- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Magisk
- Yettel topik
- VoLTE/VoWiFi
- OnePlus 7T Pro - árban is a csúcson
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
nálam három kijelző van. anno kettővel a 3870 kb 120W körül mozgott, ez 6950 2GBre váltás után felment 155Wra, majd a harmadik bekötésével beállt 170re.
7850 2GBvel ez három kijelzővel visszaesett 95-100Wra, CFel 105-110re.
memória órajeleket a 7850 se veszi vissza, viszont a 6950esekhez képest nagyon úgy néz ki sokat mérséklődött a memfogyasztás, plusz alacsonyabb órajelen is jár arányaiban. (500ig ment le a 800as defaulthoz képest a 6950, a 7850 400ig 1000hez képest).
a 7es szériánál, legalábbis a 78x0nél nagyon sokat fejlődött a multimonitoros energiagazdálkodás az előző szériához képest.
korion: a 7850 azért lényegesen erősebb az 5850nél, főleg újabb játékoknál.
-
bozont
veterán
Nem, sajnos a letiltás nem működik, már próbálkoztam minden ilyesmivel, ha letiltom a "virtuális" asztalt akkor a hangot is elveszi, a hangeszközök közül is eltűnik az AMD HDMI.
Eredetileg úgy terveztem, hogy majd a monitor is az erősítőre lesz kötve, viszont az erőlködő csak fullHD videó jelet tud továbbítani (a HDMI 1.4a ellenére), nekem meg 1920x1200 a natív.
Jelenleg az egyetlen megoldás az lenne, ha lecserélném egy újabb 4k-t tudó erősítőre, de arra most se ingerenciám, se pénzem. Vagy a monitort egy fullHD-sre, de az kivan csukva, nálam a 16:10 az igazi.
mod.: Az átalakító sem oldaná meg, mert attól még két valami lenne a vga-ra kötve és úgyanúgy a multimonitoros sémát használná.
-
bozont
veterán
Igen, ahogy megfigyeltem a 7770 nálam a ramokat nem veszi vissza két kijelző esetén és a gpu-t is csak 400MHz-re. És ezzel az a legnagyobb problémám, hogy valójában nincs is két kijelzőm, hanem egy monitor DVI-on és a hang megy HDMI-n erősítőbe, viszont valamilyen oknál fogva nem lehet külön hangot küldeni csak videó jellel együtt. Az erősítőmet is kijelzőnek ismeri fel, holott arra nincs semmi ilyesmi rákötve, de így is van egy "virtuális" második kijelzőm.
Nem tudom valamivel bele lehet-e nyúlni ezekbe az energiagazdálkodási profilokba, az azért nem mindegy hogy idle 7 vagy 20W, így megy sokat a gépem.
(#126) RyanGiggs
Próbálkozhatsz azzal is, bár túl sok tapasztalatot még nem olvastam vele, van akinek jó van akinek volt vele gondja. Viszont a 13.2b7 már "bejáratott", én is azt használom és eddig jól működik, ezért ajánlottam inkább azt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Trollok komolyan
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Opel topik
- Nintendo Switch 2
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Pentax DSLR topic
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- PlayStation 5