- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
commodroid #101 üzenetére
Köszi! javítani fogom!
-
Keeperv85
nagyúr
-
-
Keeperv85
nagyúr
Elnézést, hogy a többieket kihagytam, de csak az ő munkáit láttam közelebbről is, mikor még Blade-re fejlesztett.
"Szerencsére" a Grand X In teljesen nyitott. Az egyetlen a Medfield sorozatból. Cserébe van egy olyan kernele, amit soha sehol sem láttam előtte, egy olyan szabvánnyal összemosva, amit szintén csak ezekben használnak és erre ráfejeltek azzal, hogy az egész mellé nulla dokumentáció van: kereshetem bárhol...
-
Keeperv85
nagyúr
A kernel forrást igen. De onnan aztán semmi többet. Ehhez képest az egész forrást oda-vissza szétszedik. Sokra megyek a kernellel magában... Bár a semminél több, az tény.
Na a másik a Moto, aki csak újabban szokott rá az ilyesmire.
Érdemes megnézni mennyi dolgot kéne átírom pl. a szerencsétlen ZTE Grand X In-re is >> [link]
..amiből a ZTE egy byte forrást nem ad oda...
@quailstorm:
Az, mint a Moto-val >> zárt bootloader & nulla modder tábor. Egyenes út ahhoz, hogy semmi se legyen belőle. Bár azért Alcatel mellé ott van (volt?) fonix232, aki azért nem kicsit vágja a témát.
-
Keeperv85
nagyúr
@qltsar, bubus66
Köszi!
@Jason19:
Összefoglaló:
"Persze van, amikor nincs lehetőség másra, ugyanis a gyártók gyakorta nem adnak semmiféle forráskódot a készülék mellé, ezzel tökéletesen ellehetetlenítve a modderek életét."
Nem is egy példa van rá... Khm... ZTE....
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #67 üzenetére
Akkor fordítsuk meg a kérdést: mire kell feltétlen a Kíndóz 7? Mi az, amire már az Xp biztosan nem elég? Egyébként nekem is dvd-s COD4 volt itt kölcsönben. Nem volt vele gondom. Legalábbis technikailag nem... amúgy nem tetszett eléggé.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #65 üzenetére
Az érdekes, mert én is sokat mókoltam SE-ket és nem kellett hozzá visszaváltanom Xp-re. A COD4-et meg eleve Windows 7-en toltam, amíg meg nem untam kb. 30 perc alatt. Nincs annak semmi baja! Mondjuk a virágboti verziókról nem tudok nyilatkozni sem rendszer, sem játékok szintjén...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #59 üzenetére
Kifejtenéd nekem bővebben mire kell neked párhuzamosan Xp és Windows 7, mikor a szerencsétlen W7 legalább 5 éve 100% kompatibilis lefelé?
Ha csak egy olyan szoftvert tudsz mondani, ami nem megy rajta, azt mondom, hogy igazad van...
-
Keeperv85
nagyúr
Én ettől a témától inkább elhatárolódnék: amilyen gyorsan jön egy-egy disztró, ember legyen a talpán, aki követi őket melyik mivel nem akad össze. Amondó vagyok, hogy jobban járok, ha az egy gép - egy rendszer elvem megtartom... Még annak ellenére is, hogy esetleg hivatalos formában tök jól elvan két különféle Liniux egymás mellett. Semmi kedvem bemenni a szopóágba, ha mégsem...
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
"ki küld el a modkerbe
"
Ehh.. ha nem muszáj nem megyek én sem arra. Viszont néha jobb elé menni a bajnak, mint később nagyobbat esni pofára. Lehet, ha valakire még időben rászólnak, évekkel később is itt lesz, még ha sorozatban senki, akkor addig merészkedik, hogy egyből megnyeri a perma. ban-t.
Amúgy van nekem évek óta blogom, csak nem itt és nem ilyen témákban. Illetve írok én máshová is. Azaz írtam még megfelelő konfigurációm volt pl. játéktesztelésre.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #35 üzenetére
Éppen ezért nem szoktam őket egymás mellé nyomorítani. Régebben a 10.10-es Ubi mellé ki akartam próbálni az akkor még új Mintet (12-es volt ha minden igaz...). Eredmény: többet egyik sem indult el...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #33 üzenetére
Nem, nem azt írtam.
Azt írtam, hogy át kell konfigurálni a java-t addig, még a droid fordul. Tökéletesen értem miről beszéltél. Nekem is fenn van az újabb is, ki sem lehet szedni. Lásd a képeken!
Amúgy ilyenkor jön az az út, hogy megpróbálom elkerülni a választ: ezer éve nem néztem meg melyik disztró kezel pont grub2-öt, ugyanis nem szoktam több rendszert futtatni így nem nézegetem.
Figyelem!
A JAVA leírásnál javítottam a döglött linkeket, valamint felhívnám a figyelmetek arra, hogy a szövegtördelés nem kezeli még az ilyen hosszú kódokat, szóval a három hosszú parancs így néz ki:
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/javac javac /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/javac 1
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/java java /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/java 1
$ sudo update-alternatives --install /usr/bin/javaws javaws /usr/lib/jvm/jdk1.6.0_45/bin/javaws 1***
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #24 üzenetére
Itt nem az őskövület mivolta a baj vagy éppen a nembaj a droid forrásoknak, hanem hogy folyamatos licenc váltások mennek a háttérben, amivel kicsit sincs szinkronban egyik oldal sem. Lásd a java nem véletlen van úgy, ahogy van. Még meg nem egyeznek, addig ez így is marad.
A Linuxot meg nem lehet "összeszemetelni". Pláne nem fejlesztőként.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
quailstorm #22 üzenetére
Én először bepróbálkoznék a meglévőn a helyedben. Talán mire oda jutsz, ki lesz irtva az összes bug a CM-ből, ami megállítana.
Bár kétségtelen, hogy az elmondottak alapján nem ártana annak a gépnek egy rendrakás...
-
Keeperv85
nagyúr
Köszi!
Igen, lehetne még mélyebben is belemenni, pl. hogy C, C++, JAVA, Bash, Perl, Python, Assembly, Editfy kódismeret nem árt. Ám elsősorban azoknak szól, aki azért nem kap sikítófrászt már a puszta tényétől, hogyha meglát két programsort.
Amúgy le lehet fordítani minden verziót 32 bites rendszeren, max a vége szokott problémákat okozni, mert a yaffs > zip konvertálás alatt már vannak csúszások. De ettől függetlenül minden CM alatt ott van a 32 bites toolchain is. Aminek így nem véletlen nem tértem ki a telepítésére vagy arra, hogy az AOSP alatt milyen frankón meg lehet szívni, ha új Linuxon akar az ember építeni...
-
Keeperv85
nagyúr
"Azért remélhetőleg nem fogja senki hazavágni a telefonját
"
Ha már eljutott addig, hogy legalább ezen a szinten átlátja a folyamatot, akkor talán a backup is alap dolog. Ám mint látod írtam is a végén, hogy ez a hobbi meglehetősen drága játék. Ha valaki pl. a bootloadert akarja hackelni, oda vagy vesz egy box-ot, vagy bevállalja az egy teló/egy brick arányt. Mert onnan nincsen visszaút, ha rossz, másképp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Hálózati / IP kamera
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Álmodozol egy erősebb gamer élményről? Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Konica Bizhub C220 - A3 fénymásoló
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest