólna. A rádió legalábbis nekem ilyen, a zene tűrhetőbb. Telefonálásra viszont jó.
Egyébként nem tudom, hogy van-e összefüggés (aki tudja, írja meg legyen szíves), de a mikrofonos fülhallgatók szerintem borzalmasan szólnak. Próbáltam már Nokiával és ezzel a Samsunggal is, de az iPodom fülesénél semmi nem szól szebben. -
LiVili
csendes tag
Jelentések:
Országkód.
XA = Austria, France, Germany, Italy, Netherlands, Switzerland, UK
XB = Denmark, Norway, Sweden
XC = Portugal, Spain
XD = Croatia, Czech, Hungary, Slovakia
XE = Bulgaria, Estonia, Kazakhstan, Latvia, Lithuania, Russia, Ukraine
XF = Bulgaria, Croatia, Romania
XP = Dutch, French, Italian, Spanish, Dutch, Polski, Portuguese, Turkish
XW = UK, Italy, Germany, France, Australia, Netherlands, Belgium, Switzerland
XX = Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdom
DD = India
DX = Indonesia, Malaysia, Philippines, Singapore, Vietnam
ZC = China, Hong Kong
ZH = Hong KongÉv/hónap kódok:
A = 2001 - Január
B = 2002 - Február
C = 2003 - Március
D = 2004 - Aprilis
E = 2005 - Május
F = 2006 - Június
G = 2007 - Július
H = 2008 - Augusztus
I = 2009 - Szeptember
J = 2010 - Október
K = 2011 - November
L = 2012 - DecemberPéldául: I5700 verzió - I5700XEIL5 December 2009
XE = Bulgaria, Estonia, Kazakhstan, Lithuania, Russia, Ukraine, United Kingdom
I = 2009
L = December
5 = Verziónagyon belejöttem
-
LiVili
csendes tag
Ezeket a kódokat találtam, Champen is működnek:
Samsung szervízkódok (foleg S5230-ra)
*#06# Megmutatja a telefon IMEI számát.
*#78# Az éritofelület pontos beállítása (csak gyakorlott felhasználóknak).
*#03# Megmutatja a telefon UNIQUE számát. (Az is olyasmi mint az IMEI. Nem tudom mire használják.)
*#7465625# Megmutatja, hogy a telefonon milyen szolgáltatások vannak korlátozva.
*#232337# Megmutatja a pontos Bluetooth címedet. (Majdnem olyan mint a számítógépeknél az IP.)
*#1234# Megmutatja a telefonodon levo szoftver verzióját.
*#2222# Megmutatja a telefonod hardver verzióját. (Hülyén hangzik, de azt is módosítják egy kicsit.)
*#0228# Akkumlátor infó. (Másodpercenként frissít.)
*#0289# Melody test
*#0782# Másodpercpontosan mutatja a telefonodon beállított idot.
*2767*3855# Teljes szoftver-RESET.
*2767*927# WAP Reset.
*2767*667# MMS Reset
*2767*36245# Email Reset
*#0842# Rezgésteszt.
*#0*# LCD teszt.
*#6984125*# Rengeteg mindent beállíthatsz, megtekinthetsz, lényegében sok renszergazda, beállítás. -
LiVili
csendes tag
válasz
Akinom28 #241 üzenetére
Pici, cuki, és igen, eléggé játéktelefon kinézete van. De ez engem nem zavar.
Feketében valamivel komolyabbnak tűnik, de abban a színben nekem egyáltalán nem tetszik.
Persze, van rajta magyar menü! Az ébresztő nálam állandó jelleggel hétfőtől péntekig 6.15-re van állítva, nem szoktam piszkálni, rendesen működik. Az egyszeri ébresztésnél csak újra meg kell nyitni, rányomni a mentést, és működik. Én ebben a zöld jelölő karikában nem bízom.
Ha tényleg csak telefonálásra kell, szerintem jó választás. -
LiVili
csendes tag
válasz
Akinom28 #239 üzenetére
A "döntögetés" annyit jelent, hogy a telefon fektetett állapotban tartva, jobbra/balra döntve futtatja a galériában található képeket szép sorban. Elég látványos, de gyakorlatilag nem sok haszna, sztem nehéz megállítani egy kiválasztott képnél.
Persze egyesével is lehet lapozni a képek között a képernyő megfelelő irányban simogatásával.
Az S5230-at már vagy 4 éve gyártják, a Champ viszonylag új, asszem még nincs 1 éve forgalomban. Én a szoftver, a menü, a szabványos csatlakozók és a vezeték nélküli rádió miatt mindenképpen a Chamet ajánlom, ráadásul tök kis cuki, kézbesimuló.Nekem fehérben van és nagyon szép, az ujjlenyomatok sem látszanak rajta. Számomra az S5230 egyetlen előnye a fektetett qwerty billentyűzet, így sokkal gyorsabban lehet gépelni. Volt már mindenféle telefonom, Androidos okostelefon is, de egy jó darabig maradok ennél a Samucskánál.
Persze nem akarlak rábeszélni, de nekem jó tapasztalataim vannak róla.
Ja és egy abszolút apróság, amitől csak még jobban megszerettem: a névjegyzéknél tesóm szülinapját beírtam a telefonszáma alá, és amikor a szülinapján felhívott engem, a képe és a neve alatt jelezte a telefon, hogy ma van a szülinapja. Hát ettől behaltam. -
LiVili
csendes tag
válasz
Akinom28 #237 üzenetére
Szia!
Tesómnak S5230 van, úgyhogy alaposan összehasonlítottam a Champpel.
Az S5230 mellett szól, hogy bizonyos funkcióknál, mint pl. a képnézegető, elérhető a giroszkóp, a telefont megdöntve lehet görgetni a képeket (sztem tök gagyi), van fektetett módú qwerty billentyűzet és jobb a kamerája. Ellene szól, hogy nincsenek szabványos csatlakozói, a rádió csak headsettel működtethető, régebbi típusú (és szerintem bonyolultabb, kevésbé átlátható) a menürendszere és widgetek.
A Champ egyszerűbb, könnyebben kezelhető, a rádió füles nélkül is szól és rögzíteni is lehet belőle, USB-s és 3,5-es jack dugós. Én a Champet ajánlom, bár ha vársz egy kicsit, megveheted az S5230 utódját, a Star II-t, ami hasonló az elődjéhez, de a Champen található szoftvert kezeli és wifi is van benne. -
-
LiVili
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Trollok komolyan
- Hővezető paszták
- Magisk
- Windows Insider Program
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HMD Skyline - jó szerelés
- nVidia GeForce GTX 1070 / 1070 Ti / 1080 (GP104)
- További aktív témák...
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest