- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- VoLTE/VoWiFi
- One mobilszolgáltatások
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- 10-es szám és ismeretlen telefon a Google előzetesén
- Megvan a Magic V5 európai startdátuma
- Nem nyílnak a Foldok?
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Note 7 global EU Priority Line -nal. Vagy nem értem mire utal a kérdés.
Vámmentes ár. Ha nem fut át, akkor még 27% -ot és még párat % -ot rá kell számolni. Nem emlékszem már mennyit számolnak el kezelési díjnak, de utána lehet nézni.
Szerk.:
Látom közben szerkesztettél. Ez nem a Note 7 Pro. -
törölt tag
-
törölt tag
SE amúgy sem egy árkategóriában játszik a sima Note 7 -tel. Ezáltal komponensek, és ezek fogyasztása tekintetében sem azonos a helyzet.
Egyébként valós napi használatban én sem gondolnám, hogy reális lenne ilyen eltérés. MIUI -nál meg ez hatványozottan igaz, ahol azért pár applikációnak érdemes kiadni jogosultságokat. Megfelelő szinkron és háttérben futás miatt.
Tehát gyári állapotú rendszeren nekem aztán tök mindegy mit mutogatnak.
-
törölt tag
Nem kell odaadni. De azért nem ennyire jó a helyzet mindenhol. Tranzakciós költségre hivatkozva sok helyen van értékhatárhoz kötve a tranzakció. Pl. dohányboltoknál. Persze a legtöbb cigi annál drágább.
Meg pár száz forintos kifizetésre a nagyobb multiknál is sokszor húzzák a szájukat a pénztárosok.
Mi leginkább multiknak szállítunk be, sokszor járok ellenőrizni boltokat. Igy szoktam venni ezt azt naponta többször. Üdítök, nasi...stb.
Szerk.:
Ja és a legjobb, amikor nem tudom egyben kártyával fizetni az univerzális egyenleg feltöltést és a doboz cigit. Mert nincs rendszerben a két terminál. Amit egyébként meg lehet oldani, sok helyen meg is oldják....de néhányan még a kőkorszakban élnek.Az viszont tény, hogy kártyás használat tekintetében sokat javult a helyzet az elmúlt években. Már kínai boltok, kajáldák is használnak terminált. Ami korábban náluk nem volt nagy divat. Persze ennek is még van az oka.
-
törölt tag
válasz
#77646080 #75 üzenetére
Boltokban még rengeteg helyen, ahol általában 5000 HUF felett vásárolnak az emberek. Auchan, Tesco, Spar. Vagy akár Obi, Praktiker, Bauhaus. Ezeknél én például elég gyakran tapasztalom. Persze nyilván lehetne még sorolni. Budapest és környéke.
Az érintés persze más téma. Azt én is tapasztalom az idősebb korosztálynál is.
Szerk.:
Múltkor az Árkád Spar -ban húzta a szájat a pénztáros, mert egy üdítőt kártyával akartam fizetni. Mondtam neki rendezhetjük készpénzzel is, van nálam egy 20 ezres. Vágta a pofákat, aztán kártyával fizettem.Egyébként pont az ilyenek miatt szeretem az önkiszolgáló kasszákat. Ami már ebben a Spar -ban is jelen van. Azzal és úgy fizetek, ahogy akarok.
-
törölt tag
Teljes európai lakosságra értve. Az más kérdés, hogy van -e értelme vagy nincs.
Egyébként Magyarországon már sok helyen a tranzakciós díj miatt is problémáznak kártyás vásárlásnál. Meg rossz, régi beidegződés, hogy a kártyás fizetés ezer évig tart és feltartja a sort. Közben már régóta nincs erről szó. Ennek oka a hosszú tranzakciós kommunikáció, bankok közötti kommunikáció volt. Illetve pár terminállal kompatibilitási problémák egy-egy banknak.
Nekem is általában egy-két ezres van a zsebemben, mindent kártyával vagy neten intézek.
-
törölt tag
válasz
Alarikman #63 üzenetére
+ instantwater:
Igen, látványos a különbség. Bár egy két helyen más szögből fényképezett. Ettől függetlenül tényleg látszik.
Meg az nem derült ki számomra, hogy milyen felbontáson készültek a képek. Vagy csak elkerülte a figyelmem? Mert nem 48 MP -en kellene nézni, hanem 12 MP -en.
-
törölt tag
válasz
tothmaxy182 #49 üzenetére
Talán majd akkor megváltozik az NFC hozzáállás, ha ez irányba is bővül a MiPay. Indiában most tolnak ebbe nagyobb fejlesztéseket. Nem magába az NFC -be, hanem a szolgáltatásba.
Az a baj egyébként, hogy Európában sem túl magas az igény erre. Pedig nem rossz dolog, ha egy eszköz alá vannak integrálva a dolgok.
-
törölt tag
válasz
Victoryus94 #38 üzenetére
Van már összehasonlító teszt, ami a videót és a fotókat is érinti. Nem mondom, hogy jó teszt a kamerás részt tekintve, de legalább igyekszik a srác.
-
törölt tag
válasz
Kamikaze75 #39 üzenetére
Van belőle hivatalos európai értékesítés. Pl. Portugál MM is árulja, de máshol is megjelent, mint pl. anglia....és egyebek.
Természetesen a global verzió, amiben van B20 is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Iphone 13 Pro Max 128 GB Graphite garanciás, újszerű
- Eladó Vagy Csere SAMSUNG GALAXY Z FOLD 4
- iPhone 15 Pro MAX 256 Gb vadonatúj állapotban 2027.02.07-ig hazai garanciával
- IPhone 16 Pro max Pitaka és gyári Apple tok
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5060 Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest