- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Google Pixel topik
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iOS alkalmazások
- Netfone
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem 10 PC használóból 7-8 csak tartalomfogyasztó, hacsak nem számítjuk tartalom előállításnak a fórumozást a kommentelést vagy a közösségi oldalakra feltöltött tartalmakat...de ezeket 100%-osan meg lehet oldani tabletről. Én szöveget is szoktam szerkeszteni és egész jól megy. Írhatsz blogot is vagy akár lehetsz netes újság/cikk író is tablettel. Persze ilyen célra inkább a nagyobb 10 inch körüli tablet az alkalmas.
Szóval azzal nincs gond, hogy a tablet főleg a tartalomfogyasztásra optimális. (Persze a hagyományos tabletekre gondolok, nem a Surface Pro szerű x86-os szörnyetegekre)
-
alevan
őstag
Átlagfelhasználó nem virtyóualizál, nem fotosoppol, nem szerkeszt weblapot.
Te nem tudod mi az átlagfelhasználó? El kell menni, bekopogni 100 családnál és meglátod mi az átlagfelhasználó.
A felhasználók többsége (és ne a vérpistikre gondolj kérlek) teljesen elégedett a tabletok által nyújtott teljesítménnyel. Az átlag felhasználó nem érti és nem is érdekli, hogy az Intel vagy az AMD nyújt többet. Az átlagfelhasználó egy Win7 telepítéstől már agyfaszt kap.
Az átlagfelhasználó olvassa, hogy HTML5, hogy MKV, hogy 4k, de nem érti és nem is érdekli.
De most komolyan. Ezt is magyarázni kell?
-
zseko
veterán
Én tartalom fogyasztásra vettem tabletet. Sima usb-hubbal ráköthetek egeret, billentyűt. De nem hiányzik. Arra amire használom nem kell. Film, youtube, fórum, hírek olvasása, rádió, zene, egyszerűbb játékok, olvasás, tökéletes. Ha nagyobb kép kellene, rákötöm tévére. Én már az érintős telefonok legelején (iPhone) vártam hogy végre egy ilyet csináljanak. Sose térnék vissza pc-re ezeket használni, laptopokat sose szerettem, és egyébként is nyűgös használni és ezekre még az is nagy és felesleges. Van pc-m, ha játszani akarok azt használom. Ha levelezni, szerkeszteni akarok azt használom. Aki azt gondolja hogy a tab a pc helyett van, az nagyot téved.
-
djgeg
őstag
.... Felfognád amit írtam? Kezd betörni a munka piacra is. Ahhoz viszont én és kb még 40 ember, (csak itt a ho ban) mindenki a laptophoz külön bill egér és monitor. Mert az egységesített "üzleti" 14" ultrafoson nem lehet dolgozni.
Ebben a példában nem az "áltag userre" gondoltam, hanem az üzleti felhasználókra
De!
Az átlag user meg majd rájön, hogy ha Win 8 as tabok elterjednek, hogy ha akarja akár teljes értékű PC-éként használhatja majd, ha vesz egy nyamvadt dokkolót és ráköti a perifériáit. Ha ehhez az kell, hogy 2 dokkolóm legyen egy az irodában egy meg otthon, és ha monitort nem is de egy 8000 Ft ps vezeték nélküli egér bill kombót rá tudok kötni, akkor legyen...
Vagy csak simán vesz egy akksis bill "covert" mint amit a dell, most jelentett be a 11 es iwn 8 as tabhoz. +6 óra üzemidő. Ultrabooként néz ki és használható ha épp az kell.. Ennyi igénye van egy átlag usernekErőforrás igényes dolgokról beszélsz... Amikor nincs is ilyen amit igazán futtatna a user.
Miről beszélsz? Játék? Egy olyan piacon ahol a játékosok túlnyomó többsége Konzolon tolja? Leszarja a PC-ét játékra ott van neki a konzol... Aztán ha tartalmat akar fogyasztani előveszi a telefonyját vagy a tabját.
A Piac jelenlegi állása igazolja és ez csak nő... de majd persze az "erőforrás igényes" dolgok futtatása ezt kipukasztja... A Gond ezzel, hogy a felhasználó nem akar erőforrás igényes dolgot futtatni.Vagy ha igen pl az említett Win 8 tab, akkor is kibír 3-10 órát, vagy jó napot erőforrás igényes dolgok. Az asztal mellet. töltés közben dokkolóval. Ennyi. Nem dolgozok menet közben VM ekkel. Vagy tolok grafikai alkalmazásokat órákig. Vagy te menet közben vágsz ultraHD videót? Vagy modellezel? Vagy futtatsz 5 VM-et? Jaj hagyjál már.PC én is... Az átlagnak a leg erőforrás igényesebb alkalmazás max a Chrome... felzabálja a ramot azt csókolom. Mást nem is használnak.
-
djgeg
őstag
... Az átlag user mi a francra használja? Gondolkozz már, a felhasználók 80% mire használja a mobil eszközeit? (Laptopot is bele értve) Email, böngészés, alap játék. Ennyi... Erőforrás igényes dolog? 0.
Mire az emberek bármi erőforrás igényesebb, dolgot akarnának majd mobil eszközökön használni addigra a technika is utoléri!Árról már ne is beszéljünk, hogy jönnek a normális windowsos tabok, dell fronton. Személy szerint én is cserélek majd rájuk. Laptop helyett dokkolóval tökéletes lesz munkára!
Nem hogy visszafordulna, "rájönnének az emberek" hanem már lassan betör a munka piacra is. (normálisan munka eszközként.) Fogom a dokkolót, bill egér monitor rákötve, és indulhat a munka. Ha akarom akkor meg felkapom és megyek. Amíg könnyebb mint egy laptop. (Ultrabook stb 2x áron... kösz nem.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Óra topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lexus, Toyota topik
- Path of Exile (ARPG)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6400 - Intel P8400 I 3GB I 160GB I 14,1" I Intel VGA I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest