- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milestone2
nagyúr
Jaja...
(mondom, haragszom Sáomira de még mindig ár-érték arány bajnok azt el kell ismernem)
Frissítésben szerintem nincs párja (bár ugye ezen megy sokat a vita, parasztvakítás-e hetente szinte semmit frissíteni vagy tisztességesebb negyedévente értelmes mennyiségű dolgot)Böngészgettem a neten, keresgéltem a lehetséges kiutat
Meizu 16T 6GB/128GB China version,
Nubia Red Magic 3 6GB/64GB China version,
Vivo iQOO Neo 855 6GB/64GB China version,
OnePlus7Pro 8GB/256GB China version,
Oppo Reno 10x Zoom 6GB/128GB PACM00 China version,
Vivo Nex 3 8GB/128GB China version,
Smartisan Nut Pro 3 8GB/128GB China version,
Realme X2 Pro 8GB/128GB China version,
Nubia Red Magic 3S 8GB/128GB China version...de még nem csábultam el...
Nekem most a harag mellett elsősorban családi problémáim miatt KELL megszabadulnom szinte minden telefonomtól...másra kell a lé. (A jó Isten is haragszik rám, mert amit meg meghagytam magamnak (Redmi6A) az a miui10 China dev 9.9.3 --> miui11 China dev 9.11.14 frissüléskor elszállt és nem biztos hogy lesz benne még valaha élet...)
-
Milestone2
nagyúr
Én a Havoc-ot kipróbáltam, amikor megjelent, de hamar ment vissza a miui...
Azóta azért ha jól látom lett pár nem GSI ROM, ami mindig jobban a készülékre szabható, mint a GSI ROM.Más telefonokon szokott frissítés érkezni, itt az XDA-n nagyon úgy látom, hogy egy-egy build jött ki, aztán annyi...(de lehet vak vagyok)
-
Milestone2
nagyúr
Nem. Jól értelmezed. Ebből a megközelítésből ez a három fajta létezik.
Ha viszont asszerint csoportosítod, hogy hogyan kell telepíteni, akkor csak kétféle van zip (az incremental rom és a full rom), és a vagy tgz (a fastboot rom)Az OTA ugye az Over The Air, azaz hogy nem kábellel vagy ADB-n viszed át a romot, hanem a "levegőből"...ez egy másik fogalomkör.
-
lócitrom
őstag
akkor a fastboot beparamtérezése sem okozhat gondot. de szerintem jelen esetben elég csak futtatni a megfelelő szkriptet.
egyrészt valóban nyitni kell, másrészt az nem kizárt, hogy valóban béta is mindemellett a szoftver. TWRP-vel fogod tudni feltenni, már ha a nyitás már megvolt.
fastboot EEA stable képfájl valahol nem elérhető egyébként? elég titokzatos a Xiaomi, mióta az új oldal van és egy retkes hivatalos fastboot linket sem látok, max fórumon összegyűjtve. de az még a 10.x.x.x.
-
lócitrom
őstag
igen, Linux alatt elég az android-tools telepítése. az tartalmaz ADB-t. tehát terminálból futtathatóak a fastboot szkriptek. valamint az XMT (Debian alapú rendszerekhez) is használható, ha nagyon zavar a parancssorozás. bár pont mostanában halt le. valamiért ez nem találja meg a szervereket pár napja.
-
Milestone2
nagyúr
Linuxban én noob vagyok. Egy komolyabb distrohoz nem elég a tudásom, ahol a felhasználói felület nincs annyira noobosítva és ahol sok paranccssor kell...
Írod: "...Egész jól néz ki ez a a Deepin..." ja, fogalmazhatnám úgy, hogy ez "a Linuxok MIUI-ja" pont annyira van felhasznlóbaráttá téve, amennyire nekem kell.
Ez a leírást sem magam találtam ki, csak mielőtt bezárták az en.miui.com-ot véletlen ráleltem, gyorsan elmentettem magamnak az infókat és amikor időm volt rá kipróbáltam. (...s ha már sikeres volt készítettem belőle ezt a videót, hátha másnak is hasznos.)
-
sajtjani
tag
-
Milestone2
nagyúr
Pedig ott van 11-ben is (Telekom)
kép linkje -
-
Milestone2
nagyúr
Mindegyik volt fenn...
...szerintem nincs értelme váltani.Indiain voltam, mondván Indiában indítják, ott volt a bemutató...aztán a nagy fenét...a PFLINXM kapta meg legutoljára.
...most az EEA kapta meg elsőként...Számozásban általában az indián jár mindig legelől...de az IN nagyon tele van reklámmal.
-
Skillet
addikt
Gyroscope nélkül honnan tudná, hogy elforgatjuk az oldalára és forduljon vele a kép is?
Vagy azt más szenzor oldja meg? Miből gondolod, hogy nincsen benne gyroscope? Nekem redmi 6 van és ott is működik a panoráma. Gyro szenzor ebben sincsen. De az ugyanaz, mint a gyroscope? -
lócitrom
őstag
igen, mert ezt szánnák stabilnak. tudni kell a Xiaomi-ról, hogy elég érdekesen tesztelnek. vannak hivatalos béta tesztek, amikre amúgy toboroznak embereket. akik bekerülnek fiókjaikra kapnak tesztelői jogosultságot (legalábbis eddig így volt). ezen felül a franc tudja miért, de néha kiszórják OTA-n előzetesen x számú felhasználóra. ennek a körülményeit annyira nem ismerem, de vagy idősávokról van szó és/vagy x felhasználóra próbálják teríteni.
aztán a fenti két csoportban általában mindig akad egy-egy szivárogtató (mert nem tudnak megülni a seggükön), aminek eredménye, hogy a „hivatalos” telegram csatornákban lel rá az ember még megjelenés előtt ezekre a változatokra. van, hogy végül bitre pontosan ugyanez a build kerül ki stabilként, ritkább esetben javítanak rajta. ezt nem árt tudni a Xiaomi szokásairól.
tehát mindösszesen arról van szó jelen esetben, hogy valaki villantott megint. a recovery képfájl kétségtelenül hivatalos, viszont jó eséllyel csak TWRP-vel megy fel annak, akinek nincs hozzá fiókja, mert ez még nem kapta meg a stabil jelölést hivatalosan.
-
Milestone2
nagyúr
Elméletben 4 féle globál van...ez okoz némi zavart...(szerintem még néha a gyártó fejében is)...
PFLMIXM készülékre globál (MI) frissítés
PFLEUXM készülékekre EEA frissítés érkezik. (Kivéve, ha a gyártó nyomatja így direkt...)EU sajnos most már erősen keveredik a régi EU értelemmel (xiomi.eu) az meg nagyon más...
-
Milestone2
nagyúr
Persze az ördög nem alszik. Én összevissza váltok és váltottam a MI, EEA és IN ROM-ok között egyszer sem zárt le. Igaz, BL-zárás legingább Android-verzióváltásnál vagy MIUI-verzióváltásnál szokott bekövetkezni. De most MIUI-verzióváltás volt és nem zárt le a bootloader. Már fenn is van amit lenkeltél.
-
lócitrom
őstag
nekem régen egyaránt járt mindenféle kiadás egy 3S-sen, random zártam véletlenül. nem volt gond. ugyanakkor mostanság azt terjesztik, hogy eltérő kiadáson zárva téglásítani lehet, ami eléggé érthetetlen. nem nagyon néztem ennek utána még, mert eddig nem kellett, de hangsúlyozom teljesen értelmetlen zárni. nem vesztesz vele semmit sem, ha nyitva marad.
-
Milestone2
nagyúr
....de a biztonság miatt persze érdemes visszazárni, de ezzel pont magadat szivatod meg, hiszen újra kell nyitnod, ha váltani szeretnél, ergo a kérdésedre a válasz, nem, ha bezárod nem tudsz a ROM-verziók között ugrálni.
...de most őszintén milyen biztonságról beszélsz? a neten hemzsegnek a kis "éhes vietnámiak, kínaiak" akik 13-25 dollárért, ha elküldöd nekik a lezárási kódot, feloldják vagy feloldatják a zárást, azaz eltüntetik a fiókot a telefonról, flesselsz egy ROM-ot én nem fog kérni semmit, a "nagy kínaii figyelő szem" úgy látja majd mntha egy frissen vásárolt telefon lenne...
-
lócitrom
őstag
a rendszertöltő zárolása pusztán azt a célt szolgálja, hogy nem gyári kódot ne lehessen beiktatni. de beiktatni vagy recovery szinten tudsz vagy egy root jogosultsággal rendelkező rendszerrel. ergo ha nem root-tolod a gyakorlatban nemigen lehet gondod.
hozzáteszem: ehhez tényleg olyan programkód is kell, aminek rongálás a célja.
-
lócitrom
őstag
logikai felvetés: ha egyszer eleve nyitni kell ahhoz, hogy átválts EEA-ról mondjuk global-ra és ezt követően kb. édes mindegy, hogy nyitva van-e a rendszer, akkor minek akarod ezt követően global rendszeren visszazárni? főleg, hogy ha jól értem bizonyos akarsz abban lenni, hogy vissza tudsz menni EEA-ra. kérdezem csak, mert ebben különösebb logikát nem látok.
(#1166) Milestone2
akkor nem csak én nem értem. -
sajtjani
tag
-
szumoo@gmail
tag
Milyen külső appal?
Mert engem is idegesít, hogy alapból az óra van ott, ahol az értesítési ikonoknak lenniük kéne.
Szóval ha értesítés jön akkor az megjelenik, majd el is tűnik.
Mint ahogy az is hogy nem lehet fixre állítani az állapotsor színét, minden alkalmazásnál más színe van.
Legalábbis én nem találtam meg hol lehetne. -
Milestone2
nagyúr
Kérlek, ezt a kérdést 雷军 úrnak tedd fel.
Csak ő tudja....... követhetetlen...van 2014-es készülék, aminek 2018-ban állították le a supportját. ...és van olyan készülék, ami 2 éves és már nincs támogatás.
...a 2013-as Jolla 1-esem a mai napig folyamatosan kapja a frissítést, persze az nem Sáomi...
-
Milestone2
nagyúr
Hát az jön, de mivel a Redmi7-re már nincs fejlesztői rom, az majd csak sokára...
...és a miui verzióváltás (10-ről 11-re is, igyanúgy, minde az előző esetekben is), csak külcsíny módosítás, dizájnváltás...én leginkább szemfényesztésnek nevezném...(az android-verzióugrás az hoz valóban újításokat) -
Milestone2
nagyúr
Ha nem akarsz ROM-olgatni AOSP, HAVOC stb... akkor szerintem inkább ne csinálj semmit.
(...de hogy a kérdésedre is válaszoljak, igen, BL nyitás után MI Flash-sel szabadon ugrálhatsz az 5 féle ROM között...de minek? nálam volt fenn mindhárom EU,IN,MI nincs köztük különbség átlagfelhasznló számára...csak annnyi, hogy nem ugynabban az időbe kapják a frissítést)
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Xiaomiról leválasztott brand első szériájának igazi belépő szintű készüléke. Legalábbis az árat tekintve. A képességeit figyelembe véve azért bőven nem egy vészmegoldásról beszélünk.
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak korrekt áron
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest