-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
nintendojet #5495 üzenetére
Nem, a Ram ugyanannyi (2GB), a tárhyel 2x annyi (8GB vs 16GB), és a PRO tudtommal 2 SIM-es. A folyamatos update-eket meg szerintem felejtsd el a PRO-nál. Vegyél inkább Redmi Note 2-t.
-
válasz
bencevargaa #5434 üzenetére
Csak a nagyvárosokban, mert vidéken LTE 800-at használnak a szolgáltatók. Vodafone-nál meg lehet, hogy csak nincs engedélyezve az előfizetésedre.
-
válasz
bencevargaa #5401 üzenetére
Nem lesz 4G, ill. talán csak a nagyvárosokban (pl. Telenornál), mert a telefon nem tudja az LTE 800-as frekvenciát (mint általában a kínai telefonok). Többnyire ezt a frekvenciát használja a Telenor meg a Vodafone nálunk. Talán célszerű is fixen 3G-re állítani, hogy ne keressen 4G-t feleslegesen, mert úgy jobban merül.
Illetve most egy kicsit megkavarodtam. A Telenor biztos, hogy 800-as frekit használ, úgy emlékszem a Telekom is, a Vodafone-t nem tudom. Az előfizetésedtől is függ a 4G megléte.
-
Nos, uraim! Végül is kinek hogyan változott a SoT a v7-tel, a v6-hoz képest?
-
Srácok, akkor világosítsatok már fel. A v7 erre a telóra még mindig KitKat vagy már Lollipop? Egyik helyen ezt írják, a másikon azt.
-
válasz
thompherkins #5077 üzenetére
A Uniplaynek szerintem nincs köze a bluetoothoz, de végül is kipróbálhatod, nem sokból áll.
-
A banggood.com megbízható, de kb 1 hónap a posta, és szinte biztos, hogy vámolni kell majd a telefont (Kínából küldik).
A honorbuy.com is nagyon megbízható, az EU raktárból küldi, viszont ezért már eleve drágább, és drága a posta is (csak DHL-el küldenek), viszont pár nap, és a kezedben van. -
Én nexus 5 -ről váltottam erre, az szintén 5 col volt és fhd. Meg lehet szokni a felbontásbeli különbséget, amúgy gyönyörű kijelzője van a Note 4G-nek.
Az akku idő nagyon jó, de persze felhasználás függő. Nekem általában 5-6 óra között volt úgy, hogy játék is volt benne.
-
Redmi Note 2, végleges spec:
5.5" fHD kijelző
2.2GHz MediaTek Helio X10 SoC
2GB RAM
16GB ROM
3020 mAh akku (valszeg az új SoC kevesebbet fog fogyasztani a Snapdragon 400-nál)Illetve lesz 3GB RAM/32GB ROM változata is. Durva, hogy a nagyobb is csak 128 USD lesz (persze nem Európában)
(#4919) Arween: kösz, javítottam
-
válasz
Meghivott #4858 üzenetére
Mikor van melegedés? Alapvetően az normális, mert ott a CPU, és a HD-val azért küzdenie kell a Snapdragon 400-nak (eredetileg kisebb felbontásokra tervezték a hozzá tartozó GPU-t, de megfelelő optimalizálással elbírja a HD-t). Akkor van probléma, ha állandóan pörgeti valami a CPU-t, akkor is, ha nem nyúlsz hozzá.
-
Most , hogy Fejvadi lemondott a topikgazdaságról, lehet jelentkezni a pozícióra, a Moderátort keresek topikban (vagy akár ajánlani valakit).
-
Ma elvitték a telót, így búcsúzom tőletek.
-
Igen, ez az. Ezt amúgy Redmi Note Pro-nak szokták nevezni, és a lényeg, hogy Snapdragon 410 van benne, 16GB rom, és 2 SIM-es. Ugyanazokat a hálózatokat tudja, mint a Note 4G, szóval azzal nem lennél előbbre a hálózatok tekintetében. Itthon még sehol nem láttam árulni, de ez nem jelenti azt, hogy sehol sem árulják.
-
Na uraim, én sem leszek már sokáig itt, mert nekem is meglett az utód, egy Lenovo Vibe Z2 Pro személyében.
-
válasz
Tidzsi1953 #4613 üzenetére
266MB, ott van kicsiben a download gomb, majd a free download.
-
MIUI ROM 5.7.9 Full Changelog
[System]
Fix - Some Redmi Note 3G devices could not enable vibration (07-03)[Contacts]
Optimization - When adding new contacts in Global version, IM default icon became Skype (07-08)
Fix - Birthday format displayed incorrectly for imported Exchange contacts (07-03)
Fix - Press repeatedly on a call log would cause to call this number repeatedly (07-03)[Lockscreen, Status Bar, Notification Bar]
Optimization - Display height of lockscreen notifications (07-08)
Fix - Sometimes, prevent misoperation panel appeared incorrectly (07-06)
Fix - Sometimes prevent misoperation mode did not work (07-06)
Fix - Sometimes, pressing lockscreen notification did not lead to the corresponding app (07-08)[Settings]
New - Added animation introduction for one-handed mode settings (07-06)[Market]
New - Added video preview feature (07-02)
Fix - Display error of some pages when using large font (07-02)[Calendar]
Fix - Calendar might FC when several reminders rang at the same time (07-07)[Data Usage]
New - Added the feature to recommend to optimize apps so that a large amount of data can be saved(07-03)
New - Data saver supports setting image compression ratio (07-03)
Optimization - Optimized RAM usage (07-03)
Optimization - Optimized daily data usage limit strategy for the last day of a month (07-03)[Clock / Calculator]
Optimization - Ascending volume interval was changed from 5 seconds to 2 seconds (07-08)
Optimization - Alarm clock max auto-silence time was changed to 10 minutes (07-08)
Fix - FC error of customized clocks in some situations (07-03)
Fix - Sometimes alarm clock could not be turned off (07-08) -
Na, új bug a múltheti romban. Minden képet és videót portré módban ment a kamera, bárhogy is tartom a mobilt.
-
Kerestem custom romokat a Note 4G-re, de egy alpha CM-en (ami mellesleg már nem is lesz továbbfejlesztve), meg egy ki tudja milyen AOSP-on kívül nem nagyon találtam semmit. Ennyire nem fejlesztenek erre a mobilra custom romokat, vagy én voltam a béna a kereséssel?
-
Az e heti frissítéssel mik a tapasztalatok?
-
A múlt heti update nagyon jónak tűnik, az akkuidő is szuper, meg a sync bug sem jelentkezik nálam.
-
Na ma kiderült, hogy a Gmail process ragad be nálam, és maxra pörgeti a CPU-t. Miután kilőttem, minden visszaállt a normális kerékvágásba. Ez a múltheti frissítéssel jött elő, és a tegnapi sem szüntette meg, korábban sose volt gond ezzel.
-
Most tettem fel az 5.6.11 update-et, és megint kellett SD fix. Egyébként ez logikus, hiszen az update-nek felül kell írnia az összes rendszerfájlt.
mod: találkoztatok olyan buggal, hogy bekapcsolás vagy reboot után nem kéri a pin kódot, és így nem is csatlakozik a telefon a hálózatra? Nekem most rendszeresen ezt csinálja, és még egyszer újra kell indítanom (néha a repülő mód ki/bekapcsolása segít, de az sem mindig).
-
válasz
baal-amiga #4286 üzenetére
A legtöbb program így sem fog tudni menteni SD-re sajnos.
(#4285) blakey: nekem most biztos kellett újra futtatnom, az előbb próbáltam.
-
válasz
baal-amiga #4283 üzenetére
KitKaten le kell futtatni egy SD fixert, hogy a programok tudjanak SD-re írni (nem elég a root). Keress rá playen, SD fix for KitKat néven megtalálod. Lefuttatás után lehet uninstallálni. Ez után tuti működik a TiBi, mert nálam megy.
mod: ezt minden rom update után meg kell csinálni.
-
válasz
Norby007 #4254 üzenetére
Fejlesztői rom van rajta, amiben lehetnek (és általában vannak is) bugok. Ez alapján megítélni egy telefont óriási badarság. Eleve ott kellett volna kezdeni, hogy stabil romot kellett volna rápakolni. Tedd meg ezt most, és meglátod, hogy sokkal jobb lesz. Ilyen bugokat nem is olvastam, hogy bárkinek előfordulna itt, ami valszeg azért van, mert senki sem használ fél éves, fejlesztői romot, ami még nagyon kezdetleges állapotban van.
-
válasz
Norby007 #3951 üzenetére
Valójában kevés olyan készülék van, amelyik mirrolink képes. Megnéztem a hivatalos weboldalát, ott fel van sorolva 119 Samsung modell, ami valójában kb 8 modell (S3, S5, S6, Note4, A7, Note Edge, Berluti), mivel az összes régiós változatuk külön tételben van felsorolva. Konkrétan pl. a Note Edge 15 alkalommal szerepel.
Szóval úgy tűnik, hogy ha ilyen mobilt akarsz, a pénztárcádba kell nyúlnod, ráadásul a Xiaominak nincs is ezzel kompatibilis modellje.
-
válasz
batai15 #3779 üzenetére
Én Nexus 5-öt cseréltem erre (ami majdnem ugyanaz, mint a G2). Ezek a tapasztalataim:
Nexus 5-ön jobb:
- felbontás (sokkal élesebb képek, de hamar megszokható a kisebb felbontás)
- rendszersebesség (meglepő, de nem vészes a különbség)
- fényképek (na ez egy nagyságrenddel)
- lollipop (Note 4G-re is lesz, de még jópár hónap eltelhet addig)
- 4G lefedettség (a Note 4G-nek vidéken nem jó)Note 4G:
- SoT (egy nagyságrenddel jobb)
- kijelző mérte (ez szubjektív, de nekem sokat számít a tartalomfogyasztás, pl netezés, miatt)
- SD kártyaAz igazi hátránya a Note 4G-nek a fényképek minősége, a Nexus 5-nek meg a gyenge akkuja. Utóbbi nálad nem játszik, mert a G2-nek is jó az akkuja.
A G2-t miért cserélnéd le?
Egyébként nagyon meg vagyok elégedve a 4G-vel, nem bántam meg a cserét, de nekem a fő szempont a gyenge akkuidő volt, amikor eldöntöttem, hogy megszabadulok a Nexus 5-től. A fényképek minősége miatt viszont még idén tervezem, hogy ezt is lecserélem, méghozzá egy felső kategóriás Xiaomira szeretném (az 5.5 colos kijelző alá már nem adom).
-
A hétvégén volt alkalmam lőni néhány fotót, és hát szomorúan jelentem, hogy a Note 4G egy nagyságrenddel rosszabb képeket csinál, mint a Nexus 5.
-
-
válasz
Meghivott #3233 üzenetére
Mi neked az átlagos használat? Még ha meghajtom, akkor is kibír 6 órát a kijelző (értsd játszom is elég sokat), amúgy meg inkább 8-9 órát. Ilyen mobilom még nem volt, nem találsz olyan csúcskészüléket sem, aminek ennyi lenne az SoT-ja.
A mobilok nagy része olyan 4-5 óra SoT-ot bír egy töltéssel, ez meg akár a dupláját is.
-
Srácok ajánlhattok topikgazdát, itt. Most már nem kell 1500 nap.
(#3085) szvarog: 10400-as, és nagyon jó. Az N5-öt nagyjából 4x fel tudta tölteni (2300-as akkuja van).
-
válasz
#70516736 #2909 üzenetére
Bármikor újratelepítheted majd, ha az ingyenes 10 nap alatt hozzáadod az accountodhoz. Utána azoknak nem lehet csak elérni, akik addig nem adták az accountjukhoz. Megjegyzem, hogy nem lesz belőle fizetős változat, legalábbis egy darabig biztos nem.
Amúgy Here is van androidra, teljesen ingyenesen.
(#2914) Klara_: remélem lesz belőle Snapdragon 615-ös verzió is.
-
válasz
thompherkins #2730 üzenetére
- Az utóbbi ROM-ok esetén nem működik a miui band feloldás, ki is kapcsoltam
A PIN kód, pattern feloldásra gondolsz? Mert annak működnie kell.
-
Nem, nem, nem állított be rosszul semmit. Ez egy bug, nálam is előjött a bug. Nálam a záróképernyőn jól mutatja az időt, az asztalon (vagy hogy kell hívni) pedig 1 órával van több (mint a tényleges), csak úgy, mint az értesítési sávban. Ez valójában csak rosszul jelzi ki, mert pl az ébresztés a tényleges idő szerinte megy. Nálam amúgy az 5.3.6-os rom van, szóval majd felteszem a legújabbat, hátha megoldja.
(#2617) vegyszer: na, pont erről beszélek.
mod: viszont van kérdésem:
Hogyan lehet azt megoldani, hogy ha visszaállítom a mobilt repülő üzemmódból, ne kérjen PIN kódot, de bekapcsolás után kérjen? Nem is értem miért kér PIN kódot a repülő üzemmód kikapcsolása után. Eddig ez a 6. androidos telefonom, és ilyen egyikkel sem volt.
-
válasz
Gadhead #2585 üzenetére
Megy 4G-n vidéken is, de nagyon gyenge a Telenor 4G-s lefedettsége itthon.
(#2586) blakey: kevesebbet fogyaszt a 4G-s használat, mint a 3G-s. Ez erős érv a 4G mellett. Bár tény, hogy a különbség itt kevésbé jön ki, mint Nexus 5-nél jött ki, mivel ott jóval kisebb az akku.
-
válasz
Dave920117 #2564 üzenetére
Érdemes, a tapasztalatom az, hogy 4G-n kevesebbet fogyasztanak a készülékek.
-
Ajánljatok topikgazdát ide (privátban). Feltételek 1500 napos regisztráció (nem fogunk összeveszni -100 napon), még nem volt büntetve, és persze ne hetente egyszer írjon a topikba.
-
-
Én a nem global romot tettem fel a minap, és nekem is feljött ez a kínai kérdés. Ha jól rémlik valami google szolgáltatások kérdésről van szó. Tök mindegy melyiket választod, mert később úgyis megkérdezi angolul, ha nem pipálod be az alsó opciót (az tuti az, hogy ne kérdezzen meg többet).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Linux kezdőknek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- iPhone SE2 64GB fekete, gyönyörű újszerű állapotban, 3db van, 85% 92% és 100% akkuval
- iPhone 13 128GB Újszerű Független/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4359
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Redmi Note 14 PRO 5 G 8/256 DUAL garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 - i5-4GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest