- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Netfone
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- One mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nézd, felőlem olyan kártyát használsz, amilyent akarsz, de nézd csak meg itt a összesítést, az R7 370 és az R9 380 között 44%-os a különbség:
http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_r9_380_es_r7_370_tesztje/osszegzes.html
Ha visszább lapozol, ott lesznek a tesztek kirészletezve is, kb 1,5-szeres a különbség a két kártya között az összes játék alatt.
Nyugodtan nézhetsz youtube videókat is, ott is ugyanezt fogod látni.
Erről ennyit. -
törölt tag
-
törölt tag
Nem volt semmi gond a driverekkel, nem egetrengető különbségről beszéltem, de mindenhol egyértelműen érezhető és mérhető sebességkülönbségről (Graphics Score kb 20%-kal több!). Mind szintetikus tesztek, mind játékok alatt.
A játékokat FullHD-ban néztem.
A processzor egy i5-2320 volt mindkét esetben (erősebb procival még inkább elhúz az R9 380 a GTX 960-tól).Jópár GTX 960 meg R9 380 is megfordult a kezeim között, R9 380-ból jelenleg is van 2 db-om, több alaplap és proci is, szóval nem csak egyedi esetről volt szó.
-
törölt tag
Azért ezen a csak 10-15%-os különbségen meglepődnék.
3DMark esetében a Graphics score majdnem másfélszer akkora egy R9 380 és egy R9 270X között. Azért az elég jelentős különbség szerintem. És az már egy R9 270X volt, nem pedig a lassabb R9 270.
Ugyanabban a gépben néztem, ugyanazzal a memóriával, ugyanazzal a processzorral (i5-2320).R9 380 vs GTX 960:
Az R9 380 még mérések nélkül is érezhetően jobb teljesítményt nyújt minden játékban. Egy konkrét példa: Black Ops 3-ban beállítottam egy bizonyos grafikai szintet kézzel, amit tökéletesen vitt az R9 380. Kártya ki, GTX 960 be. A játék játszhatatlan volt azzal a grafikai beállítással, amit az R9 380 tökéletesen vitt.
Pedig a GTX 960 az erősebb, mint egy R9 270. Ebből kifolyólag biztos, hogy érezhető különbség lenne egy R9 270 után történő R9 380-ra váltásnak.Persze erősebb procival még többet nyújt az R9 380, azért az i5-2320-as eredményt említettem, mert az R9 270X-et csak azzal a procival mértem meg, mert akkor még csak olyanom volt.
Ja, és fontos megjegyezni, hogy minden órajel alapon, tehát semmi nincs megpiszkálva, húzva!
-
törölt tag
Én ezt a 2 tesztet néztem, itt az átlag fps-eket is figyelembe véve az R9 280X 4,7%-kal erősebb a GTX 770-nél, míg az R9 380 "csak" 2,8 %-kal erősebb nála, így összességében az R9 280X és az R9 380 között van 1,9%-os eltérés.
http://prohardver.hu/teszt/amd_radeon_r9_270x_es_280x_felgeneracio_felpenzen/osszegzes.html
http://prohardver.hu/teszt/a_radeon_r9_380_es_r7_370_tesztje/osszegzes.html
-
törölt tag
A régi AMD processzorokat már nem vettem számításba a koruk végett, 1155-ös foglalatú a legrégebbi processzorom is jelenleg (az is már 5 éves, idejétmúlt darab, bár még nagyon jól tartja magát).
Nekem is vannak teszteredményeim (i5-2320 + GTX 960), RAM órajel emelés/csökkentés, illetve időzítés növelés/csökkentés hatására ennél a párosnál csak szintetikus tesztek alatt volt némi különbség, de játékok alatt ha volt is, csak elhanyagolható. Kemény VGA limit volt a GTX 960 miatt, így igazából az volt a gyenge láncszem, és nem a RAM sebessége ennél az összeállításnál.
i7-2600-as proci esetében lévő max 1333 MHz-es RAM órajelnek sem láttam még soha hátrányát.
-
törölt tag
Amennyiben a rendszermemória sebessége jelentené a szűk keresztmetszetet egy játék alatt, valóban sokat számítana, hogy milyen órajelen futnak a RAM-ok. Például APU esetében nagyon is van jelentősége. De én diszkrét VGA esetében játékok alatt még nem találkoztam számottevő különbséggel, ha a RAM-ok mondjuk nem 1600 MHz-en mentek, hanem csak 1333 MHz-en. Vagy épp nem dual channelben, hanem single channelben. Lehet némi különbség, de mint írtam, nem számottevő. Nem a rendszermemória sebessége jelenti a szűk keresztmetszetet ilyen esetekben (diszkrét VGA-val, játékok alatt), így annak sebessége nem igazán mérvadó.
Szintetikus tesztek esetében nyilván kiélezettebb a helyzet, de az emberek nem 3DMark-kal szoktak játszani, hanem játékokkal.Persze -mint írtam-, ha mutattok olyan játékot, amelyiknél a rendszermemória órajele avagy időzítése jelenti a szűk keresztmetszetet így annak állítgatásával számottevő különbséget lehet megtapasztalni, akkor felülvizsgálom az állításomat.
-
törölt tag
Tényleg?
Ha a prociban lévő memóriavezérlő max 1333 MHz-es órajelen tudja a RAM-okat járatni, akkor azok mégis hogyan mennének 1600 MHz-en? Jelenleg van itthon 4 gépem, egyik esetében sincs így, de párezer gép is megfordult már a kezeim között az elmúlt bő 2 évtizedben. Az XMP profil alapján hiába menne az a RAM nagyobb órajelen, ha a memóriavezérlő nem képes ilyen órajelen kezelni azt a RAM-ot. Márpedig nem képes.Illetve tudsz mutatni konkrét mérési eredményeket, hogy hol sikerült neked a szintetikus teszteken kívül is érezhető sebességkülönbséget tapasztalni a memóriák órajelének illetve időzítésének állítgatásával diszkrét VGA esetében játékok alatt?
Nekem ez nem jött össze, pedig van itthon pár gépem (i7-4771, i7-3770, i7-2600, i5-2300), 1x4, 1x8 és 16 GB-os (2x8 GB) memóriamodulokkal, 1600 és 1866 MHz-es órajelekkel (amik természetesen nem feltétlenül ennyin fognak menni, ha egyszer a prociba integrált memóriavezérlő eleve nem is képes ilyen órajelen járatni a RAM-ot).A szintetikus tesztek mesterséges sávszélesség limitet generálnak, ott valóban ki lehet mutatni némi eltérést, de a játékok alatt én nem igazán vettem észre különbséget. Persze ha mutatsz egy konkrét játékot, ahol te mást tapasztaltál, akkor ígérem, felülvizsgálom az állításomat.
-
törölt tag
válasz
Real_Gabe #35 üzenetére
Igen, valóban célszerű két egyforma modult tenni dual channelbe. De nem kötelező.
Jelen esetben pedig az alacsonyabb órajelű RAM órajele is túl magas volt, mivel a processzor max 1333 MHz-en tudja kezelni a RAM-okat, szóval igazából semmi hátránya nem lett a dolognak, hacsak nem időzítés terén, de annak meg igazából nincs sok jelentősége a játékok terén. Mint ahogy az órajelnek sem, diszkrét VGA használata esetén. -
törölt tag
válasz
Real_Gabe #12 üzenetére
Miért bukta volna a dual channel előnyeit?
Különböző méretű memóriamodulok is mehetnek együtt dual channelben.
Single channel esetén 64 bites csatornán keresztül kezeli a CPU-ba integrált memóriavezérlő a RAM-ot/RAM-okat, míg dual channel esetén 2x64=128 bites csatornán keresztül fér hozzá a RAM-okhoz.Működni pedig mindenképp egy frekvencián, egy időzítéssel fognak, így nincs jelentősége, ha teljesen különböző órajelű és időzítésű RAM-okról van szó (a "gyengébbik" órajelén és időzítésén fog menni az "erősebbik" RAM is). De jelen esetben a gyengébbik is túl "erős", hiszen 1600 MHz-es, így az is csak 1333 MHz-en fog menni, akár csak az 1866 MHz-es Kingston. De igazából valós alkalmazások alatt nincs semmi jelentősége, csak mesterséges tesztkörnyezetben mutatkozna meg a különbség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Előzetes élménybeszámolón a Mafia: The Old Country
- Nem sok meglepetést tartogat a Galaxy S25 FE és Tab S11 Ultra külseje
- Gaming notebook topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EA Sports WRC '23
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- GIGABYTE GTX 1060 Mini ITX OC 3GB videókártya
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- Apple iPhone 8 - 256 GB - fekete (152)
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 11T Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest