- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#77646080 #143 üzenetére
Így van, a navigációt lehet használni álló, jobbra és balra fordított telefonnal is. Ha hetente másik oldalra fordítod, akkor máris minimálisra csökkented a beégés veszélyét.
Sokat használom a waze-t, ami szerencsére alapból nem túl kontrasztos képet használ, de rendszeresen forgatom a telefont, így nyoma sincs semmilyen beégésnek amoled kijelzőn sem.
-
joey04
titán
Az Amoeld kijelzőről van szó a kommentben. Ráadásul ott is egy pozitív és negatív mendemondát kérdőjeleztem meg. Hol van itt a Poco? Mellesleg ezer és egy helyen leírtam, hogy a Poco baromi jó ár/érték arányú készülék. Az, hogy a vérfanok mindenre ugranak, már egy másik kérdés, nem is túlzottan érdekel. A topikban is arra világítottam rá, hogy a Poco nincs olyan jó készülék, mint a oneplus 6t, de ennek megfelően jóval olcsóbb is. Ne képzelj bele többet.
138: belőled mondjuk többet néztem ki, mint ezt a hűséges bólogatást. te nem vagy ennyire elvakult, te pontosan tudod, hogy köze nem volt a poconak a kommenthez, az amoled kijelző sajátosságairól volt szó. az utóbbi időben neked mindegy hol és ki megy szembe a véleményemmel, te mellé állsz. nem kedveljük egymást, tiszta sor. de én sem bólogatok minden vitás esetben, ha veled értek egyet, vagy nincs véleményem. most csalódást okoztál. és ezt minden irónia nélkül mondom.
-
hajbel
addikt
Itt egy teszt arról, hogy mennyire ótvar fos a pocophone f1 kamerája.
-
gippazoid
őstag
Az Apple honlap most említ kijelző cserét, de mivel ezt külön kiemelik, úgy vélem, kijelzőt már hajlandóak cserélni, mert nem garos esetben sűrűn van rá szükség (törik) és így lehet, garos esetben is engedik. De mivel így kiemelik a honlapon, feltehetőleg mást továbbra sem cserélnek (vibra, hangszóró, stb.).
Amikor én javítottam ezeket, akkor a komplett telefon volt az egyetlen alkatrész, azt kellett kifizetni minden hiba esetén ami nem volt garanciális. Ennek megfelelően garanciális hibánál is másik telót kapott az ügyfél és nekem pattogott, hogy jaj, a drága kijelző fóliájával mi lesz? Hát azt bebukta, vagy leszedi vagy rajta hagyja, a végeredmény szempontjából mindegy...Az egyetlen ok, amiért szét lehetett szedni egy ájfónt az volt, hogy ellenőrizzem, nincs-e beázva, mert akkor meg kellett vonnom a garanciát róla.
Szerencsére ennek pár éve már nem ezzel kell foglalkoznom. Úgy látszik, az apple is fejlődik (vagy inkább így éri meg neki jobban).
-
tybsen
addikt
válasz
gippazoid #129 üzenetére
“A szifon az más tészta, ott nincs javítás, csak csere. A legkisebb alkatrész a komplett telefon. A cseredarabok pedig megjavított telók amelyek korábban, másoknál romlottak el.“
Iphone SE-n most cseréltek kijelzőt home gombbal, rezgőmotort és akksit. De határozottan ugyanaz a készülék maradt, a keszülékházon volt egy kis lepattant rész és még mindig ott van. A mellékelt leírás szerint cserélték ezeket az alkatrészeket - tehát nem komplett telefont cseréltek.
-
joey04
titán
Milyen városi legendás vannak még ma is az Amoledről...
Tud az valósághű lenni, nagyon is, ellenben egyáltalán nem igaz, hogy fixen kevesebbet eszik.
-
darvinya
titán
Csak megemlítem, hogy legtöbb 3-500Ft-os átalakítóval nem fogsz semmilyen zenét hallgatni.
USB C-n digitális jelet ad, s ahhoz kell dac is, amiből legolcsóbb is 1500Ft-ba kerül, s nem lesz öröm a zene rajta.Nemrég hallgattam HA-P50-en Xiaomi A1-et, de nem éreztem jobb.hangúnak, max. hangosabb.
-
csobi1
tag
válasz
tibcsi0407 #127 üzenetére
Feketéje tökéletes az amolednek. A többi meg túlszaturált sz@r. Sokszor köze nincs a valósághoz. Egy jó IPS sokkal inkább valósághű színeket produkál. Szerintem.
-
gippazoid
őstag
válasz
nemlehet #114 üzenetére
A csere akkor működik, amikor a gyártó is úgy gondolja... Nem kívánságműsor.
A szifon az más tészta, ott nincs javítás, csak csere. A legkisebb alkatrész a komplett telefon. A cseredarabok pedig megjavított telók amelyek korábban, másoknál romlottak el. Ezt jó tudni azért. Nem új telót kap, de nem ám. Ezért van az, hogy a cseredarab sem jó. Nem nagyon sikerülnek mindig ezek a javítások, a paneleket nem lehet jól javítani, már tizenx éve.
És igen, a legolcsóbb Samsung is qrva stabil, ez mindenképp előny, ahogy a személyes szerviz hálózat is az az ország több pontján, ahová csak be kell sétálni és 1-2 óra múlva javítva visszakapod, akár főpanel cserével is!
Nem kell küldözgetni sehová és várni heteket míg valahol egy másik országban megjavítják, vagy visszakapod, hogy a hiba nem tapasztalható, de közben 4 hét alatt megjárta Brno-t oda-vissza - a semmiért.
Van akinek ez is számít és megéri a felárat.
-
gippazoid
őstag
válasz
tomboy0013 #73 üzenetére
Már volt pár Samsung telóm és van még a családban is jónéhány, de még egynek se égett be a kijelzője.
Nem tudom, mit kell ehhez tenni vele...
Ja, OnePlus is van 1-2 és azok sincsenek beégve. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #126 üzenetére
Nekem az AMOLED a színek (elsősorban a fekete) miatt bármikor háttérbe szorítja az IPS-t.
Pocok sosem lesz az új Oneplus, amíg MIUI fut rajta. -
Blizzardking
őstag
válasz
tibcsi0407 #124 üzenetére
Az amoled, a kamera és az nfc (meg úgy az egész), a 1+ mellett szól, a jack a pocok mellett, de közössége annak is lesz, ebben biztos vagyok. Olcsó, népszerű, bika és hackelhető. Ha 8-9 órás sot-okat produkál IPS-el, akkor az amoled se olyan létfontosságú.
Ez az egész annyira nem egyértelmű már az Oneplus javára, mint a One-tól az 5T-ig (Kb addig tartották magukat az eredeti szemléletmódjukhoz). És akkor az árakról (szándékosan) eddig nem is beszéltünk.
Huawei az új Samsung
Oneplus az új Huawei
Pocok az új Oneplus
Samsung pedig az egyetlen önazonos gondolkodásmódú vállalat a sok nagyratörő prostituált között.
Ez a véleményem, úgy, hogy sose bírtam igazán a Samut és az Oneplust mindigis nagyon sokra tartottam. -
Tomi326
csendes tag
Maradjuk annyiban, hogy a két készülék nem egy kategória...
-
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #123 üzenetére
A rendes XDA-s developer társadalom és az AMOLED kijelző bőven elég érv a Oneplus mellett, ha ilyen szemszögből nézed.
-
Blizzardking
őstag
válasz
tibcsi0407 #121 üzenetére
Ezzel egyetértek. De nem lehetne a régit is megtartani közben? Nem muszáj bl-t nyitni a dobozból kivéve, de lehet. Nem muszáj használni a jacket, de lehet. Nem muszáj nézni a notchot, el lehet tüntetni egy fekete sávval. Nem muszáj arcfelismerőt használni, lehet ujjlenyomat olvasót vagy okosgyűrűt vagy pin kódot.
Én így képzelem el a "nyitást", ellenkező esetben "váltás" lesz belőle. Ami fáj, mert eddig mindent szinte tökéletesen csináltak.
Ha a pocok 2 tud NFC-t, és valós az infó hogy a rootolás nem jár garivesztéssel, akkor miért vegyek Oneplust? A prémiunként "Pavlovizált" kinézetéért? Vagy a 0,1 fényértékkel nagyobb fényerejű kamerájáért?
Te is tudod, hogy egy Viper-rel feltuningolt jack-es fülessel 5x jobban szólna mint mindenféle átalakítókkal vagy BT-tal. Az meg hogy a saját fülesüket majd megvehetem hozzá pénzért, az egy apple-szintű nyomorék húzás, hogy elvesznek valamit, utána meg mosolyogva odanyújtják pénzért, mint skót pedofil a cukorkás zacskót.MrPetya19, Tibcsi - Ha támogatja az analóg USB audiót, az más, akkor nem szóltam. De lefogadom hogy nem fogja.
-
USB-C hangra ké megoldás létezik.
Analóg, ekkor a nem használt érintkezőkre az USB-C porton van rákötve a jack kimenet érintkezői, és van a digitáis, mikor digitális jel megy ki a telefonból, és ezt az adapterben lévő DAC alakítja analóg jellé, és küldi tovább a jackre.
Utóbbi adapterek sokkal drágábbak, és az én telefonomhoz ilyenek kellenek sajnos. -
tibcsi0407
félisten
válasz
Blizzardking #116 üzenetére
Nem lehet örökre egy célközönséget kiszolgálni, nyitni kell tágabb körök felé is sajnos.
-
Tanisz
senior tag
válasz
MrPetya19 #118 üzenetére
Digitális jack van olyan?
Vagy lehet félreértek valamit.Most vettem egy usb-c-t a notebookomhoz, van rajta 3 usb kimenet, jack, ethernet, hdmi,tpye-c..stb. csatlakozók, 14e HUF volt, Aliról.
Egy sima jack-type-c átalakító 3-500 HUF, olyan jack-type-c, amin van egy type-c bemenet, hogy tölteni lehessen használat közben kb 8-1000HUF. Aliról (Xiaomi, Ugreen, Vention márkák).
Nem vészes az áruk.Nem gondolnám vészesnek.
-
janeszgol
félisten
válasz
Blizzardking #116 üzenetére
A Huawei-jel megtörtént ez, amit leírtál. Bár néha diktál is már. Hiába, felnőttek a feladathoz.
-
Blizzardking
őstag
válasz
tibcsi0407 #71 üzenetére
Tudod hogy a szivem csücske az Oneplus, de ahogy jó számokat produkálnak, mintha kezdene kiveszni belőlük az alázat és a tisztelet. Miért nem tudták bennehagyni a jack csatit, amikor egyértelműen kiderült hogy a júzerek akarják? Egy erős közösségi támogatású pocok, nyitható bootloaderrel, hajszálnyira van attól, hogy kiüsse abból a nyeregből az oneplust, ami miatt fogalom lett anno.
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibcsi0407 #98 üzenetére
Hozzátettem
-
nemlehet
őstag
válasz
moordavid #93 üzenetére
Jaja persze, magyarázd már meg, hogy a legeslegolcsóbb Samsung jobb mint egy középkategóriás Xiaomi
Amúgy hibás telefon minden gyártónál van, ha egy adott készülék szar akkor ki kell cseréltetni. Whao, nagy megfejtés... Munkatársam meg a 400k-s iPhone-t küldi vissza 3x, mert az első dobálta a hálózatot, a másodiknál a kamera homályos volt, a harmadik pedig be se kapcsolt. Ergo szar az összes iPhone a te logikáddal élve ugye? Legalja, hulladék, fujj, fujj...
Érdekes nekem meg minden működik rendesen ami Xiaomi kezdve a mérlegtől, a power bankon át az összesen 9 telefonig ami a családban van. Nem tökéletes a Xiaomi de ezt kb senki sem állítja a marketingen kívül. Ár érték arányban az egyik legjobb kb bármiben amit árul és ennyi. Van nála jobb van, van nála olcsóbb, csak ez a két kategória jellemzően nem metsződik más gyártónál.
-
rAY.BAN
tag
Én 1 hónapja vettem egy 64GBs Poco-t ajándékba családtagnak. Csak ajánlani tudom, nagyon szép a kijelzője (Galaxy S9-em van, ahhoz viszonyítottam) villámgyors és tud mindent gyakorlatilag ami elvárható... ennyi pénzért szinte ingyen van. A műanyag hátlap engem konkrétan nem érdekelt, úgyis tokba van, az alatt meg nem mindegy? (Egyébként elég jó minőségű, ha valaki tok nélkül akarja használni.)
Még a mai napig fontolgatom, hogy eladom az S9-et, aztán veszek egy ilyet.
-
Tanisz
senior tag
válasz
tomboy0013 #101 üzenetére
Telefont nem lehet tölteni közben?
Van olyan átalakító amin van jack, usb, rj45, tápcsati meg kiskutyafüle.
Ha egy ilyenben használva van a jack, akkor nem tölt?
Jó nagy baklövés akkor(#102) joey04 lehet több jack átalakítót is venni, nem drága tudtommal.
Tényleg usb-c füles nincs?
Piaci rés
Tényleg egyszerűbb ha minél több csati van egy telefonon ez tény, viszont nem akkora hátrány ha átalakítót kell használni, szerintem.
-
hajbel
addikt
válasz
tomboy0013 #107 üzenetére
Így már érthető, tényleg adódhatnak olyan esetek, ahol szívás. Be is rendelek majd egy ilyet
-
tomboy0013
veterán
Hát mivel olyan helyen voltunk ahol gyenge volt a wifi így sokra nem mentünk a laptopokkal és mivel mozgolodott a társaság a net megosztás sem volt működő képes hosszú távon, én viszont mindig ott voltam így bevetettem az én telóm. Meg volt random buli is meg legény búcsú is amikor hirtelen kellett. A lényeg hogy az egyszerűség győzött, nem kellett az átalakító hiánya miatt szívni.
-
hajbel
addikt
válasz
tomboy0013 #104 üzenetére
Még szerencse, hogy amilyen zenét én hallgatok, céges bulin nem szalonképes
Jól meg lehetett szervezve a buli, hogy se laptop se semmi.
(#105) joey04: Azok a mocskos tech oldalak, mind hazudnak.
-
tomboy0013
veterán
Ki mondta hogy füleshez lehet csak jó? Nekem speciel 2 céges bulin is jól jött a jack úgy hogy nem számítottam rá hogy az én telóm lesz bevetve zenei feladatokra. Füles se volt nálam így ha rajta van az átalakító azzal is kitörölhetem. Pont emiatt bénázott 2 iPhone-os ismerős és ezért volt bukta nekik a dolog.
Tök mindegy hány ilyen alkalom van, vagy hány olyan hogy töltés közben akarom használni, Jack csatival egyszer sem szívok és ez a dolog lényege. Van akit ez nem zavar, engem zavarna ha korlátozva lennék úgy hogy több mint 100 ezret fizetek egy olyan eszközért ami a szomokra fontos dolgokban nem kompromisszumos. Legyen értem az eszköz ne én érte. -
hajbel
addikt
Senki sem állította, hogy ugyanolyan jó, mint az aktuális flagshipek, hanem azt mondtuk, hogy ár/érték arányban jobb, ami minden valamirevaló tech tubernek is a véleménye, de ők is biztos vérfanok. Ebben az esetben a OnePlusnál jobb az ár/érték aránya, amit nem vitatok el, akkor sem, ha pár nap múlva meg fogom venni 6T-t és Xiaomi telefonom sohasem volt. OP esetében még több dolgot fel lehetne hozni Mate 20 Pro és S9+-al szemben.
(#98) tibcsi0407: A specifikáción való lovaglás értelmetlen számháború. Meg kell nézni a képeket, nem specifikációkat hasonlítgatni. Onnantól lesz a vélemény releváns, hogy belinkelsz 2 képet ugyanarról a témáról és elmondod, hogy hol, mi, mennyivel rosszab. Megsúgom, én már fogtam a kezemben és jó képeket lő. Vagy akkor az LG és a Sony telefonjai sem flaghsipek. Jobb képeket lő a poco éjszaka, mint az f1.7-es S7-em, viszont sokkal előbb bemozdul.
-
-
Tanisz
senior tag
Miért akkora nagy gond a jack hianya? Van USB type-c - jack átalakító. Azzal miért lenne macerásabba a használat?
Rosszabb lesz a hang minősége az átalakítótól?
Vagy miért?Nem kötekedésből kérdezem, tényleg érdekel!
Főként azért, ha esetleg új telefont akarnék venni és a legtöbb készülék már jack nélkül jön, ahogy láttam. -
joey04
titán
válasz
moordavid #93 üzenetére
Egyébként a Xiaomit én ár/érték tekintetében kimondottan jónak tartom, szeretem a márka termékeit. Csak azt nem szeretem, amikor csodaként vannak beállítva, hogy azt adja, amit a nagyok többszörös áron. Nagyon jól ki van ez kalkulálva, rosszabb minőséget kapsz sok dologban, meg nincs igazán egyedi fejlesztésük, így erre sem kell költeni, cserébe olcsó és működik Mondjuk neked nem.
Csak amikor felhozod, hogy hát igen poco 115k, note 9 meg 330, akkor bizony oda kell tenni, hogy a samuban mennyivel jobb kijelző, kamera van, normális support (mert az nem az, hogy dobálják ki a global romokat, amikben 1 bugot kiirtanak, de jön helyette 2), jobb anyagok, stb, stb. Ha meg ezeket felhozod, akkor le vagy hurrogva, hogy hater vagy, meg hülye, stb, stb. Nem. Nagyon jó és a mindennapokban nagyon is használható készülékeket ad a Xiaomi, nagyon-nagyon jó áron (bár 2 éve már náluk is elindult az áremelkedés), de bizony kompromisszumokat kell kötni a drágább készülékekhez képest. Ezt fogadják el sokan nehezen. Legalábbis az egyre nagyobb számban felbukkanó vérfanok mindenképpen.
-
Fercsáj
csendes tag
válasz
-Skylake- #94 üzenetére
Még egyszer belegondolva ez is igaz. Aki konkrét elképzeléssel vásárol, annak minden szempont fontos lesz, aki csak villogni akar mások előtt egy zászlóshajóval, annak mindegy lesz, hogy snapdragon van házisárkány van a gépházban, túl sok fogalma nincs róla, vélhetően nem is érdeklik a műszaki részletek, egyszerűen csak kell neki a csúcs készülék, amivel tuti nem gondja, és hajlandó ezt megfizetni.
-
-
Mercutio_
félisten
válasz
tibcsi0407 #65 üzenetére
Figyelembe véve, hogy f1,8 és f2.0 között van 25 % , így még ha nem is lineáris valahol 15-20% között lehet . Ez ugyan nem elhanyagolható, de a nagyonnagytól azért messze van szerintem.
A másik része a dolognak, hogy az f-érték egy fizikai arányt mutat meg (objektív hossz és a frontlencse átmérő hányadosa) semmit nem mond el a felhasznált lencsékről, azok minőségéről, a szenzorral jutó tényleges fénymennyiségbôl (T-érték)Egyébként a DxO oldal már mobilokat is tesztel, ha valamelyik Xiaomival azonos a poco kamera modul összevethetők az eredmények.
OIS-nek mozgó témánál nincs jelentősége, ott a fenti rekeszértékből következő expóidő dönti el, hogy mennyire lesz éles a kép. Ettől még tàj-/épületbelső/városkép esetén hasznos és a komponálást is megkönnyíti persze.
-
-
moordavid
aktív tag
Hajjaj, a xiaomi csopiban nagyobb hőbörgés tudott menni amíg ott voltam
Két xiaomi telefonom is volt, na meg a hypetrainnek köszönhetően az összes fiszf@sz lófüttyött megvettem amire az volt írva, hogy xiaomi. Azóta csak a MiBox3 működik rendesen. A szolgáltatóm hozzám vágta két éve a leglegleglegolcsóbb samsungot, amit csak azért próbáltam ki, mert épp nem lehetett bekapcsolni (Akkor már sokadjára) a xiaomi telefonomat. Azóta azt használom. Bevallom nagy segítség volt a miui meggyűlésében a miuihu-s fórum bármelyik vérmesszájú adminja, de az a kis samu több stabilitást mutatott mint a két xiaomi telefonom közül bármelyik.
Most meg itt a oneplus 6T. És tetszik. Fussa? Fussa. Kedden be is rendelem. Egyébként meg tök mindegy a márka, úgy is hülyeséget kapirgálunk rajta, csak senki ne legyen olyan f@szfürütty hogy jobbnak akarja magát hinni pusztán a márka orientációja miatt másoknál. -
vacs
veterán
Többen álltak sorba az új OnePlus 6T-ért, mint az idei iPhone-okért
Érdekes információkat árult el a T-Mobile, miszerint a frissen bemutatott OnePlus készüléket nagyobb érdeklődés fogadta, mint az új iPhone-okat, és ez még nem minden ... azért hát na -
somogyib
őstag
válasz
pècsimunkás #86 üzenetére
Le lehet tölteni aod-ot a play-ről, az helyettesítheti a ledes jelzést.
De a 6t-ben nem lesz aod? Itt a screen unlock-nál mintha úgy tűnne. -
Fercsáj
csendes tag
Én is hasonlóan látom. Nekem redmi note 4 van, snapd625-el. Egyszerűen nem tudom magamnak megidokolni, hogy miért kéne erősebb hw. Talán akkor lenne értelme az ütős mobilolnak, ha monitorra lehetne kötni plusz beviteli eszközökkel összekapcsopni és dolgozni vele, értem ezalatt, hogy komolyabb feladatok ellátására is alkalmas lenne. Közösségi oldalakhoz, e-mail meg csevegő alkalmazasokhoz, navigáláshoz szerintem a középkategória is elég.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
nyisziati #88 üzenetére
Gondoltam már rá többször is . De , elvetettem az okosóra ötletèt. Mint ahogy előbb írtam, amíg bírja az OP 3 , addig marad . Aztán majd nèzek valamit . A Samsung is az S6 után vissza rajta a vízállóságot , ès a bővíthetőséget . Hallgatott a felhasználóira . Talán az OP is fog .
-
nyisziati
veterán
válasz
pècsimunkás #86 üzenetére
Ha pedig veszel egy okosórát, még a telefont se kell elővenned, elég lenézned a csuklódra...
-
judas13
veterán
válasz
tomboy0013 #77 üzenetére
Írtam is, igazad van - de van aki ki tudja miért mégis ragaszkodna a hivatalos márkakereskedőhöz ott meg éppen nincs ahogy a webáruháza sem létezik a mai napig. Akkor felejtősre teszem a céget. Én legalábbis.
-
pècsimunkás
addikt
Fasza
! Most még nem akartam telefont váltani , de , ha megkotlik az OP 3 , nézek másik márkát azt hiszem . Alapvetően le vagyok némítva , csak ránézek a telefonra , ha látom , h villog a LED , akkor megnézem mi a helyzet . FM rádió vagy bővíthetőség nincs , arról le tudok mondani . A jack foglalatról és az értesítő LED -ről nem .
Ha most vennék telefont , simán ezt : [link] -
joey04
titán
válasz
pècsimunkás #84 üzenetére
igen, sajnos
-
tomboy0013
veterán
Mire gondolsz fan-ság alatt? A tőled eltérő vélemény a készülékkel kapcsolatban amelyre nem tudsz érdemben reagálni? Mobilaren-an mindenki fan vagy hater nem tűnt még fel?
Szerintem felesleges a szokásos fan-hater dologgal szítanod a feszültséget, elég ha reagálász a hozzád címzett kommentekre úgy hogy figyelembe veszed mások esetleges igényeit is és nem csak dobálozol olyan dolgokkal, hogy ez meg az egyértelműen jobb és kész. Ez csupán ego fitogtatás semmi egyéb. -
joey04
titán
lassan annál is vérmesebbek a fanok mint amilyen szintet régen a SE fanok hoztak.
-
-
-
-
judas13
veterán
válasz
TheBikerider #57 üzenetére
Ponosan. Több mint ciki. Hány potenciális vevőnek megy el a kedve ezek után és nem várakozik hanem átnyergel egy másik márkához ami kapható is. Tudjuk ez is kapható, kifogható több helyen de akkor is...
joey04 megválaszolta akkor. De ez a magyarázat több mint kellemetlen. A webstore nyitás meg minek is ha nincs mit eladni igazán, valahol megértem, hogy nagyobb blama lenne ország-világ előtt 24 órában égni az üres webstore-al...... marad inkább a kámingszún
----
forgonatiSőt alsó középkategóriában még a selfi vaku is egyre gyakrabban alap már. Itt meg még az értesítési LED is le lett spórólva.
-
-Skylake-
addikt
Gondolom annyira nem lehet nehez a rendezvenyeken az amugy is rengeteg kabelre raakasztani egy 6cm hosszu typec-jacket. Vagy igen ? Az a vicces, hogy igazandibol mindig oda fogunk kilyukadni hogy amugy tokmindegy. Pont mint a microusb - type c tolto, merthogy "nekem minden kabelem microusb". Persze hogy az, eddig az volt a szabvany. Most majd a c lesz, 5 ev mulva mindenkinek minden kabele type c lesz. Fules ugyan ez, majd ha mar egy telefonon sem lesz jack, minden fules c vegu lesz. Problem solved. Uzleti laptop-projektor-dsub szindroma.
-
forgonati
őstag
Annak minden hátrányával. Hiányzó jack, hiányzó LED, amik eddig alap dolgok voltak a Oneplusnál. Ha ezzel jár a felsőkategória akkor kösz nem. Fura hogy a belépőszinten meg a középkategóriában még egy csomó gyártó megtartja ezeket a dolgokat, bezzeg a felsőkategóriában lassan már gáznak számít ha van benne jack meg a kb semmibe nem kerülő LED. Főleg úgy h nemrég még a OP szólt be más gyártóknak a jack elhagyásáért. Never settle, persze, elmennek az anyjukba.
-
tomboy0013
veterán
Igen, egy átlag középkategóriás telefon jellemzői a következők is:
-6GB RAM
-UFS 2.1-es tárhely
-infas arcfeloldás
-Quickcharge 3 szabvány
-stereo hangszóró
-Sony IMX363-as fő szenzor
-4000-es akksi (na igen Xiaomi-nál előfordul a közelben is de máshol? Még a felsőben sem...)
-2 főverzió frissítés, plusz folyamatos support felhasználók jelzései alapján.Plusz vannak ugye amiket nem spóroltak le mint: A jack csati vagy a bővíthetőség (ami szintén egyre több helyről száműzve van).
Szívesen várom a gyengébb processzorral de hasonló tulajdonságokkal rendelkező konkurens telefonokat ezen az árszinten.
Hajrá.(#60) Cifu: A beégés dolgot tapasztalatból írtam, nincs olyan Samsung-os közeli baratom akinek ne lenne a Waze alsó sora meg a felső 1-2 grafikus rész beleégve a kijelzőbe. S8,S9,Note. Technológiájából adódóan nem bírja ha magas fényerőn terhelve van. Innentől nekem feeljtős a dolog. Különbséget fényerőben látok, de nem elemezgetni szoktam a kijelzőt csak használni. Szép ez is meg az is. Biztos van különbség ha csak azt akarom látni, de a hétköznapi használat során sokan nem nyom a latba. A beégés viszont igen.
Nem kell egyedül értenünk, én így vagyok ezzel. -
S e t h
nagyúr
Nekem legyen mondva, de egy A Poco indiai csapata megjegyzés pont azok közé tartozik, ami nem nagyon erősíti bennem, hogy na, ez kell nekem.( minden előítélet nélkül)
-
tibcsi0407
félisten
-
válasz
tibcsi0407 #65 üzenetére
Jó telefon a Poco a saját árkategóriában, de nem tud (és nem is kell neki) a nagyobb tesókkal harcba szállni.
Ezért is nagy butaság egyáltalán egy ilyen cikket lehozni egy szakmai oldalon.Ez a saját véleményed. Én személy szerint örömmel olvasom az ilyen híreket, mert egyfelől érdekesnek tartom, ahogy a gyártók húzzák egymást (és ez esetben ráadásul a felhozott témákban teljes joggal öklözi a Xiaomi / Poco a Oneplust), másfelől pedig nem baj, ha az ember nem csak a szögletes világot látja, ahol élére állítva lehet csak és kizárólag tényszerű megállapításokról kinyilatkoztatást tenni.
-
Soleco
tag
Attól hogy a Pocophoneba beletették a snapi 845-öt, még nem egy kategória az OnePlussal. Pocophone egy középkategóriás telefon, aminek nagyra nőtt a procija, az OnePlus viszont minden téren felső kategóriát nyújt.
-
hajbel
addikt
Láttátok is a képeket és a kijelzőt, vagy csak látatlanba beszéltek? Specifikációt én is le tudok olvasni egy honlapról, vagy akkor a teszteknek mi értelme? Az összes nagy telefon reviewer azt állítja, hogy a legjobb ár/érték arányú telefon, az NFC-t leszámítva hibák nélkül.
-
tibcsi0407
félisten
Nagyon nagy. [Kis olvasnivaló]
Pl egy f/1.4 apertúra kétszer annyi fényt enged be, mint egy f/2.0.
Nem egyenesen arányosan változik tizedenként az érték. Ugyanígy komoly különbség van az f/1.8 és az f/1.9 között is, még ha nem is kétszeres.
Ha hozzátesszük az OIS-t, ami simán enged 1/3s kitartást is kézből viszont már kétszer annyi fényt is beengedhetsz egy fotóhoz, ami viszont szignifikáns különbség.Már egy beltér is kisfényű helynek számít... Gondolom Te sem csak fényes nappal kint fotózol.
Jó telefon a Poco a saját árkategóriában, de nem tud (és nem is kell neki) a nagyobb tesókkal harcba szállni.
Ezért is nagy butaság egyáltalán egy ilyen cikket lehozni egy szakmai oldalon. -
válasz
tibcsi0407 #63 üzenetére
Mégis mennyi az az óriási? Ha már szakmai alapon megyünk tovább
Tegyük hozzá gyorsan, hogy a rekeszérték kis fényű helyeknél válik lényegesebbé.
Ez a köze sincs egymáshoz a kettőnek... Erős túlzás szerintem
Csak van köze egymáshoz, és az sem mindegy milyen szenzor van ott, milyen mérettel. Nem?
-
válasz
tibcsi0407 #61 üzenetére
Khm. modult írtam, hogy ugyanaz.
IMX363 , ez pedig ugyanaz, ami a Mi8-ban is.
Nem hazudtam egy szót sem, a részleteibe se mentem bele.Persze, nincs benne OIS, ezt is tudom.
Poco: 12 MP, f/1.9, 1/2.55", 1.4µm, dual pixel PDAF
Mi8: 12 MP, f/1.8, 1/2.55", 1.4µm, 4-axis OIS, dual pixel PDAFRekeszértékben azért olyan markáns eltérés nincs, esti fotóknál persze a Mi8 jobb lehet.
Tessék, szakmai voltam
Nekem persze fura, hogy két azonos szenzor miért kap eltérő rekeszértéket.
Tévedés jogát persze fenntartom, netes adatok, hiába van itt előttem a készülék, mi van ha mégse az a szenzor
No, ha már több szakmaiságot vártál tőlem, szóra ugyanazt írtam kb, mint Te...
-
tibcsi0407
félisten
Hogy lenne már ugyanaz? Más a rekeszérték, nincs OIS sem, ergo jóval jobb.
Tőled kicsit több hozzáértést vártam.A cikkhez:
Elég ciki egy ilyet lehozni egy szakmai oldalon, mindenki tudja jól, hogy milyen különbségek vannak a két telefon között. Körtét az almával hasonlítottak össze..
-
válasz
tomboy0013 #59 üzenetére
Nekem az OLED mindig is gyengébb lesz egy jófajta IPS-től, főleg azért mert az IPS beégni nem fog, én pl sokat navizok és az garancia az OLED panel kivégzésére.
1.: Az IPS is be tud égni extrém használat esetén.
2.: Nekem egy Oneplus 3T-m (AMOLED) van jelenleg, lassan két éve minden hétköznap átlagban napi 2 órát használom a Waze-t. Beégést eddig nem látok.
3.: A beégés első sorban amúgy a státuszsorban szokott bekövetkezni AMOLED kijelzőknél, hiszen az szinte mindig ugyanott van (én pl. ezért is használom fektetve a telefont Waze közben, hiszen így a státuszsáv átkerül a hosszú oldalra).
4.: Az IPS és az AMOLED képminőség terén azért nem egy kategória, hidd el, hiába vannak nagyon jó IPS kijelzők, az AMOLED nagy általánosságban szebb és homogénebb képet nyújt. -
tomboy0013
veterán
Neked gyengébb. Nekem az OLED mindig is gyengébb lesz egy jófajta IPS-től, főleg azért mert az IPS beégni nem fog, én pl sokat navizok és az garancia az OLED panel kivégzésére. Ha már 100-at adok egy telóért akkor szeretném kihasználni nem csak nézegetni milyen szép este sötétben a fekete, nagyjából ennyi szépsége van számomra az OLED-nek.
Kamerával sincs semmi gond, nagyjából hozza a felső kategória szintjét, nem is értem honnan veszed hogy "jóval" gyengébb... Már a megjelenésekor is nagyon jó minőségű fotókat posztoltak vele, azóta még tovább javult a frissítések miatt. Bármikor szívesen csinálok összehasonlítást egy Oneplus telóval.
Az anyaghasználat meg kifejezetten jó és emellé praktikusabb is mint a mai üveg mánia, melegedésnél meg kevésbé zavaró mint a fém(bár ezt a telót felmelegíteni se könnyű a folyadékhűtés miatt), plusz tapintásra is kellemesebb mindkettőtől. Megérteném a gondod ha recsegne ropogna a hátlap, vagy olyan tejfölös doboz feeling-je lenne mint a régebbi Samuknak, de ez inkább a Lumia féle minőségi cucc ami meg sem nyikkan bárhogy nyomogatod, meg horpasztani se tudod. Nem tudom ezzel is mi a gondja egyeseknek. Mikor bejött az üveg mánia mindenki sírt miatta, most meg már az a gond ha nem üveg...
Azt látom, hogy olcsósága miatt egyesek kényszeresen le akarják húzni a telót, anélkül hogy valaha kézbe vették volna. Én sem azért dicsérem mert ilyen telóm van, hanem azért vettem mert brutális ár-érték aránnyal rendelkezik és egyik komponense sem rosszabb annyival a csúcstól, hogy megérne egy jó wellness hétvége árát, és a hétköznapokban amikor az ember nem ilyen 20-ad rangú marhaságokkal foglalkozik hogy a telefon a tokban milyen anyagból van, akkor észre se veszi a különbségeket.
De mondjuk egy jack csatlakozó megléte meg valós előnyökkel járhat a mindennapokban. Egy üveg vagy fém hátlaptól mindenképpen hasznosabb és ez bizony már lassan mindenhol korlát (kivéve az LG még Samsung esetében).
A szoftver meg szubjektív, nekem jobban bejön mint a gyári droid feeling. Használat közben nem lő ki app-ot meg nem veszem észre azt sem hogy bármit is újratöltene, bár ez a gyorsaságból is adódhat. Bug-gal még nem találkoztam a MIUI 9-nél.
Száz szónak is egy a vége, amit itt 110-ert kapsz az parádés. Igazi használatra kihegyezett praktikus teló. Bár teszem hozzá a csúcsot a többség nem ezért veszi, szóval aláírom hogy nem én vagyok a célközönség a praktikusságot nélkülöző csúcskategóriás telók esetén.
Vannak persze gyengeségei a telónak, de elenyésző. Nekem csak egy AoD funkció meg a vízállóság hiányzik, a többi tulajdonság csillagos ötös. -
joey04
titán
válasz
TheBikerider #57 üzenetére
most éppen beszállítót váltanak és azért kell várni.
-
-
-
joey04
titán
Hát úgy kerül 30k-val többe a 6T, hogy abban nagyobb a kijelző, kisebb a notch, nagyobb a telep, kevésbé kínai a rendszer, értsd: nem lő ki mindent a memóriából és nem full ios copy az egész. anyagminőség is jobb vélhetőleg. kamerában is egy picit jobb szvsz. nem rossz a mi8, de szerintem hasonló ár/érték arányt képviselnek.
-
marcee
addikt
A Poco-hoz nem fair hasonlítani a 6T-t, mert a burkolat és a kijelző azért nem egy kategória, de a Mi 8-hoz lehetne és annál igazán nem illene drágábbnak lennie a flagship-killernek. Nekem szimpatikus a oneplus, de jelenleg úgy áll a helyzet, hogy újonnan maximum lottónyereményből veszek újra tőlük telefont.
-
tomboy0013
veterán
De azért kíváncsian olvasod az ezzel kapcsolatos híreket
-
tomboy0013
veterán
válasz
Donki Hóte #46 üzenetére
64GB-osat vettem 110-ért.
-
válasz
tomboy0013 #44 üzenetére
Mennyi volt az ALZA-nál? Melyik verzió?
-
tomboy0013
veterán
válasz
Donki Hóte #36 üzenetére
Nekem sikerült kb 2 hete venni. Van egy raklap helyen. A lurdy-ba nincs, de attól még meg lehet venni rengeteg helyen, én pl. Alzánál vettem 2 év garival.
-
judas13
veterán
válasz
Donki Hóte #36 üzenetére
+ A mai napig nem nyílt meg a webstore. Miről is beszélünk akkor most itt? A Lurdyban meg őrzik az üres vitrineket egy kis túlzással...
-
Ed_007
aktív tag
Néhány éve vettem egy Buetooth-os Sennheisert, az akkor csúcsmodellt; aktív zajszűréssel stb. Most is ez van rajtam, kábellel használom az első kb. negyed évet leszámítva. Egyszerűen macerás mindig töltögetni - legfeljebb két napot bírt az aktív zajcsökkentés, ráadásul nem volt kompatibilis a THinkPad notebook-ommal... azaz ha ment volna a Bluetooth, még 2 napig sem bírta volna. Kábellel viszont szuper.
Ameddig nem készítenek olyan fejhallgatót, amelyik legalább egy hónapot bír egy feltöltéssel, nálam a Bluetooth nem fog játszani, gyakorlati tapasztalatok alapján. -
twollah1976
őstag
Tetszik, nem tetszik a 1+ arazasban szepen becsuszott a felsokategoria aljaba.
A jack csatlakozo eltorlese meg kifejezettem riaszto a szamomra.
-
doooo
veterán
válasz
balazs1022 #37 üzenetére
Teljesen értem, amit mondasz, de 2016 óta a kisebb felbontás menő, cserébe rámentek a "kevés fényben is jó képet dologra". Ami szép, de én is várom, hogy végre az új technológiákat ötvözzék a nagyobb felbontásokkal (csak nem bírok örökké várni, szegény S5-öm már lefényképezte a magáét, ideje volt lépnem róla).
Mindazonáltal az optikai zoom kicsit javít ezen, kivágás helyett veszteségmentesen közelíthetsz már a fényképezéskor (feltéve ha megfelelőek a fényviszonyok). Egyébként G4, S6, Note5 mind jó kamerákkal rendelkeztek.
-
balazs1022
őstag
Pl ha vagni kell a kepbol akkor jobb nagyobb felbontasbol. Pl ha portret lovok akkor messzebbrol fotozok es utan vagom ki kivant reszletet. Igy nem torzul annyira az arc. Vagy pl ha informacio gyujtes jelleggek fotozok akkor is jobb a tobb reszlet.
Masfelol amit korabban irtam: ha valtanek akkor a mostanitol reszletesebb legyen a kamera. Pl LG G4-nek nagyon jo kameraja volt androidos berken belul. Nem nagyon lattam ettol jobbat. -
Jó cikk, csak azt felejtik el megemlíteni, hogy nálunk nemigen lehet kapni Pocophone F1 telefont
Saomi nagy dérrel-dúrral beharangozta, el is adtak belőle 250 db-ot, aztán nincs belőle készlet sehol sem.
Kínai webshopból vehetsz (kínai garanciával
), de itthoni boltban itthoni garanciával olyan mint a fehér holló.
Szóval lehet, hogy jobb Pocophone F1 mint az OnePlus 6T, de az emberek nem hülyék, az fog nyerni, amelyiket meg lehet venni
-
sid87
senior tag
Ez oké, de ez speciális felhasználás, vásárlók 1%-át ha érintheti.
De én azt szeretem ha mindent tud a csúcs telefonom. Örülök, hogy van jack, mert ha úgy tartja kedvem, akkor olyan fülest használok.
Ezért zavar, hogy S9nél nincs infra, azt se használná mindenki, de ha már régebben tudta, ne vegyék ki, hanem bővítsék a szolgáltatásokat.
-
Viszont olyan is előfordulhat, hogy valakinek igénye a Jack.
Én pl. rendezvényeken mobilról tesztelem a hangot... Egy audio keverőpult nem BT-s, hanem Jack, RCA , tehát kábeles.
Ez pl saját igény, de lehet mas eset is, hogy jó.
NFC-t nem vitatom, nem használtam így nyilatkozni sem tudnék
-
sid87
senior tag
2018-ban csúcs telefon NFC nélkül nem csúcs telefon.
Én ma már elképzelni sem tudom, hogy bankkártyával fizessek, annyira egyszerű a mindig kézben levő telefont odaérinteni egy pillanatra.
Jack-nél meg nem rég még én is nagy támogatója voltam, de amióta megvan a Jabra Elite 65t, azt se tudom ki az a Jack
-
válasz
tomboy0013 #30 üzenetére
Pár éve a polikarbonát volt a király, sőt emlékszem a ZTE Blade hátlapjára, meg a Google Nexus One-féle borításra is.
Mindig más a trend, most tapossák a notchos hülyeséget a gyártók, aztán ott a színes bazári üveg-műanyag hátlap a Huawei-Honornál, amit láttam már Xiaominál is valahol.
Azt nem tudom sokszor, hogy mi alapján dönt valaki pl. arról, hogy na egy kék-lila hátlap oké lesz, mehet gyártásba...
Szóval lehet a hátlap üveg, van előnye hátránya, ugyanígy a többinél is. Pár éve minden csúcsmodell polikarbonátos volt, most tolják az üveget... Jövőre majd F1-es szénszál vagy kerámia lesz a menő
-
tomboy0013
veterán
Mondjuk én a fém keret/polikarbonát hátlapot nem mondanám fényévekkel rosszabbnak, sőt ha tok nélkül akarom használni szerencsésebb is, ha azzal akkor meg totál mindegy. Az összeszerelés meg példás, mintha nem is műanyag lenne. A kamera se sokkal rosszabb, ha egyáltalán rosszabb, főleg Gcam-mal. A kijelző meg még most sem egyértelmű miért lenne jobb egy OLED panel mint egy IPS, pláne ha valaki hosszú távú és erős használatban gondolkodik (mint én). Az a 60 000 forint különbség itthon viszont nagyon durva ahhoz képest mennyire kevés dologban jobb tőle az OP6, illetve van amiben elmarad (akku, jack).
-
Nem is az ellen készült
Nem kell összemérnie a gyártónak se vele.
Marketing, ennyi. Ahogy éveken keresztül etetnek a nagyok mindenkit.
A user szétnéz és eldönti mit is akar venni, és mire van szüksége.
Annyi gyártó van, bőven lehet csemegézni
@rbenjami: Ha a gyártók hajlandóak lennének pl egy Snap636-660-710-es készüléket UFS tárolóval párosítani, akkor kb elég sok mindenre bőven sok is lenne a tárhely sebessége miatt. Mint mikor az kétmagos Pentium mellé még dob egy SSD-t.
-
rbenjami
kezdő
persze, ezert is irtam, hogy a PF alapvetoen nem egy rossz telefon, en is fogtam a kezemben es szerintem messze jobb mint kb barmi ar-ertek aranyban (plane a ceges iPhone SE-m utan!). nekem szemely szerint tetszik, de mivel az en igenyeim alacsonyak, ezert nem tudnam kihasznalni az abban a hardverben levo kapacitast - egy Huawei P20 lite egyszeruen boven eleg nekem mindenre. viszont ha SD845-re lenne szuksegem es ezert kiadnek 100K+ osszeget, akkor elvarnam, hogy megugorja ezt a szintet anyagminosegben, kameraban, legyen amoled kijelzo, NFC, mindezt kis zavaro bugok nelkul. magyarul MI8
(hozzateszem, igazabol el nem tudom kepzelni hogy hardcore gamingen kivul mi szuksege van barkiek egy SD636-nal erosebb chipsetre. nyilvan a gyakran hasznalt appoknak, uj Android verzioknak es a gyarto UI-knak egyre nagyobb hardver igenye van es egy 3-4 eve eros chipseten ma mar egy facebook/waze is irritaloan akadhat, de ilyen idokozonkent szinte mindenki lecsereli a telefonjat, mert valtoznak a felhasznalasi szokasok, igenyek, mobiltrendek jelennek meg es tunnek el. de azt latom, hogy a tobbseg nem tartossagi megfontolasbol vesz eros hardvert, hanem mert a legnagyobb/legjobb/legerosebb kell ha a fene fenet eszik is es ha fel ev mulva jon egy meg nagyobb/jobb/erosebb, akkor gondolkodas nelkul csere.)
-
judas13
veterán
OP ótvaros kaméleonokat meghazudtoló marketingje a jack körül gyomorforgató és szánalmas egy művelet volt - de kommunikációs esettanulmánynak kiváló.
-
joey04
titán
kár, hogy kijelzőben, kamerában, anyagminőségben meg sehol nincs hozzá képest. kicsit nagy lett a pofa.
-
Griff55
senior tag
válasz
balazs1022 #11 üzenetére
Mi a baj a 12 vagy 13 megapixellel? Ha van normális szenzor akkor teljesen megfelelő
-
hajbel
addikt
Volt már a kezemben Pocophone F1. Újfajta, jó IPS a kijelzője, teljesen rendben van, a kamera minősége pedig messze meghaladja az árkategóriáját, a csúcskategória alján van kb, sötétben is, nem sokkal marad el OP6-től. Csak néztem, hogy mennyivel jobb a dinamikatartomány, mint az S7-ben. A kijelzőbe épített ujjlenyomatolvasó is nagy mínusz, mivel tetülassú, egyedül az a jó benne, hogy elől van. OP6 jobban néz ki, sokkal jobb a szoftver, van 4K60 fps, a UI mérföldekkel jobb, nálam az NFC must have, mivel naponta többször használom (bankkártyát már csak biztonságból tartok magamnál), ezért nálam is OP lesz a következő telefon, de azt egy percig sem vitatom, hogy akinek a felsoroltak nem életbevágóan fontosak, azok számára sokkal jobb ár/érték arányú a pocok.
-
janeszgol
félisten
Én is csak és kizárólag ilyen fülest veszek, semmi mást. (Az AKG K310, Y10 is ilyen kialakítású, nem agyba dugós.) Az agyba dugósokat dobják máglyára. Természetesen BT-sben nincs hagyományos.
Szóval otthon áttérek fejesre, munkában videókhoz jó a bóvli, utcán meg amúgy sem hallgatok zenét, utazásnál meg elbírom a fejest. -
csobi1
tag
Poconál tudtommal volt közvéleménykutatás. Főleg fiatalok körében. A csúcshardver és az erős akkuidő volt,amit legtöbben akartak. Ezeket hozza is a Poco. Sokan tokban hordják a mobilt,mint én is. Innentől annyira nem lényeg a kerámia,üveg,fém hátlap. Ezek az árat húzzák fel. A Poco pont azt a piaci rést tömi be,hogy harmada áron is lehet erős mobilt venni.
-
tomboy0013
veterán
Hát bátran alá is vághat a 6T-nek meg úgy általában bármelyik üveg vagy fém telefonnak a csúcskategóriában. Mérföldekkel jobb egy jó minőségű polikarbonát véleményem szerint és még csak nem is néz ki rosszul a mély fekete kamera résszel karöltve. Persze élőben kell látni és máris nem tűnik gagyinak.. De vártam már a Lumia korszak óta, hogy újra elővegyék a polikarbonátot. És végre valakinek esze is volt és megcsinálta. Az akku nagyon durván bírja. másfél napos használat alatt 8-9 órás SoT-ok az átlag.
Ami hiányzik az egy AoD megoldás, legalább egy Ambient Display vagy valami lehetne. LG G6-on előbbi Nexus 5X-emen meg utóbbi is egész jó volt IPS ide vagy oda. Mondjuk legalább van Led, ami nem túl tolakodó és nem villogja be a sötét szobát (ahogy a Nexus 5X-em tette), így használom, pedig ezért a megoldásért nem annyira rajongok.. A kijelző mellesleg nagyon szép és jól van kalibrálva alapjáraton az én szememnek. Egyedül az alsó fényszivárgás adhat okot panaszra, bár számomra kevésbé zavaró mint egy Samsung edge kijelző szélein megtörő fény, vagy az OLED kijelzők erős használattól való beégése, ami sajnos nemsokára teljesen kiszorítja az IPS-t.
És hát igen: jack csati is van és bővíthető memória is, bár ilyenkor 1 sim-et be kell áldozni.
Plusz a kamera is igencsak jó (bár annyira ez nem meglepő a korrekt szenzor és a Xiaomi egyre jobb szoftvere miatt). Gcam-mal meg nem is kell ecsetelni szerintem. Közel Pixel szint automata fotózás terén, este mondjuk érezhető a stabi hiánya, de nem vészes. Videózásnál kifejezetten jól teszi a dolgát az EIS is, bár ritkán videózok, de a G6-omtól igencsak jobb etéren, pedig abban optikai képstabi is volt. Camera 2API támogatás gyárilag van benne a Xiaomi egyéb csúcsmodelljeivel ellentétben ami szintén pozitívum számomra.
A Widevine L1 támogatást hiányolom Netflix miatt, de hamarosan javítva lesz az is. A support is első osztályúnak tűnik szóval nem lesz itt para.
Vártam az 1-2 fórumozó által leírt csúszó vagy meg sem jelenő értesítési problémát vagy a reklámok dobálását de semmi ilyesmi nincs. Ugyanúgy teszi a dolgát mint az eddigi droid telóim. Huawei Watch 1, Plantronics headset és Tronsmart T6 Bluetooth eszközök vannak párosítva hozzá, gond nélkül megy mind. Hibát még nem véltem felfedezni, a multitask is jó, semmi fontosát nem lő ki működés közben (ezt is írták néhányan MIUI-val kapcsolatban hibának). Hogy a többit kilövi-e azt nem tudom, veszett gyorsan betölt mindent hála az UFS2.1-nek és a Snapi 845-nek, tehát fel sem tűnik ha valamit újra kell töltenie. Az infrás arcfeloldás egyrészt nagyon jó dolog, másrészt az ujjlenyomat olvasóval karöltve veszett gyors és nem igazán tud hibázni (előbbi maximum erős napsütésben nappal nagyjából szembe tartva a telót azért előfordul kis gondolkodás). És mindez 110-ért -
-
Gicz
addikt
Viszont abba is gondoljatok bele, hogy minél több gyártó lehagyja a jacket, annál többen fognak mindenféle kategóriában BT füleseket gyártani, hosszútávon valsz mindenki lehagyja majd. Lassan egy éve egy sennheiser momentum in ear wireless használok, nem szeretnék visszamenni a vezetékes fülesekhez, ez annyival kényelmesebb használatban.
Tervezek egy 6T-t vásárolni, ha már kapató lesz és sikerül élőben is megnézni. Az egyetlen amitől félek az az 1db hangszóró az alján. Iphone X-ről váltanék, és ott a hangszóró nagyon jól szólt (podcastet hallgatok róla sokat otthon kihangosítva).
-
balazs1022
őstag
válasz
N.YCityBoy #12 üzenetére
Nekem nincsennen nagy igényeim. 4 eve hasznalom a mostanit (nem is nagyon volt masik androidos telefonom) es sztem még 2 evig nem cserelem le. A Oneplus eddigi iranyelve tetszett, de most ez a lepes nagy érvágás volt. Ha igy folytatjak kiesnek a latokorombol es nezek masik tipust. Kameraban meg azert irtam h lehetne jobb a Poco mert a mostani telcsimtol nem jobb. Erre irtam h remelem meg fejlodnek ebben.
Egyebkent a Vivo nex is szimpatikus.
-
rbenjami
kezdő
kar, hogy a PF-bol meg kisporoltak az NFC-t es az OP6T-vel szemben a kulseje is elverzik. nincs bajom a notch-csal, de reszemrol a csepp bevagas messze esztetikusabb barmilyen megoldasnal (:
ismerosom dolgozott a Huaweinel es mondta, hogy a kinaiaknal egyszeruen minden uzleti modell arra van beallitva, hogy a mennyiseg a minoseg elott es a felsovezetoknek erre fokozottan all a cerka. kirugnak tizezres nagysagrendu embert globalisan, de mindenki engedelmesen tapsol, mert alavagtak a (ber)koltsegeknek. eladtak kismillio darabot a legganyibb telefonbol, igaz a teljesitmeny vallalhatatlan (ertsd egy facebook/google maps alig fut el), erdemi szoftvertamogatas nincs, cserealkatresz a telefon araban merheto (mar ha lenne), de a bevetelek csak ugy szakadnak befele, mert az egyszeru user fillerekert akar papiron igeretes telefont venni.
a PF-nal pont ugyanezt erzem - csinaljunk egy alapvetoen igenytelen telefont, ami atlagjoskanak tok jo lesz, a benchmark fetiseseknek a nyala is elfolyik a SD845-tol meg a 8GB ramtol, de megis erzodik, hogy valahogy nem lett nagyon jol kitalalva ez a telefon, kicsit kellett volna meg gondolkodni. nem rossz telefon, hangsulyozom, de amit a tesztben is irtak apro, zavaro hibakrol, az nem melto egy premium hardverhez. meg ertitek, minek egy telefonba SD845, ha kozben a kamera es a kijelzo minosege alapvetoen labdaba sem rug az arkategoriaban? ezzel parhuzamosan a OP6T egy minden nemeben premium telefon, kijelzobe epitett ujjlenyomat olvasoval, amoled kijelozvel - es valoban, lehagytak a 3.5mm jacket.
-
válasz
balazs1022 #11 üzenetére
Akinek nincsenek nagy igényei, és nem kell mindig az aktuális"csúcs", hogy villoghasson vele annak teljesen rendben van a Poco vagy ott az Mi8 de még lehetne sorolni! Bírom az embereket amikor képesek évekre lekötni és eladósítani magukat 1-1 évente megjelenő papíron újabb , sz@r miatt, tisztelet a nagyon kevés kivételnek!
-
balazs1022
őstag
Nekem bejon a Pocok. Tetszik a muanyag hatlap (az uveg es fem extrem serulekeny - cserelni is dragabb) az IPS a hardver. Egyedul kameraban lehetne jobb, pl lehetne 16mp vagy tudjon 4k-t 60fps-ben. Minden mas rendben van.
Eddig ugy gondoltam, ha valtani kell akkor a Oneplus irányba kacsintgatnek, de a jack kihagyasaval elasta magat nalam. Az usb-jack port nalam nem opcio, mert ha belerakom a farmerembe es leulok akkor vhol biztos torni fog vmi. -
Samott
addikt
Pont a T6 kapcsan kezdtem el gondolkodni meg keresgelni olyan bluetooth eszkozt amivel tovabbra is tudnam hasznalni a jelenlegi fulesemet. Mert ilyen tipusu fulhallgatot nem gyartanak vezetekmentes verzioban:
-
-
-
LoGi
csendes tag
Pocophone nálam ott vérzik el, hogy nem lehet netflixet HD-ban streamelni rajta...
-
<Lacy85>
addikt
Ennek a filléres "csúcsmobilnak" nálam ilyen "szakadt Ladába 250LE-s motort" feeling-je van.
-
Van bőr a képükön
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- További aktív témák...
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest