Új hozzászólás Aktív témák
-
Grincs007
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni. Írva vagyon a cikkben, hogy 12.04 feletti kiadás nem ajánlott. A Katya vagyis a Mint 11 megfelel vagy inkább a Lisa? Ez a rohadt számozás teljesen megzavar... Amikkel próbálkoztam, valahol mindig elakadtam. Köszönöm a választ előre is!
Még valami. Ha alapból az 1.6.0.36-os (valami ilyesmi) java fut akkor is kell a 6u45, vagy jó az alap? -
haliho0
tag
Sziasztok!
Az Androidban melyik alkalmazás felel a mobil adatforgalom működéséért?
Lenovo s750-es telefont használok Andrea rommal, melyből az utolsó verzió minden igényemet kielégítené, kivéve, hogy nem megy a mobilnet. Ha visszateszem az előzőt, azzal megy, csak azon egyéb problémák vannak...
Gondoltam az előző romból kicserélném a mobil adatforgalomért felelős részt. -
deminos
aktív tag
válasz
#84490496 #106 üzenetére
Köszi a választ, de abba hagytam a projektet, mert közben telefon csere volt és még a Linuxos gépet is oda adtam rokonnak.
Egyébként igazad van, zárt BL-re is lehet, csak sokkal körülményesebb és az én tudásomat meghaladta a dolog. (Na nem mintha a nyitottra sikerült volna).
Mindegy is, mert szabad idő híján nem fogok előre haladni soha. -
deminos
aktív tag
Egy kicsit régi már az utolsó hozzászólás, de akkor is bepróbálkozom egy kérdéssel.
Elolvastam az összes hozzászólást és nekem az jött le belőlük (remélem jól értem):
Csak nyitott bootloader-es telefonhoz van CM? Tehát, ha én fel tudtam rakni recovery-ből a CM11-et, akkor több, mint valószínű, hogy nyitott a bootloader?Azért kérdezem, mert akkor neki állnék a cikk alapján a fordításnak, ha lesz rá némi szabadidőm, de csak akkor, ha fel is tudom rakni.
-
ksanc
őstag
Nem hagyott nyugodni a dolog:
Alapból megvan a kiterjesztett karakterkészlet, csak éppen a forrásban csak az ASCII szabvány szerinti első 127 karaktert hajlandó kezelni, amiben ugye nincsenek speciális karakterek.
Bele kellett nyúlni a /recovery/minui/graphics.c fájlba:while((off = *s++)) {
off -= 32;
if (off < 96) {
gl->texCoord2i(gl, (off * font->cwidth) - x, 0 - y);
gl->recti(gl, x, y, x + font->cwidth, y + font->cheight);
}
x += font->cwidth;
}az off < 96 helyett off < 256 kell, így már frankón megjeleníti az összes ékeztes karaktert.
Persze a forrásban pl. a Törlés szóban az ékezetes betűk helyett azok ascii kódját kell megadni: T\xf6rl\xe9s
Csak arra kell vigyázni, hogy ha megint olyan fontot (header fájlt) használunk, amiben csak az első 127 karakter adatai vannak, akkor valószínűleg problémák lesznek, vissza kell írni.Vagy valami ilyesmi
-
ksanc
őstag
Üdv!
Juhuhú, előbb is megtalálhattam volna ezt az írást, de jobb később, mint soha
Köszi!
Azért sikerült megcsinálni már az innen-onnan felszedett infókból.Rögtön a lényegre térve: fejembe vettem, hogy magyar nyelvű CM recoveryt szeretnék.
A forrás Carliv 2.1-es touch recovery-je.
Nem részletezem az utóbbi pár napot, míg megoldottam a felmerülő problémákat
Viszont most elakadtam. Minden jó, minden megy, de hogy a fenébe jelenítek meg ékezetes, egyáltalán speciális karaktereket a recovery-ben?
Gondolom, kellene egy megfelelő font.h file illetve a forráskódban sem simán az ékezetes szöveget írom.
Szóval ebben kéne segítség, mert az én agyam már kiakadt
Köszi! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
commodroid #101 üzenetére
Köszi! javítani fogom!
-
commodroid
csendes tag
Szia Keeperv85!
Nekem a cikkben írt repo fájl után nem ment a repo init, ezzel viszont igen:
curl http://commondatastorage.googleapis.com/git-repo-downloads/repo > ~/bin/repo
Lehet az írásod óta változott valami.
És persze köszönöm a cikket, nagyon jó kiinduló pont, persze nem fűzök hozzá semmi reményt, csak ismerkedni próbálok a témával, hátha -
tvamos
nagyúr
Ezt a CM-et, elvileg, fel lehet hekkelni x86-ra is?
-
Keeperv85
nagyúr
-
szepakos
csendes tag
Hello! Még csak atfutottam a cikket de nagyon jó! Na szóval én egy Xperia X8 ra szeretnem csinani a romot de egy bizonyos Naa kernel alá. Na igen csak hivatalos Cm nem mukszik x8 on ezert van port ra:MiniCM. Akkor en most hogy is kezdjek hozza?
-
-PLevi-
senior tag
Nagyon jó írás!
Mindig is kíváncsi voltam, mi fán terem a droid. Főleg a CM. Meg hát nagy vágyaim közé tartozott egy saját ROM is. Csak sajnos a technikai feltételek nem igazán alkalmasak. P4 3GHz 1GB ram.
Mondjuk rájöttem hogy sokkal (nagyon sokkal) bonyolultabb a dolog. Maradok "hardcore" felhasználó. Egyelőre elég lesz a kész CM módosítgatása is. És basszus mennyire igazad van, hogy mi a modderkedés és mi a "gányolás.
Gratula mégegyszer!Majd egyszer talán hasznát veszem, ha lesz egy jó gépem és időm. Addig is elmentem magamnak a cikket.
-
Matada2.3
veterán
Ho-ho!! Na ez kellett nekem, nem tudom kifejezni hálámat a cikkért!
Hozzá is látok a buherálásnak!
-
-
tvamos
nagyúr
Nagyon tetszett az iras, koszi!
/* "lehetőleg 64 bites verziókkal"
Akor egy oreg i Atomon hozza sem erdemes kezdeni a telepitesnek? */ -
appel
őstag
Ez igen, gratulálok a cikkhez.
Még a végén kedvet kapok hozzá :-) -
Keeperv85
nagyúr
Elnézést, hogy a többieket kihagytam, de csak az ő munkáit láttam közelebbről is, mikor még Blade-re fejlesztett.
"Szerencsére" a Grand X In teljesen nyitott. Az egyetlen a Medfield sorozatból. Cserébe van egy olyan kernele, amit soha sehol sem láttam előtte, egy olyan szabvánnyal összemosva, amit szintén csak ezekben használnak és erre ráfejeltek azzal, hogy az egész mellé nulla dokumentáció van: kereshetem bárhol...
-
qltsar
veterán
válasz
Keeperv85 #79 üzenetére
Nem csak ő volt/van
! Jelenleg magyarok közül bagyusz van csak, aki aktív próbál maradni, páran elhagytuk már az Alcatel hajó fedélzetét bizonyos okok miatt
!
Majdnem Motorolát vettem amúgy, amikor megszabadultam az előző telefonomtól, de azért a zárt bootloader igen-igen csak zavart...
-
Keeperv85
nagyúr
A kernel forrást igen. De onnan aztán semmi többet. Ehhez képest az egész forrást oda-vissza szétszedik. Sokra megyek a kernellel magában... Bár a semminél több, az tény.
Na a másik a Moto, aki csak újabban szokott rá az ilyesmire.
Érdemes megnézni mennyi dolgot kéne átírom pl. a szerencsétlen ZTE Grand X In-re is >> [link]
..amiből a ZTE egy byte forrást nem ad oda...
@quailstorm:
Az, mint a Moto-val >> zárt bootloader & nulla modder tábor. Egyenes út ahhoz, hogy semmi se legyen belőle. Bár azért Alcatel mellé ott van (volt?) fonix232, aki azért nem kicsit vágja a témát.
-
Keeperv85
nagyúr
@qltsar, bubus66
Köszi!
@Jason19:
Összefoglaló:
"Persze van, amikor nincs lehetőség másra, ugyanis a gyártók gyakorta nem adnak semmiféle forráskódot a készülék mellé, ezzel tökéletesen ellehetetlenítve a modderek életét."
Nem is egy példa van rá... Khm... ZTE....
-
-
törölt tag
"Felejtsd el, hogy kész romok léteznek, csak a forráskód létezik, ha modderkedni akarsz!"
Novathor
-
qltsar
veterán
Gratulálok! Szép összetett, hiánypótló írás!
-
bubus66
nagyúr
Ez egy kivalló leírás. Gratulálok hozzá.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #67 üzenetére
Akkor fordítsuk meg a kérdést: mire kell feltétlen a Kíndóz 7? Mi az, amire már az Xp biztosan nem elég? Egyébként nekem is dvd-s COD4 volt itt kölcsönben. Nem volt vele gondom. Legalábbis technikailag nem... amúgy nem tetszett eléggé.
-
quailstorm
félisten
válasz
Keeperv85 #66 üzenetére
Mintha lenne gond a forrással...
Nem, a COD4 az Steames verzióban nem kapta meg a patchet. Akármikor összeomolhat exehibával (NT6-on)...
Moddolni meg lehet win7-en is, nemrég raktam fel a driver packot, ki is fagyott a telefon már a pc suite módtól, szóval ezt hagyjuk. Nem kockáztatok. Win7-en több időbe telik, és bizonytalan a végeredmény. Inkább biztosra megyek, megtehetem. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #65 üzenetére
Az érdekes, mert én is sokat mókoltam SE-ket és nem kellett hozzá visszaváltanom Xp-re. A COD4-et meg eleve Windows 7-en toltam, amíg meg nem untam kb. 30 perc alatt. Nincs annak semmi baja! Mondjuk a virágboti verziókról nem tudok nyilatkozni sem rendszer, sem játékok szintjén...
-
quailstorm
félisten
Pl az, hogy a cikkben le van írva, hogy 12.04- vagy előtti ubuntut használj, nekem meg fenn van a 12.10, meg egy rakat windows...
(#64) Keeperv85 PNX5230 flasher... Sony Ericsson DB2010-DB2020 flasher... SE DSS20 syncstation.
Szóval XP-vel mobiltelefonokat barmolok.
De a Becker content manager 2 is omlik Win7-en... Meg a COD4 is... -
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #59 üzenetére
Kifejtenéd nekem bővebben mire kell neked párhuzamosan Xp és Windows 7, mikor a szerencsétlen W7 legalább 5 éve 100% kompatibilis lefelé?
Ha csak egy olyan szoftvert tudsz mondani, ami nem megy rajta, azt mondom, hogy igazad van...
-
jbazsa
csendes tag
válasz
quailstorm #61 üzenetére
Hát akkor ne telepítsd fel a grubot, ennyi az egész!
-
-
jbazsa
csendes tag
válasz
quailstorm #53 üzenetére
Pedig létezik a grub, miért felejtsem el? Ha arra van szükségem, akkor azt használom. Milyen op. rendszert nem tudsz bootolni grub2-vel? Mi akad össze mivel?
-
quailstorm
félisten
válasz
Keeperv85 #56 üzenetére
Csak pl nekem minimum 3 OS muszáj hogy legyen, Win7, XP, Ubuntu. Onnantól meg a vista és a 8 semmi problémát nem okoz. Dísznek jó az. Menő
Aztán majd megy fel az OSX is.
De legalább nem olyan durván gyenge a gépem. Igaz csak egy Celeron E3200, de elvagyok vele. Metro 2033 még játszható.(#57) TBG: talált süllyedt. Nem egy hanem három.
(#58) TBG : virtualbox=tetű lassú. Én szeretem ha natív. Ha egyszer beállítom, akkor meg a következő OS telepítésig minden jól megy. Pl a Win7 az most lesz 3 éves, 1,5 hónap múlva az XP-vel együtt. És még megy. -
TBG
senior tag
válasz
quailstorm #55 üzenetére
Ugyanannyira elbaszódhat a windows-os boot okosság is, mint a grub. Ez alapvetően világnézet kérdése. Te windows oldalról közelíted meg, mindig van nálad biztos egy rescue disc. Én linux oldalról, nálam meg mindig van egy 100 megás Puppy, amivel bármit vissza lehet állítani.
-
Keeperv85
nagyúr
Én ettől a témától inkább elhatárolódnék: amilyen gyorsan jön egy-egy disztró, ember legyen a talpán, aki követi őket melyik mivel nem akad össze. Amondó vagyok, hogy jobban járok, ha az egy gép - egy rendszer elvem megtartom... Még annak ellenére is, hogy esetleg hivatalos formában tök jól elvan két különféle Liniux egymás mellett. Semmi kedvem bemenni a szopóágba, ha mégsem...
-
quailstorm
félisten
Mac OSX, GRUB, GRUB2, NTLDR... Amit csak akarsz. Márpedig ha elbaszódik az egész grubos hülyeség, akkor én azt a megoldást választom, hogy a bootMGR-ből indítom. Mint legutóbb, amikor mindenáron a grub akart indulni a 2-es helyett, csak nem létezett...
Milyen kőkemény hack? Pár sor... De ha easy BCD-t használsz akkor még annyit se kell tudni... -
TBG
senior tag
válasz
quailstorm #53 üzenetére
Az a legbiztonságosabb ha a windows bootMGR az elsődleges, mert az bármit bootol/chainloadol neked.
Ezt azért kifejthetnéd...mi az, hogy bármit? A GRUB-bal egyszerű megoldani. Windows-sal tömény hekk az egész.
-
quailstorm
félisten
Semmi kedvem ennyi oprendszernél szívózni... Gondolom megérted.
GRUB-ot felejtsd el, nem létezik, régi, elavult. GRUB2 van fönn. Ott is azzal kezdte a 12.10 hogy mikor dist upgradeltem, akkor nem bootolt a gép... Az a legbiztonságosabb ha a windows bootMGR az elsődleges, mert az bármit bootol/chainloadol neked.
Én csak arra lettem volna kíváncsi, hogy van-e olyan mint linux pl, ami 12.04 vagy előttinek felel meg, és nem veszne össze a jelenlegi konfigommal, békén hagyná a bootloadereket. Valamint be lehetne indítani a GRUB2-vel... -
jbazsa
csendes tag
válasz
quailstorm #35 üzenetére
Nem veszik az össze, te csinálsz valamit rosszul. Grubból tudsz "chainloadolni" grub2-őt pl. De nem is igazán értem, hogy miért akarsz több grubot használni.
-
saucelori
tag
Nagyon érdekes és lényegretörő cikk lett, gratulálok
-
törölt tag
Van nekem egy Xperia Mini Pro.A cikk átolvasása után az a kérdés fogalmazodott meg bennem hogy:
Van a telefonra CM10 és CM10.1,és ha én megcsinálnám a cikkben leírtakat akkor kapnák egy olyan változatot ami gyári kernellel fog menni? (Zárt Bootloader)
Mert láttam CM10/10.1 ROM-okat nyitott Bootloaderre.(ezekben van custom kernel)
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
"ki küld el a modkerbe
"
Ehh.. ha nem muszáj nem megyek én sem arra. Viszont néha jobb elé menni a bajnak, mint később nagyobbat esni pofára. Lehet, ha valakire még időben rászólnak, évekkel később is itt lesz, még ha sorozatban senki, akkor addig merészkedik, hogy egyből megnyeri a perma. ban-t.
Amúgy van nekem évek óta blogom, csak nem itt és nem ilyen témákban. Illetve írok én máshová is. Azaz írtam még megfelelő konfigurációm volt pl. játéktesztelésre.
-
andyTM
őstag
Szia Barátom!
- gratulálok eme írásodhoz, tényleg már csak ez a blog hiányzott "belőled" (értsd jól); mindenki ismer és senki; most már az újoncoknak is könnyebb utána nézni, hogy kivel van dolguk, ki az a segítőkész ember, ki küld el a modkerbe
, ki....
Jó légy, csak így tovább!
-
vegyszer
addikt
válasz
Keeperv85 #36 üzenetére
Ebben a cikkben az tetszik, hogy érthető módon (végfelhasználónak) emberi nyelven beszél olyan dolgokról, amit nem tud, hiszen a rendszer a legtöbb esetben fekete doboz. Amíg úgy működnek a dolgok, mint szeretnénk, csak örülünk neki.
És lehet agyalni, milyen jó is lenne egy ilyen jellegű dolgot elkezdeni, de "szerencsére" a többség megmadad a gondolat kísérlet szintjén.
Nekem Pl a CM7 a BLADE-t új oldaláról mutatta meg. És most, a duálsimes MTK6589 kapcsán jövök rá, mennyire fognak dolgok hiányozni. De talán elkészül egyszer egy ilyen vonal is.
-
RaZroX
addikt
Grat a cikkhez, teljesen egyetértek vele!
(#37) mraco: így van!
-
Snowy_owl
őstag
Bocsi, nem ide tartozik, de, pár sort olvastam el, és eszembe jutott valami, amit már nagyon régen ki akartam mondani:
...ugyancsak nem vagy hekker azért mert az egy internetről leszedett programmal, vagy tutorialból összeválogatott okosságokkal feltöröd, ellopod más adatait. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #35 üzenetére
Éppen ezért nem szoktam őket egymás mellé nyomorítani. Régebben a 10.10-es Ubi mellé ki akartam próbálni az akkor még új Mintet (12-es volt ha minden igaz...). Eredmény: többet egyik sem indult el...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #33 üzenetére
Nem, nem azt írtam.
Azt írtam, hogy át kell konfigurálni a java-t addig, még a droid fordul. Tökéletesen értem miről beszéltél. Nekem is fenn van az újabb is, ki sem lehet szedni. Lásd a képeken!
Amúgy ilyenkor jön az az út, hogy megpróbálom elkerülni a választ: ezer éve nem néztem meg melyik disztró kezel pont grub2-öt, ugyanis nem szoktam több rendszert futtatni így nem nézegetem.
Figyelem!
A JAVA leírásnál javítottam a döglött linkeket, valamint felhívnám a figyelmetek arra, hogy a szövegtördelés nem kezeli még az ilyen hosszú kódokat, szóval a három hosszú parancs így néz ki:
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/javac javac /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/javac 1
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/java java /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/java 1
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/javaws javaws /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/javaws 1***
-
quailstorm
félisten
válasz
Keeperv85 #26 üzenetére
Nem érted...
JRE7uXX-et használnék a Minecrafthoz, azon fut a legjobban. Te meg épp azt írtad, hogy csak az a java legyen fenn ami a droidnak kell. Szóval felraknék egy linuxot natívan, ami csak a droid fordításra lenne, és azt kérdezném, melyik lenne az ideális, ami grub2-őt támogat. -
hallador
addikt
Ez egy kivallo cikk, koszonjuk.
-
Telegdy
aktív tag
Úristen... Régi nagy álmom, hogy egyszer ferdítek magamnak egy CM-et, de egy ilyen leírás nélkül biztosan elakadtam volna. Nem azért mert moddernek képzelem magam vagy ilyesmi. Egyszerűen csak szeretném a saját szemeimmel látni, hogyan kell, és érteni hogyan működik
Majd visszajelzek ha összejöttNekem egy FX-8150 (@4Ghz) van 8GB rammal, kíváncsi vagyok mennyi idő lesz neki
Addig is, KÖSZÖNÖM a cikket! -
helltp
aktív tag
Ritka jól sikerült írás, régóta kerestem már ilyet, ha egyszer megtanulok jávául is akkor nekiállok
.
-
Úgy tűnik akkor ez csak aokp-ra (vagy lehet hogy már arra se) áll, ezzel konkrétan kiírta, hogy a toolchain nem futtatható mert más architectúra, 3,5 óra klónozás után.
#10 kelzsoca
Nekem 4gb ramal + 4gb swapel, phenom ii x3-on kb. 4-óra, make -j3 és közben nyugodtan lehet netezni. -
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #24 üzenetére
Itt nem az őskövület mivolta a baj vagy éppen a nembaj a droid forrásoknak, hanem hogy folyamatos licenc váltások mennek a háttérben, amivel kicsit sincs szinkronban egyik oldal sem. Lásd a java nem véletlen van úgy, ahogy van. Még meg nem egyeznek, addig ez így is marad.
A Linuxot meg nem lehet "összeszemetelni". Pláne nem fejlesztőként.
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #22 üzenetére
Én először bepróbálkoznék a meglévőn a helyedben. Talán mire oda jutsz, ki lesz irtva az összes bug a CM-ből, ami megállítana.
Bár kétségtelen, hogy az elmondottak alapján nem ártana annak a gépnek egy rendrakás...
-
quailstorm
félisten
válasz
Keeperv85 #17 üzenetére
Köszönöm a cikket, sokat fog segíteni. Legkésőbb a nyáron nekiesek az N900-amnak, és fordítok rá CM7-et... Nem lesz egyszerű az tuti. De ha AOSP van rá, akkor ennek is mennie kell.
Viszont most épp félállapotban van a gépem, de számoljuk úgy, hogy XP, vista, 7 ,8, Ubuntu 12.10. XP-n kívül mind 64bit. Namost akkor erre kéne egy régebbi linux, lehetőleg nem virtualboxban, mert celeronom van...
Csak a grub2 a grubbal nincs jó viszonyban. Erre mit ajánlasz? Szal grub2 kompatibilis OS-t keresek, ami megfelel a célnak. -
Ed3r_X_
nagyúr
Huhh, na ez egy igényes cikk, leírva a fontosabb dolgokkal. Gratulálok
Persze felét nem értettem, de majd ha sok időm lesz nekiveselkedem ezek tanulmányozásának
-
Rupa20
csendes tag
hmm
-
TBG
senior tag
Nos, annak azért örülök, hogy a cikk minden sorát értettem
Egyébként gratulaIsmét egy minőségi munka
Egy apróságba azért belekötnék engedelmeddel:
Óva intek mindenkit attól, hogy a Linuxból az Android építés mellé 12.04-es verzió feletti kiadást használjon.
Tudom, hogy előtte írtad, hogy Linux Mint, de abből sem ez a számozás, csak az Ubuntuból, amire ugye a Mint épül. Viszont olyan, hogy Linuxból és 12.04 nem létezik. Szóval..én pontosan értem és szerintem még sokan mások is pontosan értik, de a cikk annyira jó, hogy ha ezt kicsit egyértelműbbé tennéd, akkor 100% helyett 102%-os is lehetne
-
szoke12
őstag
Hát barátom... Ez igen!
Nagyon jó cikk!
Főleg az első oldal kijózanító hatású
Gratulálok -
Tutu7030
veterán
Én 1-2 éve telepítettem az adb-t, de valami egyszerűbbre emlékeztem(nem kellett ez a txt fájl sem hozzá).
A cikk jó, de tuti nem mernék nekiállni ( nem is értek hozzá). -
kelzsoca
félisten
Nálam már a 4GB RAM is kevés volt, igaz nem használtam swap-ot.
Amennyiben valaki Jelly Bean buildre adja a fejét, az készüljön fel arra, hogy ~30GB szabad tárhely kell, és konfigurációtól függően egy fordítás akár órákat is igénybe vehet, abban a szerencsés esetben, ha fordítás közben nem száll el valami hiba miatt a fordító.
Viszonyításképpen tegnap buildeltem 4.2-es Androidot SGS3-ra, az adatlapomon található géppel ~2 óra volt.
A cikkhez azt még érdemes odatenni, hogy az alapokat vázolja fel, viszont a forrást, esetleg a kernelt is lehet tovább módosítani, de úgy alapjában véve még ha valaki lépésről-lépésre leköveti az itt leírtakat, akkor is sanszos, hogy belefut olyan hibákba-problémákba, amik könnyen a kedvét vehetik, még akkor is, ha már a Linux rendszer sem ismeretlen számára.
Aki pedig most kap kedvet, annak nagy kitartásra, rengeteg időre, és tanulásra lesz szüksége, ezek nélkül nem fog sikerülni, az évek során láttam/láttunk már sok lelkesedést hamar letörni. -
vadkörte
addikt
Papám! Le a kapallapl. Jó cikk, gratulálok!!!
-
Keeperv85
nagyúr
Köszi!
Igen, lehetne még mélyebben is belemenni, pl. hogy C, C++, JAVA, Bash, Perl, Python, Assembly, Editfy kódismeret nem árt. Ám elsősorban azoknak szól, aki azért nem kap sikítófrászt már a puszta tényétől, hogyha meglát két programsort.
Amúgy le lehet fordítani minden verziót 32 bites rendszeren, max a vége szokott problémákat okozni, mert a yaffs > zip konvertálás alatt már vannak csúszások. De ettől függetlenül minden CM alatt ott van a 32 bites toolchain is. Aminek így nem véletlen nem tértem ki a telepítésére vagy arra, hogy az AOSP alatt milyen frankón meg lehet szívni, ha új Linuxon akar az ember építeni...
-
Gratulálok a cikkhez
Amire még esetleg érdemes kitérni:
a legújabb androidok nem fordulnak le 32bites linuxon.
Legalább 4 giga ram és swap is kell. 2gb ram még jó csak közben néha csonttá fagy a gép.Ja és c, c++, java nyelvek ismerete is hasznos. Viszont borzalmas sok időt lehet ilyenekkel elcseszni...
-
Keeperv85
nagyúr
"Azért remélhetőleg nem fogja senki hazavágni a telefonját
"
Ha már eljutott addig, hogy legalább ezen a szinten átlátja a folyamatot, akkor talán a backup is alap dolog. Ám mint látod írtam is a végén, hogy ez a hobbi meglehetősen drága játék. Ha valaki pl. a bootloadert akarja hackelni, oda vagy vesz egy box-ot, vagy bevállalja az egy teló/egy brick arányt. Mert onnan nincsen visszaút, ha rossz, másképp.
-
ViZion
félisten
Jó cikk, érdekes összefoglalása a rom moddolásnak.
Azért remélhetőleg nem fogja senki hazavágni a telefonját -
Zaja2
senior tag
Húha! Ez felvilágosító,és tök jó! Grat hozzá!
Forráskódból nem sok ember fog dolgozni.
-
kukinyo
addikt
Hoppá...
Első....
Ehhez csak gratulálni tudok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó számítógép
- XPS 15 9520 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX 3050Ti 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX8 - prémium garanciával!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- ThinkPad L13 Gen5 13.3" FHD+ IPS Ultra 5 125U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Xbox Ultimate előfizetések
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest