Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrKapocs
őstag
válasz
South Velen #36 üzenetére
Azért egy-egy update kimerült abban, hogy a kék háttér mondjuk zöld lett. Mindegy, ez részletkérdés.
Egyébként nem mondom azt, hogy én egyetértek ezzel az iránnyal, de szerintem jobban tudják ők onnan mit és miért tesznek. Szerintem simán meglehet, hogy az induló 1-2 modell stratégiával már sehol sem lennének. Szerintem az túl szűk. Indulásnak oké, nyomott áron jó telefon, de ez azért hosszú távon nem tartható. Piaci részesedések pedig jönnek-mennek, ne egy évet nézz. Apple is csökkent, ilyen ez a pop szakma. Nem csak fenn van; a trend a lényeg.
-
aytukabozs
addikt
válasz
"Régen harmadik volt a Xiaomi, amikor még a kevés modell stratégiát alkalmazta, most meg az 5.-6. helyre estek vissza."
Ez így elég leegyszerüsítő megállapítás nem?
Ahogy felettem is írják a piac folyamatosan változik, szereplők lépnek be, régi versenyzők buknak ki.
Folyamatos változáson megy keresztül az egész. Piacvesztést visszavezetni csak arra hogy milyen stratégiát választ egy cég, szerintem sem helytálló.Ezzel együtt szerintem is átesett kicsit a xiaomi a ló túloldalára.
-
válasz
Vagy mások többet.
Lehet boncolgatni mindkét oldalról, ez egy relatíve folyamatosan változó piac. a Samsung elárasztós technikáját nem kell majd lekövetniük, ők sajnos ezért vannak ott ahol, meg sok más dolog miatt.
-
South Velen
addikt
Régen harmadik volt a Xiaomi, amikor még a kevés modell stratégiát alkalmazta, most meg az 5.-6. helyre estek vissza. Ami azt jelenti, hogy kevesebb modellt adtak el az utóbbi időben, mint régebben. (Kevesebb bevétel.) De biztos igazad van. Ráadásul így több modellt kell fejleszteni, többre frissítést írni, ami mind növeli a költségoldalt. Persze olyan nagy eltérések nincsenek, nem kell persze óriási energiát és pénzt ölni egy-egy modell fejlesztésébe az tény.
Ez meg a kedvencem ez a "csináld utána", jóhogy nem már nem lehet az embernek véleménye sem....
Üdv,
egy xiaomi-fan. -
DrKapocs
őstag
Az a legjobb, ha valaki, mindenféle számszaki adat, kutatás, stb nélkül, 7000 km-ről, otthon a fotelból megmondja, hogy "a Xiaomi, amit csinál a termékeket illetően az sz@r, így és így kellene...". Végülis rövid idő alatt a semmiből nőtt ki egy ilyen szintű cég, biztos nagyon rosszul csinálnak mindent. Az, hogy nem megy nemzetközi piacra, annak is oka van, lásd szabadalom, licensz díj, nemzetközi szervíz háttér, stb. Ha ez lenne, persze egyből oda lenne az árelőny. Köszönöm szépen, jól van ez számomra. Ez a stratégia egyébként a teljes piaci lefedés, amit csinál, belpiacon. Ha a vevő MTK-t akar, van, snapdragon az is, különböző méretben, anyag, szín, minőség, árban. Persze, hagyjuk már, gyártson 3 féle telefont és az mindenkinek jó lesz, ugyan már. Ne mondjuk már innen meg nekik, hogy igenis ki kell lépni a hazai piacról, mert mi tudjuk a tutit. Ha pedig tudja valaki, hajrá, lehet céget alapítani és leigázni a nemzetközi smartphone piacot. A lehetőség mindenkinek adott. Mutasson valaki még 3 olyan céget, aki egy 3 éves telefonra heti frissítést ad ki (mi2s). Remélem a Redmi 4 pro-m is hasonlóan tartós lesz.
-
shiftac
aktív tag
Csak a szokásos követhetetlen Xiaomi logika
. Minek Note 4X, ha van sima Note 4? Inkább a Redmi 4 Prime-ból kellett volna 4/32 vagy 64-es, mert szerintem sokan örülnének egy 4GB ramos kompakt telefonnak (így meg marad a ZUK Z2 és a Google Pixel). Redmi Note 4A-t nem akarnak véletlenül?
-
Weeman1
veterán
válasz
South Velen #32 üzenetére
Így már értem.
-
South Velen
addikt
Most hogy így megkérdezted, látom nem egyértelműen írtam. Természetesen úgy értettem, hogy a Flyme kullogott a MIUI mögött.
Meizu M1 Note, MX4, M2 Note-om volt, már M2 Note idejére is rendbevágták úgy-ahogy, de még 2015-ben hemzsegett a bugoktól a rendszer, szerintem nem is volt olyan szép és testreszabható mint a MIUI, és ha lehet még egyszerűbb, unhatóbb volt, de amúgy kedveltem, mert unikálisabb volt valahogy a többi telefonnál, még a xiaomiknál is.
-
Weeman1
veterán
válasz
South Velen #28 üzenetére
És miben nem?
-
válasz
South Velen #28 üzenetére
Nagyon jó a Flyme
-
batai15
félisten
Igazából ha esetleg a xiaomi kiesik a kalapból akkor vagy zuk,/honor esetleg meizu marad majd.
-
South Velen
addikt
Volt már X20-as 4/64-es verzió, szebb házzal. Most beteszik a kevésbé fém házba és megvan egy új modell? Ez tényleg nevetséges amit a Xiaomi csinál egy ideje. Azok voltak a szép idők mikor még évente kiadtak egy Mi és egy Redmi/Redmi Note modellt és kész. Sokkal jobb volt a rom-közösség is hiszen huszadennyi modellre kellett portolgatni. De biztos bejön nekik ez az új stratégia, bár nem értem hogyan.
Bezzeg Redmi 4 Pro-ból nem jön International verzió, még a végén brutális sikere lenne...
-
Fejvadi
nagyúr
Ott a sz@rnak a pofon, MTK, ebbe kellett volna a B20, de így nem lesz.
-
Raymond
titán
Erre inkabb ugy ket eve kellett volna koncentralni, de valahogy elsiklottak felette. Azota mar Hugo se kell nekik igy nem ugy nez ki hogy arra koncentralnanak hogy a nemzetkozi piacon elerjenek valamit. Aztan hogy meddig fogja oket eltartani a kormannyal valo baratsag is jo kerdes, van olyan erzesem a vege fele jar a baratsag mert jonnek ujabb baratok akikre koncentralnak majd a mindenhatok.
-
batai15
félisten
A termékek jók, nem belpiacon kell gondolkozni hanem kitekinteni. Szvsz egy androidnak sincs akkora közösségi fóruma mint a miuinak. Kb minden miui felhasználó országnak van még plusz saját oldala is pl miui.hu nálunk.
Ezt nem igaz hogy nem tudják így ebben kell gondolkodni , vennék a telefonokat a userek , mert ár érték arányban sem rossz a xiaomi. De ha ezt nem látják , akkor így jártak , jövőre meg látom hogy alakul a paletta meg mit ad a miui 9 , ha meg felel maradok ha nem nézek mást.
Terjeszkedni kell, nem kapkodni mint a majom , úgyis vissza fog ez ütni még -
Raymond
titán
A telefon a Le-nal inkabb az "ez is van" kategoria, de most ok vannak ott ahol a Xiaomi par eve hogy rengeteg penzt pumpalnak a novekedesre. Lehet ugy dontenek a telefonnal nem eri kinlodni meg es maradnak a TV-knel es autoknal, de foleg a hazai piacon a TV-k miatt nagy az arukapcsolasi lehetoseguk (LeTV melle Le telefont).
-
-
slimshady
senior tag
Inkább jönne SnapDragon-os változhat jobb kamerával. Esetleg vízálló kivitelben. Persze nem várnám el ugyan ennyiért. Azon komolyan elgondolkodnék.
-
Raymond
titán
"Kellene még vagy 3 verzió belőle , mert ez így kevés . Tiszta gáz amit a Xiaomi csinál, nem igaz hogy nem veszik magukat észre."
Ahogy en latom:
Volt az elejen egy terv/vizio hogy olyanok lesznek mint az Apple. Ugy is nezett ki a telefonos termekpaletta. Volt 1-2 termek premium kinezettel stb. es a nep vette mint a cukrot, mert a tobbi hazai (Kina) termek gagyi szar volt. Aztan az evek soran vesztettek sokat a piaci reszesedesbol mert feljott a szinten hazai Huawei is jo termekekkel es meg az eredetileg kicsi Oppo vagy CoolPad is sokat nott mint brand es a Le is nyomul mar nemzetkozileg is. Igy aztan a Xiaomi valtott a strategian mert tobb fronton kellett harcolni igy lett egy rakat mas kategorias telefon is, de igy mar nemigen tunnek ki az aradatbol es nem tudnak konkuralni arban az olyanoknak mint Oppo peldaul mert semmi elonyuk nincs es a Huawei-nek meg vegkepp mert azok teljesen mas regiokban mozognak ami a darabszamot es nemzetkozi elerhetoseget illeti. Plusz a Huawei picit fontosabb az allam szamara mit a Xiaomi (ok csak a regio erdekeltsege miatt kaptak amit az allamtol kaptak). A masik oldalon meg nem tudnak kitunni a premium brandingel se mert abbol is van mar tobb hazai is es az iPhone meg maradt iPhone. Szoval a regi szep idoknek vege.
-
válasz
aytukabozs #16 üzenetére
Szóval régió központú a dolog.
-
aytukabozs
addikt
válasz
Luck Dragon #15 üzenetére
Most lehet hogy hülyeséget mondok, de a 'sima' de snapis az az indiai verzió szerintem,
és az általam ismert források nem árulnak ilyet.
Tehát főképp a hozzáférhetőség a különbség -
válasz
aytukabozs #13 üzenetére
Sima note 4-re gondoltam, nem az X-re. És neten olvastam valahol, így linket nem tudok sajnos
Amúgy a sima snapis note 4 és note 4X között mi a különbség?
-
Charles9
csendes tag
Xiaomi Redmi Note 4X 4GB 64GB MTK Helio X20 [link] LOL
-
aytukabozs
addikt
válasz
Luck Dragon #9 üzenetére
Nem annyira szoktam foglalkozni azzal hogy hazai beszerzés legyen
Linket tudnál mutatni? mert én még csak a gyári kommunikációban hallottam 4/64-es Snapdragonos Note4x-ről... -
batai15
félisten
Kellene még vagy 3 verzió belőle , mert ez így kevés . Tiszta gáz amit a Xiaomi csinál, nem igaz hogy nem veszik magukat észre. Csak és kizárólag ez az egyetlen indok hogyha lehet nem a Xiaomi lesz a következő telefonom, szeretnék már akkor a felső kategóriába menni ,de teszem azt fel meg veszem az aktuális csúcsot és 1 hónap múlva kijön egy másik. Igazából nem is a miui végett lenne ez gond, hanem a custom romok gyártása miatt , majd döntse el a user/dev hogy mire csináljon ,azt lehet majd 2 szék közé is ülni.
Igazán újra kellene gondolni a palettát , főleg azért is mert lassan be kellene lépni hivatalosan több országba , azzal mi is jobban járnánk és a Xiaomi is ha hivatalosan lehetne kapni minden féle xiaomi cuccot .
Elég lenne a redmi szériából 2 fajta, egy belépő ,egy pro , noteból is lehetne egy 3/32 és 3/64 gigás , valamint redmi pro dupla kamerával és ugye a flagship.
Ja és nyugodtan át lehetne térni végre usb c-re minden telefonon és b20-ra is. Az se érdekelne ha hivatalosan kapva kicsit drágább lenne a készülék ,mert még akkor is kategóriában szvsz Best buy lenne.
Emellett nyugodtan lehetne aktualizálni a droid verziót is. -
-
Bobó_20
aktív tag
válasz
aytukabozs #8 üzenetére
Global verzióban lehetőleg
Egyébként vicc, hogy nem tudnak egy letisztult palettát létrehozni. Lassan követhetetlen:
snapdragon, helio, 2-3-4, 16-32-64... -
válasz
aytukabozs #8 üzenetére
Redmi note 4-nél jelen van. Csak még kis hazánkban nem. Elvileg április első felében érkezik. De hogy 32 vagy 64-es tároló hellyel azt én sem tudom.
-
aytukabozs
addikt
inkább a nyavalyás snapi +4/64 verzió jelenne már meg...
-
válasz
tothmaxy182 #5 üzenetére
Vigyáz mit kívánsz
-
tothmaxy182
őstag
Még jöhetne belőle vagy 5 verzió, biztos ami biztos...
-
Feltehetőleg az van ,hogy
Az első Note 4 gyártása kifutott / MTK
A Snap625 és az MTK verzió kasztnija ha kicsit is , de eltér.
Újra gyártásba küldik a Note 4 MTK-t, de már ebbe az új házba.
Amúgy fejetlen ez a lépés.. De a valós megjelenés után lehet többet mondani
-
-
Csapoati
nagyúr
Ennek most így mi értelme?
-
Wesder
titán
Lassan jöhetne a Redmi 5, már várom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Riasztó topik
- Automata kávégépek
- Jövedelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Formula-1 humoros
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest