Hirdetés

2019. március 19., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Hírek » Phablet rovat

Saját fegyverével veri a Pocophone a OnePlust

  • (f)
  • (p)
Írta: | | Forrás: Poco India

Túl drága az aktuális OnePlus? Nincs rajta jack kimenet? A Xiaomi sub-brandjének van tippje, hogyan lehet olcsóbban, kitartóbb mobilhoz hozzájutni.

Szépen ível felfelé a OnePlus pályafutása, amely pár éve még hangzatos, „zászlóshajó gyilkos” és hasonló felkiáltásokkal, egyébként pedig jól árazott, komolyan felszerelt okostelefonokkal borzolta a nagy gyártók kedélyeit.

Hirdetés

Aztán, ahogy a széria egyre többet nyújtott, úgy kezdett az árcédula is barátságtalanabb összeget mutatni, a OnePlus 6T pedig úgy kerül mintegy 180 ezer forintba, hogy méretes kijelzőt kínál csúcshardverrel (Snapdragon 845, 6 GB RAM, 128 GB-os tároló), fülhallgató-kimenetet viszont nem.

Pedig az év elején még éppen a gyártó kérdezősködött vásárlói között, fontos-e a 3,5 milliméteres port, és egybehangzóan igenlő válasz született. 2018 végére aztán mégis eltűnt az említett járat. A Xiaomi errefelé is brutálisan alávág nemcsak az aktuális iPhone, hanem a legfrissebb OnePlus csúcskészülék árának is, 115 ezer forintért kínálva a Pocophone F1-et, a fenti hardveres kombinációban, 4000 mAh-s teleppel és sztereó hangszóróval.

A Poco indiai csapata pedig kapva kapott az alkalmon, hogy a magát a drágább mobilokkal összevető OnePlus éppen egy olcsóbb zászlóshajó céltáblája legyen. A kedvezőbb ár és a méretesebb telep mellett a gyártó a jack port hiányát is a rivális szemére veti, a 3,5 milliméteres port ugyanis az F1-en rajta van, míg a 6T esetében átalakítóval kell bajlódni. Ennyi csipkelődés persze belefér, hiszen a világ második legnépesebb országában mindkét kínai vállalat előnyös eladási mutatókkal rendelkezik. Csak most fordult a kocka, és többé nem a OnePlus a flagship killer.

Hirdetés

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.