- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Teljes külső kijelzővel hódítana a Flip7, ami kapott egy kistestvért is
- Asus Zenfone 9 - zsebbe való
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
Ertem mirol irsz, olvasd el a tobbi hozzaszolasom is, benne van a lenyeg amit gondolok, nem vitattam egy szoval se a RV770 nem gyarthato hatekonyabban mint a GT200, a lenyeg, hogy az AMD keptelen volt highend monolitikus GPU-t gyartani (nem veletlenul nem irtam a tervezes szot
), ezert gondoljak most hirtelen, hogy halott ugy, persze lehet az NV is hasonloan fogja majd gondolni a GT200 esetebol, de egyatalan nincs akkora szakadek, mint azt beallitjak nehanyan a "ki jar jobban" temaban a 20$, meg 100$-os baromsagaikkal.
NV mar elkezdte a parasztvakitast, es a shadereket mar core-oknak hivja, legkozelebb az AMD is ezt fogja, aztan jonnek majd a 1000+ core GPU-k, amig valojaban monolitikus chipek
-
rocket
nagyúr
Nem irtam ennek az ellenkezojet.
Az RV770 merete nagyban koszonheto a nagyobb tranzisztor surusegnek, aminek megvan a negativ hatasa.Ennek se irtam az ellenkezojet, akar SLI akar CF, meg mindig halott ugy mindketto, es ugyanugy ha az NV megcsinalja a GX2-ot szokasos formaban 55nm-es GPU-val, az is a remenytelenseg ekkove lesz.
A jo aru 4850 miatt eleg sokan beleugrottak a 4850CF-ba, mintha nem tudtak volna, hogy mi var rajuk, aztan persze volt aki rogton eladta, vagy azota is csak a problemakat sorolja, fejlodott a CF de meg mindig nagyon messze van, hogy mainstream legyen, hiaba szeretne ezt az AMD, osszel meg meglatjuk a jatekoknal day1 valtozott-e a helyzet a CF kapcsan.
-
rocket
nagyúr
En gyakorlati teljesitmenyrol beszeltem, nem a nyers erorol.
Persze lelehet bontani a teljesitmenyt mas kategoriakra is, ahol az RV770 jobb jelenleg is, pl. tranzisztor/teljeistmeny, mm2/teljesitmeny, fogyasztas/teljesitmenyt (bar mondjuk idle fogyasztas ezt becsufitja), de osszesegeben a teljesitmenyt nezve a GT200GTX-nel nincs gyorsabb jelenleg, pedig a nyers ereje meg 1 Tflops sincs, es a 55nm verzionak is "csak" 1080Gflops lesz, ami meg nyers eroben mindig elmarad majd a RV770XT 1200Glopfs teljesitmenyetol.Most itt johetnek a remenyek, a novekvo ALU:TEX aranyokrol meg a tobbirol, az esely 50-50%, hogy valora valjon, anno amikor az R580 megjelent sokan (koztuk en is) vartak a shader intenzivitas majd nagy mertekben megugrik, es elfog nagyon huzni a R580 a G71-tol, mire ez megvalosult az elvarhato mertekben, mar kifutott szeria lett a R580-ra epulo termekekbol, es hiaba lettek addigra jobbak mint a konkurens termekek, mar alacsony teljesitmenyt nyujtottak osszesegeben, es volt naluk jopar gyorsabb termek.
Ugyanez igaz meg egy csomo termekre, 2600XT vs 8600GT, vagy HD3850 vs 9600GT, vagy HD3870 vs 8800GT, egyik szituaciobol se az ATi jott ki gyozteskent, mire meg az lehetne, mar keso lesz megint, sot mar most is az ugye a 48xx csalad jo aranak koszonhetoen. -
rocket
nagyúr
100% agreed
Nem egy uber GPU az RV770, es az R600 architektura se az.
R300 anno sokkal nagyobbat utott, mert szo szerint szinte a semmibol jott, aztan lattuk milett abbol amikor az ATi megrancigalta az alvo oroszlan bajszat.
Egyatalan nincs olyan rossz helyzetben az NV mint azt sokan ezen a forumon is gondoljak (napi szinten szo van rola), nekik van a legerosebb GPU-juk jelenleg is, igaz rohadt nagy es draga gyartani, de nem fognak beleroppani 1-2 rosszabb negyedevbe, sot mivel SW oldalon monopoliumba vannak, joval kisebb torest okoz majd ez mint forditott esetben okozna.Nem ertem miert kell a monolitikus chipeket temetni, csak mert az AMD keptelen ilyen GPU-kat csinalni a multbeli problemak miatt amivel szembesultek szinte minden alkalommal, es ezert jonnek az 1 nyak 2 GPU krealmanyokkal, ettol meg van benne lehetoseg boven, sot a gyakorlati felhasznalasban sokkal kevesebb macera van vele, amig lelehet kuzdeni a gyartasi nehezsegeket, addig meg van jovojuk a monolitikus chipeknek.
1 vagy 2 nyak/2 GPUval szerelt termekek kenyszermegoldasok, a remenytelenseg ekkovei, mikor az NV elkezdte is igy gondoltam, es semmi nem valtozott azota se, hiaba hivja az AMD R700-nak, a valosagban 2xRV770-rol van szo egy nyakon, majd ha egy sziliciumlapkan belul lesz a 2 core, akkor van ertelme kulon kodneveket adni neki, addig csak egy jol csengo nev az egesz, meg jo marketingnek
Persze nem kell mindent elhinni amit az NV-tol nyilatkoznak, lehet megint csak a konkurencia etetese az egesz, es mar ok is ugy gondoljak ideje tovabb lepni a tobb kisebb core fele
Jojjenek a valodi multicore GPU-k, es a hozzajuk optimalizalt alkalmazasok, akkor majd lehet temetni a monolitikus GPU-kat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest